Egy túlélő visszaemlékezése

2015 március 12 8:00 du.14 hozzászólás

Nos megkísérlem itt összeszedni a gondolataimat és leírni, mit is jelentett valójában az hogy „Vernichtungslager”=megsemmisítő tábor! Mert ellentétben Auschwitz 1 stammlagerrel, Birkenau kimondottan az volt!

Lager 1

Auschwitz egy központi igazgatás es Konzentrationslager volt!! Természetesen ott is ment a nagyüzemi gyilkolás! A legelső zyklon/b gázzal történő kivégzést a 11-es block alatti pincében végezte el Palitsch SS Rapportführer, orosz hadifoglyokon!

Ezen fölbuzdulva kezdték építtetni-(a foglyokkal) – a Birkenau-i nagyüzemű krematoriumokat – (4-et),per krema 2-2 gázkamrával! Egy-egy kamrába befért úgy általában 1500 fő!

Lager 3

A krema II.es III. teljesen ugyanaz volt, mintegy tükörképe az egyik a másiknak! Itt volt per krema 6×3-3 kemence, amikbe per kemence egy-egy alkalommal két felnőtt és egy gyerek testet égettek el úgy húsz perc alatt! Láttunk tízezrével lemenni a földalatti vetkőzőkbe teljes családokat!! SOHA senki nem jött visszafelé élve!! És ez ment hónapokon át non-stop éjjel nappal! Volt rá eset, hogy egy kremában egy teljes nap alatt több, mint 24000 testet tüntettek el örökre!-(adatokat a sonderkommando tagjaitól tudtuk)- mi zsidók voltunk a lágerhierarchia legalján!!

Lager 2

Még a „nacht und nebel”-(visszatérése nem kívánatos) – politikai kommunista foglyok, és még a cigányok, homoszexuálisok is többet jelentettek az SS szemében mint bármelyik zsidó fogoly! A KAPO-k túlnyomórészt politikai es köztörvényes bűnözőkből kerültek ki!! Legnagyobb részük lengyel, cseh, szlovák, ukrán, német származásúak voltak!! Kivéve a sonderkommando-t ott csak zsidó lehetett kápó!!

Lager 6

Az egész kommando is csak vallásos zsidókból állhatott!! Erre különösen ügyelt az összes krema parancsnoka Otto Moll SS Hauptsturmführer! A női foglyok sorsa meg gyalázatosabb volt!! Reggel ébresztő-(tábori gong)-4,20kor! Rögtön ezután appel, utána egy nagyképűen kávénak gúnyolt keserű forró lötty, és egy 1/4 kenyér, amiben több volt a fűrészpor, mint a liszt! Utána zárt ötös sorokban irány a munka, sokszor kilométerekre! Ha esik, ha fuj, ha havazik, mars ki dolgozni! Az a vékony csíkos gönc nem védett semmi ellen!! A fa talpú papucs meg irgalmatlanul gyötrelmes volt!! Délben jött egy -(vagy tűzforró, vagy jéghideg) -„leves” egy 1/2 liternyi! Aztán munka este 18h ig! Utána be a lágerba, appel megint, -(sose egyezett ezért órákig elment) – azután ugyanaz a lötty-(leves)- ami délről maradt!! Az első két hét után már a rothadó füvet is megzabáltuk az éhségüket csillapítandó!!  Ha a kápó vagy az SS aufseher észrevette, megvertek érte csúnyául! Minden nap vittünk be a munka után két-három néha több hullát, akiket a kápók agyonvertek az SS röhögő biztatása mellett!! Volt olyan kápó, amelyik fogadott az SS-ekkel hogy fejszével egy csapással kettévág egy zsidót!! Két-három próba után, megnyerte a fogadást! Nyereménye két doboz cigaretta es egy üveg alkohol volt!! Ennyit ért négy zsidó élete!!

Amivel minden elkezdődött: Nürnberger Gesetze

Amivel minden elkezdődött: Nürnberger Gesetze

Az alábbi kitüntetés pedig azoknak járt, akik kitűntek a lágerben végzett munkájukkal – vagyis elég embert gyilkoltak meg!

Náci kitüntetés

A jobboldalon:  Asher bar lev ma

A jobboldalon: Asher bar lev ma

Asher bar Lev

14 hozzászólás

  • varoma folytatast mert ez igy -(csak ezekkel a fotokkal)-tulontul light!!!
    tessek alaposan mellbevagni az olvasokat!!nem disznek kuldtem be a fotokat::::

  • barlev: majd szóljon, ha szerkesztői jogosítvánnyal fog rendelkezni! Hogy mit tart lightnak és mit heavynek, az a maga dolga. Engedje meg nekünk, hogy mi döntsük el, sokkolni akarjuk-e az olvasóinkat, vagy tájékoztatni!
    Nyisson egy saját oldalt, és annyi borzalmat tesz fel rá, amennyit akar!

