Az Országház fantomja

2015 május 14 11:27 de.15 hozzászólás

Van nekünk, ugyebár, ez a Habony Árpád, ill. a franc tudja, kinek van, mert a Vezér nem tudja, ki is lenne ő úgy egyáltalán. Letagadni nem tudja, hogy ott van, mivel elég sokszor mutatkozik a társaságában – ne is próbáljunk súlyozni, ki, kiében, mert könnyen előfordulhat, hogy kiderül, a Vezér mutatkozik Habony társaságában -, de attól még nem tudja. Amúgy is, ha meg akarunk tudni róla valamit, ne őt kérdezzük, hanem a Népesség Nyilvántartó Hivatalt. Tiszta ügy, miért is kellene tudnia róla, ki is ez a Habony, hiszen nincs rajta egyetlen fizetési listán se, a Parlament folyosóin is csak úgy kóricál, leginkább kéretlenül, és, ha útjába akad egy képviselő, hát csak úgy, merő szívjóságból ellátja jó tanácsokkal – amire épületszobrászi képzettsége minden bizonnyal feljogosítja.

Maradjunk annyiban, hogy Habony a fantom. Nem az operaházé, a Parlamenté.
Kimutatható jövedelme nincs, de azért volt annyi tőkéje, hogy alapítson Győri Tibor volt miniszterelnökségi államtitkárral együtt – micsoda véletlen, pont vele – egy, az ellenséggé vált Simicska-féle médiabirodalom ellentartására szolgáló céget, a Modern Media Group Zrt.-t. Azt csak remélhetjük, hogy Győri ismeri Habonyt, és nem Kaja Ibrahimmal társult.

Most meg kiderült, hogy ez a senki által nem dotált, fizetett, szponzorált Habony londoni céget alapított az ismert amerikai politikai tanácsadóval, Arthur J. Finkelsteinnel, aki többek között Nixonnak és Reagannek is dolgozott, és a Fidesz kampányaiban is részt vett.

Mondjuk, ez a Finkelstein se ismeri személyesen Habonyt, de hát, ha a magyar miniszterelnök se, akkor ez nem lehet akkora nagy gond. Fő a bizalom. Mert hát, a fideszes politikusoknak, köztük a miniszterelnöknek is évek óta tanácsokat adó Habony hivatalosan ugyan nem áll semmilyen kapcsolatban Orbán Viktorral, de azért meglehetősen sokat nyom a latba, ha azért másokkal elhiteti, hogy de mégis. A kormányfő nemrégiben azt mondta, hogy az ő dolga, kinek kérdezi meg a véleményét, kire hallgat, tekintettel arra, hogy minden döntésért ő viseli a felelősséget. Mondjuk ez elméletileg így van. Csak hogy, eddig még soha, semmiért nem viselte a felelősséget, és rohadtul meg lesz lepődve, ha Habony majdan a sortűz bizottságban is ott lesz.

„Az Index információi szerint az április 15-én bejegyzett Danube Business Consulting Ltd.-ben mindkét fél (Habony és Finkelstein) 2500 font értékű részesedéssel rendelkezik. A társaság igazgatója a 46 éves Laczkó Gyula, aki brit céginformációs adatok szerint 26 társaságban tölt be igazgatói posztot. Aki egyébként a cegalapitas.co.uk honlapot is üzemeltető Netnor Ltd. Ügyvezető igazgatója. Laczkó a honlapjuk szerint hét éve érkezett Angliába. Az Index szerint azzal a céllal alapították a társaságot, hogy külföldi politikai megrendelők számára végezzenek munkát.”

Nos, a kimutatható anyagi forrásokkal nem rendelkező, dehogytanácsadó Habony két céget is alapított, több millió forint részesedéssel. Állítólag ez ügyben már a NAV is vizsgálódik. Ismerve a NAV hatékonyságát, ettől azért Habonynak még nem lesznek álmatlan éjszakái.

