Felcsutra már megérkezett a Jézuska

2014 december 20 5:05 de.40 hozzászólás

„Tudták, hogy a Jézuska bizonyos „frekventált” helyekre hamarabb eljön, mint amit a sztenderdek előírnak?
Amíg mi a karácsonyi menü és a kisebb- nagyobb ajándékok költségeinek optimális elosztásán matekoztunk, és lenyomtuk az ünnep előtti utolsó teljes, és überfárasztó munkahetet, addig a Jézuska már előre dolgozott.

Nem is akárhol, hanem birodalmunk székhelyén, Felcsút City-ben.

Nem is szaporítom tovább a szót, inkább tessenek jól, de nagyon jól megkapaszkodni.

Ülnek?

Akkor jó…

Nos, nagyon félve, de elárulom. Minden egyes, tizenegyedik életévét betöltött, igazolt, a Puskás Akadémia égisze alatt a bőrt rúgó „fiatalember” gazdagabb lett az alábbiakkal:

– 50 000, azaz Ötvenezer egyre értéktelenebb magyar Forint, OTP, azaz ótépé számlán

– 30 000, azaz Harmincezer mocskos mutyiforint, CBA, azaz cébéá utalvány formájában

– illetve (fene tudja, hogy kerül ide, de lassan már sejtem) szimpla 5 000, azaz Ötezer Forint Spar utalványban

Aztán most jön a matek.

A jelölt életkorban lévő, igazolt játékosok száma, bizalmas, ám névtelen informátorunk szerint nagyságrendileg 200, azaz kettőszáz. Így:

200 x 85 000 = 17 000 000

Azaz Tizenhétmillió fájdalmas magyar Forint.

A múlt héten kisbabájával kórházba került barátnőmnek ellenben egy szakadt, dohos, ezeréves matrac- szerű szivacsot merészeltek felajánlani éjszakai menedék gyanánt, amennyiben 3, azaz három hetes újszülöttjével egy fedél alatt kíván éjszakázni a kezelés idejére.

Van kérdés, nincs kérdés?

Drága Ráhel, mondd, volna kedved kiposztolni, hogy mindehhez mit szólsz?
Hányingerem van…”

Eddig 3niko jegyzete. Magam részéről hozzáfűzném, hogy Orbán Ráhelnek kisebb gondja is nagyobb annál, hogy erre válaszoljon. Elkövette azt a botorságot, hogy Facebook oldalán azt írta: Férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük. Azon felül, hogy ez minimum mosolyt fakasztó, még inkább blődség – hogy markánsabb kifejezést ne használjak.

Orbán Ráhel a posztban azt írja: „közgazdász diplomám van, több mint 3 évet dolgoztam a szállodaiparban és az idegenforgalom egyéb területein, 4 idegen nyelvet beszélek. Jelenleg tanulok, a jövőben a munkám és a családom mellett is tanulni fogok”. És? Ennek mi köze van a boldogulásához?

Mert hát: „Titokzatos, előkelő és pokoli drága az a svájci főiskola, ahol a magyar miniszterelnök lánya folytatja tanulmányait – ezt a hvg.hu írta szerdán. Az éves kurzus nagyjából 80 ezer svájci frankba (több mint 20 millió forintba) kerül, ebből a tandíj 50 ezer. Előírás az elegancia, egy szakács egyszerre legfeljebb négy tanulóval bíbelődik, és a sütés-fűzésen, szállodaipari tudnivalókon kívül menedzsmenttudományokat is tanítanak.” Mennyi is a valószínűsége, hogy ezt az összeget 3 év szállodaipari keresményéből spórolta meg? Na, ugye.

De még nincs vége: „Édesapám azt tanította nekünk otthon, hogy sohase azt kérdezzem, mit tesz értem a hazám, hanem, hogy én mit tehetek a hazámért.” Na, ez azért egy diplomás nőtől is elég durva. Méghogy apuci tanította! Ugyan, kérem! Arról nem is beszélve, hogy kurva nagy plágium!
Ami a valósághoz sokkal közelebb áll, az itt olvasható: Orbán vagyona.

Na, ennyit a saját lábon állásról. Akkor még ne beszéljünk a Tiborcz-művek viselt dolgairól és a vejkó jövedelmező – ámbár kétes eredetű – vállalkozásairól.

De, ha már lúd: beidézek ide egy – amúgy a Facebook-on is olvasható postot (szegény Ráhel, tényleg sajnálni való: a Face valósággal felrobbant a nyilatkozata után!)

„Tisztelt Asszonyom! Kedves Ráchel!