  • A szerkesztői jogosítványokat élvező odafigyelhetne, hogy olyan cikket, amelyet egy amatőr revizionista két perc alatt rommá szed, kár feltenni.(Legalább a matek stimmeljen!)
    De lehet, hogy ez a cél.
    Szegény bácsikát kár ilyen retorziónak kitenni.

  • Ille ur ! Lehet hogy igaza van, de tulelovel kom
    munikal , nem a cimborajaval, tehat tiszteletteljes hangon kene megszolitania, akar egyetert vele, akar nem.Ez minimalis elv
    aras a poklot megjart oregjeinkkel Válasz

  • Kedves „barlev” , bízom benne, hogy legalább maga egy vallásos zsidó, mert hogy itt több sincs… Függesszük fel legalább most a hétvégére a politikát!
    Ugye most a Vörös Tehén Szombatja van! Adni valamit, abból ami nekünk fontos…annak, aki nekünk fontos. Ez az egyik első micvája a zsidóságnak. A Misnában leírt három pillér egyike: Tesuvá, Tefila, Cedáká. A vitákat a jövő hétre…
    Shalom.

  • charlie: attól tartok, ide semmi féle revizionista nem fog bejutni. További kellemes matekozást.

  • Anna Sos: köszönöm a kioktatást, de majd én eldöntöm, kivel, milyen hangon kommunikálok! Amúgy a kor nem érdem, hanem állapot, valamint bar lev múlhatatlan gyűlölete is.

  • armin!
    ugy erzem en mar adtam ugy a t’sdakoth-(38 emberi elet gondolom eleg lesz arra a gazban elpusztitva)-,mint a tesuvoth,es a tefiloth!
    sot az a 38 elet megtette a leheto legnagyobbat is amit egy zsido tehet a „kidush ‘H”-t is!!
    ugyhogy maga engem ha kerhetem ne oktasson se vallasbol,se mitsvaoth-bol,se a szereterol!!
    viszont o megteheti azt a micvot,hogy idonkent mond egy tfilosh-t az artatlanul legyilkolt milliokert!!A.-doshem orulni fog neki es siro szivvel meghallgatja azt!!
    -engem a politika igazabol nem tulzottan erdekel!azonkivul hogy a politika a felelos mindenert!lehet hogy en mar csak egy venseg vagyok,de nem erzem magam se szenilisnek se hujenek!
    az Ille Ur nagyon igazat ir,amikor ezt irja,;-„bar lev mulhatatlan gyulolete is”-
    igen ezt erzem mikor magyar szot hallok!az ami es ahogy tortent velunk 44-ben annak a jo 75%-at MAGYAROK kovettek el!!ott nemet csak mutatoba se volt!!azt CSAK wienerneustadt utan lattunk eloszor a waggonbol kikukucskalva!egeszen addig MAGYAR RENDOR ES CSENDOR volt velunk!!!!az osszegyujteskor a faluba volt par MAGYAR HONVED is!
    ugyhogy -(es ez mindenkinek szol most!!!!!)-olyasmirol oktasson amit maga atelt akkor es ott!!

  • Anna Sos!
    oh egy Anna!!mint a nagymamam neve is volt!az egyik legszebb,legkedvesebb nev nekem ma is!!a nagyika mar tobb mint 80 volt fekvobeteg,megis vittek a csendorok!
    az emberi aljassagnak nincsen hatara!!
    amit irt itt az megmelengeti most is orjitoen sajgo haborgo szivemet!
    az O.-rokkevalo aldasa,felto gondoskodo szeretete,legyen Onnel es egesz hazanepevel mindenkoron!
    tisztelettel es szeretettel!
    Asher bar-Lev

  • „charlie”
    latom hogy maga fiam egyike a „revizionista”-knak gunyolt elmeroggyantaknak!!
    de!!
    hadd kerdezzem mar meg csak ugy csondesen!!
    maga hany eves volt 44-ben???hol merre tartottak fogva?melyik es milyen lagerban?konzentrationslager vagy vernichtungslager vagy csak szimpla arbeitslager mint ost arbeiter?!!
    se egyik se masik?akkor meg mirol obegat Itten ha szabad kerdeznem??
    jaaaaaa kihagytam egy lehetoseget!!
    csak nem or volt egyik masik lagerban??

  • Ille Ur!
    mint irja a kkor nem erdem….
    haaat azer a telefonba hallva meg a fotojat nezve maga se egy frissensult pipihus!!raadasul trefli-(nem kosher)!
    lehetne orakig ragodni a maga mocsingjain is!!

  • van meg nagyon sok sokkolo fotom!!olyanok is amik irgalmatlanul felkavaroak,mellbevagoak!!

  • HAt igen, a zsidokon mutatja meg Isten a hatalmat. Mozes konyve szerint amikor bevonultak az igeret foldjere minden torzset megoltek, csak egyet hagytak meg: szolgaknak (rabszolgaknak).
    MOst pedig az egesz vilag a rabszolgajuk. Amen

  • Agata:
    Önnek egy ujabb helyi antiszemitának méltóztatik lenni ?