Saller a micinek

2015 február 23 8:08 de.10 hozzászólás

Úgy hiányzott már, mint egy falat kenyér!
Bevallom, nem hittem már benne, de hál’istennek tévedtem.
Méghozzá elég méretes a tévedésem – tíz százalékot vert a Fideszre Kész Zoltán, ami elég szép eredmény ahhoz képest, hogy a kormánypárt évek óta folyamatosan alázza az ellenzéket.
Ha azt mondom, hogy ha nem volna fülem, akkor körbeérne a szájam a fejemen, nem sokat tódítok.
Sok sikert a Parlamentben is, kedves Kész Zoltán!
A helyzetből le kell mindenkinek vonni a tanulságokat, mert, hogy Orbán le fogja vonni, abban biztosak lehetünk.
Orbán ugyanis nem ostoba és nem bolond, mindössze mentális kihívásokkal küzd.
Szociopata – az ebből az állapotból eredő összes előnnyel és hátránnyal.
Ő majd a gyeplő még szorosabbra húzásával fog erre a helyzetre válaszolni, hiszen a diktátorok számára az egyetlen és mindenható módszer az erő felmutatása, márpedig ezen a napon az erő velünk volt.
Van egy másik várható taktikai lehetősége is.
Miután úgy tűnik, hogy a saját választói tartalékai kimerültek és a bizonytalanok sem tódultak a zászlaja alá – mutatják ezt a részvételi arányok is – ezért onnan kell elhoznia szavazót, ahonnan lehetősége van – ez pedig a szélsőjobb.
Lehet arra számítani, hogy a Fidesz kicsit kihúzódik a jobbszél felé, és elkezdi az sulykolni, hogy a hatalom megtartása érdekében rájuk kell szavazni.
Ez persze konfrontációval jár, de a Jobbik már mindent megígért választóinak, amit a manifeszt nácizmus vállalása nélkül ígérni lehet, innentől már csak a cigányok munkatábori elhelyezését tudná ígérni, meg a libatolvajlásért kiszabható halálbüntetést.
Ne felejtsük, a mai eredmények alapján a jobboldalnak még így is többsége van, pedig az LMP-t nem is számítom hozzájuk, ott a pártelnökön kívül kevés a tróger…

A baloldal számára sem hátrányos a tanulságok levonása, itt igazolódott be először – ahelyett, hogy már a parlamenti választások során beigazolódott volna -, hogy az eredményt az összefogás hozza.
Nem okvetlen egy pártban, de sokkal több alázattal a cél – a diktatúra megdöntése – iránt.
Nem kell egymást bántani, inkább fel kellene kínálni a választóknak megvalósítható elképzeléseket arról, hogy milyen országot szeretnének a jelöltjeink – és programokat, hogy tudják a választók, hogy ezeket a célokat hogy szeretnénk elérni.
Mert a mai győzelem azt is mutatja, hogy a választó előbb-utóbb rájön arra, ha a hirdetett elvek és a gyakorlat elválik egymástól.
A mai győzelemben az ellenzéki pártok és a civilek munkáján túl a Fidesz – konkrétan Orbán munkája is benne van, méghozzá eléggé nagy súllyal.
A pávatáncos produkcióját lassan már saját közönségének egy része is unja, a megetetett választók már csak szomorúan röhögnek a győzelmi jelentéseken, a hitel károsultak megmentésük diadalán, azok az alsó-középosztálybeli kisegzisztenciák pedig, akik a középosztálybeli választók tömegeit adják, lassan rájönnek, hogy Orbán rendszere kiket is támogat valójában.
Kezdenek rettegni a lecsúszástól, és nem vigasztalja őket hogy a Fidesz potentátjainak jobban megy, mint valaha is ment, ők egyre dühösebbek.Még nem érte el az ingerküszöbüket a rablás mértéke, még azt gondolják, hogy nem érdekli őket, ezek mennyit lopnak, csak nekik legyen meg a megfelelő jövedelmük, de majd rájönnek, hogy a tortából, ha valakinek nagy szelet jut, akkor a többieknek csak kisebb juthat.
Ha rájönnek, hogy a pénzt nem az állam csinálja, hanem ők, és ezt osztogatja-fosztogatja a maffia, hamar el fog dőlni bennük a borjú…

Szóval, ez egy biztató első lépés, gratulálok mindenkinek, aki részese volt a győzelemnek – sok munka vár még rájuk, de most megtapasztalhatták az erőt, melyet az együttműködés ad.
Menjünk tovább, hogy Orbán is menjen tovább, ha lehet – sebesen.
Rákosi Kirgizisztánban volt száműzetésben, Orbánnak talán jól állna Azerbajdzsán, nyithatna ott egy jól menő kis baltakereskedést, de persze demokratikusan választhatná tartózkodási helyéül Örményországot is.
Mindegy, csak el vele ebből az országból, melyet erkölcsileg leamortizált, anyagilag kirabolt.
Hosszú még az út odáig, de bármilyen hosszú úton mindig az első lépés megtétele a legnehezebb.
Túl vagyunk rajta.
Kész.

