Lapszemle – 2015.01.12

2015 január 12 4:37 de.17 hozzászólás

Amikor Orbán kiveszi a részét a terrorizmus elleni küzdelemből
Orbán elutazása előtt úgy nyilatkozott, hogy „a terrorizmus előretörése Európában ma már valóság, ami napról napra növekszik (…) Európának képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. A politikai korrektség már nem nyújt védelmet a kegyetlen barbársággal szemben (…) Magyarország elkötelezte magát AZ európai értékek védelme mellett és a maga erejével kiveszi a részét ebből a létfontosságú küzdelemből.” Emlékszik még valaki rá? Ő Ramil Szafarov – történetesen muszlim – terrorista, aki baltával hasította szét az alvó Gurgen Margarjan, örmény (keresztény) katona fejét? Talán a keleti nyitás eddigi legnagyobb veszteséget realizáló epizódja volt ez, mely során Alijev elnök nyilvánosan feltörölte a padlót Orbánnal: miután Szafarovot kiadták, AZ azeri hatóságok azonnal elengedték, Alijev kitüntette és előléptette, majd AZ azeri olajalap kijelentette, hogy egyáltalán nem áll szándékában bóvli minősítésű Magyar állampapírokat venni. Ez jutott Orbánéknak a terrorizmus támogatásának aprópénzre váltásáért és a kegyetlen barbárság támogatásáért, az európai értékek szembeköpéséért.

Orbán miatt magyarázkodtak Párizsban
A Le Monde bírálta a francia elnököt, hogy a sajtószabadság ellenségeit is meghívta a Charlie Hebdo-megemlékezésre. Orbánt orosz és török kollégájával együtt emlegették.
50 ÉVE HALOTT, MÉGIS Ő ÁLL MINDEN ISZLAMISTA GYILKOSSÁG MÖGÖTT
Omár mollától a párizsi merénylőkig világszerte számos szélsőséges csoport és terrorista ideológiai alapját teremtette meg AZ AZ egyiptomi férfi, aki Nasszer elnök börtönében írta Korán-értelmezéseit. Szajjid Kutb szerint a dzsihád valódi háború, amelyben kezdeményezőleg kell fellépni, és még a muszlimokat is meg lehet ölni, ha kell.

Orbán: a korrektség nem elég a barbársággal szemben
Orbán Viktor miniszterelnök szerint új politika kell, Európának új véderőművekre és stabilizátorokra van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza a biztonságát fenyegető rengéseket és mozgásokat.

Orbán óránként kétmillióért beugrik Svájcba is
A kormányfő vasárnap az OTP-csoporthoz tartozó Air Invest magánrepülőgépével utazik el Párizsba, a szólásszabadságért és a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás áldozataiért tartott hatalmas békefelvonulásra. Visszafelé beugrik Zürichbe egy Fifa-rendezvényre.
A Népszabadság információi szerint a kormányfőnek bérelt Falcon 900EX bérleti díja repült óránként körülbelül 6-7000 euró, átszámítva körülbelül kétmillió forint. A délelőtt 10 órakor közölt útvonalterv szerint Orbán vasárnap este 7 órakor indulhat vissza a francia fővárosból, de nem közvetlenül Budapestre repül, hanem egy rövid időre megáll a svájci nagyvárosban, Zürichben is.

Fatális véletlenek hálójában élünk
Véletlenül lett brutálisan magas Rogán Antal utódjának a fizetése, jelentette a 444.hu hírportál,miután közzétették a főváros V. kerületi vezetőinek vagyonnyilatkozatát. Papír szerint Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester 1,23 millió forintot keres havonta, 480 ezerrel többet a törvény által engedélyezettnél, ám ez az összeg az önkormányzat szerint csak tévedésből került bele a vagyonnyilatkozatba, hiszen „olyan díjazást is beszámítottak, amit nem is vett fel a polgármester”.
Nem írnánk egy sort se az esetről, ám a véletlenek most már sorozatosan sújtják a Szentgyörgyvölgyi famíliát.

