Napi szösszeneteimből – mindaddig így lesz, míg a falak nem az ő, hanem a mi – adófizető állampolgárok – pofánk kenik el!

2014 december 18 12:28 du.11 hozzászólás

Szavak, kifejezések értelme, tartalma teljesen megváltozott – Valami tényleg nagyon félrement

„Kizökkent az idő; – oh, kárhozat!”, még az a szerencse, hogy nem „én születtem helyre tolni azt”, s magam részéről csak csodálkozom és próbálok szólni. Tudom egy olyan világban, ahol a több ezer éves tapasztalatokból leszűrt elemi logika nemcsak nem előírás, de mint ortodox, konvencionális és tankönyvszerű egyenesen üldözendő, a legkevesebb, hogy a fogalmaknak, szavaknak és kifejezéseknek is új értelmet adnak.
Hosszas – siránkozással teli – felsorolás helyett a legújabb példa. Vajna úr ifjú hitvese nyilatkozott a médiának abból az alkalomból, hogy elterjedt a híre „Gyémántbizniszbe vág bele Vajna Timi (31). Nem is akárhogyan, az ismert filmproducer, Andy Vajna felesége egy több százmilliós üzlet társtulajdonosa lesz.”.
Nos, ez egy dolog, azt kell mondjam – bár nem nagyon lepődnék meg, ha egy tisztességes vizsgálat kimutatná ami (adófizető állampolgárok) hozzájárulásunkat is – a magánügyük. Ha igazak a hírek az „ifjú” férj nem kevés pénzt keresett munkával!
A gond az ifjú vállalkozó hitvese gondolatatival van. Arra a kérdésre, hogy jött az ötlet, „szerényen” úgy válaszolt: többször hangsúlyozta, hogy „szeretne a saját lábára állni, és megteremteni a saját egzisztenciáját.” , Hmm, saját lábon állás és saját egzisztencia?
Ha nagyon finom akarnék lenni – egyben viccesen válaszolva a vállalkozó kedvű ifjú feleség által lényegében elpasszolt kérdésre („A kérdésre, hogy mit fektetett bele az üzletbe, kitérő választ adott, azt viszont elárulta, szívesen veszi ki a részét a marketingfeladatokból”) – egy régi filmet (akkoriban több ilyen is volt, hogy néhány látszólag független epizódból állt) emlegetném. Ha jól emlékszem Marcello Mastroianni és Monica Vitti játszották ennek az epizódnak a főszerepeit. A női főszereplő – megtudván, hogy a férjnek kitartottja is van – pénzt kér az együttlétükért! =))

Reálérték, no meg a túlteljesítés – Propaganda érdemi infó helyett

Az mfor.hu elvben közgazdasági ihletésűnek szánt portálon (Menedzsment Fórum Kft által üzemeltetett) egy „A nyugdíjasok jövőre is az Orbán-kormány nyertesei lehetnek” című és Székely Sarolta aláírású irkodmánnyal csillogtatta meg – hogy finom legyek – unortodox voltát.
„Az Orbán-kormány egyik szinte kőbe vésett célkitűzése a nyugdíjak reálértékének megőrzése, ennek értelmében a várható infláció mértékével évről évre emelik a nyugdíjakat” – kezdi a derék szerző a mondókáját, s itt meg is állhatunk.
Hogy a daliás 2/3isten mennyi mindent „vésett köbe” ígéret és/vagy célkitűzés címén azt most hagyjuk, ahogy azt is mi valósult meg valójában ebből. Maradva a tényeknél – ahogy arra már sokszor felhívtam a figyelmet – a nyugdíjak reálértékének igen csak érintőleges köze van az inflációhoz (még a valóshoz sincs sok, nemhogy a fiktív statisztikaihoz), lévén közismert tény a nyugdíjad vásárlói kosár alapvetően tér el az átlagtól! Ráadásul – lehet egyesek már elfelejtették, még mások szeretnék elfelejteni – a „kőbevésés” során taxatíve említve lett a nyugdíjas kosár figyelembevétele! =))
Egyébként a cikk másban is igen csak trükkösen, de határozottan benyalós. Valamilyen megfontolásból a 2010-es kőfarigcsálás adatait csak 2013-tól veszi figyelembe. A 2013-14-es „adatokat” és a 2015-ös reményeket csillogtatva kijelenti, hogy „reálnövekedés összesen 3 év alatt 7 százalékos felhalmozott értéknövekedést jelent a nyugdíjaknál.”. Ami persze érthető, hisz 2010-11-12-években ez a felhalmozott értéknövekedés 10% körül volt. Ja, természetesen MÍNUSZ!

