Maffiakormány? Áh, dehogy!

2015 január 27 8:15 de.19 hozzászólás

Juhász, ugyebár, erősen borogatja a bilit az V. ker ingatlanmutyijai tárgyában. Rogán részben még tagadásban van, részben visszafelé mutogat, hogy de bezzeg. Régi fideszes mottó: ha nekik szabad volt, nekünk miért nem? Hát, talán azért, mert nem ezt ígérték. Valami olyasmit habogtak a hatalom átvételekor, hogy a sarija könyörtelenségével sújtanak le a vétkesre.
„2010. márc. 17. – Mindenkinek meg kell értenie, hogy ha kormányra kerülünk, nincs több lopás. Annak, aki először belenyúl a kasszába le lesz vágva a keze”. Pokorni Zoltán.
Affrancba, hülye értetlen fideszesek! Persze, meglehet, már akkor se vették komolyan.

Nomármost, baráti, informális csatornákon keresztül megkeresték Juhász Pétert, hogy ugyan, mondaná meg, mennyiért is hajlandó leszállni Rogánról és annak piszkos ügyeiről. Eddig is kiderült, hogy mindig volt az a pénz, amitől a célszemélyek haja korpásodhatott. Juhász elhajtotta az ajánlatot a búsba, ami két dolgot igazol: 1) Juhász Péter még azon kevesek közé tartozik, akiknek van gerince 2) nem zörög a paraszt, ugyi, ha…Vagyis, lenne mit kivizsgálni Rogán háza táján, már, ha ehhez valaki ügyész, bíró veszi a bátorságot. Úgy gondolom, Rogán még jó darabig nyugodtan alhat – hacsak oda nem dobják a mókusok elé. Még csak nem is lenne tisztáldozat.

Azután ott van az RTL ügye, meg a különadó. Az RTL felvette a kesztyűt, és valós tartalmú politikai híreket kezdett el sugározni híradóiban. Ez persze nem tetszett Orbánéknak, mivel libbent fel rendesen a fátyol viselt dolgaikról, és biza, nem tetszett a nézőknek a kozmetikázatlan, smink nélküli, kócos orbanisztáni valóság. Erre először úgy reagáltak, hogy jól megfenyegették – amúgy derék Fidesz módra – Dirk Gerkenst, az RTL hazai vezérét, oly annyira sikeresen, hogy családját hazaküldte, jómaga beköltözött egy szállodába és testőröket fogadott.
Mivel ezzel egyetemben se volt hajlandó Gerkens meghátrálni, hát a jó képességű – és mindenre rávehető, gátlástalan Lázár János – átnyúlt a feje felett, és most Münchenben lobbizik Andreas Rudasnál- jé, egy magyar, micsoda véletlen! – (az RTL-csoport térségért felelőse) egy baráti kompromisszum dolgában.
Szűkebben:
a kormány leviszi a leginkább az RTL Klubot sújtó reklámadót tíz százalék alá, akár öt százalékra (!). Ez most az RTL esetében ötven százalék (novemberben emelték fel negyvenről),
az RTL Klub éléről távozik Dirk Gerkens (akinek a megbízatása amúgy is lejár ez év nyarán),
visszafogják a politikát a Híradóban.
Úgy sejtem, az RTL-nél első sorban üzletemberek ülnek a főfedélzeten. Pontosan tudták, hogyan kell izzó taplót dugni Orbánék alfelébe. Egy francokat érdekli őket, hogy a pórok megismerik-e az orbanisztáni valóságot, vagy sem, ők a nyereségre hajtanak. Lázár ajánlatát el fogják fogadni, mivel tudott dolog: a pénz beszél…

A póroknak meg marad a totálisan felügyelhető és manipulálható, kisminkelt, megfésült, új orbanisztáni hírcsatorna.

19 hozzászólás

  • Sajnos evvan!

    De arra leszek kíváncsi, hogy az ügyészség mit kezd majd az EU csalás elleni hivatala (OLAF) a Budapest Szíve nevű projektnél talált problémák miatt. Az OLAF tavaly év végén zárta le a nyomozást, közbeszerzések miatt vizsgálódtak. Ezt nem tuják csak úgy lesöpörni az asztalról, ha a hír igaz abban a formában, ahogy az OLAF kommunikálta, akkor Rogánnak vinnie kell a balhét.

  • Szomorú, de ennek nagy esélye van.
    A patkánypolitika eddig is bebizonyította létjogosultságát ebben az országban.

