Kanada szégyenletes módon bánt egy magyar roma akadémikussal, aki nem utazhatott Torontóba

2015 május 11 11:14 de.45 hozzászólás

Ha egy, a HVG-ben megjelent riport akkurátus, akkor döbbenetesen rasszista magatartást tanusított a kanadai bevándorlási hivatal (Citizenship and Immigration Canada – CIC) egy magyar roma akadémikussal szemben. A riport egyébként egy, a Kanadai Magyar Hírlapban megjelent korábbi cikkre is hivatkozik, melyben arról írtunk, hogy több ezer magyar roma menekültkérelem úgy lett elutasítva, hogy kanadai oldalról lényegében meg sem vizsgálták az adott kervényt.

De a mostani eset nem egy menekültről szól, hanem „Éváról”, aki szimplán kutatni jött volna Kanadába három hétre. A Torontóba letelepedett magyar romák különböző generációiról készített volna tanulmányt. Gyermekei vitték ki Bécsbe, mivel innen indult Austrian Airlines járata a torontói Pearson repülőtérre. De mindjárt a jegyellenőrzésnél, olyan kérdéseket tettek fel Évának az Austrian Airlines alkalmazottjai, melyek inkább egy kihallgatásra lennének jellemzőek. Pedig Évának volt érvényes magyar (uniós) útlevele, összesen ezer dollár készpénzzel utazott – ami bőségesen elegendő három hétre – és volt akinél lakott volna Torontóban.

Külön terembe vitték Évát és telefonon keresztül bekapcsolódott a CIC. ” Egy őr vigyázott Évára, kikérdezték, hogy hova, milyen célból, kihez szeretne Torontóba menni. Leellenőrizték az adatait, de az Évának szállást adó ismerőst állításuk szerint nem tudták leellenőrizni, hiába hívták. Ehhez képest az illető később azt állította, hogy telefonján nem találta nyomát annak, hogy bárki hívni próbálta volna”–áll a HVG riportjában.

Éva kétségbeesetten jelezte, hogy tudományos munkája ellenőrizhető, lánya színésznő, férje zenész és egyben rendező. Tehát aligha kéne, hogy „gyanús” legyen a CIC, vagy az Austrian Airlines szemében. De a CIC továbbra is azt sejtette, hogy Éva „illegálisan” készül emigrálni, vagy menekülni Kanadába.

Austrian Airlines járat a bécsi reptéren.

Austrian Airlines járat a bécsi reptéren.

Végül nem szállhatott fel a gépre és gyermekei vitték vissza Magyarországra. „Ilyen megalázottan még sosem éreztem magam,” mondta Éva.

Aztán a Bécsben működő kanadai nagykövetségre is ellátogattak. A konzuli alkalmazott pedig nem vette figyelembe, hogy Éva csupán kutatni utazott volna Kanadába három hétre. Egyből azt ajánlotta neki, hogy majd máskor adjon be egy rendes bevándorlási kérelmet.

A CIC-t is felkereste a HVG: a kanadai bevándorlás szerint minden rendben volt Bécsben. „Harcolunk az illegális bevándorlás ellen”–mondták. Ha az utazó nem tudja igazolni, hogy kinél lakik Kanadában és hogy van nála egy meghívó levél, akkor nagy valószínűséggel nem jut be az országba és még lehet, hogy a gépre sem szállhat fel.

Ugyanakkor a CIC azt állítja, hogy mindig a légitársaság döntése, hogy kit enged fel és kit nem a járataira. Ebben az esetben azonban az Austrian Airlines a CIC-re mutogat, talán joggal: ugyanis masszív bírságot fizethetnek a légitársaságok, ha illegális bevándorlókat szállítanak Kanadába.

A magyar Külügyminisztérium nem kommentálta az esetet, Magyarország torontói főkonzulátus pedig Kanada belügyének tekinti a helyzetet.

