Felcsút, az igazi magyar csoda!

2015 január 23 9:18 de.20 hozzászólás

Magyarországon talán nincs olyan ember, aki ne hallott volna már az 1800 fős Felcsút 3500 fős focistadionjáról, azt viszont kevesen tudják, hogy a stadion csak a jéghegy csúcsa. A miniszterelnök kedvenc törpefaluja az elmúlt néhány évben elképesztő fejlődésen ment keresztül. Olyanon, amilyenről sok más település csak álmodozik. Összeszámolni is nehéz, hogy hány új létesítményt, épületet adtak át Felcsúton a közelmúltban.

Magyarország népességének majdnem ötöde él olyan kistelepülésen, ahol a lakosok száma nem éri el a 2 ezer főt. Közülük mégis csupán egy falu lakosai örülhetnek többmilliárdos fejlesztéseknek. Ez a település pedig nem más, mint Felcsút.

A Budapesttől 40 kilométerre található Fejér megyei település nem sokban különbözik a hozzá hasonló törpefalvaktól: az egész falu gyakorlatilag egy hosszabb útból áll, amin autóval 3 perc alatt áthajt az ember. Régen az ilyen településeket festették le úgy, hogy „egy sor ház, egy sor wc”. Felcsút egyvalamiben azonban mégis más, mint a többi falu: itt nőtt fel a miniszterelnök, Orbán Viktor, aki később földeket és hétvégi házat is vásárolt a településen.

A falu többek által irigyelt gigafejlődése 2006-ban kezdődött, ekkor indult útjára a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, amit Orbán Viktor alapított. A felcsúti komplexum 6,5 hektáros területet foglalt el akkoriban, rajta 11 pályával, közte egy olyan fedett, bekamerázott tesztpályával, ahol videofelvételek és számítógépes mérések alapján elemezhető és értékelhető minden játékos. Önmagában ez a pálya 85 millió forintba került.
Az akadémiának emellett építettek egy szakmai és orvosi központot, valamint egy bentlakásos kollégiumot, majd 2010-ben elkészült az étteremnek, a konyhának, a kommunikációs osztálynak, továbbá a körtágyalónak otthont adó új épületszárny is. Felcsút ezen felül az utca túloldalán kapott egy új focikollégiumot.

A pályák és a kollégiumok mellett egy felújított hotelnek is örülhettek a környékbeliek. 2009-ben átadták ugyanis az akadémiától 8 kilométerre található, háromcsillagos Sport Hotelt is, ami 18 szobával és 38 férőhellyel várja azokat, akik megnéznék Felcsút „nevezetességeit”, tehát az akadémiát.

Miután az akadémia szépen bővült és már a hotel is megvolt, úgy döntöttek, épp itt az ideje, hogy az 1800 fős falu kapjon egy középiskolát is, ami a 2012/2013-as tanévben kezdte meg működését.
Az iskola beruházási feladatainak támogatására 500 millió forintot adott az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ilyen magas összegű beruházási támogatást az EMMI-től egyetlen falu szakközépiskolája sem kapott. Összehasonlításként: ugyanebben a körben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek nem sokkal több, 570 millió forint jutott.

Amikor már azt hittük, más már nem épül a törpefaluban, akkor jött az igazi meglepetés: Felcsút kapott egy új, 3500 fős stadiont, ahová csaknem kétszer annyian férnek be, mint ahányan a településen laknak. A stadion jórészt állami pénzből épült (adókedvezményből), mégpedig az akadémia régi centerpályájának a helyén.

Ahhoz, hogy ez létrejöjjön, első lépésként elbontották a meglévő pályákat, felszedték a Magyarországon egyedülálló, a FIFA által kétcsillagos kategóriába sorolt füvet és elszállították a fent említett tesztpályát is.

A stadion mellé pedig épült egy nosztalgia kisvasút is, 600 millió forintból. A felcsúti fociakadémia „a térségben kiépült, illetve kiépülő turisztikai- és sportcentrumok, szórakoztató központok összekötésével” indokolta a beruházást, amit a kormány kiemelt projektté nyilvánított.
Ha mindez nem lenne elég, Felcsúton felújították a helyi óvodát, az orvosi rendelőt és a helyi vasútállomást is. Utóbbit fogadóvá alakították át.

Emellett hamarosan átadhatják az új faluházat, és egy új szálloda is épülhet a törpefaluban, amelynek még saját reptere is van, ahogy várhatóan kiépítenek egy új térfigyelő kamerarendszert is.

Véreim, igaz magyarok, olvassátok és örvendjetek ennek a hatalmas fejlődésnek: Magyarország jobban teljesít!

