Megöltek egy embert

2015 március 24 12:27 du.35 hozzászólás

Örkényben ölték meg, az ember bajban volt, akik megölték, azok egyenruhában.

Na jó, nem mind a négy gyilkos, de az az egy, aki lelőtte, az kiérdemeltre a címet, kétségtelenül.

Akit megöltek, harminchét éves volt, falopásért körözték, igen csodálkoznék, ha a vagyoni károkozás elérné a százezer forintot.
A férfi cigány volt, és ez valószínűleg többet nyomott a latban, mint a hazatolt fa, vagy az elmulasztott tartásdíj, amit lehet, nem is volt miből megfizetnie.

Négy rendőr ment érte késő este Dabasról, merthogy az a tanya, ahol élt, Örkény külterületén volt.

Amikor a rendőrök rárúgták az ajtót, akkor felkapott egy baltát és futva elmenekült.

Fél kilométert futott, majd mikor a rendőrök utolérték, akkor megállt és szembefordult velük, erre a helyi körzeti megbízott lelőtte.

Azt mondták, hogy a kezében balta volt, meg, hogy a körzeti megbízott a kezére célzott, de eltévesztette.

Gondolom, előtte felszólította, hogy dobja el a baltát és adja meg magát, aztán látva, hogy nem engedelmeskedik, kilátásba helyezte a fegyverhasználatot, majd belelőtt a combjába, merthogy ugyan attól is meg lehet halni, de a valószínűsége kisebb, mint annak halála, akit mellbe lőnek – vagy mégsem így történt?

A rokonai szerint már a háznál eldobta a baltát…

De hát itt csak egy réti négerről volt szó, aki a tetejében még védeni se tudja magát – amilyen primitív, csak ott fekszik hóttan, oszt kussol.

Szerencséje is van tulajdonképpen, így csak megölték, nem verték meg.

Vagy mégis?

A sajtóban most éppen folyik a szerecsenmosdatás, „kényszerítő eszköz” használatának kivizsgálásáról, meg támadásról írnak a sajtómunkások, az ügyészség is beszállt, az ügyészségi szóvivő szerint a lövedék célt tévesztett…

Namármost akinek a kezében volt már a rendőrségnél rendszeresített szolgálati pisztoly, az erre igencsak csóválja a fejét, merthogy közvetlen támadás esetén a pisztoly hatásosabb a delikvenshez vágva, mint célozni vele, főként kézre.

Ha valaki ötszáz méter futás után, szembefordulva üldözőivel megtámad négy rendőrt, akkor az vagy őrült, vagy Rambo a teljes fegyverkollekciójával.

Egy ilyen támadás (?) elhárítására ezerféle mód van, különösen négy kiképzett, fegyveres rendőrnek, legyenek bár mindahányan a madarak és fák védelmezői.

Lehet az intézkedésnek ellenállót lefegyverezni például.
A fiam, amikor életet tanulni egy kocsmában dolgozott, a feldühödött ácsmestertől elvette a szekercéjét, a támadó este jött vissza könyörögni, hogy adja neki vissza, mert nem tud dolgozni nélküle – pedig a fiam akkor 19 éves volt, egyedül szállt szembe a szekercét lóbáló támadóval – merthogy az valóban támadt.
Persze kellemesebb kimenni negyedmagával a rendőrnek kicsit hatalmat villogtatni, mint nappal begyűjteni a bűnözőt, vagy annál még jobb, mint párosával gyalog sétálni a faluban éjnek idején, esetleg nappal is gyalog vagy kerékpáron mutogatni az egyenruhát, vagy éppen tetten érni a betörőt.

A meggyilkolt ember össze-vissza volt verve. Nem az első eset, és legfőképpen nem az első eset a rendőrség elképesztő szakmaiatlanságára és egyes rendőrök rasszizmusára, mely egy ép erkölcsiségű testületnél nem fordulhatna elő.

A rendőr ugyanis attól rendőr, hogy a törvény embere.

