A KMOSZ, a kuruc.info és a kanadai magyar fasiszta cirkusz

2015 január 27 8:27 de.74 hozzászólás

Az Orbán-kormány megjelenésével erőteljesen felerősödtek a jobboldali, sőt, szélsőjobboldali hangok az észak-amerikai magyar emigráns közösségekben.  Korábban nem fordultak elő rasszista, antiszemita provokációk, de most már azok is itt vannak, még nálunk Kaliforniában is.   Jobbikos összejövetelekre került sor New York-ban és Cleveland-ban.   A Kanadai Magyarok Országos Szövetsége (KMOSz) azért egyedülálló, egyfajta Hungaricum, mert a teljes kanadai emigráns szervezet büszkén kiáll a magyar újfasiszták mellett.

Nyilvánvalóan nem a kanadai magyarokról van szó, hanem a KMOSz vezetőinek egy csoportjáról, akik soha nem szégyenkeztek, nem kértek bocsánatot azért, hogy olyan magyar újfasisztákat láttak vendégül, mint Morvai Krisztina, Gaudi-Nagy Tamás, vagy nemrég Staudt Gábor. A KMOSz vezetői, Vaski Gábor, Bede-Fazekas Zsolt, Dancs Rózsa, Feszty Dániel és Ábrahám Tibor „támadásnak” tartják azokat az aggodalmakat, amelyek a Kanadai Magyar Hírlap hasábjain jelennek meg. Nem ismerik el, hogy szervezetük újfasiszta, rasszista, antiszemita útra tévedt.

Hogy mennyire szoros a KMOSz újfasiszta orientációja, azt talán legjobban a kuruc.infoval ápolt kapcsolatuk bizonyítja. Az Egyesült Államokban jelenleg büntető eljárás folyik a kuruc.info ellen, és a KMOSz tagjainak érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy vajon vezetőik nem vitték-e zsákutcába szervezetüket.

Nemrég egy magyar bíróság elrendelte a kuruc cikkének törlését, de a nyomozás során a magyar rendőrségnek még a szerzőt sem sikerült megtalálnia. A Fővárosi Főügyészség kérte a bíróságot, hogy rendelje el a cikk hozzáférhetetlenné tételét, a bíróság egyetlen munkanapot adott az amerikai székhelyű tárhelyszolgáltatónak arra, hogy az írást tegye elérhetetlenné, törölje adatbázisából. Az Orbán kormány szerint lehetetlenség megtalálni a kuruc.info szerzőit, pedig a magyar nyomozók erejük megfeszítésével keresik azokat. Szerintük a magyar újfasiszták Észak-Amerikában rejtőzködnek, és az Obama adminisztráció falaz nekik, nem hajlandó betiltani az amerikai szerverről működő kuruc.infot.

Lázár János kabinetminiszter vezeti az észak-amerikai magyar fasiszták elleni küzdelmet, a kormány 42 millió forintos támogatást adott a budapesti Tett és Védelem nevű szervezetnek amelynek vezetői Bodnár Dániel és Szalai Kálmán. Bodnár és Szalai urak többször jártak Észak-Amerikában, sőt Bodnár úr kérelmezte egy kalifornai bíróságtól, hogy az hallgassa ki a kuruc.info bejegyzőjét, a kaliforniai Varga Bélát, mert szerinte Magyarországon lehetetlenség megtalálni a kuruc.info szerzőit és támogatóit.

Nem kis meglepetésemre Laurel Beeler kaliforniai bíró elhitte Bodnárnak mindezt, és elrendelte Varga kihallgatását, aki ezután megfenyegette az intéző ügyvédet, és Kanadába menekült. Nem véletlen ez. Varga kanadai állampolgár is, és 1997 és 2005 között Ontarioban, a Vincor nevű borászati cégnél dolgozott. Korábbi nyilakozataiból feltételezhető, hogy kapcsolatban áll ottani szélsőjobboldali magyar emigránsokkal. Varga és neje ellen elfogatóparancsot adtak ki, ügyük George Gascón San Francisco-i ügyészhez tartozik.

Nekem úgy tűnik, hogy Bodnár úr félrevezette a kaliforniai bírót, nem bontotta ki a teljes igazságot, vagyis nem közölte vele, hogy a kuruc.info szerzői jól ismertek Magyarországon, sőt, azt is tudjuk, hogy szoros kapcsolatban vannak a KMOSz-szal. Vegyük például M. Szabó Imrét, aki a kuruc.info szerzője, ott publikálta „Hát nem, kedves Simon Peresz úr! Magyarország nem eladó!” c. antiszemita írását. (M. Szabó kurucos írása itt olvasható)

Ugyanaz az M. Szabó a Torontóban megjelenő Kaleidoszkóp 2012 márc-ápr. számában Csurka István halálára írt antiszemita fejtegetést. (M. Szabó olvasható a Kalejdoszkópban is) A Kalejdoszkópot pedig a KMOSz egyik vezetője, Dancs Rózsa szerkeszti, és azt az Orbán-kormány anyagilag is támogatja. Lehetséges lenne, hogy a kuruc.info és a Kalejdoszkóp szerzői ugyanazok? M. Szabó úr mindezek mellett a CÖF (Civil Összefogás Fórum) oszlopos tagja, ott is publikál. (M. Szabó a CÖF-ön) M. Szabó készítette a KMOSz bemutatkozó videóját is, azt Dancs Rózsa asszony torontói lakásán forgatták! (Itt látható a kuruc szerző KMOSz-t bemutató videója)

Aztán ott van Szíki Károly úr, az egykori egri színész, aki mostanában Kanadát járja. Ő olyan egykori nyilasokat népszerűsít, mint Szeleczky Zita vagy Wass Albert. Róla is Kalejdoszkópban lehet olvasni. (Szíki a Kalejdoszkópban) Korábban vitéz Szíki Károlynak hívta magát, és szintén a kuruc.info-ban publikált. (Szíki egyik írása a kurucon)

Félreértés ne essék, nem tiltja törvény ha a KMOSz vezetői kapcsolatokat ápolnak jobbikosokkal, vagy a kuruc.info szerzőivel. A kérdés az, hogy azok a tagszervezetek, akiknek a nevében szervezetük nyilatkozik, tudnak-e arról, hogy a KMOSz szimpatizál olyan magyar szélsőségesekkel is, akiket még az Orbán-kormány külföldi propagandája is szalonképtelennek tart?

Talán a KMOSz vezetői talán nem is egészen értik, hogy mibe keveredtek bele. Feszty Dániel Szlovákiából származik, Dancs Rózsa Romániából érkezett, és eszmei iránymutatást a 80 feletti NT. Pungur Józseftől kapnak. A magyarországi szélsőjobboldali körök, a kormány trükkös propagandistáival karöltve, a kanadai magyarok hazafias érzéseiket appellál; szélsőjobboldali rasszista, antiszemita eszmék észak-amerikai terjesztésére használják őket. Persze, legalábbis eddig, a KMOSz készségesen asszisztál a fasiszta cirkuszhoz.

