Egy oligarcha lázadása

2015 február 10 1:00 du.33 hozzászólás

Az egyik legnagyobb Fideszes oligarcha ámokfutásától hangos ma a magyar sajtó, amely történetre azonban már a világsajtó is felfigyelt. Beindult az ilyenkor szokásos hazai mémgyár
is, és a világhálón vicces karikatúrák és frappáns képek tömkelege adja hírül Simicska Lajos médiamogul és üzletember nyomdafestéket nem tűrő trágár szavait, amelyekkel a maga kocsmai szintű stílusában nemcsak Orbán Viktor miniszterelnököt, de a kormány tagjait sem kímélve illette őket.

Simicska Lajos tehát nagyon berágott a kormányra. Majd miután rendet tett a saját sajtóbirodalmában, (bár állítólag ők lelkiismereti okok miatt mondtak fel és nem is a tulajdonos médiamogul-üzletember rúgta ki őket) fogta magát, és mint, aki jól végezte dolgát, elhagyta az országot és elment Ausztriába szánkózni.

Széles Gábor, egy másik jobboldali magyar médiamogul és nagyvállalkozó pedig a sajtón keresztül üzente meg neki, ha lesz egy csöpp esze, akkor belátható időn belül haza se jöjjön. Hogy Széles Gábor úr sejtelmes üzenete mögött konkrétan mit kell érteni, annak megfejtésére legfeljebb csak a fantáziánkra támaszkodhatunk. Lehet, hogy Simicska Lajost tényleg érheti valami baj, ahogy arra egy interjúban ő maga is utalt, hogy történetesen kinyírják, lelövik, vagy elüti egy autó? Lehet, hogy Simicska úr tisztában van vele, hogy a Fidesznek ártó embereket maffiamódszerekkel teszik el láb alól?

Hogy Simicska Lajos életére törnének, az csupán az ő feltételezése volt, ám tény ugyan, hogy a Fidesz-kormány alatt történtek már olyan sejtelmes halálesetek, amelyek bizony joggal megmozgatják az ember fantáziáját.

Emlékezzünk csak vissza Komáromi András üzletember rejtélyes halálára. Ő a Welt 2000 Kft. vezetőjeként cégének legfontosabb terméke az EMIR szoftver volt, amellyel Magyarország EU-csatlakozása óta kezelték a brüsszeli pénzek pályáztatását és elosztását. A Fidesz-kormány azonban szemet vetett az EMIR szoftverre és vételi ajánlatott tettek neki. Komáromi azonban ellenállt, ezért rendőrök és fegyveres NAV-osok zaklatták őt és a munkatársait. Végül az üzletember megtört és arra kényszerült, amit soha nem akart megtenni: eladta a cégét a magyar államnak. A szerződés aláírása után egy nappal pedig a makkegészséges és mindössze 47 éves fiatalember váratlanul meghalt.

Az MSZP-s Simon Gábor ügye három rejtélyes halálesetet is produkált. Egyikőjük a 43 éves Dömény Zoltán, a szlovákiai székhelyű Feed Trade cég tulajdonosa, aki mellesleg egy ismert borász volt. Öngyilkos lett, a Dunába veszett, holtteste pedig a mai napig nem került elő. Hogy mi állt a búcsúlevelében, nem tudni. Csak annyi ismert, hogy Dömény Szlovákiában egy olyan áfacsalási ügybe keveredett, amit Magyarországról irányítottak. B. Gyula szintén egy szlovák áfacsaló bűnszervezet tagja volt, aki cseh kristálycukorral feketézett. Az ő halálának körülményeiről csak annyit tudni, hogy ő a vizsgálati fogsága alatt önkezével vetett véget az életének. Welsz Tamás öngyilkossági ügye pedig szintén egy rejtélyes eset, hiszen közvetlenül a halála előtt olyan dokumentumokat adott át a rendőrségnek, amelyekből vélhetően az is kiderülhetett, hogy kikkel állt üzleti kapcsolatban, és minden bizonnyal azon korrupciós ügyletekre is fény derülhetett, amelyekbe Dömény Zoltán és B. Gyula is keveredett.