Baráti segítség Fa(polc)-fejűeknek/től – A Szakasits unoka levelét megírta, de ez nem volt elég

Mottó: Felrémlett – Őfenesége idétlen, az ügyvivő nevével való viccelése során is alkalmazott – mondás a barát-ellenségről, megfordítva is jó! Ilyen ellenzék mellett, barátokra sincs szükség!

Ahogy egykor a nagyapó Rákosiékkal kapcsolatos pontos szándékai véleményesek voltak, a tettei már sokkal kevésbé, most sem nagyon lehet mást mondani Schiffer András mai ténykedéseiről. Mint ismert „November 7-én Schiffer András levelet írt André Goodfriendnek, amiben azt kérte, tájékoztassa őt arról, hogy a kitiltási botrányban érintett személyek kapcsán”. Nagy durranás nem volt, a derék benyalási kísérlet eltűnt a nagy hangzavarban. A derék egykori barát – megfigyelted Wazze Őfeneségének még az ellenzéke (pontosabban aki ezzel büszkélkedik) így vagy úgy cimborája volt! =))
No de komolyra fordítva a dolgot tegnap ez a derék ember úgy vélte itt az ideje és kirakta a pofa-könyvére a teljes levelezését a gaz amcsi ügyvivővel!

(JOE COCKER -With A Little Help From My Friends- 1969 Woodstock)

Az elmúlt órák hordaléka – Két kép és egy idézet

nyújtott láb
Tegyük hozzá tipikus vagy a labda, de még inkább a baba mentalitás.

gyerekek
És az idézet: „Orbán Viktort pedig géniusznak tartom. A semmiből jött, és képes egy országot a maga képére formálni. Nála megint csak az a nagy kérdés, hogy miért van az, hogy ha valaki hatalomhoz jut, akkor így megrészegedik, és elveszti a józan eszét, mert azt gondolom, ő tényleg elveszítette a józan eszét.”.

Hogy miképp áll Brutus-okkal a Fidesz azt nem tudom, de Törökökkel nagyon tele van a közbeszéd – Egy kis Veszprémi popsi belengetés után ismét visszaállt eufemizált dumagépnek

A derék hvg.hu ma reggel leginkább a „Török Gábor: Tele van Brutusokkal a Fidesz” című irkodmányt tukmálja. Ami az egészet illeti az egyetlen igazi poén – vetekszik az orbáni jó-baráti idétlenséggel, még ha magával teszi is – „Nem lesz lázadás a Fideszben, amíg a vezetői úgy gondolják, Orbán a pártból kilépve, másik pártot szervezve, meg tudná verni őket. Ha viszont ez a hit elillan, akkor az ifjú törökök egy percig sem fognak hezitálni” volt.
Bár ami azt illeti – feltűnt, hogy egyre gyakrabban T.G.-zteti magát? =)) – „Engem nem a választás és nem a mandátum motivált és motivál, hanem annak próbája, kísérlete, hogy vajon egy másfajta politikai gondolkodásra és viselkedésre hogyan reagálnának az emberek. Amikor a politikai szerepvállalásról gondolkozom, akkor engem elsősorban az foglalkoztat, hogy lehet-e másképp tekinteni a politikai ellenfelekre és az egész ország előtt álló problémákra, mint azt idehaza megszoktuk” fejtegetése sem volt piskóta! Főleg egy eufemizált dumagéptől elképesztő, amihez még később azt is hozzátudta tenni, hogy „Ha én egy parlamenti párt színeiben szeretnék politizálni, akkor valószínűleg el tudnám érni, hogy valahol majd a jelöltjük legyek. De nem ez a célom.”.
De a legnagyobb tévedése; arra a kérdésre, hogy „Orbán miért nem érzékeli, hogy hol a fal, ami elől vissza kell fordulni? Miért nem tesz rendet? Elveszítette a realitásérzékét?”, így válaszolt: „Két probléma lehet. Nem látja, ezért ütközik bele. Vagy látja, de nem tud fékezni.”.
Nem, kedves megmondó-ember most is itt is a lényeg sikkad el: Nem érdeklik őt a falak (sőt dühítik), s ez mindaddig így lesz, míg a falak nem az ő, hanem a mi – adófizető állampolgárok – pofánk kenik el!