A tevékenysége során színvak kell, hogy legyen, a törvény érvényre juttatását nem érheti el törvénysértéssel, ő a rendnek csak őre, de nem bírája senkinek.

Örkény, Lakatos porta

Örkény, Lakatos porta

A meggyilkolt ember egyébként a légynek sem ártott, egy közeli tanyán állatokat gondozott – csoda lenne, ha be lett volna jelentve – csúzlikat készített a helybéli gyerekeknek, akik szerették őt, márpedig a gyerek ritkán téved, a rossz embert nem szereti.

A gyilkost most a helyi önkéntes véderő jobbikos vezetője védi…
Örkényben egyébként nincsenek etnikai alapú feszültségek, nincsen kirívóan magas bűnözés, nyugalom van.

Libát sem lopnak, elvétve egy-két tyúkot, talán…

A cigányság helyzete az országban egyre inkább romlik, egyre több a jogtalanság és az erőszak velük szemben – nem lesz ennek jó vége.
A miskolci romák közül hatvan család készül Kanadába, mert a Kanada ismét fogad be menekülteket, és akiket megfosztanak a lakhatásuktól – mint például a diósgyőri stadion parkolójának útban levő számozott utcák elüldözött lakóit – azokat a kanadai állam üldözöttnek ismeri el – ennyivel jobban értik, hogy miről van szó mint mi, akiknek az orra előtt történik egy új nemzeti tragédia előkészítő fázisa.

Aknamezőn járunk, akiknek dolga lenne, azok pedig nem hatástalanítják a robbanószerkezeteket, hanem még a veszélyre figyelmeztető táblákat is kihúzgálják.

Pintér rendőrsége pedig egyre alkalmatlanabb egy demokratikus jogállam rendőrsége feladatainak ellátására, ezért a felelősség a kormányra került maffiózókat terheli.

Ők úgy tanulták, a jó üzletmenethez az apró bűnözőket ki kell iktatni.

Most is éppen ez folyt, mégha a falopást én nem is tartom bűnnek télvíz idején.
Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy az a három rendőr, aki még részt vett az akcióban, hogy élte meg ezt a dolgot.
Merthogy – lehet, akaratukon kívül – ők is gyilkosok.

Meg mi, akik szintén hallgatunk, merthogy gyilkosok közt cinkos, aki néma, ugye…

35 hozzászólás

  • Fenyvesi Glória

    A cikkíró tudja, hogy önvédelem volt,mert baltával fenyegetőzött?
    És büntetett előéletű volt az illető…
    És a rendőrök alig mernek még súlyos ügyekben is intézkedni cigányokkal szemben,mert rögtön jönnek a liberális jogvédők.
    És azt is tudja, hogy egyre több mentőst, orvost, ,s még rendőrt is megtámadnak?
    És mind cigányok követik el ezeket…

  • TISZTELETTEL KEREM NE KULDJENEK RESZEMRE TOBB CIKKET,
    MIVEL NEM FOGLALKOZOK A NAPI POLITIKAVAL.
    KEREM SEGISTENEK LEIRATKOZNI.

    Fekete Janos.

  • Fenyvesi Glória: és?

  • Fekete János: remélem, a főszerkesztő tud segíteni.

  • Ez a cikk mély igazságokat rejt, a faji elmélet, az etnikai alapú gyilkosságok, cigányok elleni atrocitások elszaporodtak. Aki megélte a holokauszt- ot azokat mélyen megrendíti az ilyen esetek. hatalommal vissza élni és védeni a gyilkost az bűn, és cinkos is.
    Hová vezet és mi az üzenete? Ezeknek a rasszista eszméknek lesz – e további eseménysorozatai? Hol a rend, hol a közbiztonság?

  • Valójában a rendőr már készült a gyilkosságra, egy szadista önkényeskedő aki a törvény mögé bújva ölt egy ártatlan fiatal embert csupán azért mert cigány volt. példa értékű életet élt a férfi, a nagy hidegbe egy bicikli rőzsét szedett amiért megbüntették, és ezért kellett kioltani ártatlan vérét. Remélem a gyilkos rendőr életfogytig tartó börtönt kap.

