Szívás

2015 január 23 8:37 de.15 hozzászólás

Nagyot szippantottak a fakabátok a minap, az ember nagyon röhögne, ha nem lenne ennyire szomorú ez az egész.

Győri rendőrök Ácson megfordultak az úton, bekapcsolták a kék fényt és megállítottak egy autót.
Miközben a kocsi felé ment az egyik rendőr, odaszólt a társának, hogy kisebbségi vezeti az igazoltatott autót, közben a rendőrségi rádió hangosan tette közkinccsé, hogy kisebbségi igazoltatása van folyamatban.
Miután az autó vezetője semmiféle szabálytalanságot nem követett el, az igazoltatás oka nagy valószínűséggel a gépkocsit vezető férfi származása volt.

A férfi, akit egyébként Lakatosnak hívnak, megkérdezte, hogy miért ezzel kezdik az ellenőrzést, mire odahívtak még egy rendőrautót, mondván, hogy nem eléggé együttműködő.
Aztán megnézték a papírjait, amiből kiderült, hogy ő a település polgármestere, a szolgálati autójában.
A rendőrök ezután átballagtak a fax másik oldalára, merthogy most tőlük kérte el a szolgálati jelvényük számát, a nevüket meg a rendfokozatukat a polgármester, aki aztán fel is jelentette őket.
Én meg reménykedem, hogy az elsőnek intézkedő járőrt úgy vágják ki a Rendőrségtől, hogy a lába sem éri a földet, még akkor is, ha tudom, hogy utána ott fog árpádsávos sállal a nyakában bohóckodni, meg gyerekeket ijesztgetni, negyvenöt kilós cigányokkal emberkedni rettenetes felháborodásában.

Talán nálunk is el lehetne kezdeni táblácskákat írni „Én is Lakatos vagyok” szöveggel.
Merthogy ezek a dolgok egy tőről fakadnak, ahol nincs vallási türelmetlenség, ott megjelenik a rasszizmus, az antiszemitizmus a fajelmélet és a másság gyűlölete.
Ez ellen harcolni kell. de illúziókban nem kell ringatni magunkat, mindig és mindenhol lesz egy kisebbség – nem a cigányok, félreértések elkerülése végett – mely ellenséget keres magának, és meg is találja azokban, akik nem olyanok, mint ő, értve ezen akár külső jegyeket, de érthetünk ezen akár szellemi képességeket is.
Ez sem jó dolog, de mit tegyünk, az ész nem Kossuth-díj, nem adományozható, ezek kinevezéssel sem lesznek okosabbak, mint a Fidesz prominensei, ők már csak hülyén fognak meghalni.
Aztán ülhetnek majd a kondérban Belzebub felügyelete alatt, és csodálkozhatnak, hogy miért szurkálják a seggüket vidám kisördögök vasvillával.
Az viszont már komoly társadalmi probléma, ha egy ország fegyveres erőinél, fegyveres testületeinél elharapózik a rasszizmus, mert ha az itt szolgáló emberek nem színvakok, akkor a rasszizmust állami szintre emelik, ami egyenes út a nácizmus felé.

Soha nem hittem volna, hogy a rendőrök, katonák között teret tud nyerni ez a mentalitás, hogy a szélsőjobb meg tudja fertőzni a fegyveres szolgálatot teljesítőket, de be kell lássam, hogy tévedtem.
A rasszizmusnak ma melegágya a felsőfokú katonai tanintézet és a rendőrség is, sajnos.
Ez pedig rettenetes hiba, hiszen a katonák feladata a haza fegyveres védelme lenne, a rendőröké meg a bűnüldözés és az állampolgárok védelme a bűnözőktől.
Ennek során egy olyan országban, melynek tíz százaléka cigány vagy félcigány, súlyos melléfogás a diszkrimináció.
Hogy nálunk mégis egyre több jele van, az bizony rettenetesen szomorú.