Aztán ott van az „igazmondó juhász”, Váradi András tragikus végű története. Ő konfliktusba keveredett egy Fideszes oligarcha nagykutyával, aki bosszúból a kombájnjával a földjét is letaroltatta. És minő véletlen sorscsapás: az Együtt PM. szíveiben önkormányzati választásokon induló nagyszerű embert egy osztrák-magyar állampolgárságú öregúr az autójával elüti, aki a sérüléseibe a helyszínen életét veszti. De emlékezzünk Rózsa Milánra is, aki egy ismert polgárjogi aktivista és tüntetésszervező volt. A rendőrség hivatalból vizsgálta a halálesetet, majd az ügyet lezárva tájékoztatást tettek közzé. A mindössze 26 éves fiatalember állítólag évek óta depresszióval küzdött. Öngyilkos lett, vonat elé vetette magát.

A sajtó, a Simicska-ügy kapcsán már médiaháborúról ír. Én pedig úgy vélem, hogy ezt az ügyet a média mintha egyáltalán nem akarná komolyan venni, s úgy állnak hozzá, mintha az csak egy jó balhé, vagy kabaré lenne csupán. Simicska előtt más politikus is trágárkodott már, bagatellizálja el a dolgot egy cikkében az Origo hírportál egyik nevét vállalni nem merő vélhetően Fidesz nyalonc politikához halványlila gőze nincs újságírója, és Gyurcsány Ferenc „kurva ország” mondatát állítja egyik példaként az őszödi beszédből. No, comment!

Hogy Simicska Lajos életére törnének, én azt nem hinném, hiszen semmiféle olyan terhelő bizonyítékkal sem állt elő, hogy azért őt el kellene tenni láb alól. Tudna, hiszen volt ő az APEH elnöke is, de az oligarchatársak korrupciós ügyeiről eddig semmit nem szólt és nem is nyilatkozott senkinek. Attól pedig, hogy Simicska Lajos gyalázta üzlettársait és a miniszterelnök barátját, még nem lett demokrata se, így ne tessék bedőlni az ő demokráciaféltő, valójában figyelemelterelő mondatainak sem. Tény, hogy Simicska Lajos kirohanása mögött ugyan súlyos bűnök vannak, ám a barátait és az üzlettársait becsmérlő obszcén szavai még nem jelentenek rájuk terhelő bizonyítékot. Simicska Lajos kegyvesztetté válik, de az sem kizárt, hogy idővel majd kibékülnek újra, és mindent ott folytatnak majd közösen, ahol azt abbahagyták.

Hogy valójában mi van a Simicska-ügy mögött, azt nagyon könnyű megfejteni, és én akár egy mondatban is össze tudom foglalni.

Simicska Lajos az egyik legbefolyásosabb fideszes oligarcha, aki az Orbán-kormány alatt az állami közbeszerzéseken a cégein keresztül vélhetően jó degeszre kereste magát, most, hogy vissza kellene adnia az államnak médiaadó címen egy kis pénzt, ő megmakacsolta magát, és kígyót-békát okád a barátaira. Mert a fideszes oligarchák számára ugyebár az a természetes, s ők attól nagy hazafiak, hogy egyáltalán nem akarnak adót fizetni a hazájukban. Még 5 %-ot sem! Ezért tartunk ott, ahol. Ismert történet ez, régóta már…

Készüljünk fel Magyarországon élő kedves sorstársaim, mert ezek után én bizton állíthatom, hogy újabb kemény, és sokunknak fájó kormányzati össznépi sarcok elé nézünk!

És végezetül, ha már a Simicska-ügyről is sokaknak Gyurcsány Ferenc jut eszébe, úgy ajánlom figyelmébe én is mindenkinek az ő erről szóló és sajnos a mai napig aktuális, fideszes oligarcha hazafiak adózási moráljáról értekező, rövid és tanulságos eszmefuttatását.

33 hozzászólás

  • Lehet hogy a putyini módszerek lesznek bevezetve:
    Oligarchának kussti , ha politikába üti az orrát.

  • Simicska külföldön egy nullla.Tehát nem tudni, most mi lesz vele. Ő akarta, hiszen áruló mndig volt a magyar történelemben.

