Orbánék lufijai

2015 május 18 2:39 du.9 hozzászólás

Eregetik is azokat, rendesen!

Magyarország egy nagy korszak kapujában áll, mert gazdasági eredményeink az Európai Unió élvonalába juttattak bennünket – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Baján, hídavató ünnepségen. Nos, ugyancsak bajban lehet az Unió, ha Magyarország az élvonalba tartozik. Azok a gazdasági eredmények meg, attól tartok, csak papíron léteznek, ami azért, lássuk be, meglehetősen kevés egy nagy korszak kapujához is.

hídavatás

A miniszterelnök leszögezte: az utóbbi évek eredményeit már nem lehet sem a véletlenre, sem a szerencsére fogni. Orbán Viktor, kiemelve az egész országban folyó fejlesztéseket, úgy fogalmazott: „itt Baján is, de az ország szinte minden településén lehet látni, hogy évről évre és napról napra mennyit gazdagodott és épült Magyarország ahhoz képest, ahogy 2010-ben a csőd szélén átvettük az országért viselendő felelősséget”. Nos, érdekes módon sikerült az államadósságot azóta a csőd szélén álló állapotból – 82,2%-ról – úgy 85,3%-ra „csökkenteni”. A gyarapodást kétségtelenül látni: soha annyi főtéri díszburkolat, szökőkút nem termett a településeken, mint az elmúlt években. Igaz, rongyosra adósodtak az önkormányzatok, de az állam bácsi nagylelkűen átvette a tartozásukat. Hogy kinek a kárára, arról nem szól a fáma.

A kormány minden döntését transzparens módon hozza meg – jelentette ki Orbán Viktor vasárnap Budapesten újságíróknak, egy a volt amerikai nagykövet könyvét firtató kérdésre. Eleni Tsakopoulos Kounalakis sajtóhírek szerint egyebek mellett arról írt, hogy Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter minden héten leült a kormányfővel, átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek. Orbán – akit akkor kérdeztek, amikor leadta voksát a Normafa rendezéséről szóló helyi népszavazáson – erre úgy reagált: ez ma is így van, a folyamatnak ez a törvényes rendje, csak a miniszter személye változott. A különböző irányító hatóságok megteszik javaslataikat, és évek óta a kormány fejlesztési kabinetje hozza meg a döntéseket, amelyeket jóváhagyásért bevisznek a kormány elé – fejtette ki, hozzátéve: ennek van egy leírt rendje, transzparens módon történik minden döntés. Most akkor vagy Orbánnak nincs fogalma a transzparens szó jelentéséről (nem ez lenne az első, amit csak használ, de nem tudja, mit jelent), vagy azt, hogy ő ledönti, hogy a fejlesztési kabinet döntései közül melyik a neki tetsző, transzparenciának tartja. Arról az apróságról nem beszélve, hogy ő nem a kormány, aki elé, mint mondja, beviszik a DÖNTÉSEKET. Habár, ha ő úgy véli, ő maga a nép, miért ne lehetne ő maga a kormány is egyben? Hasadni már eddig is hasadt szépen – tudatilag.

Akad egy műsor az Echo TV-ben, címe: Mélymagyar, vezetője – ki más lenne – Bayer Zsolt. Milyen érdekes: a jobboldal őrjöngve tépte a száját az ilyen kifejezések miatt, mint agyonmagyar, turbómagyar, talpramagyar, most meg ez a műsor mélymagyar? Kövér ebben a műsorban kifejtette: a bevándorlási hullám az európaiak által kreált civilizációs modell „bomlástünete”. Hát igen, ez olyan kövéri kultúra, stimmel Bayer stílusához. Gondolom, Kövér is mélymagyar, hiszen a turulban született szittya büszekséggel jelentette ki megfellebbezhetetlen véleményét: „Európa nem létezik, csak egy Európai Unió nevezetű elfuserált intézményrendszer”. Amely erkölcstelen is, mert nem neveli munkára a saját fiait, helyette a szolgáltatásban juttat számukra jövedelmet, vagy ha ehhez sincs kedvük, akkor a szociális rendszeren keresztül. Mondjuk, a házelnöknek igaza van: szar egy világ ez. A frász kitöri az embert, hogy ettől az elfuserált közösségtől kapjuk a hazai fejlesztésekre költött pénz 97 százalékát. Ebből az erkölcstelen világból évente kétmilliárd eurót utalnak haza az itthon minden bizonnyal erkölcsös – nem úgy, mint az Unió fiai – ámbár felettébb munka nélküli migráns magyarok.