Ha megengedi, hogy így szólítsam, hiszen nem vagyunk személyes ismerősök. Ön felnőtt, önálló nő, remélhetőleg hamarosan boldog családanya is lesz. Bizonyára roppant értékes szakember, aki 3 évnyi munkával megalapozza a további jövőjét, és ahelyett, hogy plázamozikban verte volna el a keresetét, igényes szakmai ismeretek megszerzésére költi.

Mivel nyilván számolni is megtanult, hadd hívjam fel a figyelmét, hogy jelenlegi tanintézetének éves tandíja egy, mondjuk havi 200 ezer forintot kereső magyar tanárember több mint nyolcévnyi bruttó keresete. A bruttó meg a nettó különbsége egy gazdasági ismeretekkel is tisztában lévő szakembernek nem okozhat nehézséget.

Persze, tudom, minden gyermek boldogulását segíti a normális szülő, sőt egy valamire való férj is támogatja párját – ez igen dicséretes, ebben a férfiközpontú világban.

Hanem ezt a pártpolitika dolgot gondolja meg. Kedves édesapja ugyanis – egyelőre még – nem isten, vagy valamilyen más „felsőbb” hatalom kegyelméből lett Magyarország éppen regnáló kormányfője, hanem egy magyarországi párt élén nyert választásokat (úgy, ahogy, ezúttal ne firtassuk). Tehát, a pártpolitika élvonalában.

Önnek természetesen joga, – némiképpen kötelessége is, hogy hibáival együtt is szeresse szüleit: én már tapasztalatból mondom, hogy az ember így van ezzel a gyerekével is. Az sem ritka, hogy a gyerek nincs tisztában azzal, hogy a szülei mivel is foglalatoskodnak, sőt, gyakran előfordul, hogy kissé lenézik „őseik” munkáját. Én se értettem, mit vacakol anyu, apu azzal a lépcsőmosással, utálok is takarítani. De azért a takarítókat a mai napig tisztelem.

Remélem, abban a Magyarországtól képletesen fényévnyi távolságban lévő tanintézetben a tálalás kifinomult fortélyai mellett szó esik a szülők – és munkájuk – tiszteletéről is. A közelgő ünnepekre a kellemes időtöltés mellett egy jó kis családi dumcsizást is kívánok Önöknek. Üdvözlettel: Rátesi Margit, magyar állampolgár”

Befejezésül egy meglehetősen durva MÉM ugyancsak a Facebookról – hiába, a nép egyszerű gyermeke nem tud disztingválni:

időgép

40 hozzászólás

  • Én mindig mondottam, hogy orKbánnal együtt a családtagjai is szemét, hazug, nagypofájú bűnözők (négy nyelet beszélsz, te ráhel, az anyád, azt, nem négy nyelvet…).
    .
    Amolyan kövér- féle kötélen a helyük ezeknek is. A tisztítótűz ezekért is el kell hogy jöjjön.

  • Eldrad: a közgázon kötelező egy nyelv, leginkább az angol. a mellett a németet megtanulni gyerekjáték (tudom, ugyanis ugyan fordítva, de nem okozott gondot). ha a szállodaiparról van szó, erősen javallott az orosz is, ugyanis számot tevően megsokasodtak az orosz turisták. ha még e mellé felvett egy latin nyelvet, hát hihető a meséje.
    én inkább azt mondanám, hogy hogyan beszéli, inkább az a kérdés. Svájcban az előadások – lévén szakmailag orientált a képzés – valszeg angolul folynak, de az utcán németül beszélnek – hacsak nem a francia nyelvű kantonban okul a lelkem.
    a köteles dolgot meg inkább hagyjuk. ilyesmivel már engem is megfenyegettek, mi több, még a lámpavasat is megcímkézték.
    maradjunk annyiban, hogy egy tisztességes bírósági eljárás őket is megilleti.

  • István,
    .
    Én valszínőleg jóval később jártam egyetemre, mint te, így valamennyire képben vagyok a nyelvi képzéssel, meg hogy is múködik az. AZóta romlott a helyzet. Mondjuk úgy, a papír mindent elbír. Az angol OK még ennél a poloska ráhelnél is, nem érdekel. Le van ráhel …rva, hízzon akkorára, mint egy disznó, és fulladjon bele az összerabolt pénzébe.
    .
    Az a köteles dolog meg csakis kövéri idézet: az ilyen glória- féle 2/3 kreatúrák szívének bizonyára kedves.
    .
    De látod? Téged, meg másokat is, ezek az állatok kötéllel, lámpavassal fenyegetnek.
    .
    De amikor ÉN mondom nekik, hogy mi lenne, ha mindezt, amit ITT ÖSSZETROSSZOLNAK folyamatosan, előadnák BÁRHOL, ötletszerűen, egy ÉNY európai városban, magyar dolgozók előtt tartott miniturnén, akkor befogják a mocskos,pofájukat, mind.
    .
    Mert valahol még ezek a tetvek is jól tudják, hogy ezért „megfeszítenék” őket.
    .
    Mondom én, aljas, gyáva, mocsok banda ez. Az ilyen marcsi- glória- figyelő szinttől kezdve az újnyilas, utcai verekedő, Kanadába menekülő, folyamatos balhékeltőkig, mind.

