Lapszemle 2015.01.13

2015 január 14 2:39 de. Lapszemle 2015.01.13 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A nagy kórházbiznisz
A Lantos Csaba üzletember érdekeltségébe tartozó Róbert Károly Magánkórház vette meg a Telki Kórház Budakeszi úti rendelőintézetét Kovács Gábor egykori bankártól, AZ első magánkórház üzemeltetőjétől.

Meggyanúsították a belvárosi jegyzőt

Hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség AZ V. kerület volt jegyzőjét – közölte lapunkkal Simon Richárd, a főügyészség helyettes szóvivője. Vele együtt vesztegetést színlelve elkövetett befolyással üzérkedéssel gyanúsítottak meg egy vállalkozót is. Információink szerint a mostani ügyben nem AZ V. kerületi vállalkozók a feljelentők, hanem azok a hatóságok, amelyek már 2011 óta folytatnak titkos nyomozást – többek között AZ V. kerületben is – mások mellett Vizoviczki László és Portik Tamás, valamint AZ ő lehetséges bűntársaik, kapcsolataik után. Emlékeztetőül: Orbán Viktor 2010-es hatalomátvételét követően Pintér Sándor belügyminiszter bejelentette, nem hagyják elévülni a múlt megoldatlan gyilkossági és más súlyos bűnügyeit, felderítik és felelősségre vonják AZ elkövetőket és megbízóikat.

Orbán maga után vitette a kisbuszát Párizsba

A külföldi vezetőknek általában elég a fogadó ország által biztosított szállítás, a Magyar kormányfő ebben is kivételt képez. A protokoll durva felrúgása mellett ebből nagyobb baj is lehet.

Orbán Viktor a vasárnapi párizsi terrorellenes tüntetésre érkezve saját Volkswagen kisbuszából szállt ki a francia elnöki palota előtt – írja a Népszava. A kormányfő AZ OTP-csoport magánrepülőgépével utazott a francia fővárosba, de a párizsi felvételeken látható volt, hogy a francia elnöki palotánál saját Magyar rendszámú kisbuszából száll ki a francia elnöki palotánál.

A lap korábban többször beszámolt arról, hogy a miniszterelnök rendre külföldi úticéljaihoz rendeli megszokott autóját, amelyet általában két biztonsági gépkocsi kísér. A fogadó országok biztonsági erői nem egyszer fejezték ki aggodalmukat a kormányfő utazási szokásai miatt, a diplomáciai hivataloktól ugyanis protokoll-autót, akár kisbuszt is igénybe vehetne Orbán. A protokoll felrúgása durva udvariatlanság, ráadásul a TEK járművei nem rendelkeznek diplomáciai védettséggel. Helyben nem találtak megfelelő autót Orbánnak, innen vitték utána a kisbuszát. Havasi Bertalan szerint ez rendben van.

Rogán: Felborítja a keresztény országok belső rendjét a muzulmán közösségek jelenléte

Rogán szerint ebben is Amerikát utánozhatnánk, hiszen jó példát kínálhatnak AZ Egyesült Államok terrorellenes intézkedései, például AZ ügyben, hogy terrorfenyegetettség esetén a hatóságoknak miként legyen lehetőségük a hagyományos szabadságjogok, például AZ adatvédelem átlépésére.
A keresztény kultúra a tisztelet kultúrája, amibe beletartozik AZ is, hogy más vallását nem lehet kifigurázni, abból gúnyt űzni. Ha megszegjük a tisztelet kultúráját, annak mindig vannak következményei – mondta Rogán.

Angela Merkel tökéletesen az ellentétét vallja a bevándorlásról mint Orbán Viktor “Az iszlám Németország része,”

Mondta Angela Merkel, miután a török kormányfővel, Ahmet Davutogluval találkozott Berlinben. A német kancellár megerősítette, hogy “nincs ok nyugtalanságra AZ iszlamofóbia miatt Németországban.”

Elkeserítő mondat volt” – vitatja a kormány tervét az MTA elnöke

Ma már kevés egy érettségi – nyilatkozza lapunknak az MTA elnöke. Lovász László élesen bírálja a kormány felsőoktatási stratégiáját, amit az Akadémia is véleményezett, és elkeserítőnek tartja, hogy a következő években nem javulhat a felsőoktatás finanszírozása. A kabinet álláspontjával szemben meggyőződéssel vallja: több diplomásra volna szükség.