Még a Kanadába menekült Varga Béla is azt hangoztatta, hogy kevés információja volt a magyar szélsőjobboldal propaganda tevékenységéről, ő csupán szivességből, magyar hazafiként, barátai kérésére jegyezte be a kuruc.info-t Amerikában.

Én szívből remélem, hogy a magyar származású kanadaiak jóindulatú figyelmeztetésként olvassák ezt az írást, minden jel arra utal, hogy a KMOSz vezetői a szélsőjobboldal készséges propagandistái. Feszty úrnak köszönetet kellene mondania Christopher Adamnak a KMH cikkeiért, mert ma már az igencsak jobboldali nézeteket valló John McCain amerikai szenátor is neonáci diktátornak tartja azt az Orbán Viktort, akit a KMOSz vezetői annyira csodálnak, és olyan lelkesen támogatnak.

Folytatása következik…

Lázár György

74 hozzászólás

  • Már hogyne tudnának róla! A KMOSz – ahogy neve is sugallja – minden kanadai magyarok országos szövetsége.
    Amit ők tesznek, azt természetesen minden kanadai magyar nevében teszik!

    Vagy tán mégsem? Kérdezzük meg Bencsics Klárát, alias Figyelőt, ő tudja, mi az igazság, hiszen szerinte a kanadai magyarok olyan egységesek, hogy légkalapáccsal se lehet megbontani őket!

  • Figyelőbencsicset kéne légkalapáccsal mebbontani 😀 😀 😀

  • A magyar fasiszta rezsim az őt kiszolgáló ( nem ingyen persze ) szélsőjobboldali zsidó vallási-politikai szervezet segítségével, gáncsolná a neofasiszták, neonácik uszító, törvénysértő tevékenysége elleni fellépést… A Chábád amely egy igazi – a legtöbb jogfosztott magyarorsz.-i felekezettől eltérően – „multinacionális” bizniszegyház, amelynek az Orbán-rezsim kiszolgálása csak egy a számos finoman szólva furcsa ügye között, a zsidóság szégyene. Még az ultrareakciós orthodoxia egyes köreiben is megvetés övezi. No persze nem véletlen veszik úgy őket a szájukra egyesek, hogy a ” zsidó Lungo Drom ” …

  • A cikk iroja egy nagyon, nagyon beteg ember.

  • Bencsics, kmosz, feszti és bandája, stb…
    .
    Mocskos náci ez mind, és kész. Az igazságszolgáltatás szégyene (mármint Kanadában, és az USA- ban is), hogy az ilyen poloskákra nem tudnak rálépni. Még ha az orkbáni maffia falaz az egész bandának, akkor is.

  • Gemes Lajos: nem gondolom, hogy megvan az orvosi képesítése a betegség megállapítására, de ha már, mi lenne, ha a kórismét is közölné velünk?
    De még jobb lenne, ha sarlatán módon felállított diagnózis helyett pl. cáfolná a leírtakat. Ja, hogy az nem megy? Csak a szokásos szittya láng lobogott magában?
    Az más.

  • Lémes Gajos:
    .
    „…A cikk iroja egy nagyon, nagyon beteg ember…”
    .
    1, Köszönjük értékes, témához sokat hozzáadó, kifejtős hozzászólását.
    .
    2, A cikk írója nem tudom, miért lenne beteg, ez itt egy jó tényfeltáró cikk. Te viszont, te lajos, te egy retardált s…ggfej vagy.

  • Eldrad: dehogy retardált, csak egy tudatos agyonmagyar Ontarióból, Mississauga nevű településen, Hurontario st. környékén a Bell Canada valami szánalmas kábelvégén 🙂

  • István:
    .
    Érthetetlen, hogy a csodálatos Kanada az ilyen szemetet nem veti ki magából… 🙁
    .
    És látod, az ilyen befingásokat nevezik páran „más véleménynek”, amit ez a féreg produkált itt, hogy a “…A cikk iroja egy nagyon, nagyon beteg ember…” – oszt’ ennyi.
    .
    Hova lett az épületes kommentje? Ezt most szerintem ne töröld, hát így nem fogják a többiek megérteni, miből indult ki ez az egész!

  • Jaj, OK, ott van, 🙂

  • Sajnos, látom, hogy a KMH.ben elhajlottak egészen a becsületes újságírás határáról és olyanokat hívnak náciknak, akiket nem is ismernek.
    A KMOSz-ról szóló hazugságokat, meg senki nem veszi már komolyan.
    Vigyázat, mert van törvény arra, ha valakit igaztalanul rágalmaznak és gyűlőletet keltenek. Kanadaban erre is törvény van.

  • Ille es Eldrad uraknak teljesen igazuk van Gemest illetoen

    Gemes ur menjen vissza Mo-ra es legyen a Jobbiknak a tamogatoja es elvezze Orban illiberalis dempkraciajat. Minnel tobbett szorja a gyulolet beszedet annal feljebb tud kapaszkodni a tobbi gerinctelen fereg kozott.

  • figyelő:
    .
    – Háphápháprottyrottyrotty.
    .
    Akik nácikkal tartanak baráti kapcsolatot, akik nácikat támogatnak, akik nyilasok fedőszervezeteit tartják ki, azok nácik.
    .
    A magad fajta nyikhajokra meg jellemző, hogy egy tényfeltáró, részletekbe menő cikkre ennyi a reakció, amit te itt most produkáltál. Idejössz, szőnyegre köpsz bánatodban, oszt’ jónapopt.
    .
    Hogy ki kit vesz komolyan itt, meg láthatóan máshol is, arról meg nehogy már te ugassál.
    .
    Törvények:
    .
    – Igen, vannak, és mivel ezen tényfeltáró írások pontosan adják vissza a valóságot, semmi esetre nem tud senki belekötni sem a KMH- ba, sem az idézett forrásokba.
    .
    Hanem a varga bélátok elég rendesen menekül, nem? Tudod, miért? Mert törvény van rá, hogy amit az az állat művel, azért sittre kel vágni. Gondolom, a magad fajta gazember szerint az valami ármánykodás lehet.

  • Figyelő
    2015 január 28
    6:29 du.

    Igaza van, teljesen, már ami a törvényeket illeti. Viszont ha jobban elolvassuk a cikket, akkor azt lehet kiolvasni belőle, hogy a KMOSz vagy éppen a kalejdoszkóp teret ad olyanoknak akik szélsőséges eszméket vallanak, azaz nem kéne teret adni nekik. Erről szól a cikk. Ennyi. Pont. A cikkben egyébként csak egyszer tűnik fel a náci, amikor is a végén John McCain kijelentésére utal a szerző Orbánnal kapcsolatban, ott is neonáci szerepel.

  • Figyelő: nosza, jelentsen fel minket! Egyet ne felejtsen el: magát se veszi komolyan már régóta senki. Egyértelmű, hogy bármiről írunk, maga jusztis az ellenkezőjét állítja. A gyűlöletkeltésről meg jobb, ha nem beszél.

