Demagógisztáni napló: Orbán vs. Párizs 0:1

2015 január 13 12:15 de.11 hozzászólás

Párizsban, a Charlie Hebdo elleni támadás áldozataira kapcsán egy igazán monstre tüntetést szerveztek a sajtószabadságért. Az eseményre Magyarországról és a világ számos tájáról érkeztek politikusok. Ismertek és kevésbé ismertek. Néhány ismertebb esetében pedig jobb lett volna, ha nem ismertek. Vagy nem annyira ismertek.

Sajnos hazánk miniszterelnöke is ebbe a kategóriába került a jelen tüntetésre érkezettek közül. Az OTP-csoporthoz tartozó Air Invest magángépével repülő Orbán Viktor, hol van már a másodosztály álszerény panírja, a Le Monde hasábjain megjelentek alapján azok közé került, akiket nem láttak olyan nagyon szívesen a tüntetésen. Azok közé, akiket a sajtó szabadságának komoly megsértőiként ismernek világszerte. Kétes hírnév ez a hazai kormányfőnek. Még akkor is, ha az elnöki sajtóosztály a terrorcselekmények elleni egységes fellépés szükségességével valahogy megpróbálta élét venni annak a kérdésnek, ami nagyjából a „mi a fenét keresnek itt ezek az alakok?” formába önthető. Ami már csak azért is kínos, mert a különben szintén ottlétét megígérő Gyurcsány Ferenc nincs a listán. Aminek persze lehet két olvasata is.

Az egyik olvasata a realistább változat. Az, hogy Gyurcsány Ferenc ma nem a hatalmon levő kabinet tagja. Így a jelenléte végső soron egy magánemberi jelenlét. Az meg kisebb súllyal esik latba a világpolitika színpadán. A másik olvasata az orbanista verzió. Az, hogy a Le Monde tulajdonképpen, strómanokon keresztül Gyurcsány Ferenc tulajdonában van. De ha nem, akkor az említett lista tulajdonképpen a világ balliberáliscionistagyurcsányista összeesküvő köreinek fizetett hirdetése. Természetesen csak és kizárólag Orbán Viktornak, a született illiberális demokratának, a Pannon medence géniuszának és Felcsút stadioncsászárának lejáratására. Akinek sajtószabadság iránti elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, mint az internetadó ötlete, és az, hogy kenyeres pajtását nevezte ki az ennek érdekében falazó nemzeti adatgyűjtés felelősének.

Egyébként Gyurcsány Ferenc elutazásának bejelentését követően egyre vártam a Fidesz irányából a Lázár János által nem is olyan rég kijelölt kommunikációs csapásirány lózungjait. S talán csak és kizárólag Orbán Viktor menetbe-kéredzkedése az oka, hogy a DK vezetőjét nem kiáltották ki katasztrófa-turistának. Alkalmasint abban az ügyben, a kis Rikárdó ügyében, amelyben Lázár János megnyilvánult, még mindig nincs hír az miniszter által tett feljelentésről. De még bekövetkezhet. Ahogy bekövetkezhet az a is, hogy választ kapunk arra a kérdésre: volt-e politikai fogadás a tüntetésen megjelenteknek? S amennyiben volt, akkor arra kik kaptak meghívást? Annyiban lenne a válasz érdekes, hogy vajon Orbán Viktor kapott-e meghívót az Elysée-palotába? A világ olyan tájairól ugyanis tudunk, ahol megjelent, de elnöki szinten nem fogadta az USA-elnöke.

Ugyanakkor az említett helyzet ismerete Orbán Viktor zürichi zurück-jét is más színnel világítaná meg. Az történt ugyanis, hogy a miniszterelnök óránként milliókat fogyasztó repülőgépe számára akadt egy kis kitérő Zürich irányába. Párizsból visszajövet. A hivatalos verzió szerint a FIFA hétfői gáláján vesz részt. Ami nyilvánvalóan igaz. Azt, hogy idén is helybe megy-e a lekezelő gesztusért, majd megmutatják a hétfői képek. Azonban az szinte biztos, hogy még menetrend szerinti járattal is elevickélhetett volna később is. Különgéppel meg bármikor elindulhatott volna Párizsból. De jellemezheti a helyzetet az a kép, amin jól láthatóan mindenki elfordul Orbántól.

Nem vitatva, hogy a sebtében indulás a másnapi gálára kiváló terelő-cél, ha egy politikai fogadásra elmaradt esetleg a meghívó. Kevésbé feltűnő, hogy a sarki pizzásnál kell az uzsit elrágcsálni. A többi illiberális, de liberálisan megtűrt, és szépségflastrommal kimagyarázott lokális irányfény társaságában.