Tényleg még mindig van lejjebb – A Fityesz-KB napilapja sem érzékeli a falakat, még az elemi tisztességét sem

„Száz év előnyünk van, hogy átlássunk azokon a diplomáciának álcázott mesterfogásokon, amelyekkel országunk függetlenségére támadnak azok, akik hordó helyett kivégzett emberek tetemére lépve emberi jogokról szónokolnak.” – így kezdődik az új állampárti lap mai vezércikke!

Zsóti a sasszem – Az 5számú megint „helyre teszi” a mocskos amcsikat

A derék főfírkász és birka-terelő mára rendelet Álláspontjában „Che és Amerika”: Nézem a keddi „óriástüntetés” (a Népszabadság szíves meghatározása) képeit, és nem tudom nem észrevenni azt a hatalmas Che Guevara-zászlót, amely alatt arany barátaim bevonulnak a Kossuth térre hőzöngeni. Valamit nem értek. Azon már régen túl vagyok, hogy megpróbáljam felfogni, miért is éppen Che Guevara.
Így kezdi, majd „életútjában legalább van valami tiszteletreméltó, szemben a többi kommunista vezér életútjával. Mert ez az argentin srác egy jómódú, középosztálybeli orvos családba született bele, mégis más utat választott.”. Nos, a helyzet az, hogy ebben két árulkodó dolog is van. Egyfelől Zsótihoz nem jutott el, hogy Európában nagyon más kulturális és mentális háttér mentén ítélik meg Che-t, IS! Bennük nem a kádári káder-kölkök műveletlen párt-hűsége bujkál.
S ettől nem függetlenül, azt hiszem, hogy az ilyen Bayer félék sohasem fogják megérteni azokat – mint pl. Che -, akik nem a saját érdekük védelmében próbálnak tájékozódni a világ dolgaiban!
Azt meg már csak a májam mondatja velem – bár a dicső 2/3isten egyszer már megpróbálta letagadni -, hogy „A forradalom útját, a hivatásos forradalmárét, bármit is jelentsen ez. „ – még tőle is pofátlan a budi-forradalmi hevület ismeretében! =))

11 hozzászólás

  • A föoldali képhez:
    Orbán – Matolcsy tandem újra lecsap

    Megint egyszer megcsillogtatták ortodox bornírtságukat, de nyugi ezt is mi fogjuk megfizetni

    „A tegnapi kormányülésen a kormány áttekintette a pénzügyi szektor helyzetét, mert véleményük szerint a bankrendszer megerősítésre szorul” – legalább is a mi derék miniszterelnökünk így vélekedett csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján.
    Majd hosszú agyament hablatyolás után kijelentette: „A kormány úgy döntött, hogy felkéri az MNB-t, hogy nyújtson segítséget az MKB-nak. Az MNB ezt elfogadta”. Mi van? Utasítgatja az MNB-t? No meg kivonja a bulit – a szerény hatáskörű – parlamenti kontroll alól is?
    Majd igazolva, hogy nem csak a bolondra, de a gátlástalan hazudozóra is igaz a mondás: kettő egy pár, Matolcsy György pattant középre. Az MNB elnök kifejtette, hogy: szerinte a jegybanknak kötelessége ezeket a feladatokat elvégezni. Fontos lépésnek nevezte az MKB megvételét, mint mondta előtte teljes körű értékvizsgálatot tartottak, ekkor is megállapították, hogy a portfóliót meg kell tisztítani.”. Magyarul pontosan tudták, hogy még egy nagy csomó pénzbe fog kerülni!
    Végül – hogy humorát is megcsillogtassa (nem most nem baba-popsi szakértelmét fitogtatta) – kijelentette: „a kormány kérésének eleget tesznek, így a pénzügyi stabilitási tanács meghozta azokat a döntéseket, amelyekkel az MNB az MKB mögé áll. Védőhálót adunk az MKB-nak, olyat, amilyet Magyarország kért az IMF-től és amit nem kaptunk meg”.
    Hát igen, jól látja a dolgot. Az IMF nem egy hozzájuk hasonló felelőtlen és gátlástalan tolvaj, ők ilyen majdnem biztos nagyarányú veszteséget nem szoktak megengedni maguknak! =))