  • HunCanada
    2015 január 29
    5:36 de.
    Engem neveztek itt nácinak, arra válaszoltam.

  • Ille István
    2015 január 29
    9:54 de.
    Sajnálom István, de ha a KMOSZ-t lenácizzák, így a kanadai magyarságot egyben, (személymeről nem is beszélve)
    akkor válaszolok. Sok cikkhez soha nem írók, mert nem érdekel.
    A rágalmak és gyűlőlet terjesztése már Kanadába nem működik.

  • Figyelő
    2015 január 29
    11:52 de.

    Kedves Figyelő! Önt nem nevezték nácinak a cikkben sehol sem, mert ön ugyan is arra hivatkozott az alábbiak szerint.

    Figyelő: „Sajnos, látom, hogy a KMH.ben elhajlottak egészen a becsületes újságírás határáról és olyanokat hívnak náciknak, akiket nem is ismernek.”

    Az Eldrad hozzászóló az nem újságíró. Csak a pontosítás kedvéért, mert mindig pontosítani kell azokat akik általánosságban és felületesen értelmezik a világot és úgy ezt a cikket és annak mondanivalóját is.

  • Figyelő: dehogynem. Arra ott van a KMOSZ. Amúgy a KMOSZ nem a kanadai magyarság maga.

  • Fenyvesi Glória

    Gyűlölet beszéd?
    Hát, itt, a KMH-ban eléggé elterjedt.
    Főleg azok között, akik mindig egyetértenek az ellenvélemények ellehetetlenítésében…
    Demokrácia?

  • Fenyvesi Glória: nem demokrácia, hanem egészséges önvédelem a maga fajta mentális környezetszennyezők ellenében.

  • Göllner András

    Tehetnék egy szerény javaslatot ? Lehetne esetleg normálisan (oké, javítok, MÉRSÉKELTEN, JÓZANUL) reagálni a KMH-ban megjelent írásokra, commentekre ? Hogy mit értek ez alatt? Azt, hogy ha valaki egy személyes véleményt nyílvánít ezeken az oldalakon – akár egy cikk, akár egy comment formájában – azt nem azonnal az egész bal oldal, a teljes jobb oldal, az összmagyarság, vagy a demokratikus ellenzék szavának tekinteni? Ne csináljunk már minden egyes fecskéből nyarat !!! Ha valaki, Orbán ellenfelei közül pl náci címkével illeti a jelenlegi kormányfőt, vagy akár a KMOSZ vezetőit, azt miért kell azonnal úgy beállítani, mintha az egész demokratikus ellenzék nevében beszélne ? Ha valaki egy hülyeséget mond, akkor miért kell azonnal mindent ami az illető száját ezekután elhagyja, hülyeségként kezelni ? (Az utolsó példa esetében, most a Figyelő védelmében szólaltam meg, ha netán valaki félreértett volna 🙂 Rengeteg példával élhetnék, hogy érthetőbbé tegyem, mire célzok – de talán ennyi elég.

  • András: Köszönjük. Egyszerűn szólva, egyének vagyunk, véleményeink is az, van akikkel egyezik, van akikkel nem, van akikével hasonló, de mégsem az.
    Senki nem az „egész Világ” nevében beszél. Még a felcsúti viktor és sokan mások sem, pedig szeretnék!

  • HunCanada
    2015 január 29
    12:57 du.
    Tévedés a véleménye. Erdeti foglalkozásom újságírás. Egy újság szerkesztője, igenis felelős az újságban megjelnet írásokért, akár ki írja. Mindenütt van moderálás és kihúzás.

  • Figyelő
    2015 január 30
    1:25 du.

    Kedves Figyelő! Ez így van, ahogy mondja. A moderátor -ahol van- az kiszűri az ilyesmit a hozzászólások közül (hiszen ott nácizták önt le a kommenteknél). Viszont éppen ebből kifolyólag továbbra sem értek egyet azzal amit először írt. Ezzel:

    „Sajnos, látom, hogy a KMH.ben elhajlottak egészen a becsületes újságírás határáról és olyanokat hívnak náciknak, akiket nem is ismernek.”

    Az újságíró írja a cikket, a hozzászóló hozzá szól, a moderátor pedig kitörli, módosítja, kihúzza..stb.

    Ha pontos akart lenni és tartja magát ahhoz amit mond akkor, így helyes az írása:
    „Sajnos, látom, hogy a KMH.ben egyes hozzászólók elhajlottak egészen a becsületes hozzászólás határáról és olyanokat hívnak náciknak, akiket nem is ismernek.”

    Nem jó összemosni az újságírót és azzal vádolni, hogy önt lenácizta, amikor ilyen a cikkben nem íródott le.

    Akkor ez így tiszta sor! köszönöm, hogy együtt pontosíthattuk kulturált módon ezt a tévedését.

  • figyelő:
    .
    – Nem tudom, te mit figyelsz, de ha egyszer náci és hungarista szimpatizánsokkal, és/ vagy azokat támogatókkal bratyizol, akkor te is közéjük tartozol.
    .
    „..ha a KMOSZ-t lenácizzák, így a kanadai magyarságot egyben, (személymeről nem is beszélve)
    akkor válaszolok…”
    .
    – Ha egyszer egy szervezet náci és hungarista szimpatizánsokkal, és/ vagy azokat támogatókkal bratyizik, akkor az a szervezet közéjük tartozik.
    .
    Egy nácikkal szimpatizáló banda pedig nehogy már a „teljes kanadai magyarságot” képviselje! Apám, te nem vagy magadnál! Ha valaki a kmosz- t lenácizza, akkor azzal a teljes kanadai magyarságot gyalázza? Miért, ki- mi a franc az a kmosz, hogy a „teljes magyarságot képviseli Kanadában”? Egy, épp hogy működő, önmagával is meghasonlott gittegylet mióta képvisel egy teljes népet, nemzetet, legyen az bárhol is?

