Matolcsy rokonok

2015 február 22 5:52 de.13 hozzászólás

MATOLCSY GYÖRGY rokonairól eddig csak azt tudtam, hogy nagybátyja felelős az Erdélyi zsidóság kifosztásáért, elhurcolásáért. Na de nem csak ez van mögöttük..
Egy kis érdekesség az 1939-44.es országgyűlési választások képviselőiről.

„Egyesült Magyar Nemzeti Szocialista Párt, Nyilaskeresztes Front
(11 mandátum)
Baky László
Paczolay György
Bodor Márton Palló Imre
Eitner Ákos Papp József
ifj. Eitner Sándor Pándi (Pölcz) Antal
Tóth János
Matolcsy Mátyás
Matolcsy Tamás”
Dr Matolcsy Mátyás
(Budapest, Nyilaskeresztes Front).

1905-ben született Budapesten. Református, nős, a Magyar Gazdaságkutató Intézet szakelőadója.
A középiskolát a budapesti református főgimnáziumban végezte azután a Műegyetemre iratkozott be, ahol kitűnő eredménnyel szerzett gépészmérnöki oklevelet. 1929-ben közgazdaság tudományi oklevelet és doktorátust is szerzett. Tanulmányainak befejezése után a londoni School of Economics hallgatója volt.
Angliában, Németországban és Amerikában járt ösztöndíjjal tanulmányúton és egyes gyárakban is dolgozott, hogy megismerje a munkásság életét. Hazatérve, a Magyar Gazdaságkutató 250 Intézetben kezdte meg pályáját, mint mezőgazdasági szakelőadó és igen értékes irodalmi működést is fejtett ki. Fontosabb munkái: A mezőgazdasági munkanélküliség Magyarországon; Agrárpolitikai feladatok Magyarországon ; Az új földreform munkaterve ; Magyarország nemzeti jövedelmének alakulása az 1924—34. években; Új élet a magyar földön; A jövedelem és adóteher megoszlása Magyarországon.

A politikai életben az 1935. évi általános választáson vállalt szerepet, amidőn föllépett a nagykátai választókerületben, mint a NEP nem hivatalos jelöltje és pótválasztásba került a hivatalos jelölttel, Nemerey Sándor pártigazgatóval. Mivel Nemerey a pótválasztás előtt visszalépett, Matolocsy Mátyást egyhangúan megválasztott képviselő­nek mondták ki. Az 1935. évi képviselőházban rögtön feltűnt erős agrárszociális érzésű beszédével. Radikális felfogása miatt a NEP többségével hamarosan éles ellentétbe került és ezért a pártból kilépett, de egy ideig nem csatlakozott egyik párthoz sem. A parlamenti szünet idején, mint turista bejárta az országnak azokat a részeit, ahol a földműves munkásság nagy tömegben él. Később belépett a Független Kisgazdapártba, de 1938 elején hatodmagával kilépett Eckhardt Tibor pártjából és külön pártot alakított, amely erősen szélsőjobboldali jellegű. Az 1939. évi általános választáson pártja teljesen átalakult, és mint Nyilaskeresztes Front került vissza az új országgyűlésbe.

Dr Matolcsy Tamás
(Budapest, Nyilaskeresztes Front)

1901-ben született Budapesten. Református, nős, sebészorvos. Középiskolai tanulmányait a budapesti református főgimnáziumban végezte, majd a budapesti tudományegyetemen szerzett orvosi oklevelet. Doktorrá avatása után állami ösztöndíjjal külföldre ment és a bécsi tudományegyetemen kórbonctannal, Berlinben pedig sebé­szettel foglalkozott. 1933-ban Berlinben az ottani Orvosegyesületben előadást tartott a csontdaganatokról. A budapesti Pázmány Péter
Tudományegyetemen I. számú sebészeti klinikáján Verebélyi Tibor dr. professzor mellett 1925-től először, mint gyakornok, később, mint tanársegéd 13 éven át dolgozott. Tudományos működése alapján 1938-ban a mozgás-rendszer sebészete tárgykörében egyetemi magántanárságra terjesztették elő. Politikával csak testvéröccse, Matolcsy Mátyás országgyűlési képviselővé történt választása után kezdett foglalkozni és vele együtt vett részt a Nyilaskeresztes Front megalakításában.

– A történelmi legendák velünk élnek, így az, amit legutóbb Matolcsy György, nemzetgazdasági miniszter írt: »1944 és 1956 között nem védtük meg közel egymillió zsidó, német és magyar városlakónkat«. Az ismert toposz: csak a német megszállás után »nem védtük meg« a polgárokat.