  • Tudom nem vagyok magamnál, de majdnem azt hittem Őfenesége osztott egy kis zsebpénzt a fiuknak! =))

  • Én például 38 nyelven beszélek, de a kutyafaxa sem érti. Egyébként a párttitkár nagyszülő, kisztitkár apuka, a sorsolásútjánnyerttöbbszáznégyszögölföldtulajdonos anyuka után természetes, hogy ez a felfogása ennek az ostoba szárcsának. Ez ilyen családban szocializálódott. Ja, talán a Kennedy az apja, mert „rossz nyelvek” szerint eztet a mondatot ő mondta. Csaxólok, hogy ne halj meg hülyén lujza…

  • Eldrad: megértem az indulatodat, de kérlek, fogd vissza magad. szegény Ráhel nem tehet az apjáról, ezen a fórumon pedig inkább a „kedves” papa minősíthető. Ráhel csak egy kádergyerek. utasítsa vissza az apuci támogatását? hülye lenne. csak hát, nem kellene hazudnia. igen, engem az apuci támogat anyagilag – kellene bevallania. na és? mindenkinek kuss!
    ez gerincesebb magatartás lenne, mint ez a „saját lábunkon állunk” duma.
    Ahogy Rátesi Margit írja: minden jó érzésű – és arra képes – szülő támogatja gyermeke boldogulását. ráadásul ezt bele is foglalták az alapizébe.
    Ráhelnek mázlija van: a vice versa nem fogja terhelni, pedig az is alapizébe foglaltatott.

  • István:
    .
    „..szegény Ráhel nem tehet az apjáról..”
    .
    – Arról nem.
    .
    De arról igen, hogy ugyanúgy a maffia tagja ez is, ugyanúgy haszonélvezője az ország szétrablásának, ugyanúgy rablott- lenyúlt pénzből tobzódik, ugyanolyan nagypofájú, sz…rházi söpredék, és egy maffiózóhoz ment feleségül, akivel együtt folytatják a szabadrablást.
    .
    ÉS mindezt sértődötten meg is magyarázza.
    .
    Na, erről már tehet.

  • Nézd, orKbánistákkal, ezek család- bandatagjaival, bűntársaival, szócsöveivel nincs kompromisszum. Ezek közül SENKI SEM ÁRTATLAN. Ezekkel nincs béke.
    .
    Majd ha látom, hogy
    – életfogytos börtönbüntetését tölti mind,
    – az ilyen ráhel- féléknek kell menekülnie a koldusszegénység elől, nem nekem,
    – a nyilas fitymesz- propagandistákat köpködik- rúgdossák az utcán (ahogy ezt az ő hecckampényaik eredményeképp teszik a szar- hugy 2/3 forradalmárok másokkal)
    .
    … na, majd ha mindezt látom, akkor majd akkor lesz béke.
    .
    Kár, hogy ilyen soha nem lesz, mert orKbánisztán egyenesen tart a közép- ázsiai szörnyrendszerek irányába. Így aztán, nem hogy mindez megvalósulna valaha, hanem az orkbáni és egyéb maffia még gazdagabb, az alattvalók még csóróbbak lesznek. Ez pedig egy ördögi spirál.
    .
    És igen, kicsiben az ilyen glória- marcsi- figyelő- dénes- stb. féléknek is köszönhető mindez.

  • Eldrad: ugyan már, ezek senkik, még csak nem is fogaskerekek, csak sima narancsagyú provokátorok. olvastál tőlük egyetlen önálló gondolatot?
    Glória ráadásul néha meghasonlik: gyökös jobbikosból áttántorog Fidesz-hívővé 😀

  • asszem levédia alsó a csúti nagybirodalom mellett balra a világ leggazdagabb birodalma. az államadósság 127,4% és ezen felül az államkasszából (2010 eleje óta) hiányzik 40000 milliárd Fakauri (ők ezt forint-nak nevezik, sok minden kezdődik „f”-fel)és a birodalom 9,5 millió lakosából csak 4000000 nyomorog és a többi valahogy megél hogy az uralkodók a fidexelit ag lerottyant középafrikai diktátor szintyén és kultúrájával tobzódhassanak, igaz ebben a birodalomban műxik a NET a NER már nem annyira és a többi izé sem igazán de hisznek, kurvára hisznek kérdés? ki miben???

