És mondá az Úr: nyolc legyen a csatornáknak száma!

2015 május 19 11:21 de.11 hozzászólás

Az apró színesekre is érdemes figyelni. Mert megvidámítják az ember napját. Vagy azért, mert burkolt információkkal láthatják el az olvasót. Az utóbbi kategóriába tartozik az a hír, amely a Sat-tv-radio.hu oldalon jelent meg. Arról, hogy az MTVA miként képzelné el a TV-csatornák kiosztását.

S amelyről, az eddigi információszűkítési törekvéseket ismerve, hajlamosak vagyunk elhinni, hogy nem viccnek szánják. Holott alapvetően az is lehetne. A hír ugyanis arról szól, hogy a műsorterjesztőknek, 2015. júliusától előírnák, hogy az első nyolc csatornahelyen mely adásoknak kellene felvillanni. Legalább arra a kis időre, amíg a bősz TV-néző el nem kapcsol. Teljesen világos, hogy a lista elején a NER-konform királyi csatornák lennének. Talán azért nem öt, mert a „Gyalog galopp”-ból tudjuk, hogy az ötöt szánkra ne vegyük. Igaz, a klasszikus szatíra alapján háromnál több csatorna nem is kellene. Ellenben a három plusz öt mégiscsak nyolc. Tehát lehet, hogy mégis megoldhatjuk a nagy hír-talányt, hogy miért az első nyolc helyet bérelnék ki a közködösítés-ügyi médiumok számára. Főleg, hogy a hír szerint nem is mind a nyolc hely lehetne kitölthető az MTVA által közpénzből készített kommunikációs kulimásszal.

De természetesen lehet egy másik, nem kevésbé világosan levezethető megfejtése is a varázslatnak. Nem a varázsszámok, mert akkor hét csatorna lenne. Vagy három. Mely utóbbi olyan vészesen látszik visszaköszönni, hogy szinte kiált az univerzális megoldásért. Legyen három csatorna. Orbán elölről, a Fidesz hátulról, és a nemzeti demokrácia úgy derék-tájt. A többit meg törölni is lehetne. Minek is kellene a szorgosan dolgozó, és a nemzeti kompatibilitás jegyében diszkalkuliás Fidesz-szavazót olyan atrocitásnak kitenni, amit a háromnál több szám megjegyzése okozna. Azonban az MTVA láthatóan kihívás-párti. Ezért nyolc a csatornák száma. Nem hét, és nem kilenc. Mert kilenc nem is lehetne. A kilenc már felségsértés számba is mehetne esetleg.

Erre azért gondolhatunk, mert a születési kedv nagy szakértője mintegy két évvel ezelőtt tanújelét adta, hogy kilencig igen komoly nehézséget jelent elszámolni. Márpedig olyan körülmények között, amelyekből látjuk, hogy a mindenható miniszterelnöknek kilencig gond a számolás, ez a korlát nem hágható meg a nép egyszerű orbanistája számára. Ha Orbán Viktornál kilenc a limit, akkor világos, hogy szellemileg felül-licitálni dőreség lenne. A nyolc tehát biztonságosnak tűnhet az MTVA vezetése számára is. Bizonyítva, hogy vannak olyan bátrak, ami már-már kilencig való elszámolást jelenti. De mégsem lépik át a bűvös határt. Mert tudják mivel tartoznak Orbán Viktornak. Például egy olyan távirányítóval, amelyen nincs több gomb.

Mert az átlag távirányítón kétségtelenül több a gomb. Ráadásul nem egy közülük még programozható is talán. A TV-masinákról nem is beszélve. Márpedig ezek árulásra csábítanak. Arra, hogy bármit is ugat a NER-plecsnivel leplombált agytekervényekkel kellően ellátott csatorna-flepniző, a néző mégis azt nézze, amit akar. Ami már csak azért is súlyos árulás lehet, mert már-már felveti az önálló gondolkodás gyanúját.

Ami mégiscsak hallatlan, szégyen és gyalázat lenne!

11 hozzászólás

  • seggfejek. Mondjuk, Piri néninek, aki amúgy is csak a királyi 1-est, a nóta tv-t meg a duna tv-t nézi, oly mindegy.
    A kíváncsibb népség meg simán átprogramozza az első percben, és magasról leszarja az MTVA-t meg az orbáni rögeszmét is.

  • Egyedül az UPC előfizetők vannak bajban, ott hivatalos kiosztás van. Minden más szolgáltató enged csatorna rendezést.