– A történet attól igazán szép, hogy Matolcsy Györgynek pontosan tudnia kell: hazudik. Olyan családról beszélünk, amelynek komoly »érdemei« voltak a zsidók és németek gazdasági megsemmisítésében. »Akikről szívesen lemondtunk volt: negyedmillió erdélyi zsidó« – mondta ezt 1940 decemberében, az Erdélyt Magyarországhoz csatoló II. Bécsi döntés után Matolcsy Mátyás, a mai miniszter nagybátyja. Persze a vagyonukról, kulturális kincseikről nem szívesen mondott volna le. Ennél szörnyűbb halálos ítéletet a nemzet felett kevesen mondtak, mint Matolcsy Mátyás. Matolcsy György tudja, hogy hazudik, hiszen saját családja tagjai követtek el mindent e népcsoportok pénzügyi likvidálása érdekében. Hozzá kell tenni: Matolcsy Mátyás komoly közgazdasági tudományos munkát is végzett, ő honosította meg Magyarországon az élelmiszerkosár kifejezést, bátyja pedig orvosként ingyen gyógyított. Az biztos, hogy nem saját kasszára dolgoztak, lelkes, a faj szeretetétől fűtött emberek voltak, akik egy rossz gondolkodás rabjai lettek. (…) Ungváry Krisztián, Mandiner, 2013. febr. 4.”

Na, kérem. Igazán dicső ősök.  Úgy néz ki, hogy egy zsidó ős a Jobbikban azonnali nemzettestből való kivetéssel jár, de némi nyilas rokonság a Fideszben nem igazán számít. Hát persze, senki sem válogathatja meg a rokonait.

13 hozzászólás

  • Valahogy ezek a Mátyások nem igazán voltak a nemzet javára. Persze az igazságos Mátyás király foroghat a sírjában, hogy az ő nevét használok ilyenek. Nem akarok most felsororolást tartani de ezek a Mátyások annyi kárt okoztak már az országnak amennyit eddig még nagyon kevesen.
    Matolcsy persze, hogy össze-vissza hazudozik és ezt ő is tudja. De miért ne tehetné? Manapság ha kicsit megkapirgálnák a politikus urak családfáit, szinte mindegyiknél találnának hasonló dolgokat. Az egyik nyilas volt, a másik kommunista, a harmadik köztörvényes stb. Nem volna jó valóban egy árvilágítást tartani, hogy az akit felelősségteljes pozícíóba raknak annak nagyjából tiszta legyen a múltja? Kevesen maradnának fent a rostán, de manapság ez bevett szokás, hogy a gyerek az unoka minő jogon vonható felelősségre a felmenőiért? Felelősségre nem vonható valóban de hogy meg kéne gondolni, hogy miniszterré válasszák az biztos.

  • JichakPerlmutter

    Matolcsy György megfogalmazása, a megvédeni a „városlakóinkat”, annak az elkerülését szolgálja, nehogy kimondja a polgáraink, esetleg a polgártársaink és – istenments – a honfitársaink szavakat, arra mutat, hogy ő maga is, csak kissé burkoltabban, de valójában maga sem tekinti őket egyenrangú állampolgárnak, csupán valamiféle megtűrhető idegeneknek. Szerinte ezek csak afféle albérlők a haza földjén, akiket a tulajdonos (főbérlő) nemzettestnek, ha másért nem is, de legalább a tőlük elvárható közvetett haszon érdekében illenék megvédenie…

  • JichakPerlmutter

    Ille Úr!

    Ne felejtse, hogy a Fidesz és a jobbik alapvetően szinte teljességgel egy húron pendül. Köztük csak egy különbség van, hogy amit a keresztanya-párt bizonyos nemzetközi és hazai etikettet figyelembe vételével nem mondhat ki, azt a köztük lévő íratlan megállapodás értelmében a Jobbikkal mondatja ki.
    .

  • ITT MAST NEM OLVASOK CSAK AZT HOGY KI KI VOLT, 90 EV ELTELT HOL VOLT EDDIG AZ IGASSAG SZOLGATATAS IDAIG MINDENKI CSAK HALGATOTT VAGY MINDENKI CSAK VAKARTA EGYMAS HATAT ELJOTT AZ IDO HOGY MOSTKEZD VEREZNI? SZERINTEM HA IGY IS VOLT A MAI GENERACIO NEM FELELOS

  • a dr matolcsy tagja volt a dr boszormenyi geza ujsagiro altal vezetett es alapitott magyar nemzetiszocialista part-nak is!!
    matolcsy miniszter ur buszke lehet apucira!!

  • barlev: úgy hiszem, az nem az apuci volt. id. Matolcsy György animációs fimproducer volt.

