Úszunk a boldogságban

2015 április 17 7:51 de.7 hozzászólás

A nagybeteg úgy nyilatkozott, hogy ez lesz a legnagyobb sportesemény, amelyet az ország valaha rendezett, sőt a látogatók száma alapján kiderülhet, hogy minden tekintetben a legnagyobb esemény, amelyet valaha rendezett Magyarország.

És akkor ő lesz a legnagyobb magyar, Széchenyi mehet a levesbe.

A vb ügye tehát túlmutat a sporton, ezért is van az, hogy függetlenül attól, hogy „valaki úszik-e vagy sem, kedveli-e a sportolókat és a sportot vagy sem, támogatja-e a kormányt abban az elkötelezett sportpolitikában, amit folytatunk vagy sem”, az egész ország a rendezvény mögött áll – tudósít az örömhírről a Telesport.

Nos, hát én nem állok a kormány mögött, ellenben pont leszarom, hogy ez az idióta mit hablatyol össze nemzeti büszkeségről, extra képességeinkről, meg a magyaros virtusról, amivel olyanra merünk vállalkozni, amire más – konkrétan Mexikó – nem.

Mexikó százhúsz millió lakosával a Föld tizenegyedik legnépesebb, majd kétmillió négyzetméteres területével a világ tizennegyedik legnagyobb állama.

Ha összehasonlításképpen felsorakoznánk, minden magyar mögött tizenkét mexikói állna, a területükbe pedig huszonegy Magyarország férne bele.

Az egy főre jutó GDP ha nem is egyforma, de a méretekből adódó differencia ezt bőven kiegyenlíti – nem egy Eritreáról beszélünk.

Ők pénzügyi okok miatt visszaléptek, mi meg jelentkeztünk, természetesen mindenféle hatástanulmányok és pénzügyi fedezet nélkül – Orbán szerint az ország gazdasági fejlődése ad biztos alapot a rendezésnek.

Ennek nagyon örülök, hiszen a magyar gazdaság ezidáig olyannak tűnt, mint a háziliba – szárnyalni nem tudott, csak gágogni, míg most kiderült, hogy tulajdonképpen egy álruhás kanadai lúd, mely büszkén és megállíthatatlanul szárnyal az égen.

Persze, mindenki másra büszke, én legszívesebben arra büszkülnék, ha ebben az országban nem lenne alacsonyabb a minimálbér, mint a létminimum, ha az ország fele nem nyomorogna, ha a gyermekek előtt kinyílna a felemelkedés útja.

Ha olyankor, mikor állami szinten is kilóg a fenekünk a gatyából, nem kezdenénk vad urizálásba, hanem a céljaink között világos sorrendet állítanánk, és szép ütemesen meg is valósítanánk azokat.
Lehetőleg a kalandvágyból még itthon maradt kilencmillió magyarnak kedvezve, nem húszezer idióta vandálnak, akik be se mennek a számukra 2006-os szereplésük fizetségeképpen épített stadionokba. A nagyobb baj az, hogy ez csak a kezdet.

Nem akadékoskodnék, ha a tét az lenne csak, hogy emiatt nem épül fel a Röjtökmuzsaj, Bivalytosznád meg Lúdvár fűtött gyepű, egyenként negyvenezres stadionja – sag schon -, de a Nemzeti Félgéntérkép máris nekilátott az olimpia szervezésének.

Állítom, Győző papa Moldovát olvashatott, miközben az ő megalkuvásán ügyködött, ezt a komát csak kottából lehetett összeszerkeszteni…

Itt van előtte Görögország példája, mely nem kis részben az athéni olimpiának köszönheti gazdasága összeomlását – már éppen olyan hangokat hallat, mint Móricka nagypapája, mikor a vastüdőt Móricka elvitte a MÉH-be, de nem tanul belőle.

A diktátorok szeretnek monumentális dolgokat alkotni, ez alól ő sem kivétel.