45 hozzászólás

  • Nos először az osztrák légitársaság,majd kanadai viselkedett ok nélkül és valóban igazságtalanul, Évával szemben erről a magyarok hatóságok nem tehetnek.
    Talán a sok régebben hazatoloncolt sok „ál”(munka elől….)kimenekült romák (akik segélyt vettek fel itthon is és ott is,valamint képtelenek voltak a kulturált viselkedésre, netán ….munkára) miatt került ilyen helyzetbe Éva,ami nem igazságos!
    Szerintem panaszt kellene tennie,mert ő nem letelepedni akart és a kiutazáshoz minden előírt és szükséges okmánnyal,pénzzel rendelkezett,valamint a jó szándék vezérelte!
    sajnos ilyen az élet,sok embert ér itthon és kint is jogtalan sérelem,ami sajnálatos!Nem szabad általánosítani,hátrányos helyzetbe hozni senkit sem csupán a származása miatt!

  • Judith Kopacsi

    Tessék mindjárt a magyar Helsinki bizottsághoz fordulni, mert ebben Ők tudnak jogi segitséget nyujtani.

  • Ezt Évának kell megtennie, jó ötlet…..!

  • sajnos ez nagyon igaz Kanadara, a mindenki egyenlo cimu meset talan az ujszulott hiszi el

  • Judith Kopacsi

    Volt Évának bármilyen hivatalos szervezettől megbízása és meghívása erre a kutatásra? Mert ha nem, akkor csak mint turistának számított a Kanadaiak szemében, és miután arra már volt nem egy izben is precedens, hogy mire Kanadába érkeztek, itt menedékjofot kértek. Én nem mondom, hogy ez igazságos, de mint látjuk, manapság ez a kegyetlen gyakorlat. Amennyiben viszont volt megbízása esetleg meghivása is egy kanadai vagy esetleg magyar szervezettől, úgy azoknak is titakoznia kell a megfelelő szerveknél.

  • rafael andras

    azert alapvetoen kanada bevandorlo orszag ugy tudom, igaz, hogy a masodik vilaghaboru idejen es utana kb egymillio naci katonat deportalt anglia kanadaba ez azert sokmindent elarul szamomra az orszagrol. mind az amit ittlatunk szamomra csak patyomkinorszag, ennyi.

  • rafael andras

    szervusz judit!
    megint elhagytam a tel szamodat, meg adhatod nekem megegyszer? szeretnek veled beszelni ha lehet,elore is koszonom! narancs.

  • Na, az 1 millió náci katonát nem hiszem el.
    Kanada is résztvett a II-V-Háborúban, ő szabaditotta fel Hollandiát a nácik alól.

  • Judith Kopacsi

    Narancs, még mindig ugyanaz. Irj az emailemre: [email protected]
    Ott megkapod.

  • —–bocsánat, meghívólevél hiányzott Évának! ez volt vele a gond.Én sem engedtem volna be….

  • Fenyvesi Glória

    Volna egy kérdésem: Ha az „Éva” akadémikus, akkor miért szégyenli a cikkíró a teljes nevét?

  • Németországban létezik egy cég: a Mengele… dr Mengele rokonságának az utódvállalata.

    Kíváncsi lennék, vajh annak az igazgatóját beengednék e Kanadába?

    .

  • F G !

    Az ilyenektől, mint ön félti a nevét, a maga és családja biztonságát.

    .

  • Ez a Hvg-ből illetve a Kiskegyedből átvett írás több sebből vérzik. „Éva” csak itt a KMH-on vált akadémikussá , Magyarországon még csak szorgos kutató volt. Olyan értelmiségi/kutató/akadémikus, aki ott a sógoréknál sem a német sem az angol nyelvből nem vitézkedett. A bécsi repülőtéren nyugodtan felhívhatta volna a kanadai rokont, ez ott bárkinek fillérekbe került volna… Hadd ne folytassam!

  • Kis kiegészítésként:
    „Éva” nem akadémikus. A hvg cikke szerint sem, ha jól látom.
    Ha csak „gyalog” kutató, egy akadémiai intézetben, akkor kedves Fenyvesi Glória joggal nem adja meg a nevét. Mert a most már politikailag is ismét kontraszeletálódó akadémiai rendszerben egy életre eláshatja magát, ha kiderül, hogy ki az,a kiért a magyar állam konzuli szinten sem képes kiállni.

    boros istvan, a magánembereknek „kijáró” meghívó levél, kutatási megbízás esetén nem feltétlenül kell. Ha intézetközi megállapodás keretében talán még ma sem kell. Hiszen a két intézet játsza le a hallgató, kutatócserét. De valóban nem vagyok naprakész.
    De érdemes lenne ez irányban egy kérdést feltenni.

