Elindultak az újjáépítési munkák az új torontói Magyar Ház létrehozására

2015 január 18 8:37 du.4 hozzászólás

Torontóban van a legnagyobb magyar közösség Kanadában. Ennek a közösségnek már három éve nincs saját háza, ahol a magyarok magyarságukhoz tartozó kulturális és egyéb igényeiket ki tudnák elégíteni.

Nagy öröm ezért, hogy a torontoi Magyar Ház építkezési munkái megkezdődtek. Olyan magyar szakemberek kezébe került az építés, akik emberi és szakmai múltja garanciát jelent a színvonalas munkárá és annak határidőben való befejezésére.

Őszre ismét lesz otthona a Torontó és környéki magyaroknak!

Mindezen örömteli eseményekről a Kanadai Magyar Televizió készített összeállítást, melyet most Önök is megnézhetnek.

Maros Zoltán/KMTV

4 hozzászólás

  • Kedves KMTV!

    Sikeres működést és minél nagyobb egyetértést kívánok a kanadai magyaroknak!

    Üdvözlettel:
    Dr.Vuics Tibor,Pécs,Magyarország

  • Maros Zoltán

    Kedves Tibor,

    Bizom abban, hogy a kanadai magyarság belátja, hogy a megmaradás érdekében nincs más út mint az összefogás. Ennek alapfeltétele, hogy mindenki felül tudjon emelkedni a vélt vagy valós sértetségen és képes legyen a saját, gyerekei ill. unokáik érdekében összefogni.
    Kiegyezés alapvető kérdés és remélem, hogy a sok magyar szervezet , média is ezt akarja.
    Szeretném ha ebben a kérdéskörben a KMH jó példával járna elöl.

    üdvözlettel: Maros Zoltán

  • Göllner András

    Sok sikert kíván a munkához a Kanadai Magyar Demokratikus Charta és azt várja, hogy e ház egy olyan váza legyen amelyben egy szép, sokszínű magyarság, mint egy gyönyörű bokréta, mindenkinek örömét, megbecsülését szolgálja. Azt várjuk, hogy ebből a házból senkit se rekesszenek ki aki történetesen nem valamelyik hatalmon lévő magyar kormány, vagy párt szája íze szerint muzsikál, alkot, vagy gondolkozik. Azt várjuk, hogy ez a ház biztonságot, védő szárnyat nyújtson mindazoknak a kanadai magyaroknak, akik kanada alapértékeivel, a pluralizmus értékeit tiszteletben tartva, az emberi méltóség tiszteletét szorgalmazva, építik és szolgálják a közjót.

  • Nem regen erkeztem Torontoba a lanyom meglatogatasara, aki imadja a turos csuszat. Tudna valaki segiteni, hogy hol lehet venni igazi magyar turot Torontoban?