A diktátorok viszont meg szoktak bukni, alkotásaik meg legfeljebb mementóként ágaskodnak ki a gaztengerből, hogy a nép tanuljon, legalábbis, aki még életben van közülük.

Ez az ember nem érzékeli a bajt, pedig a pénzügyi rendszer összeomlása nem sok jóval kecsegtet.
Ezt már környezte is érzi és elkezdődött a lassú leszakadás tőle.

Rogánt valószínűleg oda kell dobni a farkasoknak, így Lázár vetélytárs nélkül marad, a Fidesz kemény magja meg már a múlté, így valószínűleg ő lesz Süsü utódja.

Már meg is kezdte menetelését a hatalomba, szorgalmasan smirglizi magát, éppen a köztisztviselőket próbálja kézhez szoktatni – harminc-ötven százalékos béremelést ígér nekik jövőre.

Mondjuk Medgyessy is ezzel kezdte.

Mindenesetre a budapesti olimpián Orbán már nemigen fog integetni a népnek, addigra már régen a nyelvén fog táncolni, és még örülhet is, hogy kényelmes cellája van, gumi falakkal…

Hogy velünk mi lesz? Ki tudja. De rettenetes dolognak kell történnie ahhoz, hogy feledésre
ítélje Orbán ámokfutását.

Azért reménykedjünk…

7 hozzászólás

  • Lázár, a lejárt szavatosságú táskahordozó, mint a Pannon Csodarabbi utódja? Oj véh!

    Amúgy a Csodarabbi egyik mementója már gazosodik: az Abony-Fegyvernek autópálya torzója. Tele hazudták vele az étert, mi szerint a csúnya EU miatt van az egész, pedig az első pillanattól kezdve nem volt rá fedezetük, de simán megemelték önként és dalolva a megajánlott vállalási összeget. Ugyan, miért is? Persze, akkor még működött a visszacsatolás: magasabb összeg, magasabb jatt. Most meg annyira haragszanak Simicskáékra, hogy a rutinos csapat helyett – akik nem mellesleg jóformán a gengszterváltás óta építik itt az utakat -egy vidéki parasztház udvarára bejegyzett céget jelölnek ki – lószart fognak pályáztatni – akik még egyetlen m2 aszfaltot sem terítettek le, ráadásul dafke más nyomvonalon fognak elindulni!
    Nooormááális?

  • Kérem szépen nem tetszenek látni a fától. Ugyan is az EU az egy olyan világcég, aki azért odafigel dolgokra. mármint arra, hogy egy ország „uralkodó elítje” nehogy veszteséget könyvelhessen el(görögéknél sem a milliárdost cseszegetik, hogy fizesse ki legalább az adót amit összelopott ezidő alatt, ha nem a népet nyúzzák akárcsak nálunk) Ergó úszni fogunk a hatalmas bvoldogságban, hogy mi rendezhetünk Világbajnokságot. Persze hogy az ország még jobban belekerül a már így is nagy szartengerbe az senkit sem érdekel. Az EU bőségesen fogja kárpótolni azokat a cégeket akik kamu számlák alapjhán majd két háromszoros összegeket fognak visszaigényelni uszodaépítés címszó alatt. Most valahol kezdem kapisgélni, hogy ugyan mi a francért építették a sok stadiont ha nincs foci? Várjuk ki kérem a végít. Orbán apánk akárcsak Sztélin atya majd megmutatja a helyes utat. Tessenek végre elhinni a nagyvezir tudja hova vezeti az országot. Még ennél is nagyobb nyomorba ami most van. De ha egyszer nincsen egy erős egységews ellenzéke miért ne? Teheti mert senki sem fogja lerángatni a korányzati kakasülőről ahova felreppentette magát. És ez a mygar átka. Mindenki csak jól járni akar de, hogy más is véletlen jól járjon az nem igen érdekli. Még csak az úgynevezett éhendöglési minimumot sem adja meg mindenkinek. Tessék érte nyalizni falizni.