  • Gyula Bognar, Jr.

    A négy rendőr, egyetértésben és közös munkával elkészítették a szükséges bizonyítékaikat, megírták a riportot, ami nem pontosan vág oda, azt elnézik nekik, pici malőr, hát Istenem! Innentől már csak konstatálni lehet, hogy az igazságra fény soha nem derül. Természetes, hiszen sötét volt, amikor megölték a menekülő embert, aki amúgy is csak egy szegény, pénztelen, a társadalomból kitaszított cigány volt, sokak szerint így nem is magyar! Nem nagy kár ugyebár?

  • Fenyvesi Glória

    Ille István ,miért törölték a YOU tube-s bejátszást?
    A bizonyítékokat el kell tüntetni?
    Amikor a cigány fiú mondja: rabolunk, gyilkolunk, na és?
    Ez ellentmond a cigányok ártatlanságának.
    És szabad a rendőrre keze emelni? Baltát emelni, ILle István?
    És hány magyar(vagy itt élő német, szlovák, stb.) hal meg cigányok által? Azokat nem sajnálják?
    Idős néniktől,bácsiktól rabolnak, és még meg is gyilkolják őket.

  • Fenyvesi Glória: unom a cigányellenes retorikáját, azért.
    Tudja, amikor Tonhauser még utcai járőr volt, az járta, hogy ha valaki egy rendőrre kezet emel, azt a kezet el kell törni. Eltörni, de nem megölni. Érzékeli a különbséget?
    Hagyja ezt a jujdesokembermegöltek dumát, nagyon fals. Ami pedig a baltával történő támadást illeti: kik állítják? Csak nem a rendőrök? Azon felül, ha valaki menekül, az általában a hátát mutatja az üldözőinek. Az a Lakatos gyerek meg egyenesen a rendőrök felé menekült…

    Nem lenne ebből semmi, ha a rendőrök és az őket védők egy csöppet ismernék a fogalmakat, mint pl. jogos védelem, ugyanis ebben az esetben a fegyverhasználat nem büntethető! Elég lett volna erre hivatkozni.

    Ámbár: a védekező cselekménye csak olyan lehet, amely a támadás sikeres elhárítását a lehető legkisebb sérelemmel éri el. A támadó élete nem vehető el, ha a támadás testi sértéssel is elhárítható. A rend derék őrei tanulnak önvédelmet, egy baltás támadás akár puszta kézzel is elhárítható, de a tonkfa használatával még inkább. Ráadásul nincs ám olyan, hogy csak úgy lövöldözni kezd a rend derék őre, mivel előzőleg kutya kötelessége a támadót figyelmeztetni, hogy fegyverhasználat következik! Ha a felhívást követően a támadó abbahagyja a cselekményt, nem kerülhet sor szándékos személyre leadott lövésre, mivel az már a megtorlás tárgykörébe esik.
    Persze, ha a fegyvert használó az elhárítás mértékét azért lépi túl, mert ijedtsége, vagy menthető felindulása korlátozza az elhárítás mértékének felismerésében, a büntetlenség ekkor is fennáll. A szükségesség és arányosság mértékének felismerése azonban némi tudást igényel, nomeg, gyakorlatot. Kétségtelen, egy balta az élet kioltására alkalmas fegyver, de csak akkor, ha az a támadó kezében van, és szemlátomást használni is kívánja.
    Szóljon, ha szüksége van még a fegyverhasználattal kapcsolatos további szabályok ismeretére, szívesen kioktatom.

  • Fenyvesi Glória: ” a cigányság bomlástermék” by Németh György. Ez a genetikai tévedés nem a maguk embere véletlenül?

