Pongrátz András: Én teljesen korrekt voltam a 3+2 Együttessel!

2015 január 5 6:24 du.5 hozzászólás

Exklúzív televíziós interjút készített a Kanadai Magyar Televízió (KMTV) Pongrátz Andrással a 3+2 Együttes észak-amerikai turnéja körüli botrányról. A Pongratz Entertainment Inc. tulajdonosa elmondta, hogy ő teljesen korrekt volt az együttessel és szerinte Bugyi Zoltán, a vajdasági csoport vezetője rúgta fel a szerződést, amikor azt követelte, hogy Pongrátz akkor is fizesse ki a következő 28 tervezett koncertet, ha abból néhány végül elmarad.

„Ez tiszta hülyeség. Hogy gondolja maga, mint normális ember, hogy lehet olyan szerződés, ahol 28 előadásról van szó és ahol az első előadás után ők megszegik a turnét és akkor én kifizetem a másik 27-et? Normális ember el tud ilyet képzelni?”–kérdezte Pongrátz András Maros Zoltántól, a KMTV producerétől, aki jelezte, hogy nem tudja ő sem, hogy mi van pontosan az ominózus szerződésben. „Én nem vagyok olyan bolond, hogy 28 előadást kifizessek, amikor egyet csinálnak és amikor ők mondják fel a szerződést. Ez tiszta idióta dolog”–tette hozzá Pongrátz András. A 3+2 Együttes azt állítja, hogy Pongrátz András „lelépett” és ezzel ő mondta fel a kontraktot.

Pongrátz András a KMTV-ben.

Pongrátz András a KMTV-ben.

Maros Zoltán arról is kérdezte, hogy miért volt az, hogy volt több olyan helyszín, mely szerepelt a turné listáján, amelyeket amikor felhívtak az együttes részéről, nem is tudtak arról, hogy ott lesz egyáltalán előadás.

„Hát persze, nem akarnak velük dealolni, mert én évek óta ezekkel a helyekkel nagyon szoros kapcsolatban vagyok és amit kellett én elmondtam nekik és megkértem a bocsánatot. Nem akarnak velük dealolni. Nincs nekik semmi közük hozzá”–mondta Pongrátz András.

„Teljesen korrekt voltam, úgy mint a többszáz koncertnél, amit én csináltam”–tette hozzá.

Maros Zoltán az interjúban Pongrátz András kollegáját – Kuti Sándort – is meginterjúolta. Kuti szerint a Bugyi Zoltán jelentette ki neki egy torontói hotelszobában, hogy „itt vége és nem mennek tovább.” Kuti elmondása szerint abból tört ki a botrány, hogy az együttesnek nem tetszett a Pongratz Entertainment által bérelt utánfutó mérete, mert hogy a vajdasági csoportnak ez „nem kényelmes.” Erre – Kuti elmondása szerint – Bugyi felmondta a túrát.

Valószínű mindkét fél érdekében áll, hogy nyilvánosságra hozzák a szerződés teljes szövegét, mivel csak így lehet tisztázni, hogy pontosan mi történhetett. A vajdasági együttes viszont bejelentette, hogy bírósági pert fog indítani a Pongratz Entertainment ellen.

A teljes KMTV interjú alul nézhető meg:

5 hozzászólás

  • aha. szóval, egy utánfutó méretén bukott meg a turné. ráadásul nem kényelmes. én eddig úgy tudtam, hogy az utánfutó tárgyak, eszközök szállítására szolgál, amik nem hiszem, hogy panaszkodnának a kényelmetlenségre.
    kezdem azt gondolni, hogy Avi ben-nek jó a meglátása.
    megcsinálnak egy fergeteges szilveszteri bulit, utána kikövetelik a még le nem járt fellépések tiszteletdíját – előre? ráadásul belengetik, hogy esetleg néhány el is marad?
    mi van?

  • Azért nem ártana – s ez nagyon megfogalamzás kérdése – tudni mi van a szerződésben. A lényeg ez a derék hazafi – bocs de nekem még a képe is sumák – mit vállalt? S hogy rögzítette a fizetést!

  • Nem hiszem,hogy az utánfutó méretén bukott meg a turné,az is megolható lehetett volna,csak a jó szándék hiányzott.
    Ki mondana fel 28 fellépést,hiszen nagy utat tettek meg.
    András kitér a válaszok elől, általánosan beszél, nem szolgál konkrétumokkal.
    Egy zenekar számára fontosabb a fellépés mint a pénz.

