Bukott diktátor

2015 január 8 6:00 de.17 hozzászólás

Orbán megbukott, ez ma már világos, mint a nap.
Hogy hogyan és mikor lehet végleg eltakarítani, már csak ez a kérdés, de ez is inkább technikai jellegű.
Az a stádium, melyben leledzik olyan, mint mikor a család áll a haldokló ágyánál és mindenki azon töri a fejét, hogy hogyan lehetne még utoljára kicsípni valamit az örökségből, miközben azzal biztatja az ágyban fekvőt, hogy nem is olyan nagy a baj, majd meggyógyul, meglátja!

Hát ez a beteg bizony már nem fog meggyógyulni.
Még agonizálgat egy darabig, de lassan már jártányi ereje sem lesz, legfeljebb még dührohamai lehetnek időnként, de ha az állampolgárok megkapják az emelt energiaszámlákat meg az adórendszer által megkurtított fizetéseiket, akkor legjobban akkor teszi, ha fejére húzza a lopott libák tollából készült nemzetiszínű paplant és álmodik tovább, szépen, csendben, szerényen.
Tán maga sem gondolta volna, hogy ilyen hamar vége lesz álomvilágának és lehet, még ma is abban él, hogy ki tud mászni a saját maga által ásott gödörből, de ez csak illúzió.
Mikor a nyugat azt üzeni, hogy szakítani kell a jelenleg folytatott politikával és Orbánnal vagy nélküle fordulatot kell végrehajtani és meg kell változtatni az általa keresztülerőszakolt törvényeket, akkor ezzel be is árazta a Mi Boldogságunk politikai súlyát és körvonalazta jövőjét is.
Ő lesz – mégha ha marad is, – a p*nán a szőr.
De egy gyenge zsarnoknál nincs csábítóbb préda a saját falkájának sem, ilyenkor hamar előállnak a trónkövetelők.
Persze azért hibát elkövetni nem lenne szabad.
Ezidáig is az volt a gond, hogy mindenki úgy gondolt rá, mint normális politikusra, de ez súlyos tévedés volt.
A Vezér beteg ember, és az a betegség, amiben szenved nem szervi eredetű, hanem mentális betegség, amelyik megakadályozza abban, hogy reálisan közelítsen az őt körülvevő világhoz.
Ő álmodott egy modellt, melyben ő az alfa és omega, ő a legerősebb, a legokosabb és a legszebb, hozzá igazítják a kronométereket és a méterrudat, ő mondja meg a tutit meg a frankót, nem mellesleg felvirágoztatja a hazai labdarúgást.
Az egyébként is álmodozásra hajlamos magyar jobboldal meg beleszerelmesedett az új mesébe és a mesemondóba.
Keresett a modell valóra váltásához végrehajtókat is, de a világ sajnos már csak olyan, hogy ilyesmihez értelmes és gerinces ember nemigen adja a nevét, hát maradt neki egy Szijjártó, egy Lázár, egy Selmeczi Gabriella meg egy Rogán – no meg a szupertehetséges Matolcsy, akik egyenként és külön-külön sem ütik meg azt a mércét, melyet bármelyik egyenes gerinccel rendelkező középiskolai tanár, orvos vagy könyvelő helyből megugrik.
Szóval figyelni kell rá, mert ettől az embertől minden kitelik, beleértve az öngyilkos gazdasági lépéseket, gazdasági szükségállapottól a bankbetétek zárolásáig, az államcsődtől az Unióból való kilépésig.
És kitelik tőle az erőszak is, hiszen ezt világosan ki is fejtette: az ellenfelet – ha alkalom adódik rá – meg kell ölni.
Nem az erkölcsi gátlásai tartották ezidáig sem vissza, hanem a félelem.
Mert amúgy gyáva is, és paranoiásan retteg attól, hogy mi lesz, ha egyszer nem ő dirigálja az előadást.
Páncélozott BMW – vel menekült el az Astoriától is, akkor, mikor kedves csőcseléke tombolásától kísérve Gyurcsány és néhány tökös szocialista politikus este koszorúzott az 56-os emlékműnél.
Mikor Szlovéniába ment vonattal, a szerelvénye előtt előfutó mozdony szalad, felette harci helikopter biztosította a szerelvényt, és mindenkinek be kellett menni a peronokról a várótermekbe, mikor áthaladt a vonat.
Már akkor nyilvánvaló volt, hogy ez az ember szalajt, mint a rigalánc, de a baloldal valamiféle téves álszeméremből, a jobboldal meg számító lojalitásból nem mondta ki, hogy a Mi Tündökletességünkhöz képest Süsü, a sárkány egy akadémikus.
Elszomorító, hogy a társadalom a mai napig tűri, hogy egy olyan beteg cibálja a szakadék felé, akiről egy rendes pszichiátriai tanszéken köteteket tudnának írni a kutatók.
Tulajdonképpen rettenetes munka vár utódjára, hiszen Augiász istállójának kitakarításához egy Héraklész szükségeltetne, de jelenleg azon a politikai oldalon csak cselédek és csicskások láthatók, mert az értékesebb emberek visszahúzódtak, mint csiga a házába, ezzel persze viszonylagossá téve értéküket.
Viszont átvállalni a munkát és ismét rendbe tenni az országot a jobboldal országlása után nem lenne helyes.
Amit elrontottak, vagy szervilis magatartásukkal hagytak elrontani, azt hozzák rendbe valamennyire, hozzák ők meg a népszerűtlen intézkedéseket, mutassák meg, hogy nem csak pofázni tudnak.
Érdekes idők jönnek, kíváncsi vagyok, hogy mikor bukkannak fel itthon a brüsszeli száműzöttek, mikor jönnek rá néhányan a jobboldalon, hogy ők már akkor is, ott is tudták és megmondták, hogy ezt ugye, így nem és máshogy kellene…
Meg ne tévesszenek bennünket, hiszen egy Áder, egy Szájer ezer szálon kötődnek a Vezérhez, mindahányan a Mocskos Generáció tagjai, az Orbán Család tagjai, maffiózók.
Cosa Nostra – a mi ügyünk, mondta a Keresztapában Don Corleone, mikor a maffiacsaládok felosztották egymás között New Yorkot.
Kis ország, nekünk egy család jutott, egy kollégiumnyi söpredék.
Meg az általuk lefizetett cselédség.
Nem szabad őket még egyszer az ország kormányrúdjához engedni…