  • Kiss Eszter: mit kezd, mit kezd…amit a többivel. Agyon hallgatja, végtelenségig elhúzza, szőnyeg alá söpri. Hacsak az OLAF odáig el nem megy, hogy átadja az egészet az EU kifizető cégének, azok meg jól visszakövetelik a pénzt.
    Na, akkor Rogánnak annyi – de a magyar államnak is, mert ezek után sűrű fésűvel fogják átvizsgálni a többi pénz sorsát is!
    A gond az, hogy ezeknél a pályázatoknál nincs időközi ellenőrzés, folyamatos elszámoltatás, hanem, mikor kész a projekt, a végelszámolást ellenőrzik.

  • Juhász Péter:
    „1996-ban már volt egy büntetőügye ismeretlen okokból és következménnyel. 2006 decemberében pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság, miután feljelentette magát, amiért otthonában saját használatra kis mennyiségű marihuánát termesztett.[9] A bíróság szerint a drogfogyasztás melletti állásfoglalása miatt veszélyt jelent a társadalmi együttélésre, sőt személye fokozottan veszélyes, „mert a büntetőeljárást, a jog eszközét és a bíróságot kívánta felhasználni arra, hogy a kábítószer-fogyasztás legalizálását szorgalmazza.”[10]

    2000-től az OPTEN Cégtár adatai szerint 12 vállalkozást alapított,[11] ezek közül nyolc ment csődbe, vagy vált a hatóságok számára elérhetetlenné, mialatt több mint hétmillió forint behajthatatlan adóhátralékot halmozott fel.[12] Juhász Péter is elismerte, hogy voltak olyan cégei, amelyeket a NAV szüntetett meg.[13]”

    Ízig-vérig nyughatatlan anarchista, drog-harcos. Nem kevés feltűnési viszketegséggel. Rogánnal legközelebb a bíróságon fog találkozni.
    Nemigen lehet komolyan venni.

  • Ille István

    Ezt nehéz lesz szőnyeg alá söpörni. Az ingatlan panamát azt már igen. Éppen a mai RTL híradó pengette meg a témát, hogy a II. ker-ben is hasonló módon játszottak át üzlet helységeket, mint az ötkerben.

  • enterprise: tehát nem adja fel. Mit is követett el most? Karaktergyilkosságot. Ha saját ötlete volt, nem jobb, mint a többi fideszes féreg. Ha megint kiollózta valahonnan, ismét csak kisszerűségét bizonyította. Melyiket választja?
    Tudja, fiacskám, Orbán gyarapodását se lehet komolyan venni, mivel a testület szerint nyilvánvalóan nincs semmi alapja a feljelentésnek.
    Az viszont nagy bukta lesz Rogánnak, ha a komolyan nem vehető Juhász Péter előtárja a bizonyítékait, mert, biza, azt a bíróságnak meg kell vizsgálnia!
    Valami hasonló miatt nem kért Vida Ildikó sem vízumot az USA-ba 😀

  • Ille,

    egyszerűen egy idézet formájában közöltem (Wiki) a véleményemet J.P-ről. Saját ötlet volt, mint mindig. Fogja már fel, nem pártkatona vagyok, többször levezettem már magának. Csak épp máshogy gondolkodom, mint maguk. Más ismeretekből(szélesebb), más logikával (következetesebben), szabadabban.

  • enterprise: ha idézet, akkor forrásmegjelölés is jár hozzá. Saját ötlet idézni valahonnan, valamit? Hát persze 😀
    Hogy mit csinál? Szélesebb ismeretekből, következetesebben gondolkodik? Hát, fiacskám, arca, az van! Nem gondolja, hogy már az is, hogy egyáltalán gondolkodik, a maga esetében barokkos túlzás?
    Miből gondolja, hogy pl. én valamiféle korlátozott szabadság mentén gondolkodom? Maga szerint előírják nekem, mit írjak, és arról hogyan gondolkodjam?
    Elhiszem, hogy nem pártkatona. Azok minőségre hajtanak, nem vesznek be a soraikba akárkit.

  • enterprise

    Mondja már szent életű ember a maga élete az olyan makulátlan? Kötve hiszem.
    Csak egyszer látnám már, hogy egy témában ami a napnál is világosabb, hogy a regnáló kormány párt tagjai szarságot követtek el, ne kezdené el fikázni az ellenzéket. Ez olyan ovis.
    Vagy van akinek mindent szabad a másiknak semmit? Ez mintha kettős mérce lenne.

  • Kiss Eszter: szerintem pótcselekvés. Fizessük be egy nőre, fogadjunk, hogy egy ideig nyugtunk lesz tőle 🙂
    (basszus, ha most elkezd bizonykodni, hogy neki igenis überfasza a nem élete, hát én a Dunának megyek!)

