Ügyészségi reklám az ellenzéknek

2015 február 21 2:14 de.21 hozzászólás

Az M1 híradója szerint vádat emeltek Dopeman ellen egy 2013-as fejbe-rugásért. A vád: garázdaság. Még akkor is, ha a fej ugyan Orbán Viktoré volt, de „hungarocellből” készült. Ráadásul egy tüntetésen, egy kormány-, illetve Orbán-ellenestüntetésen esett meg az a bizonyos rúgás. Ugyanakkor, a vád minden visszássága dacára előfordulhat, hogy az ellenzék hálás lehet Polt Péter hivatalának.

Ha ugyanis véletlenszerűen megszólítunk járókelőket az utcán, akkor valószínűleg elég szegényes képet kaphatunk a Szolidaritás Mozgalom ismertségét illetően. Annak ellenére, hogy azt a bizonyos, és korántsem százezreket megmozgató szoboravató tüntetést ők szervezték. Mert a szobor ledöntése előtt felavatták a kormányfő Sztálin-stílusú mását. Nem bronzból, de szegény országnak rászoruló ellenzéke van. A szobor-döntés jelképes aktusához meg teljes mértékben megfelelt így is. A részt vevők aligha értették félre, hogy a kiépülő diktatúra jelképe a szobor. Arról nincs hír, hogy ezt követően megugrott volna a pszichológusoknál előforduló pánikbetegek száma. Annak ellenére, hogy az ügyészség szerint a vádemelést a szobordöntés riadalmat okozó volta indokolja. Többek között. Miközben ott, és akkor, 2013. szeptemberében ez egy sokkal inkább kontraproduktív előadásnak tűnhetett.

Közben az ellenzék elbukott néhány választást, és önmaga szétszalámizásával is tett néhány szívességet a hatalomnak. Az akkori szobordöntést szép lassan eltemették a hétköznapok. Pityinger László is szép lassan feledésbe merült, és a Szolidaritás és békésen porosodhatna tovább. Azzal a bizonyos habosított műanyag-fejjel egyetemben, ha meg nem rágták az egerek. Ám van, aki ezek szerint nem felejt. Illetve, van olyan szervezet, ami nem felejt. Például az ügyészség. Ők vádat emeltek, mert ezzel is szolgálni gondoltak. Talán éppen Orbán Viktornak. Elvégre az sosem árthat, ha demonstrálják: még a képmását sem lehet büntetlenül bántalmazni. Különösen nem egy olyan időszakban, amikor Rijádtól Varsóig a szobor modelljét rugdalják körbe. Ha nem is szó szerint, csak képletesen,de annál nyilvánvalóbban. Ilyenkor igazán megérdemel egy kis önbizalom-erősítő gesztust a Kedves Vezető. Az legyen Polt Péter gondja, hogy miért nem vett inkább egy doboz cukorkát, és zárta le csendben a Dopeman-aktát. De még az is lehet, hogy nem a legfőbb ügyész a hunyó.

Az is lehet, hogy valaki, suttyomban, rémesen utálhatja Orbán Viktort. Ezért a látszólagos szervilizmus lázrohamában, elindította a vádemelést. Ezzel a szinte elfeledett politikai csoport szinte észrevehetetlen akcióját és annak hősét hirtelen beemelte a napi hírfolyamba. Azok után, hogy Simicska jelezte: Orbánt simán és nagy nyilvánosság előtt le lehet gecizni, igazán kellhetett az emlékeztető. Arra, hogy hungarocell-feje már 2013-ban is rugnivaló volt. Különösen azért is időszerű volt erre emlékeztetni, mert az eltelt időszak ismeretében mindenki felállíthatja a diktatúra-számláló jelen állásáról a saját kis röpdiagnózisát. A mostani vádemelés, különösen, mert a királyi csatornák, mint egyfajta elrettentő erődemonstrációt szórják is a nép közé a hírét, komoly reklámértékkel bír.

Közvetve leporolva Gyurcsány jelképes akasztásának emlékét is. De leginkább Sztálinét és az egykori, nem kevésbé öntömjéneztető diktátorét. S természetesen a Szolidaritásnak, Dopeman-nek, és az egykori, már-már elfeledett szobordöntésnek is akkora reklámot biztosítva a köz-kanálisokban, amekkorát önerőből akkor sem értek volna el, ha megfeszülnek.

21 hozzászólás

  • kiváló ez a finom áthallás: Polt miért nem vett inkább egy zacskó cukorkát 😀
    A vádemelés indoka meg garázdaság. Ekkora amatőröket!

    „Garázdaság (339.§)
    Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el.
    Jogi tárgya a társadalmi együttélés zavartalanságában, az együttélést szabályozó erkölcsi és jogi szabályok tiszteletben tartásában megnyilvánuló köznyugalom.
    Elkövetési magatartás a kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartás tanúsítása.”

