Semmi sem drága

2015 április 23 12:04 de.8 hozzászólás

Élő SAS madarat, cirkuszi szereplővé, kabala állattá alacsonyítani…

A Ferencváros labdarúgócsapata egy élő sast kap, így a jövőben nemcsak maszkos, hanem hús-vér kabalaállata is lesz a zöld-fehéreknek.

Hamarosan új taggal bővül a Fradi Család, pár hónap múlva egy igazi, saját, élő sast kap a Ferencvárosi Torna Club. A kis fióka egyelőre még meg sem született, de Szabó László solymász segítségével a Fradi TV bemutatja, hogy milyen lesz a Ferencváros élő kabalaállata.

Ezt a hírt olvasva hirtelen el sem tudtam dönteni, hogy igaz lehet-e ez? S, hogy mennyire igaz, ha igaz… Képtelen vagyok elhinni, hogy ez IS megtörténhet kis hazánkban. Az alábbi videó kétségkívül igazolja, hogy nem álmodom .

A Magyar Labdarúgás hírei olvastán, felvisítottam: – Itt, ebben az országban már semmi sem drága? – A tervek szerint egy élő sasmadarat (kabala állat szerepe okán) adományoznak a Ferencváros labdarúgó csapatának. A madár még nem bújt ki a tojásból, de „úton van”. Felvetődött bennem, ettől az élő csodálatos madártól várják, mint élő kabala állattól a megdicsőülésüket a focisták, a torna club, a vezetők, játékosok – no meg mindazok az eszementek, akik ezt kiagyalták. Mint tudjuk a SAS a szabadság szimbóluma. Ennek a madárnak soha nem szabad rabságban élnie, az Ő élettere a természet, a hegyek, völgyek, s a szél, melynek segítségével varázslatosan szépen repül, „szitázik” ég és föld között. A SAS védett madár, úgy tudom, a legnagyobb védettségben van, vagy csak volt? Eszementek, akik azt hiszik, ezzel az ormótlan, becstelen tettükkel – jót és üdvöset tesznek. Nehéz az indulataimat fékeznem, mert ordíthatnékom van, de nagyon.

A világszerte bevezetett/bevált kabalafigurák szerepeltetése nem tenné meg a mindenféle pályákon?

Az egész világon embereket öltöztetnek fel, jelmezekbe és „kabala figuraként” az a dolguk, hogy ott tébláboljanak a pálya szélén, a meccseken, a sportolók és a drukkerek között. Egy SAS majd ott köröz a tribün felett? Netán hosszú láncon? Vagy ketrecbe zárva? Minden zsigeremben tiltakozom, s ezért tisztelt Olvasóink, fogadják el az alábbi videót, nézzék és csodálják meg ezt a fenséges madarat. Ez a videó igazamat bizonyítja.

Megismételem: a SAS a szabadság jelképe. Az indiánok szent állata. Mi is megbecsülhetnénk és nem cirkuszi látványossággá alacsonyíthatnánk le!
Erről a madárról kevesen tudják, mely nemcsak a szabadság, de a hűség szimbóluma, sőt jelenség is. Életében egyszer választ párt. Nem úgy, mint az emberek. S, ha bármi okból egyedül marad, akkor egyedül is hal meg. Ugyanúgy, mint a hattyúk!

Ez is egy újabb gesztus lenne döbrögi felé? Netán a labdarúgás „szent oltárán” már mindent fel lehet áldozni? A fityesz és egyes döntő-emberek szerint még ez is belefér? Nekem nem! A hozzám hasonló gondolkodású embereknek is a megvetés, felháborodás jut eszünkbe, erről az újabb őrültségről.

Mi következhet ezek után? Sámánok? Dobbal, síppal, netán emberáldozat? Igaz, ha egy SAS-t feláldoznak, ezek után az emberáldozat már egyszeregy.

Szerintük!

Okulásul, hogy nézzük meg ezt a videót, mert igaz. A sas, nehéz döntést tesz meg azért, hogy „újjá szülessen”. Ez így igaz… Nézzük meg együtt ezt a videót, mely elmeséli, miképpen teszi ezt meg. Ő tud választani, mi emberek, a saját érdekeink miatt miért nem?

8 hozzászólás

  • ˙

    Na aztán miért is ne ?

    A londoni Tower egykori kivégző helye fölött, ahol többek közt Bolein Anna vérét is fölszippantotta ködös Albion rideg agyagos földje, még ma is ott köröznek a hollók… Na nem ám az 500 év előtti, kék vért ivó, előkelő holló család leszármazottai, hanem az angol állam tartja őket a kellő illúziók fenntartása érdekében. E toweri dögevők – egyébként szépek, játékosak és aranyosak – reggel ki, este pedig vissza totyognak a számukra létesített tyúkólakba, ott a vendégek közvetlen közelében, az e célra rendszeresített tyúklétráikon. Nappal köröznek, játszanak és kárognak a királyság, vagy a Lord Major költségére, a turizmus üdvösségére…

    .

  • Amúgy az a zöld sas pedig, tulképp. a Fradi már első pillanatától kezdve a turulmadarat hivatott jelképezni…
    No comment.

  • DonGolo
    2015 április 23
    11:21 de.
    Ez téves információ. A csapatok kabalaállatot választanak. Az újpesti például egy kék majom. Nem kell mindenbe politika, ha nincs benne.

    Elmondom a történetet. Kirúgták a régi sast, mert a húszezer forintos fellépési gázsi kevés volt, és magánfellépéseket vállalt születésnapokon, bulikon, a klub tulajdonával. Csináltak egy újat, amit körberöhögött, kigúnyolt az ország. Snassz lett volna visszahozni a régi sast.
    Íme:
    https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/p526x296/11080892_954194241281526_7154792902350587410_n.jpg?oh=2e6613c9a61d51286d1e4f4a00434e0c&oe=55A4789E

  • Horváth Béláné

    Gratulálok az íráshoz!
    Számomra egyértelmű: a sas a szabadság madara, most majd bezárják, és mutogatják a lábán egy szíjjal….
    Árunk és Ormányunk pont ezt teszi az országgal is. Kifelé mutogatja a szabadságot, de ott a láthatatlan szíj a lábunkon, s ha kicsit is röpülni szertnénk, azonnal visszaránt bennünket….

  • Horváth Béláné

    Bocsánat!
    …. Ártunk és Ormányunk…

  • Horváth Béláné:az előző verzió is jó.
    Az árunk olcsó. Van, akit kilóra megvesznek, van, akit kiárusítanak…

  • Sőt, van, akit megvenni sem kell, önként törleszkedik az odavetett morzsák reményében.

  • Georgina Bojana

    Kedves Horváth Béláné,
    köszönöm a gratulációt (( 🙂 )), bár ez az írás jó, ha meg sem született volna. Ezt úgy értem, hogy nem lett volna rá sem indok, sem ok, hogy meg kellett ezt írnom.
    *
    Felháborított és fel is háborít, a nem minden ok nélkül ez az Ön szerint nagyon jól, tömören megfogalmazott „jelszó” – …ártunk és ormányunk…
    Itt ez a két szó, mindent lefed.
    *
    Hiába visítunk, írunk, tüntetünk. Ők mindent letipornak, befalnak és tönkre vágnak.
    Nagy kárt csinálnak és teszik azt önfeledten,de gátlástalanul.
    (( 🙁 ))
    G.B.