Terror, gyász és tisztánlátás
Végzetes hiba lenne most beérni annyival, és arra alapozni a reakciókat, mint azt az amerikaiak tették 9/11 után, hogy „az iszlamisták gyűlölik a mi életformánkat, és kész”. Európa történelmi tapasztalatokra alapozott intellektusához lenne méltatlan ez az arrogáns és rövidlátó megközelítés, az önvizsgálat elmulasztása.
A biztonsági, rendészeti intézkedéseken, szigorításokon túl – amelyek az újabb terrortámadások megelőzésének a közvetlen eszközei – az egyetlen járható út a fenti kérdéskörök részletes vizsgálata és határozott lépések megtétele, nem kizárva az eddig tabunak tartott politikai fordulatok lehetőségét sem. A válaszok szerteágazók lehetnek, de egy dolog már most biztos: a mozlim országokban folytatott katonai és titkosszolgálati beavatkozás politikája az Egyesült Államok oldalán nem vezetett semmi jóra, és ha folytatódik, csak újabb és újabb európai emberáldozatokat fog követelni. Nemcsak a Közel-Keleten, hanem Európában, a mi utcáinkon, a mi szerkesztőségeinkben is.

Magyarország két nagyhatalom hadszíntere
Magyarország hadszíntere egy olyan háborúnak, melyet az Egyesült Államok vív Oroszországgal – véli Földi László biztonságpolitikai szakértő. Szerinte előbbi gazdasága a békével és a „melegháborúval” is nyer. A szakember úgy véli: az Egyesült Államok elveszítette a mértéket és súlyos identitászavarban szenved; Közép-Európát biztonsági kockázatnak tartja, pedig épp fordított a helyzet. Ebben a helyzetben nem szabad „nyulam-bulammá” válni – fogalmazott Földi, aki beszélt arról is, hogy szerinte amit André Goodfriend amerikai ügyvivő Magyarországon művel, az semmiféle diplomáciai játéktérbe nem fér bele.

Kiderült, hogy mire is való az „országvédelmi terv”
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerint az országvédelmi akciótervnek része lehetne az is, hogy kiderüljön, „ki húzódik meg” a mostani tüntetések mögött. Ki finanszírozza ezeket az egyre drágább demonstrációkat, és milyen érdekből? – tette fel a kérdést a HírTV-ben a fideszes politikus. Szigetvári Viktor, az Együtt – A Korszakváltók Pártja ügyvezető társelnöke erre reagálva felszólította a kormány és a Fidesz-KDNP vezetőit, hogy azonnal fejezzék be a civilek zaklatását, a demokraták és támogatóik fenyegetését. A Liberálisok szerint Rogán nem ország-, hanem kormányvédő akciót indít.

Kakasviadal a Fideszben
Vicces ember ez az L. Simon. Ha nem volna, ki kellene találni. (Bár ha tényleg erre kerülne a sor, a tervrajzot javasolnám még egy kicsit finomítani.) A minap arról tájékoztatott: mégsem szigorítják a gyülekezési törvényt. Csak Gulyás Gergely magánvéleménye volt, hogy szorítani kellene a gyülekezési szabadság túlságosan laza reguláin. Magánvélemény, értsd: Gulyás csak ült, reszelgette a körmeit, és csacsiságokat beszélt. Régebben ezt úgy mondták: írói munkásságának része. Addig-addig mondogatták ezt Csurkáról, míg be is következett a pártszakadás. Belső harcot, kakasviadalt láttunk tehát máskor és máshol is. De a Fideszben korábban nemigen. És a dolog kezd vérre, vagy még komolyabb tétre: pénzre menni.
Az amúgy nem a főszereplők közé tartozó Gulyás és L. Simon csörtéjében is van egy kis bibi. Gulyás hivatalos minőségében, mint a törvényhozási csúcsbizottság elnöke nyilatkozott a jogalkotási tervekről. A gyülekezési törvény módosítása ügyében hosszas előkészítésről, szakmai vitákról számolt be.

A kormánynak sikerült környezetvédelmi termékdíjat kivetni a napelemre
A “jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok” kategóriába sorolták a napelemet a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosításával, így a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség szerint idén január 1-től kilónként 114 forint termékdíjat kell majd fizetni a napelemek után. Összehasonlításképpen: az akkumulátorok enyhébb besorolást kaptak, így azok után csak 57 forint kilónként a termékdíj.
Ha azt gondolja, hogy ennek az ég világon semmi értelme, akkor igaza van. A napelem, ez a törvényalkotók szerint rendkívül veszélyes valami homokból és alumíniumból készül, teljes egészében újrahasznosítható.

