Demagógisztáni napló

2015 január 31 10:58 de.26 hozzászólás

Pár napja robbant a hír, hogy Orbán Ráhel az Operaház királyi páholyában pezsgőzött. Miután olyan jól összemelegedett a svájci ismerősökkel, hogy úgy érezte: ez a minimum azt követően, hogy meglátogatták a kedves papa dolgozóját és a koronát. A hírekben foglalt rongyrázás kontrasztját csak növeli, hogy közben kőkemény kommunikációs kupeckedés folyik a szegénység kimaszkolása érdekében.

A szociális ügyekért felelős államtitkári zseb tulajdonosa ugyanis azt nyilatkozta, hogy jelentősen csökkent a szegénység. Czibere Károly ezt a kormányzati munka méltatása gyanánt gondolta megosztani azokkal, akik a közpénzből finanszírozott kormányzati híradót még nézik. S alighanem a magyar kormányzatra, és a magyarországi szegénység csökkenésére gondolhatott eközben. Illetve. Azt nem tudjuk, hogy mire gondolt, de valami ilyesmit emlegetett. Holott nem kizárt, hogy olyasmit gondolt: felmondom a leckét ezeknek a hülyéknek, aztán beülők egy jót zabálni valahova. Neki ugyanis alighanem nincsenek kenyérgondjai. Ezért talán eszébe sem jut, hogy amennyiben állítólag itt éppen elvetették a hó alá a kolbászkerítés magvait, akkor Rogán Antalnak mi a fészkes fenéért kell a pékszövetséghez követségbe mennie a kenyér árának csökkentése érdekében.

Márpedig a Fidesz frakcióvezetője, két ingatlanbiznisz között éppen ezt tette. Megpróbált közben járni, hogy vigyék mán lejjebb a kenyér árát, mert az egyre kevésbé szegények egyre kevésbé tudják megfizetni. Holott már lejjebb ment a gázolaj ára is. Talán azért, mert a vezér közel-keleti útja alkalmából az olaj már magától feljött a földből. Majd miután meglátta az ő kipocakosodott zakója tövébe tűzött zsebre való kezeit, mindjárt meg is finomodott. A kőolaj. A vezér maradt, amilyen volt. Rogán Antal tehát erre hivatkozva – mármint a gázolajra és nem a vezéri zsebekre hivatkozva – megpróbálta. A pékszövetség meg beintett. Mert azok nem értik, hogy most csak szépszerével ment a kérés. Legközelebb esetleg a NAV érkezik. Finom előrejelzésként „Rogán Antal arról is beszélt, hogy vizsgálatot kezdeményez az albán pékségek közteherfizetésével kapcsolatban”. Az ingatlanügynökségekről állítólag nem esett szó. Pedig az egyre szegényebb emberek elég sokáig elvegetálnának közmunkán annyiból, amiből egy-egy prominens demokrata miniszter, nopláne államtitkár egy-egy hónapban kénytelen nyomorogni.

Még akkor is, ha az utóbbiak nem pezsgőznek az Operaház királyi páholyába. Ahova a protokoll szerint különben be sem léphetnének. Ellentétben a koronát megcsodáló svájci ifjakkal, akikkel Orbán Ráhel a hírek szerint igen jó ismeretségbe keveredett. Mely ismeretség különben tényleg rá, és legfeljebb a férjére tartozik. De nyilván van annyi apósi apanázs, amennyiért a férj nem féltékeny. Volt idő, amikor vadászkastély dukált. Most legfeljebb kikötő meg ilyesmi. Tehát a férj kipipálva. Rasinak jöhet egy pezsgő, hukk. Ott, a páholyban. S most aztán mindenki azon csámcsog. A Czibere-leves fölött. A kenyér helyett.

Ugyanakkor az operaházi kalandról, országházi gyerekfogadásról szóló hírek két adattal adósak. Az egyik, hogy a Rasi-fun-club tiszteletére Orbán Viktor felpróbálta-e a koronát? A másik ennél kicsit földhözragadtabb. Vajon tudja-e Orbán Ráhel és baráti köre, hogy milyen előadást láttak? Illetve az is érdekes lenne, hogy mire emlékeznek a Diótörőből? Mert az talán még a királyi páholyban tett látogatásnál is égőbb lenne, ha kiderülne: az Operába nem a kultúra miatt mentek.