17 hozzászólás

  • sharapova2008

    Az egész világ és önmaga is tudja,hogy SZKIZOFRÉN ELMEBETEG és még sincs erő az eltávolítására!

  • A beteg valóban nem fog meggyógyulni, az ő betegsége gyógyíthatatlan.
    Sajnos a címbe foglalt optimizmust nem támasztja alá semmi. De ne legyen igazam, mert attól tartok az egész ország teljes és mindenki számára nyilvánvaló tönkretétele előtt ez nem fog bekövetkezni. Még egyszer ideírom, ne legyen igazam!
    És még egy apróság, ezt amit ez a 165 fős kormányzat művel valóban úgy tűnik, hogy az utcáról bárkit be lehet hívni helyettük.
    Mindenesetre megnyugtató lenne egy kormányzóképes, szakértelemmel bíró ellenzéket látni. Persze jó lenne, ha lenne valami víziójuk is (nyilván nem ilyen beteges Orbán féle, mert ez nem is vízió, hanem rémkép a jelenről meg a jövőről).

  • Ez az írásod is egy remekmű.

  • Álomvilág…légvár a négyzeten…

    Osztán ki jönne helyébe?gyf?Hugyos Józsi a civiltüntetésröl?

    A NÉP ERÖS KEZÜ VEZETŐT SZERET,mint mindig.A belvár sálos buzoid facebook-robotok,meg rendörnyuggerek és volt szakszerveztis nyanyák nem a nép.Ugyanzok,ugynott,szeánsz-szerüen.
    OLVASSÁTOK BARTUS ELVTÁRSOTOKAT az Amerikai Népszaván!
    Neki csak hisztek?

  • rona gyuri,;- bruno ganz magistral alakitasa Hitler boreben!!!!!elkepesztoen jol jatszotta!!
    anno nemetorszgban volt szerencsem latni eloben is a „fuhrer”-t egy utcai paraden!!tenyleg ilyen volt!!

  • nos orbannak az a fo baja hogy hianycikk lett a reggelire zabalt erotado turultojas!!enelkul meg ugye mit se er a tudomanya!!

  • Az ország tartalékai kimerültek, a lakosság 40% nyomorban, 30% vegetál.
    Tulajdonképpen már egy „Bokros-csomag” sem segítene. Akkor volt tartalék, alternatíva. Az ország segge is kint lóg a rongyos gatyából, mint a nyomorgó 40% embernek. Ezt már a kormányváltás sem hozhatja rendbe. Az ország reménytelenül leszakadt, elszegényedett, három, négy nemzedékre eladósodott! Mindezt cirka négy év alatt. Amihez hozzányúltak, minden negatív szaldót eredményezett.
    A narancsagyúaknak valóban most jön el az ébredés ideje, már csak azon okból is, mivel mindent a négy év túlélésének rendeltek alá, és nem hitték hogy hosszabb ciklus jut nekik. Ez abból látszik, mivel miden összebarmolt intézkedésük következményét erre a ciklusra időzítették.

