Bevándorlófrász

2015 február 13 11:08 de.68 hozzászólás

Nemzeti konzultáció, parlamenti vitanap, bezárkózási stratégia, minden illegális bevándorlót azonnal le kell tartóztatni c. rogáni baromság (tekintve az ismert számokat, ehhez kb. kétszer annyi fogvatartotti hely kellene, mint amekkora jelenleg a büntetőintézetek befogadóképessége, és akkor még nem beszéltünk a költségekről), mindez az újabb figyelem elterelő manőver részeként.
Mert hát, jajistenem, elözönlenek bennünket a koszovói menekültek! Valóban, napi 800-1000 albán érkezik, node eszük ágában sincs itt maradni! Minek is? Leghőbb vágyuk tovább, Bécsbe, Berlinbe vagy Münchenbe, amilyen gyorsan csak lehet, nekik Orbánisztán csak tranzit ország! Mindegy, Rogán riogat velük egy jó ízűt, addig se foglalkoznak a népek az ő lakáspanamáival.

Valamikor i.e 413-ban Athén úgy gondolta, hogy jó ötlet meghódítani Szicíliát. Az expedíciós haderő élére egyik hadvezérnek az arisztokrata Nikiászt nevezték ki, aki az akkori bevándorlók okozta gondjának adott hangot, mondván, az idegen országból jött mesteremberek, fegyverkovácsok, hajóépítők, de még az evezősök is szerinte nem igazán megbízhatók, hiszen nem az ő véreik. Azon felül pénzért szolgálnak, ő ugyan nem bízna meg bennük!

Ide idézem hát – leginkább Rogán jeremiádájával szemben – másik hadvezérük, Alkibiadész szónoklatát:

„Nikiasz idegen evezősökről beszél. Elmarasztal bennünket, amiért flottánk nem működik nélkülük, és ezt sebezhető pontunknak tartja. Semmi sem mutatja nyilvánvalóbban életre valóságunkat, vonzerőnket. Miért hozzánk jönnek ezek a népek, és nem Hellász többi népéhez? Mert tudják, hogy itt szabadok lehetnek!
Ami pedig a szavaiban rejlő lenézést illeti, mikor ezeket a jövevényeket alsóbbrendűeknek titulálja, azt mondom, nekik is, nekünk is árt kijelentéseivel. Gondoljátok meg, barátaim, milyen kockázatot vállaltak ezek az emberek, kiket Nikiasz így lealacsonyít és alábecsül! Hátrahagyták családjukat, otthonukat, szülőföldüket és a fölé boruló eget; elhagyták törzsük hitét, isteneit azért, hogy átkeljenek az óceánon erre az idegen földre, hol nem élvezhetik a törvény védelmét, ahol nem lehetnek részesei a politikai folyamatoknak, ahol kirekesztik őket, nincs szavuk, szavazati joguk, névtelenek! Mégis jönnek, és nincs olyan hatalom az ég alatt, mely megállíthatná őket! Miért? Mert tudják: jobb Athénban a periférián élni, mint az otthoni világuk középpontjában. Nikiasz téved, barátaim. Lehet, hogy nem ezek a külföldiek nemzetünk építőkövei. De ők a habarcs. És ez a habarcs jól megfog kötni!”

Amúgy Athén elbukta a szicíliai hadjáratot, Alkibiadészt száműzték, Nikiasz erélytelen, pipogya parancsnoknak bizonyult, leváltották. De valahogy senki sem az idegen evezősöket hibáztatta.

Attól tartok, se Orbán, se Rogán nem ismerik ezt a történetet, bár ugyancsak tanulságos.

68 hozzászólás

  • Bizony én egyetértek Rogánnal! Én olyan országban élek, ami mindenféle emberek bevándorlóiból tevődnek ki.
    Magyarország viszont NEM ilyen állam, részben kicsi, még saját állampolgárainak sem tud mindenkinek munkát adni, és ha a bevándorló nem dolgozik, akkor az államnak kell eltartani!

    (Lehet most engem gyalázgatni!)

  • Figyelő: meg lettem volna lepve, ha nem siet kinyilvánítani egyetértését. Attól tartok, sok mindent nem igazán értett meg az írásomból…
    Azt meg honnan veszi, hogy nem tud mindenkinek munkát adni, amikor Magyarország jobban teljesít és küszöbön a teljes foglalkoztatottság?!

  • Orbán is nyilatkozgatott reggel a rádióba, ráadásul elég zavaros volt a menekült kérdés.

    Először is azt mondta, hogy a bevándorlókat be kell zupálni. Ami ugye önkéntes katonát jelent. Aztán bár kénytelen volt elismerni, hogy továbbmennek, arról beszélt, hogy be kell zárni őket. Ami meg ugyebár ellenkezik az uniós szabályzattal, vagyis miről beszélünk akkor?
    Majd végül arról szólt, hogy nemzeti konzultáció kell, és odafigyel, hogy úgy legyen megfogalmazva a kérdés, hogy az „egyszerű emberek” megértsék. Vagyis manipulatív lesz.

  • Figyelő
    2015 február 13
    11:14 de.
    Gondolom önnönmagáról írt, amikor ezeket a sorokat leírta.
    Érdekes, amikor egy bevándorló bevándorló ellenes.

  • Don Ovuz
    2015 február 13
    12:19 du.

    Kissé más a helyzet egy olyan országba bevándoroloni, ami a bevándorlókból alakult, mint egy ezer éves nemzetbe, ahol nagy többséggel a benszülöttek élnek, évszázados hagyományokkal és nemzeti érzelemmel.

