Borát menni Kazahsztán

2015 április 4 7:30 de.16 hozzászólás

Orvbán Viktátor madzsari Übü király egy napon rádöbben, hogy őt már nem szeresse senki a szerte nagy Európa. Hej, pedig egykor lengyel-magyar még volt két jó barát, aki együtt itta borát, de most még a tengerentúli Usankában sem hajlandó fogadni őt az ottani színes elnök, Barack Obama. Nagy baj ez nekünk, piros pöttyös üleppel született félázsiai illiberális madzsariaknak, hogy immár se rokon, se borát nincsen. De Orvbán Viktátor madzsari Übü király nem olyan fából van ám faragva, hogy ő lenni Európa Pinokkió bábja. Ha már Európa idegen, hát kell találni új borát madzsari dzsökerek népének bármi áron. Orvbán Viktátor ezért gondolt egyet, s megálmodta a tutit és a frankót: Borát menni Kazahsztán! Kazahsztánban legalább tisztelik a madzsari Übü királyt, akinek országa tagja ugyan az Európai Unnijónak, de ott neki még sincsen borát, sajnos már egy sem. Brüsszelben, a madzsari Übü király saját bevallása szerint nagyon rosszul érzi magát, de Kazahsztánban ő soha nem feszeng, s nekem, e sorok írójának jut is eszembe egy régi bölcs madzsari közmondás: „madarat tolláról, embert barátjáról”…

Orvbán Viktátor, aki újabban már a Quavestátor utónevet is felvette, a madzsari adófizetők pénzéből repülőgépet bérelt a sógorktól, majd összetrombitálta a TEK-et és a borátokat. Köztük volt Mászaros Lőrinc, egykori szülőfaluja polgármestere is. Mászaros Lőrinc, modern gyesznóteleppel és vágóhíddal rendelkező borát, aki a hazájában, a madzsari nép szegénysége miatt szinte már képtelen az áruját értékesíteni. Neki tehát remek üzleti partnernek bizonyul Kazahsztán, ahová felesége is elkísérte őt. Elővigyázatossági okokból erre persze szükség is volt, nehogy elcsábuljanak sok madzsari férfi borát, s majd lenni nagy diplomáciai bonyodalom, ezért madzsari Übü királyt is elkísérte drága neje, fircs lédi von Lévai Anikó asszony. Hja, kérem, Orvbán Viktátor Quavestátor madzsari Übü király közzétette a facebook oldalán, milyen szépek a kazah lányok, akik az ü fogadásukra még táncot is lejtettek vala.

Hogy milyen eredménnyel zárult a madzsari-kazah boráti találkozó? Azt én kérem szépen, nem tudom, mivel arról a Dakota-Press Übü királyi hírmondó média még nem méltóztatott tudósítani. Az én történetemnek azonban kedves madzsari borátaim, még koránt sincs vége.

Hogy milyen ország a madzsariak Übü királyának minta országa? Nos, arról itt, erre a linkre kattintva – keleti szélben lengedezve – olvashatnak egy igen csak tanulságos írást. No comment!

Vigasztalásként pedig ajánlom a kedves madzsari olvasóim figyelmébe ezt a Kazahsztánról szóló usankai filmszatírát, amely után garantáltan szem nem marad szárazon, a nevetéstől. Jó szórakozást, és egyben áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánok minden madzsar ismerősömnek és kedves borátomnak!

16 hozzászólás

  • Géza! Ez nagy volt!
    Még nem ismertem a humoros oldalad, de le a kalappal!

  • 😀 😀 😀
    Murvajó!!!

  • Bogdán Géza

    Kedves Don Ovuz!
    Örülök, hogy tetszett az írásom, és köszönöm az elismerést!

  • Nos, biztosan fenenagy haszna lesz ennek a kis kirándulásnak. Kereskedelmi szinten ugyanis a kazahsztáni viszonylatunk ugyanis 0 egész valamennyivel kezdődik a nemzetgazdaságon belül.
    Ha ezt valami csoda folytán a százszorosára sikerül növelni – de mibul kezcsókolom, mibul? – még akkor se fogja elérni pl. a bulgáriai exportunk értékének tizedét sem.

    Cserébe legalább a hazai felsőoktatásban számos állami helyet fognak elfoglalni a hazaiaktól a baráti kazah egyetemisták.

    Nem ártana utána nézni, hogy a kollégiumi helyek leosztása után nem akad-e a szomszédos szobában egy törzsi ellenségük.
    Vagy legalább tiltsák meg nekik a balta tartását.

  • „„Biztosítom önt, Karim Maszimov miniszterelnök úr, hogy nem látunk semmiféle ellentétet az Európai Unió és az Eurázsiai Gazdasági Unió között. Annak vagyunk a hívei, hogy ez a két unió szorosan együttműködjön, biztosak vagyunk benne és elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy Magyarországot Kazahsztánnal egyetlen, Lisszabontól Vlagyivosztokig terjedő gazdasági unió keretében kapcsoljuk össze” – jelentette ki a kazah állami hírügynökség tudósítása szerint Orbán Viktor szerdán Asztanában.”

    ez az ember – Orvbán – közveszélyes!

  • Gratulálok, kollega! 🙂

  • Köszönöm az elismerést kedves Cserpes Tamás blogger kolléga, és én is gratulálok a Te írásodhoz, mert az is nagyon tetszett nekem. Köszönöm, hogy megosztottad, és hogy olvashattam!
    Üdvözlettel: Bogdán Géza, a bloggertárs

  • Uraim! Rém egyszerű, hogy miért is utazott Orbán Kazahsztánba! Naki tudnia kell, hogy ki fogadja majd be, ha innen el kell mennie, hol talál magának, családjának és strómanjának biztos hátteret? Úgy hallom, a pénzét is inkább ott helyezi el, a svájci bankok már nem elég megbízhatók számára. A kérdés csak az, hogy mindez mikor következik be?

  • Cserpes Tamás

    Volt nekem egykoron egy ilyen nevű iskolatársam Győrben..
    Esetleg?

  • Vakulok, bocs.. Őt Cserepes Tamásnak hívták.. Félreolvastam.. 🙁

  • Nagyon jó írás gratulálok.

  • Bogdán Géza

    Kedves bubu64!
    Köszönöm az elismerést!

  • Bogdán Géza

    Kedves Ágnes!
    Amíg a magyar emberek ölre mennek az uraikért, addig összefogásról még beszélni sem lehet Magyarországon.
    Ahogy arra az általad betett videó tanulsága szerint az OGYM vezetője, Dr. Szabó Gábor (Taureg blogger) is utalt, sajnos ide jutottunk, kedves Ágnes.

  • Emígyen vogymuk itten Orbanisztánban!
    Géza Barátom!
    Ez tégyleg nagy volt! Igazi tragkomikum, amit az élet teremtett. Te pedig zseniálisan sziporkázó humorral megírtad.
    Gratulálok!