Nácul a Jobbik

2015 március 17 12:04 du.29 hozzászólás

Nem tartott sokáig a Jobbik cukiság kampánya, hamar kibújt a szög a zsákból. A kedves kis vizslakölykök látványa már a múlté, a jelen komor és rosszat sejtető, a jövő pedig nem szebb, hanem félelmetes.

Mondjuk, egy percig nem volt hihető, hogy a Jobbik nem olyan, mint amilyennek megismertük. Nem emberarcú párt, semmi nem változott, a cél ugyanaz, mint korábban volt. Ezt maga Sneider Tamás ismerte el nemrégiben, akiről előkerült egy videó, ahol arról beszélt: a cukiság csak a kampány része – klasszikust idézve: politikai termék.

Ismerjük Sneider Tamást, tudjuk, hogy ki ő: a kilencvenes évek elején Roy néven szkinhed volt, s ebbéli minőségében több társával együtt megvertek egy, azaz 1 cigányembert. Sneider-Roy most a magyar parlament egyik alelnöke. És most már azt is tudjuk vele kapcsolatban, hogy a személyi titkárának, aki a boszniai háborúban harcolt, szent meggyőződése, hogy a gyilkosság legintimebb formája, ha valakit késsel ölünk meg.

Legújabban meg itt van egy Kulcsár Gergely nevű élőlény, aki a Jobbik parlamenti képviselője. Előkerült egy kép, amelyen hősünk a Duna-parti holokauszt emlékműnél mosolyog, miután saját állítása szerint beleköpött az egyik cipőbe.

kulcsar gergely jobbikos

Szöveg is van hozzá, maga a fent nevezett élőlény megfogalmazásában: „Ma délután egy kis feltöltődésre vágytam, ezért meglátogattam a Duna parton a képen látható vidám helyet. A kép a cipőbe köpés után készült. Mindenkinek ajánlom, ha szomorú vagy fáradt, látogasson el ide, meg jön a kedve folytatni a munkát, amit őseink sajnos nem fejeztek be! Kitartás!”

A Jobbik részéről Mirkóczki Ádám szóvivő közleményben jelezte, hogy „elítéli és vállalhatatlannak tartja ezt a cselekedetét, de tekintettel arra, hogy egy négy évvel ezelőtti magánlevelezésről van szó, amit a képviselő meg is bánt, a magunk részéről lezártnak is tekintjük az ügyet.”

Szerintünk meg ennyi év sem lehet lezárni ezt az ügyet, mert semmilyen ügyet nem szabad lezárni, ami embertelen, aljas és otromba.

Egy pillanatra, de tényleg csak egyetlen pillanatra, tekintsünk el attól, hogy 1944-ben zsidó származású embereket lőttek bele a Dunába. Nem csak őket, hanem azokat is, akik segítettek, vagy segíteni próbáltak nekik, de elsősorban mégis csak zsidókat. Tekintsünk el ettől, elméletileg persze, és gondoljuk azt, hogy ezek az emberek nem „egyszerűen” zsidók voltak. Hanem: gyerekek, felnőtt férfiak és nők, fiatalok, öregek. Okosak és buták, szépek és kevésbé vonzó megjelenésűek, jók és rosszak.

Ezen magyar emberek meggyilkolásának örült ez a Jobbik képviselőjeként tevékenykedő élőlény a Duna partján, és ezt tekinti lezártnak a Jobbik.

kulcsar_gergely_jobbik

Úgyhogy, jó okunk van azt mondani, hogy ameddig a Sneider Tamásokat, Kulcsár Gergelyeket és a többi hozzájuk hasonló élőlényt Vona Gábor pártja nem öklendezi ki magából, addig a Jobbikra nincs találóbb minősítés, minthogy náci párt. Mutatkozhatnak akárhány vizslakölyökkel a kampányban, átsegíthetnek akárhány vak nénit az úttest túloldalára, ez nem változtat azon, hogy nácik vannak a magyar parlamentben, Egyik képviselőjük ráadásul alelnök, aki valahol szintén náci, mert semmi baja nincs azzal, ha valaki a késelést a gyilkosság intim formájának nevezi.

Még valami, végezetül. Ha valaki ismeri személyesen Schiffer Andrást, az LMP társelnökét, aki bizonyosan nem náci, és akitől minden jel szerint igen távol állnak az ordas eszmék, kérdezze meg tőle, hogy miért szokott időnként ezeknek az élőlényeknek pártbéli elvtársaival együtt mutatkozni, vidáman kvaterkázni, közös fotókon vigyorogni.