  • Figyelő: teljesen érdektelen, hogy külföldön micsoda – mondjuk, Orbán se valaki – ami számít, hogy mennyire tudja amortizálni Orbánt. Javaslom, kísérje figyelemmel a kommenteket, olvassa a magyar sajtót. Mint saját postomban említettem, a ” mi lesz vele” még kérdésként se merülhet fel, nem hogy kivitelezett valamiként.
    Pl. egész jó elemzések vannak a mai Népszavában. Ja, hogy az rohadt libsibolsibibsikomcsi sajtó? Akkor ne olvassa. Majd a Bayer megírja a tutit 🙂

  • Ez hülye nőszemélynek FOGGALMA sincs róla ki is ez a Simicska Lajos valójában
    Assziszi Mosthatolmonlévő nevezte ki őt. Holott valójában pont fordítva van.
    Biztosan nem olvasott történelmi munkákat.
    Nem tudja kik azok a ” szürke eminenciások ”
    Ez a baj a félkegyelmű tulokmagyarral ( mintamilyen Bencsics is )
    Járassa , mindég járassa , agya meg annyi mint egy marék döglött lepke.

  • Simicska Lajos önmagát egy interjújában demokratának állította be,ha ez valós állítás akkor most van itt az ideje ezt tettekkel is bizonyítania.–engem még nem győzött meg az állításáról. Hogy Simicskát érheti e baleset??-szerintem igen.de ha visszavesz a stílusból a hangerőből és nem folytatja, rövid időn belül csitulni, feledésbe fog merülni a Simicska-Orbán ügy,de nem elfelejtve.-Simicska (most még nem) nem fog olyan adatokat nyilvánosságra hozni, ami Orbánra nézve egyértelműen terhelő lenne.Simicska ezzel nevetségessé is válna ha ő hozakodna elő valami zűrös ügyekkel azt viszont eltudom képzelni ,hogy későbbiekben apránként adagolva előbukkannak zűrös, Orbánhoz köthető ügyek.-Nem vagyok híve a viszálykodásnak de ez a szembe fordulás talán egyszer mindnyájunk javát fogja szolgálni.-

  • Geyza, lécci, ne minősíts!
    Amúgy is, a mi olvasóink egy részét, de főleg a hazai jobboldali médiák olvasóit se lehet Orbán ellen hangolni, mert nézőiknek, olvasóiknak csupán arra van igényük, hogy a min.elnök iránti odaadásukban megerősítsék őket, a többire nem kíváncsiak, süketek és vakok. Áthangolni őket kb. annyira lehetetlen, mint egy hívőt meggyőzni arról, hogy nincs Isten…

  • Géza barátom, akad itt egy másik elmélet is: nem az 5% okán gőzölt be, hanem, hogy kihagyták a javából, ráadásul a médiahatalmába is beletapostak! Méghogy lelkiismereti okokból mondtak fel…egy frászt! Van olyan, hogy alvó ügynök. Nos, ezek azok voltak. Most megkapták az ébresztőt: Orbán, mint annyi mindent, nem tűri a konkurenciát sem.

    Azon felül Simicska bőven tejelt a pártkasszába, ezért vélte úgy, hogy alattomosan hátba támadták, méghozzá olyasvalaki, aki nélküle ma senki sem lenne!

  • Figyelő
    2015 február 10
    11:54 de.

    Kedves Figyelő! Csak kérdezem: Az meg sem fordul a gondolataiba, hogy éppen akit árulónak gondol az eddig -bár cinkos volt, most betelt nála a pohár a sok mocsokkal? Mivel a kreált ellenségeit a Fidesz már kinyírta, és ellenségkép nélkül nem létezik a Fidesz, így egyre több -ahogy ön nevezi- „áruló” fog a saját köreikből elő bukkanni, amely törvényszerűen Orbán Viktor bukásához vezet majd. Vannak törvényszerű dolgok és a vezetők, vagy diktátorok soha nem tanulnak a történelemből. Ne értsen félre, a Simicska ugyan akkor bűnös a maffia-családban mint a többiek, de ahogy írtam előbb-utóbb belülről repedezik és robban szét a hatalom.

  • HunCanada
    2015 február 10
    1:10 du.
    Remény soha nem vész el, és amíg remény van, élet is van! Ezt mondják.
    Szerény véleményem szerint a Fidesz nem fog tönkre menni néhány kritikától, mert Simicska nem tud többet tenni, hiszen ő is benne volt nyakig a pixisben.
    Az ellenzéknek kéne kissé megerősödni, hogy a Fideszt leszavazzák és az ellenzék kerüljön hatalomra.

