Napi szösszeneteimből – a szakmai brancs-szellem az erősebb

2014 december 17 5:53 de.2 hozzászólás

Emberi tisztesség vs. szakmai brancs-szellem – Magyar György sumákolása

A Népszava kérdezte őt „a Központi Nyomozó Főügyészségről „a NAV-elnök Goodfriend elleni feljelentése ügye” kapcsán. Az ismert ügyvéd válasza engem egy kicsit meglepett: „nem várok tőle eredményt. Azzal ugyanis egészen fura helyzet állt elő, hogy konkrétan André Goodfriendet jelentette fel rágalmazásért. A hatóság nyomozást folytathat, de az amerikai ügyvivőt nem tudja meggyanúsítani, amíg diplomáciai mentessége fennáll. Valószínűleg meg kell majd szüntetni az eljárást, mert az USA továbbra is védelemben fogja részesíteni és nem oldja fel diplomáciai mentességét. Hiába döntöttek nagy sebtében, a diplomáciai mentesség nem ugyanaz, mint a mentelmi jog, amiről le is lehetne mondani, de színjátéknak ez az eljárás megfelel”.

Megmondom őszintén, hogy tőle meglep, ha már kinyitja a száját, hogy nem tárja fel Futó tanult barátka mérhetetlenül aljas ostobaságáról. A bulvár mentesség baromságát szajkózza, miközben neki is illene tudni, hogy az ügyvivő sem személyében, sem pedig az elkövetésben nem sáros!

Már megint azok a fránya idézetek – No hiába a műveletlenség rendre visszaköszön

A tegnapi ülésen a közpénzügyi kötelezettségekkel kapcsolatos törvényjavaslatról szavaztak. A törvényjavaslat érdemi része alapján a szerencsejáték- és a sportági szakszövetségek gazdálkodásáról nem lehet közérdekű adatokat kérni. Arra felvetésre, hogy „ez nem csak átláthatatlanságot hoz, hanem továbbra is állami köldökzsinóron tartja a veszteséges sportcégeket”, Bánki Erik Fiderszes potentát közölte, hogy „ez csupán rosszindulatú feltételezés”. Majd – szerinte – Coelhót idézett („még a rossz óra is pontos naponta kétszer”).
Nos a józan ész – aminek a derék magyar politikusok döntő többsége híján van – azt mondja, hogy a rossz óra – ha nem áll – sohasem mutatja a helyes időt. Így nem is meglepő, hogy Paulo Coelho Brida című művéből szokás idézni, hogy: „Semmi nincs a világon, ami teljesen rossz lenne (…). Még egy álló óra is pontos napjában kétszer.”

Egyeztetés és egyetértés hiánya
– Szájjártató külgarázda képén jó vastag a bőr

„aggodalomra okot adónak tartja … az egyeztetés és az egyetértése nélküli … akcióterveket” – fejtette ki a külgazdasági és külügyminiszter kedden az Országgyűlésben.

Nem, nem örültem meg, csak kihagytam néhány szót az idézetből, a derék nem-külügyér nem a magyar jogalkotásról beszélt, hanem Sarah Sewall, Secretary of State for Civilian Security, Democracy, and Human Rights –nak a korrupcióellenes világnapon tett kijelentésére reagált!

Nem túl hízelgő az egyetemre nézve sem – Karácsonyi Karácsony a corvinusonline-on

Ahogy mondani szokás a reklámszlogennel 2 in 1 blődli, vagy csak, ahogy sokan mások szokták mondani kettős hiba. Már magában az sem igazán vet jó-fényt (az egyetemre se, de az egy másik kérdés) a portálra, hogy Karácsony, Török és Lánczi –val dicsekszik, de tudatlansága egyenesen szégyenletes.

