KDNP-s karácsonyi hírek

2014 december 27 9:05 de.10 hozzászólás

Még mindig a Karácsony, és ismét csak a hazai politika egyik szereplőjének ténykedésén, illetve annak hiányán keresztül nézve. Ez nem más, mint a kormánypárt klerikális platformja, a KDNP. Azért, mert az ünnep, alapvetően a kereszténység által indíttatott ünnep. S mint tudjuk, a vasárnapi zárva tartás kapcsán éppen csak nem lett a szent családot is megtagadó sátánista, aki vasárnap is vásárolni szeretne.

Így aztán teljesen nyilvánvalóan érdekes lehet, a képmutatási koefficiens felmérése a szavazásokon önmagában mérhetetlen támogatottságú, és nem kevésbé mérhetetlenül nagy mellénnyel díszkereszténykedő formáció esetében. Nos, a részletek alapján azt találhatjuk, hogy az említett koefficiens a Himalája magasságával mérhető nagyságrendeket képvisel. Ehhez különben nem kell mást tenni, mint a pártnak bejegyzett vallási lobbi-egylet honlapját meglátogatni az interneten. Ott szinte azonnal megállapítható, hogy szinte csak az MTI hír-anyagából olvasható összeállítás. Ami nyilván annak is köszönhető, mert így legalább véletlenül sem közölhetnek olyasmit, ami a Vezér hírkufárjain kívüli forrásból, véletlenül szembemegy a hivatalos fő-nyelvcsapás irányával. Az országos hírszolgálat pedig egyedül a Baptista Szeretetszolgálat adományairól látszott olyan módon beszámolni, ami kielégítette a KDNP-s hírválogatókat. Amiről nem olvashatunk még hírként sem, az a rekordhosszúságú sorok a Blaha Lujza téren, vagy bárhol másutt az országban. Természetesen tudom, a krisnások nem keresztények. Azért a KDNP által kezdeményezett ételosztásról, például, kerülhetett volna ki hír a honlapra. Ja, hogy ilyen esetleg nem is volt? Bocs!

Természetesen más híranyagok is olvashatók az említett weboldalon. Túl azokon is, amelyek alapvetően a Fideszről szólnak. A Karácsony kapcsán inkább csak a kiemelt, és valóban vallási tárgyú hírekre koncentrálva olvashatunk Ferenc pápa ténykedéséről. A világvallás aktuális tematizálása okán ez teljesen érthető. S a hitük miatt meghurcoltak valóban megérdemelnek minden szolidaritást. Alapvetően a hitüktől függetlenül. Kiterjeszteném. Még a hitük hiánya miatt meghurcoltak, leszóltak, másodrendűnek kikiáltottak is megérdemlik a szolidaritást. De ez utóbbit a KDNP esetében el sem várom. Képviselőik, például Rétvári Bence vagy Harrach Péter megszólalásai nyomán, a pártnak az úgyis olyan magas lenne, mint hangyának a már említett indiai hegyvidék. Így megértem, hogy a pápával kapcsolatos hivatalos híradásokat nem egészíti ki saját részükről semmi. Még annyi sem, hogy a Vatikánban említett sok könny kapcsán együtt éreznek bárkivel is.

A hazai híveknek tolmácsolják például Bölcskei Gusztáv református püspök véleményét, ami a rend és befogadás szükségessége mellett tör szavakat. Igaz, a rendet a lelkekben levő rendként emlegeti. De azért még emlékezhetünk arra, hogy a beszédnek helyet adó debreceni Református Kollégium falát Horthy-emléktábla díszíti, és szintén református templom adott helyet egy Horthy-bálvány avatásának Budapesten. Annak állítva emléket, aki nem egészen spirituálisan volt rendpárti, és legkevésbé sem a volt a vallás-semleges együttélés híve. Függetlenül attól, hogy a Szakály-osztályú kukatörténészek, kormánypárti egyetértéssel, miként próbálják újraírni a háborús éveket. Egyébként mindettől sem a most beszélő püspök, sem a parlamenti vallás-manifesztáció nem határolódott el túl hangosan, Viszont a püspök elég hangosan megvédte a tengertelen tengernagyi táblát. Ez akkor is visszássá tesz a szájából bármilyen karácsonyi üzenetet, ha a gyermekek megvédésének most emlegetett eszméjével maximálisan egyet lehet érteni. Még akkor is, ha a most szemlélt honlap gazdáinak egyike nem is olyan régen a gyermekek éhezését életmódbeli kérdésként gondolta kezelni. Hogy próbálná ki Harrach Péter ezt az életmódot úgy egy hónapig!

