Izrael, Palesztína és a terror: Ki is a bűnös?

2015 január 18 11:37 de.74 hozzászólás

Alig eszmélt fel a világ a párizsi tragédiából, de már érlelődik egy újabb támadás veszélye. Ezúttal nyiltan, és nem titokban. Sőt! A Nemzetközi Hágai Büntetőbíróság közreműködésével. A palesztínok, még a merénylet előtt kérték a Nemzetközi Háborus Bűnöket viszgáló bizottságot, hogy indítson eljárást Izrael ellen. Állítólag bizonyítékaik vannak arra nézve, hogy a Cuk Éjtán (Erős Szikla) hadművelet során, Izrael háborus bűnöket követett el a palesztín lakosság ellen. A Hágai Bíróság akkor elutasította a kérelmet, ám most pénteken egy új határozatott fogadott el, melynek alapján vizsgálatot indítanának.

Felmerül egy jogtalanság, még rögtön az elején. Palesztína mint állam, még egyenlőre nem szerepel a világ országainak a listáján. Ennélfogva nem is fogadhatta volna el a benyújtott kérelmet a Nemzetközi Büntetőbíróság. A másik megdöbbentő dolog, hogy ezt most hozzák nyilvánosságra a párizsi tragédia után.

Izrael és Palesztína

Izrael és Palesztína

Ez ellen a mészárlás után, senki sem fordult hozzájuk, hogy tessenek már eljárást indítani az elkövetőket támogató szervezetek ellen? Bízonyítható, hogy ártatlan emberek,- akik ráadásul nem is zsidó felekezetüek voltak- egy barbár gyilkos csoport áldozataivá váltak. Ez ellen nem lehet eljárást, vizsgálatot kezdeményezni?

És ugyan miért? Mert az elkövetőknek van ugyan intendításuk, sőt a támogatóiknak is, de nincsen országuk, melynek nevében ezt végrehajtották. Hol van itt a törvényesség és nem részrehajlás?

De ha ez még nem elég akkor fordítsuk csak vissza a vádakat. Izrael annó azért indított támadást a gázai sáv ellen, hogy elejét vegye az Izrael ellen irányuló további rakétatámadásoknak, melyeknek rengeteg civil áldozata volt. Gyerekek, öregek, anyák, családok, akiknek semmi közük nem volt semmilyen katonai vagy más szervezethez. Civilek voltak. Vagy a zsidókat nem védi semmiféle nemzetközi törvény?

Ők nem számítanak a Főld országai közé?

Még megannyi kérdés felmerülhetne, de maradjunk csak ugyan annál a vádnál amit ellenünk akarnak fordítani, holott pontosan azt kéne vád alá helyezni, aki a vádakat beadta. Mert amilyen vádpontokat benyujtott, azokban pontosan ő a bűnös. Őt kellene vizsgálat alá venni.

Remélhetőleg a világ nagyobbik hányada megfogja akadályozni, hogy egy egyértelmüen részrehajló, ráadásul nemzetközileg elismert szervezet hamis vádak alapján itélkezzen egy demokratikus ország ellen. Ha esetleg még sem tudnák eltéríteni ezen szándákától, akkor erősen megkérdőjelezhető, hogy nincs-e véletlen mégis nemzetközi összefogás a világ zsidósága ellen, és ezen belül az országuk, Izrael ellen.

Csak bizakodni tudunk, hogy valóban így is lesz, és nem az ellenkezője.

Avi ben Giora

74 hozzászólás

  • Az izraeli {Otef Aza} – {Gaza kornyeki} Nirim
    kibucbol nem hivatalos kuldottseg jelent
    meg a Schabasz emberjogi bizottsag elott-Geneve-ben
    kozottuk egy mindket labat elvesztett rokkant
    akinek ket baratjat megolte a „bekes” Hamasz,
    es a megolt 4 eves kisfiu, Daniel Tragerman csaladjanak
    kepviseloje.

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4614942,00.html

    Kar,hogy ez- nem kapott nagyobb nyilvanossagot.

  • Fiúk nem kell beszarni! Valószínű, hogy ez a nemzetközi sóhivatal meg fog minket bélyegezni. Kap az országunk egy sárgacsillagos bélyeget. 70 évvel hitler után.

  • Avi ben Giora

    Na pont ez a lényeg! Ez a sóhívatal csak akkor más név alatt itélte halálra a náci Németország elfogott vezetőit. Most meg ezt akarja átvinni, hogy pénz beszél kutya ugat a karaván meg halad mert, hogy ebben arab tőke van az holt biztos. Ujra vizsgázott a világ. Leszarja Izraelt magas lóról és őt fogja elítéltetni mint minden baj okozóját.
    Én láttam szintén ezt a beirást. Az a baj valóban, hogy magának az izraeli sajtónak szinte semmilyen hatása sincsen a nemzetközi sajtóra. Azt simán csak zárójelben jegyezném meg, hogy itt Európában az irott és az elektrónikus sajtó alig láthatóan hozza tudomására az olvasóival, hogy a szinfalak mögöt mit is művelnek. Franciországban például még csak nagyon kevesen tudják. Kiverné a biztosítékot az biztos. Nem miattunk mert annyira sehol sem szerenek minket.

  • A probléma az,hogy a világ természetesnek vette és veszi,amikor zsidókat robbantanak családokat lesachtolnak vagy csak úgy iszlám szórakozásból iskolás,ovodás gyerekekre lőnek ki ezerszámra rakétákat.Szétb@…ni a terroristák alagútait,bázisait,elnémítani a gyilkosokat az már emberiség ellen elkövetett háborús bűncselekmény. Miért?Mert a világ nem fogadja el,hogy egy mai(izraeli)zsidó nem megy sem eichmann féle halálmarsba,sem kamenyec podolszkijba. -Visszalő.Akinek ez nem tetszik:fújhat hat kiló tollat… (ha megengedem)

  • Avi ben Giora

    Gyurio!
    Ezt eddig is tudtuk, csak azt nem, hogy a világ sunyi módon viselkedik mind a mai napig. Amolyan húzd meg ereszd meg játék. Ha már nagyon felvan háborodva a világ az arabokra akkor a zsidókat előveszik, hogy 70 év után még mindig gyikolászni akarják őket. Aztán az arabok megkennek egy pár korrupt politikust és ujra kezdődik a zsidók elleni támadás. Most viszont valami nem stimmel. A párizsi vérengzés áldozatainak nagyrésze nem is volt zsidó. A világ úgy tünt felfogta, hogy az arab őrületnek most már bárki áldozatul eshet. Előhúzták a nyulat a kalapból, lepénzeltek egy pár magasrangú senkiházit Hágában és kezdődik az egész előlről.

  • egyertelmu hogy a „palastinaim” a hibas fel!!ok kezdtek terrorista akciokba!!lasd pl,; munich 72,vagy pl Entebbe airport!!
    de mar 47-48 ban is!!
    vagy meg korabbrol ott van jo peldanak az elso libanoni haboru!!kik miatt is??yordania-bol miert Kellet menniuk??

  • Avi ben Giora

    Még annak idején rájuk aggatták azt a jelzőt hogy „szabadságharcosok”. És pont egy hülye zsidó Bruno Kreisky kardoskodott melettük nagyon aki Arafat apó nagy barátja volt. Mi nem tudtunk megszabadulni a kisebbségi jelzőtől, őket meg kitüntették ezzel a jelzővel, de úgy hogy abból hasznot húzhassanak.