    Ezek után egy performansz mitől is az? Csak nem a NER faszságairól van szó, mint közösségi magatartási előírás?
    Persze, seggnyalóügyészek eddig is voltak, és most is vannak.

    Egy gond van: ott és akkor egyetértő közönség volt. Közük nyugalmát nem igazán zavarta a főmajom fejének demonstratív lerugdosása. Akkor meg?

  • HA anno Gyurcsányt rugja fejbe, akkor most NER-hős lenne.
    Ha az élő Orbánt….

  • Ha Polt helyében vagyok, én bizony vádat emelek az ismeretlen szobrász ellen is, aki annyira remekül ötvözte egybe Sztálin testét és Orbán ábrázatját, hogy az már pusztán a tökéletes megjelenésével is alkalmas volt nemhogy megbotránkozást, de nem kis riadalmat is kelteni a magyar közösségben, felidézve benne a XX. század mindenféle diktatúráinak a megújult jelenét.
    Igen, tulajdonképp ebben az egészben a szobrászművész a hibás és a megszólalásig Orbi-Sztálinszobor váltotta ki azt a közhangulatot, amely végül is az ártalmatlan dekázó-művészből is ezt a virtuóz mutatványt csak úgy automatice kiprovokálta.
    Belőlem meg már az I. Orbanisztán idején hasonló rugdosó ösztönt váltott ki, amikor többek közt túlbuzgó pedagógusok a Vakok és Gyengénlátók Iskolájában egy kiállításon elhelyezték a Vezér [[halotti]] gipszmaszkját, hadd ismerjék meg a világgal vakon és gyengén látó módon ismerkedő zemberek is (Magyarországon a kétmilliót is meghaladja az ilyenek száma) őfelsége finom vonásait.
    Azóta is megbotránkozást kiváltva belőlem, furdalja a kíváncsiság az oldalam, hogy sok teendője közepette miként ülhetett modellt ez a nagy ember. Meg, hogy a gipszlenyomat mintavétele alatt neki is nádszálat dugtak az orra likába, avagy máshonnan levegőztették? Mert mindkettő hiba volt. Sőt garázdaság.

  • Vajon az Ügyészség miért nem volt ilyen hiperaktív, amikor Fábry leköpte Gyurcsány képét a műsorában?

    Ha egyszer lesz rendszerváltás Magyarországon, az Ügyészséget 5 egész perc alatt kell alapjaitól lerombolni, és utána felépíteni egy olyat, ami nem a hatalom seggnyalója, hanem a bűn üldözője.

    És kurvára nem érdekel, hogy az Ügyészség szétverése jogilag tiszta módon menjen végbe. Az EU majd pampog, oszt jónapot. Amennyire töketlen, tehetetlen bagázs az ott Brüsszelben, már marhára nem érdekel a véleményük. Európa nem tanult Hitlerből, nem tanult Münchenből, nem tanult Srebrenicából, Európa semmiből nem tanul, csak tovább folytatja a jól megszokott tehetetlenkedést. Innentől fogva nálam bekaphatják.

  • azért mindaddig, amíg el nem zavarják, miciként létezni a köztudatban, nem semmi!
    Ettől kezdve lényegtelen, hogy mit tesz Simivel Orbán és mit terít Simi Orbán ellen!
    Persze, a történelembe így is be lehet vonulni 😛

  • Érdekes,Gyurcsányt nem láttam „akasztva”még a szobrát sem……lehet,hogy nem figyeltem eléggé?Vagy az ő idejében ezt ugye nem lehetett volna megtenni büntetlenül?Valószínű!!!!
    Orbán „látványos” szobordöntését,a rapper (D)focizását viszont igen,ami nagyon gusztustalan volt sokak szerint,pártállástól független!!!Akik idáig jutnak azok már az emberi legalsóbb szintet sem közelítik meg……
    Ami a Sztálin szobor ledöntését illeti,hát az más és az elkeseredett emberek
    részéről jogos volt,de manapság ez elfogadhatatlan,amikor nincs önkény,nincs terror,csak érvek,tények helyett alpári bunkóság,amivel csak még jobban lejáratják magukat azok,akik képtelenek….másképp véleményt nyilvánítani,illetve a gyűlölet elvette az eszüket!

  • Kovács István

    Marcsi, láss ne csak nézz:

    http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/gyurcsany_babu_egetes_kormend_2006

    Persze, ez csak vicc volt, nem?

    És hamarosan a sötéstség…

  • Marcsi
    2015 február 21
    4:27 du.

    Igazad van. érvek helyett alpári hatalmi bunkóság van. Egy szotyiköpésben bajnok faléus-bikája mentalitású törpeduce vezeti a birkák csapatát, és ettől a ő hiszi magát a falvégi királynak.
    BTW, pont ez az önkény és diktatura előszobája.

  • Marcsi
    2015 február 21
    4:27 du.