  • Ha az RTL beadja a derekát, és elfogadja Lázár ajánlatát, s a kevesebb adó fejében beáll lakájmédiának, akkor legalább olyan aljas lesz, mint maga az ajánlattevő és bandája. Kb. olyan, mintha egy tényfeltáró újságíró ráakad valam orbitális politikusi bűnügyre, aztán felkeresi az illető politikust, megmutatja neki a cikket, majd közli, hogy milyen összegért hajandó elsüllyeszteni az íróasztala fenekébe.Most megyek és megnézem, hogy milyen ma este az RTL hiradó.

  • Ille István

    Te én nőre nem költök, főleg máséra 🙂 még ha krapekról lenne szó, de ott meg még nem tartok 🙂

  • Kiss Eszter: és enterprise? Nekem már régóta gyanús a pasas!

  • KE,
    nem, nem vagyok szent életű. Mint ahogy gondolom maga sem, vagy nagyon kevesünk. JP azonban politikus, górcső alatt van. Meglehetősen „színes” múltja így „közkincs”. Orbánt személyes vitáim során halottam már zsidóbérencezni, zsidózni, cigányozni, fasisztázni, kommunistázni (ki-ki vérm. és hovatartozása szerint) itt Orkbánozni szokták. Tehát nem kímélik.
    Én mindössze annyit tettem felhívtam a figyelmet TÉNYEKRE. A „vádló” egy-két jellegzetes tevékenységére, amely tán egy kicsit jellemzi is. Állításait ezért erős kétkedéssel fogadom. Mindenesetre JP-nak törvényi lehetősége van, hogy igazát bizonyítsa, míg ez nem történik meg, ezek az állítások egy izgága, nem túl tehetséges politikus „irodalmi munkásságának” tekinthetőek.

  • Frank: az RTL nem szárazdajka és nem az ellenzék mentora. Itt kőkeményen az üzletről van szó, nem az állam tartja el, mint a „köztévét”. Ezekkel a keménykedésekkel alku pozícióba kívántak kerülni, e voila: sikerült is. Nem fog beállni lakájmédiának, csak hátrább lép egy csöppet a politikai frontvonalból. Felesleges volt rózsaszín álmokat szövögetni, hogy na majd az RTL jól megbuktatja Orbánékat!
    Tüske volt a körmük alatt, de nem több, és íme, megtalálták rá a gyógyírt. Az RTL meg kereskedelmi TV, és nem BBC, részvényesei és tulajdonosai profitálni akarnak belőle.
    Lázár nem aljas, ahogy senki nem az, ha egy véres konfliktust gazdasági eszközökkel kíván elhárítani. Úgy is vehetjük, hogy a kormány vesztett. Meghátrált, mert rájött, hogy egy szabad – ráadásul külföldi – média igencsak sokat tud ártani nekik. Viszont az üzlet, az üzlet.

  • Ille István

    Nagyfiúoldjamegmaga 🙂 Látod állítólag önálló gondolata is van :),csak azt nem értem, hogy egy rakás wikipedia idézet mellé, miért csak 4 egyszerű bővített mondatra tellett, bővebben is kifejthette volna véleményét.

  • Kiss Eszter: kifejthette volna, ha lenne neki 😛 Viszont minősíteni, azt nagyon tud! Igaz, még ebben sem önálló, csak a fideszes mantrát ismétli. Így van ez olyankor, amikor mások is átveszik az ő meghatározását: „irodalmi munkásság” 😛 Nem is értem, hogy’ szoríthatják ennyire háttérbe ezt zsenit ott a Fideszben! Úgy meg tudja mondani a tutit!
    Biztos irigyek az ő átfogó tudására, széles körű műveltségére és végtelenül precíz elemző képességére!

  • enterprise

    Teccet már hallani arról, hogy rablóból lesz a legjobb pandúr, de az is igaz, hogy pandúrból meg a legjobb rabló. Na már most ha az igazságot kergetjük, akkor valóban a bal oldal képviselői se tartoznak a szent életűek közé, de legalább arra figyeltek, hogy ne látványosan rabolják le az országot, nem volt ilyen szegénység. Az élni és élni hagyni elvét képviselték, amiben jutott is meg maradt is, pl a KÖZGÉP érdekes módon akkor is nyert a kiírt pályázatokon, nem csak a haveroknak jutott.

  • enterspricce:
    .
    „…nem, nem vagyok szent életű…”
    .
    – Nem. Te csak egy agyalágyult tahó vagy, aki az evolúció zsákutcája. Tudod, a Taügetosz…