  • „..Glória ráadásul néha meghasonlik: gyökös jobbikosból áttántorog Fidesz-hívővé…”
    .
    – Az ugyanaz.
    .
    „..olvastál tőlük egyetlen önálló gondolatot?..”
    .
    – Nem, de attól még gazember, szemét banda.
    .
    „…még csak nem is fogaskerekek, …”
    .
    – Szerintem meg azok, mivel azt az ótvar mocskot, amit Bálványaik öntenek rá a Zországukra, ezek ide trosszolják. Eképp keltenek zavart, haragot.
    .
    Apró fogaskerekek, de mégiscsak a gépezet részei. Ezért pedig veszniük kell, és nincs velük semmiféle béke, vagy kompromisszum.
    .
    Értsd meg: amit ezek itt összeokádnak, az nekem személyesen is szól, mivel pont az ilyen magatartást tanúsító csótányok miatt kellett menekülnünk (meg még 500.000 másiknak is).
    És az ilyenek miatt lett közel 5 millió, hivatalosan is szegény ember abban a Zországban. Ezek a rohadékok tartják fent ezt a mocskos orKbán- rendszert, ezek a szószólói, az önkéntes propagandistái.
    .
    Szóval, nekem ne mondd, hogy ezek nem számítanak.

  • Még valami:
    .
    – Egy nálam sokkal okosabb, tájékozottabb valaki (ismert netes szerző az illető, nevét nem említem) szerint aki egy ilyen rendszerrel bármilyen módon is, de együttműködik, az nem ártatlan.
    .
    Na, ÉN ehhez tartom magam, de nem azért, mert ő azt mondta, hanem meggyőződésből.

  • Ejjnye, azztata ráheljét neki:
    .
    http://nepszava.com/2014/12/velemeny/tollhegy-rahel-sajat-laban.html
    .
    Na, erről ennyit.

  • Eldrad: Babits Mihály: Jónás könyve
    ….”De böjt s jámborság néked mint a pélva,
    mert vétkesek közt cinkos aki néma….”

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    sikerült ismét a bogrács alá gyújtani.
    Írom ezt, nem minden ok nélkül!
    *
    Vérlázító, indulatot felkorbácsoló, igazságtalan dolgok ezek.
    Ilyet olvasni, hogy a felcsuti gyerekeknek, „jó atyaként”, csak úgy osztogatja a mi adóforinjainkat? Így alakul át a fosztogatás – osztogatássá 🙁

    S, ehhez bokáznak a kormánya tagjai + más förmedvényeihez.
    Gyakorlatból, úgy hazudnak, hogy még papír sem kell ehhez, belemondják „élesben” az arcunkba.
    Felvilágosítanak, hogy milyen jól is megy nekünk?! Kevesebb a munkanélküli, nőtt a reálbér stb. stb. hja’ többet költünk…
    Vihognom kellene, de kedvem nincs ehhez. Nevethetnékemet, már régen elvették.

    Rogánra különösen vicsorgok, mert napi szinten belehazudott, a devizások arcába. Amikor azokat a vizenyős szemeit meglátom, azonnal „kapcsolok”agyilag és a tévé távirányító”jilag” is. Mielőtt megszólal, már tudom azt, hogy úgyis „megvezet(ne)”. Helyesebben bepróbálkozik… Engem és egyre gyarapodó -többünket- nem sok sikerrel.
    *
    Kiragadott példám: a kórházakban rettenetes állapotok vannak!(No, nem a magánkórházakról, énekelnék)!
    Az állami kórházak többségében, csak azért nem adnak pelenkát az arra rászoruló alá, mert nincs!
    Ehelyett katétert!
    No, most gondoljunk bele.
    Egy katéter, mennyivel kellemetlenebb, mint egy pelenka.
    A fertőzés veszélyéről nem is énekelnék.
    + kín az, ha a szerencsétlen ápolthoz látogató nem jön be, bármi okból. A szerencsétlen beteg egyéb kínjait, azzal + meg is tetézik, hogy a vizeletes zacskót időben nem ürítik ki. (Ez pedig az ápolószemélyzet sok munkájával, az egyre gyérülő lészámával SEM magyarázható).