Ez ellen elsősorban az államnak kellene fellépnie, de erre semmiféle határozott szándékot nem lehet tapasztalni, állami szinten is folyik a maszatolás, összevissza kevernek fogalmakat, tettek helyett szómágiával meg szófejtéssel foglalkoznak, kerülgetik a problémát, mint liba a piros kukoricát.
Komoly emberek tanakodnak, hogy létezik-e cigánybűnözés, miközben mindenki tudja, hogy ha cigány a bűnelkövető, hát akkor cigánybűnözésről van szó, míg ha nem cigány, akkor svábbűnözés, bunyevácbűnözés, vagy parasztbűnözés esete forog fenn, csak a cigányok nem rendelkeznek olyan kreativitással rasszizmus terén, mint némelyik büdöstalpú suttyó, aki mellesleg lop, csal és hazudik szakmányban, de roppant büszke magára, mert ha levakarják róla a patinát, akkor a kosz alól kivirít malacrózsaszín bőre.
Kivéve a pofáját, mert azon nincs bőr.

A valódi probléma pedig az, hogy a társadalom szellemi kihívásokkal küzdő része a cigány és a bűnöző közé egyenlőségjelet tesz, és ehhez képest viselkedik velük.
Nagy hiba ez, mert egyrészt hülyeség, és ezzel a sok hülyével foglalkoznia kellene a társadalomnak, másrészt meg a valóban nehéz sorsú romáknak elveszi a kedvét a tisztességes élettől az, hogy bármit tegyen is, élje bár a legerkölcsösebb, vallásos életet is, betartva a tízparancsolatot az utolsó betűig, akkor is bűnözőnek nézik és akként kezelik.
Márpedig tűzzél valakire egy jelvényt és elkezd annak megfelelően viselkedni: ha úgyis tolvajnak néznek, hát akkor lopok, mert akkor legalább lesz valami megélhetésem, oszt jónapot!
Egyszerűen nem éri meg becsületes, de nyomorgó cigánynak lenni, a társadalom nem becsüli meg a jogkövető magatartást, nem segíti a felemelkedést.
A társadalom azon tagjai közül pedig, akiknek hatalmat és fegyvert adtunk a kezébe, sokan egyenesen élvezkednek a gyenge és kiszolgáltatott emberek rovására.

Érdekes lett volna a helyzet, ha Lakatos úr nem polgármester, hanem mondjuk vásározó kereskedő, és elkezdi igazoltatni a rendőröket, könnyen megeshetett volna, hogy már sírva búcsúztatná a családja, mert a fellépését – mely egyébként teljesen jogszerű lett volna – fegyveres (Lásd: a szó veszélyes fegyver…) ellenszegülésként értékelte volna a járőr, aztán majd a testületi szolidaritás elsikálta volna az ügyet.
Milyen rendőrségünk lett nekünk, ahol ilyen megeshet?
Hogyan nevelik parancsnokaik a ma fiatal rendőreit – vagy ők is ilyenek?
Nekem egyébként meglehetősen szélsőséges nézeteim vannak a tekintetben, hogy a rendőrrel való kommunikáció során hogyan kell viselkedni, egészen addig menve, hogy a rendőrre emelt kezet el kell törni, de ehhez olyan rendőr kell, aki meg is érdemli a társadalom támogatását.
A primitív ember fegyver nélkül is veszélyes, de egy primitív ember fegyverrel – maga az életveszély.