26 hozzászólás

  • A Diótörő tipikus ifjúsági darab. Talán még Ráhel is megértette a mondani valóját. Már, ha van annyira kulturált, hogy felismeri a cselekményt.

  • Georgina Bojana

    Kedves István, feltételezed, hogy felfogta?! Hiszen pezsgőztek, biztosan ment a duma, folyt a lé… Akkor miről beszélünk?!
    (( 🙁 ))
    *
    Ami a pékeket illeti, arról nem szól a fáma, mármint a kormány részéről, minden drágább, a liszt, az útadó no és az áfáról nem is szólva. Miért ippeg a pékeket találták meg? Már így is sok-sok-sok az adalék-anyag a kenyereinkben. Tán homokból süssék, hogy „ócsóbb” legyen? Természetesen arra is ki kellene nyögniük az áfát.
    Az egész írás úgy ahogyan van igaz, naponta szembesülök azzal, kik és hogyan élősködnek az életünkön.
    Hja, „bebetonozva”.
    (Csak né légyen igazam… ezt az utolsó mondatra értettem).
    G.B.

  • Mindennapok Idiotisztánból.
    .
    Én ott már semmin nem lepődök meg. Még azon sem, hogy a porba alázott, immár reménytelen, kilátástalan helyzetben lévő milliók nem tépték még darabokra ezeket a mocskos gazembereket.

  • Eldrad
    2015 január 31
    1:49 du.

    VAlójáűban igen. A flaszteres népszavazás elmaradása a meglepőbbbb

  • A milliók megszavazták őket, nem rég, áprilisban.
    A „”királyi páholy” úgy királyi manapság, mint a nem létező király Magyarországon.

  • Simay,
    magának nem telik pezsgőre?
    Pedig a Penny Marketben kb. 900 HUF, a Sparban kb. 1200 HUF egy üveg Törley (édes /száraz, mindkettő finom). S operába sem szokott járni? Vegyen egy üveggel, és nézze meg a Parasztbecsületet! Ennyit, remélem, megengedhet magának. Ille, a Diótörő helyett magának ajánlom a Vérnászt – nem biztos, hogy élvezni fogja, de otthon fogja magát érezni, mert mindig vérhabos a szája. Ha gondolja, küldök egy jegyet Soros Györgynek is, aki híres fillantrop – az EU nagy pártfogója, a demokrácia őre, neki a keze véres egy kicsit, mert vagyonához nem kis részben hozzátett a taposó akna gyára, ami azért tudjuk néha ilyen gondokkal jár.

    Amúgy Gyurcsánynak az álbaloldal vezéralakjának, a szegények nagy pártfogolójának kb. 100.000.000 HUF-al nőtt a vagyona tavaly, legalább karban tudja tartani a rózsadombi, a zsidóktól Rákosiék által lenyúlt (az Apró klánnak kiutalt), a Magyar Államtól rendbe hozott, keresztbe-kasul, oda-vissza lízingelt villájukat.

  • Prágában, Bécsben is megtekinthető a királyi, császári rezidencia. A név megmarad, míg az új teljhatalom kibontakozik.
    Azokkal a milliókkal meg nem dobálódzanék. A szavazóképes lakosság támolygatásának negyven-egynéhány százaléka nagyon bolsevik kétharmad.

  • Nem milliók szavazták meg, te agyalágyult …ggfej, hanem vagy 1.8 millió. De mindegy is, ezt már vagy 10.000X elugattuk neked, de hiába. Csak ömlik a tr…gy az agyadból.
    .
    De sebaj, biztos ezt is megszavazták „a milliók”, hogy ezt a tetű, tolvaj …rvát milliós királyi páholyba ültessék – adófizetők pénzén. Igen, biztos. Megszavazták. Mindent. Milliók. Azt az ötmillió szegényt is megszavazták, meg az ország teljes szétrablását is.
    .
    Meg a te elmeorvosi vizsgálatod is, bár a te esetedben az már inkább lobotómia lenne.
    .
    Terád is vár a Taügetosz, te figyelő.

