Az első pofon

2015 február 14 5:00 de.12 hozzászólás

Mint tudjuk, ez a pofon a legnagyobb.
És már kiosztották a minap, nevezetesen akkor, amikor a mici a médiabirodalom menedzsmentjét kirántotta Simi kissé csámpás lábai alól.
Az eset olyan váratlanul történt, hogy a szürke eminenciás felvette a szürke ötvenegyedik árnyalatát, melyet normál menetben szívinfarktus esetén láthatunk a betegeken.
De a reflexek működtek, és a rúgás, melynek a Vezér reményei szerint az utolsó rúgásnak illett volna lenni, igen pontos volt és felettébb érzékeny pontján találta el őt.
Mondhatni, az utazófelszerelésén, ami köztudottan igen fájdalmas, és a nők is csak azért tartják a szülést a legnagyobb fájdalomnak, mert képtelenek átélni a kerékpárvázra eső férfi keserveit.
Mindenesetre a zacskószökevény azóta sem képes kiheverni a traumát, vágja ugyan a felülemelkedett és méltóságteljesnek vélt pofákat, de a történések ellentmondanak a hirdetett elveknek.
Szerintem dübörög a majré.

Erre utal az is, hogy nekiláttak a Simicska-birodalom lebontásának, ennek első lépéseiként reklám-szerződéseket mondtak fel, és az aktuális közbeszerzésből is vesztesként került ki a Közgép, ami azért nem fogja megingatni a demokrácia eme rejtett erődítményét.
Merthogy kiderült, Simi egy idealista demokrata volt ezidáig is, a demokráciának egy olyan bástyája, melyet fejjel lefele építettek a talajszint alá, ezért eddig nem volt észrevehető – igaz, Lajosunk ezidáig szószátyárnak sem volt mondható.
Bár az is lehet, hogy ő volt az a Lajoska aki huszonöt éves korában szólalt meg először, mondván, hogy meleg a kávé.
Mikor kérdezték, hogy idáig miért nem beszélt, akkor azt mondta, azért nem beszélt, mert idáig nem volt meleg a kávé.
Ez is egy komoly dilemma – valóban politikai okokból fordult szembe a kis micivel?
Még ez sem kizárt, habár ennek ellentmond a nyilatkozata, mely szerint azt sem tudja, mikor beszélt utoljára magyar politikussal, merthogy minek?
Ez egyébként egy lényeglátó ember megnyilatkozása, éppen ezért is retteghet tőle a Vezér.
Ő nem fog ezekkel a percemberkékkel szövetkezni, pártot ütni – legfeljebb felhasználja őket, s mindig fog találni olyanokat, akiket Orbán nem tartott érdemesnek megvenni.

A mici retteg, az szinte biztos, erre utal, hogy míg Simi szánkózik, addig betart neki.
Olyan Vezérünk, mint a félrelépő spinkó, akit pofán vert a pasija (értelmiségi feldolgozza, a többi pofán vágja, ugye…), és másnap elkezd bosszút állni rajta az Ernővel, a Jánossal, a Gusztival, a Karcsival, a fűvel meg a fával, ezzel is igazolva pasijának bölcs döntését.
Nincs türelme, márpedig ahogy azt Cesare Borgia jól megmondta – más források szerint nem is mondta, de ettől még igaz – a bosszú olyan étel, mely hidegen jó.
Mindenesetre ezzel a nagy kapkodással csak visszaigazolja a Simi által készített személyiség-profilt, ez (kis „e”-vel) valóban egy kispályás mici.
Persze ha már türelmetlenkedik, akkor azért odafigyel arra, nehogy másnak jusson a libából a szalonnával spékelt mellehúsa, ezért aztán a közbeszerzést Mészáros vejének cégével nyerette meg – hátha annak több esze van, mint a majom apósának, aki képtelen megjegyezni, hogy mije is van Orbánnak az ő nevén, oszt egymilliárdot csak úgy kifelejt a bevallásából.