    .
    Nem csoda, ha nagyon sok magyar külföldön nagy ívben elkerüli a különféle „magyarszervezeteket”, ilyen figyelőkkel, glóriákkal, kmoszekkel az élükön.
    .
    A cikkhez, ismét:
    .
    – Az eszem megáll, hogy itt ez a remek tényfeltáró cikk, mely totál lerántja a leplet a káemóesz- féle gittegyletek és a különféle hungarista, nyilas, náci bandák és a szegény Magyarországon regnáló tolvaj söpredék despota hatalom közötti összefonódásokról.
    .
    ÉS AKKOR LASSAN BOCSÁNATOT KELL KÉRNI, AMIÉRT A NÁCIT NÁCINAK NEVEZZÜK.
    .
    Miért?
    .
    Mert a náci megsértődik, ha nevén nevezzük, és azt kukorékolja, hogy ő nem náci, és tessék „normálisan” szólni hozzá. Függetlenül attól, hogy az ilyen csak iderondít rendszeresen az ilyen fórumokra, mint ez is. Kizárólag provokálni jár ide, ahelyett hogy fetrengene tovább abban a szellemi fertőben, ahova való.
    .
    OK, akkor kedves szabadelvű néptársaim. Mondanám, hogy nácikkal nincs béke, nincs kompromisszum. Nácikkal nincs párbeszéd. Náciktól nincs bocsánatkérés, nácik előtt nincs mentegetőzés.
    .
    Nem tanított eleget már a történelem, a politika, és a politológia, mi történik, ha valaki nácikkal, vagy egyéb szélsőséges, gyilkos ideológiákat képviselő szemetekkel egyezkedik? Nem érthető, miért halálos vírus megpróbálni az ilyeneket nyugtatni, békíteni, „párbeszédet folytatni” velük, hagyni az ilyeneket szerepelni?
    .
    Tényleg nem érthető? És külön brutalitása a dolognak, hogy mindez egy olyan leleplező- tényfeltáró cikk hozzászólásaiban jön vastagon elő, ahol pont az ilyeneket kellene elküldeni oda, ahová valóak: szemétdombra.
    .
    Van ezeknek elég fórumuk, őrjítsék magukat azokon, mérgezzék ott az elméjüket. kapjanak ott agytolulást, kit érdekel, de minek az ilyeneknek itt is helyet biztosítani?
    .
    Kérem, bárki aki erre a beírásra válaszol, ne egy- két kiragadott mondatra feleljen, hanem a probléma teljes komplexitását figyelembe véve válaszoljon – ha akar.
    .
    E.

  • Eldrad: nekem, mint kívülállónak is feltűnt. Mégis, ki hatalmazta fel Fesztyt, hogy képviselje a kanadai összmagyarokat? Vagy arra választották az egybegyűlt összmagyarok az Ontario jegén? Nekem az a kifejezés, hogy Kanadai Magyarok azt jelenti, hogy slussz, passz, ők mind, pláne országosan. Namármost: ha ez a szövetség képviseletileg szélsőjobbosokkal, nácikkal közösködik, barátkozik, szimpátiát nyilvánít, akkor mégis, mi a gond azzal, ha náciknak nevezi őket valaki? Nyilván nem a kanadai összmagyarok a nácik, hanem azok, akik ennek a szövetségnek tagjai, vagy tévednék?
    Figyelő érzékenységét sem értem. Tagja ennek a szövetségnek? Ha igen, akkor nyugodtan vegye magára. Ha nem, minek ágál fogadatlan prókátorként? Amúgy teljesen mind1, elég régen kiderült, hogy ő zsigerileg nem bírja se a liberális, se a baloldali véleményeket. Persze, ettől még nem kellene náci szimpatizánsnak lennie. Nem ártana, ha reklamálna a KMOSZ-nél, mivel sajnálatos módon nevük és magatartásuk pont arra utal, ami miatt Figyelő megszólalt. Személyében, persze 🙂

  • „Aki nácikkal bratyizik az náci”

    Akkor ez visszafelé is igaz. Tehát, a nem nácikkal bratyizó nácik nem is nácik.

  • Figylő azért nem lehet náci, mert annak idején szüleivel együtt éppen a speciális náci törvényeket nem tartották be. Például zsidót bujtattak.

  • István:
    .
    „…Mégis, ki hatalmazta fel Fesztyt, hogy képviselje a kanadai összmagyarokat?…”
    .
    – Senki, de ezek a tahók valamiért ezt hiszik. Az ilyen fityelőkkel az élen, akiről egyébként már rég kiderült, miféle alak, ideológialag hova húz. Tök mindegy, tagja e a kmoSS- nek, vagy sem.
    .
    És igen, érthetetlen, hogy egy náci banda miért háborodik fel, ha nácinak nevezik őket. Amúgy ez tipikus gyáva, tahó, felelősséget semmiért nem vállaló magatartás (azon belül is, tipikusan magyar jelenség, már akikre ez vonatkozik):
    .
    A náci rikácsolva tiltakozik, hogy ő nem náci.
    .
    A trombózisos, félhulla alkoholbeteg ordítva, vérben forgó szemmel, pálinkásüveggel a kezében üvölt, hogy ő nem alkoholista.
    .
    A szervezett bűnözői hálózatot kitartó „vállalkozó” hőbörög és fenyegetőzik, ha valaki maffiafőnöknek nevezi.
    .
    A legótvarabb, legpofátlanabb tolvaj gazember politikusbűnöző és holdudvara bíróságra megy, ha valaki megemlíti, honnan lopta a pénzt az újabb kétmilliárdos ingatlanjára.
    .
    Stb.
    .
    „…KMOSZ… nevük és magatartásuk pont arra utal…”
    .
    – Arra bizony, és nem csak hogy utal, hanem tényként kezelhető, hogy ez egy nyilas- hungarista banda, és kész. Tagadja már le bárki ezt, főleg miután elolvasta ezt a cikket.
    .
    És ami eddig úgy látom, senkinek nem jött le, talán még a cikk egyébként bátor szerzőinek sem:
    .
    EZEK A SZEMÉTLÁDÁK, AKIKRŐL A CIKK SZÓL, NEM A CIKK TARTALMÁT CÁFOLTÁK, HOGY ŐK KIKKEL- MIKKEL CIMBORÁZNAK. HANEM AMIATT VANNAK FELHÁBORODVA, HOGY MIÉRT NEVEZZÜK ŐKET NÁCINAK.
    .
    Ezek nem csak hogy pofátlan gazemberek, de hülyék is, mint a fekete föld. Nem csoda, ha egy tengő- lengő, önmagával is meghasonlott gittegylet az egész, amit azért a kanadai magyarok többsége nagy ívben elkerül. És ez a legjobb bizonyíték, minek tartja őket a többség, amit – az ilyen figyelő- féle aljadékok szerint – ezek „képviselnek”.
    .
    Bár, ez utóbbi mondatom nem helytálló, mert a figyelő- féle aljadékok szerint ez a gittegylet A TELJES KANADAI MAGYARSÁGOT KÉPVISELI.
    .
    És ez már klinikai esetre utal.

  • jani: ezt a vonalat talán ne erőltesse. Bencsics ahányszor visszaemlékezik 8 éves korára, annyiszor emlékszik másképpen. Mégis, hol bujtattak volna zsidót, amikor 1944-ben sajáa lakásuk se volt, és valami vezérkari főtiszt villájának szuterénjében húzták meg magukat? Egy másik visszaemlékezése szerint meg egy belvárosi bérház pincéjében talált rájuk a felszabadító továris szoldát?
    Nem mellesleg a 8 éves Bencsics nem is lehetett náci. A mostani nézetei azonban nem állnak távol tőle.

