Bereteszelve – avagy frakciót ül a Fidesz

2015 február 5 9:19 de.13 hozzászólás

Nő a nemzeti önbecsülés, az emberek elvárják, hogy a kormány kiálljon a nemzeti érdekekért – ez is elhangzott a Fidesz frakcióülésén. „Be kell reteszelni Magyarország ajtaját” – mondta Orbán.

„A nap mondata Orbántól: „Be kell reteszelni Magyarország ajtaját.” Ennél az összes királyunk jobb volt: ha nem nyitottak volna ajtót a világra sok-sok évszázadon keresztül, már sehol nem lennénk. Orbán Rákosi és Kádár nyomdokain jár, és hovatovább rosszabb, mint a fehérterrorral fenyegető Grósz volt. Nem! Magyarország ajtajait és ablakait szélesre kell nyitni. Mert a reteszelés nem csak embereket tart kint, hanem friss eszméket is. Sőt: Orbán ajtózárása azt is jelenti, hogy kifelé sem lehet majd menni. Lehet, hogy a kétirányú mozgás leállításának bejelentését hallottuk Orbántól? Meg akarja akadályozni a magyar polgárok külföldre utazását is? Épül a vasfüggöny..
By Kerék-Bárczy Szabolcs”

Minden körülmények között meg kell védeni a rezsicsökkentést – egyebek közt erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a kormánypárt Mezőkövesden tartott frakcióülésének első napján. Szó esett arról is, hogy javítani kell a bérből és fizetésből élők anyagi helyzetén, a „megélhetési bevándorlást” pedig vissza kell szorítani.
A rezsicsökkentés megvédése már nem az ő dolga, arra ott lesz az összes szolgáltatót összevonó megacég. Hogy az miből fogja finanszírozni? Megsúgom: a mi a dónkból. Hát, ilyen rezsicsökkentés védelemre lehet számítani. Kb. Úgy fog kinézni, mint a Katasztrófavédelem szervezete: Mijafrancot kell megvédeni egy katasztrófán?

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az M1 csütörtök reggeli műsorában azt mondta, „túl vannak egy jó hangulatú és vidám frakcióülés első napján”. A miniszterelnök meghatározta a következő három és fél év legfontosabb feladatát, hogy javítsanak a bérből és fizetésből élők helyzetén és lehetőség szerint minél többen, minél jobban tudjanak munkából megélni. Törekedni kell a teljes foglalkoztatottság megvalósítására – hangzott el.
Biztosan jó hangulatú volt, csupa hehehe, meg hihihi. A min.elnök meg meghatározta. Ha ő egyszer valamit meghatároz, az akkor meg van határozva! Csak éppen az eszközöket nem határozta meg hozzá. Ja, és mennyien is élnek bérből és fizetésből? Nem mellesleg: Néhány évtized múlva annyira elenyésző lesz a bérből és fizetésből élők aránya, hogy nem lesz értelme munkanélküliségi rátáról beszélni – hangzott el a Mérnöktovábbképző Intézet alapításának 75. Évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

A kormányfő a bérből és fizetésből élők közé sorolta a nyugdíjasokat is, mert ők egy életen át dolgoztak, s nem egy olyan van közöttük, aki most is dolgozik.
És ugyan, miért is dolgozik? Mert szar a nyugdíja. Amúgy mennyi is a bérből és fizetésből élők száma? A versenyszférában 2,8 millió! Milyen módon fogják a munkaadóikat kényszeríteni a helyzet javítására? A teljes foglalkoztatottság simán megoldható, ezzel nem vállalt be nagyot a Nagy Meghatározó: ott a közmunka, és annyi.