A problémát természetesen nem Talpas XII. János őrmester szintjén kell megoldani, hanem kormányzati szinten.
Az csak a baj, hogy akik ma a rendvédelmet irányítják, többnyire maguk is maffiózók, bűnözők, bűnözők segítői, akik el vannak foglalva a harácsolással, és nem érnek rá az állampolgár problémáival foglalkozni.
Olyanok, mint gyermekkorom tornatanára volt, aki szembeállította egymással a rendetlenkedőket és vigyorogva nézte, hogy az utasítására hogyan verik cipóra egymás pofáját a delikvensek – addig se volt baj velük.
A módszer egyébként a legfelsőbb szintről származik, ahol egy amnéziás, vagy Alzheimer kórral megvert szociopata üldögél, aki régen elfelejtette már, hogy honnan jött, és sem a szegényekkel, sem a cigányokkal – akik egyébként semmilyen tekintetben nem képeznek egységes népcsoportot – szemben nincs benne csepp szolidaritás sem.
Annak dacára sem, hogy egy faluszéli házikóból jött, és van benne néhány vonóhúzás is, mondjuk egy népizenekarra való biztosan – nem véletlen nyalogatja a szája szélét, mikor meglátja a gyantát.
Akár szolidáris is lehetne, talán tehetne is valamit a cigányság felemeléséért is, ha már öt állami fillérért is lehajol egyébként.

Hülye ember mindig volt, mindig lesz.
De egy társadalom nem lehet annyira hülye, hogy az ő kezükbe adjon fegyvert.
A rendőrnek ugyanis a bűnt kell üldöznie, bőrszínre, nemre, felekezetre tekintet nélkül.
Nem lehet válogatni, nem csak a biciklijén tűzifát toló kiscigányt kell elfogni, hanem a százhúsz kilós, kigyúrt uzsorást is, az összes verőemberével együtt, meg a fehérgalléros bűnözőt, a nemcigány sikkasztót, a korrupt politikust is.
A bűnelkövetőket – amennyit csak lehet.
A zsákfaluk nyomorgó cigányságának pedig kiutat kell teremteni a nyomorból, a gyerekeiknek tisztességes oktatást, ételt, ruhát kell adni, hiszen csak ez a magatartás vezethet eredményre.
Magát az Első Magyarembert is ez emelte ki a nyomorból.

Bizonyos szempontból ez az eset akár még hasznos is lehet, hiszen szembesítheti a társadalmat azzal, hogy milyen érdekes helyzeteket teremthet a hülye előítéletesség.
És megmutatja, hogy a cigány is viheti valamire, ami nagyon fontos, mert ezt hiába hirdeti ezer politikus, sokkal többet ér a példa, mellyel személyesen találkozhatnak azok, akik a társadalom mélyrétegeiben élnek.
Persze ehhez olyan rendszer is kell a háttérben, mely támogatja a társadalmi mobilitást.
Biztosan lesz ilyen, hiszen semmi sem tart örökké, ezt a trágyakurzust is ellapátolja majd a történelem.
Rajtunk múlik, mit építünk a helyére…

15 hozzászólás

  • Fispán Géza

    Írtam a kapitány úrnak, érdeklődve várom a válaszát..

  • –Nehéz szeretni a szinesbőrű testvéreinket.. Megvették a TV.-met fizetség helyett jól megvertek. Én is elkülöníteném ezeket az egyéneket, teljesen más rugóra jár az agyuk, más vérmérséklet, ez tudomásul kell venni, nem csodálom a rendőröket. A kutyámnak nem mondtam, hogy haragudni kell rájuk, mégsem tudtam neki megmagyarázni, hogy szeresd őket..

  • boros istvan:
    .
    „…Nehéz szeretni a szinesbőrű testvéreinket…”
    .
    – Nem mondja senki, hogy „szeretni kell” őket. Mi – na jó, én – csak annyit mondok, hogy ne gyűlöld őket csak azért, mert cigányok. Meg mást se, pusztán származási alapon. Ha állat alatti módon viselkedik valaki, akkor OK, de ez meg bőrszíntől független legyen.
    .
    Ha pár fehér néptestvér rabolt volna ki, akkor gondolom, nem mondanád, hogy „nehéz szeretni fehér néptestvéreid”.
    .
    Az én nagyszüleim, meg még pár embert a környékükön (nagyvárosi, forgalmas környék, nem valami elszigetelt tanyavilág) jó pár éve pl. kishíján hajléktalanná tette két, fehér néptárs (lakásmaffia beszervezői voltak). Mégsem kezdtem el gyűlölni a fehér magyart. Egyik közel ismerősünk egy vadállat, többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is vagy 5 eljárás van ellene, alkoholbeteg, tör- zúz, ha hagyják, és ez is egy fehér ember (ember????).
    .
    Szóval, ez van, érted. Pusztán származás alapján senkit ne gyűlöljünk, és ez a cikk erre akart rámutatni.