Zsíros kenyeret oszt a ‘Gucci-lovagok bálján‘ a DK

– Ez a rendezvény csak egy puccparádé, nem más, mint a helyi Gucci-lovagok bálja, ahol megjelenik néhány tucat fideszes politikus és udvartartása – állítja a Demokratikus Koalíció. A városháza visszautasítja a vádakat, amelyek besározzák” a polgári hagyományokat”.

Mindenképp a nép dönt a vasárnapi zárva tartásról

Megnehezíthetik a Demján Sándor vezette Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének dolgát, de a szervezet főtitkára szerint az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásáról szóló népszavazást senki nem akadályozhatja meg. Az Összefogás nevű párt hasonló kezdeményezése miatt azonban csak késő tavasszal vagy a nyár elején nyújthatja be hitelesítésre a VOSZ a saját kérdéseit.

Elemzők: magányos farkasok voltak a mészárosok

Annak ellenére, hogy az elmúlt napok párizsi merényleteinek elkövetői az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet és az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet tagjainak vallották magukat, elemzők szerint valószínűsíthető, hogy önállóan cselekedtek, saját maguk választották ki a célpontjaikat és a támadásokhoz a módszereiket.

Tükörkép az etikáról

Csütörtökön elhunyt egy ember, akit Lasztovicza Jenőnek hívtak. Három gyereket hagyott hátra. Életének nagy részét a Balaton-felvidéken töltötte. Szerette a finom borokat, maga is borászkodott. Szerény és jólelkű volt, nem gyűjtött nagy vagyont, és nem keveredett botrányokba. Halála kapcsán nagyon szomorú, de valósághű képet kaptunk a magyar újságírás jelenkori állapotáról. „A képviselő halálával a kétharmados többség veszélybe került” – tájékoztatott kíméletlenül az Index, az Origo, a HVG és a Napi.hu. Íme, néhány cím: „Nincs már kétharmados többsége a Fidesznek.” „Meghalt a fideszes képviselő, veszélyben a kétharmad.” „Lasztovicza halálával az országgyűlésben jelenleg 131 kormánypárti képviselő van. A kétharmadhoz 133 képviselőre van szükség.” A cikkek ráadásul felelőtlenül teret adtak a magukból kifordult emberek aljas hozzászólásainak. Az RTL Klub pedig a gyászhírnek a „Nincs már kétharmad” címet adta. Elképesztő.

Mintha nem egy ember életéről lenne szó, hanem egy gépezet fogaskerekéről, amelynek kiesése lehetőséget nyit az ellenzéknek

Az elmúlt év során átfogó elemzések láttak napvilágot arról, hogy mekkora vagyon, és főként milyen eloszlásban szolgálja az emberiség anyagi létének megalapozását. A világ lakóinak szegényebb kilencven százaléka a vagyonok tíz százalékát, a leggazdagabb tíz százaléka pedig a vagyonok kilencven százalékát birtokolja. A Föld leggazdagabb tízezer emberénél, vagyis a „felső tízezernél” ez a családi vagyon szintjén már dollármilliárdos létet feltételez. És végül a világ leggazdagabb száz emberénél, ez már fejenként is 24 milliárd dollár.

Fónagy szerint szinte örülünk az új útdíjaknak

Orbánén is túltett a cseh államfő kijelentése a bevándorlókról

Az eltérő kulturális és vallási értékeket valló bevándorlóknak tiszteletben kell tartaniuk az őket befogadó ország szokásait. Ha ezt nem teszik meg, vissza kellene térniük abba az országba, ahonnan érkeztek – véli Milos Zeman cseh államfő.

Titkolták a számokat: elithálózatot épít az állam

Az előző ciklusban ötven százalékkal növekedett az egyházak által fenntartott iskolák száma. Úgy tűnik, az állam egyfajta egyházi iskolahálózatot akar létrehozni – idemenekítheti a gyerekét a felső középosztály a lebutított állami köznevelésből.

Miért nem szereti Orbán a megújuló energiát?

Azt tudjuk, hogy Orbán Viktor imádja a központi hatalomnak való kiszolgáltatottságot, imádja, ha ő van a központban, és neki van kiszolgáltatva mindenki. Ezt azonban számos más eszközzel is el tudja érni, sőt, nem biztos, hogy az ilyesféle központosítás a legjobb módszer. Ez ugyanis veszélyes mértékben megnöveli az ország energiafüggőségét a külső hatalmaktól. Akkor mi a magyarázata az ellenszenvnek a kis léptékekben megvalósítható nap- és szélenergia-hasznosítással szemben, és a vonzalomnak a nagy központi beruházások iránt? Hát persze hogy a saját zsebbe tömhető pénz.