29 hozzászólás

  • nacul a jobbik!
    ettol jobban mar nehez lessz!

  • Georgina Bojana

    Félelmetes!
    Beteg „embernek” kinéző szörnyeteg és ezek szerint az is: Kulcsár Gergely. Az ilyen embert ki kellene zárni a Parlamentből, nemhogy széket adni a feneke alá! Korát nézve, amikor ez a borzalom történt, akkor Ő még biztosan nem is élt.
    Borzalmas ez az egész „katyvasz”.

    Hová, merre fut ez az egész Magyarország?!
    Kétségbe vagyok esve.
    Most is van igazságtalanság, hazugság, harácsolás, csalások tömkelege, „függöny mögötti” parolázások, titkosítások stb…
    Mi váltja ezt majd fel?
    Elképzelhető, (talán) még az is, hogy Döbrögit „visszasírjuk”?!
    Csak ez ne következzék be.
    (( 🙁 ))
    G.B.

  • Göllner András

    A Jobbikos fiúk majd rövidesen Bede-Fazekas Zsolt és Vaski Gábor Rádióműsorában fognak dühöngeni azon, hogy Kanadába nehéz bejutniuk, pedig ők tényleg csak papp-sajtot jöttek népszerűsíteni, illetve árvaleányka palántákat ültetni Kanadába. A két torontói csákó majd el húz nekik egy jó kis huszár nótát és utána eljátszák a szokásos műsorukat a KMH és a KMDC közösség-bomlasztó magatartásával szemeben.

  • Schiffer Andrással kapcsolatosan a kérdés helytelen,mert a legtermészetesebb,hogy akinek felmenője SS tiszt volt és a háború után felrántották neo és réginácikkal vagy fattyaikkal kvaterkázik. Ami összetartozik az előbb-utóbb összenő.

  • Mindehhez hozzátéve a legfélelmetesebb az, hogy az Ipsos legfrissebb felmérése szerint Fidesz : Jobbik 21 : 18 %-on áll a teljes népesség körében,
    Sajnos ennek a radikalizálódásnak az alapja, hogy a népesség egy része jelentősen elszegényedik, a gazdagok nagyon gazdaggá válnak hirtelen, a politika hektikussá válik, követhetetlen döntéshozás folyik, bizonytalanság van az országban gazdaságilag, szociálisan. Morálisan a vezető politikusok megbuktak, az egyszemélyi vezetés pedig a személyi kultusz melegágya.

  • Kiss Eszter: ráadásul a Jobbik tud ellenségképet állítani a szegény és tudatlan tömegek elé, ahogy régen is. Minden bajunkért a zsidók és a cigányok a felelősök. Ehhez képes a Fidesz ostoba gyurcsányozása és libsibolsizása dedós nyelvöltögetés.

  • Ille István

    Na igen, ilyen helyzetben rögtön elkezdődik az ellenség keresés is, és aki képes „jó alanyt” találni erre megfelelő kommunikációval megspékelve, az azonnal ugrik a népszerűségi listán. A borzasztó ebben az, hogy nem gondolják végig, hogy akik rájuk szavaznának és a legkiszolgáltatottabbak közé tartoznak, na nekik semmivel sem lenne jobb, sőt sokkal rosszabbul járnák.

  • Azért ne felejtsük ki a névsorból az utódpárt prominensét, Gőgös Zoltánt, ahogy fegyverfogást imitálva mutatta meg mit is ért tolerancia alatt, ha egy neki nem tetsző vélemény elhangzik a Parlamentben. Ezt persze bátran elhazudta a médiának, de a felvételek megmutatták miért is vannak a béka segge alatt a „megújult” szocik.

  • Budapesten, 1944 nyarán/őszén lehetett, mikor láttam Szálasi Ferenc nagy Hungarista ‘nemzetvezető’ egyik fekete egyenruhás nyilas bandáját, fényes, csigaszöges bakancsaikban, rohamléptekkel igyekeztek a Margit körút közepén, a Széna tér felé. Volt, bal-jobb-bal – bal – bal – bal-jobb-bal ! Gondolom, hogy az akkori ottani Széna téri katonai fegyházba siettek, hogy ők is résztvehessenek az összefogdosott és az ott fogvatartott Magyar zsidó vallású HONFITÁRSAINK verésébe, kínzásába és gyilkolászásába – Szálasi, ki később az első dörrenésre megtömte zsebeit a magyar zsidó honfitársaitól lopott ékszerekkel, aztán illa berek, nádak, erek! – itt hagyott csapot – papot, ‘HŰSÉG’ házát, ‘nyilas testvéreit’, a bátor Magyar honvédeket, engemet és családomat, és hazaáruló patkány módra kereket oldott – magukra hagyva a nyilas testvéreit/csürhéjét kik aztán tetszés szerint raboltak, fosztogattak és brutálisan megkínozták, lelövöldözték a védtelen Magyar zsidó honfitársainkat, köztük asszonyokat, öregeket, gyerekeket és kórházba fekvő betegeket és azok ápolóit. (Tanú: XII. Maros utca 16).

