Egy kanadai arab lap terrorista vallásnak nevezte a judaizmust

2015 május 8 2:37 du.25 hozzászólás

A Mississauga nevű torontói elővárosban nyomtatott Meshwar arab hetilap szerint a judaizmus egy „terrorista vallás.” Továbba szerintük a zsidók –  en bloc – „megrögzött gyilkosok.” Mike Fegelman, az Honest Reporting Canada nevű szervezet vezetője rámutatott arra, hogy ez ugyanaz a lap, mely megtapsolt egy terror cselekményt egy izraeli zsinagóga ellen, melyben négy rabbi és egy izraeli rendőr is meghalt.

A Meshwart több mint négyezren olvassák Ontario tartományban és megszokott, hogy a lap szalonképtelen cikkeket és szerkesztőségi anyagokat hoz le. Például néhány hónapja egy karikatúra jelent meg Benjamin Netanyahu izraeli kormányfőről, melyben palesztin gyerekek vérét fogyasztja a miniszterelnök. Ilyen szemszögből a Meshwar cikkei egyre inkább a tizenkilencedik századi vérvádakra hasonlítanak. A Centre for Israel and Jewish Affairs (CIJA) már négy alkalommal rendőrségi feljelentést tett a lap ellen a Peel körzeti hatóságoknál, de az újság tovább folytatja nyiltan antiszemita uszítását. A mostani cikk után újabb panasszal élnek a zsidó közösségi szervezetek.

Fotó: Meshwar c. lap.

Fotó: Meshwar c. lap.

Jonathan Halevi egy közösségi aktivista aki olvas és ért arabul.  Halevi korábban az izraeli államvédelmi szerveknek dolgozott. Ma már Kanadában él, de rendszeresen követi a Meshwar gyűlöletkeltését a zsidóság ellen. Szerinte a lap egyszerre „démonizálja” nem csak Izraelt, de az egész zsidóságot.

Amikor a Canadian Jewish News nevű hetilap felvette a kapcsolatot a Meshwar főszerkesztőjével – Nazih Khatatba-val – , azt a választ kapták, hogy a lap nem tud reagálni az ominózus írásra, mert per pillanat túlságosan el vannak foglalva.

A zsidó közösségben az ötödik rendőrségi feljelentésre készülnek a lap ellen. A KMH-ban is írtunk korábban arról, hogy a Meshwar gátlástalanul közöl Holokauszt-tagadó írásokat.

25 hozzászólás

  • Hat igen, tul bekes volt Kanada. Az ilyesmit nem lehet birni, be kellett hozni nehany millio muzulmant is, hogy biztositva legyen a gyulolkodes es az eroszak.

    Apropo… kik is hoztak be oket? Csak nem a kanadai bolsik?

  • Miről beszélünk?
    Ma már a világ minden biztonsági szolgálatánál,ha bárhol,a föld bármely országában gyilkosság,terror cselekmény történik az első lépés,hogy keresik az arabokhoz az iszlámhoz közelállókat.Legtöbb esetben meg is találják a gyilkosokat,kábítószer kereskedőket, kuplerájok felvigyázóit,tulajdonosait.Minden alvilági hangszeren zenélnek.A Natanjahuval és a zsidókkal kapcsolatos képeket sem ők találták ki.Még ebben is el vannak maradva k.b. 80 évvel a stürmer mögött. Ma van a 70. évfordulója a náci fenevad feletti győzelemnek.
    Az iszlám-nácik nem kapnak revánsot.Az ő sorsuk valószínűleg még rosszabb lesz.

  • Christopher Adam

    Moshe,

    Most komolyan, hol vannak a kanadai bolsevikok? Én eddig nem vettem észre, hogy tolongtak és nyomultak volna ebben az országban…

  • Judith Kopacsi

    Az igaz, hogy legálisan létezik a kommunista párt kanadában. Indulnak is majd minden szavazáson, és ha 10-en szavaznak rájuk egy-egy körzetben, akkor már boldogok, hogy van aki tudomást vesz róluk. Azaz, egyáltalán nem számottvetőek.