  • Egy rovid tortenetet meselek el, es talan ez lenne a megoldas.
    Van 1 zsido es 1 palesztin kollegam itt Canadaban. A zsido kollegam nem akart katona lenni,a palesztin kollega pedig nem akart terrorban elni, ezert emigraltak Canadaba. Nagyon jo baratok lettek.Egymas kozott hol heberul hol arabul beszelnek. Persze sokmindenben nem ertenek egyett,de nagyon toleransak egymashoz.Egy szuper filmet lehetne kesziteni errol a tortenetrol.
    Ha rajtuk mulna mar reg beke lenne a Szentfoldon.Kovetendo pelda kene legyen az o baratsaguk.

  • Kedves Akárki,
    Aranyos naivitásod a tárgy nem ismeréséből fakad.
    1.palesztina nem volt,nem van és nem lesz.
    2.Izrael nem Canadában van.
    3.Van „palesztin”valójában arab-iszlám terror is.
    4.Argentinában,Párizsban,Brusszelben stb.iszlámterror volt.
    5.Az iszlámterror a világuralomra jutásért az egész világ és minden vallás elleni szent háború(dzsihád).
    6. Izrael csak triger a cél eléréséhez
    Ezt tessék szíves lenni megtanulni!

  • Akarki!
    Semleges orszagban{mint Kanada}
    ahol kozos erdekeik vannak-es esetleg-kozos
    nosztalgia az elhagyott haza emlekei,nyelve{i},
    izei utan-konnyebb.
    Mivel irod,hogy hol heberul hol arabul beszelnek-
    feltetelezem,hogy a zsido barat{vagy szulei}
    arab orszagban szulettek.
    Allitolag-ezekben az orszagokban-aranylag
    bekeben eltek egymassal -arabok es zsidok- Izrael
    megalakulasa -elott.
    Talan- igy gondoltam volna-amig nem hallottam
    1} A vervadrol Damaszkuszban
    2} A „farhud”rol{pogrom} Irakban 1941{ahol 2000 evig eltek
    zsidok.
    3} A Szentfoldon is voltak pogromok zsidok ellen
    az 1920-as,1930-as evekben.
    Egy idos kolleganom{mar nem el} kis gyermekkent
    Hebronbol menekult{ahol zsidok-minimum 500 eve
    eltek}a pogromok elol.

    4}Haj Amin el Husseini jeruzsalemi mufti-
    szovetseget kotott Hitlerrel- a zsidok kiuzesere.

    Ha megnezed a Kozel-Kelet hatalmas teruleteit-
    es Izrael terkepet- amelybe neve-alig fer bele-
    es 2 nep harcol erte- talan- kezded megerteni
    a problemat.
    Megjegyzendo meg,hogy az arab orszagokbol 870.000
    zsidot kergettek ki-minden nelkul,anelkul
    hogy valamilyen nemzetkozi szerv-elismerte
    volna jogaikat.
    Tudott teny az is,hogy Jordania lakossaganak
    70%a „palesztin”.

    Erdekes, hogy az askenaz{europai}zsidok
    sokkal nagyobb „bekegalambok”-mivel europai
    {vagy amerikai} eszmeken nottek fel.
    De ez-itt- a Kozel-Kelet-amelyrol Suleyman Demirel
    Torokorszag egyik miniszterelnoke ezt mondta:
    „A Kozel-Keleten- ha nem hivnak meg ebedre,
    legkozelebb te fogsz szerepelni az etlapon.”

  • Kedves Gyuri,

    Sajnos ilyen hozzaallassal nem lesz soha beke a Szentfoldon. Evszazadok ota elnek zsidok es arabok (palesztinok) bekessegben (kiveve a 20 szazadot) . Nem akarom reszletezni hogy hogy fajult idaig a helyzet, de megoldast kene talalni mind a 2 felrol. Igenis lehet egymas ertekeit elismerve (lasd 2 kollega) bekessegben elni.

  • Izraeli,

    Ez mar sokkal targyilagosabb hozzaallas mint a Gyuri hozzaszolasa.
    Szoval sokat kerdezgetem mindket reszt hogy megertem az igazi problemat. Igaz ok nem vallasosak , persze unneplik a Hanukkah -t es a Ramadan -t csak modjaval. Elmondasaik szerint sok fanatikus van mind a 2 oldalon akik nem engednek igazukbol. Talan ezzel kene kezdeni hogy dzsihadistakat es az extrem ortodox zsidokat mint a 2 oldalon eliteljek, vagyis laikus orszag mint europa vagy Canada. Talan az Yitzhak Rabin -Yasser Arafat megoldasbol kene kiindulni.

  • Izraeli:
    .
    „…Haj Amin el Husseini jeruzsalemi mufti-
    szovetseget kotott Hitlerrel- a zsidok kiuzesere….”
    .
    – Nem a kiűzésére, hanem a kiirtására. Már haláltáborokat, halálgyárakat is vizionált. Ezen kívül, a balkáni Handszár- hadosztály létrehozásának a fő koordinátora volt.
    .
    Az meg tudod, mi volt, ugye?

  • akarki!
    Teljesen igaza van,szép és gondolom nem egyedi történet!
    A gyilkosság,népirtás bárki követi is el,különösen ártatlan emberek,főleg gyerekek ellen az embertelen és bűncselekmény!
    A zsidó -palesztin háborúban mindkét fél hibás,mindkét oldalon
    vannak normális emberek és vannak bűnözők,csak ezt el kellene ismerni,mint például azt,hogy más ha valaki idegen területet akar
    jogtalanul birtokolni és más ha valaki a hazáját földjét,népét védi!
    Persze itt nincs értelme a fanatikus vallási gyilkosokról beszélni,akiket mindenki elítél!
    A jelenlegi helyzetben azért némi önkritikával Izraelnek is kellene rendelkeznie és csak tárgyalásos,kulturált módon lehetne
    a helyzeten változtatni,nem csak mindig a másikra mutogatni.
    Sajnos területigény,politika,a különböző vallás és sokszor a zsigeri gyűlölet csak ront a helyzeten és egyre több áldozatot
    követel!

  • akarki:
    .
    „..Sajnos ilyen hozzaallassal nem lesz soha beke a Szentfoldon…”
    .
    – Nem Gyuri hozzáállásával van a baj, hanem az iszlámnácikéval. És nem csak Izraelben, nem csak a Közel- Keleten, sőt, még csak („CSAK???”) nem is Ázsiában. Hanem az egész világon.
    .
    De ha most elkezdel értetlenkedni, miért, meg hogy az nem úgy van, akkor szerintem hagyjuk egymást, mert akkor az alapoknál kellene kezdeni.
    .
    „…megoldast kene talalni mind a 2 felrol…”
    .
    – Van erre egy remek szakirodalom. Nehéz és hosszú olvasmány, nehéz szöveg, de megéri. Magyar változata:
    .
    Yossef Bodansky: Békecsapda
    .
    Könnyen beszerezhető, ne aggódj. Apró részletességgel írja le és dokumentálja, mi történt 2002- ig az izraeli- palesztin „békefolyamatban”, és miért nem lett semmi az egészből. Ma sincs másképp, így hiába 12 éve jelent meg a könyv, aktuális most is, és az is marad.
    .
    És nézd meg, ki az a Yossef Bodansky.
    .
    „…két kollega…”
    .
    – A két kollega közül az arab nem azonos egy tömeggyilkos vallás többszázmilliós tömegével (iszlám- iszlámnácizmus), a zsidó pedig nem azonos a magát többek között ez ellen megvédő állammal és polgáraival, esetünkben Izraellel.
    .
    De említhetném a témában Indiát, Thaiföldet, Fülöp- Szigeteket, ezen helyeken ezerszer rosszabb az iszlámnáci- helyzet, mint Izraelben bármikor is volt. És ott nincsenek „zsidók”, sem „Izrael”.
    .
    Na ennyit röviden arról, kikkel- mivel van a baj.
    .
    A könyvet pedig tessék beszerezni, és elolvasni. Alap- és témaspecifikus ismeretek nélkül ugyanis nincs kivel beszélni.