  • Mivel se Rogán, se Orbán jól érzékelhetően nem tudja, miről beszél, álljon itt egy csöpp tájékoztatás:

    „Hazánkban kb. 140 ezer bevándorló van – töredéke az európai átlagnak -, közülük kb. 40 ezer az, akik nem a szomszédos országból (beleértve a magyar kötődéssel rendelkező embereket) vagy az Unióból jöttek. Közöttük van kb. 15 ezer kínai és azok, akik az Egyesült Államokból, Kanadából vagy Ausztráliából érkeztek. Ők leginkább vagy alkalmazottként dolgoznak egy multi cégnél, vagy vállalkozóként jöttek ide éttermet vagy kisboltot nyitni, és nem mellesleg elég sok magyarnak nyújtanak álláslehetőséget. A hiedelemmel ellentétben ők nem élősködnek a szociális ellátórendszeren, hanem annak ellenkezőjét teszik. Bevándorlók például a közkedvelt török büfék üzemeltetői, de ide tartozik Kubatov Gábor ferencvárosi focicsapatából Somalia vagy éppen Braniszlav Danilovic, a felcsúti Puskás Akadémia kapusa.

    Több ezren a bevándorlók közül pedig diákok. Tudják, olyanok, mint Orbán Ráhel Svájcban, ahol épp évi 15 millió forintért tanul. Képzeljük el, hogy a lausanne-i pályaudvaron a helyi Rogán Antal megállítja Orbán Viktor lányát, és elkéri az utazási okmányát, mert gyanúsan más kulturális háttérrel rendelkezik.

    Amit nem hallunk Rogántól a bevándorlással kapcsolatban az a milliárdos finanszírozás, amit az EU biztosít minden évben Magyarországnak a menekültek kezelésére, a határvédelem fejlesztésére és a nem legálisan itt tartózkodó külföldiek hazatérésére. Csak 2014-ben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 457 millió forintot kapott menekültügyi és 266 millió más bevándorláshoz kötődő feladataira az Európai Bizottságtól. Az ORFK határőrizeti és kitoloncolási feladatokra és infrastruktúra-fejlesztésre 3 milliárd 742 millió forint uniós pénzt kapott. És akkor a közvetett határőrizeti célokra a többi hatóságnál tavaly lecsapódó majd 730 millió forintról még nem is beszéltünk. S ha jobban belenézünk ezek felhasználásába, mit is látunk? Azt, hogy fogalmunk sincs, hova folynak el a milliárdok. A sorok olyan költéseket tartalmaznak, mint pl. 150 millióért éjjellátó kamerák vásárlása. ”
    Szabó Tímea
    http://szabotimea.blog.hu

    http://szabotimea.blog.hu/2015/02/13/orban_rahel_a_svajci_palyaudvaron_avagy_nehany_szo_a_bevandorlasrol

  • A bevándorló mantrával Orbán és társai az igazi tudatlanság és über ostobaság mocsarában fetrengve még a látszatát sem akarják kelteni annak, hogy tudják, miről beszélnek. Egyik ékes példája ennek az RTL Klub nemrégiben beindított közéleti műsorának legutóbbi adása, ahol Baló György feltette Rogánnak az evidens kérdést: „Ön szerint hány bevándorló él Magyarországon?” – Rogán: „Én erre nem tudok választ adni, de nem is tartjuk fontos kérdésnek.” Értik, nem is tartják fontos kérdésnek. Akkor pontosan mi a fontos ebben a kérdésben, kedves Rogán Antal?

  • Figyelő
    2015 február 13
    1:07 du.
    Szóval ez az évezred kérdés érdekes!
    A legújabb kutatások szerint nem évszázados volt a népvándorlás, amit régészeti leletek támasztanak alá.
    Ráadásul nem is onogurok vagyunk, mivel ez későbbi latin szó!
    Viszont akkor nem tudjuk kik is vagyunk valójában, és honnan jöttünk, mivel a genetikai vizsgálati összehasonlítás az évezredes keveredés miatt annyit módosult, hogy nem alkalmas összehasonlításra. Most akkor az a kérdés, hogy ez az évezredes múlt kinek, vagy kiknek a múltja?

