Bunkók országa

2015 február 13 9:57 de.21 hozzászólás

Az elmúlt negyedszázadban magyarember életminőségénél talán csak a modora romlott jobban, elképesztő, ami ebben az országban folyik, elszomorító az emberek egymáshoz való viszonya, ami inkább nevezhető iszonynak, mint viszonynak.
Felháborodtam, jóllehet azt gondoltam, engem már azzal sem lehet felidegesíteni, ha ellopják a pénztárcámat, tekintettel annak tartalmára, de tévedtem.

A mai „Egyenes beszéd” című műsorban Kálmán Olga beszélgetett Hegedűs Csabával.
Eleinte nem is nagyon értettem, hogy mi újat tudna mondani a nézőknek a megpuccsolt birkózólegenda.
Nem történet semmi különös, csak ami már megszokottnak számít – patinás labdarúgó szakosztályt vezet a fényes karriert befutott, diploma nélküli gépjármű-kárszakértő, hát most majd egy bizonytalan képzettségű, ám mindenhez értő politikai hiéna vezeti Magyarország birkózó-életét, na és?
Természetesen ez ellen tenni nem lehet, a magyar pedig pragmatikus nép.
Ha választani kell aközött, hogy a birkózás szabadtéri sport legyen, ahol a versenyzők dolomiton gyúrják egymást, vagy megígérik neki, hogy az állam majd városonként épít nekik ötvenezer nézőt befogadó birkózó-csarnokot, hát magyarember a Makovecz-stílusban épített csarnokok ígéretét választja, ott aztán majd kihúzhatják a magyarok ellenfelei a gyufát, lesz belőle elég.
Aztán vagy lesz csarnok, vagy nem, de legalább megígérték…

Idáig ment a dolog a maga útján, aztán Hegedűs Csaba elmesélte, hogy még tartott a közgyűlés, a barátaival éppen a sebeiket nyalogatták az irodájában, amikor megjelent három-négy ügyvéd és felszólították, hogy a lehető legrövidebb időn belül hagyja el az irodáját.
Mellesleg – közölték – az iroda előtt áll néhány őrző-védő szakember, ami meglehetősen vicces volt, tekintettel, hogy bent meg egy-két világbajnok üldögélt rettegve, köztük a tornából felmentett Növényi Norbert.
Namármost értem én a diadalmámort, értem én, hogy a siker édes nektárja megrészegít, de azt azért nem értem, hogy miért kell valakit szükségtelenül megalázni?
Rendben van, örüljünk, rendezzünk díszebédet pezsgőbe mártogatott libacombot szopogatva, de ettől még nem lenne kötelező tahónak lenni.
Ha meg valaki gyárilag tahó, akkor legalább az ilyen kitüntetett pillanatokban türtőztethetné magát.

A XIII. kerületi Önkormányzat ülésén megemlékeztek a kerület elhunyt díszpolgáráról, Schweitzer József főrabbiról, egyetemi tanárról, a nagy tudású és nemzetközi tiszteletnek örvendő emberről, aki mellesleg rokonszenves és bölcs emberként tiszteletet szerzett a magyar zsidóságnak az egész magyar társadalomban.
Kivéve egy Benke László nevű jobbikos önkormányzati képviselőt, aki most, így, pályája csúcsán megengedte magának, hogy amikor a polgármester felkérte a képviselőket, hogy egyperces néma felállással emlékezzenek meg az elhunytról, ülve maradt.
Ha soha nem ismertem a halottat, és részt veszek egy rendezvényen, ahol felszólítanak, hogy a közösség egy kiemelkedő tagja emlékének így adjam meg a tiszteletet, hát felállok, még akkor is, ha voltak, vagy vannak fenntartásaim a tevékenységével kapcsolatban.
De hát egy Benkének lehetnek egyáltalán ismeretei az elhunyt tudományos tevékenységéről?
Ugyan – ez csak egy antiszemita majom feltűnési viszketegsége, aki azt hiszi, hogy most, amikor kerületi képviselő lett, megengedheti már magának a tahóságot.