Simi csendben van – ez nem szokatlan, ez az ember tud hallgatni, habár én nem hiszek abban, hogy céltudatosan végezte el Vezérünk egyetlen sejtjén az anyagvizsgálatot.
Még a legjobbaknak is elboríthatja az agyát az anyag, ahogy szippantós ismerősöm hívja a puttony tartalmát.
De ez lemúlik, mert ez nem olyan, mint a Vezér elmeállapota, melyet csak karbantartani lehet, gyógyítani nemigen.
Simi szerintem kárfelmérést végez, analizálja a helyzetet, majd előveszi a kalapácsát és elkezd terveket kovácsolni.
Azt sem hiszem, hogy frontálisan fogja támadni Orbánt, inkább – mint cirkuszi késdobáló a helyiérdekű démont – körbedobálja.
Mindenesetre menedzsmentje volt tagjainak helyében esténként könnyű ételeket ennék és íratnék valamilyen erősebb altatót…
Aki azt hiszi, hogy hétfőn visszajön Simicska és kard ki kard, az téved, hacsak Orbán nem ront rá szemtől szembe (nem ront rá, mert beszari…) – ez egy hosszabb háború lesz, melyben Orbán legfeljebb pürrhoszi győzelmet arathat – ha egyáltalán, – de az sem kizárt, hogy azt is megbánja, hogy élve született.

Merthogy Simicska nem egy ellenfél a sok közül, és bármennyire is Orbán kezében van az állam, nem fog örökké tartani ez a kegyelmi állapot, amikor még a hisztis lánya kedvért is Lex Rasikat alkotnak a törvényhozók.
Simicska soha nem titkolta különösebben a vagyonát, mindenki tudta, hogy sokszoros milliárdos, ő a politikai befolyását tartotta rejtve.
Ezt nagyrészt elvesztette, így ezzel támadni már nem lehet, – amit felvezetett magyarázatképpen, az akár még rokonszenves is lehet a választók előtt, különösen mostanság, mikor Orbán már elvesztette minden óvatosságát.
Hol van már a „ne mi nyerjük a legtöbbet”?
Hol van már az őstermelő feleség?
Hol van már az óvatosság, a mértéktartás, hol vannak a gátlások?
Viszont ott vannak a legalábbis kétes körülmények között meghalt ellenfelek, az egyre szembeötlőbb maffia-állam, a rengeteg szegény, a romló egészségügy, a társadalmi mobilitás hiánya és a kivándorlás.
Meg a külpolitikai fiaskók sora, melyeket ugyan most félretolt a nyugat, mert nem Orbán a prioritás, hanem Putyin, akinek megrendszabályozásához ugyan nincs rá szükség, de ő a laza szegecs a hajófenéken, adott esetben komoly károkat okozhat – elsősorban politikailag.

A despoták ott szoktak hibázni, hogy hatalmukat örök életűnek vélik, és nem gondolkodnak a visszavonulási útvonalakon…
Hát, majd meglátjuk.
Szerintem ennél a meccsnél Simicskának kell drukkolni, mert talán ő az, aki képes „szétszerelni” az orbáni maffiát.
Szomorú, de ez a helyzet, – Simicska a demokraták reménysége – ha ezt valaki egy évvel ezelőtt mondja nekem, kiröhögöm.
Ma meg reménykedem…

12 hozzászólás

  • namost ez jól hangzik, a szélkakaspolitikus vagy szotyiköpködő egyetlen célt tűzött maga elé, minél nagyobb vagyont harácsolni és közben eljátszani a nagy politikus karikatúrájának vidám szerepét, a simi az meg adta alája a lapot tök betlitől pirosznegyvenszázultiig a durchmarschot is beleszámítva és a szélkakas egy valamit elfelejtett (sohasem tudta) a szélkakashoz szél is kell anélkűl sem nem kakas sem nem szél de el lehet fújni és még bele is szédűl…most szédül…nagyon…és retteg…ő tuggya miért talán mi is tuggyuk? de a simi miért nem alkot? szvsz csak akkor lehet eredményt elérni ha a magyar sajtó kimarad az ügyből és el kezd nyilatkozni nagy orgánumoknak meg rádióállomásoknak és tévé csatornáknak amelyek ki vannak éhezve a sok ukrán éhező forradalmárok egymást lövik de az oroszok a bűnösök című kabarétréfa helyett valami igazi zamatos, amibe bankokat is bele lehet kavarni mert bank nélkül nem lehet svájcban pénzt tartani és máshol sem és a magyar nemzeti jövedelem eltünése is egy szép kis történet…szóval lehetne itt alkotni majd a magyar állami sajt megcáfolja az lesz a tréfa poénja

  • Kerekes Sandor

    ” D. G. Osbourne and published in 1846:

    And then revenge is very good eaten cold, as the vulgar say.”

    Kind Hearts and Coronets, 1949: „Revenge is a dish which people of taste prefer to eat cold.”

    The Godfather, 1969: Don Corleone nodded. „Revenge is a dish that tastes best when it is cold,” he said.

  • Egy rugásról ennyit írni, elképesztő!