Viszont Kapócs Zsóka végre el tudott válni Habonytól. Ahogy elnézem a fotóját, Kapócs mi a bánatot talált szerethetőnek ebben az előemberben? Vagy van annyi pénz?

15 hozzászólás

  • Na, kérem. Én csak egy cégnél töltöttem be ügyvezető igazgatói posztot, de az is kitöltötte a napomat.
    Egyszer voltam strómanként ügyvezető egy magyarországi leánnyal rendelkező osztrák cégnél, na, az csak havi egyszeri elfoglaltság volt, amikor elutaztam Móvárra, felvenni a tiszteletdíjam, és aláírni az adóbevallást.

    Ki merem jelenteni, 26 társaságban igazgatói posztot betölteni operatíve képtelenség, de a Laczkó gyerek biztosan rendkívül tehetséges, hogy ezt meg tudja tenni. Vagy nem.

    Valszeg az angliai cégalapítási törvények is előírják egy honos állampolgár részvételét a cégvezetésben – ahogy a magyar is.
    Hét év után ez a Laczkó gyerek már bőven megkaphatta az angol állampolgárságot, pláne, ha cégei az angol cégbíróságon is be vannak jegyezve.

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    SUPER, SUPER, SUPER – az írásod.
    Meg van borsozva jól, nyeljük is, mint a nokellit és krákogunk ettől. Megírtad azt az igazságot, amit sokan nem tudnak.

    Ez jelenlegi kormányunk vezérét, most már nem is döbrögizem, hanem kis-napóleonozom – egy bikkfannyit sem érdekli. A nép akarata? Ugyan kérem?
    A nép ne kíváncsiskodjon, higgye el, amit ő, kis-napóleon, az ország koronájára ácsingózó – szónokol. Hiszen amit mond, az szemen-szedett hazugság, amit kis-napóleon igazságnak tüntet fel. Egyetlen dolga van a magyar népnek, hinni.
    A KDNP is ezt terjeszti, igaz, ők a templomba terelnek minket vasárnaponként, kis-napóleon pedig úgy általában, ezt „zenéli”. Van is egy ide vágó nóta, amit rendszeresített, minden beszédében. No nem így, nem ebben a formában. Az eredeti szövegírót, zeneszerzőt nagyon sokra tartom, nem keverném bele őket semmi okon a politikába. De azért megcsiklandozott a lehetőség, hogy kis-napóleonunk így dörgedelmezi mondandóját, a következőképpen: https://youtu.be/aRmrEWQAgMg
    Az a gond, hogy sokan még mindig hisznek, vakon és agyatlanul.

    Valóban ez a habonyi egy „szellemfi” – fel- és eltűnik, senki nem tud róla semmit, vagy ha igen, mélyen hallgatnak.

    Ennek a „fantomnak” az életéért egy lyukas garast sem adnék. Olyanokat és annyit tudhat, hogy mindenki tartja a száját és tömi „szellemfi” markát.
    Ebbúl telik „nekije” minden drága göncre, autókra, utazásokra. Tévedésben él, mert azt hiszi, hogy ettől szebb lesz.

    Kedves István, telibe találtál – olyan, mint egy előember, ritka buta pofázmánnyal jár-kel a világban. Nem is értem, ilyen ábrázattal hogyan köthet üzletet?! Ha annyi a pénze, már igazán plasztikai sebész kése alá feküd(het)ne, sok pénzért a pofázmányát átszabnák.
    Igaz, minek szenvedjen, ő akkor is az országház fantomja, s mint ilyen – napi sztár. A semmiből él, méghozzá királyi módon. Mi pedig ne kíváncsiskodjunk, hogyan is telik erre, meg arra, mert aki kíváncsi, az hamar megöregszik, vagy egyáltalán nem öregszik meg.
    Eltűnik, mint a felcsúti igazmondó juhász…
    Azóta sincs ügyében semmiféle vizsgálat, döntés. Tele vagyok kérdésekkel, hiába, kíváncsi embernek születtem.

