A KDNP – egyik – csődje

2015 április 6 12:00 du.6 hozzászólás

Ezek a szentfazekak – se nem keresztények, se nem demokraták (mitől is lennének azok?) se nem néppárt (a fogalomnak még közelében se járnak, ráadásul azt a három tucat idiótát, akik nagy lelkesedéssel újra választották a helyettes idióta Tömjén Sanyit, mégis, miért kellene pártnak nevezni?) – kitalálták a vasárnapi üzleti zárva tartást. Igaz, hogy erről megvalósíthatósági tanulmányt – feasibility study – nem készíttettek, vagy, ha igen, magasról leszarták, hiszen nekik Isten mutatta meg az utat – a rosseb, nem ártana az öreg kaporszakállúnak új szemüveget íratnia, mostanában korosztályos engedmény van, ingyé volna neki.

Namármost, okos ifjak elővették az eszüket – ami ennek az álszent bandának soha sem volt – és (amolyan állott vizes mosogatórongy módján, amit érdemelnek) – jól pofán csapták vele Tömjénéket.
Íme.
nyitvatartás

„Ha szinte minden boltot bezáratott is a KDNP, egy okos alkalmazás mindig megmutatja, hol vannak a gerillák.
Mivel mi tech-portál vagyunk, ne is menjünk bele, mennyi értelme volt a vasárnapi boltbezárásoknak, és milyen hatásai vannak már most ennek a furcsa, és sokak által megkérdőjelezhető rendeletnek. A sok-sok negatív következmény mellett azonban egy pozitívat mindenképpen mutathatunk: egy fiatal csapat elé új célt tűzött ki a szigorítás, mobilos alkalmazással akartak segíteni a tanácstalan vasárnapi bolt-keresőkön. Sikerült.”

Már az alkalmazás neve is frappáns: a VasárnApp ötletét egy egyetemistákból álló baráti társaság dobta fel egy sörözés közben, amikor eszükbe jutott, hogy a szombati buli után már nem lesz egyszerű a bevásárlás, hiszen fogalmuk sincs, merre keressenek nyitva tartó üzletet. Ezután kezdtek dolgozni az ingyenes alkalmazáson, amely segít egy felületre gyűjteni a „renitens” boltokat.

Az alkalmazást és a honlapot nagyjából három hét alatt rakták össze, még az esti kocsmázást is feláldozva a fejlesztés oltárán. A hat fős csapat eddigi 200 órányi munkája nyomán már elérhető a VasárnApp iPhone és iPad készülékekre, valamint Androidos eszközökre, és hamarosan érkezik a Windows Phone-ra optimalizált változat is. Az appon belül kategóriákra bontva is kereshetünk, így nem történhet meg, hogy pékárut keresünk, de csak egy dohányboltra bukkanunk. Az üzleteket egy szabadon nagyítható térképen is megnézhetjük, ahol külön jelzi az alkalmazás, hogy egy adott területen hány boltba van esélyünk betérni.

Az alkalmazásban már most is megtalálhatjuk a vasárnap nyitva tartó üzletek egy részét, de a VasárnApp arra is lehetőséget ad, hogy az adatbázisban még nem szereplő kis boltok regisztrálják magukat, így bővítve a listát. A fejlesztők azt is ígérik, hogy folyamatosan követik a már rendszerben lévő boltok állapotát, amely könnyen megváltozhat a folyamatosan átírt törvények miatt. Ez segíti az alkalmazáson belüli hibabejelentés is, ahol jelenthetjük a harcot mégis feladó boltokat, vagy az alkalmazás esetleges problémáit.

Mi is ebből a következtetés? A KDNP nem hogy …szódjon meg – ahogy a népszerű Youtoube klipp súgja -, de kis is nyalhatja. Méghozzá a Hősök terén, trombita szó mellett, díszkivilágításnál.

Harrachnak, hogy ne kelljen sorban állnia, VIP placcot biztosítunk. Soron kívül benyalhat.

6 hozzászólás

  • a KDNP kaja be…………….vaaaaaagy nyalja ki!!
    -mar ugye adjunk valastasi lehetoseget…..

  • Georgina Bojana

    GRATULA!
    A fiatalok sok embernek segítettek ezzel a programmal.
    Jól emlékezem, először ugye az volt, hogy a boltok szombaton először sok-sok évig már délután 1 órakor bezártak. Majd hosszítottak, pl. a Corvinban, mert mellette dolgoztam, onnan az infóm. Az áruház 3-kor bezárt (a 70-es években), majd a földszinten lévő élelmiszerbolt du. 5-ig tartott nyitva. Ez volt a (régi) budai Skálánál is. Aztán hosszítottak, az áruházak is, az ott lévő élelmiszerboltok.
    Majd következett az, hogy vasárnap a sarki kisvendéglőben lehetett tejet és kenyeret vásárolni. Sőt egyre több helyen megjelentek az éjszaka is nyitva tartó kisboltok. Majd ezek után az üzletközpontok, pl. a TESCO és a többi, és a többi.

    Ma már, visszamentünk az „őskorba”, mert, mint fentebb említettem, az első lépésként friss kenyeret/tejet egyes vendéglókben vasárnap reggel lehetett ezeket a cikkeket megvásárolni. Ma már ott sem, azt sem.

    A lényeg: nagyon sok ember veszítette el a munkahelyét, hiába kozmetikázzák a statisztikákat. Hiába hazudnak bele az arcunkba, hogy így jó, ahogyan ők ezt kiagyalták.
    Nagyon, de nagyon sokan a pokolra kívánják EZEKET, MINDAZOKAT, akik ezt a rendeletet kiagyalták, átnyomták, átpréselték annak ellenére, hogy az egész ország így nem akarja, sőt ellenzi.

    *
    G.B.

  • Ez nagyon jóóóó…! Jó lenne egy Charlie Hebdo féle gúnylap is – nem kell feltétlen papíron is megjelennie, elég online is – amely az ilyenekből – a vallási, társadalmi, politikai, gazdasági uralkodó rétegek – megsemmisítő gúnnyal csinálna hülyét. Közösségi oldalakon, mobilon is terjedhetnének a jobbnál jobb karikatúrák. Ha üldözni kezdenék ( ha félnek a szerkesztők technikailag vannak eszközök a netes anonimitás erősítésére ) annál jobb; legalább ország-világ előtt nyilvánvalóvá válik kiknek a kezében van az ország a – például a demokratikus Görögországgal felettébb intoleránsabb – Unió nagyvonalú finanszírozásával támogatva: az egyre barnuló legmocskosabb burzsuj fasisztákéban ( a nép helyett ).

  • Vizesre röhögtem magam ! Murvanagy !!
    😀 😀 😀

  • —-Hát a FIDESZ kezdi megásni a sírját!!!Ez nem egy demokratikus beavatkozás az Ország Belügyeibe….Ez egy fatális melléfogásuk, a következő választásnál, még alsó kenők sem lehetnek…

  • Eltakarodhatna ez a f@sszopó fidesz. Kib@sznak egy egész országgal, csak hogy a haveroknak jó legyen.