  • István Barátom, én a Simicska-ügy kapcsán más elméletet nem ismerek, legalábbis eddig még ilyesmire nem derült fény, de elképzelhető a Te verziód is. Az igaz, én is aláírom, hogy Simicskát eddig még soha semmi jóból nem hagyták ki. Bizonyított tény, hogy cége, a Közgép, az Orbán-kormány alatt olyan zsíros állami megbízásokat kapott, amely nyereségből Simicska simán vissza tudott volna fizetni médiaadó címen 5% reklámadót az államkasszába. Simicska Lajos azonban már megszokhatta, hogy a Fideszes oligarchák simán kibújhatnak az adózás alól, és sérelmesnek vélte, hogy neki is fizetnie kelljen. Márpedig ez a kormány a költségvetést abból tudja szinten tartani, ami pénzt az EU.-tól kap, és amit adókból és sarcokból folyik be az államkasszába. Én attól tartok, ha a többi Fideszes oligarcha is követi Simicska Lajos példáját, akkor ebben az országban nemsokára olyan mértékű szegénység lesz, amilyet Európa eddig még nem pipált. Össznépi sarcok lesznek, amelyekbe belegebedünk.

  • Figyelő
    2015 február 10
    11:54 de.

    Esszem Klárám..
    Ezt írod:”Simicska külföldön egy nullla.” Hm.. Mióta is élsz te kanadában? Merthogyám, aki ki tudja fizetni a számláit, az a világ bá
    rmelyik országáben szivesen látott. Akár bevándorlóként, akár politikai menekültként. (Lásd még: a Hon-Kongból kanadába bevándoroltak 25O ezer dollárért kapták az állampolgárságukat, de még arra sincs Simicskának szüksége. Vesz magánakl valahol egy házat, és máris legálisan tartózkodik. Hogy tudd, ki ez a Simicska.. Orbán és a fél kormány szoba, illetve egyetemi társa. Azon kevesek egyike, akinek abból a bagázsból esze is van. Neki köszönhető, hogy a Fidesz ma még párt, és ráadásul gazdag is. Nem csak a párt, a vezetői is. Vityenka úgy gondolta tavaly áprilisban, hogy már eléggé nagy és erős, hogy nárcisztikuma mián nőtt hiúságát ne árnyékolja már Simicska köztudott vezérürüsége. Simicska elmondta Orbánnak a kifogásait a keleti nyitással és az EU ellenességgel kapcsolatban. Vityenka nem gondolta végig, hanem csipőből hátratolta Simicskát, illetve azokat az embereket, akik Simicskához kötődtek. Azóta nem beszéltek egymással. Az új adót bosszantó tüskének szánta, csak érzékeny helyre bökött, iolletve mindenkinek megvan a breaking point-ja. Simicskáé ez volt. Amit viszont sem az újságírók, sem Orbán fősameszai nem vettek észre az az, hogy Simicska kijelentése esetleges „balesetével” kapcsolatban azt is jelenti, hogy bárki eltakarítható. Bár lehet azis, hogy mégis megértette.. Talán ezért van az, hogy a Fidesz kijelentette, nem perel a gecizés miatt..

  • falusi: valami hasonlót próbáltam én is előadni. Remélem, a Te felvezetésedben megérti. Amúgy Jeszenszkyvel se beszélt 2002 óta, pedig ő többször kért audienciát a Kárpát-medence Géniuszától, de hiába, pedig a mester tudott volna neki mesélni mind az USA, mind Norvégia esetében, hogy nem kellene úgy csinálnia, ahogy csinálta. Mivel csak seggfej tanácsadói vannak, kínosan érezte volna magát egy profi külügyi szakember társaságában.

  • Figyelő
    2015 február 10
    1:27 du.

    Kedves Figyelő!