10 hozzászólás

  • Kész Zoltán – önmagáról :

    „Nem hiszek az általános választójogban, …”
    „Konzervatív is vagyok, mert hiszek a hagyományokban, de azt is vallom, hogy a hagyományok megtartása nem jelenti azt, hogy azok esetleg teljesen változtathatatlanok. Hiszem, hogy nincs szükségünk ekkora politikai garnitúrára, parlamentre. Nem hiszek az általános választójogban, mert amíg a nem adózó szavazata egyezik az adózóéval, addig csak a demagógia és a populizmus uralja a politikai kultúrát vagy kulturálatlanságot.
    Republikánus is vagyok, mert nem hiszem, hogy mindent a gazdagoknak kéne fizetni, s közben az ország fele meg segélyekből éljen.
    Radikális is vagyok, mert nem hiszek a segélyezésben, sőt még az esélyegyenlőségben sem. Biztos, hogy szépen hangzik ez az egyenlősdi, de értsük már meg, hogy olyan sosem lesz, hogy mindenki egyenlő. Egyszer már megpróbáltuk. Nem sikerült. Most is annak a levét isszuk. Aki egyenlő akar lenni, elmehet Észak-Koreába. Ott mindenki egyenlően szegény, kivéve a komcsi pártvezetést. Eltiltanék mindenkit a politizálástól, aki 1990 előtt bármilyen politikai pozícióban volt. Nem engedném, hogy fiatal, munkát még messziről sem ismerő emberek bármilyen képviselőséget vállaljanak.
    De mindegy is. Nem is érdekes, hogy én milyen identitászavarban szenvedek. De mit szóljon az muzulmán hitet valló, magyar feleséggel rendelkező, itt dolgozó és adózó, segélyt még hírből sem ismerő állampolgár? Pedig, hogy lehet, hogy hasznosabb tagja a magyar társadalomnak, mint aki segélyért szül gyereket, aki anélkül lehet Európa Parlamenti képviselő, hogy életében huzamosabb ideig dolgozott volna, vagy akár aki politikai befolyását kihasználva korrumpálódik, hazudik és csal.”

    (Kész Zoltán, 2010)

  • Jó lenne, ha lassan vége lenne ennek az agyatlan magyarkodásnak. Lassan már nem tudom eldönteni, hogy magyar vagyok-e, hisz ahány okos, annyiféleképp értelmezi a magyarságomat.
    Magyar vagyok, mert itt születtem, ezt a nyelvet beszélem. Ha külföldöm éltem, büszkén vállaltam magyarságom, sőt, még zászló is van a kertünkben.
    Nem vagyok magyar, mert szinte az összes felmenőm német ajkú. Dédnagymamám jobban beszélt németül, mint magyarul. Nem tudom az Árpádházig visszavezetni a családfám, nem lobogtatok Árpád-sávos lobogót (sőt, viszolygok tőle), nem tudnék hűségesküt tenni egy műkoronának (főleg, mivel köztársaságban élünk) és nem akarok fekete egyenruhában masírozó fiatalokat látni az országban.
    Liberális vagyok (nem a magyar értelemben), mert hiszek az egyén szabadságában, a polgári demokráciában, elítélem a szélsőségeket.
    Globalizáció párti is vagyok, mert élvezem, hogy bármikor rendelhetek bármit, akár Hong-kongból is. Nem akarom, hogy valaki megmondja, hogy milyen nemzetiségű árut vegyek, hol tankoljak, mit és milyen nyelven tanítsak a fiamnak
    Konzervatív is vagyok, mert hiszek a hagyományokban, de azt is vallom, hogy a hagyományok megtartása nem jelenti azt, hogy azok esetleg teljesen változtathatatlanok. Hiszem, hogy nincs szükségünk ekkora politikai garnitúrára, parlamentre. Nem hiszek az általános választójogban, mert amíg a nem adózó szavazata egyezik az adózóéval, addig csak a demagógia és a populizmus uralja a politikai kultúrát vagy kulturálatlanságot.
    Republikánus is vagyok, mert nem hiszem, hogy mindent a gazdagoknak kéne fizetni, s közben az ország fele meg segélyekből éljen.
    Radikális is vagyok, mert nem hiszek a segélyezésben, sőt még az esélyegyenlőségben sem. Biztos, hogy szépen hangzik ez az egyenlősdi, de értsük már meg, hogy olyan sosem lesz, hogy mindenki egyenlő. Egyszer már megpróbáltuk. Nem sikerült. Most is annak a levét isszuk. Aki egyenlő akar lenni, elmehet Észak-Koreába. Ott mindenki egyenlően szegény, kivéve a komcsi pártvezetést. Eltiltanék mindenkit a politizálástól, aki 1990 előtt bármilyen politikai pozícióban volt. Nem engedném, hogy fiatal, munkát még messziről sem ismerő emberek bármilyen képviselőséget vállaljanak.
    De mindegy is. Nem is érdekes, hogy én milyen identitászavarban szenvedek. De mit szóljon az muzulmán hitet valló, magyar feleséggel rendelkező, itt dolgozó és adózó, segélyt még hírből sem ismerő állampolgár? Pedig, hogy lehet, hogy hasznosabb tagja a magyar társadalomnak, mint aki segélyért szül gyereket, aki anélkül lehet Európa Parlamenti képviselő, hogy életében huzamosabb ideig dolgozott volna, vagy akár aki politikai befolyását kihasználva korrumpálódik, hazudik és csal.
    Nehéz lesz az én ízlésemet bárkinek is kielégítenie, de fogadok, hogy rengeteg fantasztikus ígéret közül választhatok majd.