  • Don Ovuz: ja. Ugyanakkor enged csatornaletiltást. 🙂

  • Nem kell senkit lebecsülni,többnyire mindenki több (ami elérhető !)csatornát néz,aztán leszűri a „vélhető”igazságot,pláne ha újságokat is olvas,esetleg interneten is szerez információkat!
    Ezek mellett amiben lehet a saját tapasztalataira,megfigyelésére is épít,ami talán nem csapja be!

  • Georgina Bojana

    G R A T U L A !
    (( 🙂 ))
    Az írásod briliáns. Agyalok azon, hogy „első körben”, sima ragtapasszal ragasztom le a tévé irányítójának a gombjait. Mármint azokat, melyekről „csípőből” szórják az „fityesz-igéket”, no meg a furi statisztikai számokat. No igen, ezeket meg azokat a számokat összevetve, ami igaz és amit „satéroznak” – köszönő viszonyban nincsenek egymással.
    *
    Országunk büszkeségének, kis-napóleon-nak viszont, a következő lépéseire számítok:
    1.) minden további csatornát letilt
    2.) emelt áron gyönyörködhetünk a stadionokban, üresen, félig tele – gyenge, v. még gyengébb focinak csúfolt „játékokban”
    3.) mindenkinek KÖTELEZŐ lesz a stadion-beli látogatás, azé’ hogy „zsúfoltságot láthassunk”… Mer’ akkor megvan az ok, miért is építették őket olyan bőszen. Leelőzve kórházakat, rendezni egyéb kormánybeli adósságokat.
    No igen, a legfontosabb, KÖTELEZŐ programként, vasárnapra álmodják majd meg. Kivétel? Nem lesz, felmentés? Az sem, kizárólagos ok ha valaki szül, vagy haldoklik. Jól megtervezik az életünket ott, fent az országunk házában. Vasárnap délelőtt templom -délután focipálya. Nem ám nézgelődés a különféle üzletközpontokban. Nem ám fagyizás, mozizás, vagy csevely a régen látott barátainkkal.
    Felejtős lett e program.
    Helyette lesz a fent említett de. templom – délután tribün.
    4.) Koreában, Chinában érzem – lassan, de biztosan – magam. Ott mondják meg a tuttit, a nép pedig masíroz arra, amerre mondják, mutatják. Mindenféle ellenvetés nélkül.
    No ott is kitelne a becsületem, mivel nem tudom elviselni, ha ok és indok nélkül megfosztanak a saját önálló akaratomtól. Nem vagyok sem szellemi fogyatékos, de gondnoki vigyázás alatt sem.
    *
    Jó okom van nekem is valamit mutogatnom, úgy bal karomnak könyöktől lefelé, karlendítéssel, csuklóból, ujjaimat ökölbe szorítva. Részletesebben nem tudom leírni, mert nem illene…
    (( :O ))
    G.B.

  • Felesleges személyeskedés okán kommentje törölve.
    Ideje, hogy rendet tanuljon, Che-cse bogár 😀

  • Következik a hétfői adásszünet (1 este a családokért), és a hetente két estén fél-fél óra adásszünet, kötelező szex céljából( persze kizárólag gyermeknemzés célzatával).

  • Nem lehetséges, hogy a szolgáltatók, legalábbis a legolcsóbb csomagokban kihagyják azt a néhány ellenzéki csatornát, ami még létezik? Ha nincs a csomagban ATV, nincs az a távirányító, amivel behozom a készülékemre.

  • Fenyvesi Glória

    Van, aki az ATV-t sz”arja le, Ille István…

  • Fenyvesi Glória: biztosan van. Csakhogy, őrájuk eléggé neheztel a Hit Gyülekezete 😀

  • Georgina Bojana

    Kedves Öregcsaj!
    Csak halkan írjad, mert még meghallják és ezt is bevezetik. U.úgy, mint a vasárnapi üzletbezárásokat.
    Nagyon is JOGOSAK a félelme(id), félelme(ink)… Ebben az országban egy ember mondja meg a tuttit: kis-napóleon. Aztán többes számban, helyettünk is, bárhol.
    Ez jogtalan, sőt visszaélés.
    Szerintem.
    Én sem beszélek az „őfelsége” nevében.
    Egy okból, nincs hozzá elég felkészültségem az „alattvalók” – ezek vagyunk mink! – folyamatos agyi lefárasztására, kábítására. Ami a „legszebb”, azok a különféle statisztikák.Honnét a bánatból ásnak elő olyan csudi „rózsaszín” számokat a „vesztes fekete számok helyébe”?! No igen, vannak elképzeléseim.
    Ezzel az erővel én is előadhatnám azt, hogy 16 éves vagyok, szép és varázslatosan kedves. Aminek csak egyik fele igaz, a kedves, de nem mindenkivel. Csak azzal, aki meg- és kiérdemli.
    G.B.