Magyarországi Tajgetosz

2015 január 23 1:05 du.21 hozzászólás

Van egy régi, közeli ismerősöm, aki lányának szülés közben megsérült az agya. Ez a lány ma már 38 éves, az édesanyja azóta nem tudott munkát vállalni, amióta hazahozta a kórházból. Ön- és közveszélyes, ha nem adják be neki időben a gyógyszereit.

Az asszony magasabb családi pótlékot kap + ápolási díjat. Eddig ebből éltek, no meg a férj fizetéséből, aki hamarosan nyugdíjba megy. Ápolja a lányát, mert nem dugja be semmiféle kerengőbe. Tisztelem ezért, de tény, hogy rendesen hazavágta az életüket. A férj soha nem dobbantott, végig a felesége mellett maradt és marad, de tény, hogy iszik és eldől. No meg dolgozik, két állásban is. Amikor otthon van, akkor videókat szerelget és hörpöl, no meg alszik. Egyszer beszélgettünk, hosszan, akkor panaszkodott, hogy gyakorlatilag 38 éve nincs élete.

Az asszony még nem érte el a korhatárt, ezért nem is tudom, mi lesz velük?

A közgyógyba is belepiszkálnak, miből veszik meg a pelenkát? Miből élnek majd, ha elveszik az ápolási díjat? Sőt, még az asszonynak saját pénzből – a nem tudom milyen, csak a férjtől kapott pénzből – kell a saját TB-jét befizetnie.

Elképesztő!

Ma már reggel itt zokogott a fülemben, ez borzalmas.
*
Arról már nem is énekelek, hogy több magányos, öreg ember van, akinek az egyedüli segítsége a polgármesteri hivataltól kijövő családsegítő szolgálatos. Bevásárol, valamelyest rendet rak, segít a tisztálkodásban, elmosogat stb. Ez sem volt eddig sem ingyen, nyugdíjtól függően kellett beperkálni. Most azokkal a szerencsétlenekkel mi a jó fene lesz?

Kész Tajgetosz ez az egész ország.

Tujátok, ez az orbán kormány – nem véletlenül írom kisbetűvel, mert semmibe veszem -, már minden idős embert elevenen eltemetne. Undorító!
Álmomban ne jöjjön elő életem korábbi időszaka: 6,5 év, Édesanyámat ápolva. Mindnyájunknak keserves volt, elhiszitek? Édesanyámnak volt a legszörnyűbb, ágy rabságában élni. Halála után szembesültem azzal, ha nem vagyok olyan ügyes, meg törődő, bent hagytam volna a kórházban, hipp és hopp, meghalasztották volna. S így megmenekült volna a 6,5 év rabságból.

Mert az kegyetlen, Isten mentsen meg minden embert ettől.

S most, aki otthon maradna, átvállalva a szülei ápolását, tehát a kórházat mentesítené ezzel, azt megbüntetik! Nem fizetnek ápolás díjat, sőt még ha nyugdíjba is megy, azok az évek sem számítanak be a munkaviszonyába! Sőt, azért, hogy eü. ellátást kapjon, saját magának a SEMMIBŐL kell befizetnie az eü. díjat a TAJ kártyájához. Ez azért vérlázító!

Én sem kaptam ápolási díjat, mert már akkor rokkantnyugdíjas voltam, s hiába ápoltam, azt mondták, kétfajta ellátást nem kaphatok. Hiába érveltem, hogy mentesítem az államot azzal, hogy én ápolom az Édesanyámat, ezt már akkor sem ismerték el.

De aki most ápol, az semmi ellátást nem kap.

De azért van pofájuk belefújni az arcomba, hogy Magyarország jobban teljesít!

Igen, az emberek eltakarításában.

A munkanélküli segélyt sem adják meg, úgy tudom, tavaly is csak 3 hónapig adták. Közmunka nincs.

Istenemre mondom, hogy a kétfarkú sátán vinné már el őket a pokol legmélyebb üstjébe, jó leves lenne az egész brancsból.

Ajánlott olvasmány 1
Ajánlott olvasmány 2

21 hozzászólás

  • Horváth Béláné

    Ez a már megszavazott költségvetési törvény közel 600 000 ezer embert fog valamilyen módon érinteni. Ezek bizony éhhalálra vannak ítélve. Mindenféle szociális jutattás esetleg majd adható lenne, ha az Önkormányzatnak lenne rá pénze, de nincs. S nem ez a napi sajtóban naponta a fő cím, hogy emberek…!!!!!! Mi lesz? Mi? Igen Tajgetosz! S akkor talán még szociális temetés se kell. Olvastam a hitvallását. Nem mondom szép az, de ilyen körülmények között melyikük nem fogja föladni???