  • Ja és nem kellene örökké a múlton rágódni,(ha már igen akkor elismerni mekkora területet vett meg Izrael?…)el kellene fogadni egy nemzetközi bíróság döntését(más szervezetek pld.ENSZ figyelmeztetését)valamint azt,hogy mindenkinek joga van védeni a
    hazáját,akkor is ha hivatalosan nem nyilvánították állammá….,de Izrael régóta az és pontosan tudja,hol vannak az ország határai,így önkényesen nincs joga idegen területeket elfoglalni,más országokba betelepíteni állampolgárait!

  • Jut eszembe:
    .
    – Ille István hová lett?

  • akarki:
    .
    “..Sajnos ilyen hozzaallassal nem lesz soha beke a Szentfoldon…”
    .
    – Nem Gyuri hozzáállásával van a baj, hanem az iszlámnácikéval. És nem csak Izraelben, nem csak a Közel- Keleten, sőt, még csak (“CSAK???”) nem is Ázsiában. Hanem az egész világon.
    .
    De ha most elkezdel értetlenkedni, miért, meg hogy az nem úgy van, akkor szerintem hagyjuk egymást, mert akkor az alapoknál kellene kezdeni.
    .
    “…megoldast kene talalni mind a 2 felrol…”
    .
    – Van erre egy remek szakirodalom. Nehéz és hosszú olvasmány, nehéz szöveg, de megéri. Magyar változata:
    .
    Yossef Bodansky: Békecsapda
    .
    Könnyen beszerezhető, ne aggódj. Apró részletességgel írja le és dokumentálja, mi történt 2002- ig az izraeli- palesztin “békefolyamatban”, és miért nem lett semmi az egészből. Ma sincs másképp, így hiába 12 éve jelent meg a könyv, aktuális most is, és az is marad.
    .
    És nézd meg, ki az a Yossef Bodansky.
    .
    “…két kollega…”
    .
    – A két kollega közül az arab nem azonos egy tömeggyilkos vallás többszázmilliós tömegével (iszlám- iszlámnácizmus), a zsidó pedig nem azonos a magát többek között ez ellen megvédő állammal és polgáraival, esetünkben Izraellel.
    .
    De említhetném a témában Indiát, Thaiföldet, Fülöp- Szigeteket, ezen helyeken ezerszer rosszabb az iszlámnáci- helyzet, mint Izraelben bármikor is volt. És ott nincsenek “zsidók”, sem “Izrael”.
    .
    Na ennyit röviden arról, kikkel- mivel van a baj.
    .
    A könyvet pedig tessék beszerezni, és elolvasni. Alap- és témaspecifikus ismeretek nélkül ugyanis nincs kivel beszélni.

  • Izraeli:
    .
    “…Haj Amin el Husseini jeruzsalemi mufti-
    szovetseget kotott Hitlerrel- a zsidok kiuzesere….”
    .
    – Nem a kiűzésére, hanem a kiirtására. Már haláltáborokat, halálgyárakat is vizionált. Ezen kívül, a balkáni Handszár- hadosztály létrehozásának a fő koordinátora volt.
    .
    Az meg tudod, mi volt, ugye?

  • Jut eszembe:
    .
    – Ille István hová lett? Nem voltam egy- két napig korábban, most meg nem látom a kommentelők között.

  • Marcsinak- a nagy „szagertonek”
    Az „idegen terulet jogtalan birtoklasarol”
    Mekkora teruletet „vett meg Izrael?”
    Igen,az onok „barataitol” sziklas,mocsaras
    teruleteket, melyeket a „lusta zsidok” a
    19-ik szazad vegetol-termove tettek- es
    „megvett teruleteket” verrel-az ellene folytatott
    haborukban- megalakulasatol kezdve- nyilt harcokban
    es fedain gyilkos arab tamadasokban bekes zsido
    falvak,varosok,kibucok lakoi ellen.
    „de Izrael regota es pontosan tudja hol vannak
    az orszag hatarai” irja a nagy „szagerto”
    a fegyverszuneti hatarokrol.
    Mert mit lehet tenni pl. Gazaval- ahonnan
    Izrael kivonult mar 2005-ben – es azota kapja
    a raketakat,es a fegyvert es gyilkosokat „szallito”
    alagutakat, melyeket az on „baratai” polgari telepulesek
    alatt furnak.

    „es nem kellene orokke a multon ragodni”-
    mint onok teszik- mikor meg mindeg Erdely
    „visszavetelerol” almodnak?

    Mert ugye „Palesztina”ban- „bennszulottek”
    eltek mindeg”- olyan nevekkel pl.mint „Maszri”
    az „egyiptomi”.
    Szivesen vennem, ha megnevezne legalabb egy
    „palesztin” kiralyt vagy mas hiresseget.

    Meg egy erdekes kerdes.
    Hany palesztin allam szukseges?
    1}Jordania lakossaganak 70%-a -palesztin.
    2}A Palesztin Autonomia-Abu Mazen Ciszjordaniaja
    3}A Hamasz altal „iranyitott” Gaza.

    Netalan Izrael – helyett?
    Errol- ne is almodjanak.

  • akarki:
    .
    „… az extrem ortodox zsidokat mint a 2 oldalon eliteljek…”
    .
    – Azért itt már látszik a kőkemény fogalmi zavar, és a háttérismeretek tökéletes hiánya.
    .
    Tudja, kik azok az „extrem ortodox zsidók”? Tudja, hogy ez eleve egy gyüjtőkategória, és ebből is több fő leágazás van, és ezek egyenként is tökéletes ellentétei, sőt, bizonyos esetekben halálos ellenségei egymásnak?
    .
    Ismer ön valóban szélsőséges nacionalista, és/ vagy szélsőséges anticionista ultraortodox irányzatokat?
    .
    Tudja, mi az eltérés egy katonai szolgálatot is vállaló VAGY azt megtagadó haszid, meg egy ultra- cionista telepes között? Tudja ön, mi az a Kahane Khai? Meg tud még pár ilyen szervezetet nevezni?
    .
    „…Talan az Yitzhak Rabin -Yasser Arafat megoldasbol kene kiindulni….”
    .
    – Na, a „Békecsapda” részletesen leírja, az miért NEM járható út.
    .
    Nem tudom, mond önnek valamit az Operation Defence Shield hadművelet 2002- ben, és hogy akkor miféle dokumentumokat találtak az izraeli erők, ami végül is az arafattal történő végleges szakításhoz vezetett? Mond önnek bármit is arafat első west banki, nyilvános, tömegek előtti beszéde 1994- ben (ha jól emlékszek, Hebronban volt ez, de mindegy is, mert mindenhol ezt ismételte meg), és mi hangzott el ott? Tudja, ki volt egyáltalán arafat?
    .
    Amíg ezekre a kérdésekre „nem- nem- nem” a válasz, addig ezt inkább ne akarja megérteni, mert alapismeretek is hiányoznak. Tessék elolvasni viszont a Bodansky könyvet, annál jobb szakirodalom nincs ebben a témában.
    .
    E.

  • Eldrad!
    Kosz. Igazad van.