A frakcióvezető elmondta: Orbán arról is beszélt, hogy meg kell védeni a rezsicsökkentést egyrészt az EU azon törekvéseivel szemben, melyek akadályoznák az irányított energiaárakat, másrészt gondoskodni kell arról, hogy elegendő és olcsó gáz jusson Magyarországra a következő években is. Arról is volt szó, hogy sikerült az embereket „megvédeni az adósrabszolgaságtól”, de ezt a munkát be kell fejezni, végig kell vinni a bankok elszámoltatását.
A kormányfő fontosnak nevezte, hogy féken tartsák az árakat és folytassák a „munkahelyvédelmi akciótervet”. A tanácskozáson elhangzott, hogy „a nemzeti önbecsülés egyre erősödik és a magyar emberek elvárják, hogy mindig, méltó módon álljanak ki a nemzeti érdekekért”.
Tessék már mondani, azt ő meg honnan tudja, hogy mit várnak el az emberek? Miből gondolja, hogy az ő és a 2/3 érdekei egyenlők a nemzeti érdekekkel?
A munkahelyvédelmi akcióterv egy nagy kamu. Iszonyú pénzeket fizetnek ki a cégeknek csak azért, hogy ne építsenek le, pusztán azért, mert az állam olyan helyzetet teremtett, hogy nincs más módjuk! Persze, be is csukhatják a kaput, na, az lesz ám az igazi munkahelyvédelem! A bankok elszámoltatása meg kész röhejy, lévén, hogy visszadobták a labdát az „adósrabszolgáknak” – mely kifejezés eleve blőd, mert akkor lenne értelme, ha valaki a banknak dolgozna, méghozzá pusztán szállásért és élelemért – mondván, próbáljanak egyénileg megegyezni a bankjukkal!

Rogán arról is beszélt, hogy a miniszterelnök szerint „be kell reteszelni Magyarország ajtaját”, egyetlen „megélhetési bevándorlóra” sincs szükség. Nem szabad várni az Európai Unióra, mert biztos, hogy az EU is változtat bevándorláspolitikáján, de lehet, hogy az Magyarország számára „késő lesz”. Rogán szerint tranzitországból kezd célországgá válni Magyarország.
Azután tessék már mondani, mégis, milyen esélye van ebben a „célországban” egy gazdasági menekültnek, amikor még az anyaországiak se kapnak munkát? Néha elgondolkodom azon, hogy az ilyen Rogán-félék hol élnek? Vagy maguktól ennyire hülyék, esetleg különórákat
„A gazdasági bevándorló (a továbbiakban gazbev) a gazember szinonimája. Minden bajunk okozója. Rég nem lenne semmi gondja a magyaroknak, ha nem lennének a vérünket szívó gazbevek.Már csak a Londont a második legnagyobb magyar várossá tevő gazdasági kivándorlókkal, a gazkivekkel kellene valamit kezdeni.
By Földes Péter”

Felmerült Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök javaslata is az általános iskolai oktatás kilenc évre emeléséről. Erre Orbán azt mondta, „világos megrendelést” vár, tárják fel, hol láttak problémát és min kell változtatni.
Aha. Világos megrendelést. Ez valami olyan lehet, mint a Balettintézet ügye. Csak szóljatok, mi kell, és majd csinálok egy törvényt. Hát persze.

Orbán szerint Magyarországnak „azért lehet önálló külpolitikája, mert erős ország lett”, emellett kiemelten fontosnak tartotta, hogy Németországgal jó kapcsolatot ápoljon Magyarország, mert a nemzeti érdek az, hogy a két ország gazdasága közti szoros kapcsolatot tovább erősítsék.
Na, most már megértem a vidámság és a jó hangulat okát: a Nagy Meghatározó, a Legkisebb Közös Többszörös és másodállásban a Legnagyobb Közös Osztó ezen kijelentésére kétségtelen, hogy derültség futhatott szét a frakcióülés résztvevői közt. Magyarország, mint erős ország! Aha. Ha esetleg tételesen kifejtené valaki, hogy miben is az?

