Videó interjú a Kanadai Magyar Hírlap főszerkesztőjével

2015 március 15 6:40 du.13 hozzászólás

Általában nem vall jó ízlésre, ha egy sajtóorgánum saját magáról, vagy a munkásairól közöl híreket, esetleg nyilatkozatokat. Az ilyesmi rendszerint egyfajta lelki szegénység jele. Ezért most csak a legnagyobb mértéktartással vagyunk kénytelenek megemlíteni, hogy ‘lapunk’ a Kanadai Magyar Hírlap elnyerte a Szabad Sajtó Alapítvány ezévi díját.

Christopher Adam / Screen shot

Christopher Adam / Screen shot

Az átadási ünnepséget követően főszerkesztőnk és barátunk Christopher Adam rövid interviewt adott és ezzel, legalábbis egyenlőre, valószínüleg elintézettnek is tekinthetjük a díj dolgát. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne lennénk hallatlanúl boldogok, amiért a sokszáz hasonló elektronikus lap közűl, éppen a mi szerény orgánumunk keltette fel a szabad sajtó közönségének figyelmét. A díjat köszönjük, bátorításnak tekintjük, a munkát pedig folytatjuk.

Kerekes Sándor

13 hozzászólás

  • Göllner András

    Nagyszerű interjú. Köszönet Kerekes Sándornak. A Torontói Magyar TV-ben nem lehetne talán helyet adni neki Sándor ? Vagy Bede-Fazekas Zsolt féle torontói magyar rádió műsoridejében, elvégre egy kanadai magyar sikersztoriról van itt szó.

  • Gratulálok! Méltóak vagytok a díjra. Jó az interjú is, de van egy kis hiba a fillmben. Az elején „Christifer” szerepel a feliratban.

  • Kerekes Sandor

    Nem azert rugtak ki engem a radiotol is meg a TV-tol is, meg folytattak „osztalyharcot” a KMH ellen, hogy most utolag kolcsonvegyek az interviewt. Kivancsi lennek, hogy vajon kuldenek-e jokivansagokat, amint az kollegak kozott normalis lenne. Nem tartok ettol.
    Tovabb savanyitana a szolot az a korulmeny, hogy a KMH nyerte a dijat, amire a radionak, vagy a TV-nek a kormany segget nyalogato-szopogato alazatos musorpolitikaja aligha volna alkalmas.

  • Christopher Adam

    Azt hiszem, hogy hamarosan lesz alkalmam kifejteni egy-pár gondolatot a díjról és a KMH szerepéről a TV-ben. Andrást is meginterjúolták néhány napja és a közeljövőben az is le fog menni adásban. Ennek szintén örülök.

    Abban azonban már egyáltalán nem vagyok biztos, hogy Bede-Fazekas Zsolt rádiójában is kapunk pár percet a kétórás műsorból. Az sokkal valószinűbb, hogy a hagyományokhoz híven inkább nélkülünk tárgyalnak ki bennünket a dühöngőben.

  • Göllner András

    Kedves Kerekes Sándor.

    A kását nem javasolt forrón enni. Engem diákként kirúgtak abból az egyetemből, (és elég csúnya szavakkal,) ahová aztán három diplomával a zsebemben visszatértem, és ahol véglegesített tanárrá előléptetve, immáron emeritus rangban, zavarom a csendet. Nem feledni, hanem tanulnunk kell hibáinkból. Kitartás ! (Ezt a szót, félre ne értsd, ez a szó, mint a „polgár” vagy „ember” kifejezések, nem kizárólag a FIDESZ vagy a szélsőségesek szótáráaiban élnek) 🙂

  • ‘Az sokkal valószinűbb, hogy a hagyományokhoz híven inkább nélkülünk tárgyalnak ki bennünket a dühöngőben.”

    Alapjába véve ez nem igazán jó, de ha megpróbáljuk a pozitív oldalát nézni, akkor a negatív reklám is reklám, ami még jól is elsülhet.

  • Georgina Bojana

    Ö R Ö M K Ö D J Ü N K !!!!!
    *
    Elvégre kiérdemeltük az elismerést.
    Véletlenek nincsenek.
    Kész és passz! Kiérdemeltük!
    (( 🙂 ))
    Ugyanilyen lendülettel megyünk tovább, ahol van út, ott megyünk, ahol pedig nincs út, ott építünk!
    Biztos vagyok magunkban.
    G.B.

  • Lázár György

    Kedves Christopher,

    Habár személyesen még soha nem találkoztunk, engedd meg hogy szívből gratuláljak az elismeréshez a távoli Kaliforniából. Úgy vélem, hogy a KMH és a HFP egyre nagyobb szerepet fog játszani a jövőben, hiányt pótolnak. Nagyon sokan „éheznek” arra itt az Egyesült Államokban is, hogy sokszínű véleményeket olvassanak a magyar történésekről, és ugyanakkor intelligens vitaplatformra találjanak. Keep up the good work!

    Üdvözlettel

  • Kerekes Sandor

    Kedves Utod!

    Bevallom, hogy miutan publikaltam a videot magam is eszrevettem ezt a hulye sajtohibat. Ugy latszik, en mar soha a budos eletben nem tanulok meg tisztesegesen gepelni. Bocsanat.
    Persze, miert nem javitom ki, kerdezheted jogosan. Nos, ez tobboras munkaba telne es hamar a vallomasoknal tartunk, elismerem, hogy nem tudom elszanni magam az ahhez szukseges extra munkara. Tudom, helytelen, de abban bizom, hogy Chris es mindenki mas is megbocsajtja ezt nekem.

  • Georgina Bojana

    Kedves Sándor!
    Megköszönjük a munkádat. Jó volt osztozni az örömben, amit Christ és mindannyian érzünk.
    Istvánnak is ott lett volna a helye, közöttetek.
    *
    Jó a Csapat, szeretek ide bejönni, írni és még „megmorogni” is.
    Ezt+azt, amit megtapasztalok és rossz néven veszek az országunkat (hová is?) vezető Kormánytól…
    *
    Minden jót, egészséget, sikert, szeretet, hitet kívánnék a kedves Olvasóinknak és a Csapatunk minden egyes tagjának, szívből. No igen, véleményem az, hogy nagyon üdvös és jó volna, ha csupa-csupa örömködésről, jó és becsületes tényekről tájékoztat(hat)nánk.
    Sajna, erre még várnunk kell. S, mint tudjuk, a türelem rózsát terem. Hiszek ebben. Rendíthetetlenül.
    G.B.

  • G.B, István akkor éppen őrzött és védett 🙂

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    ha „idejében” szólsz, felvállaltam volna Röfi kutyussal (francia buldog) a védést. Az őrzést pedig Istenre bíznám.
    Aláhúzva megismételem, sokat dolgozol a lapnak Neked is ott lett volna a helyed. No, majd legközelebb, felváltalak, Röfivel megyek. Őrizünk és védünk + a Jó Isten.
    (( 🙂 ))
    G.B.

  • Hajrá Kanadai Magyar Hírlap! Hajrá Magyarország! Hajrá Kanada! Let’s go Chris and et al! 🙂