    Amugy a lakosság sokszor blöfföl a telefonokkal. Nekik ugyanis nem érdekük tiszta lapokkal játszani. Provokálni, alapot teremteni a dulvább beavatkozásra viszont igen. Mert a megkezdett intézkedést illik befejezni. A ” bocsi tévedtünk” meg elég snassz.

  • Che, bizony én is több sebből érzem vérezni a HVG cikket. A feltevéseid igazak is lehetnek. Kanadát imádom, de hát itt se tökéletes minden.. A külpolitikának komoly kihagyásai vannak például.A bevándorlás politika mindig szelelt… Az, hogy a határőrök hogy járnak el, bizony a saját bőrömönn is éreztem már komoly jogtiprást. Tehát a story úgy ahogy van akár még igaz is lehetne – és az se lenne formabontó, de helyes se..
    Viszont az utolsó mondat inszinuációja az teljesen nem vág ide. Ki gondolja azt, hogy az itteni konzulátusnak ezzel valami dolga lenne? Még jó, hogy ez egy kanadai belügy, amihez semmi közük nincs… A Külügy? Ugyanmár.. Az lett volna a röhely, ha éppen most megkritizálták volna a kanadai kollegáikat:):)
    Amikor egy ellenzéki újságírás átveszi a kormánypárti manipuláció etikátlan eszközeit az engem is sért. Szóvá kell hogy tegyem.

  • Még szerencse,hogy nem itthon a Liszt Ferenc reptéren történt a dolog…..(kapnánk is vádakat,rasszizmust stb…)hanem a bécsi és a kanadai hozzáállásról szól a történet!
    Sok kérdőjel van Éva személyét illetően, amit csakis neki kell hitelt érdemlően tisztázni…mert ugye mindenki állíthat magáról
    bármit,de azt igazolni is kell!ha igaza van ne adja fel!
    Kb.ugyanez a helyzet a „menekült”ügyben,más országok sem engednek be
    bárkit,főleg megélhetési menekülteket,pláne illegális határátlépőket a sok rossz tapasztalat és a terrorista veszély miatt mindenki óvatos(nekünk is jogunk van hozzá!)
    Tudom ez nem tartozik a cikkhez csak eszembe jutott!

  • Marcsi
    2015 május 15
    3:39 du.

    Terroristaveszély a bevándorlók felől? Mire gondol? A francia vérengzés pl. Franciaországban született és szocializálódott, francia állampolgárok követték el. A sokkal véresebb norvég mészárlást Breivik a született norvég követte el. A tavaly év végi kanadai támadásokat Kanadában született és ott szocializálódott kanadai állampolgárok követték el. Ilyen alapon ön is és még magyar emberek milliói potenciális terroristaveszély-forrást jelentenek a maga logikája szerint, mert -ahogy a francia vérengzést elkövetők felmenői egyszer bevándoroltak az országba, úgy az ön és még önön kívül több millió magyar állampolgár felmenője is bevándorolt Magyarországra egykoron. Úgy hülyeség a logikája, (az öné és a magyar kormányé, ahogy van.)

  • HunCanada: Marcsi csak azt szajkózza, amit az eligazítóban hallott. Logikáját meg hagyd, soha nem volt neki. Látod, még azt is tagadja, hogy nálunk rasszizmus, vagy antiszemitizmus lenne.

  • István, De mi a fene a Marcsi, egy kib…ott robot, akibe beletáplálják az „eligazítóban” a marhaságokat és egy gombnyomásra aztán továbbítja mindenfelé, hátha megfertőz valakit a értelmetlen, logikátlan marhaságaival? :))