    Igaz, minek szenvedjen holmi pofázmány átalakító mútéttel, őt így is szeretik, VÉDIK stb. stb. stb. – Máig csodálkozom
    (( :O )) Kapocs Zsókán, hogy a pitymalatyba nem rúgta le ezt a …. az ágyáról?! Nincs az a pénz, amiért magam mellett eltűrném. A látása is sokkban tart(ana) :O
    Hamarosan 65 éves leszek, de a portámon sem tűrném meg, félnék, hogy elrepülnének a madaraim.
    Ami igaz, az igaz, egy jókora mezőbe bátran felvállalhatna madárijesztői állást.
    Igaz, a madárijesztőknek szalmából van a fejük, neki ugyan miből van? Sokat tudhat az a szürke állomány, hogy így „ragadnak rá a milliók”, no meg védik, köröm szakadtáig.

    Igen, ő országunk elő embere.
    A másik pedig Kusza Szem.
    Csak azt tudnám, honnét a ménkűből ásta elő EZEKET országunk büszkesége: kis-napóleon?!
    (( :O ))
    No igen, én és még rajtam kívül egyre többen – nem vagyunk büszkék, hogy ilyen emberek lófrálnak országunk házában, s felelős beosztásban, hatalmas üzleteket kötnek a mi pénzünkön, a leadózott forintjainkon.
    G.B.

  • G.B. manapság a komplett fejcsere még nem megoldható sebészeti módszerekkel.
    Elkövettem azt a hibát, amit egy igazi újságíró nem követhet el: súlyoztam a küllemére, amiről nem tehet.
    Leszarom. Nem vagyok igazi újságíró, cserébe örömömre szolgál, hogy kicikizhetem 😀

  • Georgina Bojana

    Ezt én is elkövettem, ezt a hibát.
    Ez csúnya, elítélendő dolog.
    Senki nem tehet arról, hogyan néz ki.
    Mentségemre legyen mondva, a düh, a tehetetlenség miatt írtam azt, amit.
    Nem bántam meg, hogy ezeket írtam.
    Bocsánatot nem kérek, mert H.Á. – egy jellemtelen hernyó.
    Én már elsüllyedtem volna, ha ilyen pellengérre tűztek volna, de ez én vagyok, nem habonyi.
    Méghogy Árpád?!
    Árpád, de nem vezér.
    Vagy csak várjuk ki a végét, annyit tudhat, hogy billenthet is, a trónról?!
    De az is lehet, hogy a tanácsaival buktat(hat)?!
    Kétségbeejtő. A rosszat egy még rosszabb követhetné.
    Elképesztő!
    *
    Ebből áll a kormányunk, nem vagyok erre büszke, inkább sírhatnékom van.
    G.B.

  • Kedves István !

    Elnézést a kotnyeleskedésért, de én a helyedben
    AZ ORSZÁGHÁZ FANTOMJA
    címet adtam volna a cikknek – az jobban alliterálna az
    OPERAHÁZ FANTOMJÁRA,
    – ami csupán csak egy gondolat – de nem is „bánt engemet”… 😀

  • Ne bántsátok Kapócs Zsókát !
    Ő csupán alárendelt szerepet játszik. Alá van (volt) rendelve, igazi alávalója volt ennek a Drakulának…

  • Alakul ez, kérem, alakul!
    Laczkó sem ismeri Habonyt, de szerinte erre nincs is szükség, mivel az igazgatónak nem kell ismernie a cég tulajdonosát. Igaz is, mi a francnak kellene? A végén még megzavarná az igazgatásban.
    Lehet, hogy Finkelsteint sem ismeri, pedig ő zsidó, bevallottan homoszexuális és több gyűlöletkeltő kampány atyja.

    Lázár meg azt találja hazudni, hogy ő sem ismeri Habony londoni üzlettársát, nem tudja, ki ez az úr. Lehet, hogy a Fidesz többek közt karaktergyilkos és gyűlöletkeltő kampányát egy másik Finkelstein vezényelte le?