    Ezeket tudva, látva, megtapasztalva – „országunk, mert már nem is -hazánk- (ezt későbbiekben kifejtem!) jelenlegi büszkesége” – csak úgy kiránt a közös kasszából: ennyi+annyi jó magyar forintot. Adományoz! De nem ám a saját vagyonkájából, pláne a mellényzsebecskéjéből.
    Felcsútnak fene nagy szerencséje, hogy jelenlegi „kincsünk” ott született és nem másutt.
    *
    Ez csak egy kiragadott hír. Többek között, + amiről még nem tudunk, amiért nincs pénzünk.
    Vérlázító!
    *
    Most kitérnék arra, hogy Magyarországot, miért érzem egyre jobban „országunknak” és NEM HAZÁNKNAK.
    A HAZÁNAK elviekben, no meg gyakorlatban is védenie kellene az itt élő magyar állampolgárait. Sőt tovább is megyek e megjegyzésemnél, nemcsak védeni, de az érdekeiket képviselni, sőt nézni. Anno’ többek ezért húzták a Fityesz mellé a keresztjeiket. No ezek a keresztek igazi KERESZTEKKÉ váltak. Nehezek és irgalmatlanul fájnak.
    *
    A Fityesz mit tesz?!
    Fejünk felett dönt, majd titkosít. Legyen szó Paksról, vasárnapi boltbezárásokról és sorolhatnám.
    Törvényeket hoznak, – kormányunkat nem érdekli az, hogy mi az itt élő magyar állampolgároknak a véleménye erről vagy arról a §-saikról, döntéseikről. Az sem rázza meg őket, hogy a KDNP baromsága és a Fityesz embertelensége, átgondolása miatt sok szerencsétlen ember elveszíti a munkáját. Hiteleiket, rezsijüket képtelenek lesznek fizetni. Mi következik ebből? A családokat kilakoltatják. Gyerekiket a gyámügy intézetbe helyezi, a szülők mehetnek a híd alá, vagy a melegedőbe. Mivel NINCS ELEGENDŐ HAJLÉKTALAN SZÁLLÓ!
    Így „köll” a családokat szétszakítani, de a vasárnapi ájtatosságot támogatni szükséges. Mi ez, ha nem „kétarcúság”?
    Ha kicsit is a dolgok mögé látunk, azonnal felviláglik, miről is van itt szó? Olyan üzletláncot lépés-előnybe hozni, aki csókos. A vasárnap bezárandó üzletek, üzletközpontok m2-i területei is a CBA üzleteihez lettek igazítva.
    *
    AZOK ott fönt mivel is foglalatoskodnak? Fosztogatnak – majd osztogatnak, +semmibe vesznek minket, belehazudnak az arcunkba.
    Rabszolgasorsba taszítanak, a Munka Törvénykönyvének §-sainak megváltoztatásával. Többnyire a munkaadót védik, a munkát vállalónak kuss van. No, a munkaadókat pedig újból és újból megsarcolják. Nekik sem örömünnepekből állnak a napjaik.

    Legújabb „agyszüleményük”, hogy nem elég, hogy a boltokban a pénztárgépeket összekapcsolták a NAV-val. Januártól a számlákat is össze kell majd gyűjteni, +adminisztrálni.
    Nem mese, olvastam!
    „Szűk agyamba” ez már nem fér bele. Legalábbis őszerintük, tuttira szűk, hiszik. Én ebből a hitből kibillentem őket. Mi a jó fenének kellett akkor a „köldökzsinór”, meg az online összekötés a NAV-val? Ha +munkát sóznak a boltosok, üzletvezetők nyakába.
    EZEK mindenkit kiborítanak, nemcsak a bilit, napi szinten.

    Azt hiszik, ez mindig így (van), lesz, mindörökké és ámen?!
    NINCS ámen! Erre NINCS ÁMEN!

    Nem akarom, nem akarjuk, s ennek hangot is adunk.
    Írásainkban, véleményeinkben.
    Mi bezzeg, a KMH törzs-szerzői, nem forgatjuk a köpönyegeinket, mint mások olyan sokan.
    A Fityesz sorai között bezzeg, bőven megtalálhatóak, akik más „felekezetből” érkeztek. „Utazóban” vannak a különböző pártok között. Oda-oda csapódtak, csapódnak ahol a kalácsot osztogatták, osztogatnak.
    (( 🙁 ))
    *
    No igen, Istenemre mondom, azon csodálkozom, hogy O.V. – Döbrögi – Kis Köpcös – nem az Országházunk karácsonyfája alatt üli meg a „mászek” ünnepét. Úgy értem: rokonyokkal, barátokkal, haverokkal és egyéb talpnyalóival. No meg a bólogatósokkal, mert azokból kinevelt egy tábort.
    A választ már tudom is, azé’ mert az Országház szűk, majd a budai várban, ott elegáncsabb a felcsúti parasztgyereknek.
    *
    G.B.

  • Orbán Ráhel?
    .
    Egyszerű.
    .
    Illik mindkét családba.
    Illik a fatolvaj családba is, meg illik az „ország-tolvaj” családba is, hiszen tagja, ebben nőtt fel, ezt tanulta, látta otthon, ebben „szocializálódott”!
    .
    Férges fának, férges gyümölcse!