  • izraeli:
    .
    „…A Szentfoldon is voltak pogromok zsidok ellen
    az 1920-as,1930-as evekben…”
    .
    Szervezett pogromok:
    .
    1920, Jeruzsálem
    1929, Hebron, Szafed, Jeruzsálem
    1933- folyamatossá váló szóló- és tömeggyilkosságok az arabnácik részéről, ere válasz a Lechi és az IRGUN megtorló mészárlásai. A többit – gondolom – tudod.

  • izraeli:
    .
    – Nem tudom, ki engedte ezt a mocskos nácit vissza (a marcsi nevezetű szörnyeget), de nem mondod, hogy te hosszabb, kifejtős kommenteket akarsz neki írni? Úgysem olvas el semmit, nem ért semmit, marhaságokat irkál, legutóbb már nyíltan hitlerista propagandát okádott ide – akkor lett kivágva, eddig. Valaki visszaengedte. Gratulálok neki.
    .
    Szóval, ha ez a szörnyeteg bármit is beír, tégy úgy, mint én: disznóságai elolvasás nélkül copyzd be az ÖSSZES, azt megelőző beírásod, szépen, sorban. Mondjuk, három HSZ- re visszamenőleg.
    .
    „akarki” pedig remélem, nem erre a vadállatra fog hallgatni.
    .
    Ille István hol van?

  • Eldrad,

    tessek pontosan idezni amit irtam:

    Talan ezzel kene kezdeni hogy dzsihadistakat es az extrem ortodox zsidokat mint a 2 oldalon eliteljek,
    Es nem:extrem ortodox zsidokat mint a 2 oldalon eliteljek.
    En altalaban a megoldast szoktam keresni es nem az akadalyokat.
    En csak azt lattom hogy a 2 kollega nem akar visszamenni a Szentfoldre, es mindketten nagyon jol beilleszkdtek a kanadai tarsadalomba.
    A kerdesem csak az volt hogyha itt canadaban mukodik miert ne tudna mukodni ott ?
    Reszletesen leirhatom mind a 2 reszrol miert emigraltak Canadaba,de foleg az erdekes hogy mindket reszrol 80 % ugyanazert.

  • akarki:
    .
    „…A kerdesem csak az volt hogyha itt canadaban mukodik miert ne tudna mukodni ott ?…”
    .
    – És akkor én olvassam el- idézzem pontosan, mi? Mondjuk, egy copy V – nél nem tudom, mi lehetne pontosabb idézet, de mindegy. Hogy ami egy ember szintjén működik, az miért nem működik egymilliárd szintjén, főleg ebben a specifikus esetben, azt világosan leírtam „Eldrad 2015 január 19 4:21 du.” kommentemben, a „két kollega” résznél. Mi nem volt érthető?
    .
    „…Reszletesen leirhatom mind a 2 reszrol miert emigraltak Canadaba…”
    .
    – Mondd, te elolvastad egyáltalán a választ erre, vagy csak a magadét akarod hajtogatni, függetlenül attól, ki mit magyaráz el? Nem érdekel miért emigráltak, mivel egyrészt, ott a válasz a „két kollega” résznél, másrészt, mert magam is tudok számos hasonló esetet.
    .
    Nézd, ha ennyire nem érdekel a dolog, rendben. De akkor ne akarj már nekem két magánszemély történetéből, és a minimális háttérismeretek megléte nélkül egy hallatlanul bonyolult, hatalmas háttérismereteket igénylő témában „igazságot tenni”.
    .
    És ezzel mi van: Eldrad 2015 január 19 5:39 du. ???
    .
    Semmi? Volt ott pár olyan kérdés, hogy aki arra nem tud válaszolni, az semmit nem tud az egészről. Ezt sem zavar?
    .
    Áh… hagyjuk.

  • akarki !

    Gyuri jól írja, amikor kijelenti, olyan, mint palesztin nincs. A palesztin elnevezés Arafatéktól származik. Addig, mindvégig csak arabokról volt szó. A PFSZ* kétségtelenül ügyes propaganda fogása volt azért, hogy a világ tudatlanjai elhiggyék, hogy a palesztin az egy külön gyökerű és kultúrájú „mártír” nemzet… Pedig soha nem hívtak így egy ott élő népet sem. Sajnos ezt a horgot viszont az UNO is bekapta és azóta – ti. a ’67-es háború óta – „palesztinokat” emlegetnek arabok helyett, ami ha valamilyen külön kultúráról, vagy vallásról lenne szó, még rendjén is lenne. Ám, amit Gyuri10 is kihangsúlyoz, az arab milliókat az Iszlám tartja egyben, és az irányítja – meg az is mozgatja… Ők így jelentenek egy tömböt.
    – És itt van az eb elhantolva.

    .
    * PFSZ : PalesztinaI Felszabadítási Szervezet tehát már eredetileg is palesztinai és nem palesztin. A Palesztina pedig az angol protektorátus egykori Izráél római nevének az átvétele…

    .

  • Az izraeli palesztin konfliktus diohejban.

    https://www.youtube.com/watch?v=yTCqeIZxrpo

  • Akárki,
    sajnos még kanadai mércével mérve is gyenge vagy ebben a témában.Nem akarok senkit=(marhcsa cselédet) vagy Akárkit kitanítani közelkelet tanból.Azt azért még hozzáfűzném,hogy ameddig hadzs amin el husseini a vanssei endlősung konferencián hitler mellett űlt horog- keresztes karszalaggal,addig a békés iszlám hívői Shemben (Nablus)elkészítették a krematóriumot.Ezzel akarták megajándékozni rommelt.Nem rajtuk múlott,hogy Montgomeri csapatai nem igényelték az ajándékot.

  • marcsa
    ócska cselédek paka-pakájára nincs mit írnom.Nagyon jó minőségű ceruzaelemeket lehet kapni a Király utca és Izabella utca sarkán levő elektrónikai üzletben.Amúgy a „nemzeti trafikokban”és áruházakban,közértekben is kaphatók.Hosszú ideig használható állapotban tartják a termosz méretű kütyüket is.Ajánlatos a napi 2-3 szori használat a KMH-ba betrolloskodás helyett.

  • Ez a video- kostolo a felnovekvo
    uj nemzedek „neveleserol”
    akivel unokainknak kellene-bekeben elni.

  • Avi ben Giora

    Akárki és sokan mások!
    Egyetlen egy nagy dolgot senki sem akar észrevenni. Mégpedig azt, hogy Izraelt Amerika és sok más állam támogatja nehéz pénzekkel. A palesztinokat is természetesen az arab olajállamok. Namármost ha teszem azt egy félig meddig normális palesztin vezető megállapodást szeretne kötni Izraellel akkor annak két dologgal kell számolnia: először is felkerül a kiirtandó vezetők névsorára a palesztinoknál, illetve a jó kis pénzek amik eddig csordogáltak főleg a vezetők bankszámláira megszünnének. Magyarán addig jó amig van konfliktus, mert akkor jön a pénz. Hogy az egyszeri polgárnak ebből nagyon kevés a haszna az más lapra tartozik. Van két választása: vagy bedől a sok süket dumának és kiszolgálja őket, vagy veszi a batyuját és elmegy egy olyan helyre mint Canada. A zsidók meg azért képtelenek megállapodni mert noha kevesebben vannak mint az arabok de tessék mondani, tetszettek már látni két zsidót akik megtudtak volna tartósan egyezni egymással? Ugye nem. Mindegyik mást akar noha a közös cél a béke lenne, de mind másképpen szeretné. Az egyik így a másik meg amúgy. Aki majd egykalap alá tudja hozni legalább hárommillio zsidó elképzelését az lesz a nyertes. A mostani Kneszetre cirka húsz párt van. A hatmilliót tessenek elosztani hússzal és akkor kiderül, hogy ennyi választónak hány helyre van módja szavazni. Nem csoda, hogy nem képesek megállapodni ők sem.