A gyermekek védelmével még a KDNP-től függetlenül is egyet lehet érteni. Függetlenül attól is, hogy a Karácsony egy konkrét gyermek születésének állít emléket. Amely gyermeknek az emléke, Gáncs Péternek, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspökének a közleménye szerint összeköti Istent és az embert. Pontosabban szerinte az Istentől elszakadt ember találkozik a betlehemi jászolnál az Istennel. Ez azért is érdekes gondolat, mert manapság a Karácsony az emberek többségének aligha az említett jászolról szól. Így azoknak sem, akik szerint a kínhalál-szimbólum a legjobb emlékeztető a születésre. Amellyel kapcsolatban Fabiny Tamás, szintén evangélikus, és nem mellesleg püspök azt emlegette, hogy: „Szerinte istenkáromlást követ el az a politikai erő, amelyik tudatosan él vissza a keresztény jelképekkel, és nem jó, ha Trianonból nemzeti giccs lesz” Ám a KDNP a kérdésben hallgat évek óta, és hallgatott az idén is. Még a karácsonyi hírcsokorba sem átvéve az említett szavakat. Forrásmegjelöléssel akár.

De legalább végképpen tisztázva azt a kérdést, hogy a politikai istenkáromlás ellenzése, illetve a vasárnapi zárva tartással manipulált kereskedelem, az abban kedvezményezetté váló cégek iránti, természetesen önzetlen, szimpátia közt melyik az, amelyik a KDNP számára kedvesebb. Ha más tanulsággal nem, ezzel azért mindenképpen szolgált a klerikális parlamenti frakció mögötti honlap olvasgatása.

10 hozzászólás

  • Endre:
    .
    – Ezek a torzagyú, beefsteaktól, szarvasgombás mártástól túlhízott disznók könnyen megmagyarázzák, miért nem kellett a kdmp- nek ételt osztani bárhol is:
    .
    – Minek? Hiszen orKbánisztánban NINCS SZÜKSÉG ilyesmire, mivel nincs éhező, sőt, szegény ember sem! Hogy az a sor a blahán, meg máshol?
    .
    Az meg mind fizetett balos/ külföldi ügynök, szélsőliberálbolsevik hazaáruló, és amúgy is, a fotó hamisítvány, a krisnások meg főleg valami sátáni, külföldi bajkeverők.
    .
    És az a legnagyobb gáz, hogy a fitymesz, és mocskos tábora ezt valóságként éli meg. Tök mindegy, hogy a szemével látja a hülye állat, hogy ott szenved vagy 3000 éhező – az mind ügynök, meg szélsőbalos, lefizetett külföldi bajkeverő.
    .
    Ahol pedig ezt bárki is komolyan gondolja, ÉS ezeket nem teszi durván, gyorsan helyre a többség (többség???) – onnan meneküljön, ki merre lát.

  • Eldrad.
    A szarvasgombás kdmp-nek nincs sok köze a KDNP-hez. (Az ívással várj még pár napot…)

  • Eldrad, ne ívjál, ki tudja, mi lesz belőle 😀 wazze, hogy a díszzsidó Ármin a KDNP-t védje, méghozzá egy Petőfi-téri WiFi állomásról, az azért már nem semmi! pénzért teszi, vagy önkéntes?

  • ˙˙

    Tévedés, hogy rekord hosszúságú sorok az ételosztásnál.
    A kormánypropaganda nyugodtan konstatálhatja, hogy akár egy grafikon; a Balaha Lujza tértől idén is CSAK a Rókus kápolnáig ért a 300méteres sor.
    Mostmár tehát a szokásos pozitív bájolgással tudathatja az Állami rádió és tévéközpont az őket hallgató és bámuló elfogultakkal, hogy az éhezők száma ezen a karácsonyon sem növekedett – tovább.
    .