11 hozzászólás

  • Ő „az egyszerű nép fia”, az a bizonyos népmesei figura, a felcsúti folklór megtestesült szörnyű terméke, a Kisgömböc, tulajdonképp egy olyan disznó(ság), aki mindent felfal, ami csak az útjába akad, ám az a minden is kevés neki…
    Előbb, vagy utóbb eléri a telhetetlenek sorsa. Csak jön egy hős, aki majd————————————>>>> 🙁 , vagy kipukkad önmagától )))))) 🙁 (((((( ez az átokfajzat…

  • csak a kipukkadásig…
    Na ez lehet a gond

  • Kissé zavaros,
    de megszokott fröcsögést olvashattunk ismét. Biztos van akinek fáj, de tény, Orbán hazája, harmadik ciklusát teljesítő, megbecsült miniszterelnöke. Nyilván más kategória, mint Gyurcsány, aki egyszer puccsal csinált egy fél ciklust, egyszer választva volt, igaz, azt nem tudta kiktölteni, bornírt politizálása miatt le kellett mondjon. Ott láttam a felvonulók között, a második sorban. Ez teljesen rendben van. Az is, hogy nem az amerikai „udvarnak” akar megfelelni, hanem a magyar érdekeknek.
    A többi pedig a szerző „irói munkásságának” (felejthető) terméke.

  • enterprise: hát persze. gondolom ezért taksálja még a házi felmérőjük is 28%ra a veszettségüket – bocs, a hitességüket 🙂

  • enterprise
    2015 január 13
    2:51 du.

    „Ott láttam a felvonulók között, a második sorban.”

    És mi munka volt benne, mire sikerült neki odáig jutni !!! 😀 😀 😀

    http://galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=437031%3Aigy-sikeruelt-orbannak-felernie-a-vilag-vezetoi-koeze&catid=71&Itemid=135

  • Horváth Béláné

    Azért nyilatkoztak ott Párizsban is e témában. Szinte minden meghívott vendég a saját képviseletének autóján, annak sofőrjével és a franciák által biztosított rendőri védelemmel ment a Palotába. Orbánnak még egy lehetősége is volt, ott vann az OECED (ha jól írom) képviselet is, ahonnan ugyanúgy igénybe vehette volna ezeket a szolgáltatásokat jogosan. Ja???? Hogy azok egyike se vitte volna Svájcba? Ez igaz… De azért a Svájcban tartott ünnepségen se sokat sírtak volna, ha nem jelenik meg Orbán és a kivételes nagyságokból álló sleppje: Csányi, az ország első számú gázszerelője és még lehet sorolni…..

  • Enterprise

    „Az is, hogy nem az amerikai “udvarnak” akar megfelelni, hanem a magyar érdekeknek.”

    Ezt az utóbbit, ha taxative kifejtené….
    Nem lozungokat, hanem tényeket, pontokba szedett elvárásokat.
    Mert pillanatnyilag a csökkenő gazdasági teljesítmény, a kereslet visszaszorításával elért deflációs heéyzet, a növekvő ghazdasági exodus (nem be, hanem kivándorlás) csak a példa kedvéért nem a z ország érdeke.

    Ha azt gondolja magyar érdeknek, hogy karikásostort pattintgatva betyársereges egyenruhában lehet execiroztatni azokat, akik még itt maradnak, akkor szimplán hülyének tetszik lenni. Esetleg fasisztának.
    Az a fajta politika skanzenné változtatja az országot. A skanzenpolitika már dobzse-elvtárs idejében is csak belső viszályokat és kiszolgáltatottságot jelentett az országnak.
    Ha kendnek ez az érdeke, akkor hazaárulónak tetszik lenni.

  • T. Falusi !

    A kriminalisztikában ezt a helyezkedést besurranó tolvajlásnak nevezik. Ő ízig vérig, mentalitásában is egy besurranó tolvaj.

    .

  • Enterprise !

    Itt mindenki jól tudja, hogy Gyurcsány kezdettől fogva az eredendően (szinte már ezzel született) gyurcsányfóbiás, másodszor is vesztes Vezér szervezte ellenséges össztűzben próbálta reformterveit megvalósítani… Abból a pergőtűzből még az Orbán által felheccelt [valójában fizetett] Fradi B-közép-huligánjai által megvalósított utcai zendülések, Budapest belvárosának felforgatása, sőt még a gyújtogatás sem maradt ki.

    És még egy: Gyurcsány Ferencet a világ politikusai komoly államférfiként fogadták, egyszóval komolyan vették, míg Orbánt; tudod mit? Beszéljenek a fönti videó képei is…

  • ˙

    falusi ! Kösz a videót.

    Csak azon csodálkozom, hogy ezt a helyezkedő, sötét, kétes alakot nem kapta el a francia titkosszolgálat és legalább nem motozták meg…

    – Na persze, hisz a muzulmán gyilkosokat sem időben vették észre.

    .

  • Orbàn Viktor a képben volt,de Gyurcsànyotok màr a franciàknak sem koser-„eredményei”- miatt,ezért nem mutattàk,keresték,a baloldaliak sem mutatkoznànak vele és irnak rola,nem beszélve a Le Mond-rol.