  • HunCanada: tudod, ő több forrásból szerzi be az információit, csak sajnálatos módon ezek a források meglehetősen egyoldalúak. Látható, hogy milyen módon manipulálják az önálló gondolkodásra kevéssé képes tömeget, ha Marcsi szintjén ez a hordalék sodródik ki az információfolyamból.
    Ennek az agymosásnak köszönhetően még egy semleges információból is ilyen értelmetlenségek szűrődnek ki a Marcsi-féléknél.
    Az ilyeneknek küldetéstudata van. Ez az egyik ismérve a hithű jobboldaliaknak.
    Íme:
    1. Erkölcsi felsőbbrendűség
    A jobboldali hívek egyszerűen képtelenek ellenállni a kísértésnek, hogy ne az erkölcsbajnok pózából oktassák ki vitapartnereiket. Önképük szerint ők a becsület, a hazafiság, a keresztény erkölcsök kizárólagos letéteményesei, az ellenzék pedig perverz, drogos, nemzetrontó banda.
    2. Vakhit, küldetéstudat
    A baloldalnak szimpatizánsai vannak, a jobboldalnak rajongótábora – nem kell sokat sarkítani a magyar rögvalóságon, hogy ezt kijelenthessük. Sok éves tapasztalat, hogy jobboldali honfitársaink missziós vallásként fogják fel saját politikai meggyőződésüket. Nem csak hiszik és vallják, de buzgón terjesztik is az igét. És a hab a tortán: szent meggyőződésük, hogy mindezzel valami fennkölt, magasztos célt szolgálnak. Eközben őszintén hiszik, hogy aki nincs velük, az ádáz ellenségük.
    3. Mártírtudat, „ostromlott vár”-szindróma
    Régi paranoiája a jobboldalnak, hogy az egész civilizált világ összefogott ellene. Röhejes pátosszal vallja, hogy ők valami kiválasztott, felsőbbrendű csoport, a világ-összeesküvés célja pedig ennek végső megsemmisítése.
    4. Népnevelő buzgalom
    Mindig röhejes, amikor valaki a saját értékrendjéből akar mások számára kötelező mércét faragni. Ő úgy látta otthon, hogy a magyar ember pálinkával üti ki magát és úgy veri az asszony fejét a korlátba, hát rögtön börtönbe zárná az egyetemistát, aki a barátaival elszív egy füves cigit. A bigott fejébe nem fér bele, hogy homoszexuálisok is élnek a földön, hát habzó szájjal követeli, hogy tilcsákbe! hogy felvonuljanak, házasodjanak, örökbe fogadjanak. A luxemburgi miniszterelnököt tuti, hogy máglyára vetnék. Jobboldali honfitársaink nem bírnak leszokni róla, hogy a mások magánéletében, hálószobájában, szabadidejében turkáljanak.
    5. Hárítás, visszamutogatás
    Kit nem irritál halálosan, hogy amint két jogos szót merészel ejteni a Fidesz-kormány égbekiáltó korrupciós ügyeiről, vérlázító botrányairól, azonnal süket gyurcsányozást-bajnaizást kap válaszul a fideszes trollkommandótól? El nem ismerne a kritikákból semmit, ellenben nokiásdobozozik, sukorózik, kartelezik, bezzegezik.

  • Gyönyörű kórkép. István, ez saját? Ha Facebookos barátom lennél, akkor csak simán bejelenteném, hogy lopom:)

  • Miklos Banfi: nincs ellenemre, csakhogy, én nem igazán vagyok aktív a fészen. Inkább csak oda-odaszúrok kommentekkel.

  • Még szerencse,hogy HunCanada nem itthon él,persze ennek ellenére
    teljesen naprakész,arról sem hallott,hogy más európai országokba
    sem engedik be a többséget,például Ausztria,Németország,Franciaország stb,mi engedjük be,a többiek meg
    visszatoloncolják nekünk!
    Na nagy esze van,meg azoknak is akik ezt helyeslik és szokás szerint „okosan”megalapozottan ócsárolnak!!!!!
    Ki figyel oda?

  • Marcsi: 307. Na, fusson még egy kört, akkor talán nem nézzük örömlánynak 🙂

  • Szegény Ille…vagy nem érti vagy nem akarja….de mindegy,én sem nézem „stricinek”,hanem egészen másnak…
    Az meg külön szégyen magára nézve(a véleményére..)hogy itthon él!
    Talán fogadja be az illegális határátlépő,megélhetési menekülteket!

  • Marcsi
    2015 május 16
    12:29 du.