  • „Kedves Rasi a gyűlölködőket, irigykedőket és gonoszakat sajnálni kell. Sajnáljuk őket együtt és imádkozzunk azért, hogy ne legyen nékik túl késő rájönni arra, hogy ezzel a leginkább saját maguknak ártottak. Bátran, okosan! Úgy, ahogy édesapád teszi!”

    Így nyalt be Siklósi Beatrix Orbán Rachel facebook oldalán

  • upppsz

  • Kiss Eszter: érthető. miután rasszista/antiszemita megnyilvánulásai okán kibaxták a TV-ből, most nyalakszik ezerrel. asszem, őt is sajnálni lehet.

  • Ille István

    Siklósi jelenleg az MTVA Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője, nem véletlen a benyalás sem, tudod a munkaköri leírásuk szerves része, de ha így haladnak a mélytorkozást is kötelezővé teszik.

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    félelmetesek ezek a hatalmas összefonódások.

    Ezért szeretnék bolha lenni egy ilyen „családi összeröffenésen”, ahol kiosztják azt, hogy ki, mit csinál és legfőképpen azt, hogy hogyan?!
    Itt a hangsúly a HOGYAN-on van!
    *
    Nem is tudom, ezek a családi hatalmas értekezletek hol vannak megtartva? Melyik birtokon? Melyik hatalmas szalonban, mivel gondolom arra is fussa.
    *
    Főként valami nagy fejnek kell ezt irányítania, döbrögink ehhez kevés. Hiszen bármilyen fura, neki irányítania kell(ene) JÓ IRÁNYBA országunk gazdaságát, pü. helyzetét, az emberek életének jobbítását, munkaerő piac kialakítását és megerősítését. Munkahelyek teremtését.
    Sejtem, hogy ez ügyben a legközelebbi munkatársait mozgatnia kell.
    Ebben, tapasztalataink szerint – a tanácsadóival együtt sem jeleskedik!
    *
    Tehát a családi – másodgazdaságot! – valakinek nagyon komolyan kell rendeznie. Gondolom, van „intézője”. Hiszen egy olyan kaliberű úrnak, mint Ő, ez már kijár. S, nem is lehet az akárki.
    Tény, elismerés a poszton lévő intézőjének, ahogyan építgeti-szépítgeti a döbrögi vagyont. Sejtem azt is, hogy nem krajcárokért.

    G.B.

  • Egyáltalán nem szabad semmit írni a facebookon. Ezt meg kéne jegyezni. Itt van rá a példa, a sok irigy ember gyülőlettel teli cikke és hozzászólásai.
    Kérdem én, hogy a világ bármelyik miniszterelnökének a gyerekét igy bárhol is irigylik és bántják?! Egy szégyen.

  • Georgina Bojana

    No igen, én megsúgom, NEM imádkozom értük. Az irigykedők, meg a „gonoszak” (ezek mi lennénk :), inkább rászorulnánk Isten kegyeire.
    Nekik elég vastag az arcukon a bőr, bele is tudnak nézni a tükörbe, jól tudnak csicsikálni, rólunk pedig lehúzzák még a leplet is.

    Mi a jó fenéért sajnáljam őket?

    Megsúgom: ott gebedjenek meg a mindösszes arany hegyeiken. Az a legszomorúbb, hogy nem jutott el az agyukig, hogy a halottas ingen nincsen zseb! Ezt már többször megírtam. Hiába gyüjtögetnek, nem vihetnek magukkal semmit – még sok-sok év után – amikor eltávoznak nemcsak a posztjukról, de evilágból.
    Ahogyan jövünk, úgy távozunk.
    Továbbá egy gyomruk van, nem tudnak folyamatosan zabálni sem.
    Azon kívül, hogy nagyon meglátszik, s különösen egy államfőnek ki kellene valahogyan néznie. Külcsinben értve.
    Visszanézve, más országok vezetői, különösen az amerikaiak, nagyon vigyáznak a megjelenésükre. De arra is, mit és hogyan ígérnek, mondanak és tesznek. Jó, jó, ott is vannak hibák. De ebbe ne merüljünk bele.
    Nekünk épp elég a saját portánk sepregetése.
    *
    Valamint egy fenekük van, nem tudnak több felé sem menni, sem maradni. A pénz nem boldogít, igazi barátaik nincsenek, csak haszonlesők és se.gnyalók, meg bólogatók.