  • Láttam én már Stadler stadiont félő a mostaniak is így járnak,na de a remény hal meg utoljára.

  • Mirjám, mit gondolsz, hány tízezer főnél többet befogadni képes stadium/stadion van Izraelben. Megmondom: tizenkilenc. S most bővítenek több kisebbet. Nem kell sok fantázia, hogy miért…!? Miért fáj nektek, hogy Magyarország is igyekszik megmutatni a világnak, hogy igen is képes nagy dolgokra. Ha rosszmájú lennék megkérdezném: úsztál már egyfolytában 200 métert, vagy legalább láttál már (TV-n…) egy Maccabi Tel-Aviv mérkőzést ?

  • Sára
    2015 április 18
    2:40 de.
    deámémmeg rosszmájó vagyok, hát mekkérdem. láttál te mostanában magyar focit?

  • Avi !

    Azért megbocsáss, de ahogy rátekintek a tisztelt curriculum vitae-dre, ha az a bizonyos „Sztélin atya”, ahogy írod, valóban nem tudta volna a „helyes utat”, Te ma nem kommentelnél itt, a KMH hasábjain. Persze én sem. Hála nem jár érte, de ne kompenzálj hálátlansággal se… !

    .

  • Sára
    2015 április 18
    2:40 de.

    Felteszem, nem Magyarországon élsz, különben ilyen pikírt badarságot az életben le nem írtál volna !
    Miért „fáj” (?) bárkinek is aki kifogásolja a nyakló nélküli stadionépítést – megakarván mutatni, hogy Mo. „mire képes”?
    Nem fáj, egyetlen magyarnak sem fájhat, ha megvannak erre azok a források amelyek biztosítják a költségvetés biztonságát, az ország normális működését – gondolok itt elsősorban az alap és a szociális tevékenységekre !

    Ám miután az „országnak harmada éhen gebed” – ahogy a régi munkásmozgalmi dal is mondta ( no lám, tényleg nincs új a nap alatt!) érthetően egyre többen kifogásolják az esztelen költekezést, a sport, és azon belül is a stadionok költségvetési forrásokból történő finanszírozását!

    Abban az országban, ahol kb. négy millióan nem tudják ma, hogy merre meddig,több százezer munkanélküli tengeti életét biztos kereset és egyáltalán akár rövid távú célok nélkül is, ahol az ország fele a létminimum alatt él, és gyerekek éheznek, na itt ne hadováljon senki sport szeretetről, meg a „mi megmutatjuk mire vagyunk képesek”-ről, mert jól láthatóan semmire !

    Az az ország, amely nem képes a polgárai számára a minimumot sem nyújtani, és még csak nem is érdekli sok százezer ember sorsa – az ne akarjon bizonyítani legalábbis ilyen módon és ilyen eszközökkel ne – tegye ezt másképp, mással és aztán ácsingózhat sport sikerekre !

    Egy jól láthatóan és érezhetően személyiség zavaros fószer rögeszmés, hagymázas lázálmának, dölyfös kivagyiságának foglyai az ország lakosai, minden és mindenki az ő „álmainak” a kiszolgáltatottja – és mi meg csak nézünk, álmélkodunk, ingatjuk a fejünket, de végtére is elfogadjuk ami velünk történik, belenyugszunk, ha rá nem is bólintunk…
    Aztán egyszer csak történik majd valami – na azt nem kéne kiprovokálni, mert jó vége biztos nem lesz – különösebb jóstehetség nélkül is állítható.

    A többezres felcsúti stadiont felveri a gaz előbb utóbb – mert már a szervezett, buszokkal odaszállított alig 300 fős „tömeg” sem jön össze – de a vezért láthatóan nem zavarja, épül a kisvasút, a reptér, a csónakázó tó stb – félő, hogy egyszer rágyújtják, amikor a legmeghittebben szozyolázik benne, épp akkor! Nem kéne megvárni….