  • Ami a célzott lövést illeti: nem mondom, hogy csúcs marokfegyverei vannak a mezei rendőrnek – a profi cuccok a TEK-et és a beavatkozásiakat illetik meg – de azért egy 9mm-es parabellummal egész jól lehet célozni – nagy felületre.
    Ezért félember alakos a lőtábla. Persze, azt is tökön lehet lőni. 15 méterről akármi megtörténhet. 10 méterről már móka és kacagás az egész.
    Ahhoz azonban, hogy a 10-esbe beleküldjél gyors egymás utánban ötöt, több ezer kilőtt golóbissal kellene számolnod.
    A lőgyakorlaton meg ellősz max. két tárnyit – havonta.

    Tehát elég jó lövőnek kell lennie annak, aki felfokozott idegállapotban eltalál egy kezet, vagy kilő egy autókereket. Kétlem, hogy a körzeti meghízott az lett volna. Fut, fut, azután egyszercsak megtorpan, felveszi a szabályos lőállást, lélegzetét visszatartja, céloz és bummm! Ugyan, kérem…a mezei zsaruknak nem tartanak szituációs lövészetet…

  • 1. „Amikor a cigány fiú mondja: rabolunk, gyilkolunk, na és?”
    –> Tiszta szívvel betörök, / Ha kell, embert is ölök

    2. Karácsony előtt óriási jégkár esett a hazai erdőkben. A faállomány nagy százaléka tört le, dőlt ki. Azóta is tisztítják az erdőket. Sokáig nem lehetett nyugodtan erdőt járni, még ma is sok a mozgást gátló ágtöredék a fák alatt, régi utakon nem lehet haladni.
    Mégis lopásnak minősül a letört gallyak öszegyűjtése, felhasználása.

  • Glólika,
    tudtuk,hogy rasszista mélymagyar némber vagy,de ilyen mocsokra nem voltunk felkészülve.

  • Fenyvesi Glória

    Utolsó figyelmeztetés! Hagyjon fel a cigányellenes propagandával! A MODEM magára is vonatkozik! Eddig az ostoba demokrácia jegyében megtűrtük, de, ha nem változtat a módszerein, sajnos, meg kell válnunk magától! a Moderátor.

  • fenyvesi gloria!
    maga mit basaskodik Itten??
    a cikkben ez is all,;-a test jol ossze volt verve!
    na kerem!!hogyan es mikor vertek ossze a zsaruk?? a leloves elott-(ami azt jelenti hogy elve fogtak el!!!hoppaaa!!)-vagy csak utana??!!
    mer ha csak utana akkor az hullagyalazas is egyben!!

  • A rendőrről egyébként ismerősei közül többen elmondták, hogy thai bokszolni járt. Thai bokszolók kérdésünkre elmondták: a rendőr, Kocsis Péter nem elugrott volna, ha megtámadják, hanem elhárította volna a támadást. Ismerősei szerint képzett harcos volt, sötét múlttal és egy általunk most meg nem nevezett területen kábítószert szállított a helyi maffiának. Információink szerint rovott múltjáról a titkosszolgálatoknak is tudnia kellett, mivel eddig is többször kellett őt tisztára mosni és eltussolni a dolgait. Közvetlen ismerősei közül többen azt állították: Kocsis Péter le akarta lőni a tagot (Lakatos Pált). Ha pedig nem akarta volna megölni, akkor nem ölte volna meg – mondták.

    http://www.hirarena.com/lojetek-le-a-gecit-orditottak-a-rendorok-a-meggyilkolt-lakatos-pal-ellen–interjuinkbol-_893

    Na, kérem. elárulná nekem valaki, hogy azok a nem lövésből eredő sérülések hogyan keletkeztek? Meg hát, kétségtelen, hogy a jó rendőr elvtárs a kezére célzott, hiszen az tényleg ott van a mellkasa előtt. Annyira amatőr seggfejek voltak, hogy a beállt hullamerevség állapotában fényképezték le az áldozatot, ami a halál beálltát követően – a környezeti hőmérséklettől függően – percek, de legkésőbb 2 óra után áll be.
    A fénykép tanúsága szerint már a helyszínelők ténykednek a holttest körül. Senki ne mondja nekem, hogy kiértek oda a hullamerevség beállta előtt.
    Így hát, biza, komoly bajban van a lövöldözős kedvű közeg. Már, ha ki nem mossák a szarból. Nem ez lenne az első eset.

