Támadják Magyarország ideológiáját?

2015 január 15 1:01 du.26 hozzászólás

Óriási szívességet tettek az Al-Kaida terrorlegényei a jelenleg regnáló magyar kormánynak. Már korábban is hallhatók voltak innen-onnani pusmogások, valamiféle országvédelmi törvény szükségességéről, főként a jobbszélről, de hát mint tudjuk Vona pártelnöktől: a fideszesek 90 százaléka jobbikos, csak még nem tud róla. Ezt egyébként a közvélemény kutatások is alátámasztják, amelyek szerint a kormánypártoktól elfordulók jó része a Jobbikhoz igazolt, nagyobbik tömegük meg a bizonytalanok táborát gyarapítja.

Nagy lett a serte-perte a kormánypártok háza táján, és ha már nincs árvíz, belvíz, egyéb természeti katasztrófa, hát beállnak segíteni kicsit. Nyilván, hogy legyen mi ellen megvédeni az országot, ha már a bevándorlók serege elkerüli e tájat. Többségük a szintén „zseniális” állampolgári törvény folytán magyar, egyúttal eu-s állampolgárságot szerzők közül kerül ki, és eszük ágában sincs huzamosabb ideig itt ragadni. Mennek boldogabb tájakra, ahogyan itt honos magyarok százezrei is.

A túlmozgásos vezetés persze rögtön „egyeztetést” hívott össze, amin sajnos a demokratikus pártok frakciói adták a biodíszletet. A DK elnöke ugyan kárhoztatta a készségességet, de mivel a pártnak nincs frakciója, az ellenkezés szépséghibája volt, hogy képviselőit nem is hívták a tárgyalásra. Az azonban kitűnt: még mindig talán Gyurcsány Ferenc az egyetlen, aki átlát a szitán. Vagy hallotta a Hír TV előző esti adásában a kisebbik kormánypárt frakcióvezetőjét.

Harrach Péter a beszélgetésben először is megerősítette miniszterelnökét a „Magyarország a magyaroké„ dumában – ja bocs, ez a Jobbik szövege, ájtatosék csak Magyarországnak akarják megtartani Magyarországot, bármit is jelentsen ez. Igaz, Harrach bővebben is kitért az országvédelem mibenlétére. Elsőként említve persze a vallásgyalázás szörnyű bűnét, tapintatosan elfeledkezve pártelnöke pár évvel ezelőtt tett megjegyzéséről, ami a szakállas bácsik és a kisfiúk első szexuális élménye közötti összefüggésekre célzott.

De hamarosan kibújt a szög a zsákból. Ami szerinte az, hogy megengedhetetlen, hogy az országot olyanok támadják, akik mögött nem tudni ki áll, és akik itt folyamatosan tüntetnek. Jönnek elő a bokrok alól – mondta – és nem tudni, kik lapulnak még a bokrokban. Aztán kivágta az aduászt, mondván, hogy jogos igény, hogy megvédjék az ország gazdaságát (igaz ezt legfőképpen a kormánytól kéne védeni) és az IDEOLÓGIÁJÁT! Tetszik érteni? Ideológiája lett az országnak. Nem az embereknek, társadalmi csoportoknak, pártoknak van nézetrendszerük, hanem az országnak! Nem ám össze-vissza mindenfélét gondolnak itt a magyarok, mint a pluralista demokráciákban – jé, ez a szó is hogy kiment a divatból! Itten kérem egységes IDEOLÓGIA van. Amit meg kell védeni, főképp az össze-vissza gondolkodóktól. Vajon mi lesz a törvényi büntetése annak az új szabály szerint, aki nem az országos ideológiában gondolkodik? Be kell tiltani pártokat, egyházakat, társadalmi szervezeteket, ha nem állnak az országos ideológia vonalára? Vagy elég, ha csak megfigyelik őket, esetleg rájuk küldik a hótiszta és becsületes adóhatóságot? Néha-néha meg nem ártana egy-két pofon valamelyik rendőrőrsön a túlságosan hőbörgőknek?

De mi van a bevándorlókkal?

