A mici spicli

2015 március 9 1:04 de.13 hozzászólás

Simicska alávágott Viktornak, nem akárhogy. A Mandíneren megjelent egy beszélgetés jegyzete, melyet Simicska Lajossal folytattak. A beszélgetésben Simicska katonaélményeiről beszélt, különös tekintettel saját személyének állambiztonsági megfigyelésére.

Amit elmond, az hitelesnek tűnik, ami viszont a Miniszterelnökség válaszát illeti, hát, hogy is mondjam?

A titkosszolgálatok a világon mindenütt ügynökökkel dolgoznak, mióta a világ világ meg három nap.

Az ügynököket nem toborozzák, hanem beszervezik, sok esetben megzsarolva az illetőt, akit aztán az első jelentése után már a kezükben tartanak, hiszen áldozatuk legkevésbé azt szeretné, ha nyilvánosságra kerülne a tevékenysége.

De a világ már csak ilyen, a titkosszolgálatok nem finnyáskodnak, a beszervezettek közül meg keveseknek sikerül sérülések nélkül kimászni a slamasztikából.

A sérülés elsősorban mentális sérülést jelenthet, hiszen a dolgok természetéből adódólag az ügynöknek arról a személyi körről kell jelentenie, akik között él és mozog, ezért is van a nagy vakarózás az ügynöklisták ügyében.

Ugyanis nemigen érdemes beszervezni a párttitkárt, a helyi munkásőr-parancsnokot, hiszen akkora marha azért nemigen létezett, aki rendszerváltó terveit előttük tárgyalta volna ki, habár ezt kizárni sem lehet.

Azért mégiscsak jobb volt olyanokat felhasználni, akik az adott körben mozogtak, akiket a célszemély jól ismert és akikben megbízott, ők tudtak igazán használható információkat adni, ha egyáltalán volt ilyen információ.

Ezért nem kerülnek nyilvánosságra az ügynökakták – mítoszok semmisülnének meg, hősök nimbusza hullana a porba…

Orbán szociopatának tűnik, neki aztán nem okozhatott gondot, hogy bárkit felhasználjon személyes céljai elérése érdekében, – ha az állambiztonsági szervek kérték az együttműködését, akkor akár együttműködhetett is, a lelkét meg megnyugtatta azzal, hogy elmondta a Lajosnak, hogy rá kell dolgoznia.

Aztán elmondta, amit elmondott az állambiztonsági szolgálat tisztjének, az meg elhitte belőle azt, amit el akart hinni, amit meg nem, azt ellenőrzés után selejtezte.

A seregben a katonai elhárítás tisztjei nem hasonlítottak sem Canaris admirálisra, sem Viktor Abakumovra, egyszerű emberek voltak és egyszerű eszközökkel dolgoztak, könnyen hihette egy Orbán nevű egyszerű suttyó is, hogy majd ő fogja irányítani a játszmát.

Tévedett, a dolog nem volt ennyire egyszerű, hiszen a titkosszolgálatok memóriája szinte végtelen, egy rendszerváltás esetén pedig egy feltörekvő ifjú közéleti szereplő titkosszolgálati aktája – mely egyébként egy stabil rendszerben semmire sem lett volna jó – a körülmények következtében aranyat érhetett.

Hogy aztán ma neki mi a véleménye, meg milyen legendát kanyarít maga köré, ez is érdektelen.
Ami érdekes az az, hogy ha nyilvánosságra kerül valamilyen bizonyíték ügynöki tevékenységére, akkor az a politikai karrierje végét jelentheti, habár elvakult hívei azt is megbocsátanák neki, ha kiderülne, hogy ő verte a szögeket Krisztus tenyerébe a keresztfán.

Nem mai ez a téma, sokkal régebben megszellőztették már ezt a gyanút, melyet aztán Orbán mindig dokumentumokkal cáfolt, mint most is.

Egy csak a baj, hogy a dokumentumok mind-mind a hajdani BM III/III Csoportfőnökség dokumentumai, a katonai elhárítás viszont, mely ebben az ügyben érintett lehet, a III/IV Csoportfőnökség keretében tevékenykedett.

A jogszabályok az itt ügykezelt iratok megismerését nem tették és nem is teszik lehetővé, így Orbán minden veszély nélkül lengetheti dokumentumait, melyek ugyan ügynök voltáról semmit nem cáfolnak, csak azt bizonyítják, hogy vélelmezett beszervezése után öt évvel, a kommunista belügyminiszter veje – Stumpf István mai alkotmánybíró – által irányított szakkollégiumban bántatlanul hőböröghetett, haláltmegvető bátorsággal kivethette magát a földszinti ablakon, egyenesen az odakészített pehelypaplanokra.

Hogy mennyire valószínű, hogy zsarolják őt az oroszok?

Hát, én egy percre sem zárnám ezt ki.

Kezdjük ott talán, hogy Putyin a KGB hivatásos tisztje volt, a titkosszolgálati eszközök nem állnak távol tőle.

Viktor tanulékony ember, és a legutóbbi dobása, mely szerint Lázár az RTL egyik vezetőjével folytatott tárgyalásra egy szép, kövér dossziéval érkezett, melyben a delikvensre nézve terhelő adatok voltak találhatók, igencsak emlékeztet erre a feltételezett helyzetre.

Meglehet, Putyin kérésére a szárnysegédje betolt egy zsúrkocsit, melyen jelentősebb lopásai dokumentumainak tetején ott díszelgett néhány ügynöki jelentés is volt katonatársakról, és innentől a tárgyalások valószínűleg gördülékenyen folytak.

Az orosz és szovjet titkosszolgálatok világhírűek, hát miért pont ennek a szerencsétlennek a megmogyorózása lenne lehetetlen?