Robbanásközeli a helyzet Zuglóban
Személyi kérdések miatt ismét kiújultak az ellentétek Zuglóban Karácsony Gergely PM-s polgármester és az MSZP-hez köthető képviselők között. Olaj volt a tűzre a kerületvezető egy korábbi interjúja is, amelyben a Fideszt dicsérte. Még a feloszlatás is fölmerült, de egy új választás senkinek sem érdeke.

A kanadai magyar diaszpóra és az ünnepélyes antiszemitizmus
A kódolt antiszemitizmus nem ismeretlen jelenség a kanadai magyar kormánypárti diaszpórában. A jelenség letagadása sem az. Mégsem fordul elő mindennap, hogy az Orbán-kormány által utaztatott és szubvencionált Kanadai Magyarok Országos Szövetsége (KMOSZ) a hitleri Németország bukásán való sajnálkozással és Bárdossy László idézettel kíván békés karácsonyi ünnepeket támogatóinak.

A Die Welt Lázárról: az urizáló ifjú trónörökös harca a tapasztalt úriemberek ellen
A Die Welt című jobboldali konzervatív német lap Orbán Viktor gőgös trónörökösei címmel közölte Boris Kálnoky cikkét. Zűrzavar Magyarország kormánypártjában: az utánpótlás megharagítja a régi gárdát.

Der Standard: kétértelmű reagálások Budapesten a párizsi vérengzésre

Orbán jobbról előz, pedig nem kell hergelni, a bevándorlók távol tartásához már megtalálta a legcélravezetőbb eszközt.
Je suis seggfej – gondolhatta a miniszterelnök, és mert senkiben sem szeretett volna kétséget hagyni efelől, rögtön közölte is a világgal, hogy meg kell védeni Magyarországot a bevándorlóktól. Ez jutott eszébe a párizsi terrortámadásról. Valahol olvasta, hogy ilyen esetekben egy rendes populista politikus azonnal bevándorlózni kezd, hát, akkor rajta. Mennyire trendi már, hogy ő is harcolhat a bevándorlók ellen, az olyan mintha egy jómódú és sikeres országot vezetne, ahol vannak bevándorlók.

17 hozzászólás

  • http://index.hu/belfold/2015/01/11/orban_gazdasagi_bevandorloknak_nem_adunk_menedeket/

    Nem miniszterelnök úr, ez nem a magyar álláspont. Ez az Ön és a szélsőségesek xenofób álláspontja.

    Az Ön által vizionált Európa magába forduló, zárt, avítt, idegengyűlölő Európa. Miért ment el a a köztársasági menetre, ha nem érti miről szól? Vagy ha már ott volt, elkerülte a figyelmét, hogy a Place de la République közepén a francia trikolór mellett, török, tunéziai, palesztín és más lobogókat együtt lengettek a tüntetők?

    Én egy nyitott, befogadó Európában hiszek. Ha valaki azért jön ide, mert úgy látja, hogy itt megvannak az egyéni boldogulásának feltételei, hogy dolgozni tudjon, hogy eltartsa a családját, annak csak örülni lehet. Megtiszteltetés. Ha jól értem, Ön ezt nevezi gazdasági bevándorlásnak és utasítja el. Kevés szabadidejében esetleg tanulmányozza Amerika társadalom- és gazdaságfejlődésének történetét is.

    De mindezeknél is talán súlyosabb és borzasztóbb az Ön álláspontja, mely szerint „Nem akarunk tőlünk különböző, kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között, Magyarországot szeretnénk Magyarországként megtartani” . Még idézni is szörnyű. Vajon ha Magyarország a magyaroké, akkor Románia nem a románoké? vagy Szlovákia nem a szlovákoké? vagy Szerbia nem a szerbeké? Mi lenne a határainkon túl élő honfitársainkkal, ha a szomszédos országok is úgy gondolkoznának, mint Ön? Ön tényleg semmit nem tanult Közép-Európa történelméből? Szent István intelmeit mikor forgatta legutóbb?

    Az pedig egyszerűen ízléstelen, hogy a fenti nyilatkozatával egy olyan ország miniszterelnökeként akarja kioktatni európai szabadságszerető polgártársait, ahol a gazdasági bevándorlás mértéke gyakorlatilag elhanyagolható.

    A Modern Magyarország Mozgalom egy nyitott, szabadságra épülő, befogadó Magyarországban és Európában hisz, ahol a különböző kultúrák egymást gazdagító módon viszik előre mindannyiunk életét. Javaslom felidézni az Unió jelmondatát: Egység a sokszínűségben!