  • Gyula Bognar, Jr.

    „Közvetlen ismerősei közül többen azt állították: Kocsis Péter le akarta lőni a tagot (Lakatos Pált). Ha pedig nem akarta volna megölni, akkor nem ölte volna meg – mondták.”
    =====
    Három másik rendőr falaz itt? Vajon mi a kapcsolatuk a gyilkos rendőrhöz és mi annak az alapja?
    Megfélemlítés, egyedüli okként nem sokáig kényszerít senkit hallgatásra, ha vallatásra fogják az illetőt. Mindig van valaki, aki jobban meg tudja félemlíteni és meg tudja zsarolni valakit, különösen, ha ez a felettes szervek által kezdeményezett.
    Ezek szerint a rendőrségen és a belsőkivizsgálók közt (Internal Affairs) sincsen már megbízható, becsületes és rasszizmust mellőző tisztek.
    Talán újra üzembe állítják a mitikusan emlegetett üzemi húsdarálókat is a BM elhárítás pincéjében, mint azt rebesgették a dicső korszakban, vagy csak a vasút alá lökdösik az egyre szaporodó öngyilkosokat?
    ===================
    MÁS TÉMA: Orbán adott utasítást kivenni Ft40.0 milliárdot (vagy akár Ft1.00-t) a Questor számláról. Senki nem világosítja fel az embereket, hogy ehhez nincs joga se neki, egyedüli elhatározásként. Az állami pénzek kezelésére törvény van, azt közgyűlésen kell megszavazni és elfogadtatni.
    Mi a fene? A Magyar emberek még mindig a Császárságnál tartanak, amikor egyes, jogtipró az uralkodók azt csinálhatták a kincstárban tartott adópénzzel, amit akartak, ha elég erős volt a támogató hadseregük, akik persze kaptak ezért a szajréból! Orbán is így működteti államháztartását, hogy megy a lopott pénz egy része a TEK-hez? A viktor malacperselye lett Magyarország! Lehet, hogy Ráhel is így élhet a saját lábán?

  • László Sárközi

    Elfogadhatatlan hogy ilyen dolgok történjenek Magyarországon és főként hogy rendőrök kövessák el. Viszont fontosnak tartom, hogy Kanadába is eljusson a híre ha ilyesmi történik. Lehetséges lenne, hogy ezt a cikket angol nyelven is elérhetővé tegyék és így megoszthassam magyarul nem beszélő barátaimmal, ismerőseimmel is? Köszönöm.

  • Fenyvesi Glória

    Ille István…
    És magyarellenes propaganda, az mehet,minden további nélkül?

  • Fenyvesi Glória: lehet, hogy magának nem tűnt fel, de a cigányok is magyarok! Javaslom, hagyja abba ezt a magyarkodást, se érvrendszere, se stílusa nincs hozzá.