  • Avi ben Giora

    Nem szeretem ha igazam van, de sajnos egyre inkább kezd beigazolódni amit már korábban megirtam. Szóval teljesen mindegy ki mit mesél itten össze-vissza. Egy a lényeg: mi volt levésve a szerződésben mi lett aláirva. Márpedig szerintem a szerződésben fix összeg volt beirva az egész turnéra, kötelezettséget vállalva, hogy az összes helyszinen fellépnek és utána kapják meg a kikötött teljes gázsit. Előleg az talán meg volt állapítva. Hogy közben az együttes tudomására jutott, hogy igen csak szerény összeggel akarják kiszurni a szemüket az egy dolog. Legtöbbször a szervező vagy az „inpressario” aki nagyon jól jár az egészből. A zenekarok legtöbbjét persze, hogy főleg a fellépés érdekli de a pénz sem utolsó szempont. Az csak a szocializmusban vala talán, hogy előre kifizették a gázsit de ezt is kétlem. Pongrác ur teljesen jogosan háborodott fel, hogy hol divat előre fizetni ha nem kapta meg még a szerződésben rögzített koncerteket. Egészen biztos, hogy nem volt olyan „apróbetüs” kikötés, hogy a szervező akkor is köteles fizetni ha nem valósulnak meg a tervezett koncertek. De nem török pálcát senki felett sem. Jó volna ha tisztánlátás végett Pongrác ur nyilvánosságra hozná a teljes szerződést. Utána el lehet dönteni kinek is van igaza és ki vert át kicsodát, jogosan akarnak e perelni stb. Maros ur kérje vissza a riporteri jogosítványára adott pénzt. Ha valóban egy „célratörő felderítő riporter” volna akkor ez lett volna az első kérdése, hogy tessék már mondani láthatnánk azt a bizonyos szerződést, hogy őn mire vállalt kezességet ami a fizetést illeti, Bugyi vagy Kuti urak milyen alapon itélkezik, és eleve milyen alapon akarnak kicsikarni pénz előre ha az nem szerepel a szerződésben. Én még annó a rendszerátváltás előtt meg az egyesült „eurófóriát” megelőzően mondtam: a nyugat rá fog faragni ha a keletet csak ugy simán beveszi tagnak. Most itt az eredménye. Minden kiskapuzást sumákot kénytelen-kellettlen átvett a nyugat. Nem csoda hogy lassan de biztosan kezd bedölni minden. Most majd elkezdik a kilépési sort a görögök és szépen fog folytatódni a sor. Egy szerencsénk van nekünk magyaroknak. Mi ebből most jó hogy kimaradunk

  • Ott voltam az Újévi ( mellékesen a 90 dolláros belépőjegybe . belefért egy olyan pocsék vacsora ami 5 dollárt sem ért – szégyen) és a Cambridgei concerten is.
    Ami azt illeti fergeteges hangulatott teremtett a 3 + 2 és mindkét helyen telt ház volt.Ezen kivül legalább még 6 koncert lessz megtartva Kanadában. Láttam azt a bizonyos utánfutót. Bizony a hangoszlopok és a többi felszerelés nem fért el benne és egy rész a
    gépkocsiba került, ahol a vezető és a 4 utas ült. Rövid úton elviselhető de hosszú úton kibirhatatlan.
    Az András által feltüntetet 29 koncert közül fele sem tudott arról, hogy ott fel fog lépni a 3 + 2, de voltak olyanok is akik eggyáltalán nem akartak tárgyalni Pongrácz Andrással. Ez, sjnos nem az első eset ami a kihozott művészekkel történt. A vajdasági Szivárvány 10 megigért koncertjéből egy lett. Hogy hazakerürjenek elhelyezték Őket a Linamarba dolgozni és privát házaknál lettek elhelyezve. Mi történt Bangó Margittal aki a megérkezése után ott lett hagyva egy parkolón. Talán András tudd erről. A Niagarai Árpád Házban tervezett Magyar világtalálkozón az Omega együttesnek kellett volna fellépni. A jegyeket már árúba is bocsájtotta valaki csak egy hiba volt a dologba. A fellépésről sem az Omega sem az Árpád Ház vezetőségen nem tudott.
    Szerintem itt a kabzsiság és a hazug igéretek az okok.
    Ami a szerződést illetti szerintem kár feszegetni mert az üzleti titok.