Kosaras Mira (1947-2015)

2015 március 31 3:31 du.7 hozzászólás

Elhunyt Kosaras Mira, akinek néhai élettársa – Kosaras Pufi – alapította és szerkesztette hosszú éveken keresztül a Magyar Képek c. heti közösségi tévé műsort Torontóban. Korábban Kosaras Pufi a Menora Egyenlőség c. lapot  szerkesztette, mielőtt az észak-amerikai magyar zsidóság nyomtatott lapja megszűnt 2009-ben. Kosaras Mira ingatlanügynökként dolgozott hosszú éveken keresztül Kanada legnépesebb városában. 2015. március 29-én hunyt el. Mira (született Kivovics) több mint egy évig küzdött rákos daganattal.

Kosaras Mira (1947-2015)

Kosaras Mira (1947-2015) Fotó: Mount Pleasant Group.

Budapesten született 1947-ben, édesapja Kivovics Ferenc, édesanyja Kronberger Margit. 1979-ben emigrált Kanadába. Két gyereke született: Lajos Balázs és Gombás Rita. Gyászolják még unokái: Sydney, Nathan és Mia, valamint testvére, Judith Brooks.

Temetése szerdán, április 1-én lesz megtartva a York Cemetery and Visitation Centre-ben (60 Beecroft Road, North York). A visitation délkor, a temetkezési szertartásra pedig 13 órakor kerül sor.

Nyugodjék békében.

Kosaras Mira és Pufi. Fotó: KMTV

Kosaras Mira és Pufi. Fotó: KMTV

Kosaras Mira és Pufi. Fotó: KMTV

Kosaras Mira és Pufi. Fotó: KMTV

Kosaras Pufi és Mira. Fotó: KMTV

Kosaras Pufi és Mira. Fotó: KMTV

Kosaras Pufi és Mira. Fotó: KMTV.

Kosaras Pufi és Mira. Fotó: KMTV.

Tags:

7 hozzászólás

  • Oszinte reszvetem a csaladjanak. Aprilis 1-en Szerdan 12 kor lesz a temetese York Cemetery and Visitation Centre
    160 Beecroft Road

    Aprilis 4 lett volna a szuletesnapja sajnos mar nem unnepeljuk meg, csak emlekezunk ra meg tudunk.

  • Kerekes Sandor

    Hej, Miram! Edes Miram!
    Nyugodjal bekeben!

  • Kerekes Sandor

    Ha mar naluk tartunk, hadd vadoljam meg ezt az elatkozott orszagot, ahol ket ilyen embernek nem maradt hely.
    Pufi zsidonak tudta magat, holott az edesapja reven volt csak az. A Holocaust azonban igy sem kimelte a csaladjat. Az emigransok torhetetlen elszantsagaval kereste a boldogulas utjat Kanadaban, mindhiaba. Sosem tanult meg angolul, igy nem csoda, ha egesz eleteben kinlodott. Kinlodott a penzzel, az egeszseggel, a hivatassal, az eletbenmaradassal. Szamtalan mesterseget megtanult; volt oras, kereskedo, nyomdasz, ujsagiro, lapszerkeszto es tulajdonos, televizios, szinesz, impresszario, tancos komikus, azaz, hogy egy remek ripacs.
    Mira mindenben segitett, de a vallakozasok alig fedeztek a kiadasokat, ugyhogy kitanulta az ingatlan uzletet. Az nemileg segitett.
    De sajnalatos modon, ok mindenekelott magyarok voltak, magyarok akartak maradni. Ez volt a legnagyobb bajuk. A gyerekeik felnottek es beilleszkedtek a kanadai eletbe, ugyhogy immar ok is ottragadtak, hazateresrol szo sem lehetett.
    Pedig Pufi csak a magyar ettermekben es magyar operetteket hallgatva erezte igazan boldognak magat, meg amikor nagy asztaltarsasagban nagyokat rohogve diskuralhatott a helyi magyarokkal. Torzsvendeg volt minden helyi magyar etteremben. Valojaban videki ember volt, nagytermeszetu, es videki megszokasok rabja. Kanallal ette a porkoltet es nokedlit, a szalvetat a gallerjaba turte.
    Sajnalom, hogy nem lehettem ott Miraval, mert bizonyos vagyok abban, hogy maganyosan halt meg. Nem tudom, hogy fia Balazs ott volt-e, de Rita, a lanya, Ausztraliaban el mar hosszu evek ota.
    A torontoi magyarok ket helyi ikonjukat vesztettek el bennuk.

  • Judith Kopácsi

    Drága Mira!
    A mi ismerettségünk 1962 nyarán kezdödött, amikor is a Madách Gimnázium, Szobra tartó hajójának fedélzetén üdvözölhettük egymást. Két hetet töltöttünk el Szobon, egy iskola épületében, ahol a kiüritett osztálytermekben, magunk által töltött szalmazsákokon aludtunk. Jó hangulatu volt ez a tábor. Komoly, és mély, nomeg hosszu lejáratú barátságok is szövödtek ott. Igy volt ez velünk is. Elképzelhető volt örömöm, amikor hosszu évekkel késöbb, mint Pufi feleségét üdvözölhettelek itt, Torontóban. Sok az emlék, és fájdalmas a bucsuzás. Nyugodj békében Kivovics, Kosaras Mira.

  • Egyidősek voltunk.. Pufival még Győrből ismertük egymást, így természetes, hogy Torontóban is találkozgattunk.. Mira egy tündér volt. Barátnak is, háziasszonynak is..
    R.I.P.
    🙁

  • Mind ket gyerek Bala es Rita is itt elnek Torontoba mar, 3 unoka van ami sok boldogsagot hozott Miranak Pufi elvesztese utan.Konybelabadt a szeme ha Pufirol beszeltunk nagyon hianyzott neki.
    Sokan orultunk azert hogy ok itt eltek mert egy igazi szinfolt volt a torontoi tarsasagi eletbe. Sok sok musort csinalt kivalo muveszeket meghiva es ezzel az itteni kulturalis eletet pezsgove tettek.
    Azota se csinalja senki, se jol se rosszul.Volt sok jo szinhazi eloadas is Mira volt a motorja o szervezte a telthazakat.
    Nyugodj bekeben Mira.

  • sharapova2008

    Nagyon fognak hiányozni,nyugodjanak békében!