Lajos leleplezést lebegtet

2015 március 10 7:46 de.19 hozzászólás

Simicska Lajos nőnapi megemlékezése Orbán Viktorról egy kis ügynöközés volt. Előállt a nagy leleplezéssel, ami szerint annak idején, amikor még fiatalok voltak, a mostani miniszterelnök jelentett róla a honvédségnél. Bár, azt is mondta, hogy elhitte harminc évig, hogy Orbán Viktor „nem írt alá”. Most azért megrendült az ő bizodalma.

Mert Simicska Lajos, mint idén született magyar állampolgár, megmondja a napi tutit. Lassan napisimicskát lehet majd kérni az interneten, és amit nem simicskáznak meg előtte az nincs. Vagy nem lesz. Pár milliárdért megoldják majd okosban az okosok. S itt van a napisimicskák bökkenője. Az a fránya hitelesség, ami olyasmi, mint a „fogoly dilemmája” című játék. Aminek különben, ha valaki jól belegondol nincs valós megfejtése. Nem véletlenül használják tréningeken a felvetést. De ennek majd jól utána-olvas az, akit érdekel. Már csak azért is, mert így kapásból tévedhetek. Az említett játék kapcsán. Meg persze Simicska Lajos kapcsán is.

Akiről az emlékeim azt súgják, hogy nem volt fogoly az elmúlt néhány évtizedben. Még csak egzisztenciális fogoly sem. A dilemmája pedig legfeljebb az lehetett, hogy fogoly legyen a vacsora, vagy a kaviár is megfelel? Simicska Lajos kérem nem a nyomorgók egyikeként tengődött. Még csak nem is az orbáni hatalom ellenszelével szembe vizelve gazdagodott. S aligha fog holnap megjelenni valamelyik fővárosi aluljáróban a kövezeten fekve, illetve kiflivéget guberálva. Simicskáról az emlékezet valami olyasmit sugdos, hogy nagyon is Orbán kegyelméből lett milliárdos. Ami mögött a pletyka egy pártfinanszírozási kereszt-megállapodást is sejtet. De pletykákra ne adjunk. Nyilvánvalóan nem lehet benne egy szemernyi igazság sem. A pletyka különben is veszélyes fegyver. Különösen az lehet akkor, ha a pletyka alapjainak birtokosát kipenderítik a húsos-fazék közeléből. Beszélhet minden félét. Még akár azt is, hogy Orbán Viktor annak idején jelentett róla. Alsó hangon harminc évvel ezelőtt. Most meg Putyin azzal zsarolja. A vakbelünk meg csendesen kuncog.

Első hallásra. Másodikra talán nem. Mert pontosan tudni vélhetjük, hogy Orbán Viktor köréről Simicska Lajosnak igen közeli információi lehetnek. Aki a kondér mellett ül, arra ugyanis a szaft is könnyebben fröccsen. Az információ cseppecskéi is. Miközben tehát az egyik oldalon az egészet beseperhetjük a sértetten kipenderített üzlettárs pletykájának, a másik oldalon a Lajosnak igen pontos képe lehet a mai miniszterelnökről. A katonaság hónapjaitól, a kollégiumi éveken át napjainkig. Ha ő mond valamit, akkor akár el is hihetjük. Legalább egy részét. Még akár a napi ügynöközésnek is. Ami különben csak azért lehetne zsarolási potenciállal rendelkező ügy, mert a közhangulat azzá teszi. Jórészt éppen a fideszes kommunikációnak köszönhetően. A hétköznapokban ugyanis aligha érdekel sokakat. Akár tönkre tette annak idején a karrierjét egy-két „jóbarát”, akár nem. S nem azért, mert vitatnám a bizalommal való visszaélés romboló hatását. De az elmúlt évtizedeket, az elmúlt lehetőségeket a „nagy leleplezés” sem adja, hozza vissza.