    A mai szemét náci Jobbik legkirívóbb jellegzetessége a FAJGYŰLÖLET SZÍTÁS, ami előbb-utóbb sírba fogja vinni ezt a szélhámos, jöttment csürhét – ezeket a közveszélyes, nyilas-ávós házmestereket, kik a mézes-mázos nemzeti színű demagógiájukkal azon fáradoznak, hogy visszacsempésszék Magyarországra Hitlerék rég megbukott rendszerét.

    Itt az ideje a diktatúra után rajongó, fajgyűlölő jobbikosokat betíltani, letartóztatni a vezetőiket és a múltba utalni, rohamosztagaikkal együtt, ezt a militarista szinezetű, eszeveszett szélhámos, mocskos, degenerált csürhét !

  • A problema hogy bizonyos dolgokra sem az Mszp es sem a Fidesz nem tudott megoldast talalni. Az egyszeru ember, munkanelkuli, stb voksa oke. Azt viszont hogy magyarazzak, hogy a fiatalok kozott es az egyetemeken is, a Jobbik a legnepszerubb part.
    Lehet nacizni 1.5 millio magyart, de ez hova vezet ? Eljon majd meg az ido amikor a fidesz es az mszp osszefog a jobbik ellen.
    Mert a jobbik hogy nem fog gyengulni a kovetkezo valasztasokig az boritekolhato. Gyurcsany csak szivesseget csinalna a jobbiknak az elorehozott valasztassal amirol beszel.
    Rohely hogy Magyarorszagon annyira lejarattak a baloldali partokat, hogy barki probal uj partot alakitani, semmi eselye. Koszonjuk MSZP.

  • A nyomor, a szegénység, a tudatlanság. Ezt pedig a gátlástalan harács és becstelenség hozta el. Ördögi kör – nem látok kivezető utat.

    „Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
    Hogy melegednének az emberek.

    Ráhányni mindent, ami antik, ócska”

  • akarki: attól tartok, ha addig Orbán nem helyezi át székét a Várba – a kesztyűbábja helyébe, persze – nem fidesz-mszp, hanem fidesz-jobbik koalíció fog létrejönni 2018-ban, mivel a Vezér nem jól viselni a hatalomvesztést. A félprezidenciális rendszer bevezetése után meg nem lesz szüksége a Jobbikra, még kisebbségben is hatalmon tud maradni.

  • Aptyuka,
    nem látsz kivezető utat?Nem is láthatsz,mert a dunamenti mongoloidok között az egyetlen biztosra vehetően eladható árú,az évszázadok folyamán mindig is az antiszemitizmus volt.A kisebbségben levő tisztességes emberek pedig megfélemlítve,csendesen nyüszítettek Így van ez most is.Hozzá tenni csak annyit lehet,hogy ma már csak alattomosan,orvul lehet szemétkedni.Miért?Mert a világ nem,de Mi valamelyest más generációt hoztunk létre.

  • Charlie, honnan tudja, hogy Gőgös hazudott? Miért nem adja meg nemi az esélyt, hogy igazat mondott? Miért képtelen eleve elfogadni egy politikus magyarázatát? Milyen alapon vádolja hazugsággal? Miért ebbe a teljesen jelentéktelen, pimf ügybe kapaszkodik bele, miközben echte nácik tobzódnak az országban? Miért tolja ezzel a Fidesz (vagyis a szoft nácik) szekerét?

    Nemcsak az ellenzéki pártokkal vannak bajok, hanem az ellenzéki polgárokkal is, ahogy a maga beírását olvasom.

