Jön a kampány és bevetik a miniszterelnök feleségét

2015 január 21 8:21 de. Jön a kampány és bevetik a miniszterelnök feleségét bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Miniszterelnökség egy formabontó YouTube videót készített Stephen Harper kanadai miniszterelnök feleségével, aki sok konzervatív stratéga szerint „csodafegyver” lehet a jobboldali kormánypárt választási kampányában. A kormányfő 9 éves regnálása alatt, alig-alig hallottunk Laureen Harper-ről. Annyit tudtunk, hogy nagy emberbarát, állatbarát és feltehetően több „melegség” és karizma van benne, mint férjében, aki nem igazán erről ismert.

Laureen Harper / PNG Merlin Archive

Laureen Harper / PNG Merlin Archive

A Laureen Harperről készült YouTube videó egy, a Miniszterelnökség által készített videósorozat része, melynek címe: 24 SEVEN. A videóban betekintést nyerünk a kanadai miniszterelnöki rezidenciába, amit az átlag kanadai nem csak hogy életben, de még televízióban sem lát. Alig négy perc alatt 24 rövid, mindennapi kérdést tesznek fel Laureen Harpernek. Például megtudjuk, hogy ha lakatlan szigetre kerülne, akkor amit mindenképpen magával szeretne vinni, az a mobiltelefonja, háziállatait és családtagjait (ebben a sorrendben). Inkább kávét fogyaszt, mintsem teát, jobban szereti a sós snackeket mint az édességeket, imádja a karácsonyt, per pillanat egy lenyűgöző dán tévésorozatot néz és a legérdekesebb hely ahová utazott, az Botswana.

A The Toronto Star című napilap informátoraira hivatkozva már korábban jelezték a médiában, hogy a Konzervatív Párt politikai stratégiája részben abból fog állni, hogy az elkövetkező hónapokban egyre jobban bemutatják Laureen Harper-t a kanadai lakosságnak, mivel ő javíthatja a kormányfő kissé technokrata imázsát. Mint, ahogy arra kanadai olvasóink közül sokan emlékezhetnek, a korábbi kampányokban ezt úgy intézték el, hogy Stephen Harpert öltönyök helyett meleg, színes pulóverekbe öltöztették.

De az új politikai kommunikáció olyan videókból fog állni, mint amelyet Laureen Harperrel készítettek:

A szöveg kissé együgyű és a produkció sem profi, de a Miniszterelnökség pont ezt a „mindennapi” stílust célozta meg.

A választásokra előreláthatóan október 19-én kerül sor. De akár annál korábban is az urnák elé vonulhatunk. A pontos dátumot csak a miniszterelnök tudja. 2006 óta van kormányon Stephen Harper.

Amúgy voltak már próbálkozások Stephen Harperrel is, amikor szintén „emberibb” oldalról mutatták be. Ő nem focizik (bár nagy hockey rajongó, de arénákat nem épített), viszont énekelni és zongorázni mindenképpen szeret. És nem is félénk…

Comments are closed