  • Christopher Adam

    Pontosan úgy van, ahogy Judith írta. A 2011-es kanadai szövetségi választáson a Kanadai Kommunista Párt (CPC) összesen 20 választókerületben indult (Kanadában 308 szövetségi választókerület van). Az országos eredmény pedig összesen 0,02 százalékra sikerült a CPC-nek. Ez annyit jelent, hogy még 3 ezer „bolsevik” szavazót sem tudtak találni.

  • Az Izlám bevándorlásnak amely jelenleg folyamatban van annyi köze van a ” bolsik „-hoz,mint Kohn néninek az éjféli miséhez. Az arabok hosszúlejáratú terveinek sarkallatos tényezője,a globális elözönlés. Az ötlet állítólak a néhai líbiai népvezérnek Kadafinak volt köszönhető, aki többedmagával finanszírozni kezdte, fiatal muszlim házaspárok emigrációját a nyugati országokban, azzal a célzattal, hogy majd ott gyors ütemben elszaporodjanak, és végül évek multán szavazataikkal kerüljenek politikai, erő poziciókban. Ismét csak egy állítólagos Kadafi kijelentés idézhető, amely így hangzott a fültanúk szerint ” Egy puskalövés nélkül elfoglaljuk a világot, csak idő kérdése. Nekünk muszlimoknak az idő lényegtelen „. Ami pedig a Meshwar újságot illeti, valószinűleg az olvasóinak csak ilyen és hasonló szöveggel tudja eladni a lapot, ” üzlet az üzlet ” alapon hiszen 4000-es példányszám a hirdetésekkel együttmár valami. Kanada egy csodálatos békés, toleráns, demokratikus ország,sajnálom,hogy problématikus lesz egy ilyen mocskot megszüntetni.

  • Alex, Kanadaban fogalmi zavarok vannak.

    Harom nagy part van, ebbol ketto joval erosebb, mint a harmadik.
    Az ugynevezett Progressive Conservative part, amelyiknek elvileg a demokratikus jobboldalnak kene lennie, igazabol a liberalis part.
    A Liberal part, aminek a demokratikus baloldalnak kene lennie, igazabol a szocialista part.
    A New Democrats nevu part, ami „uj demokratat” jelent, igazabol a kommunista part. Ez a harmadik a legkisebb.

    Volt itt egy Chretien nevu vizfeju miniszterelnokunk kb. 13 evig. O a „liberalis” (cocjalista) part tagja volt, ami azt jelenti, hogy bolsi volt. (Amerikaban mar Kretyo nagymesterere, Trudeau elvtarsra, is ugy utaltak, hogy „az a hulye kanadai komcsi”.)
    Igaz, hogy Trudeau kezdte az akarhonnan valo bevandoroltatast, de csak a vizfeju Kretyo idejeben indult be a dolog igazan. Most meg mar meg lehet ____ni, mert csaladegyesites okan egesz falvak jonnek ide Azsiabol es Afrikabol, hiaba van jelenleg az allitolagosan konzervativ part hatalmon.

    Mondjuk nekem semmi gondom nincs azzal, hogy mar alig lehet latni feher gyerekeket az iskolakban, nekem csak bizonyos ideologiakkal van problemam, es nem pontosan ertem miert kellett ide is behordani azokat, akik potencialis terroristak (lesznek). Na de biztos van neki valami nagyon magasztos oka, amit en kis buta nem ertek meg. 🙂

  • Christopher, fentebb irtam.

    OK, az en szotaramban a bolsi szo nem egyezik meg csak a bolsevik szoval, hanem magaban foglal minden olyan egyent, aki jobban akarja tudni nalam, hogy nekem mi tetszik, mi jo, mit szeretek.
    Benne foglaltatnak a nacik, a komcsik, a cocjalistak, anarchistak es az iszlamistak is.