    Kész Zoltán, 2010.01.17 19:10:52

  • No most kezd érdekes lenni a dolog. Egyrészt a kétharmados törvényeivel, másrészt ott van még Tapolca.

    Tapolcát is elveszítette már az önkormányzati választáson, mivel ott jobbikos nyert, de ugye az országoson hozzácsapta Ajkát is, ahol meg liberális önkormányzat lett. Az meg ugyebár a választókerület fele. A nagy trükközés most nagy pofára esésbe torkollhat.

  • Don Ovuz: no igen. Csakhogy úgy tűnik, a vidék megvezetett és agymosott népe – mert hát, valahogy az arrafelé elterjedt írott és elektronikus sajtó érdekes módon elég egyoldalú képet közvetít – már nem hisz az orbáni propagandának, sem a Fidesznek. Egy valamit lát: a gátlástalan korrupciót és hatalomhajhászást. Veszprémben is érdekes módon a fideszes érzelmű települések fordítottak hátat a politikájuknak. A közömbösek – ráadásul a baloldaliak is – rájöttek, hogy a kormánypárt minden erőfölénye, minden pénze ellenére, igenis, meg lehet verni a Fideszt. Kezd visszanyalni a fagyi. Nem ezt ígérték – lehetne mondani – de ez nem igaz. Azt ígérték, folytatják. Na, ebből lett elege e polgároknak, mert ez a folytatás csak az eddigi értelmetlen kapkodás, improvizált törvénygyártás, mutyit mutyira halmozás és hatalomépítés folytatása lett. Apró repedések keletkeztek a Nemzeti Csatahajó – ami közelebbről megnézve max. Lakinger Bála zsebcirkáló – testén, csakhogy, ezek vízvonal alattiak, holmi festéssel nem lehet kijavítani: a hajó ereszt, a fenékvíz szépen gyűlik és büdösödik. A kapitány meg változatlanul a hajókürtre vezényli a gőzt, így hát, a kikötő csak nem kerül közelebb.
    Persze, az is lehet, hogy úgy látja, ködben van, és nem akarja, hogy valaki neki ütközzön. Hova tovább egész kapitányi tevékenysége a ködkürt bőgetésében merül ki, no meg, időnként leszól a gépházba: mennyi? 30! Mi 30? Miért, mi mennyi?

    A 2/3os törvények miatt nem fáj a feje. Schifferék bármikor átszavaznak hozzá. Nem a jobbik itt a fiókfidesz, hanem az LMP. Vonáéknak még azért akad némi gerincük.