  • Vajon milyen „magyarellenes” propagandáról beszél szegény Glóriánk? Csak nem úgy gondolja, hogy csak az a magyar, sőt MAGYAR, aki bőszen bekajál minden hazugságot, hülyeséget, ha az egy bizonyos forrásból érkezik? Tán még azt is helyesli, hogy a kormányfő személyesen „védi meg” a minisztérium brókercégbe tett pénzét? Az föl sem merül benne, hogy az adónkból működő állami szervezeteknek honnan vannak felesleges milliárdjai, amit baráti brókercégeknél parkoltatnak? Pár milliója lehet, előfordulhat, hogy áprilisban megkapja a június végéig a működtetéséhez szükséges összeget. De 150 milliárd? A „nonprofit” működésű állami cégnél?
    A rendőrök rendmániája nem speciálisan magyar tulajdonság, másutt is így van ez. A különbség, hogy normálisabb helyeken a rendőrségnek felelnie kell a szakmai hibákért, a nyilvánvalóan előítéletes túlkapásokért. Én nagy tisztelője vagyok a rendőri munkának (is), de bizony sajnos látnom kell, hogy mennyire szelektáltan működnek. Hozzám négyszer törtek be: röhögni fog kedves Glória, de a harmadik eset után már én lettem a gyanús. És persze egyetlen esetben sem sikerült a tettesek nyomára bukkanni. Szerintem nem is történt más, minthogy felvették a jegyzőkönyvet, majd 30 nap után megírták a nyomozást lezáró határozatot. Nem volt nagy kár, nincs 100 ezer forintot meghaladó értékű ingóságom. Az a kopott aranygyűrű is csak nekem fájt, amit anyámtól a 20. szülinapomra kaptam, és amiért 3 hétig extra takarítást vállalt, hogy meg tudja venni. Nem káderdűlön lakom, a szomszédaim se gáncstalan lovagok. De a két fiú ákom-bákom írásban tudatta velem, hogy készséggel elmondják, kik törtek be hozzám. A rendőrség a hasát fogta a röhögéstől. Holott úgy látom, hogy a szerencsétleneket náluk erősebb klán tartja kézben. Nem tudom, hogy cigányok-e, a fiúk külsejük alapján nem tűnnek cigánynak. A betörések ideje meg csodamódon egybeesik némely „vidéki rokonok” látogatásával. Úgy látom, hogy bizony a magyar rendőröknek nem érdekük a klánok felderítése. Egyszerűbb egy feldúlt, akár rovottmultú egyént is lelőni. Azt már feltételezni sem merem, hogy a gyilkos lövés célja az elhallgattatás is lehet.
    Az a helyzet Glória kedves, hogy a legfőbb magyarellenes propagandista maga a jelenlegi kormányfő.

  • Fenyvesi Glória

    Ille István: a cigányok: Magyarországon élő kisebbség…
    Amikor a „jogaik”ért állnak ki harcosan, akkor bezzeg cigány
    kisebbség, de ha számon kérik a tetteikért(lopás,garázdaság, gyilkosság,erőszak),akkor magyarok?

  • Fenyvesi Glória

    Ille István!
    Akkor pl. az Izraelben élő arabok is zsidók?
    ilyen alapon…

  • Fenyvesi Glória

    Vagy a Németországba élő törökök is német származásúak? stb…

  • Fenyvesi Glória: látom, nem érti, de ez a maga értelmi képességeivel nem is csoda. Maga szerint kik a magyarok? Nem azok, akik magyar állampolgárok? A kisebbség az állampolgári meghatározás?
    Maga erősen keveri a fogalmakat.
    Javaslom, ne akarjon kioktatni, nincs azon a szinten.

  • Gyula Bognar, Jr.

    Mindazoknak, akik a cigányokat hibáztatják sorsukért és elő€it€elettel, rasszizmussal, kegyetlenůul kirekesztik őket a társadalmból és minden bajukért csak a cigányokat hibáztatják, amíg a magukat becsületes :magyar embernek” tartják!

    JEGYEZZÉK MEG KEZDÉSNEK: Magyarország összes cigánya az ÉVSZÁZADOK alatt NEM LOPOTT ANNYIT, nem okozott annyi kárt, nem vette el a nép jogait, nem alakított ki diktatúrát, nem csinált magának média birodalmat sok száz millió adó pénzből, mint ahogy a Fideszes a maffia rablóbanda tette és teszi, még tenni is fogja évekig, a viktor vajdájuk vezetésével, csak mióta eladták székházukat és felosztották a szajrét. 24 év elég volt nekik nagyobb kárt tenni az országban, mint a Tatárok és a Törökök együtt. A fiúk azóta is lopnak, csalnak, hazudnak és tönkretették az országot és népét. Ezt NEM A CIGÁNYOK TETTÉK!!!!!!

    Ezt a büszke és magukat különbnek hivő Magyar emberek kormányai, Magyarok által, Magyarokért tette.