    🙂 Kedves Marcsi, egyre mélyebbre ássa magát, aztán lassan ki is fog pottyanni az Antarktiszon a Földből és visszarepül a Szíriuszra, ahonnan a magyarok jöttek. Bár lehet, hogy ez is a célja:)

    307 menekült „jutna” nekünk, ha az ostoba magyar kormány elfogadná a tervezetet.

    egyébként az wc papírnak sem használható nemzeti konzultációs levelezgetés, az 1 milliárdba került, pont kétszer annyiba mint a menekültek teljes ellátása szállással, élelmezéssel mindennel együtt, de a pénz nem számít a kormánynak ha az olyan ostobákat még inkább el tudják butítani mint magát.

    Istvánnak igaza van, fusson neki még egyszer. De nem erre kommentjére gondolok, hanem a bölcsinek, majd óvodának, aztán helyezze az isiben megfelelő alapokra a jelenleg nem létező tudását. Van egy kis lemaradása: úgy 80 évnyi tanulás, tanulás, ismeretei szélesítése stb. Szerintem 80 évnyi oktatást simán elvégez olyan 160 év alatt, ha mostani szintjét vesszük alapul.

  • A történelmi pillanat még várat magára, hogy Marcsinak valaki egyszer is igazat adjon.
    De humora azért van: ő kérdezi, hogy ki figyel valakire, akit nem hiszem, hogy bármelyikünknek meg kellene védenie:)

  • Nos nekem nagyon sokan igazat adtak eddig is és most is,főleg akiknek a
    véleménye tárgyilagos és számít(régebben ezen a fórumon is, amíg el nem üldözték őket…..akik meg itt „bölcselkednek”,erőlködnek azok kisebbségben vannak és
    politikailag befolyásoltak….,korlátoltak esetleg delériumban szenvednek…..!
    Csak megjegyzem,hogy sok baloldali ismerősöm is egyetért velem,persze a normálisak!

  • Ja és nem mellesleg a cikk a bécsi reptérről és főleg Kanadáról szól,ha nem tévedek?Ahol még a cikk szerint sem tökéletes…..minden!
    Tudom,hogy itt sok „okos” ember van,feltételezhető lenne,hogy olvasni csak tudnak,pláne akik a cikkeket írják…….meg ugye
    nálunk sem faji,sem vallási okokból nem korlátoznak senkit abban,hogy belépjen az országba!
    Maradjanak csak a cikk mondanivalójánál!!!

  • Ja HunCanada „finom stílusát” elfelejtettem dicsérni,méltó a fórum
    hangneméhez,szelleméhez és főleg a „moderátorhoz”!
    Gratulálok!

  • Marcsi. Szerintem a Moderátor abban a pillanatban kitenne, ha trágárságot, nem valósat, félrevezetőt írnék bármilyen témában és bárkihez. Ilyesmi sem most, sem ez előtt nem történt. Véleményemet mondtam el, illetve próbáltam megvilágítani a fejét. Megint nem sikerült kiviláglania, mert a tartalmi részre ne adja Isten, hogy egyszer ebben az életben hozzászóljon! Igaz? Nem vártam mást, hiszen nem tud mit írni, mondani, csak mindig mást, oda nem illőt. Lássa lojalitásomat maga felé, én mindig megpróbálok hinni abban, hogy ön érett és értelmes vitapartner. De zsigerből rácáfol egy hozzászólással, aztán csak tetézi azt tovább. 🙂 Fura egy szerzet maga.

  • HunCanada: tényleg fura, de nem szerzet, hanem agymosott 🙂 Évek óta küzd ellenem, kezdem azt hinni, valami beteges vággyal próbál meg a közelembe kerülni – óvodás korban van ilyen fordított emóció, amikor azért húzta meg annak a kis zsidó gyereknek – de lehet, hogy cigány volt – a haját, mert tetszett neki.
    Emelkedett kritikai érzékénél csak széles körű, fölényes tudása a több 😛

  • Kanadának szíve joga, hogy kit enged be. Szerintem fordítsuk meg a „helyzetet. A kanadai, bevándorlási hivatal, készséggel elismerte, hogy néha tévedett a cigány migráció ügyekben. De ez, mint tapasztalható, nem azt jelenti, hogy megint „be lehet támadni” Kanadát. Az üzenet, (mert hogy inkább üzenet értéke van!!!) Nem kérünk több roma bevándorlót. !!! És ha tetszik, ha nem, Kanadának ehhez joga van!!!