20 hozzászólás

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    a baj „velem van”(?) – szívből és őszintén nem tudok ennek tapsikolni.
    Írigy sem vagyok.
    De azért álljon már meg a sétabot!
    Senki, de senki nem mondja azt, hogy: ÁLLJ!
    No igen, kinek is kellene ezt a fejére ordítani?
    Orbán úrnak a szemébe, a fejére olvasni mindazt amit módszeresen tesznek ezzel az országgal, s ezzel a néppel.
    *
    Ha aranygrádicsot épít majd, sőt emlékházat, hogy itt született, nevelkedett Orbán Viktor – még arra is rábólint az a sok eszement képviselő, fityesz talpnyaló?!
    Nem mondom, hogy egészségükre.
    Mármint a talpnyalást, fárasztó lehet, no meg a nyelvük is koszos lesz, mint ahogyan a lelkük is az.
    Mocskos.
    S, EZEK ülnek a mi nyakunkon, szívják a vérünket?! Hazudnak bele a szemünkbe. Pofátlanul.

    G.B.

  • nocsak! pedig ott kolbászból van a kerítés, nem?

  • bonhomme linkje nagyon jó kontrasztot ad a cikknek, és rámutat a lényegre is. Megvilágítja az eszement magamutogatást, ahogy a kis közössége előtt villogni akar, hogy a kis senkiből mi lett. Arra is rávilágít, hogy ebben a nagy magamutogatásban az ember nem ér semmit. Jól kiegészíti a cikket.

  • Valamelyik nap hallgatom a rádió betelefonálós műsorát, egy Dániában élő, de egy ideje Mo-n tartózkodó férfi mesélt az életéről, elmondta, hogy az apja nyilas tiszt volt, amiért el is ítélték. A legmegdöbbentőbb a szavaiban az volt, amikor arról tett említést, hogy most ugyan azt hallja amit az apja hangoztatott, amit nap mint nap otthon hallott gyerekként.

  • Házsé István

    Rothschildtól és Sorostól kapjátok a pénzt?
    Van saját véleményetek? Vagy csak a szabadkőműves nagypáholy véleményére figyeltek?

  • Kedves István !

    …E sok javadalom láttán és hallatán, még meg is feledezünk arról, hogy ennek a fantasztikus fejlődésnek már áldozata is van néhai Várady András juhász (nyugodjék békében!) személyében. Ö az egyetlen abban néma faluban*, aki nem tűrte el ezt a pofátlan és túlerőből táplálkozó gyarapodást, amely már az Ő több évtized során létrejött, már az Ő és családja jussát képező érdekszférát is kikezdte ennek, az egyetlen kézben összefutó álombirodalomnak a javára. Ezért a bírósághoz, a joghoz folyamodott… – Meg kellett halnia.
    Feláldozta valaki – akit sem előtte, sem azóta senki sem látott – egy igazi pogány áldozati rítus során… Csak a gyerekei, felesége és rokonai siratják, ő pedig forog a sírjában addig, amíg fény nem derül végre halálának rejtélyes és szörnyű körülményeire…
    [Talán Dr Magyar György, aki kezébe vette az ügyet látja már ennek az alagútnak is a végét; egy interjú a KMH-nak, ill. a közvélemény számára is jót tenne…]
    ˙

    ˙

    *
    Ez a „néma” közösség (ti.Felcsút), azért igenhangosan ott tüntetett Várady ellen a bíróság épületénél, nem sokkal a szegény juhász meggyilkolása előtt…(A „Z”, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája című filmre emlékeztető jelenetekkel.)

  • És az orbán-mauzóleum mikor épül már végre?

  • Georgina Bojana

    Kedves DonGolo!
    Nem, egyáltalán nem feledkeztünk meg Várady András haláláról. Sőt, nap, mint nap emberek emlékeznek. Arra, döbbentem/döbbenek rá, hogy félnek. Egyre többen.
    Félnek, mert az a tragédia nem volt véletlen.
    *
    Milyen érdekes, arról a nyolcvan-valahány éves gépkocsi vezetőről semmi hír?! Lecsukták, vagy nem? Megbüntették, avagy nem? Ráadásul nem is tudom, hogyan jutott oda, mert állítólag nem is magyar állampolgár volt? Hogyan?
    Valaki belapátolta a „tatát” a kormány mögé, aztán megmutatták neki a GÁZ pedált, a féket nem. Gondolták, ha meghal, meghal, már eleget élt… Ki tudja, kik mozgatták azt a „marionett bábut”?!
    Bizony mondom, félelmetes ez az egész.
    Meg minél többet megtudok az egész szövevényes – egyéb – hálózatokról,- Olaszorság, a maffia-hálózatával elbújhat mögöttünk.
    Nem dícséretes dícsőség.
    Sőt, félelmetes.