„öt év alatt politológusból polgármesterré avanzsált Karácsony Gergely” – írja, ami ékesen bizonyítja, hogy a derék szerző nincs egészen tisztában a politológia, és/vagy a polgármesterség mibenlétével. Persze az is lehet az avanzsál -al vannak a gondok!
Nos én nagyon úgy vélem: nem igazán vet jó fényt egy felsőfokú oktatási intézmény színvonalára, ha oktatói gárdája üdvöskéi egy olyan pozíció betöltését tekintik előrelépésnek, amit a mai magyar közgyakorlat szerint bármelyin sőt gátlástalan bunkó betölthet!

Tessék a bizonyíték, hogy nem szegregál – Szájjártatót nem zavarja a zöld fű

Rosszindulatú fráterok – van belőlünk szép-számmal – már olyanokat kezdtünk hinni, sőt többünk még el is mondta, hogy az új nem-külügyér közvetlen környezetében a munkaköri alkalmasság fontos feltétele a futsal-os gyakorlat.

Lapértesülések szerint: „Menczer Tamás, a közmédia 30 éves sportriportere lehet januártól a Külgazdasági és Külügyminisztérium új szóvivője”.

Az origo.hu újságírói utánajártak a dolognak és nem találták nyomát teremfocis múltnak: kizárólag nagypályás foci referenciákat találtak!

Sanda szemmel stíröli a világot – A Fityesz-KB központi napilapja lerántja a leplet a világ csendőréről

Mit mondjak nem kevés világ össze-eskűdözésről olvastam, ahogy mocskos amerikázásról is, de mindezek közül is a legbugyutább a „Selyemzsinór Putyinnak” címet viselő a pártlap mára rendelet vezércikkében olvasható:

„Az Egyesült Államok megelégelte, hogy Vlagyimir Putyin szembe megy az akaratával, másként látja a világot, s az orosz érdekek megvédéséről nemcsak beszél, de tesz is érte. […] Hamar egyértelművé vált, hogy a szankciókkal Oroszországot nem lehet térdre kényszeríteni. Besegített azonban Szaúd-Arábia, s az olaj árának zuhanása már a gyenge pontján fogta meg Moszkvát […] Válaszlépésként megkezdődhet a leválás a dollárról, amely persze csak akkor lehet hatékony, ha mások is követik ebben Moszkvát. Azonnal visszaerősödne a rubel akkor is, ha a Kreml feladná a Krímet, amire aligha lehet számítani. Sokkal inkább arra, hogy a sarokba szorított Oroszország visszaharap, ami végképp megértetné a világgal, hogy milyen veszélyes volt Ukrajnával játszani.”

2 hozzászólás

  • Egy friss:
    A nap kérdése

    Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója bemutatta a csekkbefizető automatákat

    A bemutatóról szóló tudósítását a napi.hu „Szokott sárga csekket feladni? Ilyet még nem látott!” címmel hozta.
    Nos a kérdésre válaszolva én szoktam. Azonban abban biztos vagyok, hogy a derék pártkatona vezig. és a fejlesztők nem, sőt abban is – ahogy azt tették a most használatos ügyintézői segédeszközöknél -, hogy át sem gondolták!
    Például nem hiszem, hogy – sok más apróság mellett – azt is elfelejtették, hogy az előnyomott csekkek kb. 10%-nál a postás-kisasszony szokta begépelni az összeget! =))
    Ami a mondat másik felét illeti: Ilyet még nem, de olyat, ami a feladat megoldására valóban alkalmas többet is.=))
    Ja és ha már kérdés. Nekem is van egy! Tessék mondani, készülnek szellemi nehézségekkel küzdő Fidesz-hívőknek való – akik még a párt idétlen pénzügyi baromságait is lelkesen ünneplik – verzió bevezetésével is?
    A napokban kellett segítenem az egyik aktivistának (már többször próbált tőlem aláírást gyűjteni), mert a számhívó rendszer használat is meghaladta a szellemi képességeit! =))

  • Még mindig meglep a bősz antikommunista magyar jobboldal lelkesedése Oroszország iránt…

    Azért az Oroszországért lelkesednek, amelyik két magyar szabadságharcot vert le. De azért a jobboldalnak nevezett nemzetrontó bagázsnak van pofája október 23-án és március 15-én szabadságról papolni.