  • Figyelő: szeretjük, ha maga elképed 🙂

  • Bencsik Klára :
    Ha nem érti , ne olvassa.
    Ha nem olvassa , nem értheti.
    Egyszerű a maga világa , minden világos.
    Maragyon csak szépen a fakanálnál meg a szentjénél.

  • Jichak Perlmutter

    Sose felejtem, amikor egy igazi Fidesz-közeli vállalatnál dolgoztam, a legfelső vezető közelében. Annak is már vagy 15 éve. A „vállalkozás” egy egykori szocialista vállaltból Zártkörű(!) Részvénytársasággá avanzsált viszonylag nagyméretű tőkés vállalkozás, melynek a fő részvényese időről időre, valahogy mindig megváltozik, mindig más. Ugyanígy periódusonként változtatják az említett legfelső vezetőt is…
    A kérdéses időszakban egy alakalommal kereskedelmi akciót kellett hirdetnünk bizonyos tevékenységünk, illetve az ahhoz kapcsolódó megnövekedett készletek felszámolása érdekében… Javaslatomban – nem ismerve a helyi szokást – olyan reklámhordozóról intézkedtem, amely nem tartozik a Fidesz, pontosabban a Simicska portfolióba.
    A főnök magához hívatott és figyelmeztetett, hogy
    ” Ne haragudj …….. ! de a cégnél mindenki tudja, te is vedd tudomásul, hogy mi csak a Magyar Hirdetőnél hirdetünk”…
    Attól kezdve minden megmozdulást „e gazdasági hálózat” szempontjai szerint terveztem és és valósítottam meg…
    Azóta, ha pl. óriásplakátokat látok városszerte Fidesz választási és kormánypropagandával telítve, meg CBA megrendelésű „bilincses Hagyó és Hunvald” alja-politikai* és hasonló gigahirdetéseikkel eszembe jut ez a jelenet…
    Ez a Simicska által az Orbán kényére kedvére megszerzett és korlátlanul kihasznált, összességében több-tíz négyzetkilóméter felületű óriásplakát és hirdetőoszlop birodalom nemcsak gigászi hatalmat ad az eddig szövetségbe forrt birtokosai kezébe, de azok . p é n z e i n e k . m o z g a t á s á b a n . és á t c s o p o r t o s í t á s á b a n . is jelentős szerepet játszik…
    ˙

    *
    TEGNAP, az addig köztiszteletnek örvendő Hunvald György, Bp. VII.kerület polgármesterét két és félévi vizsgálati fogság, összességében öt-évi megaláztatás, nyilvános megszégyenítés és megtört életpálya után (másodfokon is!) a Fővárosi Törvényszék minden vád alól fölmentette.
    [Csak úgy mellesleg azóta lobog székelyzászló az említett események – a hamis vádak – miatt fideszessé lett önkormányzat épületén]
    .

  • Jichak Perlmutter

    Előbbi *-hoz még annyit, hogy a hamis vádakkal kapcsolatban az eltelt 5 év elévülés máris védi ezt az aljas maffiát…

  • Fenyvesi Glória

    Egyetlen cikk sem született e fórumon a „Kommunizmus áldozatainak emléknapja” alkalmából.FEBRUÁR.25.
    Pedig 700 ezer magyart hurcoltak e munkatáborokba, a Gulágra, stb…
    És közülük csak 300 ezren jöttek haza, de megbélyegezték Őket, ártatlanul is…
    Elégtételt nagyon soká kaptak, ha egyáltalán…

  • Fenyvesi Glória: talán azért nem, mert maga ajánlotta, maga kis kétszínű 😀 Miből gondolja, hogy bárki elhiszi magának, hogy meg akar emlékezni róla?

  • Fenyvesi Glória

    Hogyne emlékeznék.Magyar katonák, emberek vesztek oda.
    1947-ről beszélünk…

  • Fenyvesi Glória: ????? Jesszusom, maga helyből ilyen hülye, vagy külön leckéket vesz? 1947-ben maga szerint kijafaszt hurcoltak Gulágra? Arról nem is beszélve, hogy a „málenkij robot” végcélja se volt minden esetben a Gulag, csak valami isten háta mögötti munkatábor! Tud különbséget tenni? Mondja, egyáltalán tudja maga, hol volt az a Gulag-szigetcsoport? A Keleti-tengeren? Esetleg az északin? Netán az ohotszkinál? Vagy az Amu-Darján? Vagy a Fehér-tengeren?
    Rendben, a számokat a Wikiről vette, de a háttérről már fingja sincs!