Rátesi Margit

Raznotsvetnaia kniga (1947)

Raznotsvetnaia kniga (1947)

26 hozzászólás

  • Margit írásod olvasása közben, valahogy ez ugrott be:

    A párttal, a néppel egy az utunk,
    A jelszavunk munka és béke.
    Mi kommunista szívvel indulunk,
    És bennünk a népünk reménye.

    Széttörte népe láncát, elmúlt idők homályát,
    Ifjúi vére árán annyi vértanú.
    Kövesd a példát, a párt szavát,
    És győzni fogsz, te büszke ifjúság!

    A párttal, a néppel egy az utunk,
    A jelszavunk munka és béke.
    Mi kommunista szívvel indulunk,
    És bennünk a népünk reménye.

    Hajnali friss erőben éled a hegytető fenn,
    Most van csak zsendülőben népünk tavasza.
    Országunk békéjét védi már
    S apái mellett küzd az ifjúság.

    A párttal, a néppel egy az utunk,
    A jelszavunk munka és béke.
    Mi kommunista szívvel indulunk,
    És bennünk a népünk reménye.

    A párttal, a néppel egy az utunk,
    A jelszavunk munka és béke.
    Mi kommunista szívvel indulunk,
    És bennünk a népünk reménye.

    Hajnali friss erőben éled a hegytető fenn,
    Most van csak zsendülőben népünk tavasza.
    Országunk békéjét védi már
    S apái mellett küzd az ifjúság.

    A párttal, a néppel egy az utunk,
    A jelszavunk munka és béke.
    Mi kommunista szívvel indulunk,
    És bennünk a népünk reménye.

  • Pillanatnyilag mindenki jobban megakarja védeni a vàlasztokat,
    a franciàk repülögépanyahajot küldenek,németorszàgban bevonjàk a
    kiutazàshoz szükséges okmànyait a gyanualatt lévöknek….

  • Kedves Rátesi Margit,
    az utolsó mondatra akarok rákérdezni:”De mi van a bevándorlókkal”
    Megszületett már az a marha,aki MO-t választja célországnak?
    Ideológia?Melyik?Kié?Hol tanulták és ki tanította?Milyen ideológia van ott,féltéglával mellet verő mélyturul agyonmagyarkodáson és antiszemitizmuson kívül? Nem vagy köteles válaszolni kérdéseimre, mert Te ott élsz én pedig nem vagyok érdekszférába számítható.

  • Most olvasom Aczél Endre 50-es évekről írott könyvét, és valami elképesztő a hasonlóság az akkori és a mostani kormányzati stílus között.

    A bornírt Amerikaellenesség, a titokzatos és belsően bomlasztó ellenség, a külső fenyegetettségre hivatkozó belső elnyomás – eszméletlen.

    És ehhez ún. ellenzéki pártok a nevüket adják.

    Igen, Gyurcsány az egyedüli, aki tisztán látja, mire megy ki itt a játék. Ezzel is bizonyítja, hogy ő az egyetlen komolyan vehető pártvezető az ellenzékben.

  • Gyuri 10! Statisztikailag nem sokat tudok az ügyről. Egy kormányilletékes azt nyilatkozta, hogy 2013-ról 2014-re párezer főről 42 ezer fölé (!) emelkedett a menedékkérők száma. Úgy tudom, ők elsősorban Afganisztánból jönnek, de elég szilárd az embercsempész hálózat, úgyhogy sokan eljutnak ide Afrikából, Indából is. De jönnek Pakisztánból, meg isten tudja honnan. A menedékkérők kérelmük elbírálásáig őrzött táborokban vannak, munkát nem vállalhatnak, a gyerekeknek igyekeznek iskolát adni. De a körülmények így is mostohák, úgy tudom, hogy sok a konfliktus, főként egymás között. És bár az itteniekkel való ügyekről nem hallani, minden településen tiltakoznak ilyen tábor létesítése ellen. Dehát a belföldiek hajléktalanszállásai ellen is tiltakoznak.
    A magyar állampolgárság más kérdés. Pletykák szerint Ukrajnában és Szerbiában szabott ára van a magyar állampolgárságnak – lefizetik a hivatalnokokat. Sokan azért „vesznek” magyar útlevelet, hogy ide jöhessenek kórházba stb. Nem az etnikailag magyarokról beszélek, hanem megvásárolt magyar állampolgárságról. Ukrajnából jöhetett a sok menedékkérő: az orosz-ukrán háború tény, biztosan belejátszott a növekedésbe. A legtöbb magyar útlevéllel érkező azonban szinte azonnal továbbáll, mert ugye mi már a schengeni határokon belül vagyunk, tehát úgy mehetünk útlevél nélkül, csak személyi igazolvánnyal pl. Ausztriába, Németországba, mint egy USA állampolgár Kansasból Utahba. Nincs határellenőrzés sem a schengeni zónán belül. Ráadásul Orbán kitalálta a „letelepedési kötvényt”, pár millió forintért szinte bárki megkaphatja. Képzelheted, hogy örül ilyesminek az Unió, hiszen ez magyar személyi okmányokkal jár, az meg szabad mozgással az egész Unióban. Szóval a sunyiskodás ebben is arat, mint mindenben.