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    tudom, hogy a harmadik mondatot Te sem hiszed, mert nem kőbölcsőben ringattak, mint ahogyan minket, a „többenket” sem. Ezt Te sem, mi sem hisszük el.
    Mocskos dolog ez rogántól, hogy bekaszlizná az amúgy is fizikailag, lélekben megtiport embereket. Tény, hogy az az igaz, amit Te megírtál. Ők csak dobbantásra használnák az országunkat.
    Most éppen azon agyaltam, ezzel a „szép cselekedettel” zorbán kormányunk az EU-nak akar beny@lni?!
    Fel kellene, sőt már ők is felismerték, hogy aki csak tud moccanni, az menekül ebből az országból. Nem véletlenül. Annyira, de annyira „megy a gőzeke, no meg annyira teljesít az ország”, hogy belegebedünk.
    Ha csak azt emlékeztetek, milyen őrületes/bődületes rendeleteket agyaltak ki, már attól megbetegszünk. No és, ha megbetegednénk, akkor a minket ápoló gyermekünk azonnal munkanélkülivé válna, ápolási díjat nem kapna, sőt még önmagának kellene befizetnie (MI A JÓFENÉBŐL?!) azt az összeget, hogy a TAJ kártyája meglegyen, min. orvosi ellátottságra joga legyen.
    Zorbanisztán szerint a beteg családtagját dugja be az amúgy is szörnyű helyzetben lévő akármelyik közkórházba, mert éhen döglik a család. Nem, nem éhen hal, hanem éhen döglik. Nem véletlenül írtam le ilyen csúnya szóval, mert ez a magyarországi Tajgetosz-módszer is eléggé randa.
    Aztán miért is teljesítünk jobban? Miért is kevesebb a munkanélküli? Mert 3 hónap után le- és kiírják, szó szerint megy a süllyesztőbe. A közmunkáért harc van, szó szerint, de az sem tart folyamatosan.
    A népbutítás nagyban megy. Az emberek nézik a tévében a mexikói sorozatokat (ha még nem kapcsolták ki az áramot), egy helyben maradnak, mert nem tudják kifizetni az utazási költségeiket, hogy meglátogassák idős szüleiket, rokonaikat.
    Nem olvasnak, mert az újság is drága, az igényesebbik szegények még járnak a könyvtárakba, ott a net is ingyen van.
    A devizások rettegésben élnek, mert rogán úr (a nevét, dirrekt írtam kisbetűvel,mert ezt érdemli)! Folyamatosan lökte a szövegét, hogy ilyen, meg olyan jó lesz az banki elszámolás stb. stb – mármint a devizásoknak.
    Most pedig egyre többször hallom, hogy nem mindenkinek egyformán számolják, meg még azt is olvastam/hallottam, hogy a szerencsétlen devizás, ha nem fogadja el a bankjától az új szerződést, akkor majd menjen bíróságra. Ha ez lenne, s merem remélni, hogy nem, ismét az „út szélére” szorulnak a legszerencsétlenebbek.
    *
    Zorbanisztában egy a cél, a legnyomorultabbakat, a legszerencsétlenebbeket kiszorítani. Ne rombolják a statisztikát.
    *
    Amúgy pedig, ha az a sok menekült itt maradna, valóban a nekik kifizetett mindenféle költségek, beleértve az orvosi és megélhetési, ellátási pénzeket, nagyon tágítaná az amúgy is nagy lyukakat a szociális hálóinkon.
    *
    G.B.

  • Figyelő
    2015 február 13
    11:14 de.

    Kedves figyelő! Ne kérje, hogy gyalázzam, mert nem teszem. Ezzel szemben ismét egy sötét foltot szeretnék megvilágítani önnek, amelyben ön eddig nem vette figyelembe valószínűleg a tényeket. -Ha azt mondja, hogy egyetért Rogánnal a bevándorlókkal kapcsolatban.

    Nézzük a tényeket: A tiltott határátlépések száma tavaly 44 709 volt, ebből 43 693 a szerb határszakaszon. Idén február 11-ig ez a szám 23 787 volt, ebből 23 728 a szerb határszakaszon.

    Vagyis jól látható, hogy jóval több arányaiban már most a tiltott határátlépők száma.

    DE miért is történik ez? Szerbia úgy döntött: elfogadja a koszovóiak beutazásakor a koszovói okmányokat, így MOST az elkeseredett koszovóiak ezreinek egyenes útjuk nyílt Magyarország déli határa felé. A végső cél Németország, de Ausztriával is elégedett lennének ha odáig eljutnak.

    Mit tesz a magyar kormány? Kihasználja ezt a helyzetet a hangulatkeltésre, amit Szerbia a koszóvóiak átengedésével végrehajt, hogy átengedi a saját területén az albán nemzetiségű koszovóiakat. (Menjenek Isten hírével, legalább Koszóvóban arányaiban így is növelheti a szerbek számát. Dörzsölik tenyerüket a Szerbek). Ráadásul ezzel költségbe is veri Magyarország saját magát, hiszen a most látványosan levadászott menekültek, azonnal menedékjogot kérnek, így gondoskodnunk kell róluk, ami költség. Egyébként a menekültek tiltott határátlépése nem jelenti azt, hogy menekültekké is válnak, csupán regisztrálva lesznek. Ebből a most nagyszámú átvonulni akaró menekültekből a töredéke, ad be menekültkérelmet Magyarországon, csupán pár száz ember éves szinten. Ezt a pár száz embert próbálja úgy beállítani a magyar kormány, hogy menekültek célálommása lettünk és uszít a bevándorlók ellen, hiszen tudja a kormány, hogy a magyarok gyűlölnek mindent és mindenkit, aki nem magyar. Hatalmas a társadalomban az idegengyűlölet, amit számtalan közvéleménykutatás alá is támaszt évek óta.

    Tehát röviden: Az országban nem nőtt jelentősen a ténylegesen gazdasági menekültté válók száma, csupán az átvonuló koszovóiak (akik nem akarnak itt letelepedni) azokat felhasználva meg y a hangulatkeltés, amely a Fidesznek több szempontból is hasznos.

  • Figyelő
    2015 február 13
    1:07 du.

    Ezzel nem értek egyet. Miért lenne más bevándorló az, aki egy olyan országba érkezik, ahol a többség felmenői is szintén bevándorlók? A bevándorló az mindenütt bevándorló. Egy másik országból egy célországba -ilyen vagy olyan okok miatt érkező ember.

    Másrészt az sem fedi a valóságot, hogy Magyarország ön szerinte ma úgynevezett „bennszülöttek” népesítik be és nem innen-onnan érkezett bevándorlók.