    Valóban néhány kritikától nem fog tönkremenni a Fidesz, ezt én sem gondolom. Azért a Fidesz nem egy olyan párt ami hirtelen összezuhan, valóban. Az a megállapítása is helyt áll és sokat sejtet, hogy:”Simicska nem tud többet tenni, hiszen ő is benne volt nyakig a pixisben”.
    Ennek az olvasata az, hogy ha Simicska is benne volt nyakig, akkor az egész Fidesz nyakig, ha nem a fejtetőig benne van abban a bizonyos negatív jelzőként használt pixisben. Én ennek örülök, hogy ezt ön is és egyre többen felismerik.

    A hozzászólásának harmadik részével sem tudok vitatkozni, mert jó meglátás, akkor ha azt gondoljuk, hogy csak a baloldali ellenzékből várjuk a kormányváltó erőt. Azonban ez nem így van! Hol van az megírva, hogy egy mérsékelt, konzervatív és egyben demokrata jobboldali párt nem fog felépülni a semmiből, vagy éppen a mérsékeltebb fideszes politikusokból akiket éppen még most nem is látunk, mert a háttérben csendben vannak? Én nagyon is el tudnék képzelni egy ilyen pártot a magyar politikai palettán, amely a baloldaltól jobbra van, a Fidesztől pedig egy kicsit középre húz. Még egyszer mondom, nem feltétlenül a baloldaltól kell a csodát várni, mert a baloldal ma lényegében nem is létezik valós alternatívaként.

  • HunCanada: hát még ha a Fidesz vakhitüi is elkezdenének gondolkodni, és átformálnák pártjukat azzá, ami valóban előbbre tudja vinni az országot, és nem csak a puszta hatalommal törődik!

  • „Simicska külföldön egy nulla.” És Orbán külföldön talán valaki, kedves figyelő?! Aztán meg: „Simicska nem tud többet tenni, hiszen ő is benne volt a pixisben.” Ezek szerint volt pixis. amiben esetleg Orbán is benne volt, vagy netán benne is van?! Vajon mi lehet ez a „pixis”? Csak nem a korrupció?!
    Nekem mindig röhögnöm kell, amikor hithű orbánisták meg akarják védeni a vezért. Azt hiszik, hogy Orbán rászorul az ő védelmükre………….Tojik ő a fejetekre, kedves figyelő. ti csak ágyútölteléknek kelletek neki.

  • Mindenki figyelmét felhívom, főleg tudor48-ét, hogy én nem vagyok Fidesz drukkoló vagy rajongó. Így kell olvasni az esteleges véleményemet.

  • Azért ez már jól fejlett pszichopátia, vagy egyenesen hasadt vagy kettős személyiség:
    .
    „..Mindenki figyelmét felhívom, főleg tudor48-ét, hogy én nem vagyok Fidesz drukkoló vagy rajongó…”- rottyintja be a „fityelő” nicknevű szörnyeteg.
    .
    – Nem. Dehogy. Eddigi tevékenységéből a hülye is láthatja, hát még mi.
    .
    Mondjuk, annyi azért lehet benne, hogy valóban nem csak fizymesz- kitartott ő, hanem egy mocskos náci is egyben – ahogy az VILÁGOSAN LEJÖTT AZ UTÓBBI HETEKBEN. Amellett, hogy folyamatosan terelő, marhaságokat irkáló, trolltevékenység- jellegű aktivitást felmutató elmebeteg is.
    .
    Ha nem tudnám, hogy tényleg vannak ennyire hülye ember- félék, azt hinném, ez a „fityelő” valami hibás algoritmus, vagy számítógépes vírus eredménye.

  • Kedves Figyelő!

    Örömmel olvasom, hogy Ön elhatárolódott és nem tartja magát a Fidesz-kormány szócsövének. Remélem, hogy a Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Jobbikkal sem szimpatizál. Sajnos, még mindig sok magyar ember van, határainkon belül és azon túl, akik, viszont – ahogy azt todor 48 is megfogalmazta – a Fidesznek csak „ágyútölteléknek” kellenek, asszisztálva Orbán Viktor magyarok többségét testileg-lelkileg elnyomorító aljas politikájának. Ez a történet pedig, amit ebben a posztomban leírtam, szintén erről szól. Simicska Lajos ugyanis – ahogy arra todor 48 és falusi Barátom is utalt -nagyon is benne volt a pixisben. Hogy mennyire, arról itt egy link, amely tanulságos írás még a balhé előtti időkről szól.