  • Georgina Bojana

    Kedves Figyelő,
    a beírásod nem értem.
    Ha nincs is királyunk, vagy ha „Vezér Ürünk” annak is képzeli magát, akkor sem király.
    A páholynak történelmi múltja és jelene is van. Tisztelettel kell oda beülni és azoknak, akiknek erre jogosultságuk van. Semmiképpen nem arra való, hogy pezsgőzésre, kivagyiságra használják.
    Apucin csodálkozom, nem kellett volna erre rábólintania. Igaz, vele már régen elszállt az a bizonyos ló, már nem is ló. Legalábbis Ő azt gondolja, ha egy szamárra is ül, Pegazussá lesz, hja nemzeti Pegazussá…
    Ennyi.
    Az a páholy „ereklye”.
    Úgy is kell vele bánni.
    G.B.

  • Georgina, hagyd, fityelő fogyatékos.
    .
    – Szerinte mindezt több millióan megszavazták. Így aztán, MINDEN jogszerű, amit ez a mocskos q…va, fatolvaj- környék bikája- maffiafőnök kanja (férje), meg a tolvaj apja, és annak szemét, haramia bandája művel.
    .
    Ha embert ennének, az is jogszerű volna, mert „több millióan rájuk szavaztak”.
    .
    Azt meg nem érti a szegény fogyatékos, hogy:
    .
    1, csak 1,8 millióan szavaztak rájuk, annyira kevesen mentek szavazni, ez meg nem tekinthető össz- magyar népakaratnak,
    .
    2, Akármennyien szavaztak rájuk, az nem jogosítja fel őket maffiamódszerek bevezetésére, köztörvényes bűncselekmények elkövetésére, szabadrablásra, pláne, mindezek „törvénybe”, vagy „alkotmányba” foglalására, visszamenőleges törvénymódosításokra, stb.
    .
    Nem érti. Szegény hülye, nem érti. Ahogy azt sem érti, miért mocskos náci szeretett gittegylete. Azt sem érti. Semmit nem ért, mert degenerált.
    .
    Figyeld meg, most sem fog „érteni” semmit.

  • Georgina Bojana

    Kedves Eldrad!
    Megköszönöm szíves figyelmeztetésed, akkor tovább nem húzom fel magam. No ne örömködjék (senki), nem a kötélre (( 🙂 )), hanem idegileg, úgy zsigerből, hogy jól felqrom a vérnyomimat.
    *
    Nem tagadom, hatnak rám az értetlen emberek. Ott tartok, hogy egészségügyileg is.
    Bárki halálomat akarná, csak be kellene zárnia csőbuta, setét emberekkel, (mármint akinek a szájában kellene az égő mécsest bent tartania, hogy vajmi világosság leledzék a fejében). Ételnek pedig tengeri herkentyűt, no meg halat adnia.
    Első okból felmenne a vérnyomim, szélütés. Második okból: éhenhalás lenne oka a kimúlásomnak.
    *
    További ötleteket nem szállítok, ellenségeim is olvassák soraimat.
    G.B.

  • Figyelő: nem ez a lényeg, hanem az, amit a protokoll előír, és az pedig arról szól, hogy oda hazai népességből az államfő és/vagy a miniszterelnök léphet be, a feleségével.
    Valahogy ez a Ráhel-lány nekem nem hajaz egyikre sem.

  • István:
    .
    – Szerinted fityelő ebből, amit írtál most, mennyit fogott fel?

  • Eldrad: leragadt a királyi páholynál 😀

  • Gondoltam, de a vulgáridiotizmusnak ez a szintje egyszerűen elképesztő.

  • Georgina Bojana

    No ezért jó itt lenni, megy ám a csúzlizás, de nem véletlenül.
    Mondhatnám „népneveldének” is.
    Ezt meg kellett jegyeznem.
    *
    Némelyek értetlenek, másoknak pedig (köztük nekem is), csípi a szemem, de nagyon.
    (( :O ))
    G.B.

  • Eldrad
    2015 február 1
    5:31 de.

    98,87 százalékos feldolgozottságánál a 2014-es áprilisi választáson a pártlistákra leadott szavazatok száma a következő:

    1. FIDESZ-KDNP (44,37 százalék, 2.132.996 szavazat)

    2. MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP (25,88 százalék, 1.244.261 szavazat)

    3. JOBBIK (20,46 százalék, 983.476 szavazat)

    További kellemes őrjöngést!

  • enterprise
    2015 február 1
    3:07 de.