    „A honfoglalás kori sírban talált leletet például hiába vetünk össze egy ma a Kárpát-medencében élő ember genetikai mintájával, mert amit ma magyar népnek nevezünk, az az elmúlt ezer év etnikai keveredésének eredményeként alakult ki”. Magyar Tudományos Akadémia – Magyar Őstörténeti Témacsoport vezetőjét idézve.

  • HunCanada,

    A kanadai es a magyarorszagi emigeaciot, nem lehet 1 napon emlegetni.
    En csak a 90 utani allapotokat ismerem .
    1. Kanada megvalogatja az emigransait. pontrendszer nem is valaszolnak ha nem erted el a megfelelo ponthatart. Itt a politikai menekultek kb 5% az osszbevandorlobol.
    2. Csaladonkent min 10000 $ kell felmutatni a beutazaskor. ez azert van, hogy ne kerj egybol szocialis segelyt.

  • akarki

    természetesen ez így igaz. Nem erre gondoltam amikor a bevándorló és bevándorló közötti vélt különbségről beszéltem, hanem annak a vonatkozásában amit Figyelő írt.

  • Akkor folytatom:

    Magyarorszagon nincs pontrendszer, penznelkul jonnek , magyarul nem beszelnek, nem hianyszakmaba erkeznek.Soroljam ?
    Nemhiaba van fal az amerikai mexikoi hataron .
    Total nem vedem az orban emigracios politikajat, sot,
    de meg mindig a kanadai a legjobb emigracios system .

  • akarki
    2015 február 13
    4:24 du.
    Lehet, hogy ma már így működik a kanadai emigráció, de 1957-ben 39 ezer magyar menekültet fogadtak be.

  • 1957 -be total mas volt a politikaja Kanadanak. Akkor a kommunista rendszert akartak megbuktatni; ezert volt sokkal konyebb abban az idoben emigralni. ugyanaz mint jelenleg Cuba.
    Csak kozben Canada rajott, hogy megvalogatja a bevandorlokat, amit nagyon jol csinal. Kivancsi lennek abbol a 38 ezerbol a mai emigracios system -el hanyan tudnanak jonni .Szerintem meg 5 ezren sem.

  • Fenyvesi Glória

    Orbán tárgyalt erről Merkel-lel, és más Európai vezetőkkel. Ő tudja,hogy meg fogják szigorítani a belépést ezek az országok.És akkor itt rekednek nálunk, az egyébként sem olyan magas élet színvonallal rendelkező Magyarországon
    Ahonnan hosszú éve óta az értelmiségi fiatalok a jobb megélhetésért éppen Európa fejlettebb országaiba mentek dolgozni.(Ez nem bevándorlás,mert mi is EU-s tagok vagyunk.)
    Annak minden jó, és rossz következményével…
    Elég a mi szegényeinket támogatni…
    Az üldözöttek, persze,más elbírálás alá kerülhetnek…

  • Vegul megegyezhetunk hogy jogos a bevandorlofrasz.
    Magyarorszag nem tud vizumot bevezetni a kornyezo orszagokba (nem ugy mint Canada). Pezfelmutatas a hataron, es kemenyebb hatarellenorzes , erre sincs lehetosege .
    Szerintem a megoldas (pont mint itt):

    1. kiszamitani hany bevandorlot szeretne az orszag evente.
    2. kivalasztani oket
    3. integralni a magyar tarsadalomba
    4. a menekultek nem lehetnek 10% nagyobb mint az osszbevandorlo

    Es akkor pozitiv hatasa lesz az emigracionak.

  • akarki: ne komolytalankodjon! Az EU-tól nagy pénzeket toltak Orbánéknak a határellenőrzés megerősítésére! Hova lett az a pénz? Mire nincs lehetőség ezek után?
    Mi az, hogy szeretne? Ezt nem úgy hívják, hogy szelekció? Ő nem kell, ő kell…jó, hogy nem azt mondja meg, mi legyen a nem kellőkkel!
    Mi az, hogy százalékosan meghatározza, mennyi lehet a menekült?
    De jó Mengele-tanítvány is lett volna magából!

    Az előttem felvezetett számadatok meg hidegen hagyják, mi? Mert hát, frásznak lennie kell, különben Orbánisztán hogy’ is áll még fenn a jövőben?!

  • akarki
    2015 február 14
    9:34 de.

    Ezzel egyetértek

  • Figyelő: mármint, melyik tétellel? Mert, ugyebár, kultúrnépeknél egyik se elfogadott. Persze, azért még egyet érthet vele. Mi meg nagyon sajnáljuk érte.

  • akarki
    2015 február 14
    9:34 de.

    Már, hogy ne vezethet be vízumot Magyarország? Be is van vezetve. A most az országunkon keresztülhaladó menekültek 99%-a koszóvói és a koszovóiaknak vízumkötelezettsége van ha hazánkba és az EU területére szeretnének lépni.
    Pénzfelmutatás és hatékonyabb határellenőrzésre is van lehetőség azon a szakaszon, ahol a menekültek át kívánnak haladni Magyarországon, ugyan is az az EU külső szakasza is egyben. Erre euró milliókat kapott az Orbán kormány korábban is és kap a jövőben is.

    Tehát mind a két állítása sánta.