  • jani, teneked mi bajod van, agyadra ment valami, vagy bevetted a fogalmazásgátlót?
    .
    „…visszafelé is igaz. Tehát, a nem nácikkal bratyizó nácik nem is nácik…”
    .
    – Ez mi a kékkupakos lóbroki? Hogy jön ez ide? Aki nem mezei nyúl, az nem is lehet kakadú sem, kb. ennyi az értelme.
    .
    És ami érdekes szintén, hogy az összes mocskos nyilas, és hasonló fajzat mind „zsidókat bújtatott”. Mind „ötvenhatos hős”, még a ma 45 éves alkesz is. És mindegyiknek „vannak zsidó barátai”.
    .
    Mindez függetlenül attól, hogy az adott korszakban esetleg vagy nem is éltek még, vagy ott se voltak, vagy egyszerűen nem voltak abban a helyzetben, hogy mindebből egy szó is igaz legyen.
    .
    Hagyjuk már te jani, szánalmas vagy. A cikkhez, meg az ahhoz kapcsolódó kifejtős kommentekhez bezzeg szavad sincs, csak tolod itt te is a hülyeséget.

  • Ille István
    2015 január 31
    5:57 de.

    Nem tudom honnan veszi 8 éves koromnak életképét.?!
    Ha írtam is volna erről a korrol (igen sajnálom) feltétlenül mást írtam róla. Szeretném ha mindig az igazságról írnának ebben a lapban.
    Egy tény, hogy 12 éves voltam abban az évben és igenis, anyám bújtatott egy fiatal lányt, azaz nálunk lakott, 1945-ig. Családom sem volt mentes a náci terrortól, arra is emléksszem, de most nem megyek ebbe, mert azt is kiforgatják.

  • Továbbá, képtelen vagyok megérteni, miért nevezik itt a KMH-en, a KMOSZ-t nácinak és annak elnőkét. Ehhez a szervezethez Kanada kisebb-nagyobb szervezete is mind tartozik, s 58 év utáni kanadai tartozkodásom alatt, egyetlen magyar nácit nem ismertem. Bocsánat, egyet ismerek, aki ma már 97 éves.

  • Figyelő: nem írt mást. Ill. össze-vissza írt mindig mást ugyanarról az időszakról. Az életkora indifferens (amúgy én tévedtem, 8 éves a németek bécsi bevonulásakor volt, tudja, amiről úgy írt, hogy SS-ek masíroztak az utcán, amíg maga egy kávézó teraszáról figyelte őket 😀 )
    Ami pedig azt illeti, mi meg azt szeretnénk, ha mindig az igazságról és nem a torzult történelemszemléletéről írna ebben a lapban. A személyes emlékeit meg hagyjuk. Meglehetősen könnyen formálhatók 🙂

  • Figyelő: na, ez a baj magával.

  • „…képtelen vagyok megérteni, miért nevezik itt a KMH-en, a KMOSZ-t nácinak és annak elnőkét…” – rottyintja ide ez a figyelő nevezetű kreatúra.
    .
    OK. Akkor innen a korábbi módszerem alkalmazom. Ha valami idióta ugyanazt a hülyeséget tolja vissza, amiről előtte részletesen írt már valaki (pl. én), lazán bemásolom újra az egészet, míg valaki meg nem unja.
    .
    Szóval, miért nevezzük a kmoSS- t és annak „elnökét” nácinak? Íme, a következő bejegyzés.

  • figyelő:
    .
    – Nem tudom, te mit figyelsz, de ha egyszer náci és hungarista szimpatizánsokkal, és/ vagy azokat támogatókkal bratyizol, akkor te is közéjük tartozol.
    .
    “..ha a KMOSZ-t lenácizzák, így a kanadai magyarságot egyben, (személymeről nem is beszélve)
    akkor válaszolok…”
    .
    – Ha egyszer egy szervezet náci és hungarista szimpatizánsokkal, és/ vagy azokat támogatókkal bratyizik, akkor az a szervezet közéjük tartozik.
    .
    Egy nácikkal szimpatizáló banda pedig nehogy már a “teljes kanadai magyarságot” képviselje! Apám, te nem vagy magadnál! Ha valaki a kmosz- t lenácizza, akkor azzal a teljes kanadai magyarságot gyalázza? Miért, ki- mi a franc az a kmosz, hogy a “teljes magyarságot képviseli Kanadában”? Egy, épp hogy működő, önmagával is meghasonlott gittegylet mióta képvisel egy teljes népet, nemzetet, legyen az bárhol is?

    .
    Nem csoda, ha nagyon sok magyar külföldön nagy ívben elkerüli a különféle “magyarszervezeteket”, ilyen figyelőkkel, glóriákkal, kmoszekkel az élükön.
    .
    A cikkhez, ismét:
    .
    – Az eszem megáll, hogy itt ez a remek tényfeltáró cikk, mely totál lerántja a leplet a káemóesz- féle gittegyletek és a különféle hungarista, nyilas, náci bandák és a szegény Magyarországon regnáló tolvaj söpredék despota hatalom közötti összefonódásokról.
    .
    ÉS AKKOR LASSAN BOCSÁNATOT KELL KÉRNI, AMIÉRT A NÁCIT NÁCINAK NEVEZZÜK.
    .
    Miért?
    .
    Mert a náci megsértődik, ha nevén nevezzük, és azt kukorékolja, hogy ő nem náci, és tessék “normálisan” szólni hozzá. Függetlenül attól, hogy az ilyen csak iderondít rendszeresen az ilyen fórumokra, mint ez is. Kizárólag provokálni jár ide, ahelyett hogy fetrengene tovább abban a szellemi fertőben, ahova való.
    .
    OK, akkor kedves szabadelvű néptársaim. Mondanám, hogy nácikkal nincs béke, nincs kompromisszum. Nácikkal nincs párbeszéd. Náciktól nincs bocsánatkérés, nácik előtt nincs mentegetőzés.
    .
    Nem tanított eleget már a történelem, a politika, és a politológia, mi történik, ha valaki nácikkal, vagy egyéb szélsőséges, gyilkos ideológiákat képviselő szemetekkel egyezkedik? Nem érthető, miért halálos vírus megpróbálni az ilyeneket nyugtatni, békíteni, “párbeszédet folytatni” velük, hagyni az ilyeneket szerepelni?
    .
    Tényleg nem érthető? És külön brutalitása a dolognak, hogy mindez egy olyan leleplező- tényfeltáró cikk hozzászólásaiban jön vastagon elő, ahol pont az ilyeneket kellene elküldeni oda, ahová valóak: szemétdombra.
    .
    Van ezeknek elég fórumuk, őrjítsék magukat azokon, mérgezzék ott az elméjüket. kapjanak ott agytolulást, kit érdekel, de minek az ilyeneknek itt is helyet biztosítani?
    .
    Kérem, bárki aki erre a beírásra válaszol, ne egy- két kiragadott mondatra feleljen, hanem a probléma teljes komplexitását figyelembe véve válaszoljon – ha akar.
    .
    E.

  • Ille, sajnos már öreg vagyok és átéltem azt a történelmi időt amit maga és társai csak könyvből és hírből ismernek. Tehát, csak arról tudok írni, ami magam is átéltem és ismerek.

  • Figyelő: rendben. Csak akkor miért emlékszik másként, mint kortársai?

  • Például ki?
    Azt végképp nem értem a cikk tartalmát. Honnan veszik általába azt, hogy a KMOSZ náci érzelmű?