    Annak idejen azert jottem el Magyarorszagrol, mert ott is egy mindent tudo, mindenbe belepofazo, mindent tilto orult banda uralkodott. Amig tudom es ertem, hogy minden emberi tarsadalomban kellenek korlatok, addig azert szeretnem ha ezek minel kevesebbek lennenek, es minel tobb ertelemmel lennenek megtervezve.

    Sajnos Kanada is ratert a bolsi utra, bar meg kozel sem olyan rossz, mint annak idejen Magyarorszag volt. De ahogy ezt errefele mondjak, ez egy slippery slope.

  • Gyuri, ezt irtad:

    ” Az iszlám-nácik nem kapnak revánsot.Az ő sorsuk valószínűleg még rosszabb lesz. ”

    Tetszik az optimizmusod. Sajnos azonban en ugy latom, hogy Izrael, es vele egyutt a galut-ban elo zsidok is minden fronton veszitenek.

    A propaganda haborut mar regen elvesztettuk, a nepesedesi tendencia messze a bekeaktivistak javara all, nem csak a Kozel-Keleten, de elozonlik Europat es Eszak-Amerikat is. Meg 20 ev es ket muzulman elnok, illetve miniszterelnok fogja az ujjat a francia es angol atombombak indito gombja folott tartani. Az lesz am a biztonsagos vilag!

    Ma az utam a West Edmonton Mall-on keresztul vezetett valamiert. Sajnos havonta legalabb ketszer keresztul kell setaljak rajta (bar eppen megkerulhetnem, de en egy ilyen kis 4-kereku ketrecet tolok magam elott, amit itt walker-nek hivnak, es inkabb a rovidebb utat valasztom) es ez az a mall, amit az IS vadak kiszemeltek maguknak, mint felrobbantani valot, esetleg olyat, amiben lehetne rendezni egy jo kis lovoldozest.
    Mit mondjak, nem ereztem magam biztonsagban…

    Mondjuk az se segitett a hangulatomon, hogy egy idiota edmontoni biro kiengedte a bortonbol az egyik Guantanamobol hazaengedett kanadai bekeharcost, aki Afgiban, 15 evesen kuzdott az iszlam sikereert elegge jo sikerrel.
    Minket meg lassan lecsuknak, ha meg merunk szolalni.

  • Jichak Perlmutter

    Főokos, T. Moshe Akiva Úr !

    Azon magyarországi „bolsi úton” 1945-től 1990-ig* nem volt zsidózás, tehát téged sem az vitt ki külföldre… Nemcsak, hogy létbiztonság volt, de még (testi) biztonságban is érezhettük magunkat, mint se az előtt, se azóta.
    No, így aztán valami mégiscsak jobb volt akkor, mint az úgynevezett demokrácia és szabadság beköszönte óta, amikor is kiszabadult a náci szellem a palackból, és ott zsidóznak, ahol csak kedvük szottyanik nekijük… Nemcsak liberális szózatok védőernyője, de a szólásszabadság szent ügyére hivatkozva, a nekik megfelelő jogi biztosítékok mellett.

    És képzeld, mindezt „bolsik” nélkül teszik így, sőt…
    .

    *Kivéve 1956. két hetét…

  • Moshe Akiva,
    tipikus gajleszjíd gondolataidat nem akarom megzavarni.Megnyugtatás képen csak annyit,hogy itt nem lehet kapni „szív újságot”.Nem lesz mit olvassunk ameddig az európai zsidók és nem zsidók jajgenolnak az iszlámtól rettegésük miatt.Ki veszít,mikor és mit azért úgy gondolom olyan magas szintre még nem jutottál,hogy Sabtáj Zwisdit játszhass.

  • Jichak Perlmutter,
    Köszönöm amit írsz akár én is írhattam volna.Nem vagy egyedül!

