A zsidó vérvádról nyitottak Facebook csoportot – Kanadaiak tiltakoznak

2015 január 14 7:51 de.17 hozzászólás

A Facebook nem hajlandó eltávolítani egy nem rég alakult csoportot, melynek címe egyszerűen „Jewish Ritual Murder„, vagyis zsidó vérvád. A közösségi oldalon képeket tettek közzé halott kelet európai gyerekekről, akikről az antiszemiták azt állítják, hogy zsidó szertartások áldozatai lettek. Úgy tűnik, hogy az oldalra felkerült legtöbb, nyiltan rasszista anyag Oroszországból származik. Eddig 795 Facebook felhasználó csatlakozott az oldalhoz.

A Kanadai Zsidó Kongresszus korábbi elnöke – Bernie Farber – ledöbbent, amikor meglátta az inkvizíció korába illő anyagot a világ legnagyobb közösségi oldalán. Amikor Farber felkereste a Facebookot és tiltakozott a lap ellen, nem voltak hajlandóak azt eltávolítani. Pedig a lap minden szempontból kimeríti a gyűlöletbeszéd fogalmát. A megrázó fotókon kívül, azt állítja: „a zsidók már beismerték, hogy rituális célokra fogyasztják a muszlim és keresztény gyerekek vérét.”

Farber rámutat arra is, hogy a Facebook saját közösségi normái (Facebook community standards) egyértelműen tiltják a gyűlöletbeszédet.

„A zsidó vérvádak évszázadokon keresztül egyenesen pogromokhoz és aztán a Holokauszthoz vezettek. A zsidó vérvádakról közösségi oldalat nyitni mindenképpen szembe megy a közösségi előírásokkal. Egyszerűen gyomorforgató”–mondta Farber a Canadian Jewish News (CJN) című hetilapnak.

Közben a CJN is felkereste a Facebookot és arról érdeklődtek a kanadai újságírók, hogy a közösségi oldal miért nem hajlandó eltávolítani a vérvádról szóló csoportot, miközben gyakran eléggé viktoriánus módon cenzuráznak más anyagot. (Például volt olyan estet, amikor szoptatásról készített fotót egy fiatal anya és ezt is eltávolította a közösségi oldal.)

A Facebook így válaszolt: „A jó egyensúlyt próbáljuk megtalálni az emberek szólásszabadsága és azon cél között mely arra teszi a hangsúlyt, hogy a Facebook a világ sokszínű közössége számára teremtsen egy befogadó és biztonságos közeget. Nem minden ellenszenves vagy megrázó tartalom megy szembe szabályainkkal.”

Farber szerint szégyenletes a Facebook reakciója. A kanadai zsidó közösségi vezető feljelentést tett a York Regionális Rendőrségen, mivel a lap kimeríti gyűlöletbeszéd fogalmát…legalábbis Kanadában.

A vérvádról szőló FB oldalon megjelenő egyik illusztráció.

A vérvádról szőló FB oldalon megjelenő egyik illusztráció.

17 hozzászólás

  • Érdekes,hogy a szennycsatorna mindig felböfögi ezt a témát.Annak ellenére,hogy nincs is miért védekezni.Akik ezzel a témával etetik a primitív barmokat tudják,hogy az erre hallgató szemét azt is elhiszi,hogy a téli hideg is a zsidók miatt van. Régebben „leveleztem”a kuruc in fos varga békával.Eleinte igyekezett normatív hangvételt venni.Akkor csapta ki a biztosítékot,amikor megkérdezte,hogy a zsidók mikor fognak bocsánatot kérni solymosi eszter népétől.Szegény nagyon csodálkozott és megkérdezte,hogy miért küldöm el „ilyen durván” a szájbalökött Q…a anyukájába. Megmagyaráztam ősenkiségének,hogy ennél finomabban csak vazelinnal lehet.Ekkor viszont én csodálkoztam el, mert nem értett meg és kénytelen voltam egész finoman spamra tenni. Az ilyen aljanépségre kár pazarolni az időt és az energiát.Sajnos ezeknél a férgeknél (bocsánatot kérek a férgektől)a fertőzött anyatej a problémás.

  • Szerencsere-talaltam magyar forditast-
    meghazudtolni az idiotakat- bar a kozepkori
    sotetseget – meg fenyszoroval sem lehet elkergetni.