  • Marcsi: „Izrael régóta az és pontosan tudja,hol vannak az ország határai,így önkényesen nincs joga idegen területeket elfoglalni,más országokba betelepíteni állampolgárait!”

    Ez az! Izrael NEM tudja, hol vannak a határai. Az 1918-as mandátumi határokra gondolsz? – Akkor (Transz)jordánia is őt illeti meg. Az 1920-22-ban az arabok számára leválasztott 77% után megmaradt területről? Akkor a keleti határ a Jordán folyó. Az 1947-es felosztási tervről, amit a zsidók elfogadtak? Az arabok ugyanis nem, többfrontos háborút indítottak, amelyben számukra és számodra sajnálatos módon a zsidók győztek, így kialakultak – nem határok! – csak tűzszüneti vonalak, amelyek 19 évig álltak fenn. 1967-től két éven át tartotta az elfoglalt területeket, egyetlen zsidó település nélkül, visszaadásra készen a békéért cserébe. Erre volt válasz a khartúmi hármas „nem”! Azóta a nemzetközi határokon túl eső részeket Izrael visszaadta azoknak, akikkel békét tudott kötni. Az 1967 óta eltelt 48 évben Júdea és Szamária területén NEM alakultak ki határok a két etnikum között. Ilyen határ, amiről beszélsz – NINCS! -csak a tudatlan vagy a demagóg európaiak fejében. Sem a zsidó, sem az arab közgondolkodásban NINCSENEK ilyen határok. Ha lesznek, azoknak megegyezéssel és kölcsönös elismeréssel kell megszületniük, nem a Marcsi fejében, vagy egy bírósági határozattal. És akkor a történelemben először lesz (még egy)állama Ciszjordániában annak a nagy részben maga is bevándoroltakból álló kevert tömegnek, ami 1963 óta „palesztín nép”-nek nevezi magát, és amelyik önállóan él már ma is a Jordán Királyságban, bár Mekkából importált uralkodóház alatt.
    Izrael NEM önkényesen foglalt el területeket, hanem a rákényszerített háborúkban győzött, mit lehet tenni…
    NEM idegen országba telepíti át polgárait, hanem otthon van a saját nemzeti kultúrája, vallása, népisége kialakulásának bölcsőjében, Júdea és Szamária területén.
    Más kérdés az, hogy a történelem során ott megtelepedett más etnikumok tagjainak is vannak emberi jogai, beleértve az önállóság, önkormányzás jogát is.

  • Koszonom Avi, kb hasonlokat hallottam mind a 2 reszrol. Targyilagos hozzaszolas. Talan ott kene kezdeni hogy a zsido es az arab ne utalja zsingerbol egymast. Ezt iskolaba kene kezdeni mindket reszrol. A hetkoznapi ember 80-90 % szerintem beket szeretne, csak az a ….. politika, erdek, stb.
    Talan, lesz majd mindket reszrol olyan vezeto, akik meg tudnak majd allapodni,amerika es az arab vilag kizarasaval.
    Canadaba is vannak angolok es franciak, sokat haboruztak egymassal, de a vege 1 orszag , 2 nep. Cypus (gorog torok) egy masik megoldas lehetne.

  • Avi:
    .
    „… Izraelt Amerika és sok más állam támogatja nehéz pénzekkel. A palesztinokat is természetesen az arab olajállamok….”
    .
    1, Izraelt állami szinten pénzzel kizárólag az USA támogatja, ez az évi 2- 3 milliárdos katonai segély, de ennek az elköltését nagyon szigorúan ellenőrzik (mennyi mehet amerikai fegyverek vásárlására, mennyi mehet kutatás- fejlesztésre, és mennyi mehet saját fegyverberuházásra).
    .
    Más ország államközi módin pénzzel nem támogatja Izraelt, de ha rosszul tudom, javíts ki.
    .
    2, Palesztinokat (palesztin arabokat, tök mindegy)pedig az ENSZ, az USA, az EU tömi pénzzel, az arab olajdiktatúrákon kívül, természetesen. A palesztin jelenleg a világ legsegélyezettebb népe, ehhez képest viszafele mennek az időben, olyan szintű az ultrabrutál korrupció.
    .
    Így aztán nem véletlen, hogy a mindenkori „palesztin” vezetés egymást gyilkoló- kirabló- elkergető maffiózókból, gyilkosokból, köztörvényes bűnözőkből áll.

  • akarki:
    .
    – Látom, elolvastad figyelmesen, amiket neked írtam, és lejött a lényeg. Így aztán, további magvas gondolatok jönnek. Pl. ez:
    .
    „…A hetkoznapi ember 80-90 % szerintem beket szeretne, csak az a ….. politika, erdek, stb…”
    .
    – A hétköznapi européner biztos, de a hétköznapi iszlámhívő biztos, hogy nem. Hogy miért, azt sorolnin is oldalakat tenne ki, de adtam erre is referenciát, látom, elolvasatad azt is 🙁
    .
    „…meg tudnak majd allapodni,amerika es az arab vilag kizarasaval…”
    .
    – Amerikának semmi köze az iszlamista általános tébolyhoz (ahogy Izraelnek sem). Ahol „amerika”, vagy „zsidók” jelen sincsenek, vagy ott vannak, de semmi közük az ottani konfliktusokhoz, korábbi helyi háborúkhoz, ott tombol csak igazán az iszlámnáci vérfürdő. Thaiföld, India, a teljes közép- és kelet afrikai régió, stb.
    .
    „…Cypus (gorog torok) egy masik megoldas lehetne…”
    .
    – Az biztos, b…ssza meg… ennyire ostoba nem lehetsz, komám! Ugye cseppet sem zavar, hogy Ciprus erőszakosan van kettéosztva, észak török megszállás alatt van, a görög ciprióták és a török haderő kb. úgy áll egymással szemben, mint észak és dél Korea, és hogy Görögo. meg a törökök csak azért nem vívtak a II. HV vége óta tömeggyilkos háborúkat egymás ellen, mert a NATO ebben többször megakadályozta őket?
    .
    Akarki, téged érdekel egyáltalán ez az egész, az egysoros lózungok folyamatos irkálásán kívül, vagy csak okoskodsz olyan témákban, amikhez jól láthatóan hupilila fingod sincs?

  • gzeevi:
    .
    – A „marcsi” nevű kommentelő alighanem el se kezdte olvasni, amit írtál neki. Ha netán mégis, kb. a harmadik sornál vesztette el a fonalat. Vagy 3 hete ki is vágták, mert már nyíltan náci, fajgyűlölő propagandát hörgött itt teli pofával. A legelborultabb trollok, terelőgépek egyike, képtelenség vele szót érteni, alighanem már orvosi értelemben sem normális.
    .
    Hogy tegnap óta ki engedte vissza, nem tudom, de nagyot hibázott.
    .
    Eszeveszett hülyeségeivel rendszeresen szétver minden topikot, témától függetlenül. Ez egy beteg, eszelős módon USA, Izrael, zsidó, siker, civilizációgyűlölő tébolyodott. Világképe nincs (valami ótvar, szélsőjobbos ezoterikus szemetet, abból is a legalját leszámítva), mivel a világról való ismerete kb. nulla, bármilyen témakörben is.
    .
    Szóval, legközelebb ha bármit is válaszolni akarsz neki, ami nem több, mint pár sértés, akkor ezeket vedd figyelembe. Másképpen fölöslegesen töltöd az időd ennek a két lábon járó aberráció- gyűjteménynek történő írással.
    .
    E.