  • A bolsizás abszurditásán túl, az sem vezet sehova, ha egész embercsoportokat bélyegeznek meg, a Közel-Keletről érkező teljesen heterogén bevándorló népesség esetét is beleértve.
    Amellett, hogy jó részük több generáció óta él a fejlett országokban; éppen hogy nem a „bolsik” miatt érkeztek, hanem a második világháború utáni évtizedekben konjunktúráját élő, klasszikus, magántőkés kapitalista berendezkedésnek a munkaerő kereslete nyomán…

    Manapság pedig sokan épp azok elől az iszlámisták elől menekülnek ( akár a tengerbe veszve az emberiség dicsőségére, így hét évtizeddel a hitleráj legyőzése után ) amelyek ilyeneket okádnak – ha nem éppen tettlegességgel nyilvánítják ki eszméiket – mint az ominózus kanadai arab nyelvű iszlám-fasiszta lap.

  • Amúgy a „civilizációk összecsapása” nevezetű tétel, pedig korántsem annyira fekete-fehér, mint azt a – nemcsak magyarországi – (szélső)jobbról s az igénytelenebb médiumokban lefestik. A közel-keleti népek soraiban sem tetszik mindenkinek az iszlám-fasiszta reakció s például nemcsak a tömeggyilkos – szekuláris fasiszta ( baathista/pán-arabista ) – Bashar al Assad híveinek. Lehet, hogy a tőkés nagyhatalmak és közel-kelet lakájaik, közülük egyeseket jobban utálnak, mint Assadot és a Daesh-t együtt véve. Nemcsoda: például hetven éve egyes nemzetiszocializmus/fasizmus ellen harcoló szabadságharcosokat ( mint a görög ELAS/EAM ) is a későbbiekben a „Nyugat” az ellenségeiként kezelt; remélhetőleg napjainkban nem ez lesz a helyzet.

    http://www.youtube.com/watch?v=Igj8dqpIcx4

  • Eleftheria,

    Azt hiszem kicsit tevedsz bizonyos dolgokban. Frankhonba es Angliaba azok a muzulmanok erkeztek elsore, akik a volt gyarmatokon kiszolgaltak a francia, vagy angol megszallo eroket.
    Nemetorszag eseteben igaz, hogy a ferfiak hianya a haboru utan megkovetelte a vendegmunkasokat, es vittek is eleg rendesen a jugoszlavok mellett torokoket is.

    Tobbnyire nem is a bevandorlo muzulmanokkal van baj, hanem a csemeteikkel, no es az iszlmaba betertekkel. Valamitol ezek beorulnek. En sejtem az okat, de most erre nem terek ki.

    Nem belyegeztem meg egy egesz nepcsoportot, sot! Ha kicsit jobban odafigyeltel volna arra, amit irtam, akkor lattad volna, hogy *potencialis* terroristakrol beszeltem, tehat nem altalanositottam, hanem arrol az aranylag kevesrol beszeltem, aki, vagy akinek a csemeteje idovel itt terroristava valik.

    Arrol is lehetne beszelgetni, hogy vajon miert kellett a nyugati orszagoknak a muzulman munkaero, amikor el lehetett volna fogadni az osszes cocjalista orszagokbol erkezot, lehetett volna elfogadni tobb hindu indiait, kinait es del-amerikait is. De valamitol a muzulmanok lettek a cukorfalatok.
    Nem lehet, hogy bizonyos gazdag arab orszagok (akik aztan milliardokat koltottek arra is, hogy az adott orszagokban eleg mecset es madrasza legyen felepitve) kicsit besegitettek abban, hogy a muzulman legyen a cukorfalat az osszes lehetseges bevandorlo kozott?
    Nem lehet, hogy bizonyos politikai partoknak meg jol is jott a simli, mert iy modon neveltek a szavazoik szamat?
    (Itt Eszak-Amerikban dokumentalva van, hogy mar 100 evvel ezelott is az ugynevezett „liberalisok” vartak a hajokon beerkezo bevandorlokat, adtak mindegyiknek 5 dollart es elmagyaraztak nekik, hogy kire es miert kell majd szavazniuk. Ugye nem akarod azt mondani, hogy ugyanez Europaban nem tortenhetett meg.