Oroszországgal összefüggésben elhangzott, hogy onnan érkezik a gázellátás, így a rezsicsökkentést akkor tudják megvédeni, ha olcsó marad a gáz. Jó gazdasági kapcsolatokat kell ápolni a megerősödő európai nemzetekkel is, így nem véletlen, hogy a német kancellár és az orosz elnök mellett februárban Magyarországra jön a török miniszterelnök is – közölte Rogán.
Nos, nem kellett volna eladni az E-On gáz üzletágát, ugyanis egyedül az volt az, aki alkupozícióban volt az oroszokkal szemben. Ami a törököket illeti, úgy vélem, ha valami olyat hoznak nekünk, mint a fürdőkultúra – ami sokat javított eleink higiéniás viszonyain – miért ne? Mert törökmézből és kebabból, úgy vélem, önellátóak vagyunk.

Szolgának kellesz, nem polgárnak,
nincs már Hazád,vedd észre ostoba.
Elvették tőled, mert gyáva voltál,
nem érdemelted szabadságod,
s mondd, kit érdekel egy rabszolga jó sora?
Magad ásod most sírodat, nem fogsz hiányozni senkinek,
elsöpör a történelem vihara,
a szemétdombon marad pár cserép belőlünk,
de senkit nem érdekel már, ki volt neved
és melyik ország fia ..

(ismeretlen szerző verse)

13 hozzászólás

  • sharapova2008

    Azt a börtöncella rácsot kell jól „bereteszelni”,ahová a szkizofrén Orbánt és bűnözöző társait zárják!

  • Én a kapubezárással akkor lennék elégedett, ha orbán mögött csuknák be a diliház kapuját végleg.

    Az elmúlt évben 40 000 menekült lépte át a magyar határt. Ebből mindössze 500 ember akart az országban maradni, a többieknek mindössze tranzit ország voltunk, és tőlünk nyugatabbra határozták meg a célállomást. Úgy nagy vonalakban ennyit orbán kapuzárási pánikjáról. De lehet hogy másmilyen kapuzárásról beszélt?

    Az orosz gázszerződésről azt kell tudni, hogy szabott áron, és kötelező átvételi mennyiségről szól. Jelenleg 14 milliárd köbméter/év a szerződés. Ebből ténylegesen elfogyasztott az ország 9 milliárdot, de fizetni a teljes lekötött mennyiséget kell. A tényleges igény viszont 7 milliárd köbméter körül van. Ezt akarja orbán is újrakötni. Holott ez mintegy 30% magasabb ár, mint a szabadpiaci, vagy ha úgy tetszik a nyugati ár. Az időközben megépült vezetékek miatt nem is függene az ország az oroszoktól. Ha az Ukránok át tudják vinni, hogy már a határon legyen átvéve az érkező mennyiség, a szabadpiac áttolódik az orosz határig. Érkezni nyugatról, délről, és az idei évben már északról is jöhetne, vagyis nem szükségszerű a keleti kötődés.

    Az unióban most megint csökkent a gáz ára a magyarhoz képest 25-30 %. Akkor itt miért nem? Vagy a rezsiharc abból fog állni, hogy a 30% helyett lök a birkáinak 10% hatalmas rezsi propagandával?

  • Don Ovuz!
    ˙

    Írásod alapján elképzelem, amint Orbán bevonul a nagy sárga palotába, majd a kastély erkélyéről a hatalmas kertben összegyűlt kétmillió rajongóját üdvözli, akik mögött majd úgyszintén kattanna a retesz. Persze ez a palota majd nem a budai várbéli táncszínház, egykori kolostorépület lesz, hanem Lipótmezői hatalmas egyelőre a betegek elől elzárt bolondokháza, azaz az OPNI, és a mi napoleonunk majd új kényszerzubbonyában tetszeleg a hódolói előtt…
    Csak és csakis akkor jön majd el a Kánaán. „Addig nincs megnyugvás, addig folyvást küszködni kell…”

    .