    A GlÓRIA FÉLE RASSZISTÁKNAK MÉG TOVÁBB:

    „Akkor ilyen alapon az Izraelben született Arabok is egyenjogúak az Izraelben született Keresztényekkel, Zsidókkal és más vallásúakkal. A bevándorlók is egyforma joggal rendelkeznek, vallási hovatartozás nélkül.

    A GLÓRIA troll kérdéséből és sok aljas kommentálásaiból, kitűnik, hogy mély-magyar rasszista és ezúttal bizonygatni szeretné, hogy a Magyarországon született Cigányok nem Magyarok és lehet jogilag megkülönböztetni őket.

    Arra viszont képtelen beszűkült és teljesen tompa agyával elgondolni, hogyha bármilyen embert ugyanúgy nevelnek fel gyerekkorától, akkor ugyanazt a kultúrát és viselkedést tanulhatják meg, függetlenül vallásuktól, nemzetiségüktől, fajuktól. Soha nem olvasta Rudyard Kipling könyvét, A dzsungel könyve címmel, a farkasok által felnevelt Maugliról.

    A Cigányok azért élnek másképpen, mert a Magyarok kirekesztették a társadalomból, a kultúrából évszázadok óta.

    Sajnos ennyire korlátolt, rasszista és soviniszta alapokon nyugszik a Magyar társadalom és egyre masírozik visszafelé, fasiszta múltjába, amíg újra beköszönthet a Szálasi korszak.

    Mark Twain mondta: „History doesn’t repeat itself, but it does rhyme.” (A történelem nem ismétli önmagát, de rimmel.)

    Gratula! Megkülönböztetésben, rasszizmusban, anti-Szemitizmusban, homofóbiában, előítéletekben MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT és egyre jobban fog, köszönet a nagy támogatottsággal bíró fasiszta pártoknak, a Jobbiknak és a Fidesz/KDNP koszos bagázsnak!
    Éljen köztük boldogan!

  • Nincs ezen mit magyarázni:
    …Vona szerint pedig “nem szabad lemondani a lehetőségről, hogy egyszer minden magyar egy hazában éljen”.
    És természetesen ezt kívánjuk minden más népnek is.

  • charlie: a megoldás? Visszaállítani a trianon előtti határokat, vagy átköltöztetni mindenkit a jelenlegi határok mögé?

  • Persze a trianoni határok visszaállítása már nem opció, de a mai önfeladó politika erkölcstelen a kinti magyarokkal szemben. Miért fáj az, ha egy nemzet összetartozást hirdet?

  • Fenyvesi Glória

    A nemzeti összetartozás-nem rasszizmus!

  • charlie: nem fáj, csak éppen nem tartozik össze. A határon túl másképpen szocializálódtak, mások a nézeteik – tán még pártszintűen is, lásd magyar-magyar ellentét – más a vallásuk, más az értékrendjük, más a jogrendjük, sőt, más a jelenkori történelmük is – azért két emberöltő rendesen át tud formálni elég sok mindet. Ki is tekintette először magát tizennemtudoménhánymillió magyar miniszterelnökének? Ugyan, milyen alapon?

  • Fenyvesi Glória
    2015 március 29
    1:46 de.

    „A nemzeti összetartozás-nem rasszizmus!”

    Maguknál fajmagyaroknál az.
    Egyébként meg nem létezik. „Hála” maguknak.

  • Gloáka drága:
    A nemzeti összetartozás nem , de a mAGÁCSKÁVAL ( érzi ugye a kiemelés jelentését ) való összetartozástál normálisabb nemzettársaknak feljönne a reggelije.
    Szaal ne hivatkozzon mAGA itten a ” nemzetre ”
    Ahhoz mAGÁNAK semmi köze.
    mAGA csak egy elborult nézeteket hirdető kisebbséget képviselhet,akik miatt anno egyszer már majdnem megszűnt a Haza puszta léte is.

  • Geyza: nadehát, ő is csak származik valahonnan? Vagy valakitől. Bár, ahogy elnézem, az ő esetében a szűznemzés sem kizárt.