  • Talán figyelembe kéne venni, Kanada érdekeit is. TALÁN… Én ezt egyértelmű üzenetnek értékelem, a hazai cigányságnak. Az pedig tömören így szól. Követtünk el hibákat, de továbbra se kérünk belőletek. Ennyi. És ezt, ha tetszik ha nem, tudomásul kell venni. (A házamba azt engedek, akit akarok…és nem fordítva. „akkor megyek a házadba, amikor én akarok.) Ennyi aggyal, illene is gondolkodni egyeseknek.

  • Fenyvesi Glória

    Fortimbras!
    Itt e fórumon többen vannak,akik inkább ártanának másoknak,mint én.
    Én csak védekezem a bántások ellen.
    És ha a családomat, népemet, Hazámat bántják, akkor fölemelem a szavamat…
    Ez, úgy gondolom, természetes más számára is…

  • ??? végig olvastam a hozzászólásokat. Azt kell mondanom, hogy egyesek nem is a földön élnek. !!!
    Siralmas. !!!
    Némelyiküket megáldotta az Isten „beszélőkével” de gondolkodással nem igen. (Ezeket nyugodtan lehet nevezni „Szájkaratésoknak”)
    A hozzászólók közül, Marcsi a legszimpatikusabb. Tömör, velős jól érthető amit mond. (Tiszteletem)
    Agymosás, … ??? … Milyen fogalom ez? Sírni, vagy nevetni kell ezen?
    Kinek mosott az agya? A tájékozott, a nyitott és befogadó elméé, vagy a nyitott gondolkodásra képtelen, önmaga korlátaival is erősen küszködőé? A tárgy egy bizonyos Éva nevezetű ??? roma kutató. ??? Meggyőződésem, hogy ha’ valóban az lenne, akkor hivatalos formában is kérhette volna a kanadai államtól a beutazását, mert hogy kutatási céllal jön. De nem ezt tette, hanem „magán úton” fű alatt, sompolyogva igyekezett elérni a célját. Őszinte leszek…ez még nekem is GYANÚS. Ha Éva egyáltalán „valaki” akkor nem kellett volna sompolyognia. Teccik’ érteni? A sztory ezer sebből vérzik. !!!

  • kadhafi. : Marcsi szimpatikus, tömör, velős, jól érthető. aha. hát persze. 😛

  • Kedves Ille István.
    Megtisztelne, ha elolvashatnám az egyik novelláját. Kérem, ajánljon nekem abból, ami ön szerint a legjobb.
    Az ön megjegyzései cinikusak, lekezelőek, és tartalmatlanok. Ezt nálunk „fikázásnak” mondják.
    Tehát, ajánlja nekem egy „remekművét” … hátha megváltozik a véleményem.
    Köszönettel…

  • kadhafi. hogy maguknál mit, minek mondanak, teljesen érdektelen, de azért közelít: valóban fikázásnak szánom, ráadásul még provokálok is, és, ahogy ez számtalanszor kiderült, elő is bújt a kommentelők valódi arca, lefoszlott az entellektüel álca.
    De, hogy magát se hagyjam ki, nem gondolom, hogy van abban a helyzetben, hogy minősítsen, ráadásul ez a „megtisztelne” szövege olyan hamis, mint egy aranygyűrű a Baross-téri zálogház előtti kapualjban.
    A novelláimat illetően: aki keres, az talál. De amilyen nagylelkű vagyok, íme:
    http://harunalrasid.nolblog.hu/page/11/ mielőtt meghalt a Nap, Amerikai história, Állomás.Resti. Reggel van, A Trézsi.
    A felkínált blogban akad még. Az Állomás.Resti… megjelent a Mai Magyar Irodalom c. irodalmi lapban is.