Ezt, gyanítom Simicska Lajos is tudja. Pontosan annyira, ahogy a hatalom kedvezményezettjeként keresett milliárdokat sincs kedve szétosztani az aluljárókban guberálók között. Továbbá gyanítom, hogy Orbán Viktor, de még Putyin is tudja. Az ügynöközésnek lehet hangulatkeltő hatása, de nincs valósan ütős zsarolási potenciálja. Ebből a szempontból gyököt vonva a miniszterelnökkel kapcsolatos napisimicskából egy sokkal zűrösebb kép rajzolódhat ki a zavaros alján. Az ugyanis csak az egyik oldala a dolognak, hogy Moszkvában vannak-e akták a beszervezési iratokról. Sokkal kínosabb lehet esetleg, ha a jelentésekről is vannak másolatok. Az aláírás tényének talán nem, de a jelentések tartalmának már lehetnek nagyon kínos következményei. Ha Simicska Lajos sugalmazásának azt a részét tartjuk meg, hogy az orosz fél nyomást képes gyakorolni a miniszterelnökre, akkor valószínűbb, hogy nem egy szem aláírás az akta tárgya. Ha pedig ez igaz, akkor ez erősen túlmutathat a katonaságnál esetleg illegálisan elfogyasztott féldecik számának jelentésén.

Ugyanakkor Simicska Lajossal kapcsolatban is talán fel lehetne vetni azt, hogy ha már elkezdett kitálalni, akkor borítsa ki az egész tálat. Neki is lehetnek esetleg olyan információi, amik segítették az elmúlt időszakban. Akár egy tényszerű felsorolással is kezdhetné, hogy pontosan mikor, milyen üzletben nyert, milyen áron, és mennyit. Mielőtt még az ellenzék szentet csinál belőle.

19 hozzászólás

  • A végén ki fog derülni, hogy az egész egy nagy pávapolka. S valami orbitális disznóság van a háttérben, amiről el kell terelni a figyelmet.

  • Egy okos ügyvéd azt találta mondani, hogy egy aláírt beszervezési irat nem elégséges bizonyíték a jelentések nélkül. A jelentések meg nem elégséges bizonyítékok az ügynökkarton nélkül. Aha.
    Tehát, mindkettőre szükség van. Csakhogy, nem egy helyen tárolták azokat.
    Ráadásul a nagy gengszterváltás hevületében van, amit megsemmisítettek, van, amit máshová (hová is?) szállítottak. De, hogy a kópiák fellelhetők a KGB irattárában, az tuti. Igencsak erős volt a szimbiózis.
    Érdekes fejleményeknek nézhetünk még elébe.

  • Igen ám, de most már komoly kutatások és levéltári azonosítások történnek egy egész osztály dolgozik ezen az „Államvédelmi levéltárban”
    Megkaptam én is már a rólam szóló „jelentéseket”:

  • Figyelő: ugye, nem gondolja komolyan, hogy ami magát illette, az ugyanolyan súlyú, mint amiről Simicska beszél?

  • Ille, ezt soha nem mondtam, de tény.
    Viszont olvastam Orbánról a jelentéseket, hogyan akarták anno beszervezni….

  • Simicska, mindig voltak árulók és boszúállók!

  • Figyelő: hát persze. Maga olyan szoros kapcsolatban volt velük, hogy maga olvashatta azt, ami nem is történt meg – legalábbis, Orbán szerint 😀

  • Valóban. Erről szól a Fidesz egész eddigi története.

  • Ille, az interneten olvastam ezeket. Maga is megtalálhatja, ha érdekli. Semmiféle kapcsolatra nincs szükség.

  • Figyelő: legközelebb fogalmazzon pontosabban, mivel úgy tűnt, saját anyagaival kapcsolatban jutott hozzá.
    Amúgy nem érdekel. Az interneten egyébként ott volt/van Orbán ügynöki kartonjának fénymásolata is, fedőnevével és tartótisztje nevével, környezettanulmánnyal és feladatmeghatározással egyetemben. Persze, nyilvánvaló hamisítás, a bélyegzővel, nyilvántartási számmal és egyebekkel egyetemben. Ha mégsem az, akkor ez a szent ember ismét hazudik.
    Lényegtelen. Ez az ember már régóta erkölcsi hulla. Egy baj van csak: felfuvalkodottságában és érinthetetlensége – hamis – tudatában nem veszi tudomásul.
    Az ő baja.