  • Jichak, az igaz, hogy nem a zsidozas elol menekultem, hanem a bolsik elol. Errol fenn mar irtam, amikor elmagyaraztam mit jelent szamomra a bolsi. (Sajnos unom allandoan leirni, hogy „az allitolagosan liberalis part/ember”.

    Nekem kulonosen jo dolgom volt anyagilag nezve, 1984-ben, mikor eljottem havi 13-14 ezer forintot kerestem. Voltak, akik akkoriban 2000-bol eltek.

    Arrol pedig nem en tehetek, hogy Magyarorszag minden eddigi vezetoje 89-ota csirkefogo volt, es gyeprevagtak az orszagot.

    Hogy a nacik megint megjelentek nekem sem tetszik egyaltalan, foleg nem az, hogy van nekik egy nem tul jol leplezett, legalis partjuk is.
    Hogy leteznek az egyertelmu, mert mindig is voltak zsidogyulolok, es mindig is lesznek. De hogy legalis partot alapithassanak, az meg nekem is sok. Az a hires, de soha el nem csattan orbani pofon nagyon hianyzik.
    Ezzel kapcsolatban megemlitenem, hogy meg akkor is, amikor mar rakenyszerultem a kis setalo-ketrec hasznalatara, lementem Spokane-be ellenttuntetni (Washington allam), mert ott vonulnak fel valamiert az amerikai nacik minden evben. Ha Amerikaban hagyjak oket habzani, miert ne engedhetne Magyarorszag is? De errefele legalabb nincs legalis partjuk, illetve en nem tudok rola.

  • Moshe:

    OK; de mi köze mindennek a bolsevikokhoz ( amely amúgy sem egyenlő a baloldalival, sőt a marxistával )?
    Hiszen a petro-dollárok a középkori szintű feudális monarchiákat gazdagítják évtizedek óta, amelyek a magántőkés világgazdaság vérkeringésének a szerves részei, pontosabban félperifériái: a fejlett ipari országok számára alapvető fontosságú nyersanyagot adnak el, s a fejlett országok nagy hozzáadott értékű iparcikkeit ( civil fogyasztási cikkek mellett nem utolsósorban hadfelszerelést ) vásárolják. Az egy külön messzire vivő téma, hogy a legerősebb nagyhatalmak ( keletiek s nyugatiak egyaránt ) elitjével összefonódó szénhidrogén/fosszilis energiahordozó ipar ezen energiaforrásoktól való függőség fenntartásában érdekelt.

    A petro-dollárokból pénzelt iszlámista agymosáson átesett tömegeket pedig a hidegháború óta cinikusan felhasználják Amerika és szövetségesei Afganisztántól, kezdve a volt-Jugoszlávián és Kasmíron át a polgárháborús Szíriáig.
    Ennek lett a járulékos eredménye a nyolcvanas évek végétől Bin Laden, vagy mostanában a ” Daesh ” ( s egy sor rokon szervezet Nyugat-Afrikától a Fülöp-szigetekig ). S akkor még az évszázados szunnita-síta szektariánus acsarkodás újjáéledésének pusztító, lefelé húzó örvénye nincs is említve; amelyet 2003-tól az iraki események éppúgy elősegítettek mint a szunnita iszlámista ébredésre is reagáló síta klerikális hatalomátvétel 36 éve Iránban. Most Jemenben az Arab Liga szinte intenzívebben harcol a „síta Iszlám Állam” ellen ( egy rohadt helyi törzsi háború amely a kívülről is szított regionális szektariánus acsarkodásba „illeszkedik” ) , mint a „Daesh” iszlám-náci Einsatzgruppéi ellen Mezopotámia és a Levant vidékén.