  • Tudja Kedves István, az messze van a provokációtól, hogy beolvasok, aztán „letiltom” …
    Mert hát magácskát, nem szabad provokálni…
    Érdekes felfogás. Nem gondolja?
    Én sem várom el, hogy mindenki úgy gondolkodjon mint én, de az értelmes beszélgetésektől sose hátrálok meg,… mert nincs okom rá. Kérem, hogy legközelebb tartsa tiszteletben mások véleményét, és szálljon le a magas lóról.
    Csak olyan megjegyzést tegyen, amit fordított esetben ön is elviselne. Most elolvasom egy „novelláját” de csak azért, hogy betekintést nyerjek az ön világképébe.
    Mert hogy „mindenkinek csak akkora a világa amennyit képes látni belőle” …

  • kadhafi. : igaza van, olajbogyó, az nem provokáció, de, a beolvasás eredményeként kivillanó csupasz gyűlölet a megcélzott arcán mégiscsak arra utal, hogy sikeres – lásd legfrissebben éppen Deren nemzettársát.
    Bocsika, de engem provokálni meglehetősen értelmetlen, mert nálam van a delete-gomb. Tudja, én vagyok itt a kápó.
    Hogy maga mit vár el, az legyen a maga dolga. Olyan lovon ülök, amilyenen akarok. Majd szóljon, ha ugyanezt elvárja – méghozzá jó hangosan – Bayertől és a többi mentális táskahordozótól.
    Nem gondolom, hogy abban a helyzetben lenne, hogy kioktathat.
    Igaza van, hogy idézőjelbe teszi a novella-szót – habár merő lekicsinylésből és gúnyból teszi – mivel valóban nem felelnek meg a novella klasszikus irodalmi szabályainak, ezért megengedem, hogy inkább lektűrként kezelje.
    Bajba lesz a világommal, mert ahány írásom, az annyi féle látás. Ráadásul elég logikátlan a nagyképű szövege, mert feltételezi önmagáról, hogy maga többet lát az én világomból, mint én a sajátomból. De csak azért 😛

  • ??? Ön azt keresi-kutatja, hogy ki a gyűlölködő? Nem lenne egyszerűbb ha azt kutatná, hogy ki/kik azok akik szeretnek, szeretetre vágynak, szeretettel élnek…?
    Mert hogy a szeretetet meg előlegezni, és akkor kapjuk vissza. Ez már csak így működik.
    Ha megbecsülést várok el, akkor a környezetemben is ezt adom. Ezért van az, hogy abban a közegben ahol élek, kedvelnek, és vidám, jó humorú embernek tartanak.
    Szegények vagyunk, de nem búsulunk.
    Magának halvány lila gőze sincs arról, hogy én mit tudok, és mit nem. Maga már most vádaskodik holott még bele se lapoztam az írásaiba. Sőt bevallom nem is nagyon érdekel, mert „egy lélek csak úgy tudja hordani a testét, amilyen a lélek maga”
    Ha akarná se tudná másképp. Ne higgye hogy annyi félképp lát ahány írása van. Önnek csak EGY lelke van, és ahogy látom, az nem olyan szép. Tele van gyűlölettel, elkeseredéssel, nagyravágyással, és cinizmussal. És mivel már most tudom, hogy letiltott, (mert hogy ennyire ismerem a gonosz lelkét 😛 ezért egy kis csellel’ azért mégis eljuttatom a mondókámat önhöz. Ez így korrekt. Ez a véleményem.

  • kadhafi.: látja, megint igazam volt, magával kapcsolatban is. Bevallotta, csak púder, kamuzás volt a kellemkedő szövege.
    Nem ismer maga semmit, csak az irányított környezetét.
    A véleményét meg kenheti a hajára. Ez a lélek-duma elég jól hangzik, csak éppen eléggé használhatatlan. Egy torz léleknek ezek szerint torznak kellene lennie a testileg is? Persze, megeshet, hogy abban a közegben, ahol él, ezek szerint ítélik meg jó humorúnak, elvégre, kell a nyomoroncnak a vigasz 😀
    Mondja, milyen alapja is van annak, hogy írásaimat firkálmánynak minősíti, holott még egyetlen sort sem olvasott el belőlük?

    Olajbogyó, azzal, hogy más és más nicket használ, csak a maga fajta amatőröket veri át. A mail címe úgy ragad magára, mint seggére a szar. Na, erőlködjön +1kicsit, csak vigyázzon a vonalkódra. Ja, és ne nagyon menjen be egy valódi kocsmába, mert a maga fajta szellemi piperkőcöket ott nem nagyod díjazzák 😛 Mázlija van, Torontóban ilyet úgysem talál.

    Momentán csak szánalommal vagyok tele az ilyenek iránt, mint maga, hamis prédikátor.