  • Ami az ételosztást illeti,hát bizony sok helyen volt,sok szervezet
    osztott meleg ételt a rászorulóknak,úgy mint régen a szocializmusban
    is….(különösen a válság kirobbanása óta,akkor még szoci kormány volt!).se akkor,se most nem a kormány osztotta,hanem vallási és egyéb karitatív szervezetek,(se Gyurcsány,se Orbán felesége!bár utóbbit mintha gyakrabbal látni jótékonysági rendezvényeken…)csak annyi a különbség,hogy most több hajléktalan férőhely,nappali melegedő ételosztással,(szálló),kórház
    van mint régen!

  • Nagyon érdekes,hogy megint (persze minden figyelmeztetés nélkül,ahogy szokták…meg,amire ugye nem is volt ok..).megint töröltek egy hozzászólásom,amiben arra emlékeztettem a fórumot,hogy ugye a zsidó
    vallás hívei szombaton nem dolgoznak nekik az az ünnep és ezt tudomásul vesszük (itthon is megtehetik!régen is megtehették!))különösen Izraelben,Kanadában,akkor a keresztény hívőknek miért kell vasárnap dolgozniuk?(bár van aki rá van kényszerülve és nem válogathat!)és a kintieknek ehhez mi köze?
    A többi megegyezés kérdése,vannak ellenzőik és egyetértőik,meg bizonyos gazdasági szempontok mind a munkáltatók,mind a munkavállalók,mind a vásárlók részéről!
    Úgy gondolom semmi rosszat nem írtam,csak tényeket,amit egyesek képtelenek elismerni!

  • ja és azt is írtam,hogy a Karácsony elsősorban ugyan keresztény ünnep,de ugye a zsidók is tartják…legalábbis itthon,az ismerőseim biztosan,amit a keresztényeknél az Advent náluk a Hanuka előz meg….!
    Ami a munkát illeti hát hétvégén általában a beosztott kereskedelmi dolgozók,árufeltöltők,segédmunkások dolgoznak, akik többsége keresztény,nem jellemző,hogy zsidók is lennének köztük….!
    Ezek tények és semmi sértő nincs benne,csak furcsállom,hogy mások vallásába beleszólnak!
    Azt is írtam,hogy mindez megegyezés,érdekegyeztetés kérdése mind a munkaadók,mind a munkavállalók mind a vásárlók részéről,meg régen a szoc.ban sem voltak nyitva az üzletek!

  • Üzenet a KDNP-nek:
    „Egy olyan társadalom, amely nem törődik a szegényekkel, üldözi őket, bűnözőkké teszi őket, a maffiába kényszeríti őket, elveszíti a szabadságát és megszűnik keresztényi lenni”

    „Meg kell védenünk a szegényeket és nem védekeznünk kell tőlük. Meg kell védenünk a gyengéket, és nem kihasználni őket.”

    Ferenc pápa év végi hálaadó istentiszteletéből

  • Marcsi,
    ja tényleg, a kereskedelmi dolgozók között nincsenek zsidók… 🙁
    És régen nem voltak nyitva az üzletek.
    Emlékszem, ilyen is volt. Napi 8 órát dolgoztam, be is voltam jelentve mind a 8-ra. Arra leszek kíváncsi hogy Lázár miniszterelnökségén, ahol szerinte 10-12 órát kell dolgoznia munkatársak vajon mikor fognak vásárolni….

  • Volt nekem előző munkahelyemen egy külsős hardveresem.Azóta is ha problémám van, csak hozzá megyek. Megbízható, idős bácsi, de teljesen up-to-date. Zsidó. Kérdeztem tőle, hogy tudja tartani a szombati munkaszünetet. Mondta, ha lehet, tartja. Ahol non-stop felügyeletet vállalt, és probléma adódik, természetesen rendelkezésre kell állnia. Ilyen egyszerű. Zsidó honfitársaim nevében (én nem vagyok zsidó) is köszönöm hogy szívén viseli sorsukat.