    A barát az, aki megmondja azt is, hogy mikor és miben hibázok. Nekem vannak ilyen értékes barátaim. Sokkal gazdagabb vagyok, mint ők, pláne mint döbrögi.
    Nekem nincs vagyonom, csak deviza hitelem, tehát engem nem a pénzemért és nem a poziciómért szeretnek.
    Hanem önmagamért! Itt öndícséret következ(het)ne, de nem teszem, még azzal ütnétek az orromra, hogy beképzelt vagyok. Tény, hogy vannak emberi értékeim. Amelyek az évek alatt, mint az jófajta Aszu, be is értek, érnek. Többek között az egyre gyarapodó élet-tapasztalataim. No meg az, hogy nyílt sisakkal mondom a véleményemet, amit nem forgó-kakas módjára váltogatok.
    Nem forgok és nem is váltogatok, véleményre, barátra értem.
    S, kell-e ennél több?
    *
    G.B.

  • Figyelő: irigység? ugyan már, sajnálat! bár nem tehet róla, de milyen élete lesz egy ilyen apucival a háta mögött?
    a szégyen a magáé, hogy képtelen felismerni a mai Magyarország lenézett, kisemmizett polgárainak reakcióját! habár semmi köze hozzánk!
    véletlen lehet, hogy a libuci letörölte a Facebook oldalát? a világ bármely miniszterelnökének fia/lánya volt ennyire buta, hogy ezt előadja?

  • Figyelő! Én soha senkire nem voltam irigy. (Ha mégis, nem a pénzére, hanem pl. arra, hogy karcsú, hoszúcombú szépség.) Orbán Ráchellel két baj van.
    A kisebbik, hogy az apja finanszírozza a tanulását, és hogy milyen pénzből. Mert arról mindannyian tehetünk, mert hagytuk, hogy idáig fajuljanak a dolgok.
    A nagyobbik gond, hogy Ráchel 25 éves, főiskolát végzett, 4 nyelven beszélő felnőtt nő. És szemmel láthatóan fogalma sincs arról, hogy mi az édesapja munkája. Nem tudja, hogy apja soha, sehol másutt nem dolgozott, mint a magyar PÁRTPOLITIKÁBAN? Hogy apukája egy magyar PÁRT vezetője, átmenetileg kormányfő? Hogy nevelte ez a szegény Viktor a gyerekeit, ha azoknak gőzük sincs, hogyan működik egy demokratikus ország? (Meg sem kockáztatom azt a rosszmájú feltételezést, hogy a kedves apukának sincs erről lövése sem.) Azt csak a hölgy fogalmazási készsége hiányosságának tudom be, hogy a nevezetes mondás forrását, JFK-t nem említette. El sem tudom képzelni, hogy ha egy apa ilyesmiket mond a gyerekének, meg ne említené, hogy kitől származik a mondás.

  • Rapcsák Zoltán

    Hát alaposan beszámolt az Orbán családnak.
    Mint ahogy eddig is tette.

    Békés, szertetetteljes Karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új Esztendőt kívánok
    Rapcsák Zoltán

  • My fellow Americans, ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.
    John F. Kennedy

    (Joe Kennedy never publicly revealed his wealth, but the New York Times estimated his net worth at $500,000,000 when he died in 1969.)

    Hm.

  • Elég fárasztó (és egyre alpáribb) fröcsögéseket látok itt.
    A beinzertált versike is kellően ocsmány, jól passzol ahhoz a zsigeri politizáláshoz, ami itt folyik.
    Nem láttam ezek az öklendezéseket akkor, mikor Lopcsány 1000 milliárdért építtetett 130 km autópályát, vagy az szadesz 500 milliós adósságot hagyott hátra végvonaglása után (stb.).
    Simon Gábor maszop pártelnök helyettes sokszázmilliós bulija se nagyon izgatta fel a karcos tollú hozzászólókat…
    Ennek ellenére azt mondom, mindez – bár kétségtelen fröccsen sár a szélvédőre – nem annyira számít, hanem inkább az, hogy két választás között honnan hová jut el az ország. Feljebb, vagy lejjeb. S egyelőre felfelé haladunk. Nem is rosszul. A kuty augat, a karaván halad, meg kell tanulnuk, kutyaugatás nélkül karaván haladás sincs, a dolgok már ilyenek.

  • enterprise: kétségtelen, hogy maga a kutya. zsigeri politizálás? hol talál itt maga belső szervekből való politizálást?
    igaz, a maga kommentjei valóban olyanok. leginkább a gáztermelő szerveiből valók 😀
    mondja, melyik versikét tartja ocsmánynak?
    én ugyanis nem látok ott versikét, de még csak kínrímet sem. az időgépről szóló a Facebook-ról való. tudja, az az a fórum, ahol a nép egyszerű gyermeke elmondja a véleményét.