    http://www.mfor.hu/cikkek/Igy_folynak_milliardos_osztalekok_Fidesz_kozeli_cegek_zsebebe.html

    Ha figyelmesen olvasta az írást kedves Figyelő, akkor rájöhetett arra is, hogy Simicska Lajos a Fideszre mindig is úgy tekintett, mint egyfajta jövedelmi forrásra, amelybe ha ő befektet, úgy az számára búsás anyagi haszonnal fizet. Simicska Lajos tehát külföldön sem lenne egy „nagy nulla” sőt, hiába okád most kígyót-békát a haverokra és a volt kollégiumi társaira, ő egyáltalán nem lett demokrata sem, hanem az maradt, ami mindig is volt: egy pénzéhes oligarcha. Egy olyan nagy „hazafias” magyar Fideszes oligarcha, akinek – és erre falusi Barátom a fentebb olvasható Önnek címzett hozzászólásában remekül rámutatott – ha az üzleti érdekei sérülnek, magyarán, ha Orbán Viktor barátja nem úgy táncol, ahogy ő fütyül, netán még adót is kellene fizetnie ebben a kis szegény-gazdag Magyarországban, akkor ő már tiltakozik és lázad.

    Bezzeg Simicska Lajos médiamogul akkor nem volt demokrata és nem emelte fel a hangját, amikor elvették a Klubrádiótól az országos lefedettségű frekvenciahálózatot. Sőt! Hirtelen lett nagy magyar demokrataként az sem érdekelte őt különösebben, amikor Lázár János bejelentette, hogy az RTL-t 40 százalékos – amit később már 50%-ra emeltek – médiaadóval sújtják. Akkor borult ki nála a bili és azután lett nagy demokrata, miután a kormány egyeztetett az RTL-lel, és megállapodtak egy egységes, tehát mindenkire kötelező, 5 százalékos adókulcsban. Nem kis pénz ez, mert szerintem sokan bele fognak rokkanni, főleg a kisebb anyagi támogatásban részesülő, jobbára balliberális érdekeltségű médiák kerülhetnek nagy bajba. Németh Péter főszerkesztő szerint, köztük lesz a Népszava is. De a legnagyobb baj a Magyarországon élő embereket sújtja majd, akikre, ha a nagy magyar hazafias oligarcháink nem változtatnak az adófizetési moráljukon, akkor ránk bizony kemény össznépi sarcok várnak. Ez a véleményem nekem erről az ügyről kedves Figyelő.

    Kérem Önt kedves Figyelő, szurkoljon nekünk onnan Kanadából, hogy mi itt Magyarországon is túlélhessük ezt a dilettáns, magyar embereket megnyomorító, emberi méltóságunkban pedig porig alázó, sokunkat szegénységbe taszító, magát hazafias érzelműnek hazudó, Orbán Viktor vezette Fidesz-kormányt! Köszönöm!

  • Falusi, hosszú elmélkedését elolvsatam.
    Marad a véleményem, valami gazdsági, pénzügyi okból, Simicska áruló lett, minden szempontból. Orbán ezt is túléli majd.

  • A többi hozzásszólárokra is ez a válaszom.

  • Figyelő: szép temetése lesz. Mármint, Orbánnak.

  • Figyelő
    2015 február 11
    1:41 du.

    Persze, hogy túléli Orbán, hiszen Orbán fegyvertára jóval nagyobb és hatékonyabb:

    Pénzügyileg a teljes államkassza rendelkezésére áll.
    A teljes állami apparátus, továbbá az alkotmánybíróság, ügyészség a zsebében van, és minden állami szerv köztük a rendvédelmi erők, a honvédség etc. vagyis Orbán egyszemélyes hatalma és befolyása korlátlan Simicska hatalmas pénzügyi és média hátterével szemben. Orbán befolyása pedig a pénzre és a félelemre épül, illetve ezek együttesére épül nem pedig a feltétel nélküli szeretetre és lojalitásra.

    Nem biztos, hogy Orbán előnye indokolt, amit maga köré épített. Sőt nem kérdés, hogy ez Magyarország és a magyarság egészére nézve egészségtelen.