A kivándorlók országának miniszterelnöke agitál a bevándorlás ellen

“A gazdasági bevándorlás ártalmas Európának” – idézte Orbán Viktor a vasárnapi párizsi tömegfelvonuláson mondott szavait az osztrák közszolgálati rádió, az Ö3. A magyar miniszterelnök bevándorlásellenes megjegyzései kapcsán megjegyezték, hogy

• Magyarországon nincs számottevő bevándorlás;
• ellenben magyarok százezrei keresnek külföldön munkát;
• vagyis Orbán most pont egy olyan jelenség ellen beszél, ami inkább jellemzi a magyarokat.

MÁR KÜLFÖLDÖN IS ORBÁN BEVÁNDORLÓS NYILATKOZATÁVAL FOGLALKOZNAK

Az EUObserver „Orbán démonizálja a menekülteket a párizsi felvonulás kapcsán” címmel jelentetett meg hétfőn cikket, melyben felidézi, hogy a francia média – köztük a Le Monde francia napilap is – kifogásolta, hogy a szólásszabadságot nem tisztelő állami vezetők is meghívást kaptak Párizsba.

Goodfriend Szent István intelmeivel reagált Orbán bevándorlós nyilatkozatára

Szent István intelmeit tette közzé Twitter-oldalán André Goodfriend, az amerikai nagykövetség budapesti ügyvivője hétfőn. „Ebéd közben – írta Goodfriend – sok más mellett Szent István azon Intelméről beszélgettünk, amelyben a sokféleséget dicsérte.”

Az ügyvivő által belinkelt Intelmek hatodik pontja a külföldiek befogadásáról és a telepesek ellátásáról szól. „A telepesek különböző országokból jönnek, tehát különböző nyelvet és szokásokat, különféle tudományt és fegyvereket hoznak magukkal, melyek mind a királyi udvart díszítik és teszik naggyá, egyben elrettentik némely idegenek arcátlanságát. Egynyelvű és egyszokású királyság gyönge és törékeny” – írta az államalapító.

Előre hozott országvédelem

A Magyar Nemzet információi szerint a tervezettnél korábban megszülethet az országvédelmi akciótervről szóló döntés a kormánypártok parlamenti frakcióiban. Rogán Antal szerint ennek részeként világossá válhat egyebek között az is, hogy „ki húzódik meg” az utcai tüntetések hátterében.

Fülkeforradalom, tollal és fegyverrel

Nem lehet kérdés, hogy a mostani tüntetések mögött valakik meghúzódnak. Legfőbb ideje volt, hogy a Párt lépjen a tarthatatlan ügyben. Kedves olvasóink, Rogán Antal, a Párt frakcióvezetője a következők közlésére hatalmazta fel szerkesztőségünket: „az országvédelmi akciótervnek része lehetne az is, hogy kiderüljön, ki húzódik meg a mostani tüntetések mögött”. Soha pártvezető ennél frappánsabban nem fogalmazta meg korunk lényegbevágó kérdését. Nem véletlen, hiszen Pártunk vezetői rátermett, a mozgalomban iskolázott, hazánkhoz hű vezetők, akik éjt nappallá téve a nép érdekeiért fáradoznak.

Gyurcsány Ferenc szavai

Ezekben a percekben hallgatom a brit szélsőjobboldali politikus, Nigel Farage, a Brit Függetlenségi Párt, a UKIP vezetőjének, EU parlamenti képviselőjének felszólalását a strasbourgi Európai Parlamentben. Farage szavai Orbán Viktor szavai, és fordítva. Az európai szélsőjobb szavai. A gyávaságé, az önzésé, az embertelenségé. Nincs kétségem afelől, hogy sokan meghallják majd Orbán szavait Európában.* Vasárnap még csak a Le Monde tiltakozott Orbán párizsi meghívása miatt.** Lassan mindenki kerülni fogja, mint valami súlyos politikai betegségben szenvedő embert. De nincs mindennek vége, mondhatom némi cinizmussal. Marad neki Farage vagy éppen Marine Le Pen, a francia szélsőséges Nemzeti Front elnöke. Szép kis társaság..

Így sikerült Orbánnak felérnie a világ vezetői közé

Párizsban, a Köztársaság Menetén, amelyen mintegy ötven ország állam- és kormányfője képviseltette magát, Orbán Viktornak néhány tíz méteren belül sikerült előrefurakodnia valahonnan a hátsó sorokból az elsőbe, de legalábbis a másfeledikbe.

Comments are closed