  • Georgina Bojana

    Kedves Dubois!
    Nem szegény a Kapócs Zsóka. Biztosan megérte alája „rendelnie” magát… De az Ő eleganciájával, tehetségével nem ilyen rinocéroszt érdemelt volna, ha csak rövid ideig, akkor sem. Nem is értem a miértjét? Azt is elképzeltem már, hogy ez csak egy „kirakat-kapcsolat” volt.
    Talán azért, hogy Árpikának legyen mire/kire felvágnia, túl sok fickósságot ki nem néznék belőle, az tuttiri. Pedig már „öregasszony” vagyok. De van szemem az ilyenre, helyesebben volt, de nem felejtettem…
    No, csak ennyit erről.

    Rinocérosz és punktum, égnek álló hajjal. No legalább a haja áll égnek :)) Ha másssa nem is :I
    *
    Nem is értem, miért nem bírom elviselni ezt a „szellemfit”?! Pedig ő nem is hazudik, csak hallgat, jó nagyokat. A többiek mondják rá, hogy ezt, vagy azt csinál – „ingyért”. – Ő csak hallgat és gyűjti a zsetont, de azt jól begyakorolta, az ingyen munkáért rendesen bezsebelt.
    Egy életművész.
    G.B.

  • Georgina Bojana

    István,
    a végén teljesen meghülyítesz 🙁
    Kideríted, hogy az egész fityesz nem ismeri egymást. Csak úgy el vannak névtelenül. Senki nem ismer senkit, sőt, a végén még nekünk kell(ene) egymásnak őket bemutatni.
    Az a gond, hogy egyikünk sem fog velük kezet 😮
    *
    Összegezve: nem kell ahhoz ismerni a munkaadónkat, hogy az nyomja a zsetont a bankszámlánkra, vagy csak úgy a fiókba. Igaz, ott legalább csak a fiók tudja, hogy mennyit tettek beléje, a számla pedig még beszélni tud(na), ha megkérdezné egy vizsgálódó 😮
    *
    Jó tanácsokat kell osztogatni, s ügyesen kell fosztogatni. A végén még kiderül, hogy egy életművész ez a szellemfi 😮
    *
    Csak azt tudnám, hogy korona őrből – hogyan tudta magát így feltornázni?! Egyetlen ötletem van, amikor ő volt a szolgálatába, későn éjszaka, akkor gyűtt a kis napoleon és felpróbálta a koronát. Korona őr pedig becsukta a száját :I így. S, azóta is hallgat, nem mond az tanácsot, csak hallgat, de jó nagyokat. Ezek szerint van is miről.
    Azt viszont jól csinálja. A végén saját magamra is kiakadtam, miért útálom én ezt a trogloditát annyira?
    Igen, igen, nincs neki gerince, jó nagyokat tud hallgatni, én bezzeg, kinyitom a számat, sőt nem bírok a véremmel, mindig megírom a véleményemet. Nem tudok hallgatni, ezért vagyok ott, ahun.
    Nem vagyok életművész.
    Azon csodálkozom, hogy árpika tud csicsikálni, jókat aludni, engem a fene enne meg, a falat kaparnám, ha olyan sokan hegyeznék rám a tolljaikat, vigyáznák minden lépésemet, milyen alsóbugyiban járok, s az mennyibe is került?! Én bet.jnék, a tutti, de folyamatosan.
    Alvásról az én esetemben szó nem lehet.
    Ő durmol. De hidd el, higgyétek el, nem jó neki. A pénz nem minden, a pénzzel nem lehet boldogságot, de lelki békét sem vásárolni.
    Azt másképpen mérik, más mércével. Azt sem árpika, de kis-napóleon, sőt lőrincz barát sem ismeri, még közel-távolból sem. Pénzre fekszenek, pénzre kelnek, de higgyétek el, nem jó nekik.
    Ez nekem nem vigasz, mindenki azt érdemel amiért megdolgozott. Ők pedig jó sokat tettek azé’ amit kapnak majd.
    Mert ami késik, az nem múlik.
    Az időnek kerek sok mindent kiforog… s, akkor nem lennék a helyükben.
    *
    G.B.