  • Talalom,
    szomorú lennék egyébként, ha egy 3x-os magyar miniszterelnök nem tudná a lánya svájci tanítását megfinanszírozni…
    (Ettől függetlenül, nem feltétlenül ő kellett, hogy megfinaszírozza)
    Miközben egy egy bites VV robot, vagy egy gátlástalan Balázs az RTL-ről, vagy Hajdú ennek a sokszorosát sepri be. Ha hiszi, ha nem, az agymosott, degradált, lenézett, limitált agyműködésü nézők pénzéből.

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    mondtam, írtam – rotyog a bográcsban és a KMH hasábjára, beírt „leveske”.

    Azon álmélkodom, hogy vannak olyanok, akik nem ismerik fel azt, hogy bizony, bizony a fekete levest, velünk akarja a jelenlegi kormány „megétetni”.
    Mi pedig ellent állunk.
    Csak azért sem ismerjük sem be, sem fel, hogy az a leves „jó”, mert ehetetlen és megemészthetetlen!MEGROMLOTT, KIDOBANDÓ!
    Breteg tőle országunk és az itt élő polgárok.

    Az ide beírók közül, az ellenszeleket fújdogálóknak, ezt olyan nehézkes felfognia?
    Akik minket „vesszőz(né)nek”, akik leírjuk, kimondjuk a valóst, az igazat?
    *
    Ami a leányzó szánását illetné, nem tenném, csak azé’, mert ő bezzeg soha nem tudja meg, mi az a NINCS.
    Jófajta pénzzel bélelték ki a fészkét. Az sem vezet jóra, ha valakit, bárkit a fellegek „felett” nevelgetnek. Könnyen leeshet a földre, s akkor súlyosabbak, nagyobbak a sérülései, mint a már napi edzetteknek.
    Erről csak ennyit.

    G.B.

  • (Elég eccerü)

  • enterprise

    2014 december 21
    1:02 du.
    Tényleg egyszerű: addjátok neki össze TI, de ne a mi adónkból! =))

  • Enterprise! Félreért. Engem nem zavar, hogy egy miniszterelnök finanszírozza a lánya tanulását. Én is rakok az unokámnak bébikötvényt (ha már a fiamnak nem tudtam). És ha Ráchel kedves édesapja nem teszi rá arra is a kezét, mint annyi mindenre, akkor az unokám 18 éves korában, ha nem is Svájcban, de talán egy itthoni egyetemen tud tanulni.
    Nekem az a bajom, hogy egy 25 éves, önálló, tanult nőnek, aki életét a politika közelében töltötte, fogalma sincs arról, hogy mi az a többpárti demokrácia. Ebből szorosan következik, hogy az apjának sincs.
    Az, hogy Ön is csak a pénzt hajtogatja, csak azt mutatja, hogy Ön sem járatos a polgári demokratikus államrend mibenlétében. De úgy tudom, (velem együtt) Ön is igen koros már, úgyhogy ez nem számít.
    De mire tanítja majd ez a szegény hölgy a gyermekeit? Az apjától hallott falvédő-szövegekre? Esetleg megragad benne néhány mástól idézett mondás, mint JFK-é? Vajon körülnéz-e Svájcban a tanintézete falain kívül is? És mikor döbben rá arra, hogy mit művel az apja a hazájával?

  • Fenyvesi Glória

    Békés, Boldog Karácsony Mindenkinek!

  • Aha… ezeknek is békés, boldog karácsonyt?
    .
    http://nullker.hu/2014/12/oriasi-sor-blaha-lujza-teren/
    .
    – Azért ennek a sötét glóriának van ám pofája, hogy egy ilyen témájú cikkhez szólva „kíván” békés, boldog karácsonyt… hogy én mit kívánok neki, meg a hozzá hasonlóaknak, azt úgyis tudjátok.
    .
    Egyébként, két jó írás orKbánisztán Fővezéréről, bandájáról, és viselt dolgaikról:
    .
    http://nepszava.com/2014/12/velemeny/tollhegy-fedoakcio.html
    .
    és
    .
    http://nepszava.com/2014/12/velemeny/bartus-laszlo-goodfriend-united-states-of-america.html
    .
    Békés boldog karácsonyt?

  • Bár, ha jobban meggondolom, az a sok ember, akik ott állnak sorban az ételért, lehet, hogy mind fizetett ügynök, hazaáruló, meg szélsőliberálbolsevik provokátor… 🙁
    .
    Tudjátok, emberek… az a gáz, hogy vannak orKbánisztánban, jó sokan méghozzá, akik ezt komolyan is gondolják.

  • Kedves Glória, és minden hozzászóló!
    Kellemes , és Áldott Karácsonyi Ünnepeket Kívánok! Tisztelettel: Zoltán.