    „Csak a hust az ot elevenito verrel meg ne egyetek”.
    {1 Mozes 9:3-4}

    „Es semmi vert se egyetek meg barmely lakhelyeteken,
    se madarnak,se baromnak veret.
    Valaki megeszik valami fele vert,az az ember
    gyomlaltassek ki az o nepe kozul.”{3.Mozes 7:26-27}

    „Mert minden testnek elete az o vere a benne levo elettel.
    Azert mondom Izrael fiainak : semmifele testnek
    a veret meg ne egyetek,mert minden testnek elete
    az o vere,megeszi azt,irtassek ki.” {3.Mozes 17:10-14}

    Egyszer megkerdeztem egy archeologust{Izraelben szuletett,
    jemeni zsido nagyszulok unokaja} akinel erdekes eloadasokat
    hallgattunk}- mire alapozzak a vervadakat,{kulonosen
    peszachkor}amelyek a keresztenyeknel es a muzulmanoknal
    is kozismertek voltak.
    Talan az egyiptomi kivonulasra-amikor megjeloltek
    verrel a zsido hazak ajto felfait?{Exodus}.

    Valasza- rovid es velos volt.
    „Ne keress logikat. Nincs.”

  • Én is jelentettem a lapot és sok barátomat kértem meg erre. Szégyenletes. Tavaly egy ” Mocskoszsidó irtó” lapot majd egy évi munkával sikerült csak eltávolíttatnom a facebookról. Csak úgy , hogy még Zuckenbergnek is írtam. Végül ő nagy nehezen intézkedett., de egy napon belül újabb hasonló lap jelent meg ugyanazok részéről.

  • ennek mar sose lesz vege???gyalazatos hogy ezt meg lehet!!!

  • Izraeli !
    ˙

    „Ne keress logikát, nincs.”

    Sajnos van, mégpedig a gyűlölet, amelyet a csaknem kétezer éves kereszténység vert beléjük. Miközben nap mint nap szeretet hazudik. Amikor például karácsonyról is azt hazudja, hogy a szeretet ünnepe…
    .

  • Ui:

    Minden húsvétkor [x 2000] megélik „a megváltó meggyilkolásának” a misztériumát. Mely mítosz ugyancsak nem logikus. Amennyiben tényleg az lett volna, és úgy lett volna, akkor ezért az igaz hívők tulképp hálával tartoznának – az egyébként nem zsidó hanem római – „gyilkosoknak”, hisz’ ezzel történt meg „maga a megváltás”. Jézus halála nélkül ők még mindig itt állnának megváltatlanul…
    Csakhogy az egyházatyák – különösen a Niceai Zsinat díszes résztvevői – belecsempésztek, átírtak olyan részeket az anyagba, amelyek a zsidók állítólagos istengyilkosságban való bűnösségét voltak hivatva bizonyítani, miközben az azóta előkerült nem kánoni – mégis keresztény – vallásos iratok ennek az ellenkezőjét bizonyítják, de legalább is cáfolják az előbbi vádat. Na persze éppen ezért lettek ezek az Újszövetségbe be nem került (inkább szándékosan kihagyott) iratok gnosztikus, vagy eretnek iratokká minősítve, mert nem feleltek meg a zsidó ellenes koncepciónak…

    Ami meg a mai kocepciózus vérvádat illeti, meg kell csak nézni a fenti illusztrációt az utolsó cári családról, ennek manipulatív jellegét, amely ugyanannak a vérvád szellemnek felel meg, mint a régiek… Hát sajnos nincs új a nap alatt. Ám egy költői kérdés, ide illik, hogy „vigyázó szemünket Párizsra vetve”, a Nagy Francia Forradalom során ugyanazon logika szerint lenyaktilózott XVI. Lajosról miért is nem csinálnak ugyanilyen jellegű családi képet…? Bár ki tudja – inkább nem akarok ötleteket adni modern, a korszerű facebook-antiszemitáknak sem…
    .

  • málnaszőr

    „…Minden húsvétkor [x 2000] megélik “a megváltó meggyilkolásának” a misztériumát…”

    Nem hiszem el, hogy TV-ben, rádióban stb. ne hallottad volna még, hogy a keresztényeknek a Húsvét „A FELTÁMADÁS ÜNNEPE” Az emberiség történelmében – a sok-sok millió közül – semmi szenzáció nem lenne egy gyilkosságban. Sajnos, Te ugyanazt teszed pepitában, mint azok a barmok, akik viszont kultikus „vér áldozattal” vádolják a zsidókat.

