Szili Katalin karrierje

2015 március 20 5:30 de.33 hozzászólás

Hát, most akkor végre ott van, ahova való. Besorolt szépen Pozsgay és Szűrös mellé, szépen mutatnak majd egymás mellett ejakuláció idején a háttérben…
Ja, igen, akkor, amikor némi lihegés kíséretében a szónoki pulpitusra fröccsen az anyag.

Szánalmas pályafutás az övé, pedig lehetett volna valaki is, – hogy senki lett, azt jórészt magának köszönheti.
Az MSZP politikusának, emellett felettébb sokra is tartotta magát, tipikusan ő volt az az álomüzlet, akit meg kellett volna venni annyiért, amennyit ért és eladni annyiért, amennyire tartotta magát. Nem rovom fel neki, hiszen az embernek legyen ambíciója, márpedig neki aztán volt.
És voltak támogatói is, akik a szocialisták belharcaiban őt tolták maguk elé, merthogy nő volt, aki alkatilag is megfelelt a szocialista nagyasszony álomképének, és adjuk meg, jól hozta a figurát.

KTI a kocsisoron

KTI a kocsisoron, avagy ifjú aktivisták

Emellett vallásos is volt, és ugyan túlzásba nem vitte, de keneteskedett is időnként egyet-egyet, ami szintúgy nem lett volna baj, ha nem keveri össze a politikus és a hívő funkcióját, merthogy a hívő higgyen, a politikus meg politizáljon úgy, hogy se az egyház, se a politika ne tudja kihasználni az egybeesést.
Szerintem.Ő volt a szocialisták Semjén Zsoltja, csak nem lovagolt. De legfőbb erénye az önálló gondolkodás volt, melynek eredményeképpen állandóan önálló utakat keresett, hogy dicsérő szavakat is ejtsek róla, ő volt az a liba, amelyik a költözés alkalmával, mikor minden társa dél felé repült, nekiindult északnak.
Ez egy politikai pártban a párt egyik vezetőjétől igen szokatlan attrakció, de őt a hatékonyság soha nem érdekelte, pedig elemi érdeke lett volna, hogy egy erős párt vezetője legyen.

Persze ő nem az egyik vezető akart lenni, hanem a párt vezetője, ami azért volt érdekes, mert a képességei ehhez hiányoztak. Milyen politikus az olyan, aki képtelen felmérni egy adott helyzetben saját helyzetét, támogatottságát? Ha erre képtelen, hát hogy lenne képes az ország helyzetének reális értékelésére?
Féktelen karrierizmusa és hatalomvágya miatt gyűlölte Gyurcsányt is – az általa betöltött poszt őt illette volna – szerinte. Nem lennék meglepve, ha ő lenne az egyik felelőse az őszödi beszéd kiszivárogtatásának. Nem egyszer támadta hátba pártját, még a Tubesre is felmászott honleányi könnyeivel a bánáti bazsarózsát öntözni, no, meg puncsolni kicsit a Bánatos Marabúnak, aki akkor éppen köztársasági elnök volt – mára már ős is senki, aranyhal, akitől már kívánt Viktor hármat és utána nyárson megsütötte. Megérdemli ő is a sorsát.

Voltak hívei, mert felettébb szívhez szólóan tudta mondani a semmit, volt kis nacionalista bukéja is, nem véletlen, hogy most Semjén Zsolt felkérésére a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságán dolgozik,- állítólag a kis génbank megtiszteltetésnek tartja, hogy együtt dolgozhat vele – vélhetőleg majd palotást táncol vele a nemzeti ünnepeken… Mindenesetre most Orbántól kapja a fizetését, arról nem hallottunk, hogy lemondott volna pártja vezetéséről.
Merthogy az is van neki, majd utánanézek a Guglin, hogy is hívják őket, merthogy hogyér adják őket, azt megtudhatjuk majd a Miniszterelnökség fizetési listájáról.

A magyar politikusok egyébként is meglehetősen szakszerűen vannak összeválogatva, aki gerinces és még ért is valamihez, az rendszeridegen elem, semmi keresnivalója nincs egy párt vezetésében sem. Szili majd járja a szomszédos országokat és tanácsokat ad – aki tudja csinálja, aki nem az tanítja – a nemzetiségi autonómia kérdéskörében,merthogy arra rettenetes szükség van. Nem jó a régiók Európája, ahol az adott területek népessége a közös célokért dolgozhat, nekünk a kutyaház kell, ahova bezárkózhatunk és kifelé ugathatunk meg acsarkodhatunk, mert ezt kívánja a néplélek. És ezt fogja szolgálni a nagyasszony is a kegyelemkenyéren, melyért kétségkívül megdolgozott.

Kívánjunk neki szép életet, de azért hosszú távra nem terveznék a helyében…

33 hozzászólás

  • Szili egy szarházi áruló. Olyan mint a zsidók Zoltai-a, aki szintén tanácsot ad Lézer Fajankónak.
    Akkor is egy szar lenne, ha egy jobboldali demokrata pártnak adta volna el magát vérbalosként, de hogy ennek a hazaáruló, tolvaj, bűnöző fidesznek, az mindent elmond róla.
    Abból is látszik a szánalmas egoizmusa, hogy a pártja kezdőbetűi a nevét adják: Közösség A Társadalmi Igazságosságért – KATI
    Hány álmatlan éjszakája lehetett, míg ezt az ostoba nevet kitalálta pártjának.
    Ha meg kiderülne, hogy tényleg ő volt az öszödi kiszivárogtató áruló, hát akkor b.. meg a jó k…a…!

  • Gyula Bognar, Jr.

    Ez a köpönyegforgató opportunista nem érdemel meg egy cikket.

  • antifülke: de legalább az aktivistái odateszik magukat a pártért 😀

  • Szépen összeszedve, köszönet érte.

  • Göllner András

    Kíváncsi vagyok mikor küldik Kanadába, hogy hülyítse a Horthy rendszert vissza síró helyi vitézeket geriátrikus hadakat.

  • KATI féle csöcsbomba

  • Már volt Kanadában. Senkit sem érdekli az ő személye.

  • Figyelő: árulja már el nekem, ki hatalmazta fel a kanadai állampolgárok – beleértve a kanadai magyarokat is, de őket azután főképp – részéről, hogy kinyilatkoztasson bármit is az ő nevükben? Honnan tudja, hogy senkit nem érdekel a személye? Megkérdezte őket?

  • Bocsi, de ha már itt volt , arról végképp nem tehetek.
    A kanadai magyarok is találkoztak vele…..

  • Figyelő: egyáltalán, miről beszél? Azt írta, senkit nem érdekel. Én arra kérdeztem rá: honnan tudja?

  • Mit is csináljak, senkit sem érdekel! Ez már baj?

  • Figyelő: nem, ez nem baj. Az viszont az, hogy maga mások helyett egyetemlegesen véleményt nyilvánít. Ennek akad az orvostudományban valamilyen minősítése.

  • Ez a legfőbb bajom a magyar politikával: hogy semmiféle szelekciós mechanizmus nincs benne, ami az egoista, de tehetségtelen senkiket rövid úton kiszűrné.

    Ami szelekció meg van, az kontraszelekció. Így tudnak a szilik egészen magas polcra is feljutni.

    Pedig valaha mennyire népszerű volt a pártjában. Nő volt, fiatal, még csinoska is – kedveltük, no.

    Aztán egyre hülyébb lett, és kiderült, hogy egy felkapaszkodott senki.

    Jól ellesz Semjén mellett.

  • Na Ille már megint nem közölte le az igazságot,amit tájékoztatásként
    Figyelőnek írtam és természetesen normális stílusban!
    Véletlen lenne?….Nem!
    Abban téved Figyelő,hogy senkit ne érdekelne Szili legalábbis itthon,de talán kint is azokat akik hallottak róla,persze ez az új megbízása természetesen kizárólag az ellenzéket irritálja,nehéz megemészteni,hogy a jobboldal esetleg szakmailag elismer egy tiszta
    múltú baloldalit,ugyanis kevesen vannak….!

  • Ja és Illét ki hatalmazta fel arra,hogy akár a kinti akár az itthoni magyarok nevében általánosítson,különösen a kintiek vonatkozásában,ugyanis ő itthon él (sajnos)!csak arra képes,hogy
    másokat kiosszon jogalap nélkül!

  • Marcsi: miből gondolja, hogy én voltam? Miből gondolja, hogy az igazságot írta meg? Miből gondolja, hogy egyáltalán írt valamit?

  • Marcsi: én a néptől kaptam a felhatalmazást! Cáfolja meg, ha nem hiszi 😛
    További jó erőlködést! Csak vigyázzon, tudja, hogy mi szokott lenni a vége!

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Fényes Szellem !

    Annyit fűznék a mondottakhoz, ahol írod, hogy [fidSS szemmel:] „nem jó a régiók Európája”(stb), ahol határok nélkül oda utazol, ahova akarsz, ott vállalkozol, ahol tudsz, sőt külön engedély nélkül le is telepedhetsz, ha van miből megélned…- még a régi Magyarország ide tartozó területein is. Ennél többet már várni sem lehet… A többi meg idővel úgyis kialakul.

  • A magyar „baloldal” nagyrészt a két világháború közötti idők Peyer-féle szocdemjeitől kezdve az áruló, elvtelen, primitív kispolgári, reakciósok gyülekezete volt. A SZU náci-csatlós megtámadásának következményeiként a Vörös Hadsereg támogatásával 4 évtizedig hatalmon levő rezsim is csak jelszavak szintjén volt baloldali, a reakciós, korrupt magyar kispolgári világnak volt egy modernizáltabb változata, bár kétségkívül addig példátlanul széles társadalmi rétegek számára az addigi legjobb életkörülményeket biztosította és az országot a romokból újjáépítette, modernizálta, kiemelve a félfeudális trágyából. Felülről irányított, centralizált modernizációs kísérlet volt, nem annyira igazi elvi baloldaliság, de egészen biztosan nem marxista szocializmus, pláne kommunizmus; működtetőinek némelyike pedig ’89 után a legvadabbul reakciós, korrupt nemzeti vagy komprádor-burzsoáziát hozta létre. Akik a velük összefonódott pártokból ( elsősorban FideSS, Maszop ) élő könyöklők, törtetők, azokon nincs mit csodálkozni, hogy így cselekednek mint Szili ( vagy a már rég a legreakciósabb fasisztoid szélsőjobb felé kacsintgató Szűrös meg Pozsgai félék ). Csak igazodott az ilyen fejlettségi szinten álló országok törvényszerű fasizálódását becéző „centralizálódó erőtérhez” a Kövértől fizetést kapó „demokratikus ellenzék”-hez hasonlóan…
    No hajrá Összefogás-Együtt2018!!!

  • …’én a néptől kaptam a felhatalmazást! Cáfolja meg, ha nem hiszi
    Ille, ezt „megcáfolom,” Christopher Ádámtól kapta a megbizatást!

  • Eleftheria véleményét mindig figyelemmel és élvezettel olvasom, mert lényeges tényezőkre mutat rá, és érthető, tömör, átütő fogalmazással adja elő.

  • Figyelő: hát, ez nem jött be. Chris nem megbízott vele, hanem elfogadta a felajánlkozásom. Mecsoda különbség! Upppsssz

  • Ille milyen „néptől”? ne legyen már olyan nagyképű……!
    Ezen a fórumon kívül, ami ugye nem az „egész” népet képviseli nem hinném,hogy olyan közismert és egyáltalán valamit is számító ember
    lenne,hogy a véleménye többet számítana,mint bármelyik más hozzászólónak!
    Maga egy nyüzsi,nyugdíjas kis firkász…aki többnek képzeli magát mint amennyi!

  • Na mi van?Töprengünk…..hogy leközölhető-e a teljesen normális hangvételű hozzászólásom?Bár nem hízelegtem az igaz,(csak igazat írtam…!)de ugye se durva,se közönséges nem voltam,a demokrácia lehetőségével próbáltam élni,mivel ez a fórum azt mondják azt képviseli,vagy mégse?

  • Marcsi: attól tartok, maga nem ismeri az iróniát. Meg még sok mást sem 😛

  • Marcsi: magán még töprengeni sincs mit. A dolog egyértelmű 🙂

  • „…meg ugye más fontosabb dolgom is van,ha lesz időm majd
    elolvasom azokat is és ha netán lenne véleményem majd megírom(tudom nem örül neki,…)persze tényekkel alátámasztva és maximálisan kulturáltan…”

    Kíváncsian várom, különös tekintettel a tényekre 😛 Ráadásul milyen megtisztelő, hogy csak akkor, ha lesz erre ideje 😛 ( a moderátor)

  • Marcsi: most képzelje el azt a rémisztő helyzetet, hogy egyszer, csupán játszásiból, átszerkesztem a kommentjét tömény baloldaliba! Mit fognak szólni a szponzorai? Mit fog szólni a tartótisztje?
    Mire kimagyarázza magát, már régen levették a fizetési listáról, és akkor miből fog megélni? A satnya állami nyugdíjából, amit felettébb értékes iskolai pénzügyes tevékenysége után kapott?

  • Marcsi: nekem tényleg van fontosabb dolgom is, mint magát rendbe tenni. Törődjön bele, hogy addig, amíg felül nem vizsgálom, nettérbe engedhető-e, parkolópályán marad. Nem spamra téve, csak moderálásra várva.
    Megértem, hogy ez frusztrálja, de hát, ideje megtanulnia együtt élni ezzel a tudattal.

  • Ille!
    Ugye megint nem közölte le amit írtam,(nem véletlenül)csak idézget belőle tetszése szerint…és persze válaszol,amire akar,na ez egy fórumon enyhén szólva becstelen és gusztustalan,de magától nem meglepő!Ehhez a főnök is asszisztál,na nem semmi!!
    Nekem nincs tartótisztem….meg ugye rólam az eddigiek alapján senki nem hiszi el.,hogy baloldali lennék,bár vannak köztük rendesek is!
    Na nem magára gondoltam!
    ezzel a válaszával nagyon lejáratta magát,de ugye a nagy képességével ezt sem tudja felfogni!!!!!!
    Gratulálok,önmagát adta aki mindenre képes!…..bemutatkozott….sőt túlszárnyalta magát!!!!

  • Eleftheria összefoglalója EGYSZERŰEN tökéletes !!

  • Marcsi: lehet, hogy nincs tartótisztje, minek is lenne egy kesztyűbábnak arra szüksége?
    Jóasszony, feleslegesen ismétli önmagát, ráadásul fogalma sincs, még mi mindenre vagyok képes! Egyben ne reménykedjen: magához még bottal se piszkálnék hozzá 😛 pedig, mint tudjuk, maga egy sudár termetű asszony (ami az egyszerű nép nyelvén azt jelenti: jó nagy darab).

  • Megjegyzem én is sok dologra képes lennék,és volna is rá módom,de
    Nos, jóasszony, maga egy dologra képes: még önállóan törli ki 😀 módja meg egy másik dologra van: véleményt kérni a kezelőorvosától, hogy van-e még remény? 😛
    Ja és én magamat tartom el a nyugdíjamból,magát meg ez a fórum!
    Mit mondjak, szar lehet magának. Egy iskolai pénzügyes – hacsak nem lopott magának eleget – nyugdíja szánalmas. Mondja, Marcsi, lopott eleget? Emlékezzen Lázár elvtársára. Maga mennyit ér?
    Ha kérhetem, bizonyítsa már be, hogy engem ez a fórum tart el! Talán minden egyes kommentnél ketyeg valamennyi forint a számlámra?
    Marcsi, maga reménytelen. Igazán hasznosíthatná magát jobban is. Hamarosan jön a tavaszi áradás, jelentkezhetne a gáton. Csak vigyázzon, nehogy a szádfalazásnál magát is beleverjék a partba a többi cölöp közé 😛 érzésem szerint tovább kitartana, mint a többi deszkaféleség. Sőt, vélhetően újra hasznosítható.