    Bokros Lajos
    elnök, MoMa

  • ez hogy „keruletvezeto”,meg olyan is hogy „korzetvezeto” mar letezett a nyilas eraban is!!sot asszem meg a beregffy otlotte ki oket mint rangokat!!

  • Egyre vállalhatatlanabb megnyilvánulásai vannak.

    Egyértelmű, hogy az ilyen kinyilatkoztatásaival a jobbik szavazótáborának kíván mézes madzagot nyújtani.

  • Bokrosnak igaza van ebben a válaszában, bár ő maga is egy frakcióban ült az EP-ben – büszke jobboldaliként – a bevándorlókkal és Európával szemben finoman szólva szkeptikus brit konzervatívokkal ( pl. Cameron követelései az EU-n belüli mozgásszabadság elvének felülvizsgálatával kapcsolatban ). No nem mintha túl releváns tényező lenne a magyar neokonzervatív párt. Egy ilyen irányzatú párt csak fősodrú jobboldali pártként volna életképes, de egy olyan országban ahol a tőle is jobbra állók jelentik a „mérsékelt” fősodrú jobboldalt és a hozzá hasonlók a „baloldalt”, ott nem igazán terem nekik sok babér. Persze a legfőbb probléma, hogy nem igazán méricskélhető Magyarország, a demokratikus, polgári társadalmak fogalomrendszerével, Orbán megnyilatkozása természetesen következik ebből, még felháborodni is felesleges.

  • Ille István

    Nahát, nahát! Még ilyet 🙂
    Ezek a csúúúúúúnya karikaturisták mit ki nem találnak, meg rajzolnak itten össze meg vissza, teljesen fel vagyok bátorodva 🙂

  • Kiss Eszter: nem is tudom, ezt a véres balta dolgot, honnan szedték? hát a báránybőrt? mert a birkabőrt még csak megérteném, viseli azt bő egymillió.

  • Ez a tudatlan CIA bérenc áááámerikai ideiglenes ügyvivő miket olvas, miből idéz (?), főleg a hatodik parancsolatra hívja fel a figyelmet bejegyzésében. Tessék itt van lehet ámulni:

    http://mek.oszk.hu/00200/00245/00245.htm

    Na meg még ezt is olvassa:

    http://www.vatican.va/holy_father/john_paul_ii/speeches/2000/jul-sep/documents/hf_jp-ii_spe_20000821_santo-stefano_en.html

  • Ille István

    Honnan szedték, hát honnan? Te is tudod! Hát onnan, hogy napra készek!

  • Kiss Eszter: az a baj, hogy a Vezér meg analfabéta. ráadásul elfeledkezik arról, hogy jó néhány dúlás után a bevándorlók leheltek életet ebbe az országba, és, hogy a saját nagyapja is bevándorló volt!

  • István,

    a cikk „jó”.Talán sok igazságot is tartalmaz.Kár,hogy az iszlám bevándorlók ismerete elsűllyedt a „bevándorlók”általánosítással.Jó lenne ha Európa észrevenné,hogy Szíriát(Homsz városában)teljesen keresztény reinné tették,Egyiptomban koptokat(szintén keresztények) Libanonban szintén a keresztényeket gyilkolják a bevándorlásjelölt hordák.Jordániában nem,mert ott nincsenek csak muzulmánok.Ott egymás gyilkolásától elégülnek ki.Akik a terrorvallás beözönlését éltetik, egészségükre,PROSZIT! De ha már ilyen ingeretek van vigyetek el tőlünk legalább 1.000.000 békés Chanin Zuábit és Achmed Tibit.Akik a magyar parlamentben egy olyan magyargyalázó szónoklatot,ahogyan Izraelt gyalázzák itt,nem hiszem, hogy élve úsznának meg.

  • Gyuri10: lapszemléről van szó. nem tudom befolyásolni a szerkesztőket.

