Egy kanadai ISIS-támogató ijesztő interjúja a Toronto Starban

2015 március 1 10:03 de.9 hozzászólás

Harun Abdurahman az álneve annak a fiatal kanadainak, aki keresztény családba született – és akinek szülei a kanadai hadsereghez kötődnek – mégis úgy döntött felnőttként, hogy az Iszlám Államhoz (ISIS) csatlakozik. Csupán 17 éves volt Abdurahman, amikor áttért az Iszlám vallásra. Szerinte a kereszténység egyszerűen nem tudja mindazt nyújtani, amit a muszlim hit. Pontosabban: szerinte az Iszlám nem csak egy vallás, hanem egy pénzügyi és jogi rendszer, ami új irányt szabott egész életének. Nem hallgat többé zenét, elfordult a videójátékoktól és nem partizik. „Egyszerűen nem lehet az Iszlámot összehasonlítani a kereszténységgel és a mainstream zsidósággal”–mondta Abdurahman a Toronto Starnak.

Islamic State / Iszlám Állam. Fotó: Postmedia

Islamic State / Iszlám Állam. Fotó: Postmedia

Szülei először viccnek tartották Abdurahman áttérését. „Családom muszlimok ellen harcolt — közvetve, vagy éppen közvetlenül. Szerintem jobb lenne, ha minden muszlim az Iszlám Államba emigrálna. Semmi szimpátiát nem érzek egy olyan ország vagy rendszer iránt, amely azt hiszi, hogy következmények nélkül behatolhat egy másik országba”–tette hozzá a kanadai ISIS támogató a kanadai hadsereg szerepvállalásáról a közép-keleten.

Abdurahman az októberi ottawai terrortámadást is méltatta. Mint ismert: egy felfegyverzett iszlamista megölt egy kanadai katonát a Háborús emlékmű előtt, aztán behatolt a parlamentbe és ott kezdett el lövöldözni. „Nagyon felpezsdített, hogy végre volt valamilyen megtorlás”–utalt arra, hogy Kanada vadászgépeket küldött Irakba az ISIS ellen. „Ez nem más mint egy válaszcsapás a Kanada által elkövetett muszlim-ellenes támadások miatt”–tette hozzá.

A fiatal ISIS-támogató nem tart attól, hogy esetleg börtönbe kerül ISIS-kapcsolatai miatt. „Nem félek börtönbe menni nézeteimért. Jobban  félnék attól, ha valami hülység miatt veszíteném el szabadságomat, mint csokilopásért, vagy valami hasonlóért”–mondta a Starnak.

Az elmúlt egy év alatt Abdurahman több mint 4 ezer posztot írt a Twitter-re a muszlim hitről és az ISIS támogatásáról. Követői főleg az Egyesült Királyságban élő radikális muszlimok.

9 hozzászólás

  • Ebert Terézia

    Miért takarják el a pofájukat, ha megvannak győződve az igazukról?????

  • Mindegy,hogy mit csinálnak a pofájukkal.A halál fiai.Erőszak és halál osztógatóinak meg van pecsételve a sorsuk.

  • Nagyon aggasztónak tartom a fiatal muszlem hívőket, Angliában és Észak Amerikában. Bizony ezeket le kéne csukni, hogy egy kicsit gondolkodjanak a börtönben.
    Gyilkosság nem visz sehová, csak ellenérzést vállt ki.

  • Ismertetni kellene a Koránt, oktatni kellene azt is, nem csak az Ó- és Újszövetségi szövegeket. Hamar kiderülne, mi a lényegi különbség köztük, és nem lehetne egyszerűen megvezetni a fiatalokat.

  • Bizonyos szempontból a tőkés-burzsuj világ erőszakosan sulykolt materialista s sok szempontból embertelen, cinikus, álszent értékrendjének kulturális csődjét mutatja a Ny.-Európából, Észak-Amerikából az ISIS – hez szegődő nagy számú iszlámot FELVETT, zömében fiatal. A sok nyomorult hülye még azt sem veszi észre, hogy éppen az a „hitetlen” nyugat segítette a szervezetük létrejöttét, amellyel szembeni ellenérzéseik erre az útra vitték őket. Mások esetleg „csak” szimplán a szabad rablógyilkosságban utazó legalja bűnöző elemek. Mindenesetre a tőkés uralkodó osztályok számára szinte nem is lehetne ideálisabb az a helyzet amelyben a jelenleg létező kapitalizmus ellentmondásai, visszásságai miatti elégedetlenség a felekezeti, etnikai gyűlölködésben, a legsötétebb, legreakciósabb eszmékhez fordulásban manifesztálódik. No még az hiányozna nekik, hogy a proletariátus ( amelyhez a társadalom munkabérből élő, legnagyobb hányada tartozik ) szociális, gazdasági feszültségek miatt a xenofób, reakciós, szélsőjobbos pártokhoz húzó „bennszülött” része és az iszlámisták hálójába került bevándorló része egy progresszív, szekuláris baloldalon egyesítse erőit… Mi lenne a megszorításokkal, a minden áron való profitmaximalizálás, erőszakos, emberellenes ( „az ember eldologiasítása” ) kultuszával…? Vagy a merényletek fenyegetésére hivatkozva bevezetett rendőrállammal, a polgárok privát szférájába való belemászással, a jogállami viszonyok korlátozásának kísérletével…? A közvélemény hiszterizálásával, infantilizálásával, manipulálásával…? Összetett társadalmi, politikai jelenségeknek a fehér, nyugati eredendően „jók” és a kriminális viselkedést a „vérükben” hordó arabok, feketék, latinók, cigányok ( de ebben a felállásban a nem-cigány kelet-európaiak is inkább csak „fehér-niggerek” lehetnek, mielőtt elbíznák magukat… ) stb. szembenállására ( vagy az igazhitűekére és a hitetlen gyaúrokéra a változatosság és a machiavellista szarkavarás kedvéért ) való leegyszerűsítésével… ? Ha ezzel a primitív, agresszív http://www.cnet.com/news/stephen-hawking-humanity-has-to-stop-being-so-aggresssive/ http://www.independent.co.uk/news/science/stephen-hawking-aggression-could-destroy-us-10057658.html
    reakciós, emberellenes szennyel nem lehetne az emberiség fejlődését visszavetni ( akár egészen a Felvilágosodás kora előtti idők szellemi szintjéig ) hát az maga lenne a „tragédia”…

  • Sajnos, nem talaltam errol cikket a magyar
    sajtoban .
    Iraki blogger – aki mar erti ki az igazi ellenseg-
    {az ISIS megtanitotta}- tamogatja Izraelt.
    A cikk maga erdekes, de a csatolt video-meg inkabb.

    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191524#.VPOHaXyUeas

  • Eleftheria
    2015 március 1
    2:23 du.

    Ha ezt a szöveget valaki megérti, leemelem a kalapomat!

  • Eleftheria szövege nagyon is érthető, sőt sok meggondolni valót tartalmaz. A probléma felvetése helyes, de nem tudom, mi lenne a megoldás. Az biztosan nem jön be, hogy zavarjuk el a gazdagokat, de legalább vegyük el mindenüket. Ki van próbálva nem jött be.