  • Figyelő: kezd fárasztó lenni. Maga is csak „jusztis” mond ellent.
    Tudja, aki úgy viselkedik, mint egy náci, aki úgy szólal meg, mint egy náci, aki nácikkal barátkozik, az nagy valószínűséggel náci.

  • Ille, én a náci korban éltam, tudom, hogy miaz.
    Szerintem, nevetséges a KMOSZT lenácizni Kanadában 2015-bn.

  • Figyelő
    2015 január 31
    10:44 de.

    Kedves Figyelő! Látom, önnel azért egy fokkal könnyebb szót érteni és közös nevezőre jutni mint Marcsival.

    Ön ezt kérdezi immár másodjára:

    Figyelő: „Honnan veszik általába azt, hogy a KMOSZ náci érzelmű?”

    Tehát előttem már Eldrad többször, Ille István is leírta, illetve maga a cikk is PONT erről szól, ha elolvassa. Ott van benne, hogy miért!

    Köszönöm, ha akkor ezennel a cikket is elolvassa, mert abból kiderül, hogy miért és honnan veszik, hogy a KMOSz náci érzelmű, de legalább is teret enged olyanoknak akik egyértelműen szélsőségesek -valószínűleg azért mert egyforma a szájízük, a gondolatviláguk. Különben, miért engedne a KMOSz teret? Ennyi..

  • Figyelő: 12 éves koráról mindent elmondhat, csak azt nem, hogy a náci korban élt. Persze, ha a Horthy-érát nácinak minősíti, az más.
    A KMOSZ lenácizását meg tárgyalja meg a cikk szerzőjével, és a nácinak minősítő hozzászólókkal.
    Amúgy nem értem: mi köze van a KMOSZ-hoz, hogy íly vehemensen védi?

  • Christopher Adam

    Figyelő, nehéz másnak nevezni azt a cikket, amit a KMOSZ pont karácsonyra hozott le hírlevelében. A náci Németország bukásán siránkozni, meg teherként beszélni Izraelről nem más mint náci csengésű cikk.

  • fityelő, te nem öreg vagy, hanem hülye.
    .
    Aki saját magát „sokat látott náci korban élőnek” minősíti, mivel akkor éppen gyerek volt, az ugyanis hülye. De hogy továbbra sem érted, miért náci a kmoSS, vagy te magad? Íme, újra.

  • figyelő:
    .
    – Nem tudom, te mit figyelsz, de ha egyszer náci és hungarista szimpatizánsokkal, és/ vagy azokat támogatókkal bratyizol, akkor te is közéjük tartozol.
    .
    “..ha a KMOSZ-t lenácizzák, így a kanadai magyarságot egyben, (személymeről nem is beszélve)
    akkor válaszolok…”
    .
    – Ha egyszer egy szervezet náci és hungarista szimpatizánsokkal, és/ vagy azokat támogatókkal bratyizik, akkor az a szervezet közéjük tartozik.
    .
    Egy nácikkal szimpatizáló banda pedig nehogy már a “teljes kanadai magyarságot” képviselje! Apám, te nem vagy magadnál! Ha valaki a kmosz- t lenácizza, akkor azzal a teljes kanadai magyarságot gyalázza? Miért, ki- mi a franc az a kmosz, hogy a “teljes magyarságot képviseli Kanadában”? Egy, épp hogy működő, önmagával is meghasonlott gittegylet mióta képvisel egy teljes népet, nemzetet, legyen az bárhol is?
    .
    Nem csoda, ha nagyon sok magyar külföldön nagy ívben elkerüli a különféle “magyarszervezeteket”, ilyen figyelőkkel, glóriákkal, kmoszekkel az élükön.

  • Cristopher:
    .
    „..A náci Németország bukásán siránkozni, meg teherként beszélni Izraelről nem más mint náci csengésű cikk…”
    .
    – Azért ez enyhe eufemizmus, nem gondolod?
    .
    Egy ilyen cikk nem „náci csengésű”, hanem náci. Az a sajtótermék, ahol ilyen cikkek jelenhetnek meg – és nem elrettentő példaként, vagy szemléltető anyagként, az pedig egy náci szennylap. Az a szervezet, még ha az egy sóhivatal is, mely ilyeneket terjeszt tagjai között, az pedig egy tré náci banda.
    .
    Aki pedig egy ilyen cikkel egyet ért, az maga is egy mocskos náci. És ilyenekkel nincs párbeszéd, ilyeneknek nem volna szabad teret adni.
    .
    Ennyire egyszerű. Nevezzük már nevén a dolgokat.

  • Eldrad: nem illő dolog egy idős hölgyet lehülyézni.

  • István:
    .
    – Ez nem csak egy „idős hölgy”, hanem egy gonosztevő, ahogy védencei, eszetlen, kritikátlan rajongásának tárgyai is azok. Miért?
    .
    Mert aki náci, hungarista, nyilas személyeket, és/ vagy szervezeteket körmeszakadtáig (és kellőképpen demagóg módon) véd, pláne ha ezekkel bratyizik, az egy gonosztevő.
    .
    Ha valaki gonosztevő, annak sem korhatára nincs, sem a nemi, faji, vallási, kulturális, akármilyen hovatartozása nem érdekes.
    .
    Most tényleg kezdjek példákat hozni, mennyire gonoszak és aljadékok tudnak lenni idős emberek, idős nők is, szerte a világon? Azok persze nem ilyen „figyelő” féle senkik, és nem valami helyi gittegylettel voltak kapcsolatban, de nem az a lényeg, hanem hogy kellőképpen érthető legyen a példa. De ha nem feltétlen szükséges, ezt inkább hagyjuk.

  • Christopher Adam
    2015 január 31
    12:06 du.
    Christopher, ezt a hírlevelet nem olvastam. Különben, soha nem tapasztaltam semmiféle náci-barát, antiszemita írást Fesztytől.

  • Újra átmentem a cikken. Szerintem olyan vádakról szól, mely nem fedi egészen a valóságoz. PL. a kuruc infó használata. Először is tudjuk, hogy ez egy szélsőséges, bornyít, prímitív valami, amit egy-két barom létesített. Ilyen igen sok van a világban s nem kéne egyáltalán figyelembe venni, hogy létezik.
    Magam részéről erősen kétlem, hogy valaki is KMOSZZ vezetőségéből ehhez tartozik, vagy valamiféle kapcsolatban van.

  • Más.
    Jó volna, ha ez a blog olyan lenne, ahogy Christopher elképzelte. Mindenféle és rangú ember hozzászólhat saját véleményével, anélkül, hogy SZEMÉLYÉT bántalmaznák.
    Sajnos, nem ilyen lett az egész. Itt csak egy fajta hozzászólást tűrnek meg, olyant ami a többségnek tetszik.
    Részletekbe nem megyek bele.

  • Figyelő
    2015 január 31
    4:58 du. – 5:14 du.

    1) Figyelő:”Különben, soha nem tapasztaltam semmiféle náci-barát, antiszemita írást Fesztytől.”