  • Na és egy napi aktuális:
    Nincs ebben a Gréczy Zsoltban semmi emberség

    Lévén Seszták-anyó lehunyta nagy-szemét én vagyok kénytelen jamerrolni

    „A Demokratikus Koalíció (DK) vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben” – jelentette be Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője, aki közölte az is, hogy „az Országgyűlés mentelmi bizottsága elnökének címzett több oldalas levelükben összegyűjtötték a kormányfő vagyonának alakulását 2001 óta”. A gazoknak volt pofája utánaszámolni, sőt megállapítani, hogy „Orbán Viktor vagyonnyilatkozatai minden részletükben biztosan nem fedik a valóságot, hiszen vagyona úgy nőtt évről évre, hogy azt jövedelmének mértéke soha nem igazolta”. S ráadásul még azt is hozzátették: „a miniszterelnök lányának, svájci taníttatása évi több mint 20 millió forintba kerül”.
    Na, ami sok az sok, már azt szegény kis szerény kis leánygyermeket is báncsák! Igen is őt Anikó-asszony nevelte és tud bánni a pénzzel. Ő hosszú éveken keresztül nevelte az 5 gyermeket, hogy a teljes jövedelmük a harmadát sem tette ki a látható költségeiknek. Sőt a hiányból még spórolni is tudott; újabb és ő földeket szerezve magának!
    S egyébként is, nem tudják ezek a gazok, hogy nem is olyan régen volt a lagzija! Menyasszony táncról még nem hallottak? =))

  • Ez egy ELTE matematikus szintje (fényképek)?
    Mi a motiváció? Irígység? Savanyú a szölő?
    Vagy humarista szeretett volna lenni gyerekkorától fogva, csak a matematikusra sikeredett – s ez a fórum mindent elbír?
    Remélem a matek jobban megy – ne legyen pálya elhagyó – az se lett volna jó, ha Hofi matek oktatásba kezd…
    Ha frusztrált, püffögéseit ne ránk fújja. Indulatból, erőlködésből nem lehet humorizálni, az erölködés csak rosszagú böffentéshez vezethet(jó esetben…).
    Ismétlem, a stílus az ember.

  • enterprise: „a stílus az ember.” hát ez az. ez nagyon is vonatkozik magára. 😀

  • Ezt meg kifelejtettem:
    Várok, de azt hiszem hiába

    Magyarország csak egy eszköz a ruszkik kezében

    Sajtóértesülések szerint Jurij Szolozobov politológus, az Orosz Föderáció Nemzeti Stratégiai Intézete nemzetközi programok igazgatója az orosz köztelevízió egyik politikai műsorában „Az idő majd megmutatja” című műsorban beszélt az EU és Oroszország viszonyáról.
    Előbb kijelentette „a szankciók és a vízumháború veszélyesek, mert ha Oroszország egyoldalúan nekimegy az Európai Uniónak, akkor olyan választ kap, hogy az fájni fog”. Majd hozta a megoldást is „Ehelyett inkább az EU belső egységének megbontására kell törekedni, amelyhez már vannak is szövetségeseik Kelet-Európában”, példaként „Magyarországot és Szerbiát” említtette. S hogy nehogy félreértsük elmondta azt is, hogy „a szankciókat csak konszenzussal lehessen megszavazni, arra kell törekedni, hogy megfosszuk az EU-t ettől a konszenzustól, már érik ez a szétmorzsolódás, csak segíteni kell ezen, azzal, hogy aktívak vagyunk ott”!
    Ja, hogy mire várok, hiába? A hírre, mely szerint magyarázatért Szájjártató berendelte az orosz nagykövetet! =))

  • enterprise

    2014 december 18
    2:05 du.