  • Eldrad: kijavítjuk a hibát.

  • István, te meg hol a túróban voltál?

  • Eldrad: kiszellőztettem a fejem és kieresztettem egy kicsit a gőzt.

  • mindenkinek!
    Boda Marcsi csak a véleményét írta le, nem volt se antiszemita, se kirekesztő, se náci.
    Arról nem tehet, hogy elégtelenek az ismeretei a témához, így csak ilyen hozzászólásra futja neki.
    Ezzel a véleményével nem szolgált rá a kitiltásra, de ismerve őt, előbb-utóbb megint vissza fog térni a jó öreg trollstílusához.

  • Ille!
    Köszönöm,hogy végre tárgyilagos volt az ok nélkül gyűlölködőkkel szemben,a véleményem nem egyedi és több helyről is tájékozódom,valamint a hágai bírósággal és az ENSZ-szel kapcsolatos
    véleményem tényeken alapul(TV,sajtó több fórum!)
    Egyébként pontosan azt dicsértem (akarki hozzászólása..)hogy időnként pozitív példákat is hallani az arabok és a zsidók közötti
    évtizedes konfliktuson,véres harcokon,áldozatokon kívűl!
    Az a baj,hogy itt egyesek teljesen elfogultak Izraellel és a zsidókkal szemben,ami helytelen és nem a valóságot tükrözi.
    Nincs olyan,hogy fehér és fekete,ártatlan és bűnös,értelmes és „állítólag” nagyon tájékozott embereknek ezt el kellene ismerniük,amitől nem lennének kevesebbek…sőt!
    Most például azon borult ki,hogy az izraeli szépségkirálynő a libanoni szépséggel egy képen pózolt(természetesen izraeli részről…) hát ez már szánalmas.
    Egyébként a zsidók többsége a 7.században hagyta el az ősi földet (és szétszóródtak a világban.) ahová palesztinok települtek,majd az üldöztetés idején (holokauszt!) települtek tömegesen vissza és
    akkor alakult meg Izrael.
    Én ha nem is vagyok történész,de azért vagyok annyira tájékozott és főleg kulturált mint itt sokan…..meg ugye egy demokratikus fórumon tárgyilagos véleményt is lehet írni???!
    Na békét mindenkinek,és legalább magukhoz legyenek őszinték!

  • Egyébként ha ingerültebb lennék vagy esetleg kritikusabb hangot ütnék meg az pontosan a sok elvakult és gyakran közönséges,sértő
    hozzászólóknak köszönhető,akik nem tudnak értelmesen tárgyilagosan
    érvelni,beszélni….sajnos ez van a nagy politikában is,és ennek köszönhetően tart itt a világ,illetve a sok vérengzés,áldozat ennek köszönhető!
    Természetesen ez nem változtat azon,hogy a fanatikus,vérengző,gyilkos terroristákat meg kell semmisíteni!

  • Marcsi: egész jól indult, de az utolsó két mondatában kezdett előjönni a régi énje. Maga tudja…

  • Marcsi: Eldradnak címzett hozzászólását a maga érdekében nem engedtem ki a fórumra. Semmi értelme visszatérni a sértegetésekhez – és ez Eldradra is vonatkozik.

  • István:
    .
    – Szóval, bidé megint nekem jött, hatalmas tudásával felvértezve. Ráadásul eleve vissza lett engedve, és folytatja, ahol abbahagyta. OK, akkor mondanivalóm van az üggyel kapcsolatban:
    .
    Itt van ebből végleg elegem. Az egyik legelvetemültebb gonosztevőt visszaengeditek, miután végre ezerszeresen megérdemelt módon kivágtátok. Egy kártevőt (újra) magára szabadít a KMH, gondolom, a szólásszabadság nevében. Nem tudom, nem- e tűnt fel a szerkesztőknek, mennyivel másabb volt nélküle az itteni légkör, pozitív irányban.
    .
    Szóval:
    .
    – Ha ez megint itt őrjönghet, én megyek. Sajnálom a dolgot, mert kedveltem ezt a fórumot, a cikkeket, a szerzőket, de ez így nekem nem hiányzik.
    .
    Döntsétek el, mi kell jobban: egy eszelős, aki olyan szinten okoz kárt, hogy máskor jól működő fórumok estek már szét az ilyenek miatt, vagy én, aki – ha nem az idiótákkal kell hadakoznia – mérvadóan tájékoztat geostratégiai, történelmi, hadtörténeti, geopolitikai kérdésekben, cikket írt, és még írna is?

  • Eldrad: írtam volna Neked privátban, de a mail címed nem O.K., így hát így vagyok kénytelen közölni, hogy vedd komolyan, amit Marcsinak írtam. Nem tudom, ki engedte ki a kommentedet, de én lomtárba tettem.
    Remélem, megérted, miért.

  • Avi ben Giora

    Eldrad!
    Ha csak simán az USA pénzeiből kellene tengődnünk akkor régen a csőd szélére kerültünk volna. Hál az Istennek de szerte a világon vannak izraelnek támogatói. Most példul Japán is bekapcsolódott ebbe. Nem mindig csak pénzből áll a segítség mert egy jó gazdasági és tudományos együttműködés sokszor többet ér mint egy halom pénz: Canadának is vannak sok olyan programjai szinte minden téren amiből jut Izraelnek illetve fordítva.
    Nos az amit lrtál még az már nagyon érik. DE! Sajnos nagy az Isten állatkertje és ez jellemző mind a két félre. Csak példának hoznám fel Jichak Rabint. Nem egy rohadék terrorista ölte meg hanem egy hülye fanatiku zsidó. Abu Mazan alias Abbasz csupán csak azért nem lett kinyűvasztva arab testvérei által mert éjt nappalá téve örzik. Annó a jordán király apja Husszein nem engedte, hogy azt a repülőt amin ő utazik ne ő vezethesse. sőt! Stukkerral a feje alatt tért nyugovóra és az a bizonyos Fekete Szeptember sem csak égből pottyant le. Ez a két nép nagyon is hasonlít egymásra és ha rájön, arra, hogy mindig csak egy nagyhatalom eszköznek használja, és nem lesz hajlandó tovább eszköz maradni még elérkezhetünk odaáig, hogy képesek leszünk egymás mellett élni. Nem állom ez vagy bizakodás. Valóság. Annó ha valaki azt mondta volna Tel Avivban hogy Szadat majd a Kneszetben fog beszédet tartani elvitték volna a diliházba. És mi lett Szadattal? Kinyirták a felheccelt vadbarom iszlámisták. Ha ezeket kitudják valaha iktatni a politikából akkor lesz is változtás. Én már biztosan nem fogom megélni. Talán az unokám

  • Még ez:
    .
    „…Boda Marcsi csak a véleményét írta le, nem volt se antiszemita, se kirekesztő, se náci….”
    .
    – Most nem, de amikor ki lett vágva három hete, akkor nagyon kijött a valós énje. Akkor már nem csak szimplán trollkodott, marhaságokat irkált, szétverte az összes topikot ahol megjelent, de nyíltan fajgyűlölő, náci őrületet okádott ide napok óta. Tűrhetetlen, de ha nektek ez kell… legyen. A szólásszabadság nevében megváltok egy sokak által kedvelt kommentelőtől – tőlem, és magatokra rántotok egy vödör … na, szóval azt. Aki továbbra is elmebeteg marhaságokkal fog tönkretenni mindent.
    .
    Tényleg ez kell nektek?

