Ez az én hazám…

2015 január 25 9:30 du.17 hozzászólás

Volt már itt bakancsosok vonulása, elvi alapon történő cigánygyilkosság, jobbikos polgármesteri antiszemita performansz, holokauszt tagadás, Horthy-restauráció, Szálasi mellszobor, Vér és Becsület napja, gyáva szoborállítás.

Most meg van – évek óta – a Doni Hősök Emléktúra. Aha. Hát persze. Nem ágyútöltelékek voltak, nem vágóhídra hajtott szerencsétlenek, hanem hősök, akik a hazát védték 2000 km-rel arrébb.
Persze, aki kellő módon naiv, még azt gondolhatná, a szovjet áttörés, vagy a náci Német Birodalom gerincének megroppantására emlékeznek e menettel. Ehhez még csak vérbő komcsinak se kell lenni, mindössze csak túlélőnek, esetleg egy túlélő leszármazottjának.

Doni Hősök Emléktúra

Doni Hősök Emléktúra

Csakhogy, mi hagyományt a Horthy-hadsereg uniformisaiba és rohamsisakjaiba bújva őrzünk, mert hát, nekünk már csak ilyen hagyományaink vannak. No meg, a bevezetőben felsoroltak. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne emlékezzünk meg az ott elesettekről, hiszen megérdemlik a tiszteletet, csakhogy nem ez a módja.
Ugyanis, ahogy az alanti képet elnézem, nem éppen a hősök menetét látom, hanem egy csatlósállam talpnyaló hadvezetésének áldozatait!

doni visszavonulás

doni vissazvonulás

A rendezvény fővédnöke – ki más is lenne, mint – Hende Csaba honvédelmi miniszter, az indító parancsot (?!) pedig Benkő Tibor vezérezredes, vezérkari főnök adta ki.

Ez lenne az én hazám?

17 hozzászólás

  • Ille, ez nem a maga hazája, magának egyszerűen NINCS hazája!

  • Ármin: ha maga mondja 😀
    De azért, hogy valóban legyen is valami értelme, még dolgozzon ezen a kommentjén egy kicsit 😛

  • Ille,
    a „Tanácsköztársaság” unformisában, a Szamuely fiúk terrorkülönítményei ruhájában, avagy az 50-es évek Rákosi hadseregének szovjet másolású egyenruháiban megsem lenne talán ildomos.

    A tisztábban látásért:
    Amúgy Magyarországot abba a szövetségbe (melyre céloz „csatlós” alatt), az a „művelt nyugat” kényszerítette bele, amelynek mohósága, kapzsisága a végtelenhez, igazság érzete, tárgyilagossága a zéróhoz közelített. Ezért olyan „békét” kényszerített Mo-ra, melybe belefért annak teljes területi és gazdasági szétcincálása, No-ot pedig előkészítette arra, hogy boldogan elfogadjon egy Hitler nevü diktátort. Sommázva, előkészítette a II VH-t, a többit ismerjük.
    Mindezekhez azért – ateljes kép érdekében – tegyük hozzá, hogy az I és II bécsi döntés (s amit GBR és Fr elfogadott!) ezen szövetség segítségével (D-HU-I) azért olyan határokat alakított ki, amelyek többé kevésbé igazságosan rendezték a trianon által generált problémákat, s mondjuk a Lengyel-Magyar határ helyreállításával lehetővé tették sok tízezer lengyel katona és más menekültek megmenekülését is – akik ugye a közös német-szovjet megszállás elől menekültek (s ezért mondjuk megúszták Katynt)…

  • enterprise: látom, megint nem értett meg egyetlen szót sem a cikk lényegéből. Feladom. Megint terel, mellébeszél.
    Sajnálatos módon megpróbálja Trianonig visszavezetni Horthy csatlós mivoltát. Hát, ez bizony, még magának se fog menni, pedig jól érzékelhetően keményen dolgozik rajta.
    Valószínüleg még az újvidéki vérengzéseket is hazafias cselekedetnek tartja. Hideg napok voltak.
    Amúgy a vesztesnek nincs joga békemegállapodáshoz, úgyhogy nem békét kényszerítettek Magyarországra.
    Maga egyre zavarosabb. eddig még csak gyökös fideszes volt, most már soviniszta, irredenta és nacionalista is keveredik magában.
    Nem irigylem magát.
    Amúgy tetszik ez a nagyképű „tisztábban látás” dumája. Na, majd éppen maga lesz az, aki kioktat minket a tisztán látásával 😀
    Ja, hogy el ne felejtsem: mivel jól láthatóan terel és magát helyezi megint a középpontba, a témát magával lezártam. Az oldal nem a maga polihisztorságát – ami inkább polisztirolság – szolgálja.