    (( 🙁 ))
    G.B.

  • "tisztelthölgyimésuraim"

    T. Georgina Bojana !

    Nem kellene mégis valamelyiküknek a lap szerkesztői közül Magyar György ügyvéd urat felkeresni legalább egy rövid interjú erejéig? Jól tudja a kommentelő, hogy ő a kezébe vette az ügyet és képviseli a családot, ami legalább arra biztatja a lassan már reményét vesztett társadalmat, a lap olvasóit, hogy talán mégis… van igazság… ezen a magyar ugaron. Szóval igen, jó lenne többet tudni erről, a talán a Vezért is érintő, már-már szicíliai történetről. Már csak ez utóbbi összefüggés okán is, ennek az ügynek a publicitását napi szinten kéne fenntartani, amit csak az ilyen szabad lap, „szabad sajtó” képes megtenni, mint a KMH. Ez nem egy sima krimi, ez annál jóval több. 🙁
    (Az ügyvédúr briliáns precizitással képviselte Balla Irma debreceni fideszes képviselő meggyilkolásának ügyében az áldozat gyilkossággal megvádolt fiát, akit bűncslekmény hiányában mentettek fel a vád alól… Az iszapkárosultakat is az állammal szemben képviselte… stb.)

  • T. G.B.!

    Igen, érdekesen rejtélyes, hogy honnan a fenéből kerülhetett elő ennek a külföldi° aggastyánnak a kocsija, a hozzá tartozó adatokkal, iratokkal együtt, nameg a tettessel… Aztán meg, ahogy előkerült, ugyanúgy tűnt el ő maga is – akár a kámfor.
    Rossz nyelvek szerint szegény áldozatot nagy valószínűséggel inkább egy „gázcső” verhette fejbe, amely éppen kiállt egy véletlenül épp a maga választási plakátját(!) ragasztgató Váradi András mögött elhúzó kocsiból. Mert hát Felcsúton mostanában igennagy a böcsülete a gázszerelőknek.Ja! Polgármestert, de még focisuli igazgatót is közülllük választottak e falu becsületesen . h a l l g a t a g . lakói.
    Hasonlóan érdekes eset volt a móri rablógyilkosság 8 halottal, ahol a M a g y a r . R e n d ő r s é g . szintén, mint itt is, mindössze egy nap leforgása alatt produkált egy, a helyszínnek még csak a közelében sem járt tettest…

    ° Bár Orbanini vezérünk szerint a Bécsben, Londonban, Párizsban stb. munkát vállalók nem is mentek külföldre, hiszen az Unión belül vannak, ezért minősítik őket hazai munkavállalónak. Mert ő ilyen megengedő az Unióval szemben, amikor a saját statisztikáját hamisítja. 🙂

  • Dongoló!

    Ami a bírósághoz forduló állampolgárok biztonságát illeti. Emlékeztetnélek Dániel Péter ügyvéd úr esetére, akit a Horthy-szobor leöntésével, valamint Wittner Mária kéteshírű honanyával összefüggésben a legfőbb Gój-Motoros perre hívta, majd a Magyarország Budapesti III.kerületi Törvényszéke folyosóján úgy vágta szájon, hogy az egyik fogát elvesztette, miközben a Magyar Rendőrök az épület előtt szavatolták az ő testi épségét és biztonságát.
    – Különben Dániel volt az a ritka bátor ember, aki a
    FID-SS-NENYI kötelezően bekeretezett és mindenütt kifüggesztett díszpéldányát a Fővárosi Törvényszék büféjében két példány kaszinótojással, ahhoz méltón, de alaposan megtisztelte. A majonézes tojások, mint két szép női mell úgy virítottak a nyilatkozat zenitjén, míg lassan le nem csúsztak illetve le nem pottyantak a törvényszéki büfé sokat látott padlózatára…

  • H.Zs. !

    Összetéveszt minket valami Orbán Viktor nevezetű parasztgyerekkel, akit bizony valaha tényleg Soros György támogatott felsőfokú iskoláinak elvégzésében…
    A szegény filantróp milliárdos, nem tudta, hogy ez esetben egy bolonddal hozta össze a rossz sorsa meg azok a barom protektorok, akik ezt a mániás depresszióst beajánlották neki, mint tehetséges népi alakot… Gondolta, ad egy miniszterelnöknek való imposztort ennek a szabadságszerető „demokrata” magyar népnek. – Aztán adott egy diktátort.
    Hát tényleg jól kib@ott mindannyiunkkal, kivéve a házsémesterekkel, akik pont az ilyet szeretik… Egészségükre.
    Egy hagyományos, átokkal is felérő kivánsággal búcsúzom:
    Kedves Házsé!
    „Ölelje magát szorosan Orbán arra a szerető kebelére!”
    ))) 😀 (((

  • Hé ! Házsé ! Mire gondolsz, méghogy sz a b a d kőművesek… ? Hogyan? Hol ? Hát vannak még Magyarországon szabad emberek ? Az építőipar teljesítménye meg csak egyre csak romlik. Hogyan is lennének hát szabadok a kőművesek. Az adó már annyi, és annyiféle hogy nem éri meg csinálni a kőmívességet… Ők is mennek kifelé, szabad országokba, mindegy hová, csak el a diktatúrától minél messzebb.