  • Bizony-„bizony mondom nektek”:Az anyatej a problémás.A megfertőzött anyatej antiszemita fattyakat táplál.”most és mindörökkön…”

  • T. Jani !

    Márpedig a ma olvasható újszövetségi logika és misztérium szerint:

    A húsvétkor ünnepelt feltámadás a halálból következik, méghozzá Jézus nem is akármilyen halálából… Abból az „”égbekiáltó aljasságból””, amelyet – nem ám a birodalmi Róma egy minden hájjal megkent tisztviselője egy, a birodalom számára csupán egy provinciális lázadó ellen hozott ítélete, hanem – mintegy 100 „megátalkodott zsidó” összevissza kiáltozása alapján hozott, akik nem ismerték fel, hogy Ő a megváltójuk, akire addig vártak… Csak ezek után, pontosabban ez utóbbi alapján – hisz az ezt vallók számára, Pilátus ártatlan kézmosása is ezt bizonyítja – ő kénytelen-kelletlen hajtotta végre Jézus iszonyatos megkínzatását, illetve a keresztre feszítését, csupán egy ítéletvégrehajtó gépiességével, aki „ráadásul még sajnálja is” az áldozatát… [Persze, mert nem tudta, hogy ő most nem az odasereglett zsidók, hanem Isten ítéletét hajtja végre.]

    Bizony maga, a mindenütt körbe-hordozott, kifüggesztett, felállított, stb. krucifixusz is ennek tudatba vésődő megélését hivatott demonstrálni. Az anyaszent egyházat az sem zavarja, hogy e propagandaeszköz messzire nyúlva a pogány múltba, még a 10 parancsolat szerint is bálványnak minősül… A reá biggyesztett ágyékkötő pedig mindenesetre, biztos-ami biztos, Jézus zsidó mivoltát igyekszik, e misztérium megélői előtt különösen, a feledés homályába veszejteni…
    .

  • Mit kell csodálkozni a féjszbuk vagy más multi viselkedésén. Az ájbíem annak idején talán nem volt a hitleri Németország szoros üzleti partnere? Könyv is született róla. Ilyen a magyar reakciós kispolgárság által dogmatikus és idióta módon istenített kapitalizmus természete. Ha az antiszemitizmus szítása szolgálja a minden áron való profittermelés érdekét, akkor bizony nem fog számítani egy fikarcnyit sem a zsidóság jogos igénye arra, hogy ne kelljen fenyegetettségben élnie. Az elvszerű hozzáállás a zsidó szerveztek – s még inkább bármely jóérzésű zsidó vagy nem-zsidó felhasználó – részéről a magánszférából elképesztő módon amúgy is gúnyt űző – nota bene a Gestapo, NKVD/KGB, STASI, Secu és társaik összeszarnák magukat az irigységtől – féjszbuk BOJKOTTJA lenne. No meg a cég részvényeitől való megszabadulás. Úgy látszik elvi alapú bojkottra mint ’33-ban a hitleri Németország ellen, nincs sok esély. Az elveket az istenített tőkés világ embert eldologiasító, rablógyilkos, szociáldarwinista értékrendje már megsemmisítette, a naivak meg csodálkoznak, hogy miért olyan embertelen, mocskos a világ körülöttük.

  • ˙

    Most a párizsi és belga események nyomán Magyarországon ismét kibontakozni látszik a formális liberalizmus régi mozgalma, a „minden sz@rt szabadon hirdessünk”. A szólásszabadság nekik fontosabb, mint az emberélet. Jobbra, balra szinte mást sem hallani, mint ezt. Még a Klubrádió is ezt zengi, ez most a trendy… A TASZ nevű hyperliberális észbontó iroda is felajánlotta a jogi segítségét a Kurucinfó náci portál számára, mivel azt, annak egyik tételesen is holokauszttagadó cikkéért folyamatos támadások érik. Hol élünk hát?
    Gyerekkori egyik kedvenc mesekönyvem címe az volt, hogy Bolondfalva… Tele volt ilyen és hasonló őrült történetekkel, mint ami itt zajlik… Csakhogy azon nevetni lehetett, míg ezen sírni kell…
    .