    Amúgy a volt gyarmatokról is nyilván azért vándoroltak tömegek az anyaországokba mert az ottani munkaerőpiac képes volt felszívni őket; 1989 előtt a volt KGST országokból ( vagy Kínából ) elég bajosan lehetett volna vendégmunkásokat toborozni, Latin-Amerikából meg éppenséggel Észak-Amerika felé veszik az irányt. Ahogyan olvasom az ottani híreket a xenofóbiában/rasszizmusban utazó (szélső)jobboldali gazemberek számára ők sem túl kedveltek. Nem potenciális terroristának „csak” potenciális bűnözőnek vannak beállítva, akárcsak a romák Európában ( s főleg annak keleti részén )… Csakhogy ezek mind a kapitalista osztálytársadalmak komplex anomáliáiból adódnak, egyáltalán nem egy fekete-fehérre leegyszerűsíthető téma.

  • Moshe:

    az a híres „orbáni pofon” azért nem csattan el a hungaristák felé, mert az orbáni új-horthysta állampárt ugyanabból a szubkultúrából meríti követőit, mint a Jobbik. A Vona nevezetű jobbikos pártvezér pedig nem akárhonnan indult, hanem a „polgári körök” nevezetű FIDESZES szélsőjobboldali aktivista csoportból, amelyet az elbukott 2002-es választások után hoztak létre. A 2006-os második bukta után pedig a Fidesz és a Jobbik mögött álló szélsőjobboldali bandák dúlták fel fél Pestet… Ekkora a jobbikos „SA”, a Magyar Gárda megalakulása idején már a két világháború közötti időket idéző szellemi légkör uralkodott, s már odáig durvult a helyzet, hogy romák elleni rasszista gyilkosságok történtek. 2010 óta pedig az orbáni rendszer, a putyini típusú volt szovjet rezsimekhez hasonlóan számolta fel ( a Magyarországon történelmi, társadalmi okokból amúgy is fejletlen, korrupt ) demokratikus jogállamiság maradékát is. Manapság pedig ott tartunk, hogy a neo-fasiszta Fidesz és a nemzetiszocialista-hungarista Jobbik konvergálnak egymással, egy Orbán utáni helyzetben egyáltalán nem elképzelhetetlen a Jobbik hatalomra kerülése. Nem is annyira választások útján mint inkább az Orbán utáni Fideszt olvasztaná magába. Mindez történik a demokratikus Nyugat statisztálása közepette az EU és a NATO felségjele alatt, ráadásul az unió euró milliárdjaival pénzelve a maffiózó uralkodó klikket. Szóval szkeptikusan érdemes figyelni Magyarországot és a nagyvilágot is; senki sincs a helyzet magaslatán.

  • Eleftheria,

    Gyakorlatilag mindenben egyetertunk.

    A jelenlegi magyar vezetes megiteleseben van nemi kulonbseg. En nem ott elek, es az a heti 10-15 ujsagcikk Magyarorszagrol, vagy ritka beszelgetes a rokonaimmal, barataimmal nem lehet eleg biztos a megiteleshez. De ennek ellenere is azt hiszem, hogy a fasisztazas Orbant illetoen egy kicsit tulzott.
    Nekem ugy tunik, hogy o csak siman azt mondja a jonepnek, amit az hallani akar, fuggetlenul attol, hogy Orban mit gondol, vagy tart jonak. (Ezt nem a fasisztak talaltak ki.) No es hogy ugyanolyan tolvaj gazember, mint az elozo uralkodo part emberei voltak.

    A masik dolog a bolsi szo. Fentebb irtam:
    ” az en szotaramban a bolsi szo nem egyezik meg csak a bolsevik szoval, hanem magaban foglal minden olyan egyent, aki jobban akarja tudni nalam, hogy nekem mi tetszik, mi jo, mit szeretek.
    Benne foglaltatnak a nacik, a komcsik, a cocjalistak, anarchistak es az iszlamistak is. ” (Kihagytam a fasisztakat, elnezest kerek erte.)
    Lehet, hogy talan tul pongyola megfogalmazas, de lenyegeben azokat az orulteket jelenti, akik mindent meg akarnak nekem hatarozni, minden lepesemet megtervezni, tiltani ezt, tiltani azt, mikozben csak azt engedik meg, hogy szepen csendben maradjak. (Lasd Ille Istvan.)