  • Kész egy demagóg, reakciós fasiszta ( a „segélyért szül gyereket” alig leplezett újhungarista duma, tök mindegy, hogy árpádsávosan vagy nem árpádsávosan; pl. miskolci dékás büszkeségünk ügyében is ) féreg, aki vagy elképesztően félművelt ( a magyar átlagnak amúgy megfelelően ) vagy tudatosan ferdít, hazudik alapvető társadalmi-közgazdasági kérdésekben. Az ilyen gerinctelen férgeket lenne jó eltiltani a politizálástól. Amúgy nem kell félnie, Magyarországon különösen az a helyzet 25 éve, hogy a gazdagok nem fizetnek abba közösbe amely lehetővé tette a meggazdagodásukat ( vagy rosszabb esetben amelyből rabolnak ), gondoljunk csak a legutóbbi NAV ügyekre. S ha valaki a teherbíró képességével arányosan fizet ( arányos közteherviselés ), attól még olyan nemzetiségű árut vásárolhat amilyet akar, olyan magániskolába járatja a gyerekét amilyenbe akarja ( illetve amilyenbe a gyereke jól érzi magát – ha már állítólagosan liberálisak lennénk… de azért arra is jó tekintettel lenni, hogy jó minőségű, ESÉLYEGYENLŐSÉGET, TÁRSADALMI MOBILITÁST teremtő közoktatásra áldozó tőkés országok viszik általában sokra, ebben a „mai világban” ) stb. . Egyébként minél nagyobb, gazdagabb egy cég ( illetve aki a hasznot húznak belőle ), bármily furcsa legalább annyit ha nem többet használnak a társadalom által fizetett közösből ( infrastrukturális, közigazgatási szolgáltatások, a dolgozók képzése, egészségügyi ellátása ), mint a kispénzű, kihasznált lenézett, bérrabszolgák. Akik egy vállalkozásba eredetileg befektetett tőke árát amúgy is sokszorosan vissza kell hogy termeljék ha nem akarjuk hogy a vállalkozás veszteséges legyen. Szóval a bérmunka rendszerében, amelyben a dolgozónak kuss a neve egyáltalán nem biztos hogy rendezve vannak a számlák alkalmazott és tőkés munkaadó között. Persze ha nem hiszünk az emberi egyének egyenlőségében, az más. De tetszik, vagy nem a dolgozóknak a termelőeszközök feletti rendelkezése egyáltalán nem biztos hogy történelmi szükségszerűtlenség s semmi köze az elképzelésnek az 1917-től megvalósult szovjet típusú rezsimekhez, pláne a faj-koreai totalitárius rezsimhez ( látott már valaki egyébként ott készült felvételeken akár egy Marx vagy Lenin szobrot/portrét…? ). Az ottani rezsimet újabban a Kész elveivel távoli rokonságban álló fajszocialista oldalakon dicsérik mint Stormfront.org … Elvégre ott is széleskörű segélyezés van. Amúgy a kedves Kész úr ha már küldözgeti a vele egyet nem értőket más országokba, én mondjuk egy qatari, dubai vagy más perzsa-öbölbeli feudál-kapitalista monarchiabeli ( nincs általános választójog!!! ) fizikai munkakörben való ( pl. építőipari ! ) vendégmunkás pozíció betöltését tudnám ajánlani neki. Fasisztákkal cimboráló retkes magyar vagy nem-magyar burzsujok menjetek már a jó tetves francba!!!

  • Eleftheria: légy megértőbb. Ezek Kész sok évvel ezelőtti nézetei. Miből gondolod, hogy azóta nem változott meg? Emlékszel Orbán korábbi nézeteire? Most nézd meg azokat!
    Amúgy nem ártana elválasztanod Késszel szembeni ellenérzéseidet a meglévő rendszerrel kapcsolatosaktól.
    Azon felül, lett légyen- szerinted – bármilyen gerinctelen is Kész, hagyjuk meg neki a lehetőséget, hogy bizonyítson: Veszprémért fog a parlamentben dolgozni!
    A rendszert nem fogja megváltoztatni, de talán Veszprémnek jót fog tenni.

  • Ille István
    2015 február 23
    9:22 de.
    Valóban, ahogy nézegettem a statisztikákat, az ellenzékre, leadott szavazatok száma nagy vonalakban hasonló, mint a fő választás idején volt. A fidesz bázis maradt otthon.
    A másik dolog, hogy most az ellenzék nem aprózta el a szavazóbázisát. Ezért mindenképpen dicséret illeti.

  • Ille:

    Elhatárolódott ezektől ( különösen a meglehetősen áthallásos „segélyért szül gyereket”, de a választójogról/demokráciáról szólók se kutyák… esetleg törvény előtti egyenlőség azért még jöhet…? ) a négy évvel ( szerintem nem oly nagyon nagy idő ) ezelőtt kifejtett nézetektől; ( esetleg Pásztor úr a hasonlóaktól; de jó ő talán letett a politikai babérokról ); nem tudok róla. Bár nem is nagyon érdekel, nem egy olyan jelentős személyiség, hogy túl sok figyelmet kellene a személyére pazarolnom. Na mindegy, csak csendben undorodom; az „ellenzéket” amúgy is leírtam. Egyébként annyira legalább vagyok én is empatikus, mint akiknek ilyen megértéssel teli nézetei vannak embertársairól… Kevesebb empátiával ne is érjük be, mert a jelenleginél is veszélyesebb lenne ebben a társadalomban (túl)élni…

  • A Fidesz egyszerűen, elbízta magát!