  • Tegnap írtam egy normális tényeken alapuló hozzászólást,normális hangnemben és stílusban,lehet hogy ezért nem értették,vagy az igazság nem tetszett? ………Már nem is szólnak,nem is figyelmeztetnek?….igaz nem tudtak mit kitalálni?!
    Na mindegy,megszoktam nem ez az első eset!

  • Marcsi: ismeri a fogalmat: persona non grata? Szokjon hozzá. Jobb, mint a radír 😛
    Hogy mi a normális, majd én eldöntöm. Az a legnagyobb örömöm, hogy nem tehet ellene semmit 🙂

  • Teny hogy nem ismerem az othhoni helyzetet.
    En csak azt nem ertem miert adtak tobb 10 ezer vizumot a Koszovoiaknak 2 honap altt ?
    Hogy mire koltottek es ki tette zsebre a penzt, el tudom kepzelni, ez nem kerdes, ismerve az otthoni viszonyokat.

    En csak a kanadai emigraciot ismerem:

    Vizumot (szerencsere egyenlore Magyarorszag nem esik bele) nagyon nehezen ad kanada. Indoklas, penz, stb.a legtobb esetbe elutasitva.
    Minden orszag eldontheti milyen bevandorlot akar !!!! Kanada Usa, Ausztralia, New Zealand es sorolhatnam ….
    Kanadaba evi 240 -250 ezer emigrans fogad . Ebbol 70-80 % felsofoku vegzetsegu , beszel valamilyen szinten angolul vagy franciaul. A kriterium az hogy minnel hamarabb munkaba tudjanak allni, es integralodjanak a tarsadalomba.
    Magyarorszag nem valogatja meg a bevandorlokat, az allamnak csak penzbe kerul minimum 3-4 evig ameddig elhelyezkedik, megtanul valamilyen szinten magyarul. Ez mind penzkieses.
    Szerinted ki veszi fel a koszovoi albant dolgozni ? Es milyen munkara ?
    Az elobb felsorolt orszagokban az emigraciobol hasznot huznak, mert okosan csinaljak.

  • akarki: ha szabadna kérnem, közölné, honnan származnak az információi? Mint korábban kiderült, Magyarországnak nincs joga – és módja – vízumot kiadni.
    Tehát?
    Egy koszovói albán látókörömben két pékséget nyitott, nagyon megy neki, minőséget termel!
    Na, fusson neki +1x!

  • A 10 ezer koszovoibol nyitott 2 pekseget. Es a tobbi ? Hany ev magyarorszagi tartozkodas utan nyitottak ? Mennyire beszelnek magyarul ? Az hiszem nem erti mirol beszelek:

    Pekseget akarok nyitni Magyarorszagon. Welcome to Hungary !!!!
    Szakmam van, 10 eves tapasztalattal hianyszakmaban, welcome !!!
    Soha nem dolgoztam Koszovoba, 40 eves vagyok, 8 osztalyt vegeztem,nem beszelek csak albanul, es szerbul. Koszonjuk vissza lehet menni.
    Az tudja hogy pl. 40 ev felett szinte lehetetlen emigralni Kanadaba ?

  • Pffúújj de undorító már itt ez a Figyelő-kifene !!

  • Az ilyen szarháziak alacsonyítják le Kanadát , az USA-t és a többi hasonló országot. Gyomorforgató némber.

  • Fenyvesi Glória

    Ille István!
    Maga szívesen lakna egy bűnöző életmódot folytató, magát is meglopó, esetleg a családját terrorizáló szomszéd mellett?
    Ugye, nem?
    Na, ezekért kell megválogatni a „menekülő”-ket…
    Ez jogos önvédelem!

  • Viszont,
    Koszovónak, mint önálló államnak a létrehozása a nemzetközi haderő segedelmével és aktív közreműködésével, a véleményem szerint . f e l e l ő t l e n . k a l a n d . volt.
    Ez a tartomány soha nem volt önálló állam. Gazdasági és politikai állapota és felkészültsége erre a szerepre elégtelen volt és az is maradt. Most az elnökük már – féltve országa jövőjét – kéri az EU segítségét a mérhetetlenül magas kivándorlási arány megszüntetése érdekében, amely önmagában is rossz kilátásokat sejtet, újabb veszélyzónát, illetve helyzetet vetít előre…
    Annak idején sem egyetértve a létrehozásával, az volt a meggyőződésem, hogy először – elvéve Szerbiától – Koszovó néven csinálnak egy mű-köztársaságot. Majd, amennyiben így sem funkcionálna – esély sem volt rá, hogy igen – hát tekintettel az albán lakosság nagy arányára, majd így második lépcsőben átjátsszák Albániának, amely már akkor is ácsingózott erre a földdarabra…

  • Mi lett volna, ha
    a nyugati államok 1956-ban úgy állank a 200ezer disszidens magyarhoz, ahogyan most Orbanisztán kezeli a koszovói menekülteket ? Pedig valójában az 56-osok nagyobb részénél sem volt indokolt a „politikai menekült” státusz…

  • akarki: nos, meglehetősen érthetetlen, valóban. Mégis, miért ágál? Kanada miatt, vagy Orbánisztán miatt?

  • Fenyvesi Glória: nahát, nahát…már nem csak a cigányokkal kapcsolatban előítéletes, de a „menekülteket” is besorolja. Mondja, hallott valamit Mengeléről?