    Amennyire elnezem a fejlett Nyugatot, a baloldali partok csak a nevukben (vagy meg abban sem) liberalisok, hanem kontroll maniakusok. Raadasul a legtobb eseteben semmi szukseg a kontrollra, es ugy kontrollalnak, hogy az minel tobbe keruljon az altaluk kontrollalt nepnek. Emellett mindent megtesznek, hogy lehetoleg eluldozzek azokat, akiknek van penzuk. Mindketto tipikusan bolsi szokas. (Termeszetesen vannak meg mas issue-k is.)
    Kanada, Amerika, Frankhon, Anglia es Izrael eseteben ezt eleg nagy biztonsaggal tudom. Termeszetesen nem ismerek minden demokratikus orszagot, de fel merem tetelezni, hogy ugyanez megy minden ilyen orszagban.

  • Meg egy dolog, amiben sajnos egyetertunk.

    Szerintem is csak ido kerdese mielott a Jobbik hatalomra kerul Magyarorszagon. Hacsak nem, amikor Orban mar tudja, hogy veszelyesek ra nezve, akkor vegre kiosztja azt a pofont.

    Jelenleg szerintem – nem pontosan ertem mi, de – valami belpolitikai oka lehet, hogy hagyja a Jobbikot czinczogni. Valamiert szuksege van rajuk.
    Szerintem nincs Orbannak oka feltetelezni, hogy a jobbikosok atallnanak mas magyar bolsi partokhoz, ha letartoztatna a vezetoket es felfuggesztene a partot. Azok valoszinu inkabb visszajonnenek egy mas nevvel, mas platformmal, ami politikailag korrektebb … bar ezt is meg lehetne akadalyozni, ha Orban nagyon akarna.

  • Eleftheria

    Ezt írtad: „..mert az orbáni új-horthysta állampárt ugyanabból a szubkultúrából meríti követőit, mint a Jobbik.”

    Ha összeadom a két párt szavazóinak számát, az lefedi az össz’ szavazók legalább háromnegyed részét. A maradékból pedig sehogy nem jön ki az MSZP és SZDSZ korábbi tekintélyes szavazótábora, ami volt, hogy meghaladta a kétharmadot.
    Az én következtetésem, hogy korábban az MSZP és az SZDSZ is ugyanabból a szubkultúrából merített, mint most a két jobboldali párt.

  • Igentisztelt Elfteheria !

    8,16-8,38 időponti tárcáidhoz csak gratulálni tudok. Úgy a stílusa, de elsősorban a tartalma okán. Ilyen alapos, teljes összefüggéseire rávilágító összefoglalót és cáfolatot régen olvashattunk a demagóg bolsizás elhárításról még e hasábokon is.

