Orbán feloszlatná az EU-t

2015 május 9 5:00 de.14 hozzászólás

A halálbüntetés, mint olyan nem éppen életpárti büntetési forma. Amellett elég irracionális is, ha az esetleges döntnöki tévedések lehetőségét tekintjük. A bíróságok és diktátorok sem tévedhetetlenek. Legfeljebb az utóbbiak, kellő számú verőlegénnyel elérhetik, hogy tapsoljanak is a hülyeségeikhez, és akár istennek is tekintsék.

A magukat istennek hívők szép példái az egykori fáraók. Alkalmasint arra is példák, hogy a népek mennyire emlékeznek rájuk. Nem szívesen, vagy szívtelenül, hanem általában. Amitől persze az uralkodásukat nyögőknek nem voltak a hétköznapjaik jobbak. A mai piramisépítő stadion-mániás vezérrel is így lehetnek sokan. Alapjában véve fütyülnének arra, hogy ki a miniszterelnök, ha a hétköznapokat nem a közmunkasággal megspékelt munkanélküliség árnyéka lengené be, és a gazdaság dübörgését a piaci bérekkel megfinanszírozott beruházások zaja biztosítaná. Az ünnepségekre kirendeltek parancs-vastapsa helyett. Ellenben legalább lehet hozzá is imádkozni: „Mindennapi gumicsontunkat, add meg nekünk! Ó, Orbán”. Amely gumicsontok sorába szánta valószínűleg a halálbüntetést is.

A veje villanyvilágításos üzletei, a lánya köz-sajátlábon tipegése, a saját kiszólásai, a megjelenő hatalmi konkurencia, a putyini lealázás, és hasonlók elleni figyelemelterelésként például remek ötletnek tűnhetett a halálbüntetés előrángatása. A megfelelő pillanatban leporolva a témát. A saját pártja által megszavazott trafiktörvény egyik, az egész országot felháborító gyilkosságban elhunyt, áldozatának sírján táncolva. Némi gesztust gyakorolva az embertelenségben hívőknek, és meglegyezgetve saját isteni küldetéstudatát is. Ott, a keresztfolyosón. A Napóleonok és Jézusok termei közt. Egyben, a halálbüntetés belengetésével üzent az ellenzéknek is: „lesz majd nemulass, csak ugassatok”. Egyelőre azonban az Európai Unió az, amely elég erőteljesen beintett. Amíg ugyanis itthon a hívő orbanistáknak, illetve a hitetlenek való üzengetések, és a Jobbik elé kacsintók felé tett gesztusok sorában esetleg elsikkadt volna a halálbüntetés felélesztésének ötlete, addig az EU komolyan vette a pávatáncos fekete és barna tütüben ellejtett lépéseit. Még az Európai Parlament jogi bizottságban a néppárti csoportja is elhatárolódott Orbán Viktortól. Ami azért elég tekintélyes maflás.

Nem véletlenül. Az EU egyik alapvetése ugyanis éppen az, hogy: halálbüntetés márpedig nincs. Annyira, hogy az ellenzésnek európai emléknapja is van. A bevezetése egyben az uniós kizárást is jelenthetné. Ami, minden nemzeti lózungtól függetlenül igen komoly csapás lenne az országnak. Nem ideológiailag, hanem gazdaságilag. A jelen erőviszonyok ugyanis azt jelentik, hogy az uniónak nem okvetlenül van szüksége egy gennyedő kelésre a Kárpát-medencében, miközben Magyarországnak igencsak szüksége van az onnan érkező beruházási támogatásokra, kereskedelmi megrendelésekre, és technológiákra. S ezen az sem segít, ha a hazai innovációk motorját jelentő újabb generációt sikerül kiutálni az országból. Ahogy lehet, és kell is büszkének lenni az amerikai atom-csapat tagjaira, de az mit sem von le abból, hogy gyakorlatilag kiüldözték őket az országból. Alkalmasint az időközben, talán a baltermelés hiányosságai miatt, megfeneklő keleti irányú nyelvcsapások sem váltják ki az uniós forrásokat. Ahogy a hangossá parancsolt vastapstól is éhen lehet halni.

Nem véletlen tehát, hogy Orbán Viktor, a királyi rádióban szokásos vezér-beszédben megpróbálta értelmezési tartományában bővíteni a kijelentését és annak EU-s reakcióját. Nagyjából a „kurvának állni, de szűznek maradni” gondolatnak az implementálását idézve. Azt fejtegetve, hogy javaslata szerint „a halálbüntetés bevezetésének kérdése legyen tagállami hatáskör az Európai Unióban”. Ami, tekintve a az egyik uniós normáról való közösségi lemondást jelentené, gyakorlatilag az EU feloszlását is jelentené. Orbán Viktor tehát tulajdonképpen megpróbált selyemzsinórt küldeni az EU-nak. De a politikai prostitúcióra visszatérve: úgy szeretne tag maradni, hogy közben alapnormákat sérthessen. Nyilvánvalóan nem a hirtelen felszínre tört szép lelke miatt, hanem mert a pénz nagyon is jól jön. Elvégre sosem lehet tudni, hány éhes hűbéri zsebet kellhet még megtölteni. Elvégre ő az élet pártján van. A saját hatalmi élete pártján például feltétlenül. Ha az ország bele is döglik esetleg.