  • Na megaztán ez az „akadémia”; az uborkafa gyümölcse.))) 😀 (((

    Van, vagy volt egy akasztói juhász, a Stadler névre hallgatott szegény, aki ezt már mind meg akarta csinálni – talán még mindig ül az istenadta, ha él még egyáltalán, a stadionját meg lassan teljesen belepi a nagy magyar puszta homokja.
    Csak azt nem értem, tán csak nem arrú van nagyba szó, hogy
    „amit szabad a felcsúti kondásnak, azt nem szabad az akasztói juhásznak”? 🙁 He?

  • Georgina Bojana

    Kedves „tisztelthölgyimésuraim”!
    „Folyamatban lévő ügyről” és ez sajnos még mindig az, semmiféle felvilágosítást nem ad ki sem a rendőrség, de az Ügyvéd Úr sem. Ez törvény.
    No, most az a dolog, hogy ez a furcsa „baleset”, meddig lesz folyamatban lévő ügy, az sajnos nem az Ügyvéd Úron múlik, hanem a rendőrségen.
    No és a rendőrség meddig nyomoz?!
    No itt a bibi…
    Nem folytatom tovább, mindenki gondolja végig, biztosan rádöbben arra, amit nem írok le, – de feltételezek.
    G.B.

  • Georgina Bojana

    Kedves DonGolo!
    Megköszönöm, hogy egyfajta csavarral működik a szürke állományunk.
    Egyre többen nem gondolkoznak, néznek ki a fejükből, aztán birka módjára bégetnek.
    Mit bégetnek? Amire -fentről- kiadják az utászt.
    *
    Kétségbeejtő, hogy az emberek nagy többsége ül a tévé előtt és egyik sorozatból a másikba „esik”. Így tesznek, akiknek nincs munkája, a nyugdíjasokról nem is szólva.
    Az agyuk közben nem kattog, minek is. Pihentetik. S, ezek az emberek így halnak meg, félrevezetvén, bután és igénytelenül.
    Rettenet. Ők nem így élik ezt meg.
    Az utazás is drága, a postáról nem is szólva (1 ajánlott normál boríték 300 Ft), a telefon is sok pénzbe kerül, így az családok a pénz hiánya miatt szétszakadnak.
    *
    Fárasztó a gondolkozás, a mindig toppon lévőség, inkább ezt választom. De ettől egyáltalán nem érzem jobban magam, sőt! Folyamatosan „kattogok”. Nincs „üres járatom”, s ez eü. problémákat is okoz: vérnyomás kilengések stb.
    Nem tudok errőlleszokni, de nem is akarok. Szenvedélyesen keresem az igazságot, óh, mintha rajtam/rajtunk múlna. Egy fecske nem csinál nyarat, régi bölcsesség. Töretlenül bízom, hogy igen, lesznek fecskék, egyre többen, még többen és azért is lesz nyarunk!
    G.B.

  • Georgina Bojana

    Stadlerről valóban nagyon elhallgattak. Nagy beteg volt szegény, töretlenül hitt az erejében, még a ruhakereskedésébe is beleköptek. A stadionját nem is értem, miért hagyták tönkremenni? Hiszen egy kész stadion érték.
    A feltett kérdés megáll.
    A válasz pedig:amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek.
    Kérdés, hogy itt most ippeg ki az ökör?!
    Mármint a „címeres”?!
    🙁
    G.B.

  • „…Házsé István 2015 január 24 06:15 de. Rothschildtól és Sorostól kapjátok a pénzt?
    Van saját véleményetek? Vagy csak a szabadkőműves nagypáholy véleményére figyeltek?…”
    .
    – Állami támogatottként kapsz pénzt? Súlyos szellemi fogyatékosként? (már nem sokáig, ezt is megvonja az Élő Istened).
    Van saját véleményed, vagy csak böfögöd vissza, amit valami nyilas ezoterikus szennyoldal első bekezdésében találsz?
    .
    Komolyan nem értem, minek él az ilyen…

  • Jól van, nem is igazi szélső balliberális médiamunkás az, aki még nem csaholta meg a felcsúti stadion híres árkádjait.