Nem fáradnak!

2015 január 9 3:00 de.2 hozzászólás

Hazudnak a szemembe, a fülembe: neten, egyéb sajtóban, tévében, rádióban

Miszerint csökkent a munkanélküliség. Érdekes módon pont annyival többen kerültek foglalkoztatásba – 200ezren – mint amennyi közmunkást foglalkoztattak.  A Fityesz eszementnek hisz, de nemcsak engem, országunk népét. Pedig jó lenne, ha tudomásul vennék, hogy nem mindenkit lehet „hintába tenni”. Szeretném az arcukba kiabálni:
Fityesz „babáim” (nem a barátaim!) – szürke állományommal nincs baj, az életkörülményeinkkel igen. Az örökös mesék kegyetlen károkat okoznak az egészségünkben, mert megnyomják az epénket, gyomrunkat és fárasztják az idegrendszerünket.
Csipásszemű, aki többször felvállalta a tévében, hogy „parasztgyerek” volt. Nyakam tenném rá, ma már nem volna az, becsületes ősei már laposra verték volna, mert egy IGAZI parasztcsaládban nem dívik a hazugság virága. Csipásszeműt nevesítenem sem szükséges, ő volt az, aki hónapokon át reggel-délben-este hírekben, híradókban, nyomtatott és netes médiákban folyamatosan énekelte: „…devizahitelesek a Fityesz kiáll, meg is ment..stb. stb.”
Több hazugságát nem írom le, mert nem bírja el a monitor, de a papír sem. Bízzunk, ezt sutyorogta, de azt tette meggyőzően, csipás tekintete – szuggerált a tévé képernyőjén át. No meg úgy beszél, hogy közben szinte levegőt sem vesz, nyomul. Ebben van az ereje a folyamatosságban, mármint folyamatosan tud hazudni.
Most persze be akarják magyarázni, hogy a forintosítás után MÉG MINDIG jobban járunk stb. stb.
Ezzel a megfeszített „munkájával” félrevezetésével ki is érdemelte ezt az igencsak rá és kormányunkra oly jellemző dalocskát:

Most következik a második vagy többedik felvonás. Miszerint a Fityesz munkahelyeket teremt stb. stb. stb. Szerintük ez az, teremtés(?!) – nem kirúgások, emberek nyomorba taszítása. Ha ide vesszük azt, hogy még a külügyből is jól képzett, okos embereket szalasztottak, alulképzettekre osztják majd a külügyi szolgálatot. Szép lesz?! A tolmácsot majd viszik magukkal?! Röhej, vagy inkább zokogni kellene.

A munka piacának változása

A munka piacának változása

Azt a büdös teremtésit, hogy szebben már ide ne káromkodjak, tiltja az etika, no meg a nevelésem.

Csoportos létszámcsökkentési szándékot jelentett be a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap; az intézmény összesen 177 dolgozójától válik meg.
Kapkodtam a levegőt, amikor ezt olvastam:
„A gazdasági racionalizálás, a bérköltségcsökkentés, valamint a vállalat működtetése és a munkafolyamatok ésszerűsítése miatt 146 budapesti, illetve összesen 31 pécsi és szegedi alkalmazott leépítését tervezik – írják közleményükben.
Az MTVA a munka törvénykönyve rendelkezéseinek megfelelően az illetékes állami foglalkoztatási szerveknek bejelenti leépítési szándékát, ezzel egy időben pedig megkeresi az üzemi tanácsokat, valamint a szándékbejelentésről egyeztet a szakszervezetekkel is.
Utalnak rá, a munkaviszony megszüntetésekre – a munkáltatói felmondások esetében – az előzetes tájékoztatók közlésétől számított 30 napot követően kerülhet sor, így a létszámcsökkentés végrehajtásának tervezett időpontja, 2015. év első és második negyedéve.
A csoportos létszámcsökkentésben érintettek munkaviszonyának megszüntetésekor a munkáltató kifizeti részükre a munka törvénykönyve, valamint a kollektív szerződés szerint őket megillető járandóságokat. Az MTVA a csoportos létszámleépítés következményeinek enyhítésére a munkavállalói oldallal tárgyalásokba kezd – írják.
Az új állami tévécsatornák indítása és a kirúgások mellett – a nol.hu információi szerint – eldőlt az is: Dobos Menyhért lesz a négy összeolvadó médium – az MTV, a Duna TV, a Magyar Rádió és az MTI – helyébe lépő Duna Médiaszolgáltató Zrt. vezérigazgatója”.
– mindezt a Hir24-ben, most délután olvastam.
Közzé is szeretném tenni, legújabb aljasságaikat.
*
„Kedves KDNP, két csillag között beszúrásképpen feltenném szerény kérdésemet, ők is mennek a kilátástalanságba? Mint ahogyan azok a szerencsétlenek, akik éppen a KDNP ötlete folytán az üzletközpontokban munka nélkül maradnak. Mi lesz az oda települt éttermekkel? Ki fog oda bemenni, s főleg fogyasztani, ha az áruház zárva lesz? Kétségbeejtő! Mi lesz az árukészlettel? Hogyan fizetik ki a magas bérleti díjat?
De tovább gondolva, még a házhozszállítás is be lesz tiltva. A virágszolgálatokkal mi lesz?! A virágüzletekkel? Mekkora lesz a veszteségük? Hja, igen, a KDNP brainman-e és önjelölt jövendőbeli királyunk, a virágoknak is kiadja a parancsot, §-t, rendeletet: „vasárnap ne nyíljatok!”
Most mást és másként gondolok. Majd anno’ azokon a bizonyos dombokon, de írhatnék halmokat is, a virágok soha ne nyíljanak, akkor is és ott is a kiadott parancsot tartsák be. Hiszen azt ők, a jelenlegi brainman-ek adták ki.

Reménykedem.

2 hozzászólás

  • Egy tébolyodott bolond dobost még el is bírna ez az ország,na persze nem szerencsés ha az éppen a miniszterelnök.Nem is tudna sokáig működni ,ha nem volnának méltó segédei. Nekem a szócsövei,a Médiákban tevékenykedő harsonásai rendezik át szinte naponta az idegrendszeremet.A vezíír lakáj médiáiba napi rendszerességgel összetömbösödő három négy jól fizetett harsonás azok tudják igazán átrendezni a közérzetemet.A megfelelés vágyától hajszólva magukat, ontják az Vezííri bölcsességeket,de mindig tesznek hozzá egy picit,a vélés a ráutalás sugalmazás a kitalálás, egy picit mindig megtoldják,hogy érdekesebb legyen.Mi tagadás mesterien bánnak a szavakkal.Fittyet hányva az egészségi állapotomra,ideg rendszeremre,na meg minek is nézzem,az nem is nekem szól.

  • Horváth Béláné

    S mi lesz majd márciusban, vagy márciustól, amikor életbelép az új Költségvetési Törvény? Amikor kb. 600.000 embertől vesznek el különféle, de mindenre kiterjedő támogatásokat, segélyeket? Mert itt munkaalapú társadalom kell hogy legyen… Belegondoljak? Nem akarok….