  • boros istvan
    2015 január 23
    10:29 du.

    A szélsőségek létező féligazságok morzsáival etetik a maguk csótányait

    http://endresy.blogspot.hu/2013/11/a-jobbik-es-elvbaratainak-igazsaga.html

  • Boros !
    ˙

    Cigányok még soha nem robbantottak ki semmilyen háborút, pláne nem világháborút. Ezzel szemben magukat felsőbbrendűnek tartó emberek – népek – már sok-sok „kisebb” és két akkora világháborút, melyeknek milliók halálában volt mérhető a mérlege, és akkor a pénzben ki sem fejezhető anyagi veszteségek mértékét még nem is említettem…
    ˙
    Csak ezt tedd arra a sötét mérlegedre, te okostojás…!

    .

  • "tisztelthölgyimésuraim"

    Amikor északi falvainkban fekete nyilas-öltözékeikben vonultak, grasszáltak a nácik fiai és unokái, hogy megfélemlítsék a cigány lakosságot, nehogy még éhséglázadást robbantsanak ki a jobboldali fidSS-jobbik szövetség ellen, akkor eszembe jutott, ha ezeket most valaki mégis visszaparancsolná titkos laktanyáikba, velük akkor sem történne semmi,sőt. Ők megmaradhatnának náci mivoltukban és kész, holnap éppúgy elővarázsolhatók lennének. Látható volt, ahogy jöttek olyan hirtelen tűntek el, majd tűntek fel más helyeken… Na szóval, jól szervezett ez a primitív földalatti csőcselék.
    Amikor meg hosszú „vívódás” után a magyar bíróság végre mégis betiltotta a Magyar Gárdának titulált, e jobboldali tartalékhadat, az jutott eszembe, hogy ez a most már valamelyest kiképzett személyi állomány mégiscsak kincset érhet egy jobboldali belügyminiszter rendőr-kaszárnyáiban, mint létszám, ha szükség van ilyenekre. Legalábbis ezeknek nem kell kétszer mondani, hogy megyünk „”cigánybűnözőt”” verni…
    Úgy, hogy magam ma is azt vélem, hogy eme bakancsos söpredékből azóta, ti. a betiltás után nem is keveset vettek már fel a magyar rendőrség kötelékébe, ahol aztán további kiképzésben részesítették őket… Ebben az érzésemben csak megerősített, az a látvány és hangnem (fotón, videón is látható volt a KMH-n is) amikor a „megszállási emlékműnél” némelyik rendőr a hamis emlékmű ellen tüntetőkkel beszélt, köztük pl.az úgy 90 éves Mécs Imrével is…

    Egyszóval kíváncsi lennék arra, hogy a mai magyar fegyveres erőknél, de főleg a rendőrségnél a felvétel során kizáró oknak minősül e a náci (értsd magyargárdás, betyársereges, 64vármegyés stb.) múlt? Avagy vajon úgy minősül e, hogy mivel egy, az immár parlamenti(!!) Jobbik Magyar Polgári párt berkeiben nevelt és felnövekedett csürhéről van szó, hát így nincs semmi akadálya a rendőrség állományába bekerülniük ?
    – Jegyezzük meg, sajnos van ebben némi logika, csakhogy így aztán a köztársaság kevés, még megmaradt darabkájának is annyi lesz, ha ’18-ban a Jobbik nyeri meg a választást. …Mert akkor már a Totális fasizmus következik…

  • "tisztelthölgyimésuraim"

    Andy Mage !

    Talán nem vetted észre, hogy Boros hozzászólása tipikus náci, jobbikos véleményt tükröz. Neki magyarázol ?