  • Ármin vagy mi a túró,
    mi a lószart keresel te ezen az oldalon?
    ILLE,már megint beengedted ezt az evolúció-korcsot.Ez egy kicsit mazochizmus,vagy csak be akarod mutatni,hogy ilyen prehisztórikus állat is létezik még?

  • gyuri10: ez az Ármin gyerek olyan, mint a lochness-i szörny. Időnként felbukkan, hogy azután tudományosan megcáfolják, hogy nincs is 🙂
    Engem szórakoztat, mivel nem a cikkben foglaltakat cáfolja – ahhoz ugyanis kevés – hanem személyemet támadja, azzal meg nem megy semmire.
    Ne dühöngj miatta, rá se ránts, és is magasról leszarom 🙂

  • Göllner András

    Ármin és társaitól szerényen kérdem csak – a német kormány hadügyminisztere mért nem szervez túrákat az SS által elkövetett mészárlások helyszíneire ? A német kormány mért az amerikaiakkal, kanadaiakkal együtt emlékszik meg a német csapatok által legyilkolt több tíz millió emberre, mért nem Hitler mészárosait üdvözíti évente ? A mai németek miért nem hipp hipp hurráznak, amikor Rommel neve elhangzik, miért nem himnuszoznak, könnybelábadt szemekkel a náci seregeik vesztességeinek évfordulóinak alkalmával ? Miért mi magyarok vagyunk az egyedüliek akik még mai is a náci múltunkat, a nácik leghűségesebb magyarját, szövetségesét, Vitéz Horthy Miklóst tartják példaképüknek ? Miért ragaszkodunk dacosan sajét szégyenletes múltunk, gazemberségünk tisztáramosásához ? Még jó, hogy az Ukránok nem ütnek oda egy jó nagyot azoknak az órrára, akik még ma is vissza vissza térnek megemlékezni, hogyan perzselték fel az ukrán falvakat, hogyan gyilkolták ezrével az ukránokat, Hitler leghűségesebb csatlósaként. Hende Csaba szégyelheti magát, és mind azok, akik részt vesznek az ilyen fajta megemlékezéseken.

  • Göllner András: az igazsághoz tartozik, hogy a magyarokon kívül német, olasz, francia és cseh szerződéses (!) vagy tartalékos katona is ott vonult, valamint katonai hagyományőrzők (!) is.
    Valahogy nem igazán értem, mijafranc is őrizendő hagyományilag a doni hadműveletekben? Láttam hagyományőrzőket Szilasligeten, a mogyoródi csatát elevenítették fel. Hagyományőrzők játszották újra a pákozdi csatát, Mogyoródon minden jeles eseményen ott vonul a huszárbandérium, stb. stb. Na, ez hagyományőrzés. De a Horthy hadsereg maskaráiba bújva egy szégyenletes hadjáratra emlékezni, árulja már el nekem valaki, milyen hagyomány az?

  • istentuggyahol de van par olyan fotom a doni magyar hosokrol,ahol vigyorogva fenykepeztetik magukat civil zsidok kivegzese alatt Taganrog-(delukrajna)-tersegeben!!
    legyen buszke rajuk nagyon

  • armin,;-
    szamoljon mar el a kihajszolt levente gyerekekkel es a ludovikasokkal maga huje!!

  • Barlev-nek es a tobbieknek.
    Munkaszolgalatos nagybatyam,anyam occse
    a Donnal esett el.
    En- sajnos- csak fenykeprol ismerem,
    ugy, mint apamat.
    A munkaszolgalatos Radnoti Miklos
    {akit ma- az egyik legnagyobb magyar koltokent
    tartanak szamon}- igy irt – verseben,amit a halott
    kolto zsebeben talaltak.