    Még egyszer grtula !!! 🙂

  • T. Moshe Akiva !
    Hatalmas tévedésben élsz, amikor azt hiszed, hogy Orbán pártja és a Jobbik két külön csoportosulás. Pedig egy és ugyanarról van szó.
    Talán már távol éltél, amikor Orbán országos terítésben megalakította, az úgynevezett Polgári Köröket, amelyek nem szolgáltak más célt, minthogy majd ezek szolgáljanak a fid SS tartalék hadereje gyanánt. Ezt a „haderőt” nem viccből használom, mert a Vezér évtizedek óta állandóan harcról, stratégiáról és taktikáról papol föllelkesült híveinek.
    Aztán persze ő maga is belépett egy ilyen polgárinak titulált, inkább populáris csürhébe, ahol összejött Vona Gábor ifjú nácival és megalapították a Jobbikot, amely alapvetően arra volt hivatott, hogy az akkor parlamenti fid SS helyett is kimondja a kimondhatatlan, a szalonképtelen és emberellenes nézeteket és véleményeket. A Jobbik tulképp, nem más, mint a fid SS faltörő kosa, ezért hozták létre.
    Belőlük nőtt ki a nyilas egyenruhát viselő és árpádsávos (nyilas) zászlók alatt vonuló, keleti falvakban grasszáló, csapatos megfélemlítő akciókat lebonyolító Magyar Gárdának elnevezett paramilitáris alakulat, amelyhez a fid SS egy ujjal sem nyúlt hozzá, nemhogy pofonokat osztogatott volna nekik.
    Azt a bizonyos két pofont is . c s a k . a . v á l a s z t á s o k r a . való tekintettel ígérték, hogy a rajtuk ill. a létükön felháborodott szelídebb lelkek figyelmét visszatereljék a normális polgári világba, ámde egy csöppet sem gondolták ezt komolyan. Orbán továbbra is a nácizmus szálkás deszkáján szörfölt és szörföl a választási győzelmek felé, csak előre. Sőt az általa, ezt a báránybőrbe bújtatott farkast még be is támogatta a parlamentbe. Ma már ott nyájaskodnak, néha csupán elszellentik magukat egy egy zászló égetéssel, egy egy zsidózó kijelentéssel, azonban szeretik magukat kiskutyákkal, meg gyerkőcökkel fotóztatni… Ti. máris a 18-as választásra készülnek.
    Hol volt ott egy pofon is, ellenkezőleg. A Führer soha, soha, de tényleg soha egyetlen rossz szót nem szólt a nyíltan antidemokráciát és rasszizmust nyíltan hirdető Jobbik és elnöke Vona Gábor megnyilvánulásai ellen. És fordítva is igaz. Vona hosszú időn keresztül, ha a fideszt esetleg néha kritikailag meg is említette volna, ám Orbán Viktor nevét kritikai éllel soha ki nem ejtette a száján…
    Orbán nem véletlenül, egy csöppet sem fél a Jobbiktól, mert jól tudja, hogy amnnyiben 2018-ban mégis a náci párt kerül hatalomra őt, „mint alapítót” nem érheti bántódás, ugyanis hálából elfoglalhatja az örökös köztársasági elnöki (vagy ki tudja, kormányzói) trónt odafenn, a Budai Várnak direkt erre a célra általa személyesen kiszemelt és épp ezért most hatalmas költséggel felújítás alatt lévő, azelőtt a Karmelita Kolostor, majd a Nemzeti Táncszínház épülete – na nem ám a pávatánc végett – számára már biztosítva van.

    Sokan hozzák föl a védelmére, persze tudatlanságból, mint te is Moshe itt föntebb, hogy az ő nácizmusa nem is a saját világnézetéből fakad, hanem „csupán” választási fogás. Mintha e egyébként ez így már bocsánatos bűnnek számítana… Pedig az ő náci mivoltát mi sem bizonyítja jobban, mint a Szabadság-téri szándékosan hamis „”német megszállási”” történelemhamisító emlékmű, mely koncepció formájában és szellemében egyaránt egybemos áldozatot és gyilkost, és amely mellett Führerünk szinte a körme szakadtáig kiállt… Végülis a közvélemény kényszerének hatása alatt hivatalosan nem avatta föl, ám ott áll, mint a magyar-náci, nyilas mementó.
    Ez az ember tehát tudatosan náci. – És nem is tudom miért is neveztem embernek…

  • Voronyezs, na hat ez nem semmi! Arrol nem tudtam, hogy part-tarsak voltak ezek ketten.
    Mindenesetre, amit irsz egybeesik azokkal a tenyekkel, amiket en is tudok, es csodalkoztam is, hogy miert van igy. Mint pl. a „faltoro kos” szerepe.

    Koszi szepen a valaszt!

  • Moshe Akiva !

    Örömmel! Legalább mi lássunk tisztán.

    Üdv neked ! 🙂

    .