  • sajnos, nem voltam lapközelben, különben nem engedtem volna ki végtelenül cinikus, ráadásul G.B személyét illetően rendkívül aljas kommentjét.
    Nem tudhatja, miként és hogyan éli meg G.B mindennapjait, ezért semmi oka nem volt erre a jellemtelen támadásra.

    Elnézését kérem olvasóimnak, hogy ezt a szégyenletes hozzászólást olvashatták. a Moderátor

  • HADD PUSZTULJON A FÉRGESE

    Sok az igazság abban, és egyre több ember érzi a saját bőrén is, amikor az SZTK-ban, vagy a patikában járnak, hogy
    a fid-SS – még ügyesen burkolva, de sokszor már direkt módon is -Tajgetosz-politikát folytat.
    ˙

    ui:
    Tárgyilagos MTI hír: Rákoskeresztúron átadták rendeltetésének a „szociális parcellát”, a füvet időjárási okok miatt csak márciusban vetik…
    – Milyen idilli tájkép. Csak képzeljük oda az amatőr sírásókat…

  • Dubois: végül is, erre mondják, hogy ügyes. A nyugdíjrendszerünk úgy szar, ahogy van, hosszú távon képtelen lesz gondoskodni a korhatárt elértekről, így legalább megspórolnak némi kiadást. Hozzá még a szociális temetés…nem is tudom, a Temetkezési Vállalat még nem lobbizott a bevételkiesés miatt?

  • enterprise >> moderátor
    2015 január 25
    6:23 de.

    Nos, a hozzászólásokban, mely engem és másokat személyemben érintett, sokszor, ennél sokkal keményebb, sértőbb, és a moderálási elvekkel korántsem szinkronban lévő, kocsmai, alpári hangvételű hozzászólások találhatóak, tucatszám (most is), ezeknél befogta a szemét?

  • enterprise: nem fiacskám. Maga simán aljas volt. Egy olyan emberbe vájta bele a csorba fogait, akinek maga a cipőfűzőjét se köthetné meg. G.B gyógyíthatatlan, gerincét megállíthatatlanul roncsoló betegséggel küzd, és ebben az állapotában ápolta édesanyját éveken keresztül. Nagyobb távolságot csak az elektromos meghajtású kis háromkerekűjével tud megtenni, de mégsem panaszkodott soha, tette, amit magáért és másokért tenni tudott. Valóban nem hal éhen, ráadásul fantasztikusan jól főz és süt.
    Nem kifogás, hogy bocsika, ezt nem tudhatta!
    Maga akkor is így nyilvánult volna meg, ha tudja is, mivel magának a jelleme már csak ilyen, és lelke pedig egy féreg lelke!

  • Nemrég ismét igénybe kellet vennem az állami egészségügyi ellátást.
    Megfelelő műszerezettséggel találkoztam.
    Ütemezett (időmet kímélő), udvarias, gyors, szakszerű ellátást kaptam (orvostól, nővértől egyaránt) – hálapénz nélkül.
    Nem gondolom, hogy ez „beleillik” a Taigetosz koncepcióba.

  • enterspricc:
    .
    Nemrég ismét igénybe kellet venned az állami egészségügyi ellátást?
    .
    – De jó! Csak az a kár, hogy nem a pathologus vett szemügyre.

  • Te István, ezt a söpredék enterspriccet hogy tűritek még itt mindig? Ezerszeresen rászolgált a felmosásra.

  • Ille!
    Nagyon szivemhez szolt ,amit Georginarol
    irtal. Sok nalunk a katonai- es mas sebesult.
    Ezert igyekeznek- ok maguk,csaladjaik,es a tarsadalom-
    lehetoseghez kepest- talpra allitani oket-
    bar itt sem hianyoznak a hibak.

    Georginanak szeretettel- es nagy megbecsulessel-
    kerekes szekek tanca.

    https://www.youtube.com/watch?v=UsW09xpKKWA

  • enterprise: a maguk pártkórházában ez magától értetődik. Javaslom, feküdjön be a Déltepsibe, meg fog lepődni.