  • Marcsi
    2015 január 20
    12:52 du.

    Maga pont ilyen: …elvakult és gyakran közönséges,sértő
    hozzászóló,aki nem tud értelmesen tárgyilagosan
    érvelni,beszélni….”sajnos ez van a nagy politikában is,és ennek köszönhetően tart itt a világ,illetve a sok vérengzés,áldozat ennek köszönhető!…”

    Azért jó, hogy felismeri, hogy a Fidesz politikája is ilyen káros, amilyen magácska is, ezért meg van dicsérve. Azért van egy hajszálnyi fejlődése. Még jó, hogy mi nem dühödünk fel magán, csak mosolygunk, ellenben magával.:)

  • Eldrad: feleslegesen dühöngsz. Abban az egyetlen kommentben, amire rácuppantál, semmi elvetemültség nem volt, csak meglehetős tájékozatlanság, tudáshiány. Ezt felesleges lenne sértő szavakkal viszonozni. Azt hittem, megértetted, amit a visszaengedésről írtam. Reméltem, hogy azt is, amit Marcsinak.
    Javaslom, higgadj le (nekem egy hétre volt szükségem ugyanerre), és gondold át távozásodat. Nem kétséges, tájékoztatásaid mindenki számára hasznosak.

  • Jól van, lapátra tetted a gonosztevőt? Rendben, de értse meg mindenki, hogy ÉN aggódok ezért a fórumért, mivel magyar nyelven nem sok ilyen van már, mint ez. Sőt, tudtommal már csak ez van. És legalább ezt ne hagyjuk tönkretenni hülye állatok által, a rosszul értelmezett liberalizmus meg szólásszabadság nevében.

  • Eldrad: Te is tudod a választ, meg azt is, hogy az éremnek két oldala van.

  • HunCanada: javaslom, hagyjuk békén Marcsit. Nem igazán van abban a helyzetben, hogy kiegyensúlyozott, érvekben bővelkedő vitát folytasson Veletek.
    Neki ez a véleménye, másnak meg más.

  • István. Én nem bántom, csak tükröt tartok elé, hogy lássa eltorzult gondolkodását néha-néha. De igazad van amúgy, kollektíven nem kell hozzászólni, ami azt jelenti, hogy példátlan mélységekbe zuhant, ahol még a fű sem nő.

  • István, megértettem mindent, de ne mondd már, hogy neki „véleménye” van. A vulgárstupiditás, a totális tájékozatlanság az nem vélemény.
    .
    A vélemény az egy, megalapozott háttértudással történő szubjektív nézet kifejtése, nem eszetlen marhaságok folyamatos, zavaros, erőszakos hangoztatása.
    .
    HunCanada, az meg nem megoldás, hogy az ilyenekhez nem szólunk, mert akkor is iderondítanak folyamatosan. Ez is kiderült már nagyon sokszor. Az ilyenekkel csak azt lehet tenni, amit itt tettek pár hete: kivágni mind. És így van jól, mivel ezek csak botrányt, zavart keltenek, az meg nem hiányzik, a színvonalat meg végképp nem emeli. És a látogatottságot se ilyenekkel emeljük már, ha lehet…

  • Ille!
    Nem értem,vagy maga értett félre,ugyanis az utolsó két mondatomban pontosan a terrorizmust ítéltem el,mint minden tisztességes ember!
    Vagy az nem tetszik.hogy egyeseket joggal kritizáltam,vagy az,hogy
    esetleg békét kívántam?Sajnálom,de most is így gondolom!

  • Avi:
    .
    „…Ha csak simán az USA pénzeiből kellene tengődnünk akkor régen a csőd szélére kerültünk volna…”
    .
    – Nem, jaj, nem, nem, Avi, azért ennyire hülyének ne nézz, 🙂
    .
    Nem ezt mondottam, hanem azt, hogy az USA ad 2- 3 milliárd dollár katonai segélyt. Naná, hogy Izrael nem segélyekből tengődik, 2 milliárd amúgy sem volna elég lófüttyre sem. Na hallod, a katonai költségvetés egyedül vagy 13 milliárd dollár…

  • Eldrad

    Elnézésed kérem, hogy beleszólok a „vitátokba” ténsasszonnyal kapcsolatban, csak a véleményem mondanám el néhány szóban.
    Ha átugrassz felette, akkor nem idegesíted magad – tudom, hogy nehéz, de legyinteni rá könnyebb, és kevesebb energiát igényel, mint meggyőzni, mert azt soha nem fogod, de még jobb belátásra sem tudod rábírni. Ha megpróbálod, akkor csak magaddal szúrsz ki, mert tudod idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt magunkon bosszút állni. 🙂

  • Marcsi: „Én ha nem is vagyok történész,de azért vagyok annyira tájékozott és főleg kulturált mint itt sokan…..meg ugye egy demokratikus fórumon tárgyilagos véleményt is lehet írni???!
    Na békét mindenkinek,és legalább magukhoz legyenek őszinték!”
    Mitől van az, hogy ezt ugyanolyan fölényeskedésnek érzem, mint a többi magamutogatását, ráadásul még csak nem is a terrorizmusról van szó benne…

  • Kiss Eszter: Marcsi már megint elérte célját: vele foglalkoztok! nem kellene.

  • Nézd, ha valaki odasz…rik az asztalodra, akkor sem mondhatod, hogy „nem foglalkozok vele, majd elmúlik”. Ez ugyanaz.

  • Ille István

    Nyertél! Nálad a pont 🙂

  • Eldrad

    Marcsinál nincs mit tenni, tényleg klinikai eset és ezt most nem frázisként mondom, mint oly sokszor mások itt megtették. Neki a fehér is fekete mert az agya félre van programozva és ezt szó szerint kell érteni. Tulajdonképpen minden hozzászólásával bebizonyította szinte. Évekig értelmesen szóltam hozzá, de abból is kihozta azt, hogy vita legyen belőle az értetlenkedésével. Ha csak annyit mondasz neki, hogy pl: „jó reggel Mária”. ő ebből is képes vitát gerjeszteni és meghazudtolni még saját magát aztán. Ez a klinikai eset rész Marcsival kapcsolatban. A tájékozatlansága, a tudatlansága, a világban történő összefüggések értelmezésének hiánya, a gyűlölettel teli szíve az meg egy külön misét megérne. Ha mások becsületébe bele gázol, akkor szerintem a moderátor István, vagy aki épp a gépnél van úgy sem fogja kiengedni a hozzászólását. A többi ami meg kijön, az meg haszontalanul, olvasás nélkül maradjon és kész.. Nem, hogy nem kell rá válaszolni, el sem kell olvasni és ennyi… Szerintem.

    Kiss Eszter is hasonlót fogalmazott meg fentebb, nem lehet meggyőzni, de még csak jobb belátásra bírni, sőt még arra sem lehet, hogy ha egyértelműen téved akkor azt egy hozzászólás-váltással belássa, vagy ne generáljon további bődületes marhaságokat abból újra. Én végletekig lojális vagyok és türelmes, de ilyet még nem láttam Mint a Marcsi, pedig temérdek emberrel foglalkoztam.