  • A fasiszta orbán-maffia valóban a legaljasabb indulatokra játszó, idegengyűlölő nyugat-európai jobboldalnak akar talán ily módon benyalni. Az elesettek, nyomorultak, kizsákmányoltak dehumanizálása, eltaposása a legkisebb közös többszörös ebben a szépséges zsidó-keresztény burzsuj-tőkés kultúrcivilizációban. Tőlük védjük hősi végvárként Európát! Arról a patkány, aljadékságról nem is beszélve, hogy talán Jugoszlávia tömeggyilkos szétrohasztásához egy hangyányit talán az a Nyugat is hozzájárult ( Putyin is ezt kezdte el másolni Grúzia, Ukrajna esetében… ) amely most a politikája következtében földönfutóvá váltaktól úgy undorodik, illetve akik elleni aljas, gyilkos hangulatkeltésből politikai tőkét kovácsolnak orbánék és nyugati elvbarátaik. HALÁL A FASIZMUSRA !!!

  • akarki
    2015 február 14
    2:44 du.
    Az a helyzet kis-barát, hogy rosszak az adataid.

    Tavaly egészen pontosan 40 000 menekülő lépte át a határt. Ebben politikai és gazdasági menekült egyaránt van, és a nációt tekintve nem akarok felsorolást tartani.

    No kis barátom, most kapaszkodj meg! Ebből 500, érts és mond, ötszáz ember akart itt maradni. Akkor miről csobogsz kis patak?

    Ami viszont égő, hogy a hatalmas uniós pénzek ellenére a német rendőröknek kell beszállni a határrendészetbe. Hogy még jobban égessenek, a szerb oldalra álltak fel.
    Azért égő, Nem?
    Ugyanis nem a keletiben, meg Győrnél kellene összeszedegetni az új ellenségképhez, hanem a vállalt kötelezettségnek eleget tenni.

    Az UNIÓ fizeti a számlét, azután ha befogadja őket, vagy egy részüket, akkor azok tovább mehetnek. A többi visszairányítva. Vagyis ez az egész műbalhé. Ha akkora probléma, Brüsszelnek kell úgy dönteni, lezárjuk a határt.

  • Fenyvesi Glória
    2015 február 15
    1:05 de.
    Pedig ráférne az országra egy kis vérfrissítés, mert ahogy elnézem a szellemi színvonalát, a szélsőjobb belterjesség miatti elhülyülést mutat.

  • most mi a gond? Glória legalább kezelni tudja a billentyűzetet! Hogy mit formáz vele, az más kérdés 🙂

  • Fenyvesi Glória

    Akkor Kanada vezetése is Mengelét követi?
    Ille István…
    Mert akárki oda sem mehet most már. Elege volt a bűnözőkből, Kanadának is…És más államoknak is, pl. Angliának, Franciaországnak…
    A prevenció egyébként is nagyon fontos az élet több területén…

  • Fenyvesi Glória
    2015 február 16
    11:55 de.
    Tudja, most megpróbálom emberként kezelni!
    Küldök két linket. Az egyik egy jelentés az európai „népvándorlási” kérdésről készült jelentés. Ez angol nyelvű, nem biztos hogy érti.
    http://www.bloomberg.org/content/uploads/sites/2/2015/02/Innovation-in-Europes-Cities.pdf

    A másik link egy angol lap kiemelt ebből részleteket, és elemezte. Itt a térképeket már értheti, ha mást nem is!
    Ajánlom figyelmébe.
    A jelentés alapján készült térképekből megállapítható, hogy magyarországról van elvándorlás, de a lakosság arányához képest nincs bevándorlás. Ugyanis az ötszáz fő a cirka tízmillióhoz statisztikailag nem mérhető. A bevándorlók hiánya még azért is probléma, mert ha egy jó képességű emberke elmegy innen nyugatabbra, nincs utánpótlása. Ez már rövid távon is probléma.

    Kérem, nézegesse a képeket, ha a mondatokat képtelen felfogni.

    http://www.citylab.com/work/2015/02/4-maps-crucial-to-understanding-europes-population-shift/385293/?utm_source=SFFB

  • Fenyvesi Glória

    Ille István…
    Sokszor az, amit egyesek előítéletnek mondanak, az maga a tapasztalat…

  • Fenyvesi Glória

    AZAZ UTÓÍTÉLET…

  • Georgina Bojana

    Sok mindent nem értek, pedig eszem, mármint ami a kobakomban leledzik: mint a penge… 🙂
    No, nem a rozsdásabbik fajta.
    Rendesen és folyamatosan „élesítem”.

    Miért ködös mégis előttem az, hogy a Romániából áttelepült cigányok, bocs’ romák – akik nemcsak cigányul, de egymás között románul beszélgetnek, ők megkapták a magyar igazolványt. Természetesen a letelepedést, itt vettek házat. Ami igaz, a legolcsóbbat, a legócskábbakat, azt tapasztgatták. Őket befogadta a nagy magyar kormány.

    Megkérdeztem az egyik romániai-romától, hja, mintegy „véletlenül”, még a szavazások időszakában, a postán sorban álláskor:- kire szavaznak?
    Meg kell jegyeznem, hibátlan magyarsággal kivágták a rezet: Orbán Úrra!
    No igen, akkor is elbárgyultam ezen…
    Most mondjam, avagy mutassam?!
    *
    Egyikhez sincs kedvem. (( 🙁 ))
    G.B.

  • G.B: ne haragudj, de cigány nyelv nincs. Akad mindenféle alapnyelv, mint pl. a lovári, ha szerencséd van, a karimás kalapos romániai cigány, aki pl. Farkaslakán olyan házat hagyott ott, ami leginkább holmi tibeti építményre hajaz, olyat beszél.