  • Régi mondás:”Ha egy zsidó hülye,az nagyon hülye”
    Nagyon sok év telt el.Minimum három zsidógeneráció nem születhetett meg,mert az elődöket kiirtottátok!Ez így folytatódik,mert Apáinkat nem tudjátok visszaadni,meg nem
    is akarjátok.Igaz?Sötét agyú nyálverő.

  • Georgina Bojana

    Eddig is sok mocskosság, mocsadék volt a politikában. Nemcsak itthon, de a világon mindenütt. De ez a kormány mindent „üt”, vagy írhatnám azt is, hogy mindent visz… Ami nincs lebetonozva. Hja, ha igen, akkor államosítják a területet és úgy bontják le az ott lévő épületekt, a telket pedig átkönyvelik barátaikra.
    Idióta módon átformálják a Városligetet, nem törődnek azzal, hogy a város tüdőjét csonkítják ezzel. Mi a jó fenének új múzeum? A meglévőkben is lehetne bőven elrendezni azokat a kincseket, amelyek még nem landoltak eddig kormánytagjaink ebédlőiben, palotáiban stb. stb.- hja miért is? Biztos megőrzésre! Nehogy má’ bárki is, én is rosszat gondoljak. 🙁
    *
    Most is, még mindig azon agyalok, hun tartják ezeket a megbeszéléseket? Mármint az osztozkodásokat: ma neked ezt, holnap majd te következel, azután majd ő. No és ki lesz a fekete bárány és mennyiért?! stb. stb. stb. Hun a jó fenében van a SAS-fészkük?!
    Nem mintha csupa jó jutna eszembe, legfeljebb annyi, hogy a sok rongyossal, mármint amilyenekké váltunk – megállnánk az ablakaik előtt és kántálnánk: munkát, kenyeret, becsületet, biztonságot és azt, hogy ELÉG a harácsolásaikból. A hazugságaikból pedig telis-tele vannak a padlásaink. Már akinek még van padlása. ELÉG! (( 😮 ))
    G.B.

  • „Úgy néz ki, hogy egy zsidó ős a Jobbikban azonnali nemzettestből való kivetéssel jár…”

    Az megvan, hogy Jakab Péter, a miskolci Jobbik-szervezet elnöke és polgármesterjelöltje zsidó?

  • JichakPerlmutter

    „Zsidó”bandi, a provokátor !

    Mégis mire gondolsz ?
    A Szent Bertalan Éjért a történelmi felelősséget senki sem moshatja le a katolicizmusról még így több, mint 400 év történelmi távlatából sem…

    Hátmég, miféle 90 évről beszélsz te ???!!!

    „Élnek még itt azok a csecsszopók, akikben azóta megnőtt az értelem”. (Radnóti után szabadon.)

    Figyelj !
    Amíg nincs egy normális, mindennemű relativizáló szándékot mellőző bocsánatkérés, legalább egy hatalmas és egyértelmű(!) központi holokauszt-emlékmű egy forgalmas, mindenki által járt és frekventált helyen (Pl. az Erzsébet téren az Orbán-gödör helyén, egyszerre szemben a Bajcsy és a Károly körúti forgalommal) az akkori üldöztetésekért és legalább félmillós lélekszámú genocídiumért (részleteket ld.: Gyuri10; 1.04-es bejegyzése), addig ebben a kérdésben itt nem lesz megbékélés…

    A jelen generáció(k)nak nincs joga csak úgy parolázni, békejobbokat nyújtogatni a meggyilkolt testvérek, apák, anyák és nagyszüleik meggyalázott holttestei felett – rablógyilkosok árpádsáv-lengető unokáinak.

    .

  • JichakPerlmutter

    Gyuri10

    Ezt a „régi mondást” a zsidók ellenségei szokták így terjeszteni.
    Helyesen ugyanis így hangzik: Ha egy zsidó okos, akkor nagyon okos, ám ha buta, akkor nagyon az.

    .

  • Vipera: az megvan, hogy nem igazán következetes a Jobbik? Az megvan, hogy hiába az, mégsem nyert? 😀 A pimaszkodás, kisfiam, csöppet kevés az igazsághoz 😛

  • Jichak Perlmutter,
    Menahem Begin,miniszterelnöksége alatt,Helmuth Kol a Kneszetben bocsánatot akart kérni a zsidó néptől,a német nép nevében.Begin (emléke legyen áldott)azt válaszolta,hogy bocsánatra csak az elszáradt csontok és az Auswitzban elgomolygott füstfelhők jogosultak.A szittyanácik még ebben is a németek alatt maradtak. Emlékművet?Na ne,ehhez emberi méltóságfüggő tisztesség kellene.Mégis
    kitől várod ezt?horthy vagy szálasi fattyaitól?!