    Valóban, az ellenzék a választásokon is csak tessék-lássék vett részt, nem vállalva a kellemetlen feladatot ami a jobboldal baromságainak rendbetételével járna. Most csak az a kérdés, lesz-e holnap? Lesz e egyáltalán még ország, amit rendbe lehet tenni? Mert a jobb oldal erre nem képes, mivel a jobboldal maga a fidesz.
    A szélsőjobb nem alternatíva, hisz minek a bajt erőszakhullámmal tetézni?
    A civilek dilettánsok, a baloldal még nem tényező, és Thürmer amúgy is csak nosztalgiázik. A demokraták meg egyenlőre lapítanak.
    Mire valaki megmozdul, már nem lesz semmi amit rendbe lehetne tenni

  • Kedves Donom, az ország aranytartaléka – ami, ugyebár, a forint fedezete lenne – a megkívánt 8-10% helyett 0,3%. A különbséget még 1998-ban dobtuk piacra. úgy néz ki, hogy a nagyok is száztonnaszám vásárolják vissza eladott aranykészletüket. Nekünk is meg kellene tenni, de nincs miből. nincs tartalékunk.

  • Ille István
    2015 január 8
    10:47 de.
    A forint stabilitását valóban elősegítené, bár a magam részéről elsősorban a teljesítményre mint ipar, gazdaság gondoltam.
    A nagy privatizációban nem a teljesítmény növelés volt a cél, hanem a személyes vagyonosodás. Csak az álló tőke nem termel hasznot. De a szabadrablás miatt nem maradt kártya az állam kezében.

  • Egy kis színes a nagy borúlátásban:

    Krampusz a fenyőfa mögött,
    avagy a Nagy Karácsonyi Nemzeti Konzultáció

    „Ami itt a kép alatt van,
    az nem inzultáció,
    ellenben ez az igazi
    nemzet-konzultáció!”

    „Tíz emberből négy stresszben él,
    a többi meg külföldön;
    én a „többi”-hez tartozom,
    a Viktort meg üdvözlöm!”

    „Úszómedencés, jacuzzis,
    szaunás a szállásom;
    van nekem egy boldog párom,
    s jól fizető állásom.

    Ti meg otthon nyomorogtok,
    s költitek a pénzetek
    annak stadionjaira,
    aki miatt éheztek.

    Inkább itt, hazámtól távol,
    mint ott fázni éhezőn;
    inkább legyek angol polgár,
    mint birka – fideSS-mezőn.”

    „Merry Christmas! A karácsonyt
    Cameronnak köszönöm!
    FideSS-birkák! Kattogjatok
    még nyolc évig Öszödön!”

    Enjoy your life, it was your choice.
    I said goodbye, it’s my free voice.

    „Merry Christmas, Steven Harper!
    Kanadában jobb nekem!
    Rendbehoztam Viktor által
    elbaltázott életem.”

    „Járjál úgy, mint a farmerom:
    száradj meg a kötélen,
    palackorrú fideSS-betyár
    – lehetőleg a télen!”

    „Stadionban bővelkedő
    új esztendőt kívánok
    (amiket a mi adónkból
    húznak fel a zsiványok)!”

    „Ma lőtték le Ceausescut –
    huszonöt éve ennek:
    elnök úr, ezzel kívánok
    boldog karácsonyt önnek!”

    „Hibernáltasd magad, Vezér!
    Úgy ne járj, mint elődöd!
    Az a csúfság is megeshet:
    magadat kell lelőnöd!”

    „A görcs álljon a lábadba,
    tartályfejű vadmajom!
    Veled meg a rendszereddel
    van igencsak nagy bajom!”

    „Köszönjük, hogy nincs netadó;
    a komment így olcsóbb még,
    s a fa alá is bővebben
    kerülhet az ajándék!”

    „Elárulom neked, Viktor:
    szeretem a karácsonyt;
    ilyenkor látogat haza
    külföldről a családom…”

    „Viktornak a felelősség
    ne a vállait nyomja:
    inkább húzza kenderkötél
    a nyaka köré fonva!”

    „Töltsd te is úgy karácsonyod,
    ahogy sokan közülünk:
    huszonnégy órás munkával!
    Mert mi így ünnepelünk!”