    „Érdekes,Gyurcsányt nem láttam “akasztva”még a szobrát sem……lehet,hogy nem figyeltem eléggé?”

    Elégetése, akasztása, Dunába lövése volt műsoron. Ez volt a magafajták gusztusának pont megfelelő, mint jogos felháborodás.

    Mennyire elegem van már a magafajták álszent hazudozásából. Egyre nagyobb nehézséget jelent őriznem a különbségtételt, ez nem a jobboldal, ez nem a magyarság, ez nem a kereszténység.

  • Én is régen vádat emeltettem volna a tettesre.
    Civilizált világban az ilyesmi elfogadhatatlan, bárkit emelnek szoborrá, vagy rugdalják a fejét.

  • Figyelő: ha esetleg a paragrafust is megnevezné, minek alapján emelt volna vádat? Amúgy ez Orbánisztánban történt, és nem a civilizált világban.

  • Gyurcsánnyal és bármelyik más politikussal szemben is gusztustalannak ,alpárinak és elítélendőnek tartanám az ilyen cselekedetet!Ráadásul közbotrányokozásnak,gyilkosságra való felbujtásnak, uszításnak minősül a dolog,már rég ek kellett volna ítélni az ilyen alakokat…..no meg Bajnai és több más ismert politikus(minő kultúra….intelligencia,emberiesség…)
    tudott róla,áldását adta rá ,akik ugye állítólag nem tartoznak a csőcselékhez…vagy mégis?!!!!!
    Érdekes se Orbán se a Jobbik,de még a tisztességesebbnek mondható
    MSZP se asszisztált ehhez!!!!
    Pláne a „régi szép időkben” mondjuk,Kádár vagy Horn idején az ilyen alakok már nem élnének!
    Na erről ennyit!Remélem elítélik!!!!!

  • Kovács István amit írtam nem akarom még egyszer megismételni,mindenkivel szemben elítélem az ilyen aljasságot!!!
    Azt azért megjegyezném,hogy „gyatra” a videó,mind a hangot,mind a képet tekintve….nem azonosítható…???!és ugye akkor több ok volt
    a gyűlöletre….amihez Gyurcsány „gyónása” is hozzájárult,ő bőszítette fel,hergelte az embereket!

  • Marcsi: a gyurcsány-fóbiája már kezd aggasztó mértet ölteni. Esetleg egy orvos még segíthet…

  • Nem nekem van fóbiám,csak ugye mindenki tudja mit csinált és hagyott ránk Gyurcsány,meg ugye az a fránya őszödi beszéd,ami akkora tény,hogy mindenki ismeri,!, csak egy elmebeteg tudja tagadni,meg ugye én a normális többséghez tartozom aki ezt látta,hallotta és felfogta így nem nekem van szükségem orvosra……hanem azon keveseknek ,akik erre nem képesek!

  • Aki meg nem magyar,nem keresztény (ami nem lenne kizáró ok!)hanem
    tájékozatlan,szint alatti gyűlölködő,az magát minősíti…nem csak nálam a többségnél!
    Én is mondhatnám,hogy elegem van az ilyenekből,de ugye szerencsére
    kevesen vannak ezen a szintem,így nem számítanak!

  • Marcsi: ne legyen annyira biztos abban, hogy nincs szüksége orvosra 😀 Azt pedig, hogy maga hova tartozik, egyszer már kitárgyaltuk. Ami azt illeti, ezek után is mi döntjük el.

  • Marcsi: ez megint az a helyzet, hogy nem maga határozza meg, ki számít, és ki nem. Jó lenne, ha ezt belátná, és nem kerülne vissza a régi szintjére. Hagyjon fel a kliséivel, és próbáljon meg egyszer kivételesen gondolkodni is!

  • Marcsi
    2015 február 22
    3:32 du.

    Marcsi! Nem, nem tudjuk mit hagyott ránk Gyurcsány. Körülbelül 134-szer kérdeztem öntől, legyen kedves mesélje el! Ha pár pontban összefoglalná, hogy okosodjunk mi tudatlan függetlenek is egy kicsit sokat segítene.

  • HunCanada: nos, ne lepődj meg, ha ezután se fogsz választ kapni. Szegény Marcsi az egész őszödi beszédből csak azt a szövegkörnyezetből kiragadott és karaktergyilkolászásra használt fideszes mantrát is meri 😀 Pedig ő azután több forrásból tájékozódik. Gondolom, ezek közül az egyik a Lajos-forrás 😀

  • Nagyon élveztem a cikket is, a kommenteket is.
    .
    Hiába, no a FIDESz-es kontraszelekció is meghozza a maga „gyümölcseit”, ez az akció különösen „szép gyöngyszem”.
    A hülyék, hülyeségeket „szülnek”.
    .
    Ez vonatkozik a „Marcsi” és „Figyelő” kommentjeire is, mint mindig.