  • Figyelő: ide idézném korábbi kommentem magával is kapcsolatos lényegét:
    „csupán arra van igényük, hogy a min.elnök iránti odaadásukban megerősítsék őket, a többire nem kíváncsiak, süketek és vakok.”
    Két dolgot nem értek.
    Maga intelligensnek tartja magát, és még sem lát tovább az orránál – igaz, teljesen érdektelen, mivel semmi befolyása a hazai viszonyokra.
    A másik: ezzel a feltétlen kormányzati – hogy ne seggnyalónak nevezzem – lojalitásával, mégis, mit gondol, ha az előző okán semmire sem jut, mégis, minek izmozik itt? Ettől jobban fog aludni? Javaslom a herbateát. Mindenkinek jobb lesz, ha használni fogja.
    Ja, hogy ez a véleménye? Mintha tőlem kevéssé bülbül-szavú kommentelők e tárgyban csöppet helyére tették volna 😀
    Kedves Klára, higgye el, nem szívesen akaszkodom magába, de elképesztő a gyökös gondolatvilága, ami arra késztet, hogy legalább a szoknyája szegélyébe belecakkoljak 😛
    Mondjuk, én meg ezt hoztam von Haus aus.

  • HunCanada: ezt cáfolom. Akad bőven Orbán hívő, aki még akkor is a seggét fogja nyalni, ha saját bőrén érzi Orbán korbácsát – bárminek is nevezzük azt, fizikai léte nélkül. Köze nincs a félelemhez, ahogy a valódi hívők sem félik, de dicsőítik az urat.
    A gond ott van, hogy bármennyire is megroggyant tábora, úgy tudja alakítani a választási rendszert, hogy a maradék agymosott kb. 1 milliónyi hívő továbbra is hatalmon tarthassa.
    Mit is mondott anno? Legalább 20 évre ő akarja meghatározni Magyarország politikáját.
    Ez a kis korcs. A birkái meg megadják neki a lehetőséget.

  • István Igaz. Nem fogalmaztam meg teljes egészében azt amit mondani szerettem volna. Tehát a félelmet és pénzt nem a „birka” népre értettem, hanem az állami szervek vezetőire, a saját média (közmédia és a Fideszhez közeli média) embereire akik véleményükkel, intézkedésükkel a „birka” néppel elhitetik és azt a látszatot keltik, hogy Orbán szerethető sőt maga a jótevő, amilyen csak 100 évente jó ha egy születik. Tehát röviden az Orbánhoz közel álló és befolyással rendelkező, a magyar mindennapi életet irányító emberekre gondoltam akik félelemből, és/vagy pénzzel kitömötten állnak Orbán mögé, nem pedig szeretetből.
    A többi is stimmel, valóban úgy tudja alakítani a választási rendszert és bármit, ahogy az ő szája íze megkívánja – a magyarságot, a magyar embereket pedig használja csupán, felhasználja.

  • Ille István
    2015 február 11
    2:07 du.

    Nézze, lehet, hogy utál, lehet hogy nem érti amit mondok, de én senkit sem bántok. Ezt nem vette észre?
    Ezért elvárom, hogy engem se bántsanak.

  • Figyelő
    2015 február 11
    1:41 du.
    Nocsak.. Magázódunk?
    Amúgy, van igazság abban, amit írtál.. Gazdasági, pénzügyi okokból. Mer’hogyám eleddig minden közbeszerzés, amit Simicska cégei kaptak, visszacsengette a fidesz-kasszába, vagy a fidesz-vezető kasszájába a kötelező százalékot. Most ezt a százalékos visszacsengetést akarja Orbán egy extra öt százalékkal megfejelni.
    Szólj, ha a továbbiakban is magázódni óhajtasz.

  • Figyelő: nem, nem utálom. Az utálat ugyanis érzelem, és én érzelmet nem igazán pazarolok az arra érdemtelenekre.
    Valóban elég nehéz értelmezni a mondani valóját, mert semmi köze nincs a valósághoz, sem a múltban, sem a jelenben.
    Kijelenti, hogy nem rasszista, de burkoltan cigányozik. Kijelenti, hogy nem antiszemita, de burkoltan zsidózik. Kijelenti, hogy nem náci, vagy hungarista érzelmű, de megjegyzései mégis azok eszméi mellett szólnak.
    Tudja, én azt gondolom, maga nem Kanadában vált ilyenné.