    Ez ugyan Bánfihunyad, de arra nem jártam.
    Kész röhej, hogy diploma mellé még nyelvvizsgának is elfogadják (kb. 500 szavas szókincs, nullához közelítő nyelvtan, miért ne, ha a szaki diplomát nem lehet nyelvvizsga nélkül megkapni? a nyíregyi vonaton biztosan jól megérteti magát), de egyetemleges cigány nyelv nincs. Képzelj el egy épületgépészt, aki lovári nyelven előadja, hogy „fővezetéki szellőzőkapacitás”. Szavuk sincs rá!

  • Georgina Bojana

    Ezeket a palotákat én is láttam. Ami igaz igaz, valóban igazad van. De hidd el, a többség „magyar”, vagy ahogyan a cigányok, bocs romák hívnak minket a „parasztok”, csak úgy mondják, hogy cigányul beszélnek…
    Mondom, igazad van.
    *
    Az indulat is rendesen „elvitt”.
    Amit leírtam, az viszont igaz, az első szótól – az utolsóig.
    Ezért nem értem, azt amiért most pampognak.
    S, valóban az a pénz hun van? Amit az EU adott/utalt, hogy erősítsék meg a határainkat?!
    Hun van?
    Ők sértődnének meg a legjobban, ha most ezt a kérdést nyilvánosan feltennénk.
    G.b.

  • István.
    A romani nyelv legnagyobb szógyűjteménye 33 000 szóból áll.
    Amiről te beszélsz, azok a kialakult dialektusok. Mint az olaszoknál Calábriában, ahol minden falunak szinte saját nyelvezete van, vagy németek tájjellegű dialektusai.
    AMIT ODAHAZA TANÍTANAK CIGÁNY NYELVET (LOVÁRI) AZ KB EZERÖTSZÁZ SZÓBÓL ÁLL. (Francba a caps lockkal..)

  • Falusi: rendben. DE 500-ból felsőfokút lehet tenni. Nem tartom dialektusnak, ugyanis a romani nyelv sem egységes. Valamint egy bajor dialektusban élő nem érti meg a plattdücsöt (keleti tengerpart) és viszont. Az olaszokról nem is beszélek.
    Szógyűjtemény? Az meg mi? Attól még nem beszélnek jobban! Jókai nem azt használta, mégis egy csöppet több volt a szókincse!

  • Fenyvesi Glória

    Miért lett törölve a YOU Tube-ról föltett videó a bevándorlókról?
    Nem szereti nézni őket, Ille István?

  • Fenyvesi Glória

    Vagy le kell tagadni , hogy milyen sokan jönnek? Bár már valamit enyhült a létszám , az ellenőrzésnek köszönhetően.
    Voltak köztük olyanok is, akik Magyarországot nevezték célországnak…
    Na, ugye?

  • Fenyvesi Glória: majd szóljon, ha be kell számolnom magának, mit, miért teszek.
    Javaslom, örüljön annak, hogy a maga látását elviselem. Ez részemről önként magamra vett penitencia. Higgye el. szenvedek is tőle!

  • Fenyvesi Glória

    Don Ovuz!
    Biztosan nem napjainkban készült az a felmérés, amit említ…
    A You Tube-n írja be:Bevándorlók Ásotthalmon
    És meglátja a mai magyar valóságot…

  • Fenyvesi Glória

    Miért kínos magának, ha a valóságról videót tesz föl valaki?
    Az igazságot tagadni kell?
    Ja, és ez is kirekesztés, ha csak a magának tetsző kommentek jelenhetnek meg…
    Pedig bűnnek számít a kirekesztés…

  • Fenyvesi Glória: komoly gondjai vannak a számokkal. Hát még a nyelvvel! Ért szuahéliul?

  • Fenyvesi Glória: a mai magyar valóságról fingja sincs, pedig nem ártana! Végre szagolna valamit!

  • Fenyvesi Glória: küzdjön még egy kicsit. A maga kirekesztése aligha bűn 🙂
    az lenne kínos, ha szabadjára engedném!

  • Fenyvesi Glória
    2015 február 18
    1:12 du.
    Idemásoltam a dátumot. –> Feb 9, 2015

    De mint mondottam, ezek nem a mi bevándorlóink!
    Ez baj, mert az értelmesebbje a magyarnak is elmegy az országból, itt meg az önhöz hasonlóktól nem várható igényes munka. A szellemi sötétség ugyanis a napi tevékenység végzésénél is kiütközik. Vagyis selejt ember csak selejtet termel. Kellenének emberek, akik képesek minőséget is előállítani, de ezeknek az érkezőknek sem ez az ország a végcél. Így az országnak csak az önhöz hasonló selejtek maradnak.

  • A bevándorlási statisztikákból kimaradt, hogy a nyugati célországok nagyobb befogadó készsége nem okvetlen a nagyobb humanizmusukkal és toleranciájukkal, hanem sokkal inkább gazdasági erejükkel függ össze. Nem szerencsés Magyarországot velük összehasonlítani. Magyarországon a lakosság csaknem harmada él létminimumon vagy annál is lejjebb.

    Korábban Magyarország – elsősorban a tatár, majd törökdúlást követően – a megritkult lakosság és a pusztasággá vált országrészek miatt századokon keresztül célország volt.

    Én – egyébként – nem vetem el a bevándorlást, mert nyereséget is hozhat.De történelmi tanúság, hogy csak annyi idegent ésszerű befogadni, amennyit nyelvileg, kulturálisan asszimilálni tudunk.