  • No kérem ez teljesen egyértelmű, az orbánház 🙂 fantomja az nem Habony, hanem Habony nevű valaki, aki még az USA-ból sincs kitiltva egy fotoshoppolt kép szerint, de mint nem létező tanácsadó mégis csak tanácsadó.
    Nos Ha Vida Simicska embere, akkor kíváncsi vagyok, hogy mi is lesz a Habony nevű fantom tanácsadó vagyonosodási vizsgálatának a vége, mert olyan nincs, hogy vkinek nincs bevétele sehonnan aztán meg sorban alapítja a kft-ket, meg egyebeket, a nagy „semmiből”, szóval ha minden rendben, akkor az is egyértelmű, hogy csak ámítás és kábítás a Simicska vs Orbán meccs.

  • Bojána szerelmes levelezése Anyeginhez/Stefánhoz meglepő világirodalmi szín itt a KMH-n: „Já k vám pisu…”

  • Che: csak nem irigykedik, kicsi huszár?

  • Georgina Bojana

    Kedves Che!
    Meglepődtem „barátságos” bejegyzésén.
    Csak, hogy megnyugtassam, a magánéletünket NEM itt éljük, főleg, nem a KMH fórumain.
    Azonkívül, ha figyelmesen olvasta volna István írásait, feketén-fehéren megírta, hogy VAN PÁRJA, ráadásul sokadik éve. Figyelmesebben olvasson „drága”, mert a végén még „magácskát” is letámadom „szerelmetes” soraimmal :))
    Istenem, hogyan lehet Ön ennyire botor?! Hogy mást ne írjak?!
    Nem, nem írok, csodálkoztam, sőt jókat nevettem.
    *
    Csak annyit, nem mintha bárkire is tartozna, volt részem szerelemben, szerettek – szó szerint a sírig. Csodálatos életem volt, ezért nem irigykedem a fiatalokra, a szerelmesekre, mert nekem ebben a témában minden MEGADATOTT. Itt most lehet elgondolkozni…
    Kevesen írhatják ezt le, szerencsém volt. Ennyi.
    *
    Jelenleg olyan eü. gondjaim vannak, hogy el tudok-e indulni- avagy nem?! Görbe bottal a lakásban, ház körül, vagy gurulós járókerettel a csak a szomszédba, vagy elektromos mopeddel „falut járni”, vásárolni.
    Ha eddig nem tudta mi az a Bechterev kór, akkor ajánlgat(hat)nám, nézegessen utána, de jól.
    Úgy, hogy megvannak a más jellegű, napi problémáim.
    Hangsúlyozom, nem tartozik Önre sem, de csak megírom, hogy tápláljam Önben az írigységet: Istvánnal kiegyensúlyozott, munkatársi és baráti kapcsolatunk van, amibe DoReMi, Istvánnak élete Párja is beletartozik.
    Igen, kevesen mondhatják el magukról azt, hogy VANNAK BARÁTAI, nekem VANNAK. Nők is, párok is, sőt özvegyek – mindkét csapatból. Szeretnek, s ezt bitang jó megtapasztalni. Ebben Önnek kétlem, hogy valaha is része lesz.
    G.B.

  • Na, kérem. Mr. Finkelstein már nincs az ismeretlenek közt, ezt jó lenne, ha Lázár is felfogná, ugyanis maga a Vezér is bevallotta, hogy pár napja beszélt vele.
    Elég ciki ez után, ha Jankó letagadja, hogy ismerné.

    Azon felül Havasi szóvivő elvtárs is csak annyit mond erről, hogy Orbán elvtárs csak beszélget Finkelstein elvtárssal.
    Csak beszélget. Az időjárásról, a magyar fociról, a Duna vízállásáról, az újburgonya áráról, ilyesmikről, ahogy ezt már egy nemzetközileg elismert szarkeverővel egy magyar miniszterelnök szokta.

  • Könyörgöm nyomozza már ki Valaki, ki is ez a fantom!