  • végül is, nem akkora mém…

  • hozzászólás a teljes foglalkoztatottsághoz és az oktatási rendszerhez:
    ” Tehát a szegényeket közmunkás-létre ítélik, a munkásokat pedig arra, hogy minimálbérből éljenek meg, bérrabszolgaként tengessék az életüket és mindezt csak azért, mert úgy érzi az Orbán-rezsim és annak a kiszolgálói, hogy úgy jobban tudnak uralkodni a társadalmon, hogyha megfélemlített és elnyomott bérrabszolgák tömegeiből áll az ország, és nem pedig ahogy Széchenyi mondta, „kiművelt emberfőkből”, mert aki továbbtanul, az megtanulja a kritikai gondolkodást – és végül is a középiskolának, gimnáziumnak és a felsőoktatásnak az is az egyik funkciója, és részben be is tölti, csak részben -, a kritikai gondolkodás pedig veszélyes minden zsarnoki hatalomra. Így az Orbán-féle zsarnoki hatalomra is veszélyes mindenki vagy bárki, aki kétségbe vonhatja az ő igazságukat.
    Erőss Gábor/PM”

  • „- Igen, a nyugati társadalom a jóléti alapú és a tudás alapú társadalmi modellt hirdeti, ezzel szemben Orbán Viktor a – majdnem kimondtam, hogy a – butaság alapú társadalmat…

    – Igen, ez egy teljesen idejétmúlt elképzelés – felelte Erőss Gábor -; az egész világ egyébként, hogyha Orbán Viktor nem csak saját magával és a haverjaival, Felcsúttal és a stadionokkal, és az egyéb korrupciós ügyekkel volna elfoglalva, akkor körbenézhetne a világban és láthatná, hogy az az egyik legnagyobb probléma globálisan, hogy a technikai fejlődés következtében mind kevesebb a munkahely. Tehát mind kevesebb élő munkára van szükség, és főleg kevesebb fizikai munkásra. Tehát mindenütt gond a munkanélküliség és erre az értelmes országok az egyetlen értelmes választ adják – igen, ahogy a kérdésben elhangzott -, hogy tudás alapú társadalmat építenek, vagyis olyan szakmákra képzik ki az embereket, és olyan tudás elérését próbálják biztosítani a részükre, amit a gépektől nem lehet várni. Tehát a tudás alapú társadalom azt jelenti, hogy az emberek olyan munkát végeznek, amit a gépek nem tudnak helyettük elvégezni. Ehelyett az orbáni vízió, a munka alapú társadalom víziója az nem akármilyen munka, hanem kimondottan az a bérrabszolga munka, amit alapvetően akár gépek is elvégezhetnének, épp ezért teljesen fölösleges embereknek végezniük, számos esetben legalábbis.”

  • Ille István
    2015 február 5
    12:24 du.
    A közmunkaprogram befürdik, ugyanis a kormány ráadásul kihátrál a program mögül. Leadja önkormányzati szintre, így mivel az alapvető működési költségekkel küzdő önkormányzatok nem tudják a plusz kiadásokat finanszírozni, behal a program.

    A munka alapú társadalom magyar modellje működésképtelen, mivel egyetlen nagyobb teljesítményű gép 2-300 bérrabszolga helyett dolgozik. Így a mai világban a kézi erőre bazírozni dőreség, mivel a legminimálisabb bért számolva is sokszoros az előállítási költség. Bár tudjuk, orbánt nem az eszéért szeretik.

  • ˙

    Vajh, a programozó – amely munka(kör) ma már nem kíván feltétlenül egyetemet – nem kézi erőnek számít e? Egész nap a gépet veri több-zázadmagával egy nagy teremben – teljesítménybérért, az vajon közgazdasági értelemben nem munkás e ?