  • Ille,
    ismerem jó pár kórház állapotát(bár szerencsére nem kellett ágyhelyeket igénybevennem egyikben sem mostanában). Pl. a „Honvéd Kórház” magasszínvonalú ellátást nyújt, minden odatartozónak, azoknak is akik a keresetükből egészen nagy összegeket fizetnek a TB-nak, és azoknak is (elég sokan vannak abban a körzetben) akik gyakorlatilag nem fizetnek semmit a TB-be, hanem szocsegélyből élnek, illetve egy idő óta esetleg hozzáférnek a közmunkákhoz. Én most egy szintén jelentős közmunkáshányaddal rendelkező kerület rendelőintézetét vettem igénybe, s mint említettem, megvoltam velük elégedve. A Dél Pestit is ismerem, elég fejlődőországbeli (vagy lejjebb) megjelenése van, de ennek ellenére intenzív osztályán két rokonomat is kifogástalanul gyógyították.
    Pártkórházat is ismerek, de azt leginkább az MSZMP-hez tudnám kapcsolni az ántivilágbólból, de az MSZMP-ről tudjuk, kiszolgált már, s levetettük, mint a büdös zoknit – ma már nincsen ilyen…

  • enterprise: meg vagyok győződve, hogy maga mindent ismer és még annál is többet, bármi legyen is a téma.
    Nagyon téved, ha azt gondolja, hogy nincs pártkórház. Magára bízom, hol találja meg, ügyes fiú maga.
    Az felettébb lényeges, hogy maga meg legyen elégedve a szolgáltatással, hiszen maga mérvadó.

  • enrterspricc:
    .
    – Arynapám, az már biztos, hogy amikor te megszülettél, jobb lett volna, ha tégedet Taügetosz- kezelésben részesített volna valaki… az egész emberi faj jobban járt volna.

  • Fenyvesi Glória

    Enterprice tárgyilagosan, tényeket sorolva szólt ,és mégis ilyen támadások érik?
    Itt demokrácia van????
    Fordított esetben nem moderál Ille István? Sosem?

  • Fenyvesi Glória: enterprise bemásolt valami poros kormányzati dumát, mivel önállóan képtelen bármit is megfogalmazni. Ott rontotta el, hogy gyakorlatilag minden témához oda okoskodta a magáét, pedig korántsem egy polihisztor – ez már korábban is kiderült.
    A támadások nem voltak mások, mint tételes cáfolatok.
    Amúgy nem, itt nincs demokrácia. Miért, ott van?
    Ami a többit illeti, gondolom, van otthon seprűje. Vegye szépen elő, és söpörjön a saját portája előtt. Magának, mint a nép egyszerű gyermekének, egy virtigli munkásasszonynak jobban áll a kezében, mint a billentyűzet.

  • glória:
    .
    – Na ha teneked enterspricc a mérvadó, neked se ártott volna egy Taügetosz- kezelés. Érett lehettél rá kezdettől fogva.

  • Fenyvesi Glória

    Eldrad!
    Köszönöm…
    Kívánjak hasonlókat?
    De én nem teszem, mert intelligensebb vagyok annál…
    Igen, én Enterprise-al értek abban egyet, hogy itt, a másképp gondolkodókat kirekesztik.
    Pedig a kirekesztés antidemokratikus!

  • „…Kívánjak hasonlókat?..”
    .
    – Eredj a pokolba.
    .
    „… nem teszem, mert intelligensebb vagyok annál…..”
    .
    – Az. A …dből is dől az intelligencia, eddigi itteni szereplésed is bizonyítja.
    .
    „…Enterprise-al értek abban egyet, hogy itt, a másképp gondolkodókat kirekesztik.
    ..”
    .
    – Az, hogy az egyik legszemetebb terelőgép, az egyik legótvarabb bajkeverő a másik ugyanilyennel „ért egyet”, nem meglepő.
    .
    „…Pedig a kirekesztés antidemokratikus!..”
    .
    – Azért nektek van ám bőr a pofátokon. Ordenáré őrült vulgárbaromságokat rottyantotok ide rendszeresen, nem „véleményeket”, hanem szemetet tesztek ide napról napra, bajt kevertek, provokáltok, aztán, amikor valaki ezért elküld az a…tokba, nektek áll feljebb, meg hogy „nem tiszteljük a véleményeteket”.
    .
    Az utóbbi hetekben elindult a szemételtakarítás, és a leggonoszabb szemétládák ki lettek végre vágva a fórumról. Te, enterspricc, meg még pár bérkretén alighanem elrettentő példaként maradhattatok még itt. Nem tudom, eddig.
    .
    A fórumok folyamatos szétverése, eszetlen marhaságok folyamatos ismételgetése, szemétségek befarcintása, nem tartozik a „véleménynyilvánítás” kategóriába. Azok a retardáltak is ezért lettek kivágva, meg azért is, mert páran kezdtek nyíltan náci propagandát tolni.
    .
    Tudom, hogy te ezt nem, fogod fel, te glória, de nem baj, a Taügetosz- kezelés még mindig előtted áll. Rajtad már csak az segít.

  • Fenyvesi Glória: magának is írom: a hangsúly a gondolkodáson van. Ebben se maga, se enterprise nem jeleskedik.