  • Na. A kellemetlen közjáték után térjünk vissza a témára.
    .
    Avi, továbbra is:
    .
    „…Most példul Japán is bekapcsolódott ebbe…”
    .
    – Igen, olvastam a napokban, hogy Izrael fokozza gazdasági, katonai, tudományos, minden egyéb együttműködését a fejlett ázsiai országokkal. Ami eddig is jól ment, de most úgy tűnik, áthelyezik a súlypontot oda az euro- atlanti világ helyett.
    .
    Amit meg tudok érteni: arrafelé nincs semmiféle ótvar zsidózás, nem tekintik Izraelt minden Gonosz forrásának, nincsenek unatkozó multimilliárdos hülyegyerekek, akik valamiért „jogvédőnek” tartják magukat. Nem szankcionálják egyetemek a magát megvédő Izraelt, nem szólítják fel „önmérsékletre”, mikor éppen rakétazápor hullik rá, és nem gondolja senki, hogy egy halom, vérszomjas iszlámnácival a levadászáson kívül van más bánásmód is.
    .
    Tudod, miért? Két ok:
    .
    1, A közép- kelet- és délkelet ázsiai országokban az antiszemitizmusnak nincs semmiféle gyökere, így nem gyűlölik Izraelt sem (leszámítva az iszlamista Indonéziát, bár ők is rendeltek már nagyobb tételekben katonai felszerelést tőlük…). Nincs előítélet, nincs ilyen fajta agyhalál.
    .
    2, Indiában, Thaiföldön, és több országban is a Föld azon részén az iszlámnácik olyan vérfürdőket produkálnak, hogy ahhoz képest londoni, madridi, párizsi, meg a többi merénylet (9/11- et leszámítva, az egy merényletben elhunyt halottak száma miatt) kutyafüle. Ezekben az országokban van egy óriási különbség az euro- atlantiakkal szemben:
    .
    – Ha arrafelé egy iszlámnáci banda tömeggyilkosságot követ el, vagy arra készül, akkor nem értelmetlen, idióta vitaműsorokat rendeznek, meg tanulmányok sorozatát készíttetik milliókért, hogy „miért gyűlöl minket az iszklám, és hogy nem- e a mi bűnünk mindez”, meg hasonló f….szságok.
    .
    Hanem megkeresik, és kinyírják az egész merénylő bandát. Vagyis, azt teszik, amit Izrael kénytelen tenni mióta megalakult, bár az utóbbi 20 évben rendesen visszavettek ők is, sajnos. Na mindegy, lényeg, hogy ŐK megértik Izraelt, az egyre elpuhultabb euro- atlantiak meg nem értik meg, ilyen egyszerű a képlet. Most, a francia események miatt lesz egy kis fokozott készültség, meg pár idiótát elkapnak (aztán elengedik), de semmi hatékony nem fog történni.
    .
    Japánban, Koreában, Taivanon ugyan nincs különösebb iszlamsita terrorveszély, de ezeknél meg az 1. pontban leírtak vannak, valamint egyszerűen az, hogy NEM ÉRDEKLI ŐKET, HOGY EGY HADVISELŐ ORSZÁG HOGY TESZ RENDET, AMIKOR ERRE VAN SZÜKSÉG. Ez valamiféle ottani mentalitás, és kész. Az érdekli őket, hogy kölcsönösen hasznos legyen a gazdasági, tudományos, műszaki, agrár, stb, stb együttműködés, és ha ezt Izraeltől megkapják, akkor nekik ez a fontos. Márpedig, Izraeltől mindezt megkapják.
    .
    Jó, mi?

  • A marcsa cselcsinek adtam címekkel ellátott javaslatot 5:04 d.e mai hozzáírásomban.Ha nem tűnik el innen ez a papírra szennygyártó,azt hiszem Eldrad példáját követem. Egyenlőre megelégszem annyival,hogy amely írás ezzel a tiszteletre méltó NEMZETESASSZONNYAL foglalkozik átlépem Ha pedig mégis ide ragassza ősenkiségét valami vagy valaki,hát a hentesek udvariassági versenyén már megmondta a hentes,hogy ő megy a 3.14 csába.Nekem egy ilyen tudatlan,modortalan,húgyagyúval nincs közös témám. Aki őt igényli ám élvezze a mazohizmus adta örömöket.GY.

  • gyuri10: ismétlem, ha valaki minden személyeskedéstől mentesen elmondja a véleményét, legyen az bármennyire is csekély értelmű, valamint nem sérti meg a MODEM egyéb szabályait, nincs alap a közlés megtagadására, mégha az másnak nem is tetszik. Nem a félre értelmezett liberalizmusról és szólásszabadságról van szó!
    amúgy a Te hozzászólásod éppen úgy a MODEM-be ütközik, sértő személyeskedése okán. Hogy’ is állunk azzal a bizonyos szálkával?

  • Avi ben Giora

    Eldrad!
    Végre egy ember aki pontosan azt látja ami a valóság. Japán pontosan az az ország ahol nincsen antiszemitizmus. Nem csak azért mert nincs is zsidó(pontosabban van japán betért zsidó elég meglepő az adatt de cirka százezren vannak)Őnáluk ez ismeretlen fogalom. Az egy másik kérdés hogy az iszlámofasiszták megtudnak itt is venni embereket. Igaz eddig csak egyről tud a világ, Kozo Okamató néven aki még most is Izraelben koptatja a börtönpadlót. Nem hülyeség de már réges régen visszakarták küldeni japánba. Saját kérésre maradt izraeli kóterban. Totál meghasonlott magával. Ugy eszik mint egy kutya néha ugat és marháskodik. Azt gondolták totál bekattant de megállapítást nyert teljesen normális. Ilyen is van. Japán egy furcsa népség. Nagyon hosszu ideig szinte teljesen elzárkozva élt, nem sokat tudhatott róla a külvilág. Csupán csak annyit nagyon utálnak mnindenkit aki nem japán. Miután amerika rajta próbálta ki az atombombát azóta megváltoztak minden téren.

  • Avi:
    .
    – Azt gondolom, Izrael el fog távolodni az euro- atlanti világtól, mivel az euroatlantiak éppen magukat teszik tönkre módszeresen, lassan. A fejlett ázsiai országokról viszont ez nem mondható el, sőt…, így alighanem ez Izrael jövője.
    .
    Szegény Herzl, ha ezt sejtette volna… érdekes, na.

  • István,
    nem biztos,hogy emlékszel rá,de ha sok felesleges időd van kikeresheted,hogy a”seggedi 3.14csa nád”megjelölést annakidején én találtam ki.Akkortájt nem modemoltál ki. Sőt még saját magadat sem,pedig ez is sértő és”illetlen” kifejezés volt.Ennek ellenére Te is használtad. Kérlek,ne bántsál ha némelykor felháborodok egy-egy szájbalökött náciribanc trollkodása miatt.Nem tőlem kell megvédeni az iszlámot és a nácitetveket sem.Legkevésbé a KMH oldalait,melyek számomra és még többeknek is fotosabbak,mint a szarokat úsztatni a víz tetején.

  • gyuri10: megértelek. Dehogy akarlak én bántani, de hát, az egyensúly kedvéért muszáj volt odamorrannom egyet, mert még a végén azt találják mondani, hogy egyoldalúan elfogult vagyok (pedig igen).
    Köszönöm a KMH-val kapcsolatos hozzáállásodat, de, azért, ha lehet, inkább használd az irónia, vagy a gúny fegyverét, az sokkal hatékonyabb, mint az indulaté.

  • Tipikus hozzáállás! Hallott már valaki a vélemény szabadságáról?

  • Agyatlan Marcsi megint nemtalálja a segédeszközöket, azért kell mindenkinek vele foglakozni itten.
    Hogy bírjon kielégülni.