    Egyébként a munkaalapú társadalom spanyolviasz, mert minden társadalom az… Csak ez a mi kettéfűrészelt Napoleonunk mindig bedob valami durranós ötletet már csak azért is, hogy a saját egyéniségét valamiféle elméleti zseni glóriájával vonja be.(lásd: munkaalapú, unortodox, duális és centrális erőtér,stb baromságok és plágiumok). Holott – már bebizonyította – semmiféle ilyen elméleti tudásnak sincs a birtokában, miközben a gyakorlati tudása is csapnivaló… Legföljebb szerencsejátékosnak nevezhetnénk őt, de tudjuk, a legutolsó lóversenyes fogadó is – a maga „tuti tippjeivel” együtt – jobb nála. Eddig max. szerencséje volt, ami az eredményeit illeti. Az egyetlen hatékony és eredményes módszere valójában az erőszak. Egyelőre még csak a jogon vett erőszakot vetette be, de azt az ő szempontjából maximális eredményességgel, amikor régi jogelveket semmibe véve, eltiporva kiragadta a biztosítékokat a magyar jogrendszerből és a maga személyes biztosítékait erőszakolta azok helyébe. Na erről az egy jelenségről hiszem el, hogy eltervelt cselekvés volt. Valamit azért hasznosítani is kellett, abból a jogász diplomának nevezett – már bocsánat – fecniből, amelyet az emberiség megjavítására találtak ki azok az „ortodox” elődök.
    Pont e hiú ábrándra épülő népi figurai önkép miatt válik gyakran komikussá őkelme. Ha jó ember lenne, esküszöm még sajnálnám is.
    Egyszóval blöfföl a pasas, mely tervezetlen és teljesen tudománytalan, a gátlástalan ötletelésre épülő tényleg centrális „szisztéma” és mentalitás a Hitler-Goebbels páros mukamódszerére hajaz azon az alapon, hogy ahogy esik, úgy puffan. A lényeg, hogy a kudarcokból is kikaparjuk a nekünk kedvező elemeket, mint a veréb, amikor a lószarból szedegeti ki a meg nem emésztett zabszemeket…

    .

  • Voronyezs! 12,43

    Egy régi munkásmozgalmi induló egy részlete szólt így még a Horthy érában:

    „Mint tudjuk e Földön minden jó a munkából fakad,
    S mi majdhogy éhen nem veszünk a tőkés rend alatt!…”
    .

  • A háború után az MKP hirdetett közmunkaprogramot a romok eltakarítására. Ez tehát indokolt volt. Az első – koalíciós – kormány (Közmunkák Tanácsának elnöke) Vass Zoltán volt. Így is 3-4 év kellett a romok teljes eltüntetéséhez…

  • Georgina Bojana

    Kedves Don Ovuz!
    Véleményed osztom. Várható, hogy lesz egy jó magas fizetéssel egy főreteszeles, v. nevezhetném főkulcsárosnak?
    (( :O ))
    G.B.

  • Don Ovuz

    A közmunka programról kiderült, hogy drágább megoldás (külön szabályozást és apparátust igényel), mintha a pénzt csak segélyként osztanák ki, akár annak előtte, régen. Másrészt, nincs egy normális cél sem, amelyért érdemes lenne működtetni, mint pl. anno a romeltakarítás volt… Márpedig a nevelő szándék, az ún. „visszavezetés a munkába” tragikomikussá vált ezekkel a mondvacsinált feladatokkal.
    És végül, a munkanélküliség problematikáját Orbán nem csak, hogy nem oldotta meg, de növelte is azzal, hogy a közmunkában eltölthető időtartamot erősen lecsökkentették talán, hogy mindenkinek jusson belőle – mert így igazságos…

    .

  • DonGolo
    2015 február 6
    9:06 de.
    Egyetértünk.
    Látszatstatisztikákhoz kellettek, csak a költségek miatt le akarják passzolni.
    Íme az „értelmes munkák” eredménye:
    http://www.hir24.hu/belfold/2015/02/06/kozmunka-miatt-omolhatott-a-deli-palyaudvar-alagutja/