    Valószínűleg azt sem tapasztalta, ahogy az ISIS lefejezi áldozatait, ma például a japán újságírót, még is tudjuk és a híradásokból látjuk, hogy ez bizony a valóság amely körülvesz.

    Erre vannak a különböző fórumok, médiák és ezért van a KMH is, hogy olyanra világítson rá amit egyébként lehet, hogy nem tapasztal.

    2) Figyelő: „PL. a kuruc infó használata. Először is tudjuk, hogy ez egy szélsőséges, bornyít, prímitív valami, amit egy-két barom létesített. Ilyen igen sok van a világban s nem kéne egyáltalán figyelembe venni, hogy létezik.”

    Tökéletesen igaza van és jól írta a fentiket, éppen ezt szeretné például a KMH is látni, hogy a KMOSz semmilyen formában nem veszi figyelembe a kuruc.info-t, nem ad teret annak, hogy átfedéseket képezzen azzal.

    3) „Jó volna, ha ez a blog olyan lenne, ahogy Christopher elképzelte. Mindenféle és rangú ember hozzászólhat saját véleményével, anélkül, hogy SZEMÉLYÉT bántalmaznák.”

    Jó volna bizony. Ezt leginkább mi a hozzászólók tudjuk befolyásolni, a hozzászólásainkkal. -Na meg a moderátor adott esetben.

  • Már elnézést kerek, én azt hittem hogy a kmosz célja a KANADAI magyar szervezeteket fogja össze, kulturális eseményekről értesítse a többi szervezeteket, nem pedig azzal foglalkozzon, hogy mi történik otthon illetve cry-baby letters-to-the-editor leveleket irogasson a „kanadai-magyarok” nevében. Mi itt élünk, a kmosz tagjai es vezetői is itt élnek, úgyhogy mi lenne ha inkább az itteni magyar közösségi munkával foglalkoznának? Beálltak e valaha krumplit pucolni vagy kölyöket fuvarozni nyári táborba, például?

  • fityelő:
    .
    -Továbbra sem „érted”, mi ért náci bagázs a kmoSS, ezért újra:
    .
    – Nem tudom, te mit figyelsz, de ha egyszer náci és hungarista szimpatizánsokkal, és/ vagy azokat támogatókkal bratyizol, akkor te is közéjük tartozol.
    .
    “..ha a KMOSZ-t lenácizzák, így a kanadai magyarságot egyben, (személymeről nem is beszélve)
    akkor válaszolok…”
    .
    – Ha egyszer egy szervezet náci és hungarista szimpatizánsokkal, és/ vagy azokat támogatókkal bratyizik, akkor az a szervezet közéjük tartozik.
    .
    Egy nácikkal szimpatizáló banda pedig nehogy már a “teljes kanadai magyarságot” képviselje! Apám, te nem vagy magadnál! Ha valaki a kmosz- t lenácizza, akkor azzal a teljes kanadai magyarságot gyalázza? Miért, ki- mi a franc az a kmosz, hogy a “teljes magyarságot képviseli Kanadában”? Egy, épp hogy működő, önmagával is meghasonlott gittegylet mióta képvisel egy teljes népet, nemzetet, legyen az bárhol is?
    .
    Nem csoda, ha nagyon sok magyar külföldön nagy ívben elkerüli a különféle “magyarszervezeteket”, ilyen figyelőkkel, glóriákkal, kmoszekkel az élükön.

  • Kanadai:
    .
    – Hogy a kmoSS tagjai, vezérei mindezt megtennék, vagy sem, amiket felvetettél, attól függetlenül még maradnának, a a fentebbi kommentemben, de az egész cikkben is le van írva.
    .
    Nácik.
    .
    Valóban, jó lenne, ha nem így lenne, és nem a legelvadultabb magyarországi hitleristákkal, nyilasokkal, hungaristákkal, és ezek holdudvarával cimboráznának, és nem hitleri németországot sirató cikkekkel, meg hasonló szeméttel mérgeznék magukat.
    .
    De hát ezt teszik. És nem azon „háborodnak fel”, hogy miféle disznóságokat bizonyítanak rájuk, hanem hogy őket miért nevezik nácinak.
    .
    Itt van pl. ez a retardált „figyelő”, ez iskolapélda erre.

  • Elgard,,ajánlom, hogy nekem ne írjon, mert soha nem olvasom el. Igaz a többi beírását sem.
    Vigyázok a vérnyomásomra.

  • fitymelő:
    .
    – Vérnyomásod?
    .
    Remélem, az kb. annyi, mint az orkbáni munkaparadicsom közmunkás „fizetése”.
    .
    Az Elgard egy szép név. Te meg egy átkozott náci vagy, kmoSS isteneiddel együtt.

  • Vérnyomás- stabilizálónak, csakis fiyymelőnek:
    .
    – Hogy a kmoSS tagjai, vezérei mindezt megtennék, vagy sem, amiket felvetettél, attól függetlenül még maradnának, a a fentebbi kommentemben, de az egész cikkben is le van írva.
    .
    Nácik.
    .
    Valóban, jó lenne, ha nem így lenne, és nem a legelvadultabb magyarországi hitleristákkal, nyilasokkal, hungaristákkal, és ezek holdudvarával cimboráznának, és nem hitleri németországot sirató cikkekkel, meg hasonló szeméttel mérgeznék magukat.
    .
    De hát ezt teszik. És nem azon “háborodnak fel”, hogy miféle disznóságokat bizonyítanak rájuk, hanem hogy őket miért nevezik nácinak.

  • Nyilvánvaló, hogy a minél több „hozzászólás” és kattintás érdekében, provokáló szándékkal íródott a cikk.
    Mégis megjegyzem, hogy annak idején Nicolae Ceausescu a „Kárpátok géniusza”, majd a délszláv háború idején Slobodan Milošević és társai is szívesen bélyegezték ellenségeiket nácinak, fasisztának és ezekhez hasonlónak. Aztán láttuk mi lett.

  • „…Nyilvánvaló, hogy a minél több “hozzászólás” és kattintás érdekében, provokáló szándékkal íródott a cikk…”
    .
    – Ilyen marhaságok beirkálása helyett inkább cáfolj EGY VALAMIT IS a cikkből, vagy a kifejtős kommentekből. Mi nincs úgy?
    .
    „…Nicolae Ceausescu a “Kárpátok géniusza”, majd a délszláv háború idején Slobodan Milošević és társai is szívesen bélyegezték ellenségeiket nácinak, fasisztának és ezekhez hasonlónak. Aztán láttuk mi lett…”
    .
    – Ez tipikus „jani”- féle beírás. Olyan szinten semmi köze a témához, olyan szinten nem helyezhető a cikk kontextusába, hogy ilyen erővel beírhatta volna azt is, hogy „Bil Gates megalkotta a Windows- szériát, aztán lássuk, mi lett”.

  • Eldrad

    „Kinek nem inge, nem veszi magára”

    A nácizóknak címeztem a mondandóm. A cikkhez pedig annyi a köze, amennyi az előttem szólók „nácizásának”.