    Tegyük fel, a szerző megnézi a Parasztbecsületet. Attól a vezérparasztnak nagyobb lesz a becsülete?
    Költői kérdés.
    De látom leragadt a pezsgőnél. Tahovicséknál nem is kell több.
    Kis szotyi, kis pezsgő és kend is máris jobban fogja magát érezni 🙂

  • Georgina Bojana

    Kedves Andy Mage, szeretnék módosítani.
    Tahovicséknál megy a szotyi, a kövidinka. Ami kövön terem és dinka aki issza.
    No most már „királyleányéknál” a pezsgőzés dívik.
    Azt viszont nem olvastam, hogy az ifiasszonynak ott volt-e a férje-ura-parancsolója? Ő is ott „ténfergett”-e a királyi páholyban?!
    Ha nem, mindenképpen érdekes.
    *
    Vagy úgy, ő az üzleti dolgaival foglalatoskodott?!
    Külön program.
    *
    Ha jól sejtem, orosz pezsgővel koccintottak, hiszen barátkozunk, szerintük.
    Feltételezem azt is, hogy a pezsgő francia volt. Hiába sír rólam a rosszindulat.
    *
    G.B.

  • jani:
    .
    – Véletlen se értsd meg, hogy nem a százalékos megoszlást említjük soha. Az annyi, kész.
    .
    Hanem, hogy összesen mennyien mentek el szavazni. És olyan kevesen, hogy a kedvenc fitymeszetekre összesen adtak 2 m szavazatot. Azért ezzel érvelni, hogy a teljes nép rájuk szavazott, meg hogy akkor innen mindent megtehetnek…
    .
    Ez a fitymesz- 2/3 dolog szerintem immár valamiféle pornósztár- státusba lépett nálatok, és a narancstakony által elöntött agyatokban immár csak ez vibrál. Ez már olyan fétis- féleség nálatok?

  • Eldrad

    Szerintem, te értetlenkedsz, mert a küldött eredményeknél a százalékok mellett vannak számok is.
    Egyébként, tökre nem érdekelnek a választási eredmények értelmezései, sokkal inkább, ahogy Figyelővel beszélsz, holott te tévedtél a számokban..

    Nekem pedig nincs „fitymeszem” sem más kedvencem. Nem úgy állok a pártokhoz, mint a futballcsapatokhoz.

  • jani:
    .
    – Véletlen se értsd meg, hogy nem a százalékos megoszlást említjük soha. Az annyi, kész.
    .
    Hanem, hogy összesen mennyien mentek el szavazni. És olyan kevesen, hogy a kedvenc fitymeszetekre összesen adtak 2 m szavazatot. Azért ezzel érvelni, hogy a teljes nép rájuk szavazott, meg hogy akkor innen mindent megtehetnek…
    .
    Ez a fitymesz- 2/3 dolog szerintem immár valamiféle pornósztár- státusba lépett nálatok, és a narancstakony által elöntött agyatokban immár csak ez vibrál. Ez már olyan fétis- féleség nálatok?

  • AM,
    félreértett, a szerzőnek azért ajánlottam a Parasztbecsületet, hogy lássa, máskor hogyan kell viselkedni egy parasztnak becsületesen…

  • enterprise: na, ez az. Maga se viselkedik becsületesen, bár ritka nagy paraszt 😀
    Amúgy a Parasztbecsület nem a becsületes viselkedést jeleníti meg. Istenem, egy könyvtárnyi könyv elolvasása után hogy’ lehet valaki ennyire műveletlen?

    Jó, jó, tudom, nem hozzám szólt, de nem tudom megállni, hogy a helyére ne tegyem 😀

  • Georgina Bojana
    2015 február 1
    3:48 du.

    ” Ellentétben a koronát megcsodáló svájci ifjakkal, akikkel Orbán Ráhel a hírek szerint igen jó ismeretségbe keveredett. Mely ismeretség különben tényleg rá, és legfeljebb a férjére tartozik. De nyilván van annyi apósi apanázs, amennyiért a férj nem féltékeny. Volt idő, amikor vadászkastély dukált. Most legfeljebb kikötő meg ilyesmi. Tehát a férj kipipálva. „

  • Georgina Bojana

    Kedves Andy Mage!
    Hun vagyunk már a vadászkastélytól?!
    Azt már régen az após túlteljesítette 😮
    G.B.