    Nehéz lehet ilyen szerény logikai készséggel élned! =))
    Ha megjelölöm számodra akkor sem érted/érzékeled a hibát!

  • Szar ügy, de megértem, hogy Bayer Mocskosszájú Zsolt nem érti a Che legendát.

    Che ugyanis – legalábbis minimálisan az amerikai kontinens szegényebbik felén, de Európa jobb érzésű emberei közt is – egy baromi egyszerű szimbólum: az önmagát a szegények ügyéért feláldozni is képes forradalmár szimbóluma. Még akkor is ez, ha életútjában akadnak nem éppen barátságos pillanatok is.

    Bayer Idegbeteg Zsolt azt, hogy a „szegények ügyéért” eleve nem értheti, hiszen ha értené, fullánkos és mocskos beszédét idolja, istene és örökös barátja, Orbán Viktor ellen kéne fordítania. De inkább pisil bele a konnektorba, minthogy ezt megtenné.

    Tehát Bayer Vérgőzös Zsoltnak csak azt lehet ajánlani: törődjön bele, hogy amíg olyan, hogy „szegények ügye” létezik, Che alakja minduntalan fel fog tűnni tüntetéseken.

  • RonaGyuri

    2014 december 18
    1:59 du.

    Na már itt is a frappáns és korrekt,de igen jellemző válasz. Az index.hu értesülése szerint: „A Fidesz is közelményt adott ki a témában. Szerintük az Orbán Viktor vagyonosodását firtató Gyurcsány Ferenc ellen kellene vagyonnyilatkozati eljárást indítani.”.
    Hogy én miért is nem lepedők meg, sőt akkor sem tenném, ha tényleg megtennék! =))

  • A cikkben két érdekes – érdekes? Na ezt most hagyjuk! – momnetimra hívon fel a b. figyelmeteket:
    Egyfelől:
    „Édesapám tanította nekünk otthon, hogy sohase azt kérdezzem, mit tesz értem a hazám, hanem, hogy én mit tehetek a hazámért.”
    Édesapád? Anyád! Ehhez apádnak annyi köze van, hogy – ráadásul rosszul – lenyúlta John F. Kennedy dumáját:
    “ask not what your country can do for you — ask what you can do for your country” azaz “Ne azt kérdezd, mit tehet érted a hazád, hanem hogy mit tehetsz te a hazádért.”
    Egyébként az üzenem apádnak, hogy ha már John F. Kennedy-t idéz inkább ezt: „It sums up not what I intend to offer the American people, but what I intend to ask of them”!
    Másrészt; Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István, aki a Közgép egyik leányvállalatánál dolgozott, esküvőjük után költöztek a szépséges svájci városban, Lausanne-ban!
    Mi van? Kivitte a férjét is? =))

  • Szépen megirt elfogultat olvahatunk,félre magyaràzott képekkel pl.:
    Orbàn Viktor rugja el a labdàt,az ellenfél blokkolàsa elkésett.
    Aki valaha futballozott làthatja a làbakrol,de a cél nem a valosàg,
    Bàrcsak ilyen”köbe vésett szavak”ellen tetszettek volna küzdeni:
    „Lassan mondom,hogy Orbàn Viktor is megértse,nem lesz gàzàremelés”,
    ÀFA csökkentés a vàlasztàs elött,utàna vissza,inflàcio,
    devizahitelesek,MOL részvények eladàsa,MALÉV,REPÜLÖTÉR,DUNAI VASMÜ..privatizàviok,Tuldeficiteljàràs,2008 végén Vészkölcsön.

    Melyik falnàl tetszettek lenni,vagy a bologatok,esetleg tapsolok között? Az adofizetöknek kell megfizetni!