Ezek után ugyanez a Kövér azt találta mondani, hogy Magyarország kiegyensúlyozott szövetségesi politikát folytat…és kibírta röhögés nélkül! Kövér a magyar külpolitika egyik prioritásának nevezte az euroatlanti integrációt. Magyarország mind a négy, a NATO-tagságra jelenleg pályázó ország – Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Macedónia és Grúzia – csatlakozási törekvéseit támogatja, mivel az Európai Unió és a NATO bővítése az európai stabilitást szolgálja – mondta Kövér László. Hát igen. Azért nem ártana Kövérnek a jövőben kalapot tennie a fejére, egyre erősödik az UVB sugárzás.

Az Európai Unióban nehéz a magyarok kivándorlásáról beszélni, hiszen az emberek, a tőke és a szolgáltatások is szabadon mozoghatnak. Eleddig valahogy az emberek mozogtak csak szabadon, a tőke kényszerből kivonult Magyarországról. Annak idején részben ezért voksolt az ország az uniós tagság mellett. Ez valami új. Gondolom, a manikűrösök, fodrászok és fogtechnikusok szabad mozgása okán voksolt a nép oly lelkesen. Ezt Lázár János szokásos csütörtöki tájékoztatóján válaszolta arra a kérdésre, mit akarnak tenni annak érdekében, hogy kevesebben hagyják el Magyarországot. A Miniszterelnökség vezetője arra emlékeztetett, hogy a külföldön dolgozó magyarok évente kétmilliárd eurót utalnak haza, ami azt jelzi, hogy valójában itt képzelik el a jövőjüket, csak pillanatnyi anyagi érdekeik miatt dolgoznak más országban. A francba, több, mint 500ezer embernek pillanatnyi anyagi érdekei vannak…pedig Magyarország jobban teljesít! Az értelmezéssel is van egy kis gondja a Jankó gyereknek: nem a jövőjüket képzelik el itt, hanem ezekkel a hazautalásokkal a családjuk, szüleik életét könnyítik meg, ha már a NER olyan szépen hazavágta őket, sőt, tán éppen az ő kitelepülésükre dolgoznak!

Azután meg, ehhez a kétmilliárdhoz képest meglehetősen nevetséges Czombáék „Gyere haza, magyar fiatal” programja, amiben elsőként a Londonban élő és dolgozó magyarokat célozták meg, és első körben a 100 millió forintos program segítségével 50 fiatal problémáját és hazatérését fogják segíteni. 2millió forint, „probléma megoldásra”. Hiába, no, van miért hazatérni!

9 hozzászólás

  • Gyula Bognar, Jr.

    A viktor és maffia rablóbandája tragikomikus cirkusz lett. Mára felülmúlta a Szovjetúniót hazugságainak mennyiségében és méreteiben és aljas néputálatát, sovinizmusát, anti-Szemitozmusát is elérte, vagy felülmúlta a viktor vezette Fidesz/KDNP.

    A valóságnak a homlokegyenest ellenkezőjét állítja a viktor és a koszos bagázs. Kommentálni sem érdemes semmi megnyilvánulásukat, mert minden amit állítanak, terveznek, cselekszenek, azok eleve a legrosszabbak amik csak lehetnek. Már árnyalat sincs, minden gyászosan fekete.

    A tragédia azonban az, hogy a magyar nép túlnyomó része vagy elhiszi amit hall, vagy nem törődik vele, vagy eltűri amit tesznek vele, azaz, semmit sem tesz az ellen, hogy mentálisan, fizikailag és anyagilag tönkretegye őket egy féleszű, felcsúti focibuzi rablóvezér az engedelmes követőinek, végrehajtóinak százaival segítve.

    Sajnos, aki nem védi meg magát, azt ki lehet nyírni és megérdemelten.

  • Boksán Tibor

    A cikk minden szavával,mondatával egyetértek ! Tökéletes képet rajzolva tárja elénk a mai magyar valóságot !Gyurcsány , igaz hogy zártkörben de elismerte , hogy hazudtak ! Ez az elmebeteg szarjankó nem hogy hazudott de az emut 5évben soha még csak véletlenül sem mondott igazat !! Igazán már itt lenne az ideje , hogy az EU. pároslábbal szétrugja ennek a kultúrálatlan s ráadásúl a keleti diktatúrákat csodáló s ami mégrosszabb egy az egyben hazánkba adaptáló a talpnyalói áltl folyamatosan és nagy bőszen nyalogatott seggét !!! A történel
    münk során először kaptunk igazi esélyt arra , hogy szabadon demokráciában élhessünk de sajna nagyon úgy néz ki ,hogy elkúrtuk!Mert ha ezek megbuknak jön a „jobbik” akkor aztán igazán eláshatjuk magunkat mivel ezek bebizonyítják majd ,hogy igenis vissza lehet forgatni az idő kerekét s ismét a horty korban találjuk magunkat !!! Hát ennyire hülyék vagyunk mi magyarok ??? Mert ha igen akkor meg is érdemeljük a sorsunkat !!!!