  • Nem véletlen, hogy nem akarják nyilvánosságra hozni az ügynöklistát, hisz ők tudják mit tartalmaz az. Ott akasztották meg ahol tudták anno, amikor meg 2/3-juk volt eszük ágában sem volt ezzel foglalkozni. Akkor miről is beszélünk? A napnál világosabb, hogy benne voltak jó vastagon a jelenlegi fővezérek, csak az nem hajlandó ezt tudomásul venni, aki nem lát tovább az orra hegyénél.

  • Érdekes, én meg olvastam az eredeti szöveget, ahol NEM csatlakozott a jelentőkhöz.

  • Az igazság az, hogy Orbánt meg kell buktatni minden áron. A jelentések és jelentők között ugyan nem találni Orbánt, de azért már papír is van erről.
    Csak azt tudom mondani, ne erőlödjenek! Orbán marad még 3 évig.

  • „az elmúlt évtizedeket, az elmúlt lehetőségeket a „nagy leleplezés” sem adja, hozza vissza.”
    Nem bizony.
    Tudom, hogy anno ki jelentett, de mit kezdjek vele?

  • Spiclik spiclije, Felcsút Örökös Téglája

    Orbán honvéd! Ismét hapták!
    Rád égnek az ügynökakták!
    Spicli voltál, spicli leszel,
    bármit mondasz, bármit teszel!

    A szóvivőd népet butít;
    de ki mondja meg a tutit?
    Major Mihály, vagy Simicska?
    Kinél van a múltad titka?

    Tégla Viktor, Élő Isten!
    Nélküled most semmi sincsen!
    de midőn lehull a lepel,
    attól kezdve senki leszel!

    Ha kiderül ügynökmúltad,
    attól kezdve pont elkúrtad!
    Rajtad röhög majd mindenki,
    s az leszel, ki voltál: senki!

    Ezzel zsarol téged Putyin?
    Ettől reszketsz kint a budin?
    Megbuksz hamar, Paksifüles!
    Gyors lesz a véged, és heves!

    Véget ér a fideSS-kórság;
    boldog lesz e szétdúlt ország,
    s gecimentes, szép hazában,
    jog, rend, törvény igazában

    mosolyog majd minden ember,
    ha nyakadon ott a kender!
    Nincs több spicli, nincs több tégla:
    szabad ország lesz ez még ma!

  • bonhomme (alias Kuczka)
    Sírvers:
    ” Benjamin Lacikát
    takarja e bucka.
    Vándor, ne örülj, mert
    él még a KUCZKA !”

  • Ármin.
    2015 március 11
    5:46 de.
    Nü, akkor énishadd..
    Sírfelirat

    Bökvers-faragó költő nyugszik itt,
    mondjatok róla ezernyi bókot!
    (Nem tudhatni, hogy milyen mérgeit
    őriznek még penészes fiókok..)

    😀

  • Értékelem a bökvers-parósiát, de nyelvérzékem alapján közlöm egy javított változatát:

    Bökvers-faragó költő nyugszik itt,
    mondjatok róla ezernyi bókot!
    (Nem tudhatni, milyen mérgeit
    őrzik még penészes fiókok..)

    A változtatás lényege a tárgyas ragozás egyeztetése a mondatban. Ennek használata valóban nehéz, és esetenként nincs rá helyes megoldás, hanem át kell fogalmazni a szöveget, mert egyébként a tárgyas és tárgyatlan részek ütik egymást.

    Kisebb változtatás egy szótagnyi rövidítés a második két sorban. Ha nem tetszik, akkor visszetehető a „hogy” a „milyen” elé és betehető egy „a” a „még” után.

    Esetleg lehetne még „róla” helyett „rá” vagy „rája” (nem elekromos vagy tüskés), mert bókot valakinek vagy valamire szoktunk mondani, valamiről vagy valakiről nem nagyon.

  • Orbán III/IV kartonja.
    http://nepszava.hu/document/90/original/ORBI_karton2.pdf

    Vagyis a tégla, az tégla.