  • jani
    2015 február 18
    7:28 du.
    Vegyük ketté a dolgot. Gazdasági bevándorló nem kap menedékjogot. Visszairányítják.
    Mai cikk, hogy aktuálisak legyünk.
    http://444.hu/2015/02/19/nem-a-gazdasagi-bevandorlok-a-fidesz-csinalna-menekulttabort-az-orszagbol/

  • Fenyvesi Glória

    Don Ovuz!
    Miből gondolja, hogy a rengeteg bevándorló mind értelmesebb,mint a magyar lakosság?
    Találkozott már velük?Beszélt velük?
    És Ön sokkal értelmesebb nálam?
    Vagy jobb szívű? Humánusabb?

  • Fenyvesi Glória: hol itt a kérdés? 😀

  • Don Ovuz

    Bonyolult és összetett a bevándorlás/menekült kérdés, de válaszért mégsem a politikai pártokhoz mennék. Jobb, ha mi befolyásoljuk a politikusokat, mint ők bennünket.

    Az teszi bonyolulttá a menekült kérdést, hogy nem olyan egyszerű különválasztani a gazdasági bevándorlót az életveszély elől menekülőtől. Utóbbi nyilván megkülönböztetett bánásmódot érdemel.

    Egyébként pedig gazdasági bevándorló az a holland vagy osztrák nyugdíjas is, aki nálunk vesz olcsón házat, amit aztán felújít, majd élvezi, hogy pénzéért olcsóbb szolgáltatásokat kap. De végül is, gazdasági bevándorló a kínai kereskedő is, meg a nyugati bankár is, aki Mo-on szeretne meggazdagodni. Világos, hogy „megélhetési” bevándorlóknak azokat tekintjük, akik a szociális ellátási rendszerünket terhelnék. Csúnya dolog, de a szegényeket nem akarjuk.

  • Fenyvesi Glória

    Don OVUZ!
    De eddig nem küldték vissza a sok gazdasági menekültet.
    Csak mostanság ébredtek rá, hogy ezt kéne tenni…

  • Fenyvesi Glória

    Don Ovuz…
    Az afgán és afrikai menekültek ön szerint magasan kvalifikált értelmiségiek, akik előre mozdítanák a magyar gazdaságot?

  • Fenyvesi Glória: javaslom, használjon dezodort. Kezd nagyon izzadságszagú lenni.
    Melyik szót nem értette? Azt, hogy „nekik”, esetleg azt, hogy „nem”, netán azt, hogy „célország” ?

  • jani
    2015 február 19
    8:32 du.
    Nem egészen. Ugyanis összekevered(összemosod) a letelepedési engedélyt kérőkkel. A kormány szándékosan összemossa a két kategóriát. De az nem tudatlanságból fakad, hanem a Glória félék megvezetésére. Ugyanezt a célt szolgálja az a tény, hogy nem veszi külön a határátlépőket az országban maradni szándékozóktól. A civil szervezeteket és a jogsegély szervezeteket én nem mondanám pártnak, de a számadataik érdekesek, és egybeesnek a hivatalos számadatokkal.

  • Fenyvesi Glória

    Kezd nagyon szánalmasan festeni. Tudatlansága miatt azon csodálkozom, hogyan jut el a sarki kisboltba GPS nélkül.

    Így nem nekem kell bizonygatni az ön sötétségét, elég elolvasni amit ír.

  • Latom hogy el meg ez a forum:
    Egy jo cikk a koszovoi helyzetrol:
    http://index.hu/kulfold/2015/02/20/nem_a_szegenyseg_a_hiszteria_miatt_urul_ki_koszovo/

    Szerintem, mint ahogy irtam, igen Magyarorszagnak szuksege van gazdasagi bevandorlokra.
    Hianyszakmakban, beruhazas, uzletnyitas, stb, akinek van egy elkepzelese hogy mit szeretne Magyarorszagon csinalni.
    Inkabb az a kerdes, hogy mennyit.Tovabbra is azt mondom hogy peldat vehetnenk Ausztalia, Usa, Kanada,stb (nem europai) bevandorlopolitikarol. Ott megoldottak mar ezt a kerdest.
    Pl:
    szuksegunk van 100 orvosra,100 mernokre, 100 komuvesre,lakatosra ,stb.Es amikor beteltek a helyek akkor lehet jelentkezni jovore. pont mint az egyetemen.
    Hogy mi tortenik a szerb magyar hataron: azt ugy neveznem hogy emberkereskedelem, mindenki le van fizetve, hatarortol, szerintem eleg magas poziciokig.
    Ha akana a fidesz, nagyon konnyen meg tudna oldani a kialakult helyzetet.

  • Don Ovuz

    Előző hozzászólásom azzal kezdtem, hogy „..Bonyolult és összetett a bevándorlás/menekült kérdés..” Több szálon is el lehetne indulni és ki lehetne tárgyalni. A politikai pártok nyilván úgy adják elő a helyzetet, hogy fontoskodjanak. A Fidesz felveszi a hazát védő hősi pózt, az ellenzék pedig a humanistát, az európait meg hasonlókat. Úgy gondolom, amíg alig jobb a helyzetünk, mint az albánoknak, komolyan nincs mitől tartanunk. Az az érdekünk, hogy a tovább utazók átmenetileg se terheljék a magyar költségvetést, illetve kerüljenek el minket.