Nem lenne baj ismerni az igazságot, sajnos azt kell mondjam, hogy az igazság igencsak érdekfüggő.

Most éppen Simicskának érdeke az igazság napvilágra hozatala, és könnyen elképzelhető, hogy van ott még a kukoricástarisznyában, ahonnan ezt most a libák elé szórta.
Aztán majd szépen, apránként jön a többi is.

Ha csak le nem esik közben a létrája, ugye…

13 hozzászólás

  • Orbán dokumentumokkal bizonyitotta, hogy nem volt ügynök,bár szerették volna.

  • Figyelő: csak azt lehet bizonyítani dokumentummal, ami volt. Ami nem volt, azt, ugyebár, nem lehet. Maga tudja dokumentumokkal bizonyítani, hogy nem volt partizán?

  • Figyelő
    2015 március 9
    3:12 du.

    Tod, galambocskám, Kövérlaca kinevezésekor az első dolga volt, hogy a létező összes rájuk nézve terhelő bizonyítékokat eltüntesse. A másik dolog,- ahogy PuPu is írta, a katonai elhárítás dokumentációja nem kutathat, a harmadik, a nyolcvanas években még rendesen küldték a másolatokat az összes hazai elhárítás és hírszerzés minden anyagáról az oroszoknak.
    Nem véletlen, hogy Viktorodnál mindíg van egy üveg vazelin, meg némi szájvíz, amikor Putyinnal találkozik..

  • tegyem még hozzá, hogy néhány éve keringett a neten egy kurucinfós link, ahol szintén voltak dokumentumok,- nem éppen Viktorka mellett.
    Kár, hogy kurucinfó, mert így senki nem vette komolyan..
    Pedig adott kiindulási alapot.
    Ráadásul ennek a tizedéért is indított már pert a Fidesz.. Most meg jönnek ezzel a semmiresemjó, semmitsembizonyító fércművel..

  • falusi
    2015 március 9
    5:18 du.
    Az a Viktória fedőnevű dokumentum ami a Kuruc Infon volt úgy emlékszem III/III dokumentum és közvetlen a rendszerváltás napjaiban készült. Akkor úgy tűnik, mégis volt átjárás a két ügyosztály között. Bár ez természetes, hiszen egy jól bejáratott ügynököt csak nem hagytak veszendőbe menni. Az após is az volt, így még családi szinten sem lehetett semmit egymás szemére vetni.
    Vagy mondjuk azt, hogy családi vonás?

  • István
    Nem kurtizánt akartál írni partizán helyett? 🙂

  • Ille István

    „..csak azt lehet bizonyítani dokumentummal, ami volt. Ami nem volt, azt, ugyebár, nem lehet. Maga tudja dokumentumokkal bizonyítani, hogy nem volt partizán?”

    Ezt jól mondja. Épp ezért vicces (komolytalan), hogy az ellenzék mégis ezt kéri rajta számon.

    Én – egyébként – nem tartom kizártnak, hogy Orbán ügynök volt, hozzátéve, hogy III/III-asnak lenni, nem nagy durranás, mert nem döntéshozó pozíció, és akár félre is informálhatta a tartótisztjét.

  • antifülke: mert a kurtizán legalább élvezetet okozott másoknak. De a partizán…

  • jani: változatlanul csodálom a naivitását. Mintha a kormányszóvivő hivatkozna arra, hogy ezt a vádat korábban Orbán már dokumentumokkal cáfolta – lásd Vadai Ágnem régebbi vádját. Most akkor, mi van? Mit lehet dokumentumokkal cáfolni? A meg nem történtet?
    Ami pedig a nem nagy durranást illeti, mintha ez meglehetősen komolytalan értékítélet lenne. „Pufajkásnak” lenni az volt? D-akárhányasnak lenni az volt?
    Amúgy nem ez a lényeg. Orbán jellemétől amúgy sem áll távol, hazudott már eddig is eleget.
    Javaslom, hallgassa vissza a KlubRádión ma reggel 06:10-től Kuncze és Ungár Klára vonatkozó véleményt. Meg fog lepődni.
    Orbán, miután genetikai átörökítő anyagnak minősíttetett, megkapta a spicli minősítést is. Két stigma, amit nem tud lemosni magáról.
    Kabátlopás ügybe keveredett, és ettől kezdve teljesen mind1, hogy ő lopott, vagy tőle loptak.

  • Ille István

    Nyilván nem vette észre, hogy hozzászólásom első részében a saját, Figyelőnek írt szövegét idéztem.

    Tény, hogy Simicska karrierjét nem törte meg az Orbánnal való barátkozás. Sőt, ellenkezőleg..

    Medgyessy ügynökösködését se tartottam „nagy durranásnak”. Az ügynök személyisége inkább számít (jó- vagy rosszindulatú-e), kevésbé a szerepe.

  • jani, képzelje el, észre vettem. Ráadásul nem is Simicska karrierrjéről van szó, de mind1. Érdekes meglátás, hogy az ügynökösködés nem nagy durranás maga szerint. Igaz, ezt röptében igazolja is. Nyilván valóan szeretett egyházának főpapi rangra vergődött vezetőinek ügynöki tevékenységes se egy nagy durranás…

  • Ille István

    Az Egyházi iskolákat, szociális intézményeket államosították, a szerzetesrendeket feloszlatták. Maga szerint a különböző rangú egyházi vezetők kiről és miről tudtak jelenteni? A párttagok hol voltak érintve? Sehol. Hol itt a „durranás”? Talán ott, hogy kit mivel zsaroltak.

  • jani: kérdezze meg Erdő Pétert, vagy Paskait. Különben is: megzsarolni egy szent életű egyházfit? Nade Sárdi uram! Mit nem sugall?