  • “…Nyilvánvaló, hogy a minél több “hozzászólás” és kattintás érdekében, provokáló szándékkal íródott a cikk…”
    .
    – Ilyen marhaságok beirkálása helyett inkább cáfolj EGY VALAMIT IS a cikkből, vagy a kifejtős kommentekből. Mi nincs úgy?
    .
    “…Nicolae Ceausescu a “Kárpátok géniusza”, majd a délszláv háború idején Slobodan Milošević és társai is szívesen bélyegezték ellenségeiket nácinak, fasisztának és ezekhez hasonlónak. Aztán láttuk mi lett…”
    .
    – Ez tipikus “jani”- féle beírás. Olyan szinten semmi köze a témához, olyan szinten nem helyezhető a cikk kontextusába, hogy ilyen erővel beírhatta volna azt is, hogy “Bil Gates megalkotta a Windows- szériát, aztán lássuk, mi lett”.

  • Mindig elfelejtem, hogy ez a blog egy komcsi gyűjtőhely, az ellenvéleményre csak egy szavuk van.

  • Figyelő: az hát. A legszebb benne az, hogy ez magát bosszantja, ráadásul nem is tehet ellene semmit 😛
    Ami magát illeti, a rögeszme mióta számít ellenvéleménynek?
    Amúgy magának hol a gyűjtőhelye?

  • Összefoglalva a tényeket: A KMOSZT azzal támadják, vagy azt a jelzőt használják, hogy náci. Feszty Dániel, aki leszármozatja a Feszty körkép megalkótójának,Szerintem, fogalma sincs arról,hogy mi az, hogy náci!
    A kanadai magyarok megválasztották a KMOSSZ elnökének, mert egy intelligens ember, az ottawai egyetemen tanítja a repülők készitését.Teljesen pártatlan szemeély, két kis gyermek atyja.
    Szerintem, azt sem tudja, hogy a nácit „eszik avagy isszák”:
    Nem tudni miért, de egyeseknek nem tetszik személye, sem a KMOSZ. Ezért hihetetlen rágalmakat hírdetnek a szervezetről és elnőkéről, szerte Kanadában.

  • HunCanada
    2015 január 31
    11:58 de
    Egy hónap késéssel , de válaszolok.
    A cikkben szereplő színészt, akit jobboldalinak állitanak be, mert hazafias érzelmű, kissé furcsa. Manaopság, aki hazafias érzelmű az jobboldlai vagy náci a köztudatban?
    Sajnos, akkor beteg társadalomban élek a magyar részről.
    Hál Isten, a kandaiaknak nincs ez a betegsége.

  • Figyelő: a kanadai magyarok? Név szerint? 😀

  • Figyelő
    2015 március 1
    9:11 du.

    Feszty Dániel nem egyenes ágon leszármazottja Feszty Árpádnak, hanem oldalági rokona. Tehát nem használható rá az, hogy leszármazottja volna. (Ezt csak a pontosság kedvéért). Én nagyon kedvelem a Feszty-körképet, mint alkotást egyébként.

    Ettől függetlenül Feszty Dánielt azért támadják sokan balról és jobbról is, mert elképesztő dolgokat tesz és olykor ezeket hazugsággal próbálja védeni. Ha Feszty azt sem tudja mi az a „náci” és így enged teret olyanoknak akik a náci eszméket vallják és terjesztik, akkor még inkább le kellene ülnie és meghallgatnia másokat is, hogy tudását és tapasztalatait bővítse ezen a téren is, mert ezek szerint itt hiányosságai vannak amelyek miatt sok embert megsért akarva-akaratlanul is. Ettől ő még lehet egy intelligens ember és nagyszerű mérnök is.
    A repülőgép mérnöki tudása elvitathatatlan, ebben valóban nincs kivetnivaló a tudásában és ezt ön is tudja kedves Figyelő, mert ezen a területen biztosra veszem, hogy soha nem érte támadás sem itt a KMH oldalain, sem máshol. Amihez ért az előtt le a kalappal. Amiről pedig -ahogy ön is fogalmazott, nincs tudomása („azt sem tudja, hogy eszik-e vagy isszák a nácit”), azt akkor sürgősen pótolnia kellene és ezzel párhuzamosan észre kell vennie, hogy nem jó irányt vett a KMOSz a létezésének pillanatától azzal, hogy politikai színtérre lépett ki. Ennek megfelelően azok a szervezetek amelyek nem kívánnak politizálni azok ki is léptek – Ennél tisztább és egyértelműbb üzenet nem kell és nem is létezik kedves Figyelő.

  • Bravó, HunCanada! Es le a kalappal annak a plébános elott, aki ki léptette az egyházat a KMOSZbol mert nem engedi hogy ott politizáljanak.

    Bármennyire is nem helyeslem es fölöslegesnek tartom a KMOSZ létezését, én azért azt nem állítanám, hogy egy naci egyesület. Lehet hogy vannak benne olyanok, akik ilyeneknek, nem vitatom, azt se hogy olyan emberekkel veszik fel a kapcsolatot, hozatnak ki ide Kanadába, akik vitathatatlanul antiszemiták, stb. Itt viszont valamit meg kell érteni a magyarországi olvasóknak, hogy a mar itt születtek kanadai magyarok nem igen értik a burkolt antiszemitizmust, naci álláspontokat magyarul. A legtöbbször az ilyen „hazafias” de burkoltan antiszemita beszedekbol csak a hazafiságot értik meg. Viszont az idősebb generáció, akiknek valóban magyar az anyanyelvünk, es olyanok, mint Feszty Dániel aki ott nőtt fel Felvidéken, azok értik az ilyen utalásokat. Szóval ez nem igaz, hogy Feszty nem tudja azt hogy mi az hogy naci.

  • Feszty aránylag fiatal 40-50 éves ember.Hazudnék, ha azt állitanám, hogy tudom pontosan hány éves volt, mikor szüleivel diszidáltak.
    Apró gyerekei vannak, melyek kissé lefoglalják és zavarják további képzésben. Szerintem, az is lehet, hogy NEM tudja azt, ha egy jobboldalit hívnak meg Kanadába, milyen hatást válthat ki egyesekben.
    Mellesleg, nem védelemből, de a helyi ismeretek alapján, sokszor az adott helyen meghívott egyén meghívásáról, nem is tud, csak utólag. Kanada területe igen nagy.

  • Feszty Dániel meg otthon, Felvidéken, azaz jobban mondva Csehországban, Brno-bán szerzett diplomát, aztan Galsgowban szerzett PhD-t. Azt hiszem kb 10 eve van Ottawaban. Szóval nem ” disszidált”, nem menekült ide szüleivel ( bár lehet hogy ok is irt élnek Kanadaban, de az teljesen mindegy), hanem ott nőtt fel, otthon Felvidéken, es felnőttként került ide. Szóval itt ne állítsa be öt senki mint egy naiv fiatal aki nem tud semmit a magyar politikáról.