  • Egy blogon olvastam:

    Hakapeszi Miki
    Régóta látszik a tendencia, de eddig mindig elhessegettem a gondolatot arról, hogy a Jobbik kormányra kerülhet. Most, hogy a meccs 21-18-ra áll, érdemes mindenkinek levenni a szemellenzőt és átgondolni a lehetséges kimeneteleket arról, hogy hova vezethet és meddig tarthat a radikálisok hatalomra kerülése.

    Kár rinyálni, hogy ez csak egy szaros közvélemény-kutatási adat, tök egyértelmű, hogy épkézláb demokratikus alternatíva híján a következő időszakban a Fidesz csak lefelé tud menni, a Jobbik pedig felfelé. Viktor szánalmas vergődése látványos. Velejéig elcseszett külpolitika, intézményesített szisztematikus lopás, rablás és megfélemlítés, belső feszkó és teljesen felesleges népfelbaszó intézkedések a netadótól az útdíj-kiterjesztésen át a vasárnapi zárva tartásig. A második ciklusban amúgy is mindenkivel kezd tele lenni a töke a magyarnak, s ezt nem népszerűség-hajhászással lereagálni, hanem öntökönszúrással, ez igencsak furcsa, írtuk már.

    A Jobbik úgy tűnik nem csinál lófaszt se, csak profin beleül a tutiba. Az egyetlen értékelhető méretű parlamenti erő, amely még nem égett szénné kormányon, s csak annyit tesz, hogy a balhékat rákeni mindkét oldalra (lásd szocialista és fideszes brókerbotrány), meg cukiskodik. Az, hogy közben sorra derül ki, milyen vállalhatatlan arcok ülnek a soraikban (a legfrissebb a Dunába lőtt zsidók cipőjébe csulázó fehérjehalmaz, aki még „folytatná is a munkát”.) senkit se érdekel a szokás szerint ajvékoló libakóruson túl, csak az a kérdés, hogy idén év végén érik utol a Fideszt, vagy jövő nyáron. Nyilván kitalálnak majd valami jó kis lejáratókampányt ellenük Habonyék, meg próbálják majd még inkább jobbról előzni őket, de ez annyit ér majd, mint Rogán Tonyónak egy igazmondástréning.

    Eddig tudjuk hogy mi lesz, innen jönnek a kérdések. A baloldal összefogásra kényszerül, kialakul a három pólus. A választásokhoz közeledve simán lehet, hogy pártként a Jobbik lesz a legerősebb, de egy jó balos jelölt egyéniben le tudja verni a Jobbikot és a Fideszt. Ha nem fognak össze. Talán nem, Viktor biztos nem megy bele olyasmibe, hogy ne ő legyen a góré, a Jobbiknak elemi érdeke, hogy a népszerűségi versenyben stabilan megelőzze a Fideszt. A törpe csodacsatár ha nincs más választása, inkább átadja ideiglenesen a hatalmat, mint hogy megosztozzon rajta, tudja, hogy ellenfele ellenzékből kicsinálásában nincs nála hatékonyabb arc e földön. A baloldal pedig simán elcseszheti annyira (elég, ha Fletó túlságosan előre nyomul és sok helyet akar), hogy egyéniben a Jobbik megnyerje a fél vidéket, s övé legyen a legtöbb mandátum.

    Már csak ezért is teljesen reális azt gondolni, hogy a Jobbik esélyes a hatalomra jutásra. A túlérzékeny ultralibsik most fussák meg a köröket arról, hogy akkor vége lesz a világnak, a cipőbe köpő vadbarom valóra válthatja vágyait. Egy nagy faszt! Ma már egyre egyértelműbb, hogy a Jobbiktól úgy lehet megszabadulni, ha hatalomra kerül. Felkészületlenek, Európában teljesen szalonképtelenek, legrosszabb esetben pár év alatt kiderül, hogy ők se tesznek csodát, sőt még korruptabb mocskok, mint a Fidesz, csak sokkal suttyóbb és rasszistább kivitelben. Gazdaságpolitikájuk a vicc kategória, gyors bukáshoz vezet, ha valóban azt csinálják, amit ma várni lehet tőlük, akkor végük lesz mint a botnak rövid idő alatt.

    Európa kulturáltabb felében is került már kormányra szélsőjobbos bagázs, de bukott is mind hamar. Félő, hogy nálunk sincs már más út. Még Viktoron edződve is eszetlenül szar lesz kibírni azt az időszakot, amíg ők uralkodnak, de utána már tényleg csak jobb jöhet.