14 hozzászólás

  • BruszvikTeri

    Bármily furcsa is, Orbán címben szereplő szándéka már több, mint egy évtizedes rögeszméje. Már I.Orbanisztán idején is benne dolgozott.
    Azt, hogy „az Unión kívül is van élet” nem véletlenül mondta, hiszen ő a nemzeti önellátás „unortodox dogmájában” képzeli el Magyarország jövőjét. Minden cselekedete ezt sugározza, és ebbe a szakadékba terelgeti a magáénak tekintett, saját népét, vagy inkább kondáját… A Jobbik útját is e cél érdekében egyengeti.

  • BruszvikTeri

    Még csak annyit, hogy ő csak addig „enged” az Uniónak, amíg onnan pénzt remél, illetve kap is.
    Abban a pillanatban, amint elzárnák a pénzcsapokat ő olyan lépésre szánná el magát, hogy rögtön repülnénk… Akkor ő széttárt karokkal karatyolná a Kossuth rádióban, hogy ő nem tehet róla, azok akarták…

  • Hiába aki egyszer g@ci, az g@ci.

  • BruszvikTeri,

    Nem csak pénz. Szelep is. Aki ma elégedetlen, fogja magát, és ha tud távozik.
    Képzeld mi lenne Orbánnal, ha a jelenleg külföldön levő félmillió itthon lenne. Vszínűleg már lőnének.

  • Ha kizárnak az EU-ból,nem csak az évi 4 MD eurós segélyt nem kapjuk.
    Hanem az EU vámhatárán kívül kerülve vámot is kell fizetnünk az oda bevitt magyar termékek után!
    És emiatt,nem leszünk versenyképesek az EU-tagokkal szemben.Ezért alacsonyabb bérekkel kell megelégedniük az EU-exportban érdekel magyar cégeknek és dolgozóknak.

  • Ille István

    a mókás az, hogy még az illegális határátlépés megakadályozására is az EU-tól kapunk pénzt a határőrizet megerősítése és az eljárások támogatása céljából.
    Hova is lett az a pénz?
    Orbán meg itt játssza az eszét.

  • Elbizonytalanodtam. …
    .
    Talán támogatni kellene Ő-Orbánságát.
    Igenis, beszéljünk „azembereket” foglalkoztató kérdésekről.
    Sőt javasolhatnánk témákat is.
    .
    Pl.
    – cca 40.000 trafikost miért kellett megfosztani megélhetésétől, a cca. 4.000 cumizó kegyenc kedvéért. (Ráadásul a cca. 40.000 jellemzően családi vállalkozás volt)
    – Folytathatnánk azzal, hogy a generációk óta állattenyésztéssel foglalkozókat, miért kellet megfosztani megélhetésüket biztosító, állataik legeltetési lehetőségétől, néhány föld-halmozó nyalonc-kegyenc kedvéért (ezek is jellemzően családi vállalkozások voltak, ha már be kell sorolni őket valahová).
    .
    Fentiek csak példák, ha valakinek lenne kedve folytassa.
    .
    Én inkább azon gondolkodom tovább, hogyan lehetne elérni, hogy ez a felcsúti „kis gonosz, beteg törpe” (Fenyő J. után szabadon) – a senki által sem ellenőrzött,- nemzeti konzultáció helyett, népszavazást merjen vállalni, a lenyúlt MaNYuP-ból bőven futná nagyon sok kérdés megválaszolására. …

  • Le5… !
    Ez a föld-halmozás, tipikusan a Horthy éra, h ű b é r i . nagybirtok rendszerének a visszaálmodása, pontosabban a visszarendezése. Nem véletlen, hogy most már a nemzeti parkokra is sor került… Kész, már ezek sincsenek többé…
    Ugyanis, az ajándékba kapott(!) birtokokért a hűbéri alattvalók bizony harcba is képesek bocsátkozni az uralkodójukért.
    Csak azt nem vagyok képes elképzelni, hogy ezeket a (jogi) birtokviszonyokat hogyan és mikor lehet majd még egyszer visszarendezni. Mert Horthy tulajdonképpen a háborúba lépéssel saját maga döfte szíven a rendszerét. A szovjet csapatok árnyékában azt követő földosztás vetett véget a csákóforgós, daru és kakastollas, sarkantyús, és kacagányos úri világnak, amikor a mezitlábasok közt végre kiosztották évezredes jussukat… Hogy Orbán bilije hogyan, s mikor fog kiborulni, az egyelőre beláthatatlan.

  • Le5…!

    A 40’000 trafikos, meg miért is hagyja magát kisemmizni… ?