Senki nem mondta neki, hogy ez nem politikai állásfoglalás, hanem sima bunkóság.
De ha politikai állásfoglalás, akkor az ilyen embernek nincs helye a magyar politikában.
Nem kötelező szeretni a zsidókat, a cigányokat, a biciklistákat és a kopaszokat sem, de ha valaki önkormányzati képviselő, akkor annak be kell tartani a törvényeket, melyek szerint tilos embereket származásuk, vallásuk szerint megkülönböztetni.
Persze illemszabályokat nem lehet tételesen, törvénybe iktatva megkövetelni, az sincs sehol szabályozva, hogy nem szabad az asztal közepére csinálni, de ettől még épeszű ember nem tesz ilyet.
Kivéve, ha jobbikos önkormányzati képviselő, mert ő megengedheti magának a bunkóság luxusát.
Sajnos, ma ezt szankciók nélkül meg lehet tenni, habár a teljes önkormányzati testület felháborodott és követeli a lemondását, de biztos vagyok benne, hogy Benke, a bunkó nem is érti, hogy mi bajuk van vele, hiszen őt senki nem kötelezheti arra, hogy egy halott öreg zsidó tiszteletére felugráljon, majd ő eldönti, hogy kinek a tiszteletére áll fel.
Valamikor a magyar paraszt illemtudó volt, voltak szabályok, melyekhez tartotta magát, sajnos mára a lumpenproletariátus kocsmai illemkódexe a mérvadó, ezért lesz lassan élhetetlen ez az ország.
Az illemszabályok teszik ugyanis élhetővé a társadalmat, ezek betartásával könnyebben tudjuk megoldani az esetleges konfliktusokat, ezek teszik kényelmessé az életet.

Most, hogy Vezérünk már megtanította híveinek a pávatáncot, sorra kerülhetne talán az illemtan is…

21 hozzászólás

  • anyád bunkó nem az én országom te tahó – és már meg is bántam, hogy éltetlek, hogy írtam te elfajzott fajtalan
    köztörvényes bűnöző – ez magyar hon – nem a tiéd, majd mi megoldjuk problémáinkat – és ne károgj nekem itt, VARJÚ!
    id. Kiss László

  • id. Kiss László: pontosabban kit is titulál köztörvényes bűnözőnek?
    Nem mellesleg, olvasva hozzászólását, azért maga se áll távol a bunkóságtól!

  • Gyurkó Tibor Zoltán

    a MODEM-be ütköző megnyilvánulása okán kommentje törölve.

  • Ez a viselkedés nem bunkóság, nem tahóság. Nem lehet szimplán az illemszabályok megszegésével azonosítani. Annál sokkal rosszabb.
    Ez a felsőbbrendűség kinyilvánítása, a másik (mások) alsóbbrendűségének deklarációja, az alázás. Ahogyan Hegedűs kapcsán írod.

    Hétköznapi formáját rögvest be is mutatta id. Kiss László.

    Ezért az illemtan nem segíthet ezen, max. a megjelenését finomíthatja (veszélyesebbé téve), az alap ott marad.

  • Id. Kiss László beírása után az jutott eszembe, hogy az szórol-szóra éppen azt bizonyítja,amit Fényes István fenti cikkében az értelmes agyúak felé irányoz. Ki találkozott már olyan bukóval aki bevallja, és bevállalja bunkóságát ? Igaz talán, hogy az már nem is lenne bunkó ! Az már szinte érdektelen, bár ugyancsak elgondolkoztató, hogy a tahósággal ugyan az a helyzet.Megmosolyogtat az a megjegyzése, hogy ” majd mi megoldjuk problémáinkat ” még pedig azért mert éppen ő és a hasonlóan godolkodók, az ország nagy proplémája.