    „A villamos szabja rád a
    nyári rövidnadrágod!
    Úgy legalább még törpébb lesz
    amúgy is kis nagyságod!”

    „Miniszterelnök úr egy kincs!
    Már csak el kéne ásni!
    És a többi tettestársát
    is le kéne vadászni!”

    „Ha bús vagyok, idejövök
    kommenteket olvasni;
    hogy tudtad e szép országot
    ilyen csúnyán elbaszni?”

    „Apám nagyon kedveli önt,
    és a szerény személyét
    igen gyakran emlegeti:
    nézze el szenvedélyét!

    Édesanyját sem feledi:
    jellegzetes jelzőkkel
    ellátva aposztrofálja;
    nem együtt a delnőkkel.”

    „Ha csokipapír-kép lennél,
    a kölkek varázsszóra
    elhagynák a csokievést, felhagynának a csokival,
    s átszoknának a sóra!”

    „Ez a Mikulás segédje?
    Ezért volt üres a zsák!
    Adót, földet, mindent lenyúlt
    ez a rosszarcú pacák!”

    „Írország, e szép zöld sziget,
    ez lett az én új hazám;
    hála neked, Enda Kenny!
    Merry Christmas, úgy biz ám!”

    „Jobb ez, mint az Irigy Mirigy:
    mókás komment-karambol;
    oly hirtelen röhögök fel,
    megijedek magamtól.”

    „Szarul néz ki, drága Viktor,
    akárcsak az országa:
    vajh’ melyiket eszi majd szét
    előbb az ő kórsága?”

    „Uh, és én még azt hittem, hogy
    a Walking Dead a kemény…!”
    „Most pár hónap türelem kell:
    sokan mondják: van remény!”

    „Dicsőséges kormányunknak
    ezúton is izenjük:
    az útdíjat mindannyian
    természetben fizetjük!

    A kender már el van vetve,
    s a termése épp elég;
    nagy, nemzeti összefogás:
    csak ez az egy kéne még!”

  • Fazakas Botond

    Tisztelt (?) Fényes István

    Ön olyan oltári kommunista propaganda cikket kerekített ide hogy fáj olvasni. Esetleg megfelel egy második világháború alatt írodott náci antiszemita cikk elvárásainak.
    Nem tudom kiktől tanulta az említettek közülde eminens diák lehetett.
    Gratulálok a zagyvasághoz!

    Mindenesetre jót derültem 🙂

  • botond:
    .
    – Most akkor a szerző a kommunista, vagy a cikk kommunista propaganda? És ha utóbbi, mitől lenne ez a cikk kommunista propaganda? Mi az a kommunista propaganda?
    .
    Esetleg a cikk melyik része nem felel meg a valóságnak, függetlenül attól, ki a szerző? Az ultrakorrupt, gazember orkbáni családi- és kormánymaffia szabadrablásáról szóló rész?
    .
    Vagy, az immár betegesen paranoiás orkbán magatartásáról szóló rész?
    .
    És ha valami a maga fajta szerint nem valós, akkor arra mondják, hogy „kommunista”? Aranyapám, az orkbáni maffiánál ótvarabb, rákosista programmal még senki nem állt elő az egykori Magyarországon az utóbbi 60 évben, aztán neked jár a pofád, hogy „kommunista a szerző”?
    .
    Igen, azt, neked is.

  • Fazakas Botond

    Kedves Eldrad!

    Mivel a válaszod stílusából látható, nem egy kultúrkörben nevelkedtünk, megmagyarázom: a cikket bíráltam nem pedig a személyt.
    További kellemes szövegértelmezést 🙂

  • Nahát, Eldrad, most mondd meg, ennek a Botond gyereknek kultúrköre is volt! Ráadásul még jót is tud derülni, ráadásul milyen emelkedett ítész, pedig se az II.vh-s náci antiszemita cikkeket, pláne a komcsi propaganda cikkeket nem ismerheti, mert akkor nem lőtt volna ennyire mellé.
    Igaz, Fényes munkásságát sem ismeri, de ez legyen az ő baja 😀

  • botond,
    .
    – Elmehetsz oda, ahova azt most én gondolom. Jó meleg van ott, meg minden, érted, ugye?
    .
    Köszönjük magasröptű, építő jellegű szereplésed. Rövid, dicstelen, és értelmetlen volt, akárcsak az életed.

  • Fazakas Botond

    eldrad
    Köszönöm a jókivánságokat s a jellemzést, nem is gondoltam volna hogy ennyire jól ismersz. 😀