  • Halál a fasizmusra!

  • CHARLIE
    Majd ha minden ember halálán együtt sírunk,
    Majd ha minden ember fájdalmától együttérzően pattan ki belőlünk a lojalitás,
    Akkor tizenkét részre szakad a lelkem és nem lesz tucat számomra a megemlékezés…
    Majd ha zokog a lélek százezer halott kínlódó jajveszékelésén,
    Majd ha lehajolunk egyetlen eltört virág után,
    Akkor meg fogom érteni, hogy mit érez az egyén,
    A társadalmi keresztre nézve öntelten és bután…
    Tizenkét kereszt az egy és igaz feláldozással,
    Tizenkét pokol,
    A kigúnyolással szemben hírdeti azt,
    Hogy mindig mindenben mást,
    Mindig mindenki mást OKOL…
    Istenes Tibor

  • Nagyon jó cikk. Én évek óta azt hiányolom, hogy a magyar polgárok nagy része figyelemmel kövesse a politikusok megnyilvánulásait és figyeljenek oda mit mondanak, mi annak az értelme, mire lehet ebből következtetni és hogyan lehet védekezni ellenük.
    Amíg az előző rendszerek alatt nagyon sokan megtanultak a sorok közt olvasni, addig a jelenlegi társadalomban ez a képesség egyre kevésbé nyilvánul meg, fásultság, apátia és általános erkölcsi lezüllés veszi át a szerepet.
    Forgács József Ausztráliában élő szociálpszichológus pedig nagyszerű elemzést ad az Orbán kormányról és a mai magyar társadalomról.
    http://www.atv.hu/videok/video-20150116-orban-viktor-politikai-kommunikacioja

  • Fenyvesi Glória

    Gyuri!
    Minden nép ideológiáját(lehet nemzeti is…) tiszteletben kell tartani,nem?
    Az agyon-„román”okét, az „agyon-szlovák”okét,és még sorolhatnám…
    Akkor a magyarokét is, akik meg akarják védeni saját népüket,értékeiket…
    Mégis ,az Ön véleménye ellenére is népszerű Hazánk, és vannak betelepülők, nem a gazdasági menekültek közül is…
    Érdekes,nem?

  • Sajnos.
    Evvan kérem…

  • GYula:
    .
    – Ez egy nagyon jó elemzés a videóban. Szerintem ezt a retardált orKbánt, egész bandáját, és teljes szavazó- zombi táborát úgy ahogy van, a világ nagy egyetemein tanagyagként kellene oktatni, mint példaértékű pszichopatologiai esetet.

  • Angolul értő-beszélőembereknek: http://video.pbs.org/video/2365401766/
    Documentary on Putin Klepto-autocracy.
    Orbán egy az egyben másolja MINDENBEN, a módszerében, szervezetében és céljában, a Világ legnagyobb bűnözőjét, legnagyobb rablóját, maffia vezérét! Putin pedig segíti az egyik kis rablóvezér támogatóját a Magyar mini-Mussolinit, mint ahogy segít minden diktátort a volt Szovjet államokban.