  • „…az újabb terrortámadások megelőzésének a közvetlen eszközei – az egyetlen járható út a fenti kérdéskörök részletes vizsgálata és határozott lépések megtétele, nem kizárva az eddig tabunak tartott politikai fordulatok lehetőségét sem…”
    .
    1, Ezek a részletes, precíz „vizsgálatok”, pontosabban több ezer oldalt kitevő, száz kötetnyi elemzések a nemzetközi tömeggyilkos ioszlamista terrorról már vagy 15 éve folyamatosan íródnak. Jó lenne végre ezeket is legalább olyan hevesen reklámozni, mint ahogy miondenki le van nácifasisztarasszista- idegengyúlölőzve, aki ír egy szakszerű, tárgyilagos elemzést a témáról.
    .
    2, Igen, tabukat kellene ledönteni. Pl. olyanokat, hogy az iszlám többszörösen igazolhatóan NEM a béke vallása, a muszlimok többsége NEM békés, és hogy Európában amit a muszlim bevándorlók nagy része művel, az össz- társadalmi katasztrófával fenyeget.
    .
    „…A válaszok szerteágazók lehetnek, de egy dolog már most biztos: a mozlim országokban folytatott katonai és titkosszolgálati beavatkozás politikája az Egyesült Államok oldalán nem vezetett semmi jóra…”
    .
    – Aki ezt leírta, annak a geostratégiai- katonapolitikai- hadtörténeti ismeretei ezt a témát illetően kb. a nullával egyenlőek. Tájékoztatnám az illetőt, hogy EZ AZ EGYETLEN ÚT, amivel úgy- ahogy gátat lehet még vetni a tömeggyilkos iszlámnáci terror totális uralmának a világon. Mindenhol, nem csak az USA- ban.
    .
    Én ezt komolyan nem értem… részletesen kifejtettem már ezeket több kommentben is, szak- és tájékoztató irodalmakat, cikkeket ajánlok, szerzőket nevezek meg (akik NEM nácifasisztarasszista iuszlamofóbok),ehhez képest, ezeket folyamatosan beírják páran… hihetetlen.

  • OK, ismétlés kedvéért, hátha lesz valamennyi foganatja.
    .
    NEM nácifasisztarasszista- kirekesztő- idegengyűlölő- iszlamofób- tökömtudjamilyen szerzők, akiktől BÁRMIT el kell olvasni a témában, ha valaki minimális tájékozottságot akar ebben a témában:
    .
    Bernard Lewis, Amin Maalouf, John Keegan, Nicolai Sennels, a teljes Frontpage magazin szerkesztősége, Benjamin Netanjahu (igen, AZ a Netanjahu, Harc a terrorizmus ellen c. könyve), Kiss Álmos Péter, Bat Yeor.
    .
    Kérem, legalább kettőt- hármat (könyveket, cikkeket, elemzéseket) ezektől olvasson már el valaki, mielőtt okoskodik iszlám terror- globális iszlám fenyegetés- ezek okai- témában… nagy kérés?

  • Eldrad,
    igen,ez egy nagyon nagy kérés a struccverebektől,akik Churchil elméletét idézve:”etetik a krokodilt annak reményében,hogy ők legyenek az utolsók akiket felfal”.”AZ A NATANJAHU” talán az egyetlen politikus,miniszterelnök a földkerekén aki ismeri az iszlám gyilkosvilágát és kénytelen népét felkészülve tartani az év minden napján és minden órájában.Annak ellenére,hogy a világ összes Chamberlainjei ellene hablatyolnak.

  • Gyuri:
    .
    – Nem csak az a baj, hogy „struccverebek”, hanem az is, hogy minimális szinten sem hajlandó a többség ismereteket szerezni. Sehol, nem csak orkbánisztánban.
    .
    „…AZ a Netanjahu…”
    .
    – Na igen. Érdekes volna, ha pont egy ex- sayeretes főtiszt ne ismerné az iszlámnácik elleni harc összes létező formáját…

  • Eldrád,
    ismétlem:A különböző ilyen olyan népvezérek,miniszterek és egyéb nacsalnyikok, mind tudják,hogy mit kell(ene)tenni az iszlámnácizmus kiiktatására.Csak azért hallgatnak,mint …a fűben,mert abban reménykednek,hogy a krokodil megkegyelmez nekik.Nem akarják tudni, hogy hitler mellett ült a vanseei konferencián jeruzsálem muftija: hadzs amin el husseini horogkeresztes karszalaggal.A világ erői megváltoztak,de a világuralomra törő arab ideológia megmaradt.Erre szeretnék rákényszeríteni Európát.Mikor vallási mikor terror akció formájában.Izrael az ő számukra egy nagyon kényelmetlen,de csak „kulcstartó”. A végcél sokkal nagyobb.Megigérem,hogy a sok rohadt chamberlain ellenére Izrael nem lesz Csehszlovákia.