  • Dongoló

    „Nem tudják, mit beszélnek és mit cselekszenek…”
    Tulképp a vízcsapok helyett a vércsapokat nyitogatják a szólásszabadság címén és jegyében.

  • Tehát lehet isteníteni a profit mindenek felettiségének szolgálatába állított mindenkori csúcstechnikát.

    http://www.jewishvirtuallibrary.com/Jsource/Holocaust/IBM.html

    Vajon a magánszféra megsemmisítésének szolgálatába állított online világra ( benne a féjszbukra ) milyen „karrier” vár, szép új világunkban? Esetleg a terrorizmus elleni küzdelemre hivatkozva fogják a másként gondolkodók összeszedésére használni, máshol meg a „hitetleneket”, illetve újra a zsidókat fogják majd beazonosítani a segítségével…?

  • DonGolo, január 16. 4:19 de. :

    A magyarországi liberalizmus mindig is morálisan és intellektuálisan korrupt volt; a demokratikus jogállamiság elvei melletti kiállás – egyáltalán az elvszerűség – hiányát kompenzálják az ilyen észbontó őrültségek hangoztatásával. Ha már az általános emberi és polgárjogokért, a közélet tisztaságáért, az alkotmányos jogállamért való kiállás nem megy, akkor kiállnak a demokrácia és a humanizmus gyilkosainak szervezkedési szabadsága mellett. Ezek a vulgár-liberális vadbarmok ( régebben a Hírszerző.hu-n mostanában néha HVG.hu-n olvashatóak magvas gondolataik ) 25 év züllést és még a térségbeli volt KGST országokhoz képest is leszakadást hozó gazdasági és szociálpolitikájukkal és a nácik politikai jogainak támogatásával ezüsttálcán kínálták fel az országot a fasizmus számára. A teljes morális és intellektuális öngyilkosságot az 1989-től ( jogilag máig ) érvényes alkotmányos berendezkedést megdöntő orbáni „NER”, kollaboráns, díszlet szerepének elvállalásával követték el. Mi több esküszegéssel súlyosbítva ( minthogy 2010-ben a Köztársaság törvényeire, Alkotmányára esküdtek fel, míg négy évvel később a puccsista alaptörvényre ). „Egy tál lencséért” ( „képviselői” juttatásokért, párttámogatásért, no meg jó néhány prominensük feltételezhető zsarolhatósága miatt ) eladtak ezek mindent: a jogállamiságot, tisztesség és emberség minimumát is. Na ennyit a mágyár „liberálisok” jog iránti elkötelezettségéről. Mocskos divatmajom pondrók ezek, nem többek. Persze a polgári demokrácia és társadalom kifejlődésének történelmi hiánya miatt egyebet nem is igazán lehet várni. Egyébként szerintem sokuknál a baloldaliság és egalitarizmus iránti mélyen reakciós, osztály jellegű gyűlöletük, lenézésük ( ami az állandó, köpönyegforgató, rögeszmés kádározásukban is megnyilvánul ) az „antijudeobolsevik” nemeztiszoc. potenciális gyilkosok melletti kiállásban is kifejeződik.

  • málnaszőr

    Sok mindent írsz egyszerre. Nem tudom miért izgatod magad az istengyilkosság felelősségével? Valahol olvastam, hogy Jézus idejében 3,5 millió zsidó élt a Római Birodalomban, ebből kb. 700 ezer a mai Izrael területén. Annak idején eleve, ott sem lehettek mind Jeruzsálemben, tehát a többség (95%) felelőssége fel sem merülhet. A Jézussal egykorú, későbbi Pál Apostol sem volt ott Jézus megfeszítésekor. Akik pedig ott voltak, azok is megosztottak voltak. Kár ezen agyalni.
    De ha már istengyilkosságról beszélünk, az utolsó ítéletről szólva, többek közt ezt mondta Jézus: „Amit a legkisebb testvéreim közül eggyel tettetek, velem tettétek..” (Mt.25.) Úgy, hogy nem kell 2000 évet visszamennünk ahhoz, hogy bűntudatunk legyen.

  • Jani !

    Na, hát ez az, ez az a beépített vérvád, amelyről az egész szól.
    Nem történelmi, hanem fiktív mitológia, az egyház – az egyházatyák – szájíze szerint…
    .