    „Oly korban eltem en e foldon,
    mikor a kolto is csak hallgatott,
    es varta,hogy talan megszolal ujra –
    mert melto atkot itt ugysem mondhatna mas,-
    a rettento szavak tudosa,Esaias”.

    1944.majus 19

    http://moly.hu/konyvek/szita-szabolcs-halalerod

  • A turbónáci ( Encsörke , Árminka, stb. ) egyik alaptulajdonsága hogy mindenbe beleugat. Olyasmikbe is amihez semmi köze , aztsem tudja igazában miről van szó.
    ( Házmester-kisnyilasok )

  • Geyza: enterprise nem náci. Azoknak ugyanis volt ideológiájuk. Enterprise-nak nemhogy ideológiája, de még csak önálló gondolata sincs. Elég végig olvasni a kommentjeit, hogy bárki megbizonyosodjon róla.
    Ármin meg főleg nem náci. Ő csak egy sértődött díszsváb, aki ráadásul beleszerelmesedett a jobboldalba.

  • A nácik őrzik a hagyományt.
    Hagyományosan még a szart is keverték belőlük a Második Vilháb idején.
    Horthy is csak azért úszta meg a bitót , amit az USA katonai fővádlója ” ácsolt ” neki , mert Sztálin valami ok miatt kihúzta a vén tömeggyilkos nyakát a hurokból.

  • Geyza,
    a náci azaz német hagyományok egyike,hogy a szarból vajat készítettek. A magyarok ujságpapírból kapcát (nem ócskábbat a lóbenwein árminnál)a papundekliből pedig bakancs talpat.Ez része a hagyományoknak.Továbbá az is, hogy ahova beszövetségeztek biztosítva volt a vereség. Isten óvja(óvja?)az európai uniót.

  • gyuri10:
    .
    „…a náci azaz német hagyományok egyike…”
    .
    – Náci nem egyenlő német nácizmussal.
    .
    A „náci” mára intézményesült fogalom, jól körülírható. Van mindenféle nácizmus, pl. iszlámnácizmus, négernácizmus, japán, kambodzsai, török, stb. Természetesen egyik sem jelenti, hogy akkor minden iszlámhívő, néger, japán, kambodzsai, török, stb. náci lenne, naná, hogy nem.
    .
    Nácizmus egy modern politológiai fogalom, de náci jellegű rendszerek, szervezetek, hatalmak korábban is voltak, csak nem így nevezték ezeket.
    .
    Egyébként is, a nácizmus semmiben nem különbözik a leggyilkosabb szélsőbalos vadhajtásoktól. Semmiben. A kambodzsai vörös khmer is egy az egyben náci ideológiát tolt, tébolyodott fajgyűlöletük első számú célpontja, és az elsőnek kiirtandó „idegen, alantas nép” a vietnami volt nekik.
    .
    A XIX. és XX. század fordulóján a töröknácik kiirtásra kijelölt célpontja az örmény nép volt (itt nem faji okból).
    .
    Négernácik: betegesen gyűlölik a fehér embert, a másik törzs/ nép négerjét, mindenkit. Alsóbbrendűnek tartják ezeket az alrasszokat, törzseket, népeket, részben ebből adódik az a fajta állat alatti kegyetlenség, ahogy a különféle néger bandák, népek pusztítják egymást Afrikában – a mai napig.
    .
    Hírhedt, ismertebb négernáci népvezérek: Jeremiah Wright (USA), Robert Mugabe, de Nelson Mandela több „harcostársát”, akár a volt feleségét is ide lehetne sorolni.
    .
    Sőt, még magában Izraelben is vannak ilyesféle destruktív eszméket hírdető, jóllehet, marginális szervezetek, pl. a Kahane Khai legvadabb hajtásai pont ilyenek.
    .
    Na, ennyit – egyelőre – a náciról.

  • Noszticzius Judit

    Nem fogadjunk el az új nácikat, Jobbikosokat, Magyar Gárdákat, mert nagy hülyeség a szélsőségeskedés!!!