  • Boksán Tibor: igen, ennyire hülyék vagyunk, ez már rég nem is kérdés – azt kapjuk amit érdemlünk !
    Elképzelni is nehéz, hogy van egy nép aki ennyire nem tud -akar – élni az esélyeivel, akinek ennyire minden mindegy!

    Mert a jelek szerint annak kell lenni,különben biztosan tenne ellene, de valahogy nem akaródzik a cselekvés, a határozott véleménynyilvánítás – mégsem elég rossz az élet!
    Annyira nem,hogy megérje a változtatással járó különböző macera.
    Még értelmezgetünk, és figyeljük a szomszédot – közben jót lapítunk, és várjuk a megoldást másoktól.
    A gond, hogy mindenki a másiktól várja, ergo – összeérnek a szálak.

  • Fenyvesi Glória

    Érdekes, én azt látom , hallom,hogy állandóan beruháznak külföldi vállalkozások,…munkahelyeket teremtve.
    És sikeres magyar vállalkozásokról is naponta lehet látni riportokat. Echo Tv-ben esténként.
    A cég tulajdonosok csak nem kitalálják az eredményeiket, sikereiket? Riportban bemutatva a céget…
    Lassan, de biztosan javulnak a gazdasági mutatók…

  • Fenyvesi Glória: Echo-TV, mint autentikus hírforrás 😀 De biza, a cégtulajdonosok kitalálják a sikereiket, eredményeiket. Ha lehet, ne Mészáros Lőtincet vegye pédának.
    Az állandóan történő beruházás barokkos túlzás. A Hancook valóban bővített, sag schon. Mi lenne, ha felsorolna még egy párat, akik állandóan beruháznak – különös tekintettel az ÁLLANDÓ minősítésre – nagyban növekedne a hitelessége.
    A gazdasági mutatók manipuláltak. Emlékezzen vissza Churchill mondására a statisztikákkal kapcsolatban.

  • Fenyvesi Glória

    ille istván: Nézze esténként az Echo TV-t.És meglátja…Hallja…
    Sikeres emberek a sorozat címe, talán a híradó után, vagy előtt…

  • Fenyvesi Glória

    A gazdasági mutatók Gyurcsány idejében voltak nagyon is manipulálva…

  • Fenyvesi Glória: ezt honnan tudja?

  • Tükörbe nézve
    (in memoriam Kövér László, az ember)

    Régen elhamvadt már ifjúságod tüze,
    Régen nem vagy már a politika szüze,
    Az ifjonti hévnek nem maradt, csak üszke…
    Ha tükörbe néznél, mire lennél büszke?

    Arra, hogy szapulod a volt elvtársakat?
    Hogy megutaztattad a náci hamvakat?
    “Köteles” beszédre tizenegy év után?
    Ember, hogy élhetsz így, gyűlölködve, bután?

    Egyenlőség elvét lám, semmibe vetted,
    Szanyi Tibor showmant jól meg is büntetted.
    Méltóságról papolsz, durungbajszú böszme?
    Ha tükörbe néznél, mire lennél büszke?

    Mindegyik szavadból fröcsög a gyűlölet!
    Így fogod leélni egész életedet?
    Akkora az egód már, mint ide Röszke! / Akkora nagy suttyó vagy, mint ide Bicske!
    Ha tükörbe néznél, mire lennél büszke?

    fideSS-optikán át nézed a világot,
    Egy torzult értékrend a te valóságod,
    Körmöd alatt ott a “kommunista” tüske..
    Ha tükörbe néznél, mire lennél büszke?

    A tüntetők ellen nem lépett fel senki?
    Kubatov gyilkosa ment csak intézkedni?
    Feljelentés sincsen? Ez is csak téveszme?
    Ha tükörbe néznél, mire lennél büszke?

    Házőrséged is van, hogy szolgáljon téged;
    Kompenzálja majd a kisebbrendűséged!
    Ennyi védelemre szorul már az “Eszme”?
    Ha tükörbe néznél, mire lennél büszke?

    Hol van Kövér László, a lázadó ember?
    Csak egy égő szemű, utolsó gazember!
    Lehet, vezérednek te vagy szíve csücske…
    Ha tükörbe néznél, mire lennél büszke?

    Még egyszer megkérdem, te nyomorult hücpe*:
    Ha tükörbe néznél, mire lennél büszke?

    *Jiddis: kb. a. m. arcátlan, szemtelen, pofátlan, pimaszság, cinizmus