  • „…ez csak egy antiszemita majom feltűnési viszketegsége, aki azt hiszi, hogy most, amikor kerületi képviselő lett, megengedheti már magának a tahóságot…”
    .
    – És az egyáltalán nem tahó néprétegek ilyeneket választanak közgyűlésbe, de még az egykori parlamentbe is. Nem tahók. Dehogy.
    .
    kiss zászló, gyurkó: mi van, titeket meg csíp a kaki?

  • A BUNKOT AZ NOVESZTIK MEGFELELO PROGRAMMAL,
    DE EZ VAN BOVEN KANADABAN IS,
    ALULISKOLAZOTT TUDATLAN ELSZALT AGYU BEKEPZELT
    TUDATLAN LUSTA MAGANAK VALO EVO GEP ES SZARGYAR
    HOGY MERT,
    MEGFELELO OKTATASI PROGRAMMAL KEPEZIK
    HOGY NE TUDJON SEMMIT FOLEG AZ IGAZ TORTENELMET,
    IRANYITTHATO BEFOJASOLHATO AGYMOSOTT LEGYEN
    KI FOGYASZTO ESZI A MERGEKET ES BETEG LESZ AKKOR
    MAJD A GYOGYSZEREKKEL MERGEZIK KI,
    MINNEL ELOBB NAGYOBB NEPESSEG FOGYAST OKOZZANAK
    FOLEG A GOYIM FAJOKNAK,
    DE MEG AZ IDOM IS KAR A TOBBI BETUKERT

  • id.nagy faszló,
    élvezetes hozzáböfögésed emlékeztet a nyilasvilág suttyóinak maradványaira.Ha a degenerált fartársad felállt volna a Dr.Schweitzer főrabbi úr halálának megemlékezésekor az maga lett volna a halottgyalázás.Ti turulzáptojásból kifröccsent szenny csatorna töltelékek soha nem fogjátok átlépni a saját árnyékotokat.”Majd ti megoldjátok a problémáitokat”.Miből?Rablásból vagy az ÚNIÓT fogjátok letarhálni.Mocskos koldusfajzat!

  • A Jobbik nem más, mint a valahogy szalonképessé transzformált fidSS trágár szó-kimondó parlamenti pártja.

    Márpedig;
    ami fidSS, az maga Magyarorszaaaag tisztűtthőgggyejimésurajim.

    A Jobbik tehát arra hivatott, hogy ami a fid SS-esek bögyét nyomja, aztat ők monggyák ki…

    Ezt a „szókimondást” méltányolja az a sok szavazó, aki egyre nagyobb számban erre a náci söpredékre adja le a voksát… Ezen az alapon viszont tényleg igaza van a mi kettéfűrészelt óriás zseni hordószónokunknak, amikor szerinte igen, EZ MAGYARORSZÁG.
    .

  • A kedves szosszenet iro bizonyara bunkokbol verbuvalta a baratait , es a csaladja is bunkokbol all , mert az en barati es csaladi koromben egy bunko sincs , ugyhogy ha megkerhetem valtoztassa at a cimet” En csak bunkokat ismerek” vagy valami ilyesmire!

  • Fenyvesi Glória

    Ki a bunkó?
    Itt e fórumon sem viselkednek többen az illemszabályoknak megfelelően.
    Válogatás nélkül rázúdítanak ocsmány jelzőket arra ,aki nem bólogat a véleményükre…
    Pedig a másságot, ugye, tolerálni illik…
    A jelen világ erről szól…

  • Toth Piroska: emelje csak fel a fejét, és nézzen ki a kerítésén túlra, meglátja, igaza van a cikkírónak! Majd szóljon, ha abban a helyzetben lesz, hogy beleszólhat a szerkesztésbe. Ja, és cserélje le a code page-ét, mert így nem eléggé hiteles 😀

  • Fenyvesi Glória: most mi a baj? Magát is toleráljuk, pedig de nagyon más 😛

  • Kedves Mindenki!