  • István:
    .
    „… fityelő…Kijelenti, hogy nem rasszista, de burkoltan cigányozik. Kijelenti, hogy nem antiszemita, de burkoltan zsidózik. Kijelenti, hogy nem náci, vagy hungarista érzelmű, de megjegyzései mégis azok eszméi mellett szólnak…”
    .
    – Mert ez egy mocskos náci.
    .
    Ennyire egyszerű. Az meg, hogy tagadja? Tudod, a trombózisos, tremenses alkoholista pálinkával a kezében ordít részegen, hogy ő nem alkoholista.
    A náci tiltakozik hőbörögve, hogy ő nem náci.
    A hülye bunkó mindenhez ért, és ordítva tiltakozik, gyalázkodik, ha ennek ellenkezőjére valaki rámutat.
    A gyerekeit hülyére verő szadista szubhumán „soha nem bántotta a gyerekeit”.
    .
    stb.
    .
    Pszichopatologiai szempontból ez ugyanaz.

  • Bocsánat, de rágalmakat visszautasítom.
    Burkoltan, sehol sem cigányoztam, vagy zsidóztam volna!
    Ezt hogyan találták ki, azt nem tudni.
    Ha valaki nem baloldali akkor már rasszista és antiszemita?
    Hol élnek úraim?

  • Lehet hogy nagyon naiv vagyok, de itt egy valamiről senki sem beszélt.
    Orbán amikor a hozzá közel álló média vezetőivel tárgyalt, és kijelentette hogy megszűnik a támogatás feléjük,egyben azt is tudomásukra hozta, hogy a kormány 5-6 csatornát akar indítani,ami átveszi az eddig támogatott médiák szerepét.(ajánlatot is tehetett a később felmondó udvaroncainak,bár erről senki nem beszél)Ekkor még nem tárgyalt Lázár az RTL-el, az utána történt.
    A jellembajnokok ekkor dönthették el, hogy a hófehér lelkiismeretükre hivatkozva felmondanak Simicskának,és csak az alkalomra vártak ami jött is a reklámadó Őt is érintő belengetésével.(biztos vagyok benne, hogy a lelkiismeretesek szerepet kapnak valahol az 5-6 megalapítandó csatornánál)
    A folytatást ismerjük.Innentől akár el is hihetnénk amit Simicska állít az áprilisi beszélgetésükről Orbánnal.
    A kollégiumi szobatársak mind el voltak ájulva a Simicska eszétől, így feltételezhető, hogy ez a „nagyon okos ember” vigyázott arra, hogy minden rendesen le legyen papírozva nála, de van egy olyan érzésem is, hogy terhelő anyagok garmadájával is bebiztosította magát vészhelyzet esetére.Ezt látja alátámasztani az is,hogy Orbán nem kíván elégtételt venni a jelző végett,amit Simicska használt rá,mert tudja nagyon jól,hogy ez az ember ha akarja, akkor a bukását is előidézheti.
    És hogy miért nem érte még baleset? Mert nem tudják Simicska hogy biztosította be magát, és kinél.Hátha halála esetén robban az, amitől félnek.

  • A Magyar Nemzet (kár volt nagy betűvel írni, de mindegy) újságíróira hirtelen rátört a lelkiismeret, eddig legyen szó bármiről az a „részük” jó mélyen hallgatott. Hallgatott, amikor az újfajta (illiberális) állampárt lenyúlta a magán nyugdíjpénztárak 3000 milliárdját, hallgattak amikor megszűnt az alkotmányosság, amikor a rokkantakat visszaminősítették egészségesnek, amikor a rendvédelem, a tűzoltóság és más korkedvezményes nyugdíjra jogosultaktól elvették a jogosultságot.
    Sőt nem is csak hallgattak, hanem kiálltak és megvédték a kenyéradó gazdáikat, most egy kis spermázástól nagyon hirtelen lett lelkiismeretük. Bár hajlamos vagyok azt hinni, inkább becsináltak, egyik fél mellé sem mertek odaállni („nikotinos” lett a gatyájuk). A „meggyőző” amúgy demagógiától ragacsos beszélőkéjük, hirtelen eldugult.

  • Tiszta vizet végre a pohárba,ezért támogatom a CEKA-DE. társulás kitűzött céljait,a korrupciótlanítást!