  • Fenyvesi Glória

    Aser!
    Most is jóval alacsonyabb bérért kénytelenek a magyarok saját Hazájukban ,a multiknál dolgozni,mint ugyanazon munkáért a Nyugat-Európaiak.
    És nem hagyja az EU, hogy versenyképesek legyünk…
    Miért fizettek azért a gazdáknak, hogy kivágják szőlőiket, és levágják a disznóikat, marháikat?
    Miért szablyák meg, hogy milyen magas lehet a fóliasátor,és milyen alakú a tyúknevelde?
    Miért csinálják úgy, a szabad kereskedelem jegyében, hogy az olcsó, egészségtelen termékeket együk, mert az a megfizethető?És ezzel a régi nagy múltú magyar mezőgazdaságot,feldolgozó ipart lehetetlenítik el…

  • Fenyvesi Glória: ha nem tűnt volna fel magának, még a belépés előtt sikerült hazavágni a magyar mezőgazdaságot – és nem a multiknak, nem a gaz uniósoknak, hanem a turulban született ősmagyaroknak!
    A fóliasátor és a tyúknevelde dolgában meg olvasson utána, mi a szakmai indíték, ráfér magára egy kis okulás.
    Csiperke, nem volt kötelező kivágni a szőlőket, csakhogy a mohó parasztja jobbnak látta tartani a markát a potyapénz után, mert tudja, csiperke, a szőlőt megművelni nem éppen húsvéti körmenet!
    Senki nem kényszeríti az olcsó, egészségtelen termékre, ott van mellette az egészséges, minőségi – kétszer annyiért. Vagy menjen ki a piacra, őstermelőhöz, privát henteshez, 50%-al drágábban.
    Csakhogy, a buta pór mégis az olcsóbbat választja, pedig de szívesen enne lazacot, pármai sonkát, svájci sajtot! Maga szerint ez is az Unió miatt van?

  • „A 40.000 trafikos, meg miért is hagyja magát kisemmizni… ?”
    .
    Nagyon jó kérdés.
    .
    Talán ugyanazért, amiért az X x 10.000, Y x 100.000, Z x 1.000.000 orvos, ápolónő, közmunkás, munkanélküli, létminimum alatt élő, szegénységben élő, rokkantsági ellátását, beteg hozzátartozója ellátásáért járó ápolási díját , nyugdíj megtakarítását elvesztő stb. stb. stb.(mindenki válogasson nagyságrendet tetszés szerint).
    .
    Azért lássuk be, annak ellenére, hogy a FIDESz még a közelébe sem jutott a szavazatok 2/3-nak, (bár utóbbi esetben nem kis törvényi tákolgatással) parlamenti 2/3-hoz jutott.
    Bármennyire aljas módon tette, de még mindeddig a FIDESz nyerte el e legtöbb szavazatot 2010-ben is, 2014-ben is.
    Az ellenzék a JOBBIK-kal sem, de a JOBBIK nélkül sem tudott volna kormányzóképes koalíciót „összehozni”, mert jobban utálják egymást mint a FIDESz-t.
    .
    De mint történelmében már annyiszor, a magyar nép újra és újra, boldogan megválasztotta, megválasztja saját elnyomóit, rabszolgatartóit.

  • Fenyvesi Glória: ma Orbanisztánban 3 millió minőségi éhező van. Tudja, ők azok, akik ugyan ténylegesen nem éheznek, mert krumpli, tészta, zsíros kenyér, szalonna minden nap jut az asztalra, csak éppen a szükséges tápanyagok bevitelére alkalmas élelmiszer nem.

    A maga kedvéért, hogy értse is, kifejtem: éhségérzet nem gyötri őket – olyanból is van bőven millió feletti – csak éppen minőségi táplálékhoz nem jutnak, és nem azért, mert nincs olyan a boltok polcán, hanem mert NEM TELIK RÁ!

    Tudja, pl. a szükséges foszformennyiséget halak fogyasztásával is be lehet vinni, sőt, ajánlott. Na, ezt le lehet játszani csak konzervhallal, és le lehet játszani lazaccal, pangasiussal, vagy afrikai harcsával. Maga szerint melyikkel játsszák le – már, ha tudják egyáltalán, mire van szüksége a szervezetüknek? Mit gondol, miért van az, hogy ha megszólaltatnak a kamera előtt valakit, egy nem túl gazdag faluban, szinte kizárólag erősen foghíjas alanyokat találnak? Nincs fogorvos a faluban, mi?

    Na, hogy tanuljon egy kicsit, itt van egy táblázat, használja egészséggel!
    http://idealistaplalkozas.hu/asvanyianyagtablazat.pdf

    A jobbikos hülyeség ellen, sajnos, nincs természetes ásványok által bevihető táplálék.

  • Ebben a formában az EU valóban válságba kerülhet(és már van is)
    Orbán és M.o.nem akarja és nem is képes megszüntetni(a véleményét elmondhatja,sok igazság van benne!!),de ugye egyre többen támadják és jogosan,meg ki is akarnak lépni!!!