  • "tisztelthölgyimésuraim"

    Fényes István cikkei mindig igen magas szintű szociális érzékre és a téma ismeretére vallanak. Emellett a stílusa miatt egyenesen élvezet az olvasásuk.
    Köszönöm:˙˙

  • Idefigyeljenek az összes Borosok és Bortalanok,
    Azért,hogy egy TV-t valaki elad nem hiszem,hogy bárkit meg kellene verni,de ezért az ócska nácibeírásért biztos szétverném a rohadt nyilas-náci pofádat. Szégyentelen senki!

  • „tisztelthölgyimésuraim”
    2015 január 24
    11:37 de.

    Jogos…..

  • Boros és a hozzá hasonló értékrendet valló „magyarok”-nak nem először hívom fel a figyelmét 1989 Marosvásárhely fekete márciusára. Aki nem emlékezne rá, annak röviden elmondanám: a „fajtiszta románok” éppen kiverték a szart is a tüntető erdélyi magyar testvérekből, és nem a honi „fajmagyarok” siettek a segítségükre, hanem az ottani putrik népe, a cigányok. Mert ők is magyaroknak vallották magukat. Az anyaországi magyarság otthon, a foteljából nézte a híradóban az egészet, dobálva az arcába a popkornt izgalmában. A bátor kiállas sok magyar testi épségét mentette meg, azóta is „hálával” gondol a magyar a cigányra. Ez van,baxátok meg!

  • tisztelthölgyeimésuraim január 24. 11:30 de. :
    A totális fasizmus ( NER, centrális erőtér, Horthy rendszert rehabilitáló puccsista alaptörvény – az álellenzék árulásával súlyosbítva stb. ) néhány éve már itt van; a Jobbik/Gárda/64vármegye stb. pedig tőröl metszett fajelméleti, nemzetiszocialista párt/mozgalom. Az már a szögesdrótok, gettók világa lenne. Amúgy nemcsak a végrehajtó hatalom oldalán van jelen a nyílt faji megkülönböztetés, de az „igazságszolgáltatás” oldalán is: 2014 tavaszán volt, hogy valamely vidéki bíróság ( talán Békés megye ) utasította el a gárda felvonulásának megakadályozásáról szóló beadványt, hogy az a „cigánybűnözés” (!) elleni legitim tiltakozás s az indoklásban még annak ecsetelésébe is belementek, hogy a cigány népcsoport életformájára jellemző a bűnözői életforma (!) . Na persze a Szájerné által irányított igazságszolgáltatás és a hatalmi ágak szétválasztása…

    LE A FASIZMUSSAL, LE A RENDŐRSÉGGEL!

  • boros istvan

    nagy vaslószínűség szerint, azért tették, mert hasonló kijelentésekkel szórakoztatta őket, és akkor jól tették, én is megismertettem volna szívesen a szent anyafölddel hasonló helyzetben, mert a rasszisták nem érdemelnek mást, és most akkor a fehéreket utálná.

  • Boros ![01.23/10,29]

    Ezzel a hiperprimitív, rasszista szöveggel I.osztályú belépőt és Concord repülőjegyet nyertél a Ku Klux Klan 2015-ös Nagy Fáklyás Világ-jamboree díszpáholyába közvetlenül a nagymester mellé. A te fanatikus szellemi szintedet elért büszkeségeidnek, azoknak a vérebeknek pedig külön helyet is biztosítanak majd ugyanott; szines-csonttal ők is el lesznek látva, ne félj…

    Ui. Csuklyát, vagy lepedőt ne vigyél, azt ingyen biztosítanak a számodra, csak a szem-távolságodat kell előre megadnod, ők majd kivágják…
    .

  • Elefheria vagy Kiss Eszter,
    Nem tudom ki tette fel ezt a csodálatos youtoube-ot. Köszönöm!Különösen a litai zsidó partizánok dala könnyeztetett meg.Anyai ági őseim egyik oldalról onnan származnak.Mindig is büszke voltam és vagyok Aba Kovner partizánjaira.Mégegyszer KÖSZÖNÖM!