  • Falusi,
    lényegileg igazad van,de egy jobbikos neonyilaspárt uralmának ki fogja megfizetni az árát?Marad még valamely erkölcsi,gazdasági utánpótlása annak a bűnözők által szétbaszott országnak?Erre mondaná József Attila:”Dünnyögj neki egy új mesét
    Fasiszta kommunizmusét.”

  • Talán dünnyögj egy új mesét,
    Fasiszta kommunizmusét

    (Mint a népdal, ami megragad, annak változatai születnek. Ebből tudható, hogy nagyon jó. Magamon is észrevettem, hogy a legjobb sorokat emlékezetből néha rosszul idézem. Ami ilyen versnek nem tudjuk az eredeti alakját, ami nem visszakereshető, az a népdal. De az ismert eredeti alakú versek is népdalosodnak, ha jók.)

  • endre,
    igazad van,nem szabad back handből idézni.Pontosan így hangzik:
    És vígasztald meg,ha vígasz
    a gyermeknek,hogy így igaz.
    Talán dünnyögj egy új mesét,
    fasiszta kommunizmusét-
    mivelhogy rend kell a világba,
    a rend pedig arravaló,
    hogy ne legyen a gyerek hiába
    s ne legyen szabad,ami jó.

  • Szerintem rövid távon – pláne 2018-ban – nem valószínű a Jobbik hatalomra kerülése, legalább is választások útján. Orbán olyan totálisan centralizált, ellenőrizhetetlen, korlátlan hatalmat épített ki, hogy szavazócédulákkal nem lehet leváltani. Viszont – ahogyan már most vannak ennek jelei – a Fidesz erodálódott társadalmi támogatottságának megerősítése érdekében jobbról fogja előzni a Jobbikot, sőt a későbbiekben, pláne egy Orbán utáni időszakban de még mindig a választások útján leválthatatlan fideszes állampárttal hatalmon, a két párt valamiféle fúziója is elképzelhető. Ha ekkora a térégbeli geopolitikai folyamatok a putyinista Oroszország terjeszkedését segítik elő és az oroszok ukrajnai mintára megpróbálkoznak a szomszédos országok ( elsősorban a stabilan NATO szövetséges Románia… ) destabilizálásával, könnyen megélheti Magyarország 1945 utáni első háborúját az egyesült fideszes-jobbikos új fasiszta-nemzetiszocialista állampárt „hősies” vezetésével ( már most is sokan Trianon-revízióról álmodoznak az ukrajnai háborún felbátorodva… ) Ekkor fog ez az ország újra a legmélyebbre süllyedni a szennycsatorna fenekéig, s kő kövön nem fog maradni belőle. Akinek kedves az élete jobb, ha időben menekül.

  • Horogkeresztes jókívánság

    Újabb e-mailt hozott nyilvánosságra a DK-s Varga Zoltán a jobbikos Kulcsár Gergelytől. Ebben a korábban a Dunába lőtt zsidók emlékművét meggyalázó képviselő horogkeresztekkel kíván boldog újévet.

    „A Jobbikos Kulcsár Gergely állítólag „hirtelen felindulásból” alázta meg a Duna-parti cipők emlékművét. Aljas, és minősíthetetlen, ami történt. De közel sem „hirtelen felindulásból” elkövetett meggondolatlanság, sajnos nem is egyedülálló, hiszen a birtokomba került e-mail az újabb bizonyíték, hogy a magyar parlament képviselője, Kulcsár Gergely milyen ember valójában.”
    Vona Gábor pártelnök pedig ismét bizonyította, hogy a Jobbikban nincs helye az efféle viselkedésnek: hallatlan szigorral arra kötelezte Kulcsárt, hogy a köpés után bűnbánóan egy szál virágot helyezzen el a cipők egyikébe. Mit mondjak, elrettentő büntetés.

  • Én a magyarokat büntetném meg azzal,hogy a zsidókat 0-tól 50 évesig azonnal alijjáztatnám.”Van Hazájuk”.A náci magyarország pedig boldoguljon önerőből.Az Uniótól koldult pénzekből éljenek.A mindig hülyemódon lojális,produktív „magyar”zsidókra nem kellene számítani.
    Sajnos a „száraz ág” erre képtelen,akkor is ha már bakancsokat dübörgetve csóválják a nyilas zászlókat.