    Nem írhatom, hogy „…bunkó oldal…” mert nem igaz – írhatom azt, hogy azok is megtalálhatók itt! Meg vannak értelmes értékes okos emberek! Úgy bizony, nem általános kijelentéssel – mert az káros, és valóban bunkókat szül…

    Leírtam véleményem a pupu oldalra ide idézem:
    „…Unknown írta…

    Szevasztok!

    Itt találkoztam vele, amikor ingerküszöbömet túl lépte – már mint drága szeretet hazám lebunkózása – nem-lehetett volna neki más címet adni – hogy ne tűnjön úgy, hogy mindenki bunkó ebben az országban?

    itt a link:
    http://kanadaihirlap.com/2015/02/13/bunkok-orszaga/#comment-170199

    felvéve a stílust válaszoltam nekik a támadó reagálásuk természetesen nem maradt el szokás szerint – ismerve őket – mérhetetlen dühömben – de jogosan – senki nem bunkózhat általánosítva mindenkire érthető formában!

    szer-e-tettel id. Kiss László

    2015. február 14. 5:54
    Törlés
    innen: https://www.blogger.com/comment.g?blogID=1455346073075096921&postID=7348920224983390946&page=1&token=1423889690115

    szóval semmi harag se düh már bennem – csak valóban a CIKK CÍMÉT ÍRJÁTOK ÁT!

    szer-e-tettel: id. Kiss László

  • id. Kiss László: nincs módunkban a cikk címének átírása. Ráadásul nem is akarnám. Bunkók vagytok, de, sajnálatos módon, nem a haza szintjén, hanem egyedileg!
    Majd lekérem a névsort.

  • Kedves Ille István!

    Köszönöm, hogy többes számban írta, így nem veszem magamra – de elgondolkodva a bunkót kezembe fogva, ha kell védem magom vele, mert a bunkóval lehet jó nagyot ütni is, azokra akik támadnak önvédelem jogán.
    Részemről befejeztem, kár, hogy nem tudják megváltoztatni a címet – például erre: az ország ahol a legtöbb bunkó található…” vagy hasonlóra. Így rajta marad a jelző
    BUNKÓK ORSZÁGA – Kíváncsi leszek, hogy lesz e még valaki a jövőben – akit sérteni fog az itt lakók közül a jelző!

    szer-e-tettel: id. Kiss László

  • id. Kiss László: ezzel az önvédelemmel azért várhatóan lesz némi baj. Mielőtt élne vele, javaslom, gondolkozzon.

  • id.nagy faszló,
    dehogy vagytok ti bunkók.Sok sok fejlődésen kellene átmennetek,hogy bunkókká válhassatok.Még az evolúcióval csak addig jútottatok el, hogy a fáról már lejöttetek.A gyüjtögető életmódról még nem szoktatok le.Művelitek,hol fosztogatással(állami szinten is)hol rablógyilkossággal(horthy-szálasi),kicsiben és nagyban.Persze nem mindenki,tartozik ebbe a hulladék nemzetrészbe.Te csibém feltétlen igen.Nagy tisztelet azoknak akik bár kivannak téve a szájbűzötök elviselésének és mégis kultúremberekké váltak és maradtak is.A hozzád hasonló ócskaságok meg majd csak lekopnak erről a jobb sorsra érdemes népről.

  • Fenyvesi Glória

    Honnan veszik egyesek azt a bátorságot, hogy egy azonos véleményen lévő csoportot büdös szájúaknak neveznek?
    Találkoztak mindegyikükkel személyesen, és közel hajoltak?
    Másoknak pedig hol büdös? Melyik testrésze?
    Hatalmas sértés az ilyen megnyilvánulás, embertársaink iránt.

  • glólika,
    valóban mindenkinek van büdös testrésze.A baj az,hogy a nyilas-provokátoroknak a szájukból jövő szöveg csípi az emberek orrát-szemét.

  • Haha , csak azert nezek be ugy atlag ket- haromhavonta hogy meggyozodjek , az ide cikkecskeket es egyeb szosszeneteket irogatok szinvonala meg mindig a beka feneke alatt van.