  • glória megint úgy tesz, mint aki vagy totál hülye, vagy az is. De meglepő. Asszongya:
    .
    „…Minden nép ideológiáját(lehet nemzeti is…) tiszteletben kell tartani,nem?…”
    .
    – Nem.
    .
    Másokat megnyomorító, destruktív, bajkeverő ideológiákat, ezek képviselőit, kivitelezőit, szószólóit (pl. téged is, te glória) nem hogy NEM KELL tiszteletben tartani, de rákos daganatként kell kezelni, és eltávolítani. Fertőzzék egymást, ahogy akarják, de takarodjanak az egészséges testből.
    .
    „… a magyarokét is, akik meg akarják védeni saját népüket,értékeiket……”
    .
    – Egy ország és népe tökéletes tönkretétele, szétrablása, maffiaállam kiépítése nem magyar érdek, te tahó. Ahogy az agymosás sem „magyar érdek”.
    .
    „…népszerű Hazánk…”
    .
    – Kérném sorolni az elmúlt pár évből azokat a kétségbevonhatatlan vívmányokat, melyek a civilizált világ előtt orKbánbisztánt (az egykori Magyar Köztársaságot) népszerűvé (és NEM HÍRHEDTÉ!!!) teszik – tették.
    .
    Figyelem, különféle sötét, bunkó közép- ázsiai diktatúrák NEM SZÁMÍTANAK a „civilizált világ” részének.
    .
    glória, te… Sötétség királynője, te… ott a bejegyzésem a KMH hiábavaló erőfsezítéseiről szóló új cikk alatt, a magad fajta nemzetrontó gazemberekről szól.

  • Glória!
    Nekem nem sok válaszolni való maradt.Amit egyszer már megírtam:Az anyatej a probléma!!!A többi mondanivalót Eldrad elhappolta előlem.

  • Glória,
    „mégis vannak betelepülők”?-Minél többen lesznek,annál hamarabb lesz bevezetve a burka,a csikló kimetszés,az ellenkezőknek pedig a lefejezés.Addig is a csárdás helyett már tanulandó a debka és megtanulandó:az arcot a földre a segget a hitetlenek felé irányítva imádkozni,hogy „allah hu akbar”.Aki már most szeretne áttérni a „bevándorlók”hitére,segítek.Ezt a könnyű kis szöveget kell elmondani fennhangon:”la la ilallah chekbir muhammed der rüszallah”.A baj,hogy utána a”nemzeti ideológiát”nem turulászati alapon kell keresni.

  • Gyuri10:
    .
    – Fingglória kb. a második, vagy talán a harmadik sornál vesztette el a fonalat, már ha egyáltalán elkezdett bármiféle választ is olvasni.
    .
    Nem gondolom, hogy elkezdte volna, mivel ezt csak az érdekli, hogy beteg agya csökött marhaságait tolhassa ide.

  • Kedves Glória! Az IDEOLÓGIA nézetrendszer egészen egyszerűen. És nem nemzethez, néphez kötődik, hanem emberekhez, emberek csoportjaihoz. A csárdás nem ideológia, hanem egy népi tánc, amit rophat istenhívő és hitetlen, liberális és konzervatív, sőt szocialista is. A turul sem ideológia, hanem egy mitológiai lény, amilyen egyébként sok nép eredetmondáiban létezik. Hogy szegény, jobb sorsra érdemes madárféle ideológiai felhangot kapott az az olyan egyszerűen gondolkodóknak köszönhető, mint amilyenek azok voltak, akik géppisztollyal vettek elégtételt az ő „turuljuk” sértegetése miatt. Attól még, hogy én pl. hívő ateista vagyok, elfogadhatom a hívő Kölcsey gondolatait a hongyarapításról. De nem fogadhatom el Harrach, meg a többi gondolatait, akik szerint a magyar nép „keresztény”, aki meg nem az, az nem magyar. Ja, és természetesen számomra nem isten a történelem ura, ahogy az épp regnáló párt/ok, kormány/ok sem a magyarság urai. Olyan részletekbe már bele sem mennék, hogy mi következik abból, hogy ki, milyen világnézet alapján gondolkodik, ítél meg cselekedeteket, vagy old meg problémákat.
    Szóval kedves Glória! Nincs nemzeti ideológia! És ezt éppen egy olyan ember ne tudná, aki a világ első nemzetközi (internacionalista, globális) ideológiájának, a kereszténységnek, katolicizmusnak a híve?

  • Fenyvesi Glória

    Senki sem lehet olyan öntelt, hogy fölényeskedjen a vele egyet nem értővel szemben….

  • glória, a Sötétség Királynője:
    .
    „…Senki sem lehet olyan öntelt, hogy fölényeskedjen a vele egyet nem értővel szemben……”
    .
    – Nem is, de esetedben nem erről van szó. Hanem hogy rendszeresen eszeveszett vulgárbaromságokat, offtopikokat irkálsz be, és azt akarod eladni „véleményként”.
    .
    És ebből jól láthatóan elege van már mindenkinek, saját magadat leszámítva. Nem is értem, minek írnak itt neked hosszabb, kifejtős kommenteket, ahelyett, hogy elhajtanának téged innen, mint a hasmenést. Úgysem olvasol el semmit, csak vulgármarhaságaid trosszolod ide újra és újra. Teljesen függetlenül attól, mi van.

  • Én arra lettem volna kíváncsi, na jó, fölényesen kíváncsi, hogy egy katolikus hogyan egyezteti össze a „nemzeti ideológiát” a saját vallásával. Amikor a kereszténység szétvált a római és a bizánci ágra, még szó sem volt nemzetekről. A római egyházból lett a katolikus (katholikosz), amelynek már a neve is egyetemes-t jelent. És a római pápa a mai napig a főnöke minden katolikusnak. Igaz, elmúltak azok az idők, amikor ő osztotta a királyi címeket. A reformáció egyik erjesztője éppen a nemzetek kialakulása volt (nemzeti nyelvű liturgiát, nemzeti papokat stb.) A katolikus egyház folyamatosan tett engedményeket a nemzeti uralkodóknak, de papjaik a mai napig római fennhatóság alatt állnak, legyenek magyarok, németek, pirézek. Az, hogy papjaik lelkesen odaállnak mindenféle nemzeti agybaj mellé, csak azt bizonyítja, sokan nem különböznek egy „ideológiai” titkártól. Persze itt is tisztelet a kivételeknek.
    Az „ezeréves keresztény magyar nemzet” meg úgy humbug, ahogy van. Ezer évvel ezelőtt nem volt magyar nemzet (francia se, német se). Volt egy erős hadúr, aki elfogadta a római pápa fennhatóságát, mondjuk cserébe 200 év múlva elvárhatott volna valami segítséget a mongol hordákkal szemben. De az egyház szinte tétlenül nézte, ahogy híveit szinte maradék nélkül kiirtják.
    A magyar nemzet a mai értelemben nagyjából a XVI. század folyamán alakult ki, és az általános tévhitekkel szemben nem a turulnak, nem is a pogány hagyományokból megmaradt egyéb varázslásoknak köszönhetően, sőt még nem is a „szentek” áldozataiból. Hanem olyan „földhözragadt” dolgokból, mint pl. Kazinczy és nyelvújítói, akik a jobbágyok vartyogásából írható, hajlékony, és főképp egységes beszédet, írást fabrikáltak. Meg azokból a magyarokból, akik nem elüldözték a földművelést, állattenyésztést, nyomtatást, vasutat, ipart, oktatást idehozó „bevándorlókat”, hanem megtanulták tőlük.

  • Fenyvesi Glória

    A közzétett dokumentumot miért törölték?
    Azt tudniillik, hogy az őseink fejlett agráriummal rendelkeztek, nem kellett mástól tanulniuk..
    Sem a növény termesztést, sem az állattenyésztést, stb..

  • Fenyvesi Glória: csak. Őseink semmiféle agráriummal nem rendelkeztek, mivel vándorló, állattartó nomádok voltak. Ami szállás körüli földművelést illeti, szláv foglyaikkal végeztették.

  • „…őseink fejlett agráriummal rendelkeztek…”
    .
    – Azért érdekelne, hogy ezt az eszeveszett baromságot mire alapozza az ezt beíró ügyeletes zseni… valami tájékoztató irodalom ehhez, de ha lehet, ne valamelyik nyilas- ezoterikus klotyóból?

  • Eldrad,
    klotyóból jött lotyótól ezt a kotyogást kaphatjuk. Végülis jogunk van nem elolvasni őt, ugyanúgy mint a marcsa nevű cselcsit.Magam részéről ha meglátom a nevüket máris spamra teszem,akkor is ha a KMH-tól ennyi együttérzést nem kaphatok meg.