  • Gyuri10; március 21. 11:40 de. :

    A Szochnut nem folytat valami túl intenzív kampányt a magyar zsidóság körében, sőt az izraeli követ megnyilatkozásai olyan benyomást keltenek mintha minden a legnagyobb rendben lenne s a fasiszta/náci, antiszemita jelenségek csak marginálisak lennének nem pedig a hatalom által bátorítottak. A zsidó vezetés – s főleg a magyar zsidó szervezetek rovására magát a hatalom kegyeibe pozicionáló Chabad – pedig Orbán alás szolgája… Ellenben tele van Pest izraeliekkel: nem csak, s talán többségében nem is Magyarországról származókkal: turisták, pesti ( sőt némely vidéki ) egyetemeken ( főleg orvosi szakokon ) tanuló egyetemisták, de vállalkozó üzletemberek is. Ennyire öntudatosak az izraeliek, hogy ilyen országban költik el, fektetik be a pénzüket? Amúgy sok magyar zsidó számára ellenszenves, hogy az izraeli orthodoxia államhatalmilag támogatott privilégiumokkal rendelkezik, pláne azok számára akik apai ágon zsidó származásúak. Akik a „mélymagyarok” számára „mocskos zsidók”, míg az orthodoxok ( vagy csak az orthodoxiát majmolók ) számára másodrendű „gajok”… De általában se biztos, hogy sokak számára vonzó az orthodoxia keretében kötött házasság ( vagy válás ) intézménye … Arról nem beszélve, hogy a magyar orthodoxia – a Chabad-dal az élen – az Orbán-rendszer lojális támogatója, miután a reform/progresszív közösségeket az Orbán-rezsim, mint potenciális ellenségeket jogfosztott helyzetben tartja. Ezért a korrupciós ügyekért leültetett volt askenáz főrabbitok hálálkodott Orbánnak… Szóval finoman szólva bizarr, ahogyan az izraeli vallásos-reakciós jobboldal közös nevezőre kerül a magyar fasiszta szélsőjobbal… Azok az orthodoxok, akik valaha ( némelyek most is ) ellenezték a cionizmust, de azért némely tróger vezetőjük hét évtizede a cionistáknak köszönhette az életét ( míg a közösségüket maguk mögött hagyták pusztulni ), hogy aztán 1948 után pénzt, hatalmat és tekintélyt követeljenek az új Izrael Államában… Az mindenesetre biztos, hogy Magyarországról el kell menni minden normális zsidónak és nem-zsidónak egyaránt, akár Izraelbe akár máshova ( a világ nagy ) ízlés szerint. Na mindegy; shavuá tov !

  • Eleftheria,
    sajnos,egyetlen szavadra sem tudok ellentmondani.Még annyit hozzá tennék,hogy soha nem voltam híve az izraeli balnak,így Ben Gurionnak sem.Ennek ellenére el kell ismerni néhány „működését”és mondását is. Többek között az a mondás is Tőle származik,hogy a „magyar zsidók a zsidó nép száraz ága”.Mi akik nem ott élünk,nem is tartozunk közéjük A magam részéről nagyon jól el tudom költeni a dollárjaimat üdülésre és világlátásra olyan országokban,ahol a nácizmus tradicíója nem az anyatejjel terjed,és ahol nem maradtak adósok elszámolni családaink életével.Shávuá tov és chág peszach száméach.

  • Eleftheria,
    erről a témáról reggelig tudnék írni,személyes tapasztalataim alapján is.A KMH oldalai és az időm is kevesek hozzá.Azért is nem teszem,mert nincs kedvem mások miatt szégyenkezni.Te ezt feltétlen megérted,magyarázat nélkül is.

  • Gyuri10 márc. 21. 11:40 de. :

    ” .. a zsidókat 0-tól 50 évesig azonnal alijáztatnám… ”

    Szlichá; azért remélhetőleg az 50 feletti alijázókat is megtűrik…

  • Gyuri:

    No igen, én is hallottam ezt a Ben Gurionnak tulajdonított mondást. Mindenesetre szociáldemokrata létére, neki illetve a „Mapai” vezette kormányoknak tulajdonítható az orthodoxia izraeli monopolhelyzete is… Valóban szövevényes egy téma…

    Chág száméách gám lechá!

  • Magyarország sajnos egy náci ország.
    Ahol a lakosság közel 20 % -a náci , ( vagy több ) az nem nevezhető másképpen.
    Kár érte !

  • Az ember csak nyeldekel ezeknek a dolgoknak a hallatán

  • Eleftheria,
    az hogy a téma szövevényes kétségtelen.Gondolom,hogy itt abba is hagyhatjuk,mert mindketten tudjuk mit jelent az ,hogy ביטחון שדה!