Helyzetkép: A magyar gazdasági növekedés nem fenntartható

2015 március 23 8:20 de.3 hozzászólás

Katona Tamás részletes esszét írt a társadalmi és gazdasági folyamatokról, melyek Magyarországra és a kelet-európai térségre voltak jellemzők 2014 december és 2015 január között. Írása PDF formátumban olvasható és ajánljuk olvasóink figyelmébe. A szerző – többek között – az Eurostat, a Központi Statisztikai Hivatal és a Magyar Nemzeti Bank adatait használta fel igazán kimerítő tanulmánya megírásakor. Tanulmányában jelzi: Magyarország gazdasági növekedése – amely 2014-ben „kiemelkedő dinamikával bővült” – nem fenntartható.

„Ahhoz, hogy az idei évben is a tavalyit megközelítő dinamikájú maradjon a bővülés, gyökeres váltásra van szükség. Az ötödik éve tapasztalható dilettáns, konfrontatív kormányzati gazdaságpolitika nem ad esélyt az ésszerű váltásra. Sőt a magyar politika egyre inkább elszigetelődik, nő a bizalmatlanság a kormány iránt a saját szövetségi rendszerünkben, míg a keleti nyitás látványos kudarcot vallott”–írja Katona Tamás.

Dr. Katona Tamás – Gazdasági helyzetkép.

Katona Tamás

Katona Tamás

 

3 hozzászólás

  • Tévedés: a fénykép a volt MDF-es politikust mutatja, de a cikket a névrokona írta. Ő pedig
    „Katona Tamás statisztikus, közgazdász, volt pénzügyminisztériumi államtitkár 2010 óta havi rendszerességgel készít elemzéseket a gazdaság és a társadalom helyzetéről. Az alábbiakban a januári elemzésből olvashatnak részeket,….”
    A cikk a most megszűnő Galamusban jelent meg.
    BS

  • ˙

    Na ! Most már fentról is, a Budai Várból jön a figyelmeztetés. (ti. Katona ott lakik) Egy valódi konzervatív politikus küldi, akinek ez már sok. Az Antall kormány egykori minisztere – történész. Úgy néz ki, hogy Orbanini nem, hogy nem konzervatív, pont ellenkezőleg, annál inkább baloldali demagógiával építi (nemzeti) szocialista rendszerét. Az ilyen autoriter rendszer márpedig a történelem tanúsága szerint eddig bukásra van ítélve.
    No nem baj, ha majd Vezérünk felszáll a város, szeretett népe fölé, föl a várba, talán majd kevés szabadidejéből néha elbeszélgethet végre egy igazi történésszel is… Ráférne.

    .

  • Bigskorpio: köszönjük, a hibát kijavítottuk. Egy tévedés továbbra